فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال یازدهم شماره 6 (1394)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال یازدهم شماره 6 (1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • بهروز ملیانیان، زینب نیکی، زهرا سادات رضاییان صفحات 375-383
    مقدمه
    استئوآرتریت زانو شایع ترین نوع التهاب مفصل می باشد که به دلیل درد و آسیب ساختارهای مفصل، به تدریج باعث محدودیت عملکرد فرد می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، مقایسه گزارش درد در مقیاس درد متناوب و مداوم استئوآرتریت توسط افراد مبتلا به استئوآرتریت متوسط متقارن و نامتقارن بود.
    مواد و روش ها
    با بررسی معیارهای ورود و خروج، از میان 20 فرد مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو، دو گروه متقارن و نامتقارن زانو به صورت هدفمند تشکیل داده شد. اطلاعات جمعیت شناسی همه شرکت کنندگان پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه جمع آوری گردید و گزارش افراد در مقیاس درد متناوب و مداوم زانو ثبت شد. پاسخ افراد به هر سوال و نمره فرد در هر بخش پرسش نامه و در کل در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج در دو گروه با استفاده از آزمون Mann–Whitney تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    دو گروه تفاوت معنی داری در نمره درد مداوم، درد متناوب و کل نشان ندادند (05/0 < P). هر چند در مقایسه پاسخ گروه ها به هر سوال مشخص شد که در گروه نامتقارن، هر دو نوع درد مداوم (04/0 = P) و درد متناوب (دردی که می آید و می رود) (02/0 = P) تاثیر منفی بیشتری بر خواب داشت و شدت درد متناوب بیشتر بود (04/0 = P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که با وجود عدم تفاوت معنی دار در انواع درد ناشی از استئوآرتریت زانو، شکایت این بیماران از شدت درد و تاثیر آن بر کیفیت خواب متفاوت است.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، درگیری متقارن، پرسش نامه درد مداوم و متناوب استئوآرتریت
  • زینب نیکی، بهروز ملیانیان، زهرا سادات رضاییان صفحات 384-392
    مقدمه
    استئوآرتریت زانو یک بیماری شایع وابسته به سن می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تاثیر تقارن در درگیری زانوهای افراد مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو بر گزارش شخصی آنان از شدت علایم، میزان درد، عملکرد در فعالیت های مختلف و کیفیت زندگی بر اساس پرسش نامه KOOS (Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score) بود.
    مواد و روش ها
    20 فرد مبتلا به استئوآرتریت متوسط زانو، به صورت هدفمند در دو گروه افراد مبتلا به درگیری متقارن و افراد مبتلا به درگیری نامتقارن زانو تقسیم شدند. پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه، اطلاعات جمعیت شناسی افراد در فرم مخصوص ثبت گردید. سپس از افراد درخواست شد که به مقیاس پیامدهای ضایعات و استئوآرتریت زانو پاسخ دهند. پاسخ افراد به بخش های مختلف پرسش نامه به صورت سوال به سوال و نیز در قالب امتیاز هر بخش در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. پاسخ دو گروه از طریق آزمون Mann–Whitney تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    شدت درد در بالا رفتن از پله (030/0 = P)، نشستن و دراز کشیدن (040/0 = P)، بروز مشکلات در حین سوار و پیاده شدن از اتومبیل (010/0 = P)، برخواستن از رختخواب (009/0 = P) و جابه جا شدن در رختخواب (020/0 = P)، برخواستن از حالت نشسته، پوشیدن جوراب و حمام کردن (050/0 = P) در گروه متقارن بیش از گروه نامتقارن بود. همچنین، این گروه از احساس عدم اطمینان بیشتری در زانوی خود نسبت به گروه نامتقارن شکایت داشتند (030/0 = P)؛ بدین ترتیب توانایی انجام فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی در گروه متقارن به طور معنی داری کمتر از گروه نامتقارن بود (040/0 = P) و (020/0 = P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد توانایی انجام فعالیت های روزانه و نیز کیفیت زندگی در افراد گروه متقارن به طور معنی داری کمتر از گروه نامتقارن باشد. انجام مطالعات بیشتر به منظور شناخت بهتر مشکلات عملکردی این افراد در زندگی روزمره توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استثوآرتریت زانو، درگیری متقارن، پرسش نامه پیامدهای استثوآرتریت، صدمات زانو
  • اکرم کاویانی، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحات 393-400
    مقدمه
    هنگامی که مهارتی بر اثر تمرین بسیار زیاد، به طور چشمگیری بهتر از مهارت های مشابه همان طبقه اجرا گردد، آن را مهارت ویژه می نامند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر زمینه بینایی بر ظهور مهارت ویژه در پرتاب آزاد بسکتبال میان بازیکنان ماهر و کم تجربه بود.
    مواد و روش ها
    10 نفر از بازیکنان ماهر و 10 نفر از بازیکنان کم تجربه بسکتبال، 150 شوت ثابت را از 5 فاصله مختلف نسبت به حلقه پرتاب کردند. بازیکنان پرتاب های خود را در سه شرایط بینایی (روشن، یک نقطه ای و تاریک) انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل رگرسیون خطی، Paired t و تحلیل رگرسیون منحنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی تحلیل رگرسیون خطی با استفاده از داده های چهار فاصله، ارتباط منفی معنی داری را بین فاصله و صحت اجرا در گروه ماهر نشان داد (68/0- = r، 050/0 > P). یافته های حاصل از آزمون Paired t حاکی از آن بود که بازیکنان ماهر، دارای عملکرد بهتری در خط پرتاب آزاد در شرایط روشن و یک نقطه ای بودند (050/0 > P)؛ در حالی که بازیکنان ماهر در شرایط تاریک، عملکرد بهتری در خط پرتاب آزاد نداشتند. بازیکنان کم تجربه تنها رابطه خطی با شیب منفی بین فواصل مختلف و امتیازات عملکرد را نشان دادند (41/0- = r، 050/0 > P). همچنین، یافته ها تحلیل رگرسیون منحنی داده های گروه ماهر را بهتر تبیین نمود (70/0- = r، 050/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نقش اطلاعات بینایی را در ظهور اثر مهارت ویژه در افراد ماهر نشان داد.
    کلیدواژگان: ویژگی تمرین، تعمیم پذیری، اطلاعات بینایی، عملکرد افراد ماهر
  • میثم روستایی، شیوا عابدی، خدیجه خزاعلی صفحات 401-406
    مقدمه
    کودکان مبتلا به فلج مغزی در کنار مشکلات جسمی متعدد، دارای مشکلات روانی- اجتماعی همچون مشکلات رفتاری می باشند. داشتن کودک مبتلا به فلج مغزی خطر ایجاد افسردگی را در مادران افزایش می دهد. این در حالی است که مادر، مهم ترین نقش را در پرورش کودک ایفا می نماید. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به فلج مغزی و میزان افسردگی مادران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 76 کودک مبتلا به فلج مغزی 7 تا 13 ساله و مادران آن ها مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی ارتباط مشکلات رفتاری در کودکان و سطح افسردگی مادران به ترتیب از پرسش نامه های ارزشیابی معلم Rutter و افسردگی Beck استفاده گردید. داده ها در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    7/67 درصد از کودکان مبتلا به فلج مغزی دارای مشکلات رفتاری بودند و بین مشکلات رفتاری این کودکان و میزان افسردگی مادران ارتباط معنی داری وجود نداشت (49/0 = P، 08/0- = r).
    نتیجه گیری
    از نتایج پژوهش حاضر چنین نتیجه گیری می شود که مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به فلج مغزی نمی تواند عاملی برای ایجاد افسردگی در مادران تلقی گردد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، مشکلات رفتاری، مادران، افسردگی
  • محمد جعفرپیشه، ابراهیم صادقی دمنه، نیلوفر فرشته نژاد صفحات 407-412
    مقدمه
    یکی از روش های کاهش فشار بر سطح کف پا جهت جلوگیری از زخم ناشی از دیابت، استفاده از کفی طبی است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثرات استفاده از ساپورت قوس عرضی پا (پد متاتارسال) بر فشارهای وارد بر ناحیه پنجه پا بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی، 18 داوطلب (5 زن و 13 مرد) دچار نوروپاتی محیطی ناشی از دیابت شرکت کردند. فشار وارد آمده بر کف پای افراد در حین راه رفتن، با استفاده از یک صفحه ثبت فشار در سه حالت تصادفی پای برهنه، دارونما و پد متاتارسال اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    پد متاتارس در مقایسه با پای برهنه و دارونما، باعث کاهش معنی دار میانگین فشار وارد آمده بر پنجه در فاز استانس راه رفتن شد (001/0 > P). همچنین، پد متاتارس در مقایسه با پای برهنه و دارونما، میزان انتگرال نیرو- زمان را در ناحیه پنجه به طور معنی داری کاهش داد (001/0 > P). اختلاف معنی داری در اندازه انتگرال فشار- زمان کل سطح کف پا بین حالات مختلف مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پد متاتارس می تواند از طریق انتقال فشار به نواحی دیگر (میدفوت)، میزان فشار وارد آمده بر پنجه را کاهش دهد. به نظر می رسد که استفاده از برجستگی پد متاتارسال بتواند در پیشگیری از زخم پنجه پای افراد مبتلا به دیابت موثر باشد.
    کلیدواژگان: پای دیابتی، نوروپاتی محیطی، فشار کف پایی، پد متاتارس
  • خودمردم نگاری، شیوه پژوهشی نوین در توان بخشی و سلامت (بخش دوم)
    اعظم نقوی، اسماعیل محمدی صفحات 413-417
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، تجزیه و تحلیل تجارب زندگی پژوهشگر از زندگی خود با محدودیت بینایی به شیوه خودمردم نگاری بود.
    مواد و روش ها
    داده های مطالعه بر اساس روایت های زندگی نویسنده دوم جمع آوری شد و طی مصاحبه و یا در فرصت شخصی روایتگر، بر روی فایل های صوتی بازگو گردید. این داده ها توسط نویسنده اول با روش تحلیل درون مایه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    داده ها به صورت دو درون مایه اصلی «موانع و منابع تاب آوری» به همراه 64 کد دسته بندی گردید.
    نتیجه گیری
    فرد دارای محدودیت نابینایی، ممکن است در مسیر زندگی خود تاب آوری سطح بالایی را نشان دهد و مانند سایر افراد به موفقیت های تحصیلی، شغلی و اجتماعی دست پیدا کند، اما برای قرار گرفتن در مسیر تاب آوری، لازم است بر موانع ممکن غلبه کند و منابعش را تقویت نماید.
    کلیدواژگان: محدودیت بینایی، تاب آوری، خود مردم نگاری، پژوهش کیفی
  • مقاله مروری
  • خودمردم نگاری، شیوه پژوهشی نوین در توان بخشی و سلامت (بخش اول)
    اعظم نقوی، اسماعیل محمدی صفحات 418-424
    خودمردم نگاری شیوه ای پژوهشی است که مفهوم «خود» را در یک بافت اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. این شیوه که به طور سنتی در پژوهش های علوم اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد، به تازگی در حیطه سلامت نیز جای خود را باز کرده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، معرفی روش پژوهش خودمردم نگاری و کاربرد آن در پژوهش های توان بخشی و سلامت بود. جهت معرفی این شیوه، مروری بر تعاریف، انواع، فرایند اجرا، مسایل اخلاقی و روش نگارش یافته های خودمردم نگارانه با نگاهی بر مقالات چهره های شاخص در این زمینه انجام گرفت. خودمردم نگاری نوعی پژوهش کیفی است که تجارب شخصی را به فرهنگ عمومی پیوند می زند. متخصصانی که دارای نوعی محدودیت و ناتوانی هستند، با استفاده از این شیوه می توانند جامعه بزرگ تر را از نیازهایشان آگاه سازند و از این طریق، مدافعی برای برنامه های توان بخشی مناسب با گروه خاصی که به آن تعلق دارند، باشند. مرور مقالات نشان داد که توجه به نظر تخصصی فردی که دارای نوعی از محدودیت است، ارزش بسزایی برای سایر متخصصان دخیل در امر سلامت و توان بخشی دارد.
    کلیدواژگان: روش تحقیق، پژوهش توان بخشی، خودمردم نگاری، ناتوانی
  • تهمینه ملکی، یلدا کاظمی صفحات 425-432
    مقدمه
    با توجه به کمبود دانش مورد نیاز درباره چارچوب مفهومی ICF (International Classification of Functioning، Disability and Health) در ایران، مطالعه حاضر با مرور هدفمندی بر مقالات منتشر شده در زمینه به کارگیری ICF در حوزه اختلالات گفتار و زبان کودکان پیش دبستانی، سعی بر آن داشت که آسیب شناسان گفتار و زبان را با این چارچوب و سطح کیفی مطالعاتی که تاکنون در این حوزه انجام شده است، آشنا کند.
    مواد و روش ها
    عبارت های «ICF و اختلالات ارتباطی، ICF و اختلالات زبانی، ICF و اختلالات گفتاری» به عنوان کلید واژه های جستجو در بازه زمانی سال های 2005 تا 2015 در پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Web of Knowledge به عنوان جامع ترین پایگاه های موجود در حوزه پزشکی، توان بخشی و رشته های وابسته در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    6 مقاله از 96 مقاله یافت شده، واجد شرایط ورود به مطالعه تشخیص داده شد. همه مقالات تاکید داشتند که چارچوب مفهومی ICF با ارایه دید همه جانبه ، مفهومی از اختلالات گفتار و زبان کودکان را فراهم می کند که می تواند تعامل منسجمی بین شواهد تجربی و مشاهدات بالینی به وجود آورد و همه موانع و تسهیل کننده های موجود در زندگی ارتباطی کودک را مورد بررسی قرار می دهد و در نهایت، ارزیابی و درمان اختلالات گفتار و زبان کودکان به صورت موثرتر و هدفمندتری انجام خواهد شد. در این مقالات از میان درون مایه های (حوزه ) موجود در چارچوبICF ، 735 درون مایه مورد استفاده قرار گرفت که بیشترین آن ها مربوط به مجموعه فعالیت و مشارکت این چارچوب بود.
    نتیجه گیری
    چارچوب ICF به کمک اجزای خود و تعامل بین آن ها، از تمرکزی که بیشتر درمانگران به صورت سنتی و پزشکی تنها بر ساختار و عملکرد اندام های بدن دارند، جلوگیری می کند و تمرکز همه جانبه ای بر روی عملکرد، فعالیت، مشارکت و عوامل محیطی و فردی کودک، دارد. مطالعات انجام شده بر به کارگیری چنین رویکرد جامعی جهت ارزیابی و درمان دقیق اختلالات گفتار و زبان کودکان تاکید نمود. بر اساس نتایج به دست آمده از تعیین کیفیت مقالات چاپ شده در این زمینه، اکثر مقالات مربوط به این موضوع به طور کلی در دنیا، در قالب غیر تجربی و حتی غیر پژوهشی چاپ شده اند و مطالعات تجربی بسیار کمی در این زمینه صورت گرفته است که در بهترین حالت، از سطح مطالعات توصیفی بالاتر نرفته اند.
    کلیدواژگان: اختلالات گفتار، اختلالات زبان، اختلالات ارتباطی، کودک، پیش دبستانی
|
  • Behrooz Melyanian, Zeinab Niki, Zahra Sadat Rezaeian Pages 375-383
    Introduction
    Knee osteoarthritis is the most common type of arthritis and results in functional impairment because of pain and articular tissue degeneration. The present study compared the reports of pain among subjects with symmetric and asymmetric moderate knee osteoarthritis using the Intermittent and Constant Osteoarthritis Pain (ICOAP) measure.
    Materials And Methods
    The 20 subjects with moderate knee osteoarthritis were purposefully assigned to symmetric and asymmetric knee groups. After obtaining informed consent forms form the subjects, demographic information was collected they completed the Persian version of the ICOAP measure. Subjects’ responses to each item, score in each section, and total scores were compared between the two groups. The results were analyzed using Mann-Whitney U test.
    Results
    There was no significant difference between the groups in terms of constant and intermittent pain scores and total score (P
    Conclusion
    It seems that despite the lack of any significant difference between the types of pain resulting from knee osteoarthritis, the subjects’ complaints of pain intensity and its impact on sleep quality differ.
    Keywords: Knee osteoarthritis, Symmetrical involvement, Intermittent, Constant Osteoarthritis Pain (ICOAP) Measure
  • Zeinab Niki, Behrooz Melyanian, Zahra Sadat Rezaeian Pages 384-392
    Introduction
    Knee osteoarthritis is a common age-related disorder. The aim of the present study was to determine the effect of symmetrical involvement of the knee joints on subjects’ report of symptoms, pain intensity, daily activities, and quality of life (QOL) using the Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) in subjects suffering from moderate knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    The 20 subjects suffering from moderate knee osteoarthritis were purposefully divided into two groups of symmetric and asymmetric knee joints involvement. After obtaining informed consent forms, demographic information was obtained and each subject completed the Persian version of KOOS. The scores were compared using Mann-Whitney U test both for each individual item and for each section.
    Results
    The pain intensity in going up stairs (P = 0.030), sitting or lying (P = 0.040), difficulty in getting in and out of the car (P = 0.010), rising from bed (P = 0.009), turning over in bed (P = 0.020), rising from a sitting position, putting on socks/stockings, and bathing (P = 0.050) was higher in the symmetric group. In addition, the symmetric group had more complaints of lack of confidence in their knee (P = 0.030). Thus, daily function and QOL scores were significantly lower in the symmetric group (P = 0.040, P = 0.020, respectively).
    Conclusion
    It seems that the ability to perform daily functions and QOL were significantly lower in the symmetric group than the asymmetric group. Further investigations are recommended in this respect for a better understanding of the functional limitations of these individuals in daily life.
    Keywords: Knee osteoarthritis, Symmetrical involvement, Knee Injury, Osteoarthritis Outcome Score
  • Akram Kavyani, Behrouz Abdoli, Alireza Farsi Pages 393-400
    Introduction
    When, as a result of a great amount of practice, a skill is performed significantly better than similar skills within the same class, it is called an especial skill. The goal of this study was the examination of the influence of visual context on the emergence of the especial skill of free throws in basketball among experienced and low experienced players.
    Materials And Methods
    In the present study, 10 experienced and 10 low experienced basketball players took 150 shots from 5 different distances from the basket including the free throw line. The players took their shots in 3 different visual contextual conditions (light, one point lighting, and dark). The linear regression, one-sample t-test, and the curve linear regression were used to analyze the data.
    Results
    The results of the linear regression analysis of the data of the 4 distances showed a significant negative relation between distance and performance accuracy in the experienced group (P
    Conclusion
    These findings showed the role of visual information in the emergence of the especial skill effect in experienced individuals.
    Keywords: Practice specificity, Generality, Visual information, Experienced performance
  • Meysam Roostaei, Shiva Abedi, Khadijeh Khazaeli Pages 401-406
    Introduction
    In addition to numerous physical disabilities, children with cerebral palsy suffer from sociopsychological problems such as behavioral problems. The risk of depression in mothers of children with cerebral palsy is increased, while mothers have the most important role in the development of the children. Thus, this study has investigated the relationship between behavioral problems in children with cerebral palsy and depression in mothers.
    Materials And Methods
    In this study, 76 children with cerebral palsy and their mothers were evaluated. Children’s behavioral problems and maternal depression were evaluated using Rutter's Teacher Questionnaire and the Beck Depression Inventory, respectively. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Among the study subjects, 67.7% of children had behavioral problems. No significant correlation was observed between the behavioral problems of children with cerebral palsy and maternal depression (r = -0.08, P = 0.49).
    Conclusion
    According to the results of the present study, it seems that behavioral problems in children with cerebral palsy may not be the cause of depression in mothers.
    Keywords: Cerebral palsy, Behavioral problems, Mothers, Depression
  • Mohammad Jafarpisheh, Ebrahim Sadeghi, Demneh, Niloufar Fereshtenejad Pages 407-412
    Introduction
    Foot insoles are widely used to reduce excessive pressure exerted on the plantar surface of the foot and prevent diabetic foot ulceration. The objective of this study was to investigate the effects of the metatarsal pad on pressure on the forefoot area.
    Materials And Methods
    This randomized crossover clinical trial was conducted on 18 volunteers (5 women and 13 men) with diabetic peripheral neuropathy. Plantar pressure was recorded while participants walked over a plantar pressure platform in three random conditions of barefoot, with a placebo intervention, and with a metatarsal pad. The processed variables were statistically analyzed using repeated measure one-way ANOVA.
    Results
    The metatarsal pad caused a significant reduction in mean pressure on the forefoot compared to the barefoot and placebo conditions (P
    Conclusion
    The metatarsal pad transfers the forefoot load to the midfoot area, thereby, reducing the pressure exerted on the forefoot. This finding implies that using a metatarsal pad can be an effective intervention to prevent diabetic foot ulceration.
    Keywords: Diabetic foot, Peripheral neuropathy, Plantar pressure, Metatarsal pad
  • Autoethnography: A New Research Method in Health and Rehabilitation Studies (The Second Part)
    Azam Naghavi, Esmaeil Mohammadi Pages 413-417
    Introduction
    The aim of this research was to analyze the researcher’s experiences of living with visual impairment through the autoethnography approach.
    Materials And Methods
    The autoethnography approach was employed in the present research. Data were collected through narratives of the second researcher that were audio-recorded through interviews. The first author analyzed the data using a thematic analysis approach.
    Results
    The 64 codes that were identified during analysis were categorized under the two major themes of barriers and sources of resilience.
    Conclusion
    Individuals with visual impairment can show a high level of resilience and achieve academic, occupational, and social success, but they need to overcome the barriers to and enhance their sources of resilience.
    Keywords: Visual impairment, Resilience, Autoethnography, Research method
  • Abstract Autoethnography: A New Research Method in Health and Rehabilitation Studies (The First Part)
    Azam Naghavi, Esmaeil Mohammadi Pages 418-424
    Autoethnography is a research method that analyzes the self within a social context. This method, which has beentraditionally used in sociological research, has recently found its place in health research. The aim of this researchwas to introduce autoethnography and its application in health and rehabilitation fields. In the present study, articlesof prominent researchers in autoethnography were reviewed and definitions, procedures, ethical principles, andwriting styles of this method were introduced. Autoethnography is a qualitative research method that connectsindividual experience to popular culture. Using this method, professionals with disability can make the broadercommunity aware of their needs, and thus, become an advocate for suitable rehabilitation programs for the groupthey belong to. Consideration of the first-hand experiences and views of individuals with disability has importantimplications for health and rehabilitation professional.
    Keywords: Research method, Rehabilitation research, Autoethnography, Disability
  • Tahmineh Maleki, Yalda Kazemi Pages 425-432
    Introduction
    There is a lack of knowledge on the International Classification of Functioning, Disability, and Health (ICF) framework in Iran. Thus, the aim of the present study was to familiarize speech and language pathologists with this framework and the quality of previous studies in this respect through a purposive review of published studies on the application of the ICF framework regarding speech and language impairments in preschool children.
    Materials And Methods
    The keywords used included ICF and communication disorder, ICF and language impairment, and ICF and speech impairment. The main data banks searched included PubMed and Web of Knowledge and the search limit consisted of studies published between the years 2005 and 2015.
    Results
    Based on inclusion/exclusion criteria, 6 of the 96 published documents were eligible to be reviewed. All studied papers asserted that the ICF framework, through providing a comprehensive view, provides a concept of children’s speech and language impairment which can create a coherent interaction between empirical evidence and clinical observations. Therefore, it evaluates all obstacles and facilitators of communication for the child. This will result in a more effective and targeted assessment and treatment of speech and language impairments in children. Of all the themes present in the ICF framework, 735 themes were used in the reviewed articles, most of which were related to the activities and participation domains.
    Conclusion
    Due to its components and their interaction, the ICF framework prevents the sole focusing of physicians, in a traditional and medical sense, on the structure and function of body organs. It provides a comprehensive view on the performance, function, and coordination of individual and environmental factors for the child. The review of these texts shows that they also emphasize the application of this comprehensive approach in the accurate assessment and treatment of speech and language impairments. The quality analysis of the studies showed that the majority of the studies regarding this topic were published in a non-experimental and non-research format. Moreover, very few experimental studies have been performed in this regard, which did not surpass descriptive studies in terms of quality.
    Keywords: International Classification of Functioning, Disability, Health (ICF), Speech disorders, Language disorders, Communication disorders, Preschool, Child