فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:15 Issue: 58, 2016

Journal of Medicinal Plants
Volume:15 Issue: 58, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/06
  • تعداد عناوین: 18
|
  • شاهین آخوندزاده * صفحات 1-6
    برای بسیاری از اختلالات روانپزشکی و نورولوژیک مانند افسردگی و دمانس درمان های ایده آل شیمیایی وجود ندارد. به عبارتی درصدی از بیماران پاسخ مناسب به این داروه ها نمی دهند و علاوه بر این بسیاری از این داروهای شیمیایی عوارض جانبی دارند و در بعضی از موارد ایجاد مشکلاتی برای بیمار می کند. این به این معنا نیست که درمان های جایگرین درمان های ردیف اول می باشند بلکه منظور این است که در گروهی از بیماران که پاسخ مناسب به داروهای شمیایی ندارند یا عوارض جانبی آنها را نمی توانند تحمل کنند می توان با اصول پزشکی مبتنی بر شواهد به عنوان درمان جایگرین استفاده شوند. زعفران گیاهی ایرانی است با قدمت تاریخ ایران که اخیرا فرآورده های تجاری از آن به عنوان یک داروی سایکوتروپیک درست شده است. در این مقاله مرورری بر خواص سایکوتروپیک زعفران می پردازیم.
    کلیدواژگان: زعفران، افسردگی، دمانس، آلزایمر
  • سید رضاعقیلی، طاهره شکوهی *، قاسم جان بابایی، محدثه کریمی، نرگس اصلانی، بهار سلمانیان صفحات 7-24
    استفاده از قارچ های گوشتی در درمان بیماری ها در جوامع باستانی و شرقی سابقه طولانی داشته است. سرطان بیماری تهدیدکننده زندگی با عوارض جانبی فراوان است. مرگ و میر بالا و عدم موفقیت های درمانی حاضر، بهره گیری از روش های تجربی برای کشف داروها و یافتن راه های جدید و موثر درمانی را توجیه می نماید. در دهه اخیر بسیاری از محققین توانایی برخی ترکیبات به دست آمده از ماشروم ها را در درمان انواعی از سرطان ها ارزیابی کرده اند. نتایج نشان می دهد که متابولیت های به دست آمده از آنها در دو گروه با وزن مولکولی پایین (همچون اپوکسی-کوئینون، سربروزید، هیسپیدین و ایلودین های M و S) و ترکیبات با وزن مولکولی بالاتر (همچون بتا-دی-گلوکان، شیزوفیلان، پلی ساکارید کرستین و کالواسین) از طریق نفوذ از غشای سلولی و یا تاثیر در مسیرهای سلولی مرتبط با فرایندهای التهاب و تمایز سلولی، از سرطانی شدن و توسعه و متاستاز سلول های سرطانی ممانعت می نمایند. این ترکیبات از طریق افزایش توانایی آنتی اکسیدانی سلول، مختل کردن رگ زایی، اثر سلول کشی مستقیم روی سلول سرطانی، ممانعت از تکثیر سلول های سرطانی و افزایش آپوپتوزیس در آنها یا تحریک و فعال سازی سلول های سیستم ایمنی در مقابله با سلول های تغییر یافته در میزبان، نقش حفاظتی و درمانی را ایفا می نمایند. بسیاری از آنها تاثیر چندوجهی داشته، با ساختار واحد اثرات گوناگونی را ایجاد می نمایند. در مطالعه مروری حاضر با بهره گیری از کلمات کلیدی «ماشروم (Mushroom) و ضدسرطان (Antitumor)» ضمن بررسی مهم ترین ترکیبات ضدتوموری شناخته شده در ماشروم ها، آخرین یافته های محققین در بازه زمانی 2015-1952 در زمینه توانایی متابولیت های بازیدیومیست عالی به عنوان دارو با اثرات ضدسرطانی ارائه شد.
    کلیدواژگان: آپوپتوزیس، آنتی اکسیدان، بازیدیومیست های عالی، ضدسرطان، قارچ های گوشتی، ماشروم
  • مرتضی علیرضایی نقندر، مجید عزیزی *، سید حسین نعمتی، پرویز رضوانی مقدم، شمسعلی رضازاده صفحات 25-36
    مقدمه
    ترشک وحشی یا ساق ترشک (Rumex turcomanicus Czerep) یکی از گیاهان بومی با ارزش با مصارف سبزی و دارویی متعلق به خانواده علف هفت بند است که به طور وحشی در شمال شرق ایران رشد می کند و برگ های تازه آن در بین افراد بومی این مناطق مصرف بالایی دارد. علی رغم مصرف بالای این گیاه اطلاعات کمی از ترکیبات و خواص این گیاه وجود دارد.
    هدف
    هدف این تحقیق ارزیابی تغییرات ترکیبات فیتوشیمیایی مهم در اندام هوایی و ریشه این گیاه طی مراحل مختلف نموی بود.
    روش بررسی
    گیاهان طی چهار مرحله نموی مختلف شامل مراحل رشد رویشی (رزت)، تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده، گلدهی کامل و رسیدن بذر، از رویشگاه طبیعی گیاه جمع آوری شده و پس از جداسازی به قسمت هوایی و ریشه، خشک شده و مقادیر آسکوربیک اسید اندام هوایی، اگزالیک اسید اندام هوایی، فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های هوایی و ریشه، طی چهار مرحله ی نموی به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی و فلاونوئید و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی بالا در هر دو اندام هوایی و ریشه (با مقادیر بالاتر این ترکیبات در ریشه نسبت به اندام هوایی) وجود دارد. بیشترین مقادیر فنول، فلاونوئید، اگزالیک اسید و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی در مرحله رسیدن بذر و حداکثر میزان آسکوربیک اسید در مرحله تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل ریشه در مرحله تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در مرحله رسیدن بذر حاصل شد. همبستگی منفی بالایی بین میزان آسکوربیک اسید و اگزالیک اسید عصاره اندام هوایی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مقادیر ترکیبات فیتوشیمیایی در گیاه ترشک وحشی تحت تاثیر مرحله نموی و اندام مورد استفاده متفاوت می باشد و با افزایش سن گیاه از میزان آسکوربیک اسید اندام هوایی کاسته شده و میزان اگزالیک اسید افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: Rumex turcomanicus Czerep، آسکوربیک اسید، اگزالیک اسید، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول کل، همبستگی
  • حسن نقی زاده، محمدعلی آذربایجانی *، مقصود پیری، حسن متین همایی صفحات 37-53
    مقدمه
    تقویت سیستم آنتی اکسیدانی درون زاد و کاهش پراکسیداسیون لیپیدی افراد در معرض سندروم متابولیک با استفاده از فعالیت های بدنی همراه با مکمل های گیاهی از موضوعات پژوهشی مهم در حوزه سلامتی بوده، اما در این حیطه هنوز سوالات متعددی بدون پاسخ باقی مانده است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی غیرخطی و مکمل سازی شیرین بیان بر نیمرخ لیپوپروتئینی خون مردان جوان دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی- با طرح دو سو کور 48 نفر مرد جوان سالم دارای اضافه وزن با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در شش گروه 8 نفره تمرین مقاومتی غیرخطی با مصرف 250 میلی گرم مکمل شیرین بیان، تمرین مقاومتی غیرخطی با مصرف 500 میلی گرم مکمل شیرین بیان، مصرف 250 میلی گرم مکمل شیرین بیان، مصرف 500 میلی گرم مکمل شیرین بیان، تمرین مقاومتی غیرخطی - دارونما و کنترل- دارونما قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه انجام شد. پیش و پس از پایان آخرین جلسه تمرینی ویژگی های عملکردی و آنتروپومتریک به همراه نمونه های خونی برای سنجش نیمرخ لیپوپروتئینی اندازه گیری شدند.
    نتایج
    بعد از 8 هفته مداخله، بیشترین درصد تغییرات معنی دار در سطح سرمی HDL-C (22/10- درصد) در گروه تمرین مقاومتی غیرخطی با مصرف 500 میلی گرم مکمل شیرین بیان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مصرف شیرین بیان به همراه تمرینات مقاومتی غیرخطی می تواند روش موثری برای تغییرات مطلوب در نیمرخ لیپیدی و کاهش روند فرآیند آترواسکلروز در مردان جوان غیرفعال دارای اضافه وزن باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی غیرخطی، مکمل سازی شیرین بیان، نیمرخ لیپیوپروتئینی
  • رامین محمدی، محمدعلی زارعی *، سیروس قبادی صفحات 54-62
    مقدمه
    امروزه یکی از روش ها جهت مهار پیشرفت بیماری آلزایمر تجویز داروهای مهارکننده آنزیم استیل کولین استراز می باشد. دستیابی به داروهایی با اثرات بهتر و عوارض جانبی کمتر بخصوص با منشاء گیاهی هدف بسیاری از محققین می باشد.
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی و به دست آوردن میزان خاصیت مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز توسط عصاره متانولی اندام های هوایی گیاهان غربالگری شده Alcea kurdica و Astragaluse glumaceus بود.
    روش بررسی
    عصاره متانولی اندام های مختلف (گل، ساقه، برگ) دو گیاه Alcea kurdica و Astragaluse glumaceus به منظور بررسی فعالیت مهاری آنها بر روی استیل کولین استراز، به روش المن در غلظت های 25/0، 5/0، 1 و 2 میلی گرم بر میلی لیتر مورد سنجش قرار گرفتند. در این مطالعه از آنزیم استیل کولین استراز مارماهی الکتریکی استفاده شد و گالانتامین محلول در متانول به عنوان کنترل مثبت مورد استفاده قرار گرفت. همه سنجش ها در 3 تکرار انجام شد.
    نتایج
    مطابق نتایج این مطالعه عصاره متانولی در غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر برای اندام گل Alcea kurdica (45/63 درصد مهار) و برای اندام برگ Astragaluse glumaceus(58/53 درصد مهار) دارای اثرات قابل توجهی بودند. و میزان 50IC آنها به ترتیب 114/0 و 216/0 میلی گرم بر میلی لیتر بود. مطابق نتایج مطالعات سینتیک مهار آنزیمی، نوع مهار برای عصاره اندام گل Alcea kurdica مهار رقابتی، و برای عصاره اندام برگ Astragaluse glumaceusاز نوع مهار ترکیبی (رقابتی- غیررقابتی) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره متانولی این دو اندام، حاوی عوامل مهارکننده بالقوه موثری باشد و تلاش برای جداسازی آنها موضوع مناسبی برای پژوهش هایی آینده با هدف دست یابی به مهارکننده های دارای کاربرد دارویی باشد.
    کلیدواژگان: Alcea kurdica، Astragaluse glumaceus، آلزایمر، استیل کولین استراز، گالانتامین، مهار آنزیمی
  • محسن اصغری، مجتبی یوسفی راد *، ابوالفضل معصومی زواریان صفحات 63-71
    مقدمه
    ورمی کمپوست و کمپوست به عنوان جایگزین کودهای شیمیایی در تغذیه گیاهی و بهبود شرایط خاک، یکی از اصول کشاورزی پایدار در حفاظت از محیط زیست و سلامت غذا می باشند.
    هدف
    این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات مقادیر متفاوت کمپوست زباله شهری و ورمی کمپوست بر تغییرات کمی و کیفی گیاه دارویی به لیمو انجام گرفت.
    روش بررسی
    آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و به صورت گلخانه ای اجرا شد. در این مطالعه سه نسبت حجمی کمپوست زباله شهری و همچنین ورمی کمپوست با خاک لومی شامل صفر: 100، 90:10 و 80:20 مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    اثر کمپوست زباله شهری و ورمی کمپوست بر کلیه صفات مورد مطالعه معنی دار شد (01/0 P<) و سبب افزایش وزن خشک بوته، ارتفاع بوته، تعداد برگ، شاخص کلروفیل، فتوسنتز، درصد اسانس و اجزای اسانس شد. با افزایش مقدار کود آلی، صفات مورد مطالعه نیز بهبود یافتند به طوری که سطح 20 درصد برای هر کود، بیشترین تاثیر را بر صفات مورد مطالعه نسبت به شاهد داشت. همچنین اثر متقابل کمپوست با ورمی کمپوست بر روی وزن خشک و درصد اسانس (01/0 P<)، فتوسنتز، درصد لیمونن و لینالول اسانس (05/0 P<) معنی دار شد، ولی بر ارتفاع بوته، تعداد برگ، شاخص کلروفیل و درصد لینالول اسانس تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    اثر کاربرد ورمی کمپوست در تمامی صفات مورد بررسی گیاه به لیمو بهتر از کمپوست بود. همچنین مصرف همزمان کمپوست و ورمی کمپوست نسبت به مصرف جداگانه آنها در بهبود صفات کمی و کیفی به لیمو موثرتر بود به طوری که بهترین نتیجه در تیمار 20 درصد کمپوست همراه با 20 درصد ورمی کمپوست حاصل شد. بنابراین کودهای آلی مورد مطالعه، اثر یکدیگر را تکمیل می کنند.
    کلیدواژگان: اجزای اسانس، اسانس، به لیمو، کمپوست، ورمی کمپوست
  • شقایق نوزری، عباس آزادمهر، محترم آدینه، فرزانه جوادی مرند، حسن جهانی هاشمی، مرجان نصیری اصل، رضا حاجی آقایی، مجتبی شهنازی، مهرزاد سرایی صحنه سرایی* صفحات 72-79
    مقدمه
    تولید داروهای ضد توکسوپلاسما با اثربخشی بالا و عوارض جانبی کم از اهداف مهم تحقیقاتی توکسوپلاسماست. یکی از گزینه ها، فراورده های گیاهی است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثر کشندگی عصاره های گیاهان افسنطین، زنیان و غوزه پنبه بر تاکی زوئیت های توکسوپلاسما در شرایط برون تنی عاری از سلول انجام شد.
    روش بررسی
    تاکی زوئیت سویه RH توکسوپلاسما گوندی ای با غلظت های 10، 50، 100 و 200 میلی گرم/ میلی لیتر عصاره های افسنطین، زنیان و غوزه پنبه در مدت زمان های 10، 30 و 45 دقیقه به طور جداگانه مجاورت و سپس با بلودومتیلن قلیایی رنگ آمیزی شدند. درصد کشندگی عصاره ها با تعیین نسبت تاکی زوئیت های مرده در مقایسه با کنترل تعیین شد. تمامی آزمایش ها به صورت سه گانه انجام شد. از روش زیست سنجی در موش برای تایید 100 درصد اثر کشندگی عصاره ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ANOVA و آزمون تعقیبی توکی آنالیز شد.
    نتایج
    به طور کلی 100 درصد تاکی زوئیت ها در غلظت های 50، 100 و 200 میلی گرم/ میلی لیتر عصاره افسنطین و 200 میلی گرم/ میلی لیتر عصاره زنیان در هر سه زمان 10، 30 و 45 دقیقه کشته شدند. کمترین درصد کشندگی عصاره های افسنطین، زنیان و غوزه پنبه به ترتیب 4/8 ± 6/19 ، 26/2 ± 30/4 و 1/2 ± 63/4 درصد بود. به روش زیست سنجی در موش 100 درصد کشندگی عصاره ها تایید شد.
    نتیجه گیری
    هر سه عصاره اثر کشندگی بر تاکی زوئیت ها داشتند. این اثر برای افسنطین و زنیان از غوزه پنبه بیشتر بود. مطالعات بیشتر به منظور شناسایی ترکیبات موثره عصاره ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: افسنطین، توکسوپلاسما گوندی ای، زنیان، عصاره گیاهی، غوزه پنبه
  • هانیه حدادی *، پژمان مرادی، الهام مطلبی صفحات 80-88
    مقدمه
    بادرنجبویه از گیاهان دارویی با ارزش و متعلق به تیره نعناعیان می باشد. به منظور بهینه کردن سیکل تولید متابولیت های ثانویه این گیاه در این پژوهش اقدام به کشت و بررسی تولید ماده خشک و میزان سنتز ترکیبات دارویی آن بوسیله اعمال تیمارهای متانول و سولفات منگنز شد.
    هدف
    با توجه به فراهم آوردن شرایط افزایش توان فتوسنتزی از طریق منبع جدید کربن و ریز مغذی منگنز و کاهش هدررفت انرژی های متابولیکی می توان انتظار افزایش مقدار مواد موثره را داشت که با تعیین بهترین توصیه محلول پاشی متانول و استفاده از سولفات منگنز بر روی گیاه مذکور حاصل خواهد شد.
    روش بررسی
    این آزمایش در سال 1392 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اجرا شد. این طرح در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی در 12 تیمار و سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل چهار سطح الکل متانول (صفر، 10، 20، و 40 درصد حجمی) و سه سطح سولفات منگنز (صفر، 5/0 و 1 گرم بر لیتر) بود. محلول پاشی متانول بعد از کاشت نشاء و استقرار گیاهچه ها سه مرتبه با فاصله 15 روز و در اواسط روز انجام شد و محلول پاشی منگنز یکبار در اولین نوبت محلول پاشی متانول صورت گرفت. با آغاز گلدهی اندام برداشت شد و اسانس گیری از اندام هوایی به عمل آمد. اسانس های هر تیمار توسط دستگاه GCوGC/MS آنالیز شد.
    نتایج
    طبق نتایج حاصل از جدول تجزیه واریانس، اثر متقابل متانول و سولفات منگنز بر درصد و عملکرد اسانس در سطح1 درصد معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی طیف های GC وGC/MS نشان داد که بیشترین درصد ترکیب های تشکیل دهنده اسانس بادرنجبویه مربوط به کاربرد همزمان متانول 40 درصد حجمی و سولفات منگنز 5/0 گرم بر لیتر بود.
    کلیدواژگان: Melissa officinalis، اسانس، ترکیبات اسانس، سولفات منگنز، متانول، محلول پاشی
  • حمیدرضا امیری، مهناز محمدی *، سارا سعادتمند، الهه طاهری صفحات 89-98
    مقدمه
    Zingiber officinale، جزء گیاهان دارویی مهم می باشد که از دیرباز در زندگی انسان ها کاربردهای غذایی و دارویی مختلف داشته است. با توجه به اینکه از اسانس زنجبیل اثرات بیولوژیکی مختلفی گزارش شده است.
    هدف
    ارزیابی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس دو گونه زنجبیل چینی و هندی به منظور شناسایی ترکیبات فعال بیولوژیکی آنها مورد مطالعه کیفی و کمی قرار گرفت.
    روش بررسی
    فرآیند اسانس گیری از هر کدام از گیاه ها، به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر به انجام رسید. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس ها و اندازه گیری کمی هر کدام از آنها نیز به ترتیب به کمک دستگاه های GC-MS و GC صورت گرفت. در ادامه، فعالیت آنتی اکسیدانتی و فعالیت سمیت سلولی اسانس زنجبیل چینی مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    اسانس های حاصله، بوسیله دستگاه های GC و GC-MS مورد آنالیز قرار گرفتند که در نهایت 46 ترکیب مختلف برای هر دو اسانس شناسایی شد. ترکیبات اصلی اسانس زنجبیل گونه چینی عبارتند از: α-Zingiberene (25/28 درصد)، β-Sesquiphellandrene (65/15 درصد)، α-Curcumene (23/15 درصد) و trans-γ-Cadinene (88/11 درصد). ترکیبات اصلی اسانس در گونه هندی نیز α-Zingiberene (67/35 درصد)، β-Sesquiphellandrene (27/15 درصد)، trans-γ-Cadinene (25/9 درصد) و E-Citral (0/6 درصد) شناسایی شد. میزان فعالیت آنتی اکسیدانتی اسانس گونه چینی،7/80 میکروگرم بر میلی لیتر بوده و سمیت سلولی آن نیز در برابر سلول های سرطانی رحم انسان 6/72 میکروگرم بر میلی لیتربه دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات سسکویی ترپنی درصد بیشتری از اجزای اسانس ها را به خود اختصاص می دهند. فعالیت آنتی اکسیدانتی و سمیت سلولی اسانس گونه چینی نیز در مقایسه با داروهای استاندارد، قابل مقایسه بوده است.
    کلیدواژگان: اسانس، زنجبیل چینی، زنجبیل هندی، فعالیت آنتی اکسیدانتی، فعالیت سمیت سلولی
  • فرزاد آصفی فر، جمال شمس، جلال زرین قلم *، شمسعلی رضازاده صفحات 99-109
    مقدمه
    انزال زودرس، شایع ترین اختلال جنسی در مردان است. روش های متعددی برای بهبود این روند پیشنهاد شده که عمدتا به دلیل عوارض متعدد ناموفق بوده اند.
    هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر تجویز توام عصاره گیاهان کندر و لاواندولا با دارونما بر بهبود انزال زودرس در بیماران وابسته به مواد افیونی تحت درمان با متادون در نظر گرفته شد.
    روش بررسی
    عصاره گیری آبی الکلی از هر دو گیاه لاواندولا و کندر انجام و سپس فرمولاسیون و آنالیز دارو انجام شد. انتخاب افراد بر اساس استانداردهای پزشکی و با استفاده از پرسشنامه انزال زودرس و معیارهای استاندارد ضمیمه صورت گرفته و افراد واجد شرایط بر اساس معیار DSM5به صورت تصادفی در یکی از سه گروه مطالعه قرار گرفتند. تعداد نمونه ها در هر گروه را
    30 نفر فرض نموده و مطالعه به مدت دو ماه با تجویز داروی خوراکی (ترکیب گیاهی)، پلاسبو و بدون تجویز دارو صورت گرفت. نمرات پرسشنامه انزال زودرس در مراحل شروع درمان (پیش آزمون)، یکماه پس از درمان (پس آزمون) و دو ماه پس از درمان (پیگیری) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مصرف توام عصاره گیاهان موجب کاهش نمرات انزال زودرس که شاخص بهبود عملکرد نسبت به گروه دارونما و گروه کنترل است و در رابطه با عامل درون گروهی مقدار F محاسبه شده برای اثر دارو در بهبود انزال زودرس مراحل مختلف مطالعه در سطح 05/0 معنادار است (05/0>، P 23/14= F).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از ترکیب گیاه کندر و لاواندولا می تواند در بهبود انزال زودرس در بیماران وابسته به مواد افیونی تحت درمان با متادون موثر باشد که مکانیسم و مواد موثره دخیل در این مطالعه نیازمند بررسی بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: کندر، لاواندولا، انزال زودرس، متادون
  • رضا فرجامی نژاد، ناصر زارع *، رسول اصغری زکریا، منوچهر فرجامی نژاد صفحات 110-119
    مقدمه
    استفاده از محرک ها و ترکیبات مختلف در محیط کشت سوسپانسیون سلولی راهکار مناسبی برای افزایش و بهبود تولید متابولیت های ثانویه مهم در شرایط درون شیشه ای مهیا می کند.
    هدف
    بررسی تاثیر ال- تیروزین و ترکیب آن با محرک های زیستی کیتوسان و اسید سالیسیلیک بر تولید تبائین در کشت سوسپانسیون سلولی گیاه خشخاش ایرانی در روزهای مختلف پس از تحریک بود.
    روش بررسی
    غلظت های مختلف ال- تیروزین (1 و 2 میلی مولار) به تنهایی و در ترکیب با کیتوسان (100 میلی گرم بر لیتر) و اسید سالیسیلیک (50 میلی گرم بر لیتر) روی کشت های سلولی اعمال شده و پس از دو، چهار و شش روز، pH و EC محیط کشت و همچنین مقدار تبائین سلول ها مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین مقدار تبائین (30/42 میلی گرم بر لیتر) در تیمار یک میلی مولار ال- تیروزین و شش روز پس از اعمال تیمار به دست آمد که به طور معنی داری بیشتر از مقدار تبائین در تیمار شاهد بود. علاوه بر این، یک رابطه ای بین مقدار تبائین تیمارها با pH و EC محیط کشت وجود داشت. به طوری که با افزایش مقدار تبائین سلول ها، pH محیط کشت افزایش و EC آن کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    تغذیه کشت های سلولی خشخاش ایرانی با ال- تیروزین (پیش ماده مسیر بیوسنتز آلکالوئیدها) در افزایش تولید تبائین موثر بود. به طوری که تیمار یک میلی مولار ال- تیروزین مقدار تبائین کشت های سلولی را در مقایسه با شاهد 26/22 برابر افزایش داد.
    کلیدواژگان: Papaver bracteatum، پیش ماده، متابولیت ثانویه، محرک
  • میناسادات پورشریفی، محمدعلی زارعی * صفحات 120-133
    مقدمه
    به تاخیر انداختن جذب گلوکز از طریق مهار آنزیم های تجزیه کننده ی کربوهیدرات ها، یک روش درمانی برای کاهش هیپرگلیسمی پس از صرف غذا است. آلفاگلوکزیداز باعث تسریع آزاد شدن آلفاگلوکز از کربوهیدرات ها می شود. گیاهان منابعی غنی از ترکیبات فعال زیستی هستند، امروزه تحقیقات بسیاری بر روی عصاره های گیاهی با هدف یافتن مهارکننده های جدیدی برای این آنزیم در حال انجام است.
    هدف
    یافتن مهارکننده های قوی، جدید و دارای عوارض کمتر برای آنزیم آلفاگلوکزیداز در عصاره های گیاهی.
    روش بررسی
    عصاره هگزانی 60 گونه گیاهی به منظور بررسی فعالیت مهاری آنها بر روی آلفاگلوکزیداز، در غلظت های 001/0، 01/0، 1/0 و 1 mg/ml مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت آنزیم به روش اسپکتروفتومتری در طول موج 405 نانومتر و از طریق سنجش مقدار پارانیتروفنل رها شده از پارانیتروفنل گلوکوزید ارزیابی شد. از آکاربوز به عنوان کنترل مثبت استفاده شد. همه ی سنجش ها با سه تکرار انجام شد.
    نتایج
    در میان 60 گونه گیاهی، عصاره گیاهانDescurania sophia (L.) Webb & Berth، Fumaria vailantii Loisel، Ferula haussknechti Wolf & Rech، Haplophyllum acutifolium (DC.) G.Don، Isatis cappadociaca Desv.، Eremostachys laevigata Bunge، Silene aucheriana Boiss، فعالیت مهارکنندگی بالای 60 درصد بر روی آنزیم آلفاگلوکزیداز نشان دادند. در این میان فعالیت مهارکنندگی عصاره هگزانی گیاهان خاکشیر (D. sophia)، شاهتره (F. vailantii) و کمای غلاف دار (F. haussnechti)، به طور چشم گیری بالا و مقادیر 50IC آنها به ترتیب 9/0، 55/24 و 71/2 mg/ml بود.
    نتیجه گیری
    عصاره ی هگزانی گیاه خاکشیر (D. sophia) به دلیل درصد مهار بالا و 50IC پایین می تواند با هدف جداسازی و تعیین ماهیت عامل مهارکننده آنزیم آلفاگلوکزیداز، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آلفاگلوکزیداز، خاکشیر، دیابت، عصاره های گیاهی، مهارکننده
  • مهدی مهران *، حسین حسینی، علیرضا حاتمی، محسن تقی زاده، علیرضا صفایی صفحات 134-140
    مقدمه
    گیاه آویشن یکی از جنس های خانواده نعناع است که در زیر خانواده پونه سای قرار دارد. این گیاه به عنوان ضدعفونی کننده، ضد اسپاسم و ضدسرفه شناخته شده است. اسانس آویشن نیز دارای خواص زیادی است که یکی از خواص آن، فعالیت ضد اکسیدانی است.
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی ترکیبات اسانس 7 گونه مختلف آویشن و مقایسه خواص ضد اکسیدانی آنها است. در این مطالعه اسانس اندام هوایی 7 گونه آویشن از زیستگاه های مختلف جمع آوری و خشک شدند.
    روش بررسی
    استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر طبق فارماکوپه بریتانیا به مدت 4 ساعت انجام شد. اسانس های استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    ترکیب های شیمیایی با درصدهای متفاوت در اسانس شناسایی شدند. ترکیب اصلی در اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) و آویشن باغی (Thymus vulgaris) تیمول است که به ترتیب مقادیر 8/43 و 1/45 درصد می باشد. در حالی که ترکیب غالب در آویشن کرک آلود (eriocalyx Thymus) ژرانیول 8/61 درصد)، آویشن آذربایجانی (Thymus migricus) لینالول (8/41 درصد)، آویشن واقعی (Thymus serpylum) پاراسیمن (8/23 درصد)، آویشن شیرازی (Zataria multiflora) کارواکرول (7/57 درصد) و آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) پولگون 2/37 درصد) می باشد. فعالیت ضد اکسیدانی نیز با استفاده از روش به دام اندازی رادیکال های 2، 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، اندازه گیری شد.
    نتیجه گیری
    خواص ضد اکسیدانی آویشن باغی، دنایی و شیرازی به ترتیب از دیگر اسانس ها بیشتر بود.
    کلیدواژگان: اسانس آویشن، خاصیت ضد اکسیدانی، گاز کروماتوگرافی، طیف سنجی جرمی
  • ابراهیم مولایی آقایی، ابوالفضل کامکار *، افشین آخوندزاده بستی، علی خنجری، مایکل کونتومیناس صفحات 141-150
    مقدمه
    ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگی های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می توانند در ترکیب با پوشش فیلم های زیست تخریب پذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود موثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند.
    هدف
    افزایش اثر ضد میکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بسته بندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت.
    روش بررسی
    فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0، 5/0، 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالب گیری تهیه شد. بعد از بسته بندی ماده غذایی با فیلم های مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد در روزهای 0، 2، 4، 7، 10 و 14 آزمون های میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.
    نتایج
    نمونه های کنترل در مقایسه با نمونه های بسته بندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنی داری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بسته بندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2، 1 و 5/0 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 5/1، 1/1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    افزودن اسانس سیر تاثیر هم افزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بسته بندی با فیلم های کیتوزان دارد. لذا این ترکیب می تواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضا ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسانس سیر، بازدارندگی میکروبی، فیلم کیتوزان
  • سیدمحمدعلی شریعت زاده *، عاطفه حسنوند، حسن فلاح حسینی صفحات 151-163
  • سارا عبدخانی *، محمود سلوکی صفحات 164-175
    مقدمه
    ریحان (L. Ocimum basilicum) گیاهی از خانواده نعناعیان است که دارای اسانس و ترکیبات فنلی با خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی بوده و سرشار از ترکیبات فنیل پروپانوئیدی نیز می باشد. تنظیم کننده های رشد گیاهی امکان افزایش تولید برخی از متابولیت های ثانویه را دارند.
    هدف
    ارزیابی تغییرات محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و سیستم آنتی اکسیدان در مراحل مختلف رشد ریحان تحت تاثیر تنظیم کننده های رشد بود.
    روش بررسی
    این تحقیق در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل به صورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل: تنظیم کننده های رشد (اسید جیبرلیک، جاسمونیک و سالیسیلیک در غلظت 1/0 میلی مولار در لیتر و تیمار شاهد شامل آب دیونیزه) و مراحل رشد گیاهی (گیاهچه ای، پیش گلدهی و گلدهی) بودند.
    نتایج
    نتایج نشان از اثرات مثبت و معنی دار تنظیم کننده های رشد و مراحل رشد بر محتوی فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان داشت. به طوری که بیشترین مقادیر برای محتوی فنل کل و فلاونوئید در غلظت 1/0 میلی مولار اسید جاسمونیک و جیبرلیک نسبت به نمونه شاهد و در مرحله گلدهی حاصل شد. محتوی آنتوسیانین و فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و گایاکول پراکسیداز به طور قابل توجه ا ی در تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلیک نسبت به شاهد در مرحله گلدهی افزایش معنی داری نشان داد (05/0≥P).
    نتیجه گیری
    افزایش محتوی فنلی، فلاونوئیدی، آنتوسیانین و آنزیم های آنتی اکسیدان نتیجه اعمال تنش اکسیداتیو حاصل از جذب این تنظیم کننده های رشد، فعال شدن سیستم آنتی اکسیدان و نقش کلیدی آنزیم PAL در بیوسنتز ترکیبات فنلی در گیاه ریحان است.
    کلیدواژگان: آنتوسیانین، آنتی اکسیدان، تنظیم کننده رشد، فلاونوئید، محتوی فنل
  • محمد باقر رحمتی، رویا فیروزی، محمد مهدی هوشمندی *، عبدالمجید ناظمی، یعقوب حامدی صفحات 176-181
    مقدمه
    بیماری سرماخوردگی شایع ترین عفونت در کودکان با عوارض متعدد از جمله اوتیت میانی حاد، سینوزیت و پنومونی همراه است.
    هدف
    هدف این مطالعه تاثیر سرخارگل در کاهش موارد بروز بیماری سرماخوردگی و عوارض بعدی آن در کودکان 1 تا 5 سال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 100 کودک 1 تا 5 سال به صورت تصادفی به دو گروه 50 نفری تقسیم شدند و به یک گروه اکیناسه (5/0 میلی لیتر: روزانه به کودکان 1 تا 2 سال، 2 میلی لیتر روزانه به کودکان 2 تا 8 سال) به مدت 3 ماه داده شد و گروه شاهد دارویی دریافت نکردند و به مدت 3 ماه از نظر ابتلا به عفونت راه هوایی فوقانی (URI)، سینوزیت و اوتیت پیگیری شدند. برای مقایسه دو گروه از آزمون آماریt-test و Chi-square استفاده شد.
    نتایج
    دو گروه از نظر خصوصیات پایه مشابه بودند. موارد بروز عفونت راه های هوایی فوقانی و سینوزیت در گروه اکیناسه کمتر بود (05/0>P) اما در میزان بروز اوتیت تفاوتی بین دو گروه از نظر آماری نبود. میانگین تعداد دفعات ابتلا به URI، سینوزیت و اوتیت در هر دو گروه مشابه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثربخشی و عوارض اندک اکیناسه درمان پروفیلاکسی آن برای پیشگیری از سرماخوردگی و عوارض آن در کودکان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اکیناسه، اوتیت، سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت راه های هوایی فوقانی
  • حامد نورمحمدی، یحیی معروفی *، منصور دبیرزاده، عبدالحسین میری، علی گریلی صفحات 182-188
|
  • S. Akhondzadeh* Pages 1-6
    There is no ideal medication for a number of psychiatric and neurologic syndromes. In another words, some patients do not respond properly to synthetic medications or cannot tolerate the possible side effects. In this situation, alternative medicine and in particular herbal medicine can play an important role in the treatment. Of course, we should consider the principals of evidence based medicine in the application of alternative medicine. In this review, we focus on Crocus sativus, a Persian herb with history as long as the history of Iran. Recently a number of products from saffron have been presented for psychiatric and neurologic syndromes.
    Keywords: Crocus sativus, Alzheimer\'s disease, Depression, Dementia
  • Sr Aghili, T. Shokohi *, Gh Janbabai, M. Karimi, N. Aslani, B. Salmanian Pages 7-24
    In the Eastern and ancient communities, use of fungi in treatment of diseases has a long history. However, this topic in the Western and modern societies has not been good known. Cancer is a life-threatening disease with a lot of side effects on patients. Cancer therapeutic failure and high mortality justifies taking advantage of the experimental methods to discover anticancer drugs and find new ways for treatment. In the recent decade, many researchers have concluded that some of the higher basidiomycetes fungi are capable of producing metabolites with anti-cancer effects. Some researchers have shown that two groups of metabolites derived from some mushrooms include low molecular weight (such as Epoxyquinone, Cerebrosid, Hispidin, Illodin M and S) and high molecular weight (such as Lentinan, Schizophyllan, Polysaccharide krestin and Calvacin) affect cancer cells in various ways. These compounds can interfere to the cellular pathways such as inflammation and metastasis through the increase of antioxidant capacity, direct cytotoxic effect, disrupt the vessel–creating, increasing of apoptosis, inhibiting the proliferation of tumor cells and increase of tumor cells death with stimulate and activate of the immune system. Although studies on standardization of certain compounds isolated from natural or semi-synthetic effectively mushroom continues, it is necessary to continue efforts on finding the most effective chemical compounds. Hence, in this study we reviewed scientific literatures (1952-2015) with using combination of key words into internet search engine Google and Thomson Reuters Web of Knowledge. The purpose of this paper is presenting the most important mushroom's methabolites with antitumor effects and results of researches about the use of them for treatment of cancer.
    Keywords: Antioxidant, Anti, cancer, Anti, tumor, Apoptosis, Higher basidiomycetes, Mushrooms
  • M. Alirezaie Noghgondar, M. Azizi *, Sh Neamati, P. Rezvani Moghaddam, Sh Rezazadeh Pages 25-36
    Background
    Rumex turcomanicus Czerep. Locally named Sagh-Torshak, is one of native green vegetable medicinally valuable plant belongs to family Polygonaceae, growing spontaneously in Northeast Iran, where its leaves are highly appreciated and consumed. Despite the high consumption, its knowledge is inconsiderable.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the changes of main phytochemical compound in leaf and root parts of R. turcomanicus Czerep. in different phenological stages.
    Methods
    The wild-growing plants were harvested at vegetative, floral budding, full floweringand mature seed stages and dissected into root and shoot tissues, which were dried separately and subsequently assayed for total phenolics, flavonoid, ascorbic acid, oxalic acid content and antioxidant activity, by spectrophotometric method.
    Results
    The results showed considerable contents of phenol, flavonoid and antioxidant activity in roots and shoots of plant, with the higher contents in roots as compared to shoots. Among different phonological stages the highest total phenol, flavonoid, oxalic acid content and antioxidant activity of shoots was obtained in mature seed stage. Ascorbic acid of shoot was highest in floral budding stage. The greatest total phenol and flavonoid content of root was observed in floral budding stage, while the highest antioxidant activity was obtained in mature seed stage. A high negatively correlation was obtained between ascorbic acid and Oxalic acid.
    Conclusion
    The concentrations of secondary metabolites in Rumex turcomanicus Czerep. depend on the phenological stage and tissue of the plant. As plant aged, oxalic acid and ascorbic acid of shoots were increased and decreased, respectively.
    Keywords: Rumex turcomanicus Czerep., Antioxidant activity, Ascorbic acid, Correlation, Oxalic acid, Total phenolics
  • H. Naghizadeh, Ma Azarbayjani *, M. Peeri, H. Matinhomaee Pages 37-53
    Background
    Strengthening endogenous antioxidant body system and reduction lipid peroxidation people exposed metabolic syndrome by using resistance training along with herbal supplements is important research topics in the field of health, but in this area are still numerous questions remain unanswered.
    Objective
    The aim of this study was to the effect of nonlinear resistance training and supplementation of licorice on the blood lipoprotein profile in overweight untrained young men.
    Methods
    In a double-blind trial quasi-experimental design, 48 healthy young men overweight by using simple random sampling and were divided into six groups of 8: Nonlinear resistance training with 250 mg of licorice supplementation, Nonlinear resistance training with 500 mg of licorice supplementation, 250 mg of licorice supplementation, Nonlinear resistance training with 250 mg of placebo and Control with 250 mg of placebo. Exercise program was carried out 3 times a week for 8 weeks. Before and after the end of the last training session were measured functional characteristics and anthropometric along with blood samples to measure lipoprotein profile.
    Results
    After 8 weeks, highest percentage of significant changes in serum levels of HDL-C (-10.22 %) observed in the nonlinear resistance training with dose of 500 mg of licorice supplementation.
    Conclusion
    It is suggested, use of licorice along with nonlinear resistance training could be an effective therapy for favorable changes in the lipoprotein profile and reduction start the process of arteriosclerosis.
    Keywords: Lipoproteind Profile, Nonlinear Resistance Training, Supplementation of Licorice
  • R. Mohammadi, Ma Zarei *, S. Ghobadi Pages 54-62
    Background
    Using of acetylcholinesterase inhibitors is one of the methods for treatment of Alzheimer disease currently. Plants are rich sources for many bioactive compounds. So searching for new drugs with better properties and fewer side effects from plants is the aim of many studies.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate acetylcholinesterase activity inhibition by methanol extract of the aerial parts of screened plants, Alcea kurdica (Schlecht.) Alef and Astragalus glumaceus Bioss.
    Methods
    Using a modified version of Ellman’s microplate assay method, acetylcholinesterase inhibitory activity of methanol extracts from various aerial organs (flowers, stems, leaves) of plants Alcea kurdica and Astragalus glumaceus at four different concentrations were investigated. Electric eel acetylcholinesterase was used in this study. Galanthamine, dissolved in methanol, used as a positive control and each experiment was done in triplicate.
    Results
    The results revealed that the methanol extract from flower organ of Alcea kurdica and leaves of Astragalus glumaceus, at 2 mg/ml concentration, inhibited the enzyme activity with 63.45 and 53.58 inhibition percent respectively. Their IC50 values were 0.114 and 0.216 mg/ml respectively. According to the results enzyme inhibition kinetics analysis, methanol extract from flower organs of Alcea kurdica and leaves of Astragalus glumaceus showed competitive and mixed (competitive – noncompetitive) inhibition, respectively.
    Conclusion
    These results suggest that the most effective plant’s organ extracts in this study, be worthy of further investigation with the aim of obtaining new acetylcholinesterase inhibitors with pharmacological applications.
    Keywords: Alcea kurdica, Astragalus glumaceus, Acetylcholinesterase, Alzheimer disease, Enzyme inhibition, Galantamine
  • M. Asghari, A. Masoumi Zavarian Pages 63-71
    Background
    The vermicompost and compost as an alternative of chemical fertilizers for plant nutrient and improvement soil conditions is one of the principles of sustainable agriculture, environmental protection and food safety.
    Objective
    This research was conducted to evaluate the effects of different amounts of municipal solid waste compost and vermicompost on quantitative and qualitative traits of lemon verbena.
    Methods
    Greenhouse experiment was conducted as factorial based on randomized complete blocks design with three replications. In this study three the ratio of the volume of municipal solid waste compost and vermicompost with loamy soil containing 0:100, 90:10 and 80:20 were studied.
    Results
    Effects of municipal compost and vermicompost on all traits were significant (P
    Conclusion
    The effect of vermicompost application was better than compost in all studied traits. Combined use of compost and vermicompost improved qualitative and quantitative traits of lemon verbena compared to individual consumption. But in the treatment of 20% vermicompost with 20% compost was obtained best result. Therefore fertilizers complete each other's effects.
    Keywords: Compost, Essential oil, Essential oil component, Lemon verbena, Vermicompost
  • Sh Nozari, A. Azadmehr, M. Adine, F. Javadi, H. Jahanihashemi, M. Nassiri, Asl, R. Hajiaghaee, M. Shahnazi, M. Saraei* Pages 72-79
    Background
    Production of anti-Toxoplasma drug with high efficacy and low side effect is one of the main priorities in toxoplasmosis researches. Herbal extracts has considered as a candidate for this purpose.
    Objective
    This study was performed in order to determine lethal effect of Artemisia absinthium L., Carum copticum L. and Gossypium hirsutum extracts on Toxoplasma gondii tachyzoites in vitro free cell line.
    Methods
    Tachyzoites of T. gondii RH strain were treated with concentrations of 10, 50, 100, and 200 mg/ml of Artemisia absinthium L., Carum copticum L., and Gossypium hirsutum extracts within 10, 30, and 45 min. Afterward, the tachyzoites were stained with alkaline methylene blue. Mortality rates of tachyzoites treated with extracts were determined. The results were analyzed with one way ANOVA and Post Hoc Test by SPSS software. P
    Results
    The overall, 100% of tachyzoites were killed at concentrations of 50, 100, and 200 mg/ml of Artemisia absinthium L. and 200 mg/ml of Carum copticum L. after 10, 30, and 45 min treatment. The lowest mortality rates at concentration of 10 mg/ml were 19.6±8.4, 4.30±2.26, and 4.63±2.1 for Artemisia absinthium L., Carum copticum L., and Gossypium hirsutum, respectively. The highest and lowest mortality rate of tachyzoites by Gossypium hirsutumin extract was 13.3 ±7.1. The mortality of tachyzoites were confirmed by bioassay in mice.
    Conclusion
    Anti-Toxoplasma activities of Artemisia absinthium L. and Carum copticum L. were significantly higher than Gossypium hirsutum. Further studies in order to clarify effectors are recommended.
    Keywords: Artemisia absinthium L., Carum copticum L., Gossypium hirsutum, Toxoplasma gondii, Herbal extract
  • H. Hadaddi *, P. Moradi, E. Motalebi Pages 80-88
    Background
    Lemon balm (Melissa officinalis) is one of the most valuable species of Labiateae family. In order to optimize producing secondary metabolisms in balm, the study was conducted to examine producing of dried material and medicinal substances by using methanol and MgSO4 spraying.
    Objective
    According to provide maximum photosynthesis potential through new carbon and Mg sources and reduce loss of metabolic energies, it is probable to have maximum active substance by using the best recommendation of methanol and MgSO4 spraying on Melissa officinalis.
    Methods
    A factorial experiment using the randomized complete design was conducted in the Science and Research Unit of the Islamic Azad University in 2013 with 12 treatments and 3 replications. The factors included 4 levels of methanol (0, 10, 20, and 40%) and 3 levels of manganese sulfate (0, 0.5, and 1 g/l). After seedling transplantation and establishment, methanol was sprayed three times at 15-intervals at midday (one of these sprays was carried out together with the first methanol spray). At the start of flowering, plant organs were harvested and foliage extraction was performed. The essential oil in each treatment was analyzed using GC and GC/MS.
    Results
    The table of ANOVA showed the mutual effects of methanol and manganese sulfate on percentage essential oil and on its performance were significant at the 1% probability level.
    Conclusion
    Results of GC and GC/MS indicated the maximum percentages of lemon balm essential oil constituents were those of the treatment in which 40% methanol and 0.5 g/l manganese sulfate were applied.
    Keywords: Balm (Melissa officinalis L.), Essential oil, Foliage application, Methanol, Manganese sulfate
  • Hr Amiri, M. Mohammadi *, S. Sadatmand, Taheri E Pages 89-98
    Background
    Ginger Zingiber officinale has been used as a medicine since ancient times.
    Objective
    This study has been concentrated on identification of chemical compositions of essential oils of Indian and Chinese gingers. Also, antioxidant and cytotoxic activities of Chinese oil were determined.
    Methods
    The first species was collected from India Province and other was purchased from Iranian markets. The essential oils were obtained by Hydrodistillation in a Clevenger type apparatus and were dried over anhydrous Sodium Sulphat. The yields of essential oils were 1.45 and 1.3% w/w, respectively. Then, the oils stored at °C in the dark place until analysis. The chemical compositions of essential oils were analysis by GC and GC/MS method. The identification of the essential oils components was based on calculation of retention Indices and comparison of mass spectra with standards. The Chinese oil was subjected to screening for its possible antioxidant and cytotoxic activities by means DPPH and MTT assays, respectively.
    Results
    46 constituents were identified in the essential oils. The major constituents of Indian species were α-Zingiberene (28.25%) β-Sesquiphellandrene (15.65%), α-Curcumene (15.23%) and trans-γ-Cadinene (11.88%). In Chinese species α-Zingiberene (35.67%) β-Sesquiphellandrene (15.27%), trans-γ-Cadinene (9.25%) and E-Citral (6.0%) were main components. In the DPPH test and the MTT test systems, the IC50 values of Iranian ginger essential oil were 80.7 and 72.6 µg/ml, respectively.
    Conclusion
    The main class of the compounds were found in these species to be sesquiterpenes. Chinese ginger essential oil exhibited the strong cytotoxicity and antioxidant activity at low concentration.
    Keywords: Antioxidant activity, Cytotoxicity activity, Essence, Ginger Chinese, Ginger Hindi
  • F. Asefifar, J. Shams, J. Zaringhalam *, Sh Rezazadeh Pages 99-109
    Background
    Premature ejaculation is the most common disorder in men. Different methods have been proposed to recover this problem while, often most of them have been unsuccessful in practice due to multiple after comes.
    Objective
    Our study aimed to compare the effect of combination extracts of “Boswellia serrata” and “Lavandula angustifolia” and placebo on recovery of premature ejaculation.
    Methods
    Both plants were extracted and formulized for administration. Choosing patients was based on medical standards, questionnaire of premature ejaculation and standard criteria test. The proper cases were categorized randomly in one of three groups under study regarding DSM5 criteria. The number of samples in each group has hypothesized 30 and investigation continued for two month for all groups: oral extract administered group, placebo treatment group and no premature treatment as a control group. The scores gained form fast ejaculating questionnaire were assessed in early stages of treatment (pretest), one month after treatment (posttests), and two month after treatment (fallow).
    Results
    The results showed that combination therapy with plant extracts was significantly potent to reduce premature ejaculation performance scores index than placebo and control group; the F value calculated for assessing drug effect in recovery of premature ejaculation in various stages will be meaningful in the level of 0.05 (F=14.23, P
    Conclusion
    It seems that, compounds of “Boswellia serrata” and “Lavandula angustifolia” extract can be effective in recovery of premature ejaculation opioid addicted patients. The mechanism and effective ingredients causing this effect are needed to be further investigated.
    Keywords: Boswellia serrata, Lavandula angustifolia, Methadone, Premature ejaculation
  • R. Farjaminezhad, N. Zare *, R. Asghari, Zakaria, M. Farjaminezhad Pages 110-119
    Background
    Using of elicitors and different compounds in cell suspension culture is an effective strategy for enhancement and improvement of important secondary metabolites production in in vitro conditions.
    Objective
    Evaluation of the effects of L-tyrosine and its combination with biological elicitors such as chitosan and salicylic acid on thebaine production in Iranian poppy cell suspension cultures at different days after elicitation.
    Methods
    Different concentrations of L-tyrosine (1 and 2 mM) individually and in combination with chitosan (100 mg/L) and salicylic acid (50 mg/L) was applied on cell cultures, and then, pH and EC of medium, and also thebaine content of cells were measured on 2, 4 and 6 days after treatment.
    Results
    The highest thebaine content of cells (42.30 mg/L) was obtained in 1 mM L-tyrosine on six days after treatment, which was significantly higher than the control. In addition, there was a relation between thebaine content of cells and pH and ECof culture medium. With increasing the thebaine content of cells, pH of medium was increased and EC of medium was decreased.
    Conclusion
    Feeding of Iranian poppy cell suspension cultures with L-tyrosine (precursor of alkaloids biosynthesis) was improved thebaine production. So that, 1 mM L-tyrosine increased the thebaine content of cells up to 22.26-fold compared with control.
    Keywords: Papaver bracteatum, Elicitor, Precursor, Secondary metabolite
  • M. Poursharifi, Ma Zarei* Pages 120-133
    Background
    Retard absorption of glucose by the inhibition of carbohydrate hydrolyzing enzymes is one of the therapeutic approaches to decrease the postprandial hyperglycemia. Commercial α-glucosidase inhibitors exhibited some serious side effects. So a great deal of attention has been paid to natural products like plants, as a reliable source for bioactive compounds.
    Objective
    The aim of this study was to find new potent inhibitors for Alpha-glucosidase among plant extracts.
    Methods
    Hexane extracts of 60 plants species were screened for their Alpha-glucosidase inhibitory activity at 0.001, 0.01, 0.1 and 1 mg/mL concentration. Alpha-glucosidase activity was determined spectrophotometrically at 405 nm on a Sunrise microplate reader (Tecan- Switzerland) by measuring the quantity of p-nitrophenol released from pNPG. Acarbose, dissolved in buffer, was used as a positive control. The assay was performed in triplicate. The concentration of the extract required to inhibit 50% of Alpha-glucosidase activity under the assay conditions was defined as the IC50value. The results are reported as %I ± SD.
    Results
    Descurania sophia (L.) Webb & Berth, Fumaria vailantii Loisel, Ferula Haussknechti Wolf & Rech, Haplophyllum acutifolium (DC.) G.Don, Isatis cappadociaca Desv., Eremostachys laevigata Bunge, Silene aucheriana Boiss., exhibited more than 60% alpha-glucosidase inhibitory activity. Among them, Descurania sophia, Fumaria vailantii and Ferula haussknechti exhibited significant alpha glucosidase inhibitory activity with IC50 values of 0.9 µg/ml, 24.55 µg/ml and 2.71 µg/ml, respectively.
    Conclusion
    Because of its high inhibitory activity and low IC50, hexane extract of Descurania sophia would be interesting for further detailed studies to find and characterize any new inhibitor for Alpha-glucosidase.
    Keywords: Alpha, glucosidase, Inhibitor, Plant extract, Hexane, Diabetes mellitus
  • M. Mehran *, H. Hoseini, A. Hatami, M. Taghizade, Safaie A Pages 134-140
    Background
    Thyme is one of the mint family geniuses that belongs to Nepetoideae subfamily. This plant has been known as an antiseptic, antispasmodic and antitussive. Thyme essential oil has many properties that one of which is antioxidant activity.
    Objective
    The aim of this study was the investigation of seven thyme oils and the comparison of their antioxidant activities. In this paper, seven species of thyme essential oils from different regions have been collected and dried.
    Methods
    The essential oil was extracted by using a Clevenger-type apparatus as British pharmacopoeia for four hours. Obtained essential oils were analyzed by gas chromatography–mass spectroscopy (GC/MS) technique.
    Results
    Different compounds were identified in the essential oils with different percentages. The main compound in Thymus daenensis and Thymus vulgaris was thymol with percentage of 43.8 for the former and 45.1 for the latter. The dominate compounds in Thymus migricus, Thymus eriocalyx, Thymus serpylum, Zataria multiflora and Thymus kotschyanus were linalool (41.8%), geraniol (61.8%), para cymene (23.8%), carvacrol (57.7%), and Pulegone (37.2%), respectively. Antioxidant activity of essential oils was measured by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl )DPPH) radical scavenging test.
    Conclusion
    Antioxidant activities of Thymus vulgaris, Thymus daenensis, and Zataria multiflora were higher than the other essential oils.
    Keywords: Thyme essential oil, Antioxidant activity, Gas chromatography–mass spectroscopy
  • E. Molaee Aghaee, A. Kamkar *, A. Akhondzadeh Basti Pages 141-150
    Background
    Herbal compounds like Garlic essential oil have antimicrobial and antioxidant properties. They could be effective in microbial control of inside contents when combined by natural and biodegradable coating films such as Chitosan and result in strengthened effects.
    Objective
    Antimicrobial effect increase by using Garlic essential oil in Chitosan film for packaging a food stuff for instance was aimed to be investigated.
    Methods
    Chitosan film was prepared by casting method. Glycerol as plasticizer and tween80 as emulsifier were used with different levels of garlic essential oil (0, 0.5, 1 and 2%). Then homogenization and molding were performed. After packaging the food stuff with various kinds of films and storage in 4c microbial tests were conducted in days 0, 2, 4, 7, 10 and 14. Statistical analysis was performed with SPSS software.
    Results
    Controls showed a significant difference (P≤0.05) for Total Count, Coliform, Staphylococcus aurous and Sychrotrophs when compared with samples packaged with different chitosan films. At the end of the study, Total count in those samples covered with chitosan film containing 2, 1 and 0.5 % garlic essential oil was reduced by 1.5, 1.1 and 1 log compared with control respectively.
    Conclusion
    Garlic essential oil addition showed a significant synergistic effect in microbial inhibition with packaging by Chitosan films. Therefore, this combination could be used in future to extend the shelf life of food stuff and may also drug materials.
    Keywords: Chitosan film, Garlic essential oil, Microbial inhibition
  • Sma Shariatzadeh *, A. Hasanvand, H. Fallah Huseini Pages 151-163
  • S. Abdekhani *, M. Solouki Pages 164-175
    Background
    Basil (Ocimum basilicum L.), is a member of a Lamiaceae family with antibacterial and antioxidant properties in essential oils which composed of phenylpropanoids. The evidence shows that plant hormones effective on the genes expression and increases the production of secondary metabolites.
    Objective
    The aim was to determine chanes in the content of total phenols, flavonoids, anthocyanin and antioxidant of basil at different stages, using growth regulators.
    Methods
    This research was carried out at the Biotechnology research institute of university of zabol, a factorial experiment based on randomized complete design with 3 replications. The treatments were growth regulators (with 0.1 mM/l gibberellic acid, jasmonic acid and salicylic acid and control (sprayed with distilled water without growth regulators)) and growth stages (seedling, perflowering and flowering) and harvested after 24 hours post treatments at different stages.
    Results
    Results showed a significant effect of growth regulators and different growth stages on the content of total phenols, flavonoids, anthocyanin and antioxidant.Total phenolics, flavonoids indicate a significant increased. Generally, the maximum amounts of the content of total phenols, flavonoids was obtained in 0.1 mM jasmonic acid, gibberellic acid in compared to the control at flowering stage. factors consist of anthocyanins, ascorbate, catalase and guaiacol peroxide activity, considerably were increased by salicylic acid and gibberellic acid compared to the cotrol at flowering stage (P≤0.05).
    Conclusion
    The phenol compounds, flavonoids, anthocyanin and antioxidant enzymes which were increased oxidative stress, resulting from the absorption of hormones, activation of antioxidant plant and the key role of PAL.
    Keywords: Anthocyanin, Antioxidant, Growth regulator, Flavonoid, phenol compounds
  • Mb Rahmati, R. Firouzi, Mm Houshmandi *, Am Nazemi, Y. Hamedi Pages 176-181
    Background
    Common cold is the most common infection in children and has multiple complications including acute otitis media, sinusitis and pneumonia.
    Objective
    The aim of this study is to evaluate the efficacy of Echinacea in lowering the incidence of common cold and its complications in 1 to 5 years old children.
    Methods
    In a randomized clinical trial 100 children aged 1 to 5 years old were included in the study. Children were randomly assigned either to receive Echinacea (0.5 ml daily for children 1-2 y/o and 2 ml daily for children 2-8 y/o) and the other group as control did not consumed medication for 3 months. Children were followed for 3 months for occurrence of acute upper respiratory tract infection (URI), sinusitis and otitis media. Chi-Square and T-test were used for data analysis.
    Results
    Two groups were similar in baseline characteristics. The incidence of URI and sinusitis was lower in Echinacea group (P
    Conclusion
    Echinacea is effective and safe and is recommended for prophylaxis of common cold and for prevention of its complications in children.
    Keywords: Echinacea, Upper respiratory tract infection, Sinusitis, Acute otitis media, common cold
  • H. Noormohammadi, Y. Maroufi *, M. Dabirzadeh, Ah Miri, A. Geraili Pages 182-188