فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 45 (زمستان 1394)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 45 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا بندریان* صفحه 2
    به علت عدم ارتباط سازمان های پژوهش و فناوری (RTOs) با صنعت و تمایل بیشتر آنها برای انجام فعالیت های نزدیک تر به دانشگا ها، که منجر به ناکارآمدی آنها در انجام ماموریت اصلی شان شده بود، از سی سال پیش، دولت ها در بسیاری از کشورها با کاهش بودجه های دولتی سازمان های پژوهش و فناوری، آنها را برای تامین مالی از طریق بودجه های تحقیقاتی صنعت هدایت نمودند و در برخی از موارد نیز از طریق قطع بودجه های دولتی سازمان های پژوهش و فناوری به درآمدزائی (به منظور خودکفائی) مجبور شدند. براین اساس نوع دیگری از سازمان های پژوهشی با عنوان سازمان های تحقیق قراردادی (CRO) شکل گرفت. در این مقاله به منظور پاسخ به این سوال که آیا الگوی تحقیقات قراردادی با ماموریت سازمان های پژوهش و فناوری در توسعه فناوری تطابق دارد یا خیر، ابتدا به مرور تاریخی موضوع پرداخته و سپس فرایند تحقیقات قراردادی و تحقیقات مستقل و ویژگی های آنها بررسی شده است و بر مبنای آن نتایج و پیشنهادات ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که انجام تحقیقات توسعه فناوری توسط سازمان های پژوهش و فناوری به شکل تحقیقات قراردادی میان بنگاه صنعت و سازمان های پژوهش و فناوری به علت مغایرت با الزامات و ماهیت توسعه فناوری و شرایط کار سازمان های پژوهش و فناوری گزینه مناسبی نمی باشد و رویکرد تحقیقات مستقل به عنوان روش مناسب تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تحقیقات قراردادی، تحقیقات مستقل، سازمان های پژوهش و فناوری، سازمان های تحقیقات قراردادی، مدل کسب و کار
  • حسن رنگریز*، نسیم افشاری صفحه 11
    امروزه، داشتن توانایی آینده نگری و تصمیم گیری درست برای هر سازمانی ضروری است. سازمان های موفق و پیشرفته برای بقا در محیط رقابتی و با تغییرات سریع راهبرد دانش محوری را برگزیده اند. روش مقابله با تغییرات و تصمیم گیری مناسب در مقابل آنها نقشی محوری در آینده سازمان ایفا می کند. دو مفهومی که در تصمیم گیری های مدیران نقش اساسی ایفا می کنند، مدیریت دانش و هوشمندی کسب وکار هستند. هوشمندی کسب وکار و مدیریت دانش مفاهیمی با حوزه بسیار نزدیک به هم و شاید مشابه هستند که تاکنون روابط روشن و مناسب بین این دو مفهوم به درستی مشخص نشده است و بیشتر مدیران در تعیین مرز بین این دو مفهوم دچار مشکل می شوند. محققان درباره نوع ارتباط بین آنها نظرهای متفاوتی دارند. در این مقاله، ابتدا هوشمندی کسب وکار و مدیریت دانش تعریف خواهد شد و پس از آن دیدگاه های محققان مختلف درباره نوع ارتباط آنها بیان می شود. به طور کلی، مشخص شده است که مدیریت دانش و هوشمندی کسب وکار هر دو اهداف مشترک دارند و فرآیند تصمیم گیری را بهبود می بخشند و پیاده سازی و اجرای این دو در سازمان ها از مزیت های رقابتی سازمان محسوب می شود. با این حال، مدیریت دانش شامل هر دو نوع دانش ضمنی و صریح است و داده های غیرساخت یافته را هم در نظر می گیرد. درحالی که هوشمندی کسب وکار بیشتر روی دانش صریح تمرکز می کند. در نهایت با بیان ضعف های هریک نتیجه گیری می شود که فارغ از نوع ارتباط این دو، مدیریت دانش و هوشمندی کسب وکار باید باهم ادغام شوند، چراکه هریک مزایا و معایبی دارند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، هوشمندی کسب وکار، دانش صریح، دانش ضمنی، یکپارچگی مدیریت دانش و هوشمندی کسب و کار
  • مجتبی قلی پور*، محمدعلی وحدت زاد، محمدصالح اولیاء، حسن خادمی زارع صفحه 17
    نقش علم و دانش در رشد ملی به دلیل ایجاد تخصص و ارتقای بهره وری کل عوامل تولید، همواره مورد توجه است و جایگاه فناوری و دانش به عنوان عوامل درون زا در این توسعه، یک جایگاه حیاتی محسوب می گردد. از سوی دیگر تبدیل دانش به کالا/ خدمت است که موجب رفع نیازمندی های جوامع مختلف می گردد. شرکت های دانش بنیان از جمله موسسه های هستند که به عنوان کارخانه تبدیل دانش به کالا/ خدمت فعالیت می نمایند. با آنکه شرکت های دانش بنیان عامل ایجاد اقتصاد دانشی پایدار و توسعه دانش بومی در بسیاری از کشورها می باشند، اما این موسسه ها در ایران مطابق با چشم انداز 20 ساله کشور، از لحاظ کمی و کیفی در وضعیت مطلوب قرار نداشته و در مسیر توسعه خود دچار چالش هایی هستند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های فراروی شرکت های دانش بنیان موجود در پارک علم و فناوری اقبال یزد و اولویت بندی این چالش ها با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی انجام پذیرفته است. نمونه مورد مطالعه شامل 137 نفر از مدیران و کارکنان رده بالای این شرکت ها بوده است. 59 چالش به دست آمده از مطالعه ادبیات موضوع و نظر خبرگان، در یک پرسشنامه تدوین و بین جامعه هدف توزیع گردید. اعتبارسنجی 128 پرسشنامه گردآوری شده، توسط روش شبکه عصبی مصنوعی پیش انتشار با MSE=2.0332 تایید گردید و اولویت بندی چالش ها به وسیله شبکه عصبی مصنوعی تابع شعاع مدار انجام پذیرفته است. نتایج پژوهش نشان داد که 19 چالش از 59 چالش به دست آمده در اولویت بوده اند. از جمله این چالش ها می توان به: مشکلات اقتصادی کشور، رکود صنعت و بازارهای داخلی و سیاست های ناموزون حمایتی دولت، اشاره نمود.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، شرکت دانش بنیان، شبکه عصبی مصنوعی، تابع شعاع مدار، پارک علم و فناوری
  • حجت حسنی سعادت*، غلامرضا ملک زاده، حمید عرفانیان خانزاده صفحه 26
    دانش منبعی ارزشمند و راهبردی و نیز یک دارایی مطرح است و ارایه محصولات و خدمات با کیفیت مناسب و اقتصادی، بدون مدیریت و استفاده صحیح از این منبع ارزشمند، امری سخت و بعضا ناممکن است. امروزه مدیریت دانش به یکی از فعالیت های مهم سازمان های امروزی برای بهبود و حفظ مزیت رقابتی تبدیل شده است که هدف نهایی آن بهره برداری و توسعه دارایی های دانشی در راستای تحقق اهداف و ایجاد ارزش افزوده برای سازمان است. توجه به مدیریت دانش در تدوین راهبردهای کسب و کار جهت کسب مزیت رقابتی امری حیاتی می باشد. به همین جهت شناسایی عوامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش مبتنی بر راهبردهای کسب و کار در این تحقیق مورد توجه قرار گرفت. در این راستا 55 عامل موثر بر پیاده سازی مدیریت دانش استخراج شد و با استفاده از روش دلفی و اخذ نظرات خبرگان، ارتباط آنها با راهبردهای کسب و کار احصاء گردید که بر این اساس 35 عامل موثر در 6 بعد رهبری، راهبردی، زیرساخت، ساختار، فرهنگی و علمی مورد تایید خبرگان قرار گرفت. در میان ابعاد شناسایی شده، بعد رهبری بیشترین اهمیت را نسبت به دیگر عوامل دارد. پس از آن ابعاد راهبرد و علمی نقش داشته اند. در مجموع نیز 64 درصد عامل های شناسایی شده تایید گردید.
    کلیدواژگان: عوامل موثر، پیاده سازی، دانش، مدیریت دانش، راهبردهای کسب و کار
  • مهدیه تاری*، محمود مرادی، مصطفی ابراهیم پور صفحه 36
    امروزه با توجه به رشد و توسعه پژوهش های آکادمیک در حوزه فناوری های برتر، شرکت های کوچک و متوسط نقش بسزایی در تحریک و تشویق کارآفرینی و رشد و شکوفایی اقتصادی کشورها ایفا می کنند، بنابراین پاسخ به این سوال ضروری است که چه عواملی سبب رشد و موفقیت این شرکت ها خواهند شد. هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر رشد و موفقیت این شرکت ها با استفاده از یک مطالعه کیفی است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش تحلیلی است. بدین منظور مصاحبه نیمه ساختاریافته با استفاده از روش کیفی تحلیل تم صورت گرفته است. خبرگان مورد مصاحبه در تحقیق حاضر 20 نفر از مدیران عامل شرکت های موفق و برتر دانشگاهی و دانش بنیان مستقر در شهرک علم و تحقیقات اصفهان (شیخ بهایی) در 3سال اخیر هستند. مرور ادبیات، پژوهش های انجام گرفته و نتایج مصاحبه ها نشان دهنده 3تم اصلی است که عوامل موثر بر رشد و موفقیت شرکت های دانش بنیان را در 3 سطح فردی، سازمانی و محیطی طبقه بندی می کند. براساس نتایج بررسی به نظر می رسد دولت و شرایط محیطی نقش مهم تری در ایجاد زمینه ای مناسب برای رشد و موفقیت این شرکت ها ایفا می کنند و با توجه به مصاحبه های صورت گرفته، از دید خبرگان این عامل نقش اصلی در موفقیت و دوام شرکت های زایشی و دانش بنیان دارد. در پایان مقاله براساس یافته ها، ضمن اشاره به برخی کاستی های موجود در زمینه فعالیت این شرکت ها و اهم تاکیدات خبرگان امر، برخی ملاحظات لازم جهت تقویت عوامل موثر نیز ارائه شده است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی دانشگاهی، تجاری سازی، شرکت های دانش بنیان، شرکت های زایشی، عوامل کلیدی موفقیت، بنگاه های کوچک و متوسط
  • پیمان اخوان*، علی شهابی پور صفحه 45
    تجارب خبرگان از مهم ترین منابع کسب دانش و آموزش سازمانی است. تشریح دانش ضمنی سخت یا گاهی غیرممکن می شود. خبرگان افراد خیلی مشغول و باارزشی هستند و نباید جدایی از کار آنها برای فرایند کسب دانش، طولانی باشد. کسب دانش ضمنی فرایند پرهزینه و وقت گیری است. در سازمان های بزرگ، خبرگان در یک ساختمان یا یک شهر متمرکز نیستند و استفاده کنندگان دانش نیز ممکن است در حوزه جغرافیایی وسیعی گسترده باشند. تکنیک های کسب دانش به تنهایی نمی توانند کارایی داشته باشند. با در نظر گرفتن موارد مذکور برای افزایش بهره وری و اثربخشی پروژه اکتساب و انتشار دانش سازمان، تکنیک های قصه گویی و سناریوسازی برای کسب و انتشار دانش حاصل از تجارب خبرگان ترکیب شده و با تدوین الزامات لازم برای ایجاد مدلی مبتنی بر قصه گویی و سناریوسازی، به معرفی و اعتبارسنجی مدل پیشنهادی پرداخته شده است. درخصوص پارامترهای موثر و نیازمندی های سیستم های اکتساب تجربه، پژوهشی صورت نپذیرفته است. بنابراین، برای پیاده سازی مدل به بهترین نحو باید ابتدا این ویژگی ها فهرست و اولویت بندی شده تا با توجه به نیاز سازمان، بهترین پیاده سازی صورت پذیرد. هدف اصلی از این مقاله ارائه راهکار مناسب برای کسب و انتشار دانش ضمنی خبرگان سازمان است. افزایش کارایی تکنیک های کسب دانش، ایجاد نظام مقایسه مدل های کسب تجربه و افزایش مشارکت خبرگان و سایر عوامل دانشی در سازمان، از نتایج این تحقیق است. این مدل امکان اکتساب دانش ضمنی را به صورت ساخت یافته ، میسر می کند. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع استدلال قیاسی استقرایی است. از دیدگاه نوع داده های مورد تحلیل، با توجه به روش استدلال، روش تحقیق کیفی استفاده شده است. تئوری زمینه ای جهت اکتشاف الزامات مدل و تگنیک دلفی برای اعتباربخشی آن استفاده شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تجربه ضمنی خبرگان، قصه گویی الکترونیک، آموزش
  • شارا آقاجانیان* صفحه 59
    ارتباطات دیجیتال یکی از صنایعی است که با نرخ رشد بسیار بالا در حوزه نوآوری در حال گسترش و پیشروی می باشد. این صنعت در سطح جهانی دارای تحولات گسترده ای بوده، به طوری که مدل های کسب و کار آن دچار دگرگونی قابل ملاحظه ای براساس تغییرات فناوری نسل های نوین در این صنعت شده است. فناوری نسل های نوین فناوری مهمی را با نام بستر شبکه داده به وجود آورده است که در این مقاله از آن به عنوان نظام نوآوری فناورانه نام برده شده است. در نظام نوآوری فناورانه موجود با ایجاد زمینه های تخریب خلاقانه1، محیط کسب و کار سازمان ها را با دو آلترنتیو انطباق و کسب موفقیت یا فروپاشی کامل سیستم مواجه نموده است. برخلاف بسیاری از مقالات که رویکرد ساختاری و کارکردی را به صورت جداگانه جهت بررسی نظام نوآوری فناورانه به کار برده اند. در این مقاله براساس فرآیندی مشخص مطالعات ساختاری را به عنوان پیش نیازی جهت مطالعات کارکردی معرفی نموده تا زمینه های مناسب تری برای مطالعات کارکردی فراهم شود. با استفاده از بررسی ادبیات موضوعی و مسائل موجود در صنعت، پرسشنامه ای جهت ارزیابی هشت عامل کارکردی تدوین نموده، از طریق اعمال فازهای توسعه فناوری به عنوان عاملی تاثیرگذار در وابستگی و اولویت بندی عوامل کارکردی که تاکنون کمتر به آن توجه شده است؛ کارکردها در فاز مورد نظر را اولویت بندی و عوامل مسدود کننده، نیروهای پیشران و سپس سیاست های مورد نیاز تحلیل و تدوین شده اند. براساس نتایج به دست آمده، بررسی فرآیند مذکور به عنوان چارچوب مناسبی برای مطالعات کارکردی مدنظر قرار گرفته و نهایتا با ارائه سیاست گذاری های مناسب، مطالعات کارکردی بیشتر را در این صنعت پیشنهاد نموده ایم.
    کلیدواژگان: تحلیل کارکردی، تحلیل ساختاری، فاز توسعه فناوری، نظام نوآوری فناورانه، ارتباطات دیجیتال
  • الهام سلطانی*، تیمور مرجانی صفحه 69
    امروزه در اغلب سازمان های مبتنی بر پروژه، مدیران پروژه با چالش ها و مشکلات فراوانی مواجه هستند. پروژه ها فرآیندهای راهبردی سازمانی هستند که برای دستیابی به اهداف کسب وکار انجام می شوند. پژوهش ها حاکی از آن است که بسیاری از سازمان ها در اجرای پروژه ها به اهداف از پیش تعیین شده کسب وکار، دست پیدا نمی کنند. بنابراین، به منظور کاهش و کنترل این چالش ها در پروژه ها بایستی رویکرد از مدیریت سنتی به مدیریت راهبردی تغییر یابد تا پاسخگوی بهینه سازی عملکرد و موفقیت یک پروژه گردد. مدیریت راهبردی پروژه سازمان ها را در جهت دستیابی بهتر به اهداف سازمانی سوق می دهد. در نتیجه، سازمان ها به منظور دستیابی به مزیت رقابتی و عملکرد بهتر باید یک چارچوب برنامه ریزی و اجرایی مناسب، مطابق با رویکرد راهبردی داشته باشند. مدیران و تیم های پروژه باید یاد بگیرند که چگونه به جنبه های کسب وکاری پروژه ها و حمایت از راهبرد شرکت، بجای تمرکز سنتی بر دستیابی به اهداف زمانی، بودجه ای و عملکردی توجه نمایند. در این مقاله که با روش مطالعه کتابخانه ای انجام شده است، توصیفی از مفهوم مدیریت راهبردی پروژه و تفاوت آن با مدیریت کلاسیک پروژه ارائه می گردد. سپس مدل های مدیریت راهبردی پروژه که به سازمان ها در دستیابی به موفقیت پروژه ها و خلق مزیت رقابتی کمک می کند، بررسی شده است. در نهایت، نتیجه گیری شده است که سازمان ها به منظور دستیابی به مزیت رقابتی، اطمینان از موفقیت پروژه ها و عملکرد بهتر باید به جنبه های راهبردی مدیریت پروژه توجه نمایند و فرآیندهای مدیریت راهبردی پروژه را در سازمان اجرا کنند.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی پروژه، مدیریت پروژه، مدیریت پورتفولیو پروژه، مدل های مدیریت راهبردی پروژه، راهبرد پروژه، موفقیت پروژه
|
  • Reza Bandarian* Page 2
    Due to the Research and Technology Organizations (RTOs) lack of relation with industry and their tendency to do activities more closer to the universities, which had led to their inefficiency in carrying out their primary mission, since thirty years ago, governments in many countries by cuts the RTOs governmental budget have directed them to financing through industry research budgets, and in some cases, through cut the state budgets, the RTOs were forced to acquiring income (in order to self-sufficiency). Accordingly, another type of research organizations as Contract Research Organizations (CRO) was formed.
    In this paper, in order to answer the question of whether a contract research model is consistent with the RTOs mission in technology development or not. First, the issue had reviewed historically and then the process of contract research and independent research and their characteristics were investigated and based on that the conclusions and recommendations are offered.
    The results shows that carrying out the technology development research by the RTOs in the form of a contract research between the industry firms and the RTOs, due to conflict with the requirements of technology development and working conditions of the RTOs is not a good choice and independent research approach is recommended as the most suitable method.
    Keywords: Contract Research, Independent Research, Research, Technology Organizations, Contract Research Organizations, Business Model
  • Hassan Rangriz*, Nasim Afshari Page 11
    Nowadays, having the ability of foresight and decision-making is essential for any organization. Advanced and successful organizations have chosen knowledge-oriented strategy to survive in the competitive and rapidly changing environments. Handling of changes and good decision making about them plays a central role in the future success or failure of organizations. Two important concepts that have important role in managers’ decision makings are Business Intelligence (BI) and Knowledge Management (KM). Business intelligence and knowledge management are relative concepts to each other .The relations between these concepts has not been yet offered clearly and determining the boundary of these two concepts is difficult for managers. Researchers have considered different links between them. In this paper, business intelligence and knowledge management will be defined and then different viewpoints about the type of relationship between these concepts will be expressed. In general, it is recognized that knowledge management and business intelligence both have common and same goal which is improving decision-making process and finally improving the business performance. Implementation and execution of these concepts would consider as organization's competitive advantage. However, knowledge management, including both explicit and tacit knowledge, and also considers unstructured data, while business intelligence generally focuses on explicit knowledge. Finally, concluded that, knowledge management and business intelligence should be integrated regardless of the type of relationship between them, because each has advantages and disadvantages.
    Keywords: Knowledge Management, Business Intelligence, Explicit Knowledge, Tacit Knowledge, Integration of Business Intelligence, Knowledge Management
  • Mojtaba Gholipour*, Mohammadali Vahdatzad, Mohammad, Saleh Owlia, Hassan Khademi Zare Page 17
    The role of knowledge and science are paid attention in national development because creating expertise and improving the Total factor productivity of production. Furthermore, the position of technology and knowledge is considered vital as endogenous factors in this development process. On the other hand, the conversion of knowledge into product and service will meet the needs of different communities. Knowledge-based companies are included as institutions that work as factories converting knowledge into product and service. Although, knowledge-based companies create sustainable knowledge-based economy and development of indigenous knowledge in many countries, but in accordance with the country's 20-year outlook and in terms of quality and quantity, they are not in ideal situation and are faced with challenges in their own development process. This research aims at identifying challenges facing knowledge-based companies located in Yazd's Science and Technology Park of Eghbal and prioritizing these challenges using Artificial Neural Network. The case study includes 137 managers and senior staff of these companies. Fifty nine challenges obtained from related literatures and experts’ opinions have been compiled in a questionnare and distributed among target population. One hundred and twenty eight collected questionnairs were validated by BP Artificial Neural Network and confirmed with MSE=2.0332 and challenges were prioritized with Artificial Neural Networks Radial Basis Function. The research proved that 19 of 59 challenges were priority among which economic problems of the country, industry and domestic markets recession and government’s unbalanced support policies can be pointed out.
    Keywords: Priority, Knowledge Based Enterprise, Artifitial Neural Network, Radial Basis Function, Science, Technology Park
  • Gholamreza Malekzadeh*, Hojat Hassani Seadat, Hamid Erfanian Khanzadeh Page 26
    Knowledge is a valuable resource and strategic factor and also an asset. So providing good and qualified products and services without management and use of this valuable resource, is difficult and sometimes impossible. Knowledge management has become one of the most important activities in today's organizations to improve and maintain competitive advantage. The ultimate goal of knowledge management is the operation and development of knowledge assets to achieve the goals and create added value for the organization. It is obvious that knowledge management is crucial in the formulation of business strategy for gaining competitive advantage. Therefore identifying factors affecting the implementation of knowledge management based on business strategy is very important. In this study, 55 factors affecting the implementation of knowledge management extracted. Then by using Delphi method and the adoption of experts opinion, their relationships with business strategies were identified. On this basis, 35 factors in 6 dimensions were identified: Leadership, Strategic, Infrastructure, Structure, Cultural and Scientific Dimension. Among the identified dimensions, leadership dimension was more important than the other dimensions. Strategic and Scientific dimensions are the next one and 64 percent of the identified factors were confirmed.
    Keywords: Effective Factors, Implementation, Knowledge, Knowledge Management, Business Strategies
  • Mahdieh Tari*, Mahmoud Moradi, Mostafa Ebrahimpour Page 36
    Nowadays, according to development of academic research in the field of high technologies, small and medium enterprises (SMEs) play a pivotal role in stimulating entrepreneurial growth and economic prosperity. So it is necessary to answer the question that what factors causes this firms growth and success. The main purpose of this study is identifying the affecting factors of knowledge based firms growth and success by use of qualitative study. In terms of purpose, this study is practical and the analytical methodology was used. For this purpose semi-structured interview by using thematic analyzing is conducted. Experts whom interviewed are 20
    executive managers of top and successful knowledge based firms located in Isfahan Science and Technology Town (ISTT) (Sheikh Bahai) in the last three years. The review of literature, and the results of interviews showed 3main themes that classify the affecting factors of knowledge based firms growth and success to 3 levels: individual, organizational and environmental. Based on the results, it seems that government and environmental conditions play a more important role in providing appropriate context for knowledge based firms’ growth and success. According to the interviews, view government and environmental conditions has main role in success and durability of knowledge based firms and spin-offs. Finally, based on the results, referring to existing shortcomings in the field of this firm’s activity and the main emphases of the experts, the necessary considerations for effective factors reinforcement has provided.
    Keywords: Academic Entrepreneurship, Commercialization, Knowledge based Firms, Spin, offs, Critical Success Factors, SMEs
  • Peyman Akhavan*, Ali Shahabipour Page 45
    The experiences of the experts are the most important sources of knowledge and institutional training. Sometimes it is hard or impossible to describe tacit knowledge. Experts are very busy and valuable people. The separation of their work for the process of acquiring knowledge, should not be long. Acquisition of tacit knowledge is costly and time taking process. In large organizations, experts are not centralized in a building or a city. Knowledge users may also have broad geographical scope. The techniques of knowledge will not be able to have a performance alone. So, to increase the efficiency and effectiveness of the Organization's knowledge acquisition project, storytelling and the scenario techniques for the acquisition and dissemination of experiences of experts are combined. With the compilation of the necessary requirements in order to create a model based on storytelling, validation of the proposed model is outlined. There is no research on effective parameters and system requirements for the acquisition of experience. Therefore, to implement the model these features must be described and prioritized. Increase the efficiency of the knowledge techniques, create the model comparison system, gain experience and increase the participation of experts and other agents of knowledge in organizations, are the results of this research. This model suggests the structured acquisition of tacit knowledge.
    Keywords: Knowledge Management, Expert Tacit Experience, Storytelling, Education
  • Shara Aghajanian* Page 59
    Digital communication industries with high growth rates in innovation have globally advanced and rapidly expanded. The industry has been extensively changing in the worldwide. Hence, it significantly changes the business models according to the technology of new generation in digital communication. New generation technology with the emergence of creative destruction context, left the organizations by two compulsory alternatives, compliance with new system and success or destruction of the systems will be the result. Unlike many articles that considered the structural and functional analysis individually to assess the technological innovation system, the integrated process by considering structural analysis as a prerequisite of functional analysis have been applied. Literature review and industry related analysis is applied to gather eight functional factors, and also a questionnaire is designed. After data gathering, the phase of technological development analysis as a tools for prioritizing and analyzing the dependencies between the blocking functions are deployed that was rarely used in the literature. Therefore, the blocking and deriving factors are analysed and appropriate policies are made. Results show that the studied process is an appropriate framework for functional analysis and by the number of policies represented at the end, further researches are suggested.
    Keywords: Functional Analysis, Structural Analysis, Phase of Technological Development, Technological Innovation System, Digital Communication
  • Elham Soltani*, Taimoor Marjani Page 69
    Today, in most project-based organizations, project managers are facing with many challenges. Projects are organizational strategic processes, performed to achieve business goals. Researches indicate a large number of organizations do not achieve the business goals in the execution of their projects. Therefore, in order to reduce and control the problems of the projects, the classic project management approach must be changed to strategic project management for optimizing the performance and success of a project. Strategic project management can propel companies to better achieve corporate goals. So, organizations should have a formal planning and execution framework in accordance with the strategic approach, to achieve competitive advantage and better performance. Project managers and teams must learn how to focus the business aspects of their projects and better support their company’s strategy, rather than just focus on meeting traditional time, budget, and performance goals. This paper employs a literature review approach, and presents the description of the strategic project management concept and its difference with classical project management. Then, the strategic project management models that help organizations to achieve success and create a competitive advantage have been reviewed. Finally, the authors have concluded, in order to achieve competitive advantage, project success and better performance of organization, the executive and project managers should consider the strategic aspect of project management and implement strategic project management processes in organization.
    Keywords: Strategic project management, Project management, Project Portfolio Management, Strategic Project Management Models, Project Strategy, Project Success