فهرست مطالب

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال ششم شماره 26 (زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حامد اهری*، امیرعلی انوار، علیرضا مختاری، نکیسا سهرابی حقدوست، مینا علی نواز، سیما مرادی صفحات 87-90
    امروزه دغدغه های متعدد بشر در زندگی آمیخته با تکنولوژی سبب گردیده که روز به روز آسایش حیات وی افزایش یافته ولی آرامش زندگی کاهش یابد، یکی از معضلات اصلی نوشابه های قوطی جدا از عوارض تغذیه ای که بحث روز جوامع علمی می باشد موضوع کنترل کیفی محصول در بعد از خروج از سالن تولید و بسته بندی کارخانه می باشد که محصول ایمن تحت شرایط محیطی و اپراتور حمل کننده دچار انواع مخاطرات میکروبی، فیزیکی و حتی شیمیایی می گردد و در زمان مصرف فرآورده تمام این آلودگی ها علی الخصوص آلودگی میکروبی به همراه نوشابه وارد بدن و سیستم گوارش میزبان می گردد.
    در این تحقیق تعداد 150 عدد نوشابه گازدار قوطی و آب میوه های بسته بندی شده فلزی از سطح شهر استان تهران به شرح ذیل جمع آوری گردید (تعداد 25 عدد از سوپرمارکت های دارای یخچال، تعداد 25 عدد از عمدهفروشی های کنار جاده، تعداد 50 عدد از کارخانه های تولید کننده، 50 عدد از رستوران های سطح شهر تهران) در نهایت جهت آزمون میکروبی و توتال کانت به آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذائی انتقال یافتند(1).
    به دو روش بررسی انجام یافت ابتدا بصورت مستقیم سواپ آغشته شده را به روی محیط های براث انتقال داده و همچنین در روش دوم سواپ را به داخل محیط تریپتیکاز سوی براث برده و بعد از 24 الی 48 ساعت انکوباسیون مقدار 1/. میلیلیتر از نمونه را به روی محیط کاملا پخش می نماییم بعد از انکوباسیون تعداد کلنی های رشد یافته در قوطی های آب میوه پلمب شده و نوشابه های قوطی گازدار به شرح ذیل می باشد: تعداد 4 کلنی در قبل از باز کردن درب قوطی و تعداد 6 کلنی در لبه قوطی ها در بعد از مصرف و 7 کلنی در بعد از مصرف در لبه قوطی، که این امر بیانگر عدم رعایت اصول ایمنی محصول تولید شده ایمن از درب کارخانه به بعد می باشد که در نهایت منجر به مسمومیت مصرف کننده با شرایط موجود می گردد(2).
    در فاز دوم تحقیق از درپوش های نانو آنتی باکتریال جهت محافظت از درب 25 نوشابه قوطی دیگری که از بسته بندی نهائی کارخانه اضافه به محصول نهائی گردیده بود استفاده شد که بار میکروبی را در مقایسه با گروه های قبلی بطور محسوس کاهش داد و به صفر رسانید.
    کلیدواژگان: نوشابه، آنالیز خطر بار میکروبی
  • پروین تراب زاده خراسانی، پورداد پناهی، آذر سبکبار، علیرضا مختاری صفحات 91-98
    بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایجاد و شیوع سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها در بسیاری از کشورها یک مشکل رو به افزایش می باشد. تلاش های زیادی برای کشف ضد میکروب های جدید از منابع مختلفی مانند میکروارگانیسم ها، حیوانات و گیاهان صورت گرفته است. یکی از این منابع طب سنتی می باشد که بررسی های صورت گرفته در آن منجر به کشف مواد موثره جدیدی گردیده است. افدرا ماژور گیاهی طبی با فعالیت های مختلف فیزیولوژیک است. گیاه از منطقه کرج جمع آوری گردید و عصاره گیری با استفاده از حلالهای آبی، اتانولی، استنی و متانولی صورت گرفت. عصاره ها در دمای 60 درجه سیلیسیوس در خلاء تغلیظ گردیدند. فعالیت ضد باکتریایی عصاره ها با روش های انتشار در ژل، MIC و MBC در باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC6538)، سودوموناس آئروژینوزا(ATCC27853)استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC 1447)و اشریشیا کولای(ATCC 8739) سنجیده شد. اشریشیا کولای فقط به عصاره استنی حساسیت نشان داد و سودوموناس ائروژینوزا به عصاره آبی مقام بود و به سایر عصاره ها حساسیت نشان داد. استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس به کلیه عصاره ها حساس بودند.
    کلیدواژگان: هوم، عصاره گیاهی، ترکیبات ضد باکتریایی، گیاهان دارویی، ریش بز
  • سید محمد حسینی، محمدحسن یوسفی، محمدرضا یوسفی، شیلا امیدظهیر، عباس مومنی صفحات 99-102
    ناهنجاری های مادرزادی تحت تاثیر عوامل ژنتیکی یا عوامل محیطی یا هر دو ایجاد می شوند. نقایص مادرزادی واختلالات ارثی ناهنجاری های ساختمانی، وضعیتی و یا کارکردی هستند که از بدو تولد وجود دارند. این نقایص و اختلالات ممکن است تنها یک ساختمان و یا یک عمل، یک دستگاه به طور کامل، قسمت هایی از چندین دستگاه از بدن را دچار تغییر سازند. چنین فرمی از ضایعه نادر بوده که در واقع دو شکل از ناهنجاری های مادرزادی با هم رخ داده است. در گزارش حاضر شکل اخیر یعنی هم دوتایی شدن قسمتی از پا (Bimelia) و هم عدم تشکیل پوست (Epitheliogenesis imperfecta) رخ داده است .
    کلیدواژگان: دوتایی شدن قسمتی از پا، عدم تشکیل پوست، ناهنجاری مادرزادی، گوساله هلشتاین
  • عادل حقیقی خیابانیان اصل، محمدرضا روزبهانی، بهرام کاظمی صفحات 103-108
    یرسینیا راکری عامل بیماری دهان قرمز روده ای (Enteric red mouth disease) آبزیان است که سالانه موجب خسارات هنگفتی به صنعت آبزی پروری و کشاورزی در ایران و جهان می گردد. تشخیص قطعی، سریع و اقدام موثر برای بیماری هایی مانند یرسینیوز که شیوع شان در مراکز پرورش قزل آلا بسیار سریع است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این تحقیق مقایسه دو روش تشخیصی هیستوپاتولوژی و Multiplex- PCR در تشخیص بیماری یرسینوز یا بیماری دهان قرمز روده ای(ERM) در ماهی قزل آلا در ایران است.
    در این مطالعه در آزمایشات مبتنی بر PCR ، DNA مورد استفاده در هر واکنش PCR از بافت ماهی های قزل آلای مشکوک به بیماری استخراج و محصول واکنشPCR، با استفاده از ژل الکتروفورز روئیت گردید. در پایش پاتولوژی، از بافت ماهی های زنده یا در حال مرگ فیکس شده در محلول فرمالین 10% سالین استفاده شده است. سپس نمونه ها در قالب های پارافین تثبیت و بوسیله میکروتوم های دیجیتال به ضخامت 7-5 میلیمتر برش داده شدند. اسلایدهای آماده شده بوسیله هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شده و مورد بررسی قرار گرفتند.
    در این تحقیق 20 نمونه مشکوک که علائم بالینی مشخص از قبیل سپتی سمی حاد در بافت های داخلی و وخونریزی سطحی در اطراف دهان و مقعد از خود بروز می دادند، با تکنیک های یاد شده مورد ازمایش قرار گرفتند که بر طبق نتایج آزمایشات مولکولی، در نمونه های منفی تنها قطعه مربوط به ژن میزبان به عنوان کنترل واکنش PCR تکثیر شده است، که خود این مسئله صحت انجام آزمایش مولکولی را تایید می نماید، در مقابل در نمونه های مثبت، توالی های ژنی میزبان و همچنین پاتوژن یرسینیا هر دو آمپلی فای و تکثیر شده اند که بیان کننده تشخیص عامل پاتوژن می باشد. از مجموع 20 نمونه مورد آزمایش به روش PCR در مجموع 2 مورد مثبت و 18 مورد، منفی گزارش شد در مقابل در آزمایشات هیستوپاتولوژی از نمونه های مذکور 5 مورد مثبت و دارای علایم آسیب شناسی تیپیک و مشخص بیماری یرسینیوز و 15 مورد، منفی و بدون هیچ گونه علایم منتسب به بیماری گزارش شد.
    کلیدواژگان: هیستوپاتولوژی، Multiplex، PCR، (ERM) یرسینیوزیس، قزل آلا، ایران
  • بابک خرمیان طوسی، محمد ایمان عینی، محمود بلورچی، محمد امین اسلامپور، امیر نیاسری نسلجی، مرضیه علی قلی، عباس برین، سعید ستاری، پرویز هوشتی صفحات 109-114
    یکی از مهمترین فاکتورهای حدت استافیلوکوکوس اورئوس توانایی تشکیل بیوفیلم می باشد. این باکتری توانایی چسبیدن و نفوذ به داخل سلول های اپیتلیال پستان گاو را دارد. در استافیلوکوکوس اورئوس اتصالات داخل سلولی پلی ساکاریدی (Polysaccharide intercellular adhesion، PIA) توسط ژن های icaA و icaD کد می شود. تولید PIA مسئول رشد بیوفیلم استافیلوکوکوسی می باشد. عفونت های بیوفیلمی معمولا مزمن و برگشت پذیر بوده و به درمان به سختی پاسخ می دهند. مجموع 90 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از شیر خام تهیه شده از 5 گاوداری شیری اطراف تهران جمع آوری گردید. تمام جدایه ها براساس روش های استاندارد (National mastitis council، NMC) مورد تشخیص قرار گرفت و جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد تایید قرار گرفتند. بررسی فنوتیپی تشکیل بیوفیلم با استفاده از روش میکروپلیت تیتراسیون انجام گردید. تمامی جدایه ها جهت حضور ژن های icaA و icaD با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بررسی فنوتیپی تشکیل بیوفیلم با استفاده از میکروپلیت های تیتراسیون نشان داد که به ترتیب 4/4، 40، 3/43 درصد از جدایه ها قادر به تشکیل بیوفیلم بصورت قوی، متوسط و یا ضعیف می باشند و تنها 2/12 درصد جدایه ها قادر به تشکیل بیوفیلم در محیط آزمایشگاه نبودند. همچنین 7/87 درصد (90/79) جدایه ها دارای ژن های icaA و icaD بصورت جداگانه بودند. و 5/85 درصد (90/77) هر دو ژن را بصورت همزمان داشتند. نتایج این مطالعه شیوع بالایی از ژن های ایجاد کننده بیوفیلم و بیان فنوتیپی نسبتا بالایی را در دامداری های اطراف تهران نشان می دهد
    کلیدواژگان: بیوفیلم، استافیلوکوکوس اورئوس، ورم پستان، گاو
  • سهراب رسولی، امین خدادادی، مزدک سید مصطفایی صفحات 115-122
    توکسوپلاسما انگلی با انتشار وسیع جهانی است. میزبان نهایی این انگل گربه سانان بوده و انسان و طیف وسیعی از جانوران به عنوان میزبانان واسط این انگل مطرح هستند. هدف این تحقیق تعیین سرواپیدمیولوژیک عفونت توکسوپلاسموزیس انسانی در سطح شهرستان ارومیه در طی سال 1389 می باشد. در این مطالعه توصیفی مقطعی، به طور تصادفی نمونه خون 200 نفر از افراد مراجعه کننده به آزمایشگاه های سطح شهرستان ارومیه، همراه با تکمیل پرسشنامه ای، اخذ و این نمونه ها از نظر تیتر آنتی بادی IgG و IgM علیه توکسوپلاسما گوندی به روش الکتروکمی لومینسانس بررسی گردیده و نتایج حاصله با آزمون مربع کای مورد آنالیز آماری قرار گرفتند. از 200 نمونه خون مورد بررسی، در 94 نمونه تیتر آنتی بادی IgG (47%)و در7 نمونه تیتر آنتی بادی IgM(5/3%)، مثبت بود. همچنین تیتر IgG در 9 (5/4%) نمونه در محدوده مشکوک قرار داشت و در یک نمونه تنهاIgM مثبت بود. از افراد مذکور 6 نفر دارای عفونت حاد و80 نفر دارای عفونت مزمن بودند. نتایج نشان داد بین شیوع توکسوپلاسموز و سن، شغل و میزان تحصیلات افراد و نحوه شستشوی سبزیجات ارتباط آماری معنی دار وجود دارد(05/0P<) ، اما بین جنسیت، تاهل، محل سکونت افراد، تماس با گربه و خاک، مصرف گوشت نیم پخته، و سابقه بستری با بیماری رابطه معنی داری بدست نیامد
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، IgG - IgM، ارومیه، الکتروکمی لومینسانس
  • مجید غلامی آهنگران، نوشا ضیاءجهرمی، عزت الله فتحی هفشجانی صفحات 123-138
    در این بررسی 375 نمونه سرمی از 25 گله گوشتی کشتار شده در شهر اصفهان اخذ شد. نمونه گیری همراه با ثبت تاریخچه از گله های به ظاهرسالم انجام شد. گله ها از نظر استفاده از واکسن آنفلوانزا به دو گروه واکسینه و غیر واکسینه تقسیم شدند. نمونه های سرمی با کیت تجاری الیزای رقابتی کم خونی عفونی تست شدند و تیتر HIی آنفلوانزا نیز در گله های واکسینه و غیر واکسینه تعیین شد. نتایج نشان داد شیوع کم خونی عفونی در گله های مورد مطالعه جوجه گوشتی از 20 تا 100 درصد متغیر است و در 375 نمونه سرمی متعلق به جوجه های گوشتی فاقد علایم بالینی 3/56% می باشد. در این بررسی شیوع سرمی کم خونی عفونی در گله های واکسینه و غیر واکسینه تفاوت معنی داری ندارد و هیچگونه ارتباط آماری بین میزان آنتی بادی های ضد کم خونی عفونی و تیتر ناشی از واکسن آنفلوانزا وجود ندارد اما تیترهای پایین در برابر واکسن آنفلوانزا در برخی از گله ها مشاهده می شود. به هرحال این بررسی نشان داد شیوع سرمی موارد تحت بالینی کم خونی عفونی در جوجه های گوشتی استان اصفهان بالا است و آلودگی تحت بالینی با این ویروس می تواند یکی از علل تضعیف سیستم ایمنی گله ها و پاسخ نامناسب نسبت به واکسن ها از جمله واکسن آنفلوانزا باشد به هرحال برای انتقال یک ایمنی تدافعی کامل به جوجه های گوشتی حتی الامکان استفاده از واکسن کم خونی عفونی در گله های مرغ مادر قبل از شروع تخمگذاری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کم خونی عفونی ماکیان، آنفلوانزا، جوجه گوشتی
|
  • H. Ahari Pages 87-90
    Technological achievements of today’s world have improved human being’s comfort while depreciated their tranquility. Apart from the nutritious complications which are currently concerned by the academic associations, another problem dealt with canned beverages is their quality control in time of exitting the production saloon and then packaging in the factory .through this phase, a safe product may be contaminated by microbial , physical and even chemical risks . These pollutants might enter consumers’ bodies in time of consumption. within this research, 150 canned fizzy beverages and metal can fruit, juices from the city Tehran were collected; (25 ones collected out of the supermarkets having fridge, 25 out of off-road wholesellers, 50 out of the manufacturing plants and 50 out of the restaurants inside Tehran.) these samples were moved to the food microbiological laboratory for the microbial test and total count. The survey was done in 2 ways. First. The smeared swap was moved to the broth areas. In the second approach, the swap was taken to the broth inside.tripticase media And after 24 48 hours of incubation, 0.1ml of the sample was spread on the area. The numbers of fully grown colonies inside the sealed cans of fruit juices and fizzy beverages after the incubation were as follow : 4 colonies before opening the cans , 6 colonies on the edges of cans after consumption and 7 colonies on the edge of the can after consumption which totally demonstrate lack of a biding by the safety tips to the manufactured product after it gets out of the factory leading to poisoning the consumer after all . In the second phase of the research, the nano-antibacterial stopples to protect 25 other canned beverages added to the final product from the last factory’s packaging were used. They sensibly reduced the microbial load and made it reach to zero.
    Keywords: Beverages, the analysis of microbial load risk
  • P. Torabzadeh Khorasani, P. Panahi, A. Sabokbar, A. Mokhtari Pages 91-98
    According to WHO reports increase of antibacterial resistance is a growing problem in many countries. Many efforts have been made to discover new antimicrobial compounds from various kinds of sources such as micro-organisms, animals, and plants. One of such resources is folk medicines. Systematic screening of them may result in the discovery of novel effective compounds. This study was undertaken to evaluate the growth inhibitory activity of Ephedra major Host, an important medicinal plant with various biological activities, against pathogenic Bacteria involved in common infection.Plant collection was made from district west Tehran, Iran. Extracts were obtained from arial part of plant using ethanol, acetone, methanol and water. Extract was evaporated under vacuum at 60° C. Antibacterial activities of extracts were determined by In Vitro bioassays using agar diffusion-method, MIC and MBC against standard strains of Staphylococcus aureus (ATCC 6538), Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853), Streptococcus pyogenes (PTCC 1447) and E. coli (ATCC 8739). E. coli exhibit sensitive only to acetone extract, Pseudomonas aeruginosa was resistance to water extract. Staphylococcus aureus and Streptococcus pyogenes were sensitive to all tested extracts.
    Keywords: Antibiotics, Folk medicene, Ma hung, Palnt exctract, phytomedicen
  • S.M. Hosseini, M.H. Youssefi, M.R. Youssefi, Sh Omidzahir Pages 99-102
    Congenital abnormality is effected by genetical or environmental causes. Congenital abnormality and inherited disorders are form, situation, structure and functional abnormality that existing in the time of birth. These abnormalites can change perfectly just a structure or a function of system or part of several system of body. Such form of lesion is rare that indeed happened two form of congenital abnormality. occurrded both duplication of a part of the foot (Bimelia) and absence of the skin (Epitheliogenesis imperfecta). Simultaneous occurrence of two congenital malformations is rare. We report these two in a Holstein calf.
    Keywords: Epitheliogenesis imperfecta, Bimelia, Congenital abnormality, Holstein calf
  • A. Haghighi Khiabanian Asl, M.R. Roozbahani, B. Kazemi Pages 103-108
    Yersinia ruckeri is the causative agent of Yersiniosis or Enteric Red mouth Disease that causes huge amount of economic loss in mariculture industry worldwide. Definitive detection and effective treatment for septicemia like Y. ruckeri that outbreak critically, requires rapid and specific diagnosis. Despite the advantages of both PCR and Histopathology techniques in the terms of diagnosis and monitoring they have some defects, the aim of this study is the comparison of PCR and histopathology methods for detection of Yersiniosis in trout fish in Iran.In PCR-based detection, Extracted DNA from suspected Rainbow trout tissue utilized in PCR reaction and polymerase chain products were visualized by gel electrophoresis. In pathological detection, all tissues from live or moribund fish were fixed in 10% formalin saline. Then Samples were embedded in paraffin block and sectioned with digital microtome at 5-7 micrometer thickness. Slides were stained by haematoxillin & eosin, and then treated with mounting media. Differences in the number of positive samples in this comparison demonstrated that each mentioned technique has its advantages so if the advantages of each method exploit and one method supplements the other one, the efficiency and accuracy of monitoring the experiments would boost. In both mentioned methods, all positive results confirmed the existence of yersiniosis infection in Iran, which their comparison is very useful for monitoring and diagnosis of pathogen in the country. Differences in the number of positive samples in this comparison demonstrate that although PCR technique would provide a more rapid and sensitive alternative to traditional diagnosis in detection of harmful pathogens but in some cases such as necrotic and degenerated cells in tissue, PCR ability collapses in the comparison of other detection technique like histopathology. In this study, 20 suspected samples were tested by both techniques that 2 samples were positive and 18 samples were negative in PCR, and 5 samples were positive and 15 samples were negative in pathologic technique .
    Keywords: Histopathology, Multiplex PCR, ERM, Rainbow trout, Iran
  • B. Khoramian, M.E. Emaneini, M. Bolourchi, M.A. Eslampour, A. Niasari, Naslaji, M. Aligholi, A. Barin, S. Sattari, P. Hovareshti Pages 109-114
    One important virulence trait utilized by Staphylococcus aureus is the ability to form biofilms , this organism is able to adhere to and penetrate inside bovine mammary epithelial cells. In S. aureus polysaccharide intercellular adhesin (PIA) was encoded by icaA and icaD genes. Production of PIA is currently responsible for staphylococcal biofilm development. Biofilm Infections are generally chronic and difficult to treat. The aim of this study was to determine the prevalence of phenotypic and genotypic of biofilms from bovine mastitis infections in Iran. A total of 90 samples of Staphylococcus aureus were collected from raw milks of five dairy farms near Tehran. All of the samples were diagnosed according to the National mastitis council (NMC) methods. Staph aureus isolates confirmed by a polymerase chain reaction (PCR) based method. In order to determine the biofilm formation capacity of the studied S. aureus strains, microtiter plate assay was performed. All the strains were screened for the presence of ica locus and icaA and icaD genes by PCR. The results of this study showed that 79 of 90 (87.7%) strains of S.aureus were found to possess the genes for biofilm production as evidenced by positive amplification of the ica locus as well as the icaA and icaD genes. The analysis of phenotypic by microtiter plate method showed that 4.4%, 40%, 43.3% of the S. aureus isolates produced strong, moderate or weak biofilm respectively, and 12.2% unable to produce biofilm.
    Keywords: Biofilm, Staphylococcus aureus, Mastitis, Cattle
  • S. Rasouli, A. Khodadadi, M. Khodadadi Pages 115-122
    Toxoplasmosis is a worldwide contaminated parasitic zoonotic disease. The final host of this parasite is felines but large numbers of animal being is intermediate hosts for this parasite. The main aim of this survey was evaluation of seroepidemiologic prevalence of toxoplasmosis in people of Urmia city by using the Electrochemiluminescence Immunoassay (ECLIA). During this cross-sectional study 200 people referred to Urmia pathobiology laboratories were examined serologically for IgG and IgM titers against toxoplasma infection by using electrochemiluminescence Immunoassay after filling a questionnaire. Results were examined by chi-square statistics analysis test. Acquired results showed that 94(47%) of studied cases serologically were positive for IgG titer and only in 7(3.5%) cases serologic titer of IgM was positive. Also in 9(4.5%) cases the titer of IgG was in uncertain level. In one case only titer of IgM was positive and totally in 6 people acute infection and in 60 people chronic infection of toxoplasmosis was found. After Statistics Analysis it was understood that there is a significant relationship between incidences of toxoplasmosis with age of people, kind of business, level of education and ways of disinfection of vegetables that are used in their meal (p0.05).
    Keywords: Toxoplasmosis, IgM, IgG, Urmia, Electrochemiluminescence
  • M. Gholami, Ahangaran, N. Zia, Jahromi, E. Fathi Pages 123-138
    In this study, 375 serum samples were taken from 25 broiler chicken flocks, slaughtered in Isfahan, Iran. Sampling with history recording was done from healthy flocks. Flocks divided into 2 groups: vaccinated and nonvaccinated against avian influenza (AI). Sera were tested with CIAV commercial competitive ELISA kit and avian influenza HI titers were determined in vaccinated and nonvaccinated flocks. Results shown, the seroprevalence of CIAV in studied broiler chicken flocks were 20% to 100% variable and in 375 broiler chickens, without clinical signs, were 76.3%. There are no significant differences in seroprevalence of CIAV between AI vaccinated and nonvaccinated flocks. There are no statistical correlation between level of CIAV antibody and AI HI titer, but some low titers were seen in some vaccinated flocks. However, this study shown, there are high seroprevalence of subclinical CIAV in broiler chickens of Isfahan province and subclinical infection by this virus could be one cause of immunosuppression and nonproper immune response to vaccines (e.g. AI) in broiler chickens. However, CIAV vaccination of broiler breeder before laying was advised to transmite perfect protective immunity to broiler chickens.
    Keywords: Chicken Infectious Anemia, Influenza, Broiler chicken