فهرست مطالب

پژوهش های اخلاقی - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1395)

مجله پژوهش های اخلاقی
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسن حسینی*، رضا اکبری، علی الله بداشتی صفحه 5
    مفهوم «سعادت»، یکی از مفاهیم برجسته اخلاقی در دستگاه فلسفه اخلاق خواجه نصیرالدین طوسی است. او همانند بیشتر فلاسفه و حکمای قدیم، اخلاق کامل را مبتنی بر ره یافتی بیرونی و آفاقی یا همان عقل گرایی و تعقل ورزی می داند. بر این اساس عقل تنها راهنمای سعادت انسان است، پس انسان باید بدون چون وچرا حکم عقل را پیشه خود سازد، به گونه ای که دارنده حکمت عملی باید نسبت به فضایل و رذایل آگاهی داشته باشد وهرچه را که عقل زشت و ناپسند می داند، واگذارد و هرچه را که عقل نیک می یابد، انجام دهد. او سعادت را همچون ارسطو عین کمال می داند اما برای آن دو مرتبه قائل است، نازل ترین آن مربوط به حیات مادی و والا ترین آن عمدتا مربوط به حیات اخروی است که آن را سعادت تام می نامد. بدین ترتیب در اندیشه او غالبا در دنیا سعادت تام حاصل نمی شود و برای اثبات این نگرش از مولفه های گوناگونی بهره می جوید.
    کلیدواژگان: سعادت، فضیلت، اخلاق ناصری، فلسفه اخلاق، خواجه نصیرالدین طوسی
  • زهرا حیدری زاده، پریسا زارع زاده، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی* صفحه 23
    پژوهش پیش رو با هدف بررسی نقش میانجی اخلاق کار اسلامی در روابط میان فرهنگ خدمتگزاری و رفتار شهروندی سازمانی، مسئولیت اجتماعی و پاسخگویی فردی در میان کارمندان دانشگاه تبریز و شهید مدنی آذربایجان انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان بوده که از میان آنها 200 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بوده و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. به منظور ارزیابی روابط بین متغیرهای مکنون اندازه گیری شده در مدل مفهومی، از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های حاصل از تحلیل همبستگی میان متغیرهای پژوهش نشان می دهد که میان این متغیرها (بجز رابطه بین فرهنگ خدمتگزاری و مسئولیت اجتماعی) همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. در این پژوهش همچنین، نقش میانجی اخلاق کار اسلامی در روابط میان متغیرهای فرهنگ خدمتگزاری با مسئولیت اجتماعی و نیز، فرهنگ خدمتگزاری با پاسخگویی فردی، همینطور با رفتار شهروندی سازمانی مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: فرهنگ خدمتگزاری، اخلاق کار اسلامی، مسئولیت اجتماعی، پاسخگویی فردی، رفتار شهروندی سازمانی
  • یدالله دادجو* صفحه 47
    کرامت و ارجمندی انسان که در حقیقت اساسی ترین ساحت وجودی انسان را تشکیل می دهد، فصل مهمی از مباحث اندیشمندان دینی را به خود اختصاص داده است. منابع انسان شناسی برای انسان دو گونه کرامت برشمرده اند که عبارتند از کرامت و ارجمندی هستی شناختی و کرامت اکتسابی یا ارزش شناختی، بی گمان برخورداری انسان از کرامت بر مبانی و پایه های مهمی استوار است. اینک این پرسش مطرح است که انسان بر چه اساسی از کرامت هستی شناختی و ارزش شناختی برخوردار است. این نوشتار به تبیین مبانی هستی شناختی کرامت انسان در اندیشه صدرالمتالهین پرداخته و بر این باور است که انسان با برخورداری از اساسی ترین عطایا و مواهب الهی همچون عقلانیت و خردورزی و خلافت الهی و .. مبانی کرامت انسان را رقم زده است.
    کلیدواژگان: انسان، مبانی، هستی شناختی، کرامت، صدرالمتالهین
  • مرجان درستی مطلق* صفحه 61
    قرآن کریم در آیات متعدد، از کوشش فراوان گروه هایی خبر می دهد که در همه ادوار تاریخ، با به کاربستن انواع حربه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، فیزیکی و نظامی، در برابر پیامبران و پیروان ایشان می ایستادند تا مردم را به هرشکل ممکن، از پیوستن به آنها بازدارند.
    در بین این حربه ها، شگردهای اعتقادی و فرهنگی (نظیر جلوگیری از استماع حق، مجادله، استهزاء، افتراء، اغفال توده ها، مظلوم نمایی، تشکیک، ایجاد فساد و نابسامانی، تحریف در دین) جایگاه ممتازی داشت؛ زیرا با تخریب زیرساخت اندیشه و باور مردم، آثار جراحات آن بر پیکردین و دین مداران، دردناک تر، مهلک تر و ماندگارتر و درمان آن در صورت امکان، دشوارتر و پرهزینه تر بوده است.
    این شگردها در هر عصری به تناسب، در اشکالی نوین به کار گرفته می شوند و در این دوران نیز چنان که شاهدیم، این حربه ها در قالب عناوینی فریبنده و به روز شده نظیر مردم سالاری، پیشرفت، دموکراسی، حقوق بشر و غیره، در جهت اغفال مردم و گریزان کردن ایشان از دین هم چنان به کار بسته می شوند.بدین جهت، توجه به آموزه های قرآنی در این مجال، به نحوی که بتوان به روشنی آن را با شرایط روز تطبیق داد، برای مسلمانی که دغدغه حفظ دین و جامعه دینی را دارد، اهمیت بسیاری پیدا می کند؛ تلاشی که این نوشتار در صدد انجام آن بوده است.
    کلیدواژگان: قرآن، شگرد، فرهنگی، مخالفان انبیاء
  • عسگر دیرباز، محمد اصلانی* صفحه 83
    از گذشته تاکنون، توسط فلاسفه و دانشمندان، تعاریف فراوانی از «اخلاق» به عمل آمده است. بسیاری از این تعاریف با یکدیگر متفاوتند و هرکدام از این دانشمندان و فلاسفه از منظر خود به آن نگریسته اند. در این مقاله ابتدا سه واژه ی اصلی «اخلاق» در زبانهای فارسی و انگلیسی، یعنی «اخلاق»، «Ethics» و «Moral» ریشه یابی می شوند. در این ریشه یابی مشخص می شود هر سه واژه از حیث ریشه ی لغوی به یک معنا هستند. پس از آن تعاریف «فلاسفه و دانشمندان معاصر غربی» با تعاریف «علما و دانشمندان» مسلمان در خصوص اخلاق با یکدیگر مقایسه می شود. این مقایسه نشان می دهد تعریف «اخلاق معاصر غربی»، تعریف اخلاق به «رفتار» است، درحالیکه تعریف «اخلاق اسلامی» تعریف اخلاق به «خصلتهای باطنی» است. در پایان سه استدلال اقامه می شود که در مقایسه نشان می دهد: تعریف «علما و دانشمندان مسلمان» نسبت به تعریف «فلاسفه و دانشمندان معاصر غربی» دقیق تر و کارآمدتر است.
    کلیدواژگان: معنای لغوی اخلاق، معنای اصطلاحی اخلاق، تعریف اخلاق به صفات نفسانی، تعریف اخلاق به رفتار، اخلاق اسلامی، اخلاق غربی معاصر
  • حسن قنبری* صفحه 105
    در این نوشتار ابتدا به اهیمت جایگاه «شلایر ماخر» به عنوان بنیانگذار الاهیات جدید مسیحی و سپس به تاثیر «کانت» بر اندیشه وی اشاره می شود. در ادامه به تعریف دین در تفکر وی پرداخته می شود؛ در این باره گفته خواهد شد که مهمترین کار شلایرماخر مستقل ساختن دین از همه حوزه های تجربه انسانی است. بر همین اساس این نکته برجسته می شود که بین دین و اخلاق به عنوان مجموعه ای از باید و نبایدها ی انسانی، هیچ نسبت علت و معلولی برقرار نیست و فروکاستن دین به اخلاق آن چنان که در اندیشه «کانت» آمده است، از نظر «شلایرماخر» مردود است.
    کلیدواژگان: شلایرماخر، کانت، دین، اخلاق
  • آرزو محتشم*، مهدی حمزه نژاد صفحه 117
    مسکن انعطاف پذیر با هدف پاسخگویی به نیازهای در حال تغییر انسان ها دارای راهکارهایی در طراحی می باشد، در اسلام این نیازها در قالب ارزش های اسلامی، منتج از اسماء الهی و اخلاق اسلامی، صفات سلبی و ثبوتی را به منظور تبیین سازوکارهای نظری این رویکرد شکل می دهد. پژوهش حاضر سعی دارد، با همپوشانی ارزش های اسلامی به صورت عام با رویکرد انعطاف پذیری، نشان دهد که ارزش های اسلامی چگونه می توانند در مبانی طراحی انعطاف پذیری مسکن منعکس گردند و تعیین کننده پیوندی صحیح با اصول معماری اسلامی باشد؛ در این راستا با روشی توصیفی و فرا تحلیلی، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و میدانی، ارزش های اسلامی تاثیرگذار در مسکن (حریم، تکریم، تاکید بر جمع گرایی، زیبایی و تذکر) که با توجه به بیشترین تذکرات در اسلام از منابع عرفانی و اخلاقی است؛ با تحلیل سیستمیAHP، با کمک نرم افزار Expert choice و پرسش نامه خبرگان علوم اسلامی اولویت بندی شدند؛در واقع مقادیر کمی معیارها و زیرمعیارها، حساسیت حضور هر ارزش را با زیر معیارهایش و در مجموع را، مشخص می کند. در پایان مشخص شد که حریم، دارای بالاترین اهمیت معیاری و زیر معیاری بوده و تعیین سلسله مراتب و همنشینی فضاها با هدف محدودیت بخشی به تغییرات آینده، باید در درجه ی اول مبانی طراحی مسکن انعطاف پذیرقرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزش های اسلامی، انعطاف پذیری، مسکن، اخلاق
  • محمد هادی مفتح* صفحه 145
    اخلاق در حکم رانی و کشورداری، از اموری است که همواره دغدغه اندیشمندان جوامع بوده است، و امروزه نیز اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی از مهم ترین مباحث مورد علاقه متفکران جهانی در حوزه فلسفه سیاسی و فلسفه اخلاق می باشد. در این مقاله پس از نگاهی اجمالی به آراء صاحبان مکاتب مختلف پیرامون نسبت میان اخلاق و سیاست، و با مقایسه نظرات مارکس، ماکیاولی، امام علی بن ابیطالب و با استناد به قرآن نشان داده ایم که اساس روش زمامداری مورد سفارش نیکولو ماکیاولی، که در عمل مورد قبول تمامی حاکمان بشری است، همانا جواز استفاده از هر چیزی برای وصول به هدف است، که از آن تعبیر می شود «هدف وسیله را توجیه می کند». در حالی که امام علی بن ابی طالب، داماد و نزدیکترین یار پیامبر اسلام، و جانشین منتخب ایشان، به صراحت چنین نظری را رد می کند، و آنگاه به آراء فقهاء شیعه در این زمینه مراجعه و به ریشه یابی قاعده اهم و مهم و مرجحات باب تزاحم پرداخته، نشان داده ایم قرآن کریم و روایات اهلبیت تنها در مورد خاص «حفظ یا نجات جان انسانها» اجازه استفاده از امور ممنوعه را می دهد، و تعمیم آن به تمامی موارد اهم و مهم روا نمی باشد.
    کلیدواژگان: اخلاق سیاسی، ماکیاولیسم، حکومت دینی، فقه سیاسی، معارف قرآن، نهج البلاغه، قاعده اهم و مهم، باب تزاحم
  • اعظم نیکوکار، امیرحسین محمدداودی*، نادرقلی قورچیان صفحه 165
    هدف این پژوهش شناسایی ابعاد اثرگذار در ارتقای فرهنگ دانشجویی است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات، توصیفی (پیمایشی) است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 5 است. حجم نمونه مطابق با فرمول کوکران 364 نفر برآورد شد و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تلفیقی شامل نمونه گیری تصادفی خوشه ایو طبقه ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه 91 عبارتی در مقیاس 5 درجه ای لیکرت بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون K-S، تحلیل عاملی اکتشافی و فریدمن استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که هشت بعد فردی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دینی، فناوری و بین المللی به عنوان ابعاد اثرگذار در ارتقای فرهنگ دانشجویی هستند که میزان اثرات کلی این ابعاد برابر با 53/68درصد بوده است. رتبه بندی ابعاد نیز ترتیب اولویت هر یک از آنها را به صورت زیر نشان داد: بعد اقتصادی با رتبه میانگین 27/5. بعد دینی با رتبه میانگین 5. بعد فناوری با رتبه میانگین 75/4. بعد سیاسی با رتبه میانگین 74/4. بعد فردی با رتبه میانگین 37/4. بعد فرهنگی با رتبه میانگین 4. بعد بین المللی با رتبه میانگین 89/3. بعد اجتماعی با رتبه میانگین 86/3.
    کلیدواژگان: فرهنگ دانشجویی، مدل مفهومی، ارتقاء
  • امید مهدیه*، رهام شرف، معصومه سیابیدزاده صفحه 189
    با توسعه روزافزون نقش و اهمیت بکارگیری اصول اخلاقی در کسب و کار، حجم زیادی از مطالعات و تحقیقات مدیریت در سالهای اخیر به موضوع اخلاق در مدیریت پرداخته اند. هدف مقاله حاضر بررسی عوامل جمعیت شناختی، عوامل اجتماعی، روانشناختی و باورهای دینی بر بروز رفتار اخلاقی در مصرف کننده و تحلیل این عوامل بر اساس نظریات اخلاقی معاصر می باشد. جامعه آماری پژوهش، مشتریان فروشگاه های زنجیره ای شهرستان کرمانشاه می باشد که برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای محقق ساخته استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی فرضیه های پژوهش نشان می دهد عوامل جمعیت شناختی، عوامل اجتماعی، روانشناختی و باورهای دینی بر بروز رفتار اخلاقی در مصرف کننده موثر هستند که در این میان عوامل فرهنگی و اجتماعی بیشترین تاثیر را در بروز رفتار اخلاقی در مصرف کنندگان دارد. در نهایت نیز تاثیر این عوامل بر مصرف کننده از منظر فلسفه اخلاق و نظریات اخلاقی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، اخلاق بازاریابی، رفتار اخلاقی مصرف کننده، سودگرایی اخلاقی، تکلیف گرایی اخلاقی
  • سعید نظری توکلی*، فاطمه کراچیان ثانی صفحه 213
    در سال های اخیر عالمان ادیان مختلف کوشیده اند با بازنگری در متون و آموزه های دینی خود، روش ها و دستورهایی به پیروان خود ارائه کنند تا پاسخ گوی نیازهای آنان در استفاده از دستاوردهای جدید پزشکی باشد. در این پژوهش برآن هستیم تا با بررسی تعالیم ناظر به اخلاق پزشکی ادیان آسمانی، نشان دهیم که آموزه های اخلاقی این ادیان در مقابل مسائل پزشکی نوظهور پزشکی نه تنها ساکت و منفعل نیستند، بلکه با ارائه دستور و روش هایی قاعده مند، توان پاسخگویی به این مسائل را دارند.
    بررسی دیدگاه های اخلاقی ادیان آسمانی بیانگر این واقعیت است که آموزه های این ادیان از جهت توجه به لزوم صیانت از جان انسان جدای از تفاوت های نژادی، ملیتی و جنسیتی او، مقابله با بیماری و لزوم حمایت از بیمار، دارای اشتراک نظر هستند؛ هرچند ساختار باوری متمایز این ادیان، سبب ایجاد محدودیت هایی در تصمیم گیری و اقدامات درمانی متفاوت آن ها می شود.
    کلیدواژگان: دین، اخلاق، ادیان الهی، ادیان آسیایی، اخلاق پزشکی
|
  • Hassan Hosseini*, Reza Akbari, Ali Alh Bdashty Page 5
    Happiness, from the viewpoint of Tusi is inseparable from the perfection. And has different levels. The lowest level In the case of material life of man. And is obtained the highest form level it with the liberation of the body of and the senses. Which is often related to the futurity. And it knoweth total happiness. So often in this world is not acquired.
    Keywords: Keywords happiness, Virtue, Naseri Ethics, Moral Philosophy, Nasir al Din Tusi
  • Zahra Heidarizade, Parisa Zarezade, Abulfazle Ghasemzadealishhi* Page 23
    The current research is done to investigate the mediatory role of Islamic work ethics (IWE) on relationship between Service Culture and Individual Accountability, Organizational Citizenship Behavior and Social Responsibility among staff of Tabriz and Shahid- Madani Universities. The statistical population was included of company staff among whom 200 Faculty’s member were selected using Cochran formula. The research method was descriptive– correlative method– and was applied standard questionnaires for gathering information. In order to evaluate relation between measured and latent variables in the conceptual model, the structural equation model was utilized. The results indicate that, there is a positive and significant correlation between these variables excepting the path of service culture and social responsibility. Moreover, the mediator role of IWE in relation between variables of service culture & social responsibility and also service culture & individual accountability was approved.
    Keywords: Service Culture, Islamic Work Ethics (IWE), Social Responsibility, Individual Accountability, Organizational Citizenship Behavior (OCB)
  • Yadolah Dadjou* Page 47
    Human generosity which is the basic dimension of human existence is the main part of the religious intellectuals’ discussions. Anthropology resources enumerated two kind of human generosity included generosity and honorability of ontology; and certainly acquired generosity or axiology of enjoyment of generosity is based on the important foundations. Now, the question is that based on what human enjoys the generosity of ontology and axiology? The paper has been investigated the foundations of ontology of the human generosity in the Sadr Al-Motealehin’s notion and believed that human has made the foundations of human generosity by enjoying the most basic divine blesses such as intellectuality, apprehensiveness, divine caliphate, etc.
    Keywords: human, foundations, ontology, generosity, Sadr Al Motealehin
  • Marjan Dorustimotlagh* Page 61
    In many verses of the Holy Quran has been implied to the group's efforts that in all periods of history have tried to prevent people from joining prophets by applying a variety of cultural ,economic ,political ,physical and military techniques.Among these techniques, religious and cultural tricks had a privileged positionbecausetheir marks on the body of religion andbelieversby destruction of their thought and beliefwould be more painful,deadly and more lasting and also its treatment would be more difficult and expensive. These techniques are used in new forms in each era, as we see in this period of time some updated and deceitful tricks such as development, democracy, human rights and etc are currently being used to delude people and deviate them from the religion. Therefore, considering to the teachings of the Quran is significant to Muslim who his concern is to protect religion and religious community, it is a thing which has been presented in this paper.
    Keywords: Quran, techniques, cultural, opponents of the Prophets
  • Asgar Dirbaz, Muhammad Aslani* Page 83
    From the past up to now, multiple definitions have been proposed by many of philosophers and scholars, many of which are different from each other, due to their different perspective. In this paper, first, we study three main words in this respect etymologically, namely, "Akhlagh" (in Persian), "Ethics" and "Moral" (in English). In this etymology, it is made clear that those three words have one same meaning. Then, we shall make a comparison between contemporary western philosopher's definition of morality and those of muslem scholars. This comparison shows that the definition of morality in contemporary western ethics is, indeed, a definition of morality as behavior, while in Islamic ethics, one it is as inward temperaments. At the end, we raise three arguments which show that muslem scholar's definition in comparision with contemporary western's one is more precise and more workable.
    Keywords: The literal meaning, The meaning in the term, definition of morality as inward temperaments, definition of morality as behavior, islsmic ethics, contemporary western ethics
  • Hasan Ghanbari* Page 105
    In this paper at first we point to importance of Schleirmacher as father of modern Christian Theology and then to kant’s effect on him. In continuance we will deal with definition of Religion according to him. On this subject will say that the independence of Religion from Ethics is the most important thing; in fact the independence of Religion from all aspects of human experiences . Accordingly, will be stressed that there is no casual relation between Religion and Ethics as collection of human commands. And reduction of Religion to Ethics, like Kant’s view, in Schleirmacher thought is not correct.
    Keywords: Schleirmacher, Kant, Religion, Ethics
  • Arezoo Mohtasham*, Mahdi Hamzenejad Page 117
    Flexible housing presents strategies in designing in order to meet the constantly changing demands of human beings. In Islam, these needs within the framework of Islamic values resulted from heavenly names and Islamic morals form positive and negative attributes in order to define the theoretical mechanism of this approach. By overlapping Islamic values in general with the approach of flexibility, the present study tries to show that how Islamic values can be reflected in the principles of housing flexibility and determine a correct connection with the principles of Islamic architecture. In this direction, with a descriptive and meta-analytical method using library and field-study ,the Islamic values effective in housing(territory, dignification, emphasis on gathering , beauty and remembrance)that are among the most remembrances in Islam from mythical and ethical resources were prioritized with AHP systematic analysis, with the help of Expert choice software and the questionnaire of Islamic science experts. In fact the quantitative values of the criteria and sub-criteria ,determine the sensitivity of presence of each value accompanied with its sub-criteria as well as in general. At the end it was revealed that territory holds the highest criteria and sub-criteria significance and determining the hierarchy and apposition of spaces with the goal of limiting future changes has to be placed in the first place of the principles of flexible housing.
    Keywords: Islamic values, Flexibility, Housing, Morality
  • Mohammad Hadi Mofatteh* Page 145
    The subject of “ethics in governing and ruling” has always been of interest to scholars and thinkers of all societies. Ethics in politics or ethical politics is still a controversial issue among great thinkers of political and moral philosophy. Having a short look at the theories of philosophers from different schools about the relationship between ethics and politics, and having made a comparison between Plato, Aristotle, Marx, and Machiavelli, this article tries to describe and present the viewpoint of the Qur’an and ‘Ali ibn Abi-Talib about the matter. This article shows that the principal ruling method recommended by Niccolo Machiavelli, which is practically accepted by all rulers, and that is instrumentality in statebuilding –an approach represented by the saying “the ends justify the means.” Whereas, the Prophet of Islam's son-in-law, his closest companion, and his chosen successor; ‘Ali ibn Abi-Talib, has explicitly rejected this idea, And then, we have refered to the views of Shia jurists on the topic, and rooted out the "important and more important" principle and the determinants in case of contradiction, showing that the Quran and Hadith have allowed employing forbidden means only in the exceptional case of "saving human's life," and it cannot be generalized to all cases of two contradictory gains.
    Keywords: Political ethics, Machiavellianism, religious state, political jurisprudence, Quranic teachings, Nahj al Balaghah, the
  • Azam Nikokar, Amir Hossein, Mohammad Davoudi*, Nadergholi Ghorchian Page 165
    The aim of this study is to identify effective in improving student culture. Methods of purpose applied and the data collection methods, descriptive (survey) is. The study population consisted of all graduate students in Islamic Azad University 5. a sample of 364 sample was calculated for a sample of a combination of sampling and stratified cluster sampling was used. Data 5-point Likert scale questionnaire was 91 words. to analyze the data, from the test K-S, exploratory factor analysis and Friedman was used. The results showed that 1- eight individual, cultural, social, political, economic, religious, international and technology as effective in promoting the culture of Student Islamic Azad University that the effects of the dimensions of 68/53 percent. 2- ranking in order of priority aspects identified include the economic dimension with an average of 5/27. Religious dimension with an average of 5. Technology with an average of 4/75. The political dimension with an average of 4/74. Individual with an average of 4/37 Cultural dimension with an average of 4. The international dimension with an average of 89/3. The social dimension with an average of 3/86.
    Keywords: culture student, Conceptual model, Improve
  • Omid Mahdieh*, Raham Sharaf, Masumeh Siabidzadeh Page 189
    Today, one the most important topic in management research is ethics. Several studies have conducted for examining the consumer ethical behavior. The purpose of this study is to identify the factors influencing ethical behavior in consumers. This paper reviewed the effect of demographic, social, psychological factors and religious beliefs on consumer's ethical behavior. The target statistical population contains customers of chain stores in the Kermanshah city. A questionnaire is designed by the researchers for collecting data. In order to analyze the data, SPSS software is used for descriptive and inferential statistics. The results show that demographic factors, social factors, psychological and religious beliefs influence the ethical behavior of the consumer and Socio-cultural factors that most influence the ethical behavior of consumers. The results of research can be used by Manufacturers and marketers in the field of environmental protection and encouraging consumers to take ethical consumption.
    Keywords: Ethics, Consumer Behavior, Marketing Ethics, Consumer Ethical Behavior
  • Said Nazaritavakuli*, Fatema Karachiyansani Page 213
    In recent years, different religion scholars tried to reconsider their religious texts and learning to give methods and orders to their followers that response to their needs for using new medical inventions. In this study considering learning about medical ethics in divine religions, we are going to show that not only these learning are not quiet and passive for emerging medical issues but also they could response to them with giving systematic orders and methods. Reviewing divine religion ethical approaches shows that they have same opinions about protecting human lives apart from racial, national and sexual differences and fighting against diseases and protecting patients; however different belief structure of these religions lead to some limitations for deciding and different therapeutic actions.
    Keywords: Religion, Divine ethics, Asian religions, Medical ethics