فهرست مطالب

مجله تعالی بالینی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 9، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هدایت جعفری، معصومه باقری نسامی، محمدرضا عبدلی نژاد صفحات 1-14
    امروزه موسیقی درمانی و به تبع آن استفاده از مذهب و موسیقی عرفانی مورد توجه مسئولین بهداشت و درمان کشورهای مختلف قرار گرفته است. در کنار آن استفاده از آوای قرآن کریم در کشورهای اسلامی نیز برای بهبودی بیماران مورد استفاده قرار می گیرد و از آنجایی که قرآن تمامی ابعاد زندگی افراد را مورد توجه قرار می دهد، بنابراین یکی از ابعاد اعجاز قرآن مطابقت تعالیم آن با جدیدترین دستاوردهای علمی است. مطالعات در این زمینه در حال افزایش می باشد. هدف مقاله بررسی مروری تاثیر آوای قرآن و موسیقی مذهبی بر سلامت جسمانی و روانی افراد می باشد.
    پس از جست وجو در پایگاه داده های اطلاعاتی در دسترس با کلیدواژه های مناسب به دو زبان فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت زمانی تعداد 117 مقاله به دست آمد. از این میان 45 مقاله که بیشترین ارتباط را با اهداف موردنظر ما داشتند انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعات مشابه با صلاحدید محقق کنار گذاشته شد و یا تا حد ممکن در یکدیگر ادغام گردید. با توجه به مطالعات انجام شده، تاثیر مثبت مذهب و موسیقی مذهبی در سلامت جسم و روان افراد انکارناپذیر می باشد. آوای قرآن نیز با توجه به ماهیت آرام بخش خود، در مطالعات انجام شده به عنوان روشی درمانی بسیار موثر برای بیماری های جسم و روان معرفی گردید. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش توصیه می گردد تا اعضای گروه درمان در استفاده از این روش درمانی اهتمام بورزند.
    کلیدواژگان: قرآن، آوای قرآن کریم، سلامت روان، طب اسلامی، موسیقی مذهبی، مذهب درمانی، دین درمانی
  • کاوه حدادی صفحات 14-26
    کمردرد(LBP) یک مشکل عمده در سلامت جامعه می باشد. در بین علل مختلف ایجاد کننده، کمردرد ارتباط قوی تری با دژنراسیون دیسک بین مهره ای دارد .شایع ترین بیماری مراجعه کننده به جراحان اسپاین، پرولاپس دیسک بین مهره ای(LDH) است. حدود 20 درصد مردم در نوجوانی علایم خفیف دژنراسیون دیسک دارند که به تدریج با افزایش سن به ویژه در مردان افزایش می یابد و بدین ترتیب 60 درصد از دیسک های افراد 70 ساله شدیدا دژنره می باشد، گرچه اکثر علائم ایجاد شده ناشی از اثر مکانیکال دیسک می باشد ولی وجود آبشارهای التهابی از مشتقات اسید آراشیدونیک(MMTX،PGE2) توجیه دیگری برای ایجاد درد توسط دیسک هرنیه شده است. شرح حال و معاینه دقیق اولین قدم در شک بالینی به بیماری های ناشی از دیسکوپاتی کمری می باشند. هرگونه درد در کمرکه در یک مسیر درماتومال به اندام تحتانی منتشر شود و یا هرگونه ضعف و بی حسی در اندام تحتانی به ویژه اگر به صورت حاد حادث شده باشد شک بالینی را تشدید می سازد. علاوه بر معاینه بالینی MRI یک ابزار تشخیصی عالی در تشخیص بافت نرم و ضایعات دیسک کمر می باشد. از طرفی به طور ناشایع هرنی دیسک کمری می تواند گاها به تنهایی و یا هم زمان با سایر اختلالات التهابی، نئوپلاستیک و عفونی سیر متفاوتی را در برخی بیماران بروز دهد. توجه به آموزش دقیق دانشجویان پزشکی و بهبودی توانایی افتراق تشخیص های افتراقی مختلف بیماری دیسکوپاتی کمری می تواند نقش مهمی در پیشگیری از سیر افزایش یافته عوارض هولناک این بیماری، که کمتر مورد توجه دقیق قرار می گیرد، ایفا نماید.
    کلیدواژگان: دیسک کمر، تظاهرات بالینی، تشخیص، درمان، کمردرد
  • آرش دشتابی، امید صادقی، مرتضی نصیری، غلامرضا عسکری، زهرا مقصودی صفحات 28-41
    مقاومت به انسولین یکی از علائم سندروم متابولیک می باشد. این سندروم پیشرونده بوده و می تواند به دیابت و بیماری های قلبی-عروقی منجر شود. چندین مطالعه نشان داده اند که مکمل کروم در افزایش حساسیت به انسولین و کنترل بهتر هایپرگلیسمی در افراد دیابتی موثر است. هدف مطالعه ی حاضر، مروری بر پژوهش های انجام گرفته درزمینهٔ ارتباط کروم و هموستاز گلوکز می باشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus ،Science Direct و Web of Science و با استفاده از کلیدواژه های: Diabetes Mellitus ،Insulin Resistance ،Insulin Sensitivity ،Chromium و Metabolic Syndrome صورت گرفت. در این مقاله مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده نگر و گذشته نگر انتشار یافته بین سال های 2014-1995 مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که مکمل کروم در دوزهای بالا (1000 میکروگرم) به مدت بیش از 12 هفته علاوه بر اینکه باعث بهبود حساسیت به انسولین می شود، می تواند باعث تغییر در توزیع چربی بدنی و کاهش روند افزایش وزن در افراد دیابتی شود. علاوه بر این، دریافت کروم نیاز افراد دیابتی را به داروهای ضد دیابت کاهش می دهد. البته نتایج متناقضی نیز وجود دارد که نشان می دهد دریافت دوزهای پایین تر از 400 میکروگرم به مدت کمتر از 12 هفته، هیچ تغییر معنی داری را در حساسیت به انسولین ایجاد نمی کند. لذا با توجه به مطالعات اندک و متناقضی که در این زمینه صورت گرفته است، مطالعات بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: حساسیت به انسولین، مقاومت انسولین، سندروم متابولیک، دیابت، کروم
  • احسان صبوری، تکتم رجایی، اسما بهدری، ریحانه نصیری منصور، سید جواد سیدطبایی صفحات 42-55
    مالاریا(Malaria) عفونت ایجاد شده توسط انگل های جنس پلاسمودیوم(Plasmodium) می باشد که سالانه بیش از 200 میلیون مورد ابتلا جدید آن از سراسر دنیا گزارش می گردد. اغلب مبتلایان علائم مختلف و بعضا متفاوتی خونی را نشان می دهند که تشخیص و تصمیم گیری صحیح پیرامون اتخاذ روش درمانی مناسب را با مشکل مواجه می سازند. در این مطالعه به بررسی عوارض هماتولوژیک مختلف ایجاد شده ناشی از انواع پلاسمودیوم ها پرداخته شده است. این مطالعه مروری با جستجو در بانک های علمی معتبر PubMed، Science Direct، Web of Science، Scopus، Embase Magiran، SID، IranMedex، با استفاده از کلیدواژه های استاندارد پلاسمودیوم، مالاریا(malaria)، کم خونی(Anemia) و اختلالات خونی(Hematologic Disorder) بین سال های 2015-2000 استخراج گردید. در این مطالعه مقالات کارآزمایی بالینی، کوهورت آینده نگر، گذشته نگر، مقطعی، مورد- شاهدی مورد بررسی قرار گرفتند. مقالات با هدف بررسی اثرات انواع پلاسمودیوم ها و یا ابتلا به مالاریا بر سلول ها و اندیس های خونی وارد مطالعه شدند و مطالعات با گروه هدف کودکان، نوجوانان و حیوانات و نیز مقالات نگارش شده به زبانی غیر از انگلیسی و فارسی حذف گردیدند. با توجه به مقالات مورد بررسی می توان گفت که به جز موارد ثابت شده ای چون آنمی فقر آهن و چسبندگی عروقی ناشی از بروز برجستگی های تکمه ای شکل سطح گلبول ها، کاهش سطح هموگلوبین و هماتوکریت، امروزه از پان سیتوپنی و ترمبوسایتوپنی شدید به عنوان اجزاء انکارناپذیر عفونت های پلاسمودیومی نام می برند. تمام این موارد در کنار رخداد التهاب ناشی از ترشح سایتوکاین های التهابی و فعال سازی بیش از حد کمپلمان می تواند نمای بالینی پیچیده هماتولوژیک را در صورت ابتلا به مالاریا در بیمار پدیدار سازد.
    کلیدواژگان: آنمی، اختلالات خونی، اندیس های خونی، پلاسمودیوم، مالاریا، مرور نظام مند
  • فاطمه نیک سرشت، فائزه ترابی، اعظم شیرین آبادی فراهانی، موسی سجادی، مریم رسولی صفحات 56-67
    معنویت به عنوان یکی از ابعاد وجودی انسان می باشد که در سال های اخیر به صورتی فزاینده مورد توجه قرار گرفته است. پرداختن به نیازهای معنوی جزء ضروری مراقبت «کل نگر» در پرستاری شناخته شده و همواره از پرستاران خواسته می شود که پاسخ گوی نیازهای معنوی بیماران نیز باشند. پرستاران به عنوان ارائه دهندگان مراقبت جامع، نقش مهمی در توجه و پرداختن به بعد معنوی انسان دارند. نظر به اهمیت روزافزون معنویت در حیطه مراقبت و به کار بردن ابزارهای مختلف اندازه گیری برای سنجش این مهم، مقاله حاضر با هدف مروری جامع بر مطالعات انجام شده در حیطه معنویت توسط پرستاران در ایران، انجام شده است. در این مطالعه، مرور جامع با استفاده از شبکه جهان گستر از سال 1392-1385 با کلیدواژه های معنویت، مراقبت معنوی، مداخله معنوی، سازگاری معنوی، مقابله معنوی و پرستاری در پایگاه های داده های ایرانی ازجمله SID، Magiranو Iranmedexانجام شد و از بین مقالات موجود، 24 مقاله که دارای معیار ورود به مطالعه بودند، انتخاب و بررسی شدند. مرور متون نشان داد که موضوع معنویت و پرداختن به آن در پژوهش های انجام شده توسط پرستاران مورد تاکید قرار گرفته است. ابزارهای زیادی برای سنجش این مفهوم وجود دارد و پرستاران از این ابزارها برای سنجش معنویت استفاده نموده اند، اما در زمینهٔ نحوه تعیین روایی و پایایی ابزار در پژوهش های انجام شده نواقص و کاستی هایی وجود دارد. از آنجا که اعتباریابی ابزار قبل از استفاده در یک پژوهش اهمیت زیادی داشته و عدم پرداختن به این مقوله، موجب کسب نتایج نامناسب و بعضا اشتباه خواهد گردید. از این رو، در مطالعات بایستی از ابزاری استفاده شود که روا و پایا بوده و این مسئله در مطالعات پرستاری باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: معنویت، مراقبت معنوی، مداخله معنوی، سازگاری معنوی، مقابله معنوی، ابزار اندازه گیری، پرستار
  • مرجان مهدوی روشن، ارسلان سالاری، طلوع حسندخت صفحات 68-80
    امروزه با مشخص شدن اثرات ضد آتروژنیک فرآورده های غذایی، تمایل افراد برای استفاده از محصولات طبیعی جهت درمان بیماری ها گسترش پیدا کرده است. در بسیاری از کشورها، سیر به عنوان یک گیاه دارویی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد، با این وجود نقش سیر در پیشگیری و یا کاهش پلاک های آترواسکلروز عروق هنوز مورد سوال می باشد. کلیه مطالعات صورت گرفته به صورت کارآزمایی بالینی و تجربی با کلمات کلیدی چون: سیر، آترواسکلروز و ضخامت لایه انتیما به مدیا، از سال 2015-1995 منابع اطلاعاتی Cochrane، Pubmed، Science direct، Google، Web of Science، Magiran، Scopus، Iran Medex و SID به زبان فارسی و انگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. بعد از بررسی عنوان و خلاصه مقالات به وسیله دو نفر به طور جداگانه، تعداد 6 مطالعه کارآزمایی بالینی که تاثیر سیر را روی ضخامت لایه انتیما به مدیا بررسی کرده بودند، انتخاب شد. بررسی کارآزمایی های انجام شده نشان می دهد که مصرف سیر از 900-300 میلی گرم روزانه موجب کاهش ضخامت لایه انتیما به لایه مدیا عروق در بیماران و حتی کاهش ضخامت پلاک های آترواسکلروتیک در افراد بدون علامت می شود. مهار تکثیر سلول های عضله صاف عروق، کاهش محتوای داخل سلولی استرهای کلسترول، افزایش انتقال معکوس کلسترول در ماکروفاژها مکانیسم های احتمالی تاثیر سیر می باشد؛ بنابراین تجویز سیر می تواند به عنوان یک روش درمانی موثر برای کاهش فرایند آترواسکلروز پیشنهاد گردد. با توجه به محدود بودن مطالعات صورت گرفته در این زمینه، انجام مطالعات کارآزمایی بالینی بیشتر جهت تائید قطعی نتایج حاصله، مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، بیماری کرونر قلب، سیر، کاروتید، کارآزمایی بالینی
  • سیده اعظم سجادی، جمیله مختاری نوری، مریم نظام زاده صفحات 81-99
    پرورش نیروهای پرستاری کارآزموده و شایسته برای ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی امری ضروری و بدیهی است که لازمه آن ارتقاء کیفیت آموزش است. مقایسه نظام های مختلف آموزشی باعث ارتقای محتوی و کیفیت برنامه آموزشی می شود. هدف از این تحقیق، مقایسه نظام آموزش مقطع کارشناسی پرستاری در ایران با کشور توسعه یافته ژاپن بود. این پژوهش، به روش توصیفی تطبیقی انجام شد و در آن نظام آموزش پرستاری ایران با کشور ژاپن در مقطع کارشناسی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که آموزش پرستاری ژاپن، از حیث شروع آموزش مدرن و نیز تاسیس کلیه مقاطع پرستاری از کارشناسی تا دکترا از ایران جلوتر است. برخلاف ایران، در ژاپن ورود به کلیه مقاطع بدون گذراندن آزمون سراسری است و ضوابط پذیرش، توسط هر دانشگاه به طور مستقل وضع می شود. همچنین برنامه های آموزش پرستاری از حیث نوع دروس و تعداد واحدهای دروس پایه و اختصاصی متنوع بوده، در حالی که در ایران در کلیه مقاطع تقریبا یک برنامه مشابه در سراسر کشور اجرا می شود. در ایران اغلب دروس تخصصی رشته پرستاری توسط اعضای هیئت علمی پرستاری تدریس می شود ولی در ژاپن اغلب توسط پزشکان انجام صورت می گیرد. آموزش بالینی، در ژاپن بر عهده مربیان بالینی است که وابسته به دانشکده پرستاری نیستند و نقش اعضای هیئت علمی، صرفا نظارت بر آموزش بالینی است. از وجوه افتراقی دیگر می توان به ارائه واحد سمینار و پایان نامه و نیز برگزاری آزمون RN (Registered Nurse) در کشور ژاپن اشاره نمود. از حیث تصویر اجتماعی پرستاری و اعتباربخشی، دو کشور تقریبا مشابه هم می باشند. از آنجایی که برنامه آموزش پرستاری ایران در مقایسه با ژاپن از شباهت ها و تفاوت هایی برخوردار می باشد، بدیهی است تجزیه وتحلیل این نقاط با عنایت به تفاوت های فرهنگی، اجتماعی، تاریخی، اقتصادی و... بر توانایی ما در جهت رفع مشکلات و چالش های موجود در آموزش پرستاری بیفزاید.
    کلیدواژگان: ر، ریزی در، آموزش پرستاری، ایران، ژاپن
  • لیلا دشمنگیر، حمید رواقی صفحات 100-114
    یکی از مهم ترین دغدغه های ذهنی سیاست گذاران نظام سلامت هر کشوری، استفاده از بهترین شواهد پژوهشی موجود در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها است. برای پاسخ مثبت به این دغدغه ها از رویکرد سیاست گذاری متاثر از شواهد استفاده می شود. رویکرد سیاست گذاری متاثر از شواهد، سیاست گذاران و حامیان آنان را قادر می سازد با استفاده از بهترین شواهد موجود تصمیم های آگاهانه اتخاذ کنند که در نهایت به ارتقای عملکرد نظام سلامت کشور منجر خواهد شد. با توجه به اهمیت این موضوع، این مطالعه به شرح و تبیین سیاست گذاری متاثر از شواهد در نظام سلامت و ابزار پشتیبان برای حصول به این سیاست گذاری می پردازد. در مطالعه مروری حاضر ابتدا با بهره گیری از کلیدواژه های مناسب پایگاه های داده ای داخلی و خارجی مورد جستجو قرار گرفت و مقاله ها، گزارش ها و کتب مرتبط با موضوع استخراج گردید. با مطالعه منابع مرتبط ابتدا مبانی و مفاهیم موضوع استخراج و شرح داده شد و سپس ابزار پشتیبان برای سیاست گذاری متاثر از شواهد استخراج و مطالب مرتبط دسته بندی و خلاصه گردید. فرایندهای نظام مند شرح داده شده در این مطالعه می توانند در مراحل مختلف پشتیبانی از سیاست گذاری سلامت متاثر از شواهد، تعیین نیازهای مرتبط با شواهد پژوهشی، یافتن شواهد و ارزیابی آن ها و گذر از شواهد پژوهشی به سمت اتخاذ تصمیم های آگاهانه مورد استفاده قرار گیرند. رویکرد سیاست گذاری متاثر از شواهد، سیاست گذاران، سیاست سازان و تحلیل گران سیاستی را قادر می سازد ارتباط موثرتری با پژوهشگران برقرار و با استفاده از بهترین شواهد موجود، تصمیم های آگاهانه تر و با اثربخشی بیشتر تدوین و اجرا کنند که در نهایت ارتقای عملکرد و تقویت نظام سلامت کشور را موجب گردد.
    کلیدواژگان: شواهد، سیاست گذاری، سیاست گذاری مبتنی بر شواهد، سیاست گذاری متاثر از شواهد، نظام سلامت
|
  • Hedayat Jafari, Masoumeh Bagheri, Nesami, Mohammad Reza Abdoli, Nejad Pages 1-14
    Today, music therapy and consequently the use of religion and religious music are in the attention of health authorities in various countries. In addition, in the Islamic countries the holy Quran used for healing the patients. Since the Quran considers all aspects of people's lives, therefore one of its miracles is matching of Quran teachings with the newest scientific achievements. Studies in this area are increasing. The purpose of this paper is to examine the impact of Quran and religious music on physical and mental health of peoples.
    After searching In the available Database with the proper keywords in both Persian and English and with no time limit, 117 articles were obtained. Of these, 45 articles were selected as most relevant to our objectives and were examined. Similar studies were excluded or as much as possible were merged with each other with the discretion of the investigator. According to studies, the positive impact of religion and religious music in physical and mental health is undeniable. Quran recitation also due to its peaceful nature, in different studies introduced as an effective treatment for physical and mental diseases. According to the results of this study it is recommended to treatment team members to use for this Therapeutic method.
    Keywords: Quean, Quran recitation, Mental health, Islamic medicine, Religious Music, Religion Therapy
  • Kaveh Haddadi Pages 14-26
    Low back pain (LBP) is a major problem in public health. Among the various causes. The back pain is strongly associated with inter-vertebral disc degeneration and the most common disease referred to spine surgeons are lumbar disc herniation (LDH). About 20% of young people have mild symptoms of disc degeneration which gradually increases with age, especially in men. Thus about 60% of seventy years old peoples have sever lumbar disc degeneration. Although most of the symptoms caused by mechanical effect of disc but inflammatory cascade drive from Arachidonic (MMTX, .PGE2,) is another justification for disc pain. The first step in the clinical suspicion to lumbar discopathy is history and careful examination. Any pain in the lower back on a path to lower limbs with dermatomal spread and any weakness and numbness in the lower extremities, especially if happen to be acutely, enhances clinical suspicion. In addition to clinical examination, MRI is an excellent diagnostic tool in the diagnosis of soft tissue lesions and lumbar discopathy. On the other hand, sometimes disc herination alone or with another inflammatory or infectious or neoplastic disorders make different course of manifestation in some patients. Attention to accurate training to medical students and improve the ability to differentiate various differential diagnosis of discopathy can play an important role in the prevention of terrible complications of the disease.
    Keywords: Lumbar disc, Manifestation, Diagnosis, Treatment, Low back pain
  • Arash Dashtabi, Omid Sadeghi, Morteza Nasiri, Gholamreza Askari, Zahra Maghsoudi Pages 28-41
    Insulin resistance is one of the metabolic syndrome symptoms. This syndrome is progressive and can lead to diabetes and cardiovascular diseases. Several studies have indicated that chromium supplementation is effective in increasing the insulin sensitivity and control hyperglycemia in patients with diabetes. Therefore, current study aimed to review the available evidence regarding the relation between chromium and glucose homeostasis. This review study was done by searching on PubMed, Scopus, Science Direct and Web of Science by entering “diabetes mellitus”, “insulin sensitivity”, “insulin resistance”, “chromium” and “metabolic syndrome” as keywords. In this study, clinical trial, cross-sectional, retrospective and prospective studies which were published during 1995 to 2014 were reviewed. Studies show that the consumption of high dose of chromium supplement (1000 µg) during more than 12 weeks not only improves insulin sensitivity, but also alters body fat distribution and reduce weight gain trends in patients with diabetes. In addition, chromium consumption decreases insulin requirements to the anti-diabetic drugs in patients with diabetes. However, there are contradicting results that show intake of low doses of chromium (400 µg) during 12 weeks did not show any significant change in insulin sensitivity. So, due to few studies and conflicting results in this regard, more research is suggested.
    Keywords: Insulin sensitivity, Insulin resistance, Metabolic syndrome, Diabetes mellitus, Chromium
  • Ehsan Saburi, Toktam Rajaii, Asma Behdari, Reyhane Nasiri Mansour, Seyejavad Seyedtabaei Pages 42-55
    Malaria, a parasitic infection caused by the genus Plasmodium that annually more than 200 million new cases were reported from all over the world. Most people show symptoms and sometimes the blood differently to recognize and correct decisions about appropriate treatment approach with their problems. In this study, various hematologic complications caused by Plasmodium types are discussed. The review of the scientific search databases PubMed, Science Direct, Web of Science, Scopus, Embase, Magiran, SID, IranMedex using standard keyword Plasmodium, malaria, anemia and blood disorders (Hematologic Disorder) between 2000-2015 were extracted. The articles of clinical trials, prospective cohort, retrospective, cross-sectional and case-control study were conducted. Articles that evaluate the effects of malaria plasmodium types of cells and blood indices were studied and Articles with target groups of children, teenagers and animals, as well as articles written in languages ​​other than English and Farsi were excluded. According to the literature review, we can say that except for proven cases of iron deficiency anemia and vascular adhesion caused by Sticky shaped cell (Knob), reducing the level of hemoglobin and hematocrit, today as part of pancytopenia and severe Thrombocytopenia, Plasmodium infection are called irrefutable. All of this, along with the occurrence of inflammation caused by the secretion of inflammatory cytokines and complement activation can be too complex clinical picture of malaria in patients with hematologic if it appears.
    Keywords: Anemia, Blood disorders, Hematological indices, Plasmodium, Malaria, Systematic review
  • Fatemeh Nikseresht, Faeze Torabi, Azam Shirinabadi Farahani, Moosa Sajjadi, Maryam Rassouli Pages 56-67
    Spirituality as a dimension of human existence that has received a lot of attention in recent years. An essential part of addressing the spiritual needs of care "holistic" in nursing and nurses will always exist that call-spiritual needs of their patients. Nurses as comprehensive health care providers have a responsibility to consider this spiritual aspect of their client. Regarding the importance of spirituality in care and diversity of instruments for measuring this concept and use of different measurement tools for measuring this important, this study provides a comprehensive overview of studies in the field of spirituality by nurses in Iran was conducted. this paper aims to evaluate and assess the validity and reliability of instruments was used by Iranian nurses to measuring this concept. In this literature review, a review was undertaken from 2006 to 2013 by key words such as "spirituality", "spiritual care", "spiritual intervention", "spiritual adjustment", "spiritual coping"; in Iranian databases including, SID, Magiran and Iranmedex and Among the articles in this period of time 24 articles based on the inclusion criteria, were selected and analyzed. The literature review indicated that subject of spirituality is emphasized in nursing research. There are many tools for measuring this concept and nurses use these instruments to measure spirituality, but there are many problems on how to determine the instruments’ validity and reliability in research. Instrument validation, before using in study, is very important and lack of addressing this issue, leading in poor results and some will be wrong. Hence, it is mandatory to use valid and reliable tools, and this should be considered more in nursing studies.
    Keywords: Spirituality, spiritual care, Spiritual interventions, Spiritual adjustment, Spiritual coping, Measurement tool, Nurse
  • Marjan Mahdavi, Roshan, Arsalan Salari, Tolou Hasandokht Pages 68-80
    Considering the anti-atherogenic effects of dietary compounds, development of anti-atherosclerotic therapy on the basis of natural products has been promoted. Garlic has been used as a therapeutic agent for many illnesses over centuries as evidenced from various studies; however, its role in prevention or regression of atherosclerosis in CAD patients is still questionable. We reviewed all English or face trial studies from 1995 to 2015 on the subject by using from Cochrane, Pubmed, Science direct, Web of Science, Magiran, Scopus, IranMedex, SID. After reading the title and abstract of articles by tow person, 6 trials on the effect of garlic on artery intima-media thickness, was included. Studies have shown that daily intake of 300 -900 mg garlic may have beneficial effects on the intima-media thickness in coronary artery disease patients and also in healthy people. Possible mechanisms include inhibiting the progression of vascular smooth muscle cell proliferation, reduction of intracellular cholesterol esters and increasing reverse cholesterol transport in macrophages. Treatment with garlic-based drugs can be an effective treatment for intima-media thickness regression in coronary artery disease patients and may be considered as a safe adjunct treatment. Further clinical studies require.
    Keywords: Atherosclerosis, Coronary Artery Disease, Garlic, Carotid, Clinical Trial
  • Seyedeh Azam Sajadi, Jamileh Mokhtari Nouri, Maryam Nezamzadeh Pages 81-99
    Generation experienced and qualified human resources to provide essential health care is obvious. To achieve this, the nursing education as part of the medical education system of the country, in order to maintain and strengthen the integrity of education and development should be reviewed continuously. Compare different educational systems improve the quality of the Curriculum. The aim of this study was to compare nursing education system in Iran and Japan.
    This study was a comparative descriptive and the nursing education system in all levels were compared with Japan. Finding showed that Nursing Japan, in terms of the modern and well-established training all levels of undergraduate nursing and a doctorate from Iran ahead. Unlike Iran, in Japan the entrance to all levels without passing the national test and acceptance criteria, are set by each university independently. Also Nursing education programs in all levels of education as well as the type and number of credits in a variety of basic and specific, while in Iran at all levels about a similar program runs throughout the country. Iran often nursing courses are taught by faculty of nursing, but in Japan often done by phisitions. Clinical Training in Japan by clinical educators who are not affiliated with the School of Nursing and the faculty member, only monitoring clinical training. In terms of social image of nursing and nursing education accreditation, both countries are nearly similar. Since the Iran nursing education Compared with Japan has strengths and weaknesses. Obviously, analyzing these points with regard to the cultural, social, historical, economical background, is useful to solve the problems in Iran nursing education.
    Keywords: Comparative Study, Nursing curriculum, nursing education, Iran, Japan
  • Lila Doshmangir, Hamid Ravaghi Pages 100-114
    Decision making based on best available research evidence for increasing efficiency and effectiveness of policies is one of the most important concerns of policy makers all over the world and policy-making in health systems is no exception. This approach, which is known as Evidence-informed policy making (STP), in recent years much attention has been paid to this approach. The objective of this study is to contribute to a wider understanding of (STP) and explain support tools to this policy making in health system. In this review article, different papers, reports and relative books were used in order to gather relevant information. They were identified through searching electronic databases using proper key words and reference scanning of key papers. The data were synthesized using a narrative approach. Systematic process that is explained in this study can be applied to support evidence-informed health policymaking. It highlights the importance and needs for identifying, assessing, synthesis and use of valid and reliable research evidence and provides suggestions regarding with these issues. An evidence-informed policymaking approach can enable policymakers, policy analysers to better communications with researchers. It also allows using relevant and best available evidence timely and effectively. It can facilitate well-informed decision-making process and may result in more effective and efficient policies in health systems.Decision making based on best available research evidence for increasing efficiency and effectiveness of policies is one of the most important concerns of policy makers all over the world and policy-making in health systems is no exception. This approach, which is known as Evidence-informed policy making (STP), in recent years much attention has been paid to this approach. The objective of this study is to contribute to a wider understanding of (STP) and explain support tools to this policy making in health system. In this review article, different papers, reports and relative books were used in order to gather relevant information. They were identified through searching electronic databases using proper key words and reference scanning of key papers. The data were synthesized using a narrative approach. Systematic process that is explained in this study can be applied to support evidence-informed health policymaking. It highlights the importance and needs for identifying, assessing, synthesis and use of valid and reliable research evidence and provides suggestions regarding with these issues. An evidence-informed policymaking approach can enable policymakers, policy analysers to better communications with researchers. It also allows using relevant and best available evidence timely and effectively. It can facilitate well-informed decision-making process and may result in more effective and efficient policies in health systems.
    Keywords: Health policy, Evidence, informed health Policymaking, Health Research Policy, Health System