فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1394)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی رضاییان، حسن دانایی فرد، کمال سخدری، مهدی وحدت کار* صفحات 393-411
    به کارگیری فناوری در برخی سازمان ها، به بازده مورد انتظار و بهبود عملکرد منجر نمی شود و نشانه وجود نوعی مسئله در مواجهه سازمان ها با فناوری است؛ بنابراین، در این زمینه باید مطالعات عمیق و هدفمند محسوس صورت گیرد تا مواردی که حداقل با شکست مواجه نشده اند، واکاوی شوند. از نمونه های موفق در زمینه فرایند کارآفرینانه و فناورانه سازمانی، ایجاد شرکتی جدید با عنوان شاپرک در بدنه سازمان بزرگ و عمومی بانک مرکزی است که پژوهش حاضر متکی بر آن است. این فرایند به دلیل داشتن ابعاد گسترده، مهم و حاوی ابعاد پژوهشی فراوان است. در این پژوهش با استفاده از روش نظریه داده بنیاد، تبیینی برای فرایند مذکور ارائه شده است. از مصاحبه ها درمجموع 138 گزاره مقوله ای در مرحله کدگذاری باز و 38 مقوله در مرحله کدگذاری محوری جوانه زد. در مرحله کدگذاری انتخابی، نه دسته مقوله حاصل آمد. این مقوله ها شامل عقبه تاریخی شاپرک، پیش اقدامات فرایند رخداد آن، ساختارسازی جدید، مدل کسب وکار، متقاعدسازی عمومی، نظارت و تنظیم مقررات به عنوان مقوله اصلی و پیامدهاست. درنهایت، نظریه داده بنیاد شکوفاشده، روایت و توصیه های سیاستی متناظر با آن برای استفاده سازمان های بزرگ و عمومی در مواجهه با فناوری ارائه شده است.
    کلیدواژگان: سازمان، شاپرک، کارآفرینی فناورانه، نظریه پردازی داده بنیاد
  • محمود متوسلی* صفحات 413-431
    ناولتی یکی از عوامل ایجادکننده تغییرات بنیادی و به تبع آن، تسریع کننده فرایند توسعه در جوامع مختلف است و در حال حاضر یکی از مسائل مورد توجه پژوهشگران در حوزه توسعه و کارآفرینی است. پژوهش درباره ناولتی، مانند هر موضوع دیگری، با تاکید بر مسئله شناسی و معرفت شناسی پژوهش آغاز می شود. با توجه با مباحث مطرح شده در مطالعه «پیش درآمدی بر فرایند خلق بی بدیل (ناولتی) در توسعه اقتصادی و کارآفرینی»، مسئله ناول به دلیل داشتن ماهیتی متفاوت، به چارچوب پژوهشی مناسب و سازگار با ویژگی های خود نیاز دارد که در ادبیات و مطالعات موجود در زمینه ناولتی از آن غفلت شده است. با توجه به ضرورت توجه به این موضوع، پژوهش حاضر به دنبال تبیین جایگاه و منشا خلق ناول از نگاه معرفت شناسی است. براین اساس، ابتدا طبقه بندی اولیه ای از علوم ارائه می شود تا جایگاه ناولتی با توجه به منبع فرمان آن شناسایی شود. درادامه، ضمن بررسی ادبیات موجود در زمینه ذهن و عملکرد آن، شش رده کارکرد ذهنی تبیین و ارائه می شود که مبنایی برای ارائه توصیه های سیاستی به منظور تسریع فرایند توسعه از این رهگذر است.
    کلیدواژگان: خلق بی بدیل (ناولتی)، کارکرد ذهنی، معرفت شناسی
  • روح الله رضایی*، بهمن نجفی صفحات 433-451
    تحقیق حاضر با هدف بررسی موانع راه اندازی و گسترش کسب وکارهای خانگی در مناطق روستایی شهرستان ارومیه انجام گرفت. این تحقیق برحسب هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق 227 نفر از روستاییان دارای کسب وکار خانگی ثبت و تاییدشده در مناطق روستایی شهرستان ارومیه بودند. با توجه به جدول کرجسی- مورگان، 181 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای انجام تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی پرسشنامه با نظر کارشناسان و متخصصان تایید شد. به منظور تعیین پایایی ابزار تحقیق، پیش آزمون انجام گرفت که مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس اصلی پرسشنامه 82/0 محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSSWin20 و AMOS20 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد پنج عامل ضعف حمایتی، محدودیت کسب وکارهای خانگی، ضعف زیرساختی و فرهنگی، ضعف دانشی و اطلاع رسانی و نبود قوانین مرتبط با تبیین 483/66 درصد از واریانس کل، به ترتیب اولویت های اول تا پنجم را در شکل گیری و تعیین سازه برای «موانع راه اندازی و گسترش کسب وکارهای خانگی در مناطق روستایی» داشتند.
    کلیدواژگان: شهرستان ارومیه، کسب وکار خانگی، مناطق روستایی، موانع راه اندازی و گسترش
  • علی مبینی دهکردی، محمدحسن مبارکی، آرمین خالقی* صفحات 453-472
    پژوهش ها اهمیت اشتیاق کارآفرینانه را در شروع و استمرار رفتار کارآفرینانه افراد تایید کرده اند، اما پژوهش های اندکی به بررسی علل شکل گیری اشتیاق کارآفرینانه و جست وجوی آن در ویژگی های درونی کارآفرینان پرداخته اند. در پژوهش حاضر، تاثیر هوش معنوی (متغیر مستقل) بر اشتیاق کارآفرینانه (شامل سه بعد اشتیاق ابداعی، تاسیسی و توسعه ای) با نقش میانجی مرکزیت هویت ایده آل کارآفرینانه مطالعه شده است. این مطالعه با روش پیمایشی و با نمونه گیری تصادفی ساده از بین 120 نفر از کارآفرینان مستقر در پارک های علم و فناوری شهر تهران انجام گرفت. حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان تعیین شد و سرانجام 95 پرسشنامه صحیح جمع آوری شد. به منظور تجزیه و تحلیل و بررسی فرضیه ها از روش مدل سازی معادله های ساختاری با روش حداقل مربعات و نرم افزار آماری SmartPLS استفاده شد. نتایج نشان می دهد هوش معنوی کارآفرینان بر اشتیاق کارآفرینانه و مرکزیت هویت ایده آل تاثیر مثبت و معناداری دارد و نقش میانجی مرکزیت هویت ایده آل در اشتیاق ابداعی و تاسیسی تایید شد.
    کلیدواژگان: اشتیاق کارآفرینانه، هوش معنوی، هویت ایده آل کارآفرینانه
  • افسانه باقری*، فاطمه تقوی مریم آبادی، زهرا آراستی صفحات 473-492
    بسیاری از معلولان برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی به کارآفرینی روی می آورند، اما در این راه با مشکلات بسیاری روبه رو می شوند. نبود آموزش های کارآفرینی مناسب برای معلولان و نداشتن شایستگی های لازم در این زمینه، از جمله چالش های مطرح شده در ادبیات کارآفرینی معلولان است. از این رو هدف این پژوهش، شناسایی شایستگی های کارآفرینانه با تاکید بر معلولان جسمی- حرکتی است. در راستای دستیابی به این هدف، با استفاده از روش کیفی و از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با دوازده نفر از کارآفرینان معلول و مدیران و برنامه ریزان مرکزهای آموزش و توان بخشی معلولان که از طریق شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، شایستگی های کارآفرینانه معلولان جسمی- حرکتی تعیین شد. پس از تحلیل داده ها و تجمیع مفاهیم استخراج شده، درمجموع 38 مولفه به دست آمد که در هشت بعد شایستگی های کارآفرینانه معلولان جای گرفتند. این ابعاد شامل شایستگی های شناسایی فرصت، ارتباطی، مفهومی، سازماندهی، راهبردی، تعهد، شایستگی های فردی و مدیریتی کسب وکار بودند که دو بعد شایستگی های فردی و شایستگی های مدیریتی کسب وکار به چارچوب مورد استفاده در این پژوهش افزوده شدند. نتایج این مطالعه می تواند علاوه بر افزایش دانش کارآفرینی معلولان، به سیاستگذاران و متصدیان در تدوین سیاست های آموزشی و حمایتی معلولان کمک کند.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، شایستگی های کارآفرینانه، کارآفرینی معلولان
  • محمدزضا اردلان، وحید سلطانزاده* صفحات 493-512
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری هوشمند بر کارآفرینی اجتماعی با نقش میانجی یادگیری سازمانی انجام گرفت. روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را تمام کارکنان دانشگاه بوعلی سینای همدان تشکیل می دهند که نمونه آماری مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران و از طریق روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی 185 نفر تعیین شد. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد رهبری هوشمند، یادگیری سازمانی و کارآفرینی اجتماعی استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزارهای آماری Lisrel و SPSS تحلیل شدند. نتایج نشان داد: اثر مستقیم رهبری هوشمند بر کارآفرینی اجتماعی و یادگیری سازمانی مثبت و معنادار است، اثر مستقیم یادگیری سازمانی بر کارآفرینی اجتماعی مثبت و معنادار است و اثر غیرمستقیم رهبری هوشمند بر کارآفرینی اجتماعی با نقش میانجی یادگیری سازمانی مثبت و معنادار است. درنتیجه، رهبری هوشمند و یادگیری سازمانی بر توسعه کارآفرینی اجتماعی در نظام آموزشی عالی تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: دانشگاه بوعلی سینا، رهبری هوشمند، کارآفرینی اجتماعی، یادگیری سازمانی
  • سید مجتبی سجادی*، محمدرضا میگون پوری، مجتبی درگاهی صفحات 513-530
    در این پژوهش، مولفه های مدیریت زنجیره تامین کارآفرینانه مرتبط با فرایند توسعه محصول جدید در شرکت های کارآفرین فعال در صنعت شوینده ایران ارزیابی شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و برحسب گردآوری داده ها، پژوهشی کمی از نوع توصیفی- پیمایشی است. روش تجزیه وتحلیل در این پژوهش رویکرد ترکیبی AHP-TOPSIS است. جامعه آماری این تحقیق شامل 21 نفر از کارشناسان و کارشناسان ارشد تولید و مدیران ارشد شرکت های منتخب در حوزه شوینده ها (شرکت های پاکنام، پاکریز، کندر، محصولات بین المللی پارس، کفساز و من) است. با توجه به نتایج روش AHP به منظور تعیین وزن های شاخص های ارزیابی موفقیت توسعه محصول جدید، معیار سودآوری شرکت از فروش محصول جدید و میزان سهم بازار حاصل از تولید محصول جدید با 257/0 و 249/0 بیشترین اهمیت را دارند. با توجه به نتایج روش TOPSIS به منظور رتبه بندی مولفه های زنجیره تامین کارآفرینانه، مولفه های بازاریابی و فروش شرکت، رشد سهم بازار زنجیره صنعت شوینده و عوامل سازمانی (منابع انسانی شرکت) با وزن 868/0، 779/0 و 757/0 به ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.
    کلیدواژگان: توسعه محصول جدید، رویکرد ترکیبی AHP، TOPSIS، زنجیره تامین کارآفرینانه، مدیریت زنجیره تامین
  • محمد جواد ناییجی*، زینب اسفندیاری صفحات 531-550
    در ادبیات کارآفرینی به تعصبات شناختی توجه ویژه ای شده است، اما بیشتر این پژوهش ها نقش ادراک از خطر را درنظر نگرفته اند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اعتمادبه نفس بیش ازحد و خوش بینی بر تصمیم به شروع فعالیت های نوآورانه و تشریح نقش میانجی ادراک از خطر است. این پژوهش براساس هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، کارآفرینان مراکز رشد مستقر در دانشگاه ها هستند. با مراجعه به فهرست شرکت های فعال در مراکز رشد دانشگاه ها، 405 کارآفرین شناسایی شدند که براساس فرمول کوکران برای حجم جامعه محدود، 200 نمونه انتخاب شد. این نمونه ها براساس روش نمونه گیری طبقه ای و با استفاده از روش تسهیم به نسبت برای هر دانشگاه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و روایی براساس تایید عاملی تاییدی و پایایی با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ آزمون شد. نتایج تحقیق نشان داد اعتمادبه نفس بیش ازحد و خوش بینی بر تصمیم به شروع فعالیت های نوآورانه تاثیر مستقیم و مثبت دارد. همچنین، این دو تعصب شناختی با کاهش ادراک از خطر، به صورت غیرمستقیم به فعالیت های نوآورانه کمک می کنند.
    کلیدواژگان: ادراک از خطر، اعتمادبه نفس بیش ازحد، تعصبات شناختی، خوش بینی، فعالیت های نوآورانه
  • حسام الدین غلامی*، امیر علم بیگی، لیلا صفا، روح الله درینی صفحات 551-570
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر شایستگی های کارآفرینانه بر شکل گیری ویژگی هوشیاری کارآفرینانه مرتبط با فرصت های کارآفرینی بود. این پژوهش از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ شیوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق را 346 نفر از اعضای شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی در شهرستان های جنوب استان کرمان تشکیل می دهند که با توجه به فرمول کوکران، 132 نفر از آن ها از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی صوری، تشخیصی و همگرا به روش تعیین شاخص میانگین واریانس استخراج شده استفاده شد. به منظور تعیین پایایی ابزار تحقیق نیز از روش پایایی ترکیبی استفاده شد که مقادیر آن برای بخش های اصلی پرسشنامه در سطح مناسب (در دامنه بین 82/0 تا 90/0) قرار داشت. براساس نتایج تحقیق فرضیه های پژوهش تایید شد و مشخص شد شایستگی کارآفرینانه تاثیر مثبت و معنی داری بر سه شاخص هوشیاری کارآفرینانه شامل پویش و جست وجو، برقراری روابط و پیوندها و ارزشیابی و قضاوت دارد. همچنین، نتایج نشان داد در بین شاخص های هوشیاری کارآفرینانه، شاخص ارزشیابی و قضاوت در مقایسه با دو شاخص دیگر بیشترین تاثیرپذیری را از شایستگی های کارآفرینانه دارد.
    کلیدواژگان: شایستگی های کارآفرینانه، شرکت خدمات مشاوره کشاورزی، فرصت های کارآفرینی، هوشیاری کارآفرینانه
  • مرتضی اکبری، صاحب ایمانی*، مهدی قباد نژاد، رحیم رحیمی صفحات 571-590
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان رهبری تحول آفرین، بازاریابی داخلی و گرایش کارآفرینانه در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب صورت گرفته است. این پژوهش از نوع کاربردی و به صورت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 320 نفر از کارشناسان و سرپرستان بیست اداره تابعه مدیریت تدارکات و امور کالا بوده است که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی، 143 نفر نمونه درنظر گرفته شد. جمع آوری داده ها براساس پرسشنامه استاندارد انجام گرفت که روایی آن را اعضای هیئت علمی دانشگاه و پایایی آن را روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ تایید کرد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS-2 صورت پذیرفت. نتایج نشان داد رهبری تحول آفرین بر گرایش کارآفرینانه با شدت (409/0)، رهبری تحول آفرین بر بازاریابی داخلی با شدت (493/0) و همچنین، بازاریابی داخلی بر گرایش کارآفرینانه با شدت (381/0) تاثیر دارد و درنهایت بازاریابی داخلی در تاثیر رهبری تحول آفرین بر گرایش کارآفرینانه با شدت (188/0) به عنوان میانجی گری جزئی تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، رهبری تحول آفرین، گرایش کارآفرینانه، مدیریت تدارکات و امور کالا، میانجی گری جزئی
|
  • Ali Rezaeian, Hasan Danaee Fard, Kamal Sakhdari, Mahdi Vahdat, Kar* Pages 393-411
    In many organizations, Technology couldn’t improve efficiency and performance. Hence In this subject, in-depth and targeted studies are needed to explore successful cases. One of these rare and successful cases is Shaparak. Shaparak is a new corporation in central bank of Iran as a large and public organization that is one of the newest technological proceedings in the central bank. This study was based on the occurrence of this technological entrepreneurial action. This study been done with grounded theory as a qualitative approach. From interviews, 138 categorical propositions in open coding and 38 sub-categories in axial coding sprouted. In selective coding 9 categories came up. These categories include historical background, antecedents of the event process, the structuring of new business models, to convince the public, regulation as the core category and the consequences. Finally the blossom of the grounded theory sprouted and corresponding policy recommendations are presented which can be used in large and public organizations especially in exposure to the new technologies.
    Keywords: Technological Entrepreneurship, Organization, Grounded Theory, Shaparak
  • Mahmoud Motavasseli* Pages 413-431
    with respect to the process of creation of novelty among economists; that’s why Schumpeter has used the term “impossible” in regard to this unknowable process. This is a right term, since this subject matter can’t be incorporated within the theoretical framework determined by orthodox conceptual rationality. Considering the importance and necessity of the creation of novelty for the process of development, the present article attempts to explain the process of creation of novelty in economic development and entrepreneurship. To this end, first the concept of novelty has been articulated and its necessity in the process of development has been analyzed; then, in order to present an introduction to explaining the process of creation of novelty, Schumpeter’s article “Development”, in which he tries to make an explanation of novelty, has put into discussion. Finally, the primary theoretical necessities regarding the creation of novelty and its impossibility conditions are presented.
    Keywords: novelty, rational mind, economic development
  • Rohollah Rezaei*, Bahman Najafi Pages 433-451
    The objective of this research was to study barriers of starting and expanding home based businesses in rural areas of Urmia County. The research was an applied research and a descriptive research in terms of goal and method of data collection, respectively. The target population of the research consisted of all rural residents who were owners of registered and approved home based businesses in rural areas of Urmia County (N= 277). According to Krejcie and Morgan table, a sample size of 181 was selected using a simple random sampling method. Data were collected by a researcher- made questionnaire. A panel of experts confirmed validity of the questionnaire. A pilot study was conducted to establish reliability of the instrument. Cronbach’s alpha coefficient for the main scale of the questionnaire was equal to 0.82. Data were analyzed using SPSSWin20 and AMOS20 softwares. The results showed that five factors namely, supportive weakness, restrictions of home based businesses, infrastructural and cultural weakness, knowledge and informative weakness and lack of related laws, by explaining 66.483 percent of total variances, have gained the priority of first to five in forming and identifying the construct of “barriers of starting and expanding home based businesses in rural areas”, respectively.
    Keywords: Home based business, Rural areas, Barriers of starting, expanding, Urmia County
  • Ali Mobini Dehkordi, Mohammadhasan Mobaraki, Armin Khaleghi Forghani* Pages 453-472
    Entrepreneurial passion has been shown to have important effect on starting and persistence of entrepreneurial behavior, however its causes has not yet been studied. This paper is aimed at investigating the effect of SQ on three types of passion including passion for inventing, founding and developing with the mediating role of ideal entrepreneurial identity centrality. This descriptive survey was conducted using the random sampling on 120 entrepreneurs of Tehran science and technology parks. The sample size have been calculated using Krejcie and Morgan table and 95 valid questionnaire were collected. Hypothesis testing were carried out through structural equation modeling using SmartPLS software. The results confirmed the effects of entrepreneur's SQ on entrepreneurial passion and the mediating role of ideal identity centrality in the relationship between SQ, inventing and developing passion.
    Keywords: Spiritual intelligence, Ideal entrepreneurial identity, Entrepreneurial passion
  • Afsane Bagheri*, Fatemeh Taghavi Maryam Abadi, Zahra Arasti Pages 473-492
    Many people with disabilities choose entrepreneurship to achieve a better balance between work and life. However, people with disabilities face multiple challenges to become an entrepreneur. One of the challenges that have been constantly suggested in the literature is the lack of entrepreneurial comeptencies and proper entreprneuship education and training. Accordingly, the main purpose of this research is to identify the required entrepreneurial competencies for disabled people. To do so, this study used the qualitative method of inquiry and semi-structured interviews with 12 entrepreneurs with physical and mobility disabilities and educational managers in the education and rehabilitation centers for disabled people in Tehran. The sample was selected purposively. This study revealed 38 components of entrepreneurial competencies of disabled entrepreneurs and classified them into 8 categories. These competencies include entreprneurial opportunity competencies as well as communicational, conceptual, organizational, strategic, personal, manament and business commitment competencies. We contributed personal competencies and business management competencies to the research framework. The results of this study enhance the knowledge and insights on disabled people entrepreneurship. Furthermore, the findings assist policy makers and educators in providing a more supportive and encouraging environment for diabled entreprneurship development.
    Keywords: disabled entrepreneurship, Entrepreneurial competencies, entrepreneurship education
  • Mohammad Reza Ardalan, Vahid Soltanzadeh* Pages 493-512
    Current study with the aim of Effect intelligent leadership Social Entrepreneurship With the role of mediator organizational learning is done. Research methodology Of applied purpose of data collection is descriptive and correlation. The population consisted of all Bu Ali Sina University in Hamedan is staff with Cochran formula 185 as the sample through stratified random sampling method were selected. The data to gather were used from three questionnaires intelligent leadership, organizational learning and social entrepreneurship. The data after collecting were analyzed by using SPSS statistical software and Lisrel. The results showed that the direct effect of intelligent leadership on social entrepreneurship and organizational learning is positive and significant. Direct effect of direct effect of on social entrepreneurship is positive and significant. Indirect effect of intelligent leadership on social entrepreneurship with role of mediator organizational learning is positive and significant. As a result of the factors affecting the development of social entrepreneurship in higher education are intelligent leadership and organizational learning.
    Keywords: Intelligent Leadership, Organizational Learning, Social Entrepreneurship, Bu Ali Sina University
  • Seyyed Mojtaba Sajadi*, Mohammadreza Meigounpoory, Mojtaba Dargahi Pages 513-530
    The purpose of this thesis is ranking entrepreneurial supply chain management contents on new product development process in entrepreneurial firms of Iran detergent industry. The type of methodology used is descriptive-survey.As the results can help practitioners; this survey is conducted in an applied research. The analysis method in this level is integrated multiple criteria decision-making (AHP –TOPSIS). The statistical populations include 21 of production experts and top managers of firms in detergent industries (Paknam, Pakriz Co., kondor Co., Pars international products Co., Kafsaz Co. and Man Co.). According to the results of AHP method, the Profitability criterion from new product and market share have the most importance weighed 0.257 and 0.249 respectively. According to results given of topsis method, sales and marketing, the market growth of detergent industry chain and organizational factors (human resources) are prioritized 0.868, 0.779 and 0.757 respectively.
    Keywords: Entrepreneurial Supply Chain Management (E, SCM), New Product Development (NPD), AHP, TOPSIS integrated approach
  • Mohammad Javad Naeiji*, Zeynab Esfandiari Pages 531-550
    Cognitive biases have received special attention within the entrepreneurship literature. Yet, the majority of these studies have neglected the role of risk perceptions. This paper aims to explore the affect of overconfidence and optimism on decision to start innovative activities and to examine the mediating role of risk perception. The research is applied and done based on descriptive-correlative method. Statistical population is included of 405 entrepreneurs that are activated in university incubators. Analyses were conducted using structural equation model (SEM) on a sample of 200 entrepreneurs. Samples are selected based on stratified method and proportional allocation. Data gathered by questionnaire and validity and reliability tested by respectively, conformity factor analysis and Cronbach's alpha. The results show that overconfidence and optimism positively direct influences decision to start innovative and direct influences of overconfidence is higher than optimism. Also, the results revealed that these cognitive biases contribute to innovative activities by decreasing risk perception.
    Keywords: Cognitive biases, overconfidence, optimism, innovative activities, risk perception
  • Hesamedin Gholami*, Amir Alambeigi, Leila Safa, Rouholah Darini Pages 551-570
    This research was aimed to examine the effect of entrepreneurial competencies on entrepreneurial alertness related to entrepreneurial opportunity. The research was type of applied and descriptive- survey research in terms of goal and data collection method, respectively. The statistical population of this study was consisted of 346 members of agricultural Consulting, technical and engineering services enterprises in southern townships of Kerman province, from which 132 members were surveyed based on Cochran formula and through stratified proportional random sampling. Data collected by the standard questionnaires. The validity of the questionnaire was examined through face validity and discriminant and convergence validity through average variance extraction. The reliability of the study instrument was examined through composite reliability which was at an appropriate level for different parts of questionnaire. (0.82- 0.90). Hypotheses of the study were approved by results and entrepreneurial competencies had significantly positive effect on three dimensions of entrepreneurial alertness i.e. scanning and search, association and connection and evaluation and judgment. Results also revealed that entrepreneurial competencies had the highest effect on evaluation and judgment dimension.
    Keywords: Entrepreneurial competencies, Entrepreneurial opportunities, Entrepreneurial Alertness, Agricultural consulting services enterprises
  • Morteza Akbari, Saheb Imani*, Mehdi Ghobadnezhad, Rahim Rahimi Pages 571-590
    The present study evaluates relationship between Transformational leadership, Internal Marketing and Entrepreneurial Orientation of departments within the material procurement management at national Iranian south oil company. The purpose of this research is based on the type of application, as a method of obtaining data from a descriptive and correlation method. Statistic population included of 320 experts and managers working in departments within the material procurement management that using stratified random sampling and Cochran formula, 143 selected as the sample size. Data was gathering by questionnaire that validity of faculty members and reliability using a composite reliability and Cronbach's alpha confirmed. Data analysis using structural equation modeling (SEM) with partial least squares (PLS) approach and Smart PLS software conducted. Results indicated a positive influence of Transformational leadership on entrepreneurial orientation (0.409), Transformational leadership on internal marketing (0.493) as well as internal marketing on entrepreneurial orientation (0.381) and internal marketing as a mediator in the effect of Transformational leadership on entrepreneurial orientation intensity (0.188) influence.
    Keywords: Transformational leadership, internal marketing, entrepreneurial orientation, Material procurements Management, Partial Mediation