فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 42، بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد محمدی پور، تکتم جعفرزاده صفحات 1-10
    مقدمه
    به منظوربررسی رابطه فشارزاهای روانی زندگی،تعارضات خانوادگی بااختلال بی اشتهایی عصبی صورت گرفت.
    روش
    طرح این پژوهش ماهیت توصیفی - همبستگی دارد. جامعه تحقیق 120دخترنوجوان17تا20ساله شهر بجنورد به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه نگرش خوردن یا EAT (گارنر و گرفینکل، 1979)، پرسشنانه مقیاس رتبه بندی والد – کودک (PCRS)، مقیاس کوتاه افسردگی، اضطراب و استرس ((DASS-21. پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد: 1 بین تعارض والد-فرزندی واختلال بی اشتهایی روانی درزنان مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه ورژیم درمانی رابطه معناداری وجود دارد 2- بین استرس و اختلال بی اشتهایی روانی در زنان مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی رابطه وجود دارد.
    نتایج
    تعارض والد-فرزندی و استرس با بی اشتهایی روانی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: فشارزا های روانی، تعارضات خانوادگی، بی اشتهایی عصبی
  • حسن نجفی، مهدی سبحانی نژاد، رضا وفایی صفحات 11-34
    ه‍دف پ‍ژوه‍ش ح‍اض‍ر ب‍ررس‍ی م‍ی‍زان ت‍وج‍ه ب‍ه مولفه های آموزش چند فرهنگی در ک‍ت‍اب های درسی تاریخ دوره متوسطه ایران است. تحقیق به شیوه اسنادی و تحلیل محتوی انجام شده است. ابتدا مولفه های آموزش چند فرهنگی به کمک روش تحلیل اسنادی از متون نظری و سوابق پژوهشی احصاء و سپس میزان توجه به این مولفه ها تحلیل محتوی شده است. جامعه پژوهشی شامل 4 عنوان کتاب درسی تاریخ دوره متوسطه (تاریخ ایران و جهان 1 و 2، تاریخ معاصر ایران و تاریخ شناسی) در سال تحصیلی 94-1393 می باشد که با توجه به ماهیت موضوع پژوهش و محدودیت جامعه آماری از نمونه گیری صرف نظر شده و کل جامعه آماری به عنوان نمونه در نظر گرفته شده اند. ابزار اندازه گیری سیاهه تحلیل محتوا بوده و نتایج پژوهش با استفاده از شاخص های آمار توصیفی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. ع‍م‍ده ت‍ری‍ن یافته های پ‍ژوه‍ش بیانگر آن است که: 1. در م‍ج‍م‍وع 291 مرتبه به مولفه های آموزش چند فرهنگی توجه شده است که میزان فراوانی و درصد آن در کتاب های درسی تاریخ ایران و جهان 1 و 2، تاریخ معاصر ایران و تاریخ شناسی به ترتیب 117 (2/40 %)، 57 (6/19 %)، 40 (7/13 %)، 77 (5/26 %) می باشد. 2. در بین مولفه های آموزش چند فرهنگی بیشترین توجه به مولفه معرفی فرهنگ های مختلف به دانش آموزان در محتوای کتب درسی با 62 فراوانی و 3/21 درصد و کمترین توجه به مولفه ایجاد زمینه درک متقابل از سیر تحول فرهنگ های مختلف در محتوای کتب درسی با 2 فراوانی و 7/0 درصد صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: آموزش چند فرهنگی، تحلیل محتوا، کتاب های درسی تاریخ، دوره متوسطه
  • ناصر صدقی بوکانی، بهناز مهاجران، روح الله باقری مجد صفحات 35-50
    طرح چالش های آموزش مجازی برای هشدار به منظور ایجاد تمرکز بیشتر، انجام پیش بینی لازم، تدارک و سرمایه گذاری مناسب، و تهیه برنامه استراتژیک در سیستم یادگیری اقدامی لازم و برای موفقیت آن ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی چالش های آموزش مجازی در نظام آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد بود.روش پژوهش در این مطالعه ،به صورت آمیخته به روش کیفی، کمی بوده است. در بخش کیفی به منظور ساخت پرسشنامه با 6 نفر از اعضا هیات علمی مصاحبه به عمل آمد و بخش کمی که با استفاده از روش زمینه یابی و پرسشنامه محقق ساخته به انجام رسید. با نمونه ای120 نفری از اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد مهاباد، که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، تشکیل گردیده است. روایی و پایایی(86/0) ابزار مورد استفاده در این تحقیق بررسی و مناسب گزارش شدند. روش آماری بکار گرفته شده تحلیل عاملی اکتشافی بوده است که به ترتیب پنج عامل پداگوژی-رفتاری، مدیریتی-ساختاری، اقتصادی-فرهنگی، زمینه ای – تکنولوژی و فردی- حرفه ای برای موانع آموزش مجازی دانشگاه آزاد مهاباد شناسایی شده است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، آموزش مجازی، چالش های آموزش مجازی
  • مالک میرهاشمی، میترا مصلحی جویباری، نسترن شریفی صفحات 54-71
    هدف مطالعه حاضر تاثیر آموزش مهارت های مقابله ای با رویکرد شناختی-رفتاری مثبت گرا بر شادکامی دانش آموزان متوسطه دارای مشکلات سازگاری بود. تحقیق براساس مطالعات آزمایشی میدانی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. با معرفی معلمان، اجرای آزمون ها و غربالگری، از بین جامعه دانش آموزان دختر 15-14ساله دارای مشکلات سازگاری دوره متوسطه اول شهرستان ساری در سال تحصیلی 94– 1393، 40 نفر انتخاب و با استفاده از روش آرایش تصادفی، 20 نفر در گروه آزمایش و 20 نفر گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار سنجش پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود. سپس دانش آموزان گروه آزمایش به مدت 14 جلسه (هر هفته دو جلسه 5/1ساعته)، تحت آموزش مهارت های مقابله ای با رویکرد شناختی-رفتاری مثبت گرا(فریدنبرگ، b2010) قرار گرفته و گروه کنترل هیچ گونه آموزشی را دریافت نکرد. نتایج تحلیل کوواریانس بیانگر تفاوت معنادار شادکامی در بین گروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون بوده که نشان می دهد آموزش مهارت های مقابله ای با رویکرد شناختی-رفتاری مثبت گرا می تواند به عنوان یک روش مداخله ای مفید جهت افزایش شادکامی و در نتیجه کارآمدی بهتر دانش آموزان دارای مشکلات سازگاری بکار رود.
    کلیدواژگان: شادکامی، دانش آموزان ناسازگار، مهارت های مقابله ای، شناختی، رفتاری، روانشناسی مثبت
  • نیره حسینی، محسن خادمی صفحات 75-98
    در دوران گذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی، نظام های آموزشی ناگزیر از تغییر و تحول متناسب با نیازمندی های عصر کنونی می باشند. امروزه دانش آموزان نیازمند کسب مهارت هایی هستند که آنها را در امر پردازش و استفاده از اطلاعات تا رسیدن به دانش خود ساخته یاری نماید و از آنان یادگیرندگانی مستقل و همیشگی بسازد که مدیر یادگیری خود باشند. از آنجا که رسیدن به یادگیری مادام العمر، یکی از نتایج بلافصل سواد اطلاعاتی است؛ این امر در سایه کسب مهارت های سواد اطلاعاتی محقق می شود. فراگیری مهارت های سواد اطلاعاتی در سال های اولیه مدرسه بدلیل زیربنایی بودن آموزش در این سنین، اهمیت ویژه ای دارد. تحقیق حاضر با هدف ارائه چارچوبی برای برنامه درسی مبتنی بر توسعه سواد اطلاعاتی دانش آموزان دوره ابتدایی، انجام شد. به این منظور ابتدا با مطالعه منابع و متون مربوط، استانداردهای سواد اطلاعاتی و عناصر اساسی برنامه درسی تعریف و مشخص گشت. سپس با توجه به استانداردهای سواد اطلاعاتی و نیز با عنایت به نتایج حاصل از پژوهش های نزدیک با موضوع تحقیق، ویژگی های عناصر اساسی برنامه درسی (هدف، محتوا، راهبردهای یاددهی یادگیری و روش های ارزشیابی) بر مبنای توسعه سواد اطلاعاتی دانش آموزان دوره ابتدایی، استنباط و توصیف گردید و چارچوب کلی برنامه درسی مبتنی بر توسعه سواد اطلاعاتی دوره ابتدایی، تدوین و ارائه گشت. بر اساس این چارچوب، ویژگی های هر یک از عناصر اساسی برنامه درسی به گونه ای می باشد که در نهایت یک فراگیر مستقل، خودراهبر و پژوهنده و یادگیرنده مادام العمر را تربیت نماید.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، برنامه درسی، دوره ابتدایی، درسنامه
  • چالش های نگرش های نو در مدیریت استراتژیک منابع انسانی / مرور تطبیقی مدله ای سیستم مدیریت عملکرد منابع انسانی و ارزیابی عملکرد سازمان
    بابک بهادری، حسینعلی بهرامزاده صفحات 99-114
    اهمیت و تاکید مدیریت عمومی در کلی نگر بودن آن است. با نگرش ها و رویکردهای نوین آیا مدیریت عمومی(دولتی) به جایی رسیده است که به جای چالاکی در هماهنگی و انطباق با تغییرات محیط، بتواند تغییرات آینده را رقم زند؟ در نگرش های نوین مدیریت استراتژیک منابع انسانی، چالش اصلی این است که هر یک از مولفه های استراتژیک مدیریت منابع انسانی در تقاطع نامتقارن لایه های یکپارچه سازی استراتژی در سازمان چه جایگاهی دارند؟ به فرض کارکرد نسبی درست این مولفه ها، آیا سازمان می تواند با این نگرش ها به چابکی لازم برای سازگاری و تطابق با تغییرات محیطی دست یابد؟ دستیابی به چنین قابلیتی آیا ایده آل و آرمان مدیریت عمومی است؟ آنچه در این مقاله با آن سروکار داریم؛ مولفه ها، محورها و چالش های نگرش های نو در برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک منابع انسانی و راهکارهای فرا رفت از این چالش ها است.
    کلیدواژگان: مدیریت استراتژیک منابع انسانی، نگرش های نو، مولفه ها، کارکردها، چالش ها، راهکارها
  • مریم شایگانی، سارا صدری فرد، مصیب سامانیان صفحات 115-132
    از جمله عوامل مهمی که در بقای سازمان های خدماتی بسیار موثر است،نیروی انسانی متعهد و متخصص است که در فرایند تحول و تبدیل جامعه سنتی به جوامع صنعتی و اطلاعاتی تاثیر انکارناپذیری داشته است. به نحوی که نیروهای انسانی را مهم ترین و اصلی ترین عامل توسعه ی جوامع اطلاعاتی و صنعتی و سازمان های خدماتی از جمله کتابخانه ها محسوب می کنند. براین اساس کتابداران در سازمان کتابخانه با داشتن نگرش شغلی و سازماتی مناسب زمینه بروز خلاقیت در شغل کتابداری را فراهم می آورندکه این امر به نوبه خود باعث ایجاد درگیری شغلی بهینه آنان در مراکز اطلاع رسانی می شود. هدف از این پژوهش،بررسی رابطه بینعوامل نگرش شغلی و سازمانیبا درگیری شغلی کتابداران کتابخانه های آستان قدس رضوی شهر مشهد در سال 1394 است. جامعه پژوهش،شامل کلیهکتابدارانی است که در کتابخانه های آستان قدس رضوی شهر مشهد مشغول به کار هستند. روش پژوهش در این تحقیق،توصیفی (غیرآزمایشی) از نوع همبستگی است. داده های این پژوهش از طریق پرسشنامهدرگیری شغلی لاداهل (1965) و پرسشنامهنگرش شغلی و سازمانی عظیمی و همکاران(1390) به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل فراوانی،درصد فراوانی و میانگین و همبستگی و ضریب رگرسیون استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد بین نگرش شغلی و سازمانی و درگیری شغلی رابطه معنی داری (01/0p<) وجود دارد. چنانکه نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد اگر نگرش شغلی و سازمانی کتابداران یک انحراف استاندارد افزایش یابد،می توان پیش بینی نمود که درگیری شغلی کتابداران به اندازه 25/0 افزایش یابد. همچنین از بین عوامل موثر بر نگرش شغلی و سازمانی تنها ماهیت شغل و سازمان توان پیش بینی معنادار برای درگیری شغلیکتابداران را دارد چنانچه ماهیت شغل و سازمان کتابداران یک انحراف استاندارد افزایش یابد،می توان پیش بینی نمود،درگیری شغلی کتابداران به اندازه 33/0 افزایش یابد. سایر نتایج نشان می دهد که متغیرهای اصلی پژوهش شامل نگرش شغلی و درگیری شغلیبا رشته تحصیلی،سنوات خدمت و سطح تحصیلات کتابداران همبستگی معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: نگرش شغلی و سازمانی، درگیری شغلی، کتابداران، کتابخانه آستان قدس رضوی
  • فرزانه واصفیان صفحات 133-150
    هدف کلی این پژوهش بررسی قابلیت های کارآفرینی دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استان اصفهان بود. در این پژوهش پنج قابلیت استقلال طلبی، ریسک پذیری، توفیق طلبی، خلاقیت و کنترل درونی مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش از نوع کاربردی بوده و از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد 55 سوالی است متشکل از پرسشنامه های خلاقیت تورنس، توفیق طلبی هرمنس، کنترل درونی راتر و استقلال طلبی و ریسک پذیری هیسریچ و پیترز می باشد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ محاسبه گردید. بیشترین ضریب آلفا مربوط به خلاقیت با 92/0 و کمترین مقدار مربوط به استقلال طلبی با 87/0 می باشد. روایی محتوایی با نظر پنج نفر از متخصصین و همبستگی هر متغیر با یک سوال کلی مربوط به آن متغیر محاسبه گردید. نمونه آماری مشتمل بر 300 نفر از دانشجویان بر حسب درجه دانشگاه از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد قابلیت های کارآ فرینی دانشجویان بالاتر از حد میانگین است و در متغیرهای توفیق طلبی و خلاقیت بیش از 85 درصد دانشجویان نمره بالای معیار کسب کرده اند.
    کلیدواژگان: قابلیت های کارآفرینی، دانشجو، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
|
  • Toktam Jafarzadeh Pages 1-10
    Introduction
    Eating disorder is a relatively common disorder in psychiatric that is observed in the late adolescence and young adulthood and characterized by abnormal eating habits , food-related cognitive distortion , and weight . The purpose of this study was to determine the relation between parent-child conflict , fear of negative evaluation , and mental stressors of life.
    Methods
    120 women who had referred to nutrition and diet therapy clinics participated in this descriptive- correlation study ,that 50 people were selected among them, through convenience sampling and EAT-26 (eating attitude test) questionnaire After preliminary survey and diagnosis of eating disorder (Anorexia Nervosa and Bulimia Nervosa), this samples were answered to the following questionnaires in order : Parent-Child Relationship Scale (PCRS), Fear of Negative Evaluation Scale –short form ( FNES-B ) , Depression Anxiety Stress Scale (DASS-21). The Spss18 software was used for data analysis in both descriptive and inferential levels .
    Results
    Statistics analysis findings showed that the Parent –Child Conflict had a negative and meaningful relationship(p
    Conclusion
    Based on the findings of this study , the Fear of Negative Evaluation has a significant role in predicting the incidence of eating disorder (Anorexia Nervosa and Bulimia Nervosa), that is the more worried about the negative evaluation by others ,the more symptoms one shows . Mental Stressors of Life have important role in the incidence of the symptoms of Bulimia Nervosa disorder , that is stress and anxiety can remove the prohibition of eating and decrease self-denial which usually leads to caution against eating . Results show that there is a meaningful relationship between the parent–child conflict and Anorexia Nervosa .In the other words, the women who suffer from Anorexia Nervosa are either from families with psychopathological problems , or from families while they are extremely close to each other, but lack essential skills for emotional relationship or confronting with crisis .
    Keywords: Anorexia Nervosa, Parent, Child Conflict, Fear of Negative Evaluation, Mental Stressors of Life
  • Hassan Najafi Pages 11-34
    This study’s objective is examination of attention to components of multi-cultural education value in Iran’s high school course history educational text-books. Research methods are attributive method and content analysis. First, components of multicultural education have been gained from theoretical texts and research case history and, then value of attention to these components have been analyzed. Research sampling include four high school course history edu-cational textbooks (History of Iran and World 1 and 2, Contemporary History of Iran, and Studying of History) in 2014-15 academic year, that had been passed up sampling due to the nature of research subject and limitation of sam-pling frame and had been considered whole sampling frame as a sample. Measuring tool was list of content analysis and research results had been ana-lyzed using with descriptive statistic indicators. The most major findings of research indicates: 1- In overall, 291 times have been attention to components of multicultural education that its frequency and percentage in History of Iran and World 1 and 2, Contemporary History of Iran and Studying of History textbooks respectively is 117 (40/2%), 57 (19/6%), 40 (13/7%) and 77 (26/5%). 2- Among the components of multicultural education, most attention paid to component of introduction of different cultures to students in educational text-books content with 62 frequency and 21/3% percentage, and least attention paid to component of creating context of mutual understanding from evolution of different cultures in educational textbook content with frequency 2 and 0/7% percentage.
    Keywords: multicultural education, content analysis, history educational textbooks, high school course
  • Nasser Sedqiboukani Pages 35-50
    Virtual learning challenges scheme to focus more, performing the necessary prediction, proper planning and investment, and developing strategic learning system, is an essential action and urgent for its success. The aim of this research is analyzing Virtual learning challenges in the educational system of the Islamic Azad University, Mahabad branch. The research method have been a combination of qualitative and quantitative method in this study. In qualitative method in order to arrange a questionnaire, an interview was done with 6 faculty members and in the quantitative one survey method was used.
    The sample was consisted of 120 faculty members who were chosen by stratified random sampling method.Validity and reliability (0.86) in research tools were appropriate. The statistic method was exploratory factor analysis. The obstacles in virtual learning at Azad university of Mahabad are Pedagogy-behavioral, managerial-structural, economical-cultural, hepatobiliary - technology and professional-individual respectively.
    Keywords: higher education, virtual learning, virtual learning challenges
  • Dr. Malek Mirhashemi Pages 54-71
    The aim of this study was to investigate the effect of teaching coping skills according to CBT based on positive psychology on happiness of the students with adjustment problems. It's an experimental study with pre-test, post-test. Introduced by teachers, performing tests and screening, among first- high school girl students who were at the age of 15-14 and had adjustment problems in 1393-94 in Sari, using multi-stage random sampling, 40 students were selected randomly and by using random arrangement, 20 were placed in the experimental and 20 in the control group. The data were collected usingOxford Happiness Questionnaire. The experimental group received Coping skills training according to CBT based on positive psychology(Freudenberg, 2010b) for 14 sessions (two sessions per week 1/5 hours), while the control group had no training. Analysis of covariance demonstrated a significant difference in happiness between experimental and control groups at post-tests which shows that coping skills training with positive-oriented approach can be an effective intervention method for increasing happiness and therefore more effectively serve students with adjustment problems.
    Keywords: Happiness, Students with Adjustment Problems, Coping Skills, CBT, Positive Psychology
  • Nayyereh Hosseini Pages 75-98
    In the transition form an industrial society to an informational one, educational systems find it inevitable to change and improve themselves according to the current requirements. Today, students need to acquire skills that can help them process and use information to get the self-made knowledge and turn them in to permanent and independent learners who can manage their own learning. As constant learning is an indispensable result of information literacy, it can be realized by acquiring the skills of information literacy. Acquiring the skills of information literacy in the first years of school is of great importance to due to the fundamental role of education during this period. The current research aimed at presenting a curriculum framework based on information literacy of students at primary education level. To this aim, first, through the review of related literature, standards of information literacy and the major elements of curriculum were determined. Then, according to the standards of information literacy and also, the studies relevant to research area, the characteristics of curriculum major elements (objective, content, learning-teaching strategies and assessment methods) were deduced and described by considering the information literacy of students at primary education level, ultimately leading to the development of a curriculum based on the development of information literacy. On the basis of this framework, the characteristics of each of curriculum major elements are such that can eventually result in an independent, autonomous learner and also, a life-long researcher.
    Keywords: information literacy, curriculum, primary education, syllabus
  • New attitudes challenges in Strategic Human Resource Management / A comparative study of human resource performance management system models and performance evaluation
    Babak Bahadori Pages 99-114
    Emphasis the importance of public management is its holistic. With attitudes and new approaches to the public management to the point that instead of co-ordination and agility in adapting to environmental changes will lead to future changes? Each of the components of strategic human resource management at the intersection of asymmetric layers of integration strategies are in place organization? This is a major challenge in modern approaches to strategic management of human resources. To assume the correct relative performance components, Is this view to agile organization able to adapt and cope with environmental changes achieve? Access to this feature is ideal and the ideal of public administration? In this article we are dealing with it; Components, axles and challenges of new approaches in planning and strategic human resource management and Solutions come out of this challenge.
    Keywords: Strategic management of human resources, new attitudes, components, functions, challenges, solutions
  • Maryam Shayegani Pages 115-132
    The general aim of this research is to survey about capabilities of students’ entrepreneurship of Islamic Azad Universities from Isfahan Province. In this research five capabilities of independence seeking, risk appetite, success seeking, creativity and internal control were investigated. Research has been in applied type and the gauging- describing method has been used. Gathering information tool is 55 standard asking questionnaires which is include Torrance Creativity Questionnaires, Hermenth Success Seeking, Rotter Internal Control and Independence Seeking and Risk Appetite by Hysrych and Peters. Reliability of questionnaire is calculated by the use of Cronbach's alpha coefficient. The highest alpha coefficient is related to Creativity with 92% amount and the lowest amount of that is related to Independence Seeking with 87%. Content Validity is calculated due to the opinion of five resistance member of each variable and coefficient of each one to one major question which is related to everyone.
    The sample concludes 300 members of students on the base of the university degree (Comprehensive and Very Large – Simple and Very Large – Medium and Small) whom are selected through Classified Random Sampling Proportional to size. Data were analyzed both descriptive and inferential statistics using spss 19 software. In the descriptive statistics level frequency, percentage, mean, variance and standard deviation were used and in inferential statistics level Binomial test, Kruskal, Wallis & Mann Whitney were used.
    Results concluding from Data Analysis show that capabilities of Student’s entrepreneurship are higher than average level and in Success Seeking & Creativity variables more than 85% of students obtain a mark higher than Standard.
    Keywords: Entrepreneurship Capabilities, Student, Islamic Azad University, Esfahan
  • Farzaneh Vasefian Pages 133-150
    The general aim of this research is to survey about capabilities of students’ entrepreneurship of Islamic Azad Universities from Isfahan Province. In this research five capabilities of independence seeking, risk appetite, success seeking, creativity and internal control were investigated. Research has been in applied type and the gauging- describing method has been used. Gathering information tool is 55 standard asking questionnaires which is include Torrance Creativity Questionnaires, Hermenth Success Seeking, Rotter Internal Control and Independence Seeking and Risk Appetite by Hysrych and Peters. Reliability of questionnaire is calculated by the use of Cronbach's alpha coefficient. The highest alpha coefficient is related to Creativity with 92% amount and the lowest amount of that is related to Independence Seeking with 87%. Content Validity is calculated due to the opinion of five resistance member of each variable and coefficient of each one to one major question which is related to everyone.
    The sample concludes 300 members of students on the base of the university degree (Comprehensive and Very Large – Simple and Very Large – Medium and Small) whom are selected through Classified Random Sampling Proportional to size. Data were analyzed both descriptive and inferential statistics using spss 19 software. In the descriptive statistics level frequency, percentage, mean, variance and standard deviation were used and in inferential statistics level Binomial test, Kruskal, Wallis & Mann Whitney were used.
    Results concluding from Data Analysis show that capabilities of Student’s entrepreneurship are higher than average level and in Success Seeking & Creativity variables more than 85% of students obtain a mark higher than Standard.
    Keywords: Entrepreneurship Capabilities, Student, Islamic Azad University, Esfahan