فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و نهم شماره 1 (پیاپی 144، فروردی ن و اردی بشهت 1395)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و نهم شماره 1 (پیاپی 144، فروردی ن و اردی بشهت 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • نازنین سرحدی، سمانه دولت آبادی، سعید عامل جامه دار* صفحات 1-8
    مقدمه
    اسینتوباکتر بومانی، یک باکتری گرم منفی فرصت طلب، به دلیل توانایی بقای بالا و همچنین استعداد دریافت مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف، امروزه به عنوان یک تهدید در عفونت های بیمارستانی به ویژه بخش های مراقبت ویژه تلقی می شود. تاکنون گزارش های محدودی درباره الگوهای حساسیت جدایه های بالینی اسینتوباکتر بومانی مقاوم به چند دارو به ویژه مقاومت به کارباپنم، از بیمارستان های مختلف ایران به ویژه شهر مشهد وجود دارد.
    روش کار
    در این مطالعه 54 سویه اسینتوباکتر بومانیمقاوم به چند دارو از بخش مرجع سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) طی مهر ماه تا اسفند ماه 1392 جمع آوری شدند. آزمون حساسیت به آنتی بیوتیک به روش کربی- بائر برای هر جدایه انجام شد. فراوانی ژن های مختلف مسئول مقاومت به کارباپنم ها با استفاده از روش PCR بر روی هر جدایه بررسی شد.
    نتایج
    میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های آزموده شده بیش از 95% بود. به علاوه این مطالعه شیوع بالای ژن های blaVIM،blaIMP ،blaTEM ،blaADC ، OXA-Like23، OXA-Like24،OXA-Like51، OXA-Like58 وISAba1 ، را نشان می دهد که مقاومت به عوامل آنتی بیوتیکی کلاس بتالاکتام را واسطه گری می کنند.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که تمامی جدایه ها به آنتی بیوتیک های مهم بالینی در کلاس بتالاکتام که در درمان عفونت های این باکتری کاربرد دارند، مقاوم بوده اند. این نتایج مطالعات بیشتر بر روی تجویز منطقی دارو در درمان اسینتوباکتر بومانی را پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، مقاومت به کارباپنم، مشهد
  • حسام الدین مدیر*، شیرین پازوکی، محمد خلیلی، حمیدرضا سالاری، علیرضا امانی صفحات 9-16
    مقدمه
    یکی از مزایای بی حسی داخل وریدی منطقه ای بازگشت سریع حس طبیعی و قدرت حرکت به دنبال پایان جراحی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دوز های مختلف گرانیسترون همراه با لیدوکائین در بی حسی داخل وریدی منطقه ای می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور از اردیبهشت ماه 1393 تا تیر ماه 1394 تعداد 90 نفر از بیماران کاندید جراحی های ارتوپدیک ساعد وارد مطالعه شدند. بیماران در گروه اول 3 میلیگرم بر کیلوگرم لیدوکائین 5/0% دریافت کردند، درگروه دوم یک میلیگرم گرانیسترون و درگروه سوم 2 میلیگرم گرانیسترون را همراه با 3 میلیگرم بر کیلوگرم لیدوکائین 5.0 درصد دریافت نمودند. درد بیماران در حین جراحی و پس از آن با استفاده از خط کش دیداری درد ارزیابی گردید. اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو، آنوا، آنالیز واریانس و ویکلز بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین درد بیماران بلافاصله پس از بسته شدن تورنیکه و در دقایق 15، 30 و 45 در گروه 3 به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود (0001.0p=) و اختلاف بین گروه 2 و3 (گروه های گرانیسترون) و 1 نیز معنی دار بود. میانگین شروع زمان درد تورنیکه در گروه یک برابر با 56/7±50/33 دقیقه، در گروه 2 برابر با 96/4±33/41دقیقه و در گروه 3 برابر با 39/4±70/44 دقیقه بود که این زمان در هر دو گروه گرانیسترون(گروه 2 و3 ) به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (0001.0p=).
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد استفاده از گرانیسترون میتواند به طور معنی داری موجب کاهش درد حین و پس از عمل جراحی ساعد گردد.
    کلیدواژگان: گرانیسترون، لیدوکائین، درد، خط کش دیداری درد
  • فاطمه صالحی، لیلا احمدیان*، رضوان انصاری، اعظم صباحی صفحات 17-25
    مقدمه
    جستجوی اطلاعات سلامت وکسب دانش نقش مهمی در فرایند مدیریت بیماری مزمنی چون دیابت ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی چگونگی کسب دانش توسط بیماران دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت استان خراسان رضوی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی به روش توصیفی-تحلیلی بر روی 185 بیمارمبتلا به دیابت درشهر مشهد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته که روایی آن توسط دونفر متخصص انفورماتیک پزشکی و پایایی آن با استفاده از آزمون باز آزمون تایید شده بود جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار های توصیفی و آزمون کای دو و با به کارگیری نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 61 سال بود و63% بیماران را زنان تشکیل می دادند. حدود62% از بیماران دیابتی پس از ابتلا، هیچ دانشی دررابطه با بیماری خود کسب نکرده بودند.38% از بیماران به اطلاعات موجود اطمینان نداشتند و23% عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی مناسب مانند پزشک متخصص، رسانه های جمعی، مراکز دیابت و منابع چاپی را دلیل عدم کسب دانش دررابطه با بیماریشان میداشتند.از دیدگاه بیماران (5/63 %) مناسب ترین منبع برای کسب دانش پزشک معالج و مراکز تخصصی دیابت می باشد.
    نتیجه گیری
    عدم کسب دانش وآگاهی کم دررابطه با بیماری مزمنی چون دیابت مشکلی رایج در بین افراد مبتلا به این بیماری است. این امر می تواند منجر به عوارض جدی در بیماران گردد و هزینه های سنگینی رابه نظام سلامت تحمیل نماید. بنابراین ضروری است که کارکنان بهداشتی از روش های موثر انتقال اطلاعات برای این افراد استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، کسب دانش، جستجوی اطلاعات سلامت، دیابت
  • محمد بکاییان، شهرام شهرکی*، جان محمد رئیسی، فرزانه محمدزاده رستمی صفحات 26-34
    مقدمه
    مهم ترین عامل مقاومت به آنتی بیوتیک های خانواده بتالاکتام در اسینتوباکترها، تولید آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف ( ESBL )می باشد و OXA یکی از شایع ترین این آنزیم ها است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) تیپهای OXA-2 وOXA-10 در سویه های اسینتوباکتر جدا شده از بیماران شهر زاهدان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی بر 100 نمونه اسینتوباکتر که طی سالهای 92-93 از بیماران در شهر زاهدان جداسازی شده بودند، انجام شد. تست های افتراقی و بیوشیمیایی برای شناسایی ایزوله ها انجام و سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. جهت تایید تولیدESBL در ارگانسیم های غربالی از روش Combined Disc استفاده شد و جهت تعیین حضور ژنهای OXA-2،OXA-10 در ایزوله ها، نمونه DNA باکتری ها استخراج گردیده و با روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها نشان داد که بیشترین مقاومت به ترتیب در برابر آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، اگزاسیلین(100%)و سفوتاکسیم ، سفکسیم (99%) بوده در حالی که بیشترین حساسیت در برابر آنتی بیوتیک کولسیتین (93%)مشاهده گردید. نتایج PCR نشان داد از میان24 ایزوله ESBL مثبت، ژن OXA-2 در 5 مورد (8/20%) و OXA-10 در 4 مورد (66/16%) مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، سویه های اسینتوباکتر به آنتی بیوتیکهای مختلف مقاومت بالا یی داشتند. با توجه به اهمیت این باکتری در عفونت های بیمارستانی اعمال اقداماتی در جهت جلوگیری از پراکندگی این باکتری ضروری می باشد و نتایج این مطالعه نشانگر فراوانی ESBL های تیپ OXA-2 و OXA-10 در ایزوله های اسینتوباکتر مورد بررسی بود. بنابراین اتخاذ تدابیر مناسب جهت پیشگیری از انتشار سویه های مقاوم ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، OXA، 2، OXA، 10، زاهدان
  • پروین لایق*، رضا رجبیان، محمود عسگری صفحات 35-40
    مقدمه
    کم کاری تحت بالینی تیروئید ، بیماری نسبتا شایع با علل مختلف است. یکی از علل مطرح شده کمبود روی است که در ایران شایع است . هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح پلاسمایی روی با کم کاری تحت بالینی تیروئید است.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی مقطعی بین سالهای 1388-1389 در شهر مشهد در استان خراسان رضوی انجام شد. 57 بیمار مبتلا به کم کاری تحت بالینی تیروئید و 57 فرد همسن و همجنس با عملکرد طبیعی تیروئید وارد مطالعه شدند. سطح TSH و روی در گروه کنترل و Anti-thyroid peroxidase ، TSH و free T4 یا free T4 index و روی در بیماران با کم کاری تحت بالینی تیروئید اندازه گیری شد. نتایج با استفاده ازSPSS و با استفاده از آزمونهای مقایسه میانگینها و بررسی ارتباط بین دو متغیر بر اساس نوع توزیع متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. P کمتر از 05/0 معنی دار درنظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سطح روی در بیماران 83 و در گروه کنترل 90 میکروگرم در دسی لیتر و اختلاف بین آنها معنی دار بود.( 022/0 = p ). ارتباط معنی داری بین سطح روی و TSH وهمچنین بین سطح روی و Anti-TPO در گروه مورد دیده نشد.
    نتیجه گیری
    گرچه ارتباط معکوسی بین سطح روی با TSH در بیماران با کم کاری تحت بالینی تیروئید دیده شد ولی به دلیل معنی دار نبودن این ارتباط ، نتایج مطالعه حاضر از نقش روی در بروز این اختلال حمایت نمی کند.
    کلیدواژگان: کمبود روی، کم کاری تحت بالینی تیروئید، Anti، TPO
  • غلامحسین یعقوبی، بهروز حیدری، بهجت مهدی زاده صفحات 41-47
    مقدمه
    انسداد های وریدی شبکیه باعث از دست دادن ناگهانی بینایی وادم ماکولا می شوند. نوید نتایج بهبود بینایی با تزریقBevacizumab داخل زجاجیه در سالهای اخیر دلیل این مطالعه است. هدف از این پژوهش ارزیابی تاثیر بواسیزوماب در بینایی مبتلایان به انسداد های وریدی شبکیه می باشد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد، در کلینیک چشم پزشکی ولی عصر بیرجند در سال 1392-1393 انجام شده است. کلیه مبتلایان به انسداد وریدی شبکیه وارد مطالعه شدند. پس از معاینه کامل چشم لگاریتم بینایی بیماران قبل از عمل با لگاریتم بینایی بعد از تزریق بواسیزوماب و با دوز 25/1 میلی گرم در 1و3و6 ماه بعد از تزریق مقایسه شدند. ضمنا هر گونه عارضه توسط پزشک معالج ثبت گردید و آزمون های ویلکاکسون و کروس کالوالیس و ضریب همبستگی فریدمن در سطح 05/0α≤ استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سن 39 بیمار مورد مطالعه 9/10±7/60 سال بود. همچنین میانگین مدت ابتلا به بیماری 72/2±29/2 ماه تعیین گردید.. همچنین اختلاف معناداری در میانگین حدت بینایی در زمان های مختلف مورد بررسی مشاهده گردید (001/0p<) . به طوری که میانگین حدت بینایی قبل از تزریق81/0±58/1، یک ماه پس از تزریق 77/0±93/0، سه ماه پس از تزریق 97/0±16/1 و شش ماه پس از تزریق 1±27/1 بود.
    نتیجه گیری
    بواسیزوماب نقش به سزایی در بهبود بینایی بیماران مبتلا به انسداد وریدی شبکیه داشت. عوارض ناخواسته چشمی بواسیزوماب به مراتب کمتر از روش های مشابه می باشد اگر چه تعداد اندکی به دارو جواب ندادند و دچار گلوکوم نئووازکولار شدند.
    کلیدواژگان: تزریق داخل زجاجیه، حدت بینایی، انسداد وریدی شبکیه
  • عباس ناظمیان *، پژمان هاشمیان، پیمان هاشمیان صفحات 48-55
    مقدمه
    اختلال وسواسی-جبری از اختلالات شایع روان پزشکی در میان نوجوانان است که موجب اختلال کارکرد مبتلایان شده و این امر لزوم بررسی روش های مناسب تشخیصی و درمانی را روشن می سازد. علاوه بر درمان های متداول دارویی، درمان شناختی-رفتاری و درمان هایی نظیر نوروفیدبک نیز مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف مطالعه ی حاضر مقایسه ی اثربخشی روش های درمان شناختی-رفتاری و نوروفیدبک در اختلال وسواسی-جبری نوجوانان بود.
    روش کار
    این مطالعه ی مداخله ای در سال 1391-1392 انجام شده و جامعه ی آماری آن شامل نوجوانان مبتلا به اختلال وسواسی-جبری است که به کلینیک خصوصی در مشهد مراجعه کرده اند. 24 نوجوان 12 تا 18 ساله دارای نمرات هوش وکسلر حداقل 70 با توجه به مصاحبه ی روان پزشکی فوق تخصصی کودکان و مقیاس تشخیصی DSM IV با نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شده و به طور تصادفی در دو گروه نوروفیدبک و درمان شناختی-رفتاری قرار گرفتند. نمونه ها مقیاس یل-براون را قبل و بعد مداخله (10 جلسه هفتگی) تکمیل نمودند. داده ها با آمار توصیفی، تحلیل واریانس و آزمون تی و نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    نتایج
    نوجوانان دو گروه از نظر سن و تحصیلات با هم همسان بودند. نمرات یل-براون دو گروه قبل از مداخله، تفاوت معنی داری نداشت (421/0=p). بعد مداخله نمرات گروه درمان شناختی-رفتاری (001/0=p) و نوروفیدبک (000/0=p) کاهش معنی داری نشان داد و تفاوت بین دو گروه هم با برتری اثر نوروفیدبک معنی دار بود (014/0=p).
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج مطالعه، درمان نوروفیدبک و درمان شناختی-رفتاری بر کاهش علایم اختلال وسواسی-جبری نوجوانان تاثیر معنی داری داشته اند اما اثربخشی درمان نوروفیدبک بر کاهش علایم این اختلال به طور معنی داری بیش از درمان شناختی-رفتاری می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، جبری، درمان شناختی، رفتاری، نوجوانان، نوروفیدبک
  • محمدرضا مسعودی، مهدی نصرت آبادی *، زهره حلوایی پور، سعیده یوسفی، معصومه کریمی صفحات 56-63
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای دیابت در ایران و آثار و عوارض روانی،اجتماعی و اقتصادی بالای آن بر جامعه، امروزه توجه به رویکردهای توانمندسازی در مراقبت از دیابت بیش از پیش مورد توجه قرر گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت شاخص توانمندی دیابت و عوامل موثر بر آن در بیماران دیابتی نوع 2 شهرستان سیرجان است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 160 بیمار دیابتی نوع2 مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان سیرجان انتخاب شدند. وضعیت توانمندی بیماران با پرسشنامه خودگزارشی«ابزار توانمندی دیابت» و سوالاتی مرتبط با آن مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری کای دو، ضریب همبستگی و رگرسیون ترتیبی تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین و انحراف استاندارد شاخص کلی توانمندی دیابت در پاسخگویان به ترتیب 5/101 و 5/12 بود.35 % شرکت کننده گان کنترل مطلوبی در شاخص متابولیک دیابت داشتند. شاخص توانمندی دیابت با متغیرهای سالهای سپری شده از دیابت و سطح تحصیلات همبستگی مثبت و معنادار داشت. تحلیل رگرسیون ترتیبی نشان داد که سطح تحصیلات دیپلم و بالاتر(05/0>p) و شاخص متابولیک مرزی و بهینه(05/0>p) فاکتورها موثری در توانمندی بیماران دیابتی بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد تلاش در جهت بهبود توانمندی بیماران دیابتی می تواند وضعیت کنترل بهتر این بیماری را به همراه داشته باشد.. در این راستا طراحی برنامه های آموزشی خودمراقبتی و برنامه هایی با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی می تواند یاری رسان باشد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، دیابت نوع2، خودمراقبتی، شاخصHbA1c
|
  • Nazanin Sarhaddi, Samaneh Dolatabadi, Saeid Amel Jamehdar* Pages 1-8
    Introduction
    Acinetobacter baumannii, an opportunistic gram negative bacteria, is a threat in hospital infections, especially in ICU wards due to the high survival ability and talent to get different antibiotic resistance. So far, there are few reports about sensitivity patterns of multi-drug resistant Acinetobacter baumannii (MDR), especially carbapenem resistance from various hospitals in Mashhad, Iran.
    Methods
    In this study 54 strains of MDR from referral burn unit of Imam Reza hospital in Mashhad were collected during October to March 2013. Sensitivity pattern to antibiotics was determined by Kirby-Bauer method for each isolate. Frequency of various genes responsible for resistance to carbapenem was studied for each isolte by PCR method.
    Results
    The rate of resistance to tested antibiotics was more than 95%. In addition, this study showed the high prevalence of blaVIM, blaIMP, blaTEM, blaADC, OXA-Like23, OXA-Like24, OXA-Like51, OXA-Like58 and ISAba1 genes, that mediated resistance to betalactam antibiotics.
    Conclusion
    These results indicate that all isolates were resistant to betalactam antibiotics. These results suggest more study on rational usage of carbapenems for treatment of infections by Acinetobacter baumannii.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Carbapenem, resistant, Mashhad
  • Hesamoddin Modir*, Shirin Pazoki, Mohammad Khalili, Hamidreza Salari, Alireza Amani Pages 9-16
    Introduction
    One of the advantages of intravenous regional anesthesia is rapid return of normal sensation and power of movement at the end of the surgery. The aim of the present study was to compare the effect of different doses of granisetron in combination with lidocaine in intravenous regional anesthesia.
    Methods
    In this double blind clinical trial, from May 2014 to July 2015, ninety patients who were candidate for forearm Orthopedic surgeries entered the study. Patients in the first group received 0.5% lidocaine (3 mg/kg), one mg granisetron in the second group, and also 2 mg granisetron in the third group in combination with 0.5% lidocaine (3 mg/kg). Pain during surgery and after it was assessed using visual analog scale.
    Results
    The results showed that mean pain of patients immediately after the inflation of tourniquet and at minutes 15, 30 and 45 in the third group was significantly lower than the other two groups (p=0.0001) and also the difference between granisetron groups (second & third groups) and first group was significant. The average time of onset of tourniquet pain was 33.50±7.56 minutes in the first group, 41.33±4.96 minutes in the second, and 44.70±4.39 minutes in the third group and this time in both granisetron groups (second & third groups) was significantly higher than the first group (p=0.0001).
    Conclusion
    It seems that using granisetron can significantly reduce the pain during and after forearm surgery.
    Keywords: Granisetron, Lidocaine, Pain, Visual Analog Scale
  • Fatemeh Salehi, Leila Ahmadian*, Rezvan Ansari, Azam Sabahi Pages 17-25
    Introduction
    Health information seeking and knowledge acquisition can play an important role in the management of chronic diseases such as diabetes. This research was carried out in order to study how diabetic patients that referred to Mashhad diabetic center acquired health knowledge.
    Methods
    This descriptive analytical cross-sectional study was carried out on 185 patients with diabetes in Mashhad in 2015. Data were collected by using questionnaire that its validity was confirmed by two medical informatics experts and reliability was confirmed by test-retest. Data were analyzed using descriptive statistics and analytic statistics such as Chi-squared test by applying SPSS 22 software.
    Results
    The average age of the patients was 61 and 63% of them were women. About 62% of diabetic patients had not acquired any knowledge about their disease after diagnosis of diabetes. Overall 38% of the patients did not relay on the acquired information and %23 of them stated inaccessibility to appropriate information resources such as internet, physician and diabete centers, as the reasons for not acquiring knowledge about their illness. From the view point of the patients (62.5%), the best resources for knowledge acquisition were physicians and the diabetes specialized centers.
    Conclusion
    Lack of knowledge acquisition and awareness about chronic disease such as diabetes are common problems among diabetic patients. This can lead to serious complications in patients and can impose high costs on health care system. Therefore, it is essential that health professionals use the effective methods for transferring information to this group of patients.
    Keywords: Health literacy, Knowledge acquisition, Health information seeking, Diabetes
  • Mohammad Bokaian, Shahram Shahraki*, Janmohammad Raeisi, Farzaneh Mohammadzadeh Rostami Pages 26-34
    Introduction
    The most important factor in resistance to beta-lactam antibiotics in Acinetobacter family is extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) and OXA is one of the most common ESBL enzymes. The aim of this study was to determine the frequency of bla-OXA-2 and bla-OXA-10 resistance genes among Acinetobacter strains isolated from patients referred to teaching hospitals of Zahedan city, Iran.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was carried out on 100 Acinetobacter isolated from patients referred to teaching hospitals of Zahedan, Iran in 2013-2014. The isolates were identified using standard biochemical and microbiological tests. ESBL production was determined in isolates by Combined Disc test. The presence of bla-OXA-10 and bla-OXA-2 in clinical isolates were investigated by PCR technique.
    Results
    The results of antimicrobial sensitivity tests revealed that the highest resistance was against ampicillin (100%), oxacillin (100%), cefotaxime and cefexime (99%), whereas the highest susceptibility was observed for colistin (93%). PCR results showed that among the 24 isolates of ESBL positive, OXA-2 gene in 5 cases (20.8%) and OXA-10 in 4 cases (16.66%) were positive.
    Conclusion
    The results of this study showed the presence of OXA-2 and OXA-10 type ESBLs among drug resistant Acinetobacter strains that reminded the necessity of preventive measures for inhibiting dissemination of these resistant isolates.
    Keywords: Acinetobacter, Antibiotic resistance, Extended, spectrum beta, lactamase, Bla, OXA, 2, Bla, OXA, 10, Zahedan
  • Parvin Layegh*, Reza Rajabian, Mahmoud Asgari Pages 35-40
    Introduction
    Subclinical hypothyroidism is a relatively common disease with different etiologies. zinc deficiency that is common in Iran is suggested as a potential cause of subclinical hypothyroidism .The aim of this study was the evaluation of the role of plasma zinc in subclinical hypothyroidism.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Mashhad in Khorasan Province between 2009-2010.Atotal of Fifty- seven patients with subclinical hypothyroidism as case group and 57 patients with age- and sex-matched , normal thyroid function were enrolled. Zinc and TSH in controls and TSH, Anti-thyroid peroxidase, free T4 or free T4 index in case group were measured. Results were analyzed with SPSS version 11.5. Based on distribution of variables, parametric and non-parametric tests for comparing means and evaluation of correlation were used.P value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Mean of plasma zinc was 83 μg/dl in case group and 90 μg/dl in control group and difference between them was statistically significant ( p=0.022) .Frequency of zinc deficiency was 10.5% in case and 14% in control group. There was no statistically significant correlation between plasma zinc level and TSH and Anti-TPO in case group.
    Conclusion
    There was a negative correlation between zinc level and TSH in patients with subclinical hypothyroidism but this correlation was not statistically significant. So this study does not support the role of plasma zinc in subclinical hypothyroidism.
    Keywords: Zinc, Subclinical hypothyroidism, Anti, TPO
  • Gholamhossein Yaghoobi, Behrouz Heydari, Behcet Mehdizadah Pages 41-47
    Introduction
    Retinal vein occlusion causes sudden visual loss and macular edema.Visual improvement after intravitreal Bevacizumab in recent years is argued in this study. To define the Bevacizumab effect on visual outome in retinal vein occlusion.
    Methods
    All attendants who had a diagnosis of retinal vein occlusion after ophthalmic examination enrolled in this study. The logarithm of the vision set, before 1.25 mg Bevacizumab injected intravitrealy was compared with postoperative visual acuity of log Mar of 1, 3 and 6 months after injection. The possible side effects of intravitreal injection of Bevacizumab ,after 1, 3 and 6 months were recorded. The Cross Kalvalys ,Wilcoxon and Friedman rank correlation coefficients of α≤0.05 were assessed in study.
    Results
    The mean age of 39 patients was 60.70 ± 10.9 years. The mean disease duration was 2.29 ± 2.72 months. There was statistically significant difference in mean Log Mar visual acuity regarding the duration of time. Mean visual acuity before injection was 1.58 ± 0.81, a month after the injection 0.93 ± 0.77, three months after the injection 1.16 ± 0.97, and six months after injection, 1.27 ± 1.
    Conclusion
    The Bevacizumab has significant role in improving vision in patients with retinal vein occlusion, although ocular complications after intraocular injection of Bevacizumab are far less than other similar approaches but few no responding occur which develop neovascular glaucoma.
    Keywords: Intravitreal injection, visual acuity, retinal vein occlusion
  • Abbas Nazemian*, Pejman Hashemian, Peyman Hashemian Pages 48-55
    Introduction
    Obsessive-compulsive disorder (OCD) is a prevalent psychiatric disorder among adolescences that leads to functional impairment so it is necessary that the researchers assess the appropriate treatment methods. In addition to routine medications, cognitive-behavioral therapy and neurofeedback are applied for treatment. The present study aimed to compare the efficacy of cognitive-behavioral therapy (CBT) and neurofeedback on symptoms of adolescence obsessive-compulsive disorder.
    Methods
    This clinical trial conducted in 2011-12 and its statistical community was the OCD adolescents who referred to a private clinic in Mashhad, Iran.Over all 24 adolescents (12-18 years) who received the score >70 in Wechsler IQ test and the diagnosis of OCD according to the clinical interview by a child and adolescents psychiatrist and DSM-IV criteria were selected through available sampling method and they were divided into CBT and neurofeedback groups randomly. The participants fulfilled the Yale-Brown Scale before and after intervention (10 weekly sessions). Data analyzed by descriptive statistics, variance analysis, T test, and SPSS software version 16.
    Results
    The two groups were matched in variables of sex and education. The scores of Yale-Brown Scale were not significantly different in pre-test (p=0.421). These scores were reduced significantly after intervention in CBT group (p=0.001) and neurofeedback group (p=0.000) but the effect of neurofeedback was more compared to CBT (P=0.014).
    Conclusion
    Based on the results, both cognitive-behavioral therapy and neurofeedback have significant effects on reduction of symptoms of obsessive-compulsive disorder among adolescents but the effect of neurofeedback was more significantly compared to cognitive behavioral therapy.
    Keywords: Adolescents, Cognitive behavioral therapy, Neurofeedback, Obsessive, compulsive disorder
  • Mohammad Reza Masoodi, Mahdi Nosratabadi*, Zohreh Halvaiepour, Saeedeh Yousefi, Masoomeh Karimi Pages 56-63
    Introduction
    Given the high prevalence of Type 2 diabetes and it’s psychological, social and economic negative effects, nowadays empowerment approaches to type 2 diabetic care have been extended. This study intented to investigate the status of empowerment index and its related factors in type 2 diabetis Patients of Sirjan city.
    Methods
    This cross sectional study was performed on 160 type 2 diabetic patients referred to health centers in Sirjan. Patient's empowerment was measured by DES (Diabetes Empowerment Scale) self-report scale. Collected data were analyzed using SPSS software (version 18) and descriptive and analytical statistics.
    Results
    Respondents aged in range of 35 to 81. Mean duration of diabetes was 3.2±2.4 years. The mean score of Diabetes Empowerment Scale among respondents was 101.5±12.5. Setting and achieving diabetes goal was considered as the most important domain in measuring diabetes self-management. 35% of participants had optimal control according to World Health Organization criteria. Diabetes empowerment index showed a significant and positive relation with educational level and duration of diabetes (p
    Conclusion
    The study showed that efforts to improve the ability of diabetics can result in better control of the disease. Empowering can be achieved only if the patients receive the necessary information and are actively informed and educated about their health condition.
    Keywords: Empowerment, Diabetes type 2, Self, care, HbAlc