فهرست مطالب

ارگونومی - سال چهارم شماره 1 (بهار 1395)

مجله ارگونومی
سال چهارم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهندس فاطمه باقی پور سارمی *، مهندس محمد امین موعودی، علی بزرگی امیری، محمد تقی پور صفحات 1-12
    مقدمه
    بسیاری از شاغلین در حرفه های مختلف از جمله پرستاران، با برنامه نوبت کاری، مشغول به کار هستند. وجود نوبت کاری مختلف و یا طولانی ، می تواند سلامت جسمی و روحی پرستاران را به مخاطره بیندازد. از این رو این پژوهش ، با توجه به معیارهای ارگونومی ، به طراحی مدلی جهت برنامه نوبت کاری می پردازد تا مشکلات ناشی از چرخش در زمان کار، برای پرستاران ، به حداقل رسانده شود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، کل پرستاران(35 نفر) شاغل در بخش اورژانس بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر وارد مطالعه شدند. با پاسخگویی ایشان به پرسشنامه های MEQ (ریتم سیرکادین) و SSI (خصوصیات فردی و اجتماعی)، اطلاعات حاصل از آنها، تبدیل به مدل شده و از تطبیق آنها با اصول ریتم سیرکادین، مدل مجددا مورد بازسازی قرار گرفته است. مدل نهایی توسط نرم افزار گمز(GAMS) اجراگردیده و در انتها برنامه نوبت کاری با معیارهای ارگونومی پیشنهاد شده است.
    یافته ها
    برنامه نوبت کاری برای هر پرستار طراحی شد. مقدار تابع هدف( 16- e 1.110223Z = ) بدست آمده بیانگر این مطلبست که مدل طراحی شده بسیار نزدیک به مدل ایده آل می باشد. در صورت افزودن 5نفر به شاغلین فعلی ، برنامه پیشنهادی نوبت کاری می تواند با توجه به قوانین و سیاست های بیمارستان، از طرفی کارائی و رضایت پرستاران را بهبود بخشد و از طرف دیگر آثار اختلالات ناشی از نوبت کاری آنان را کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    بیمارستان ها می توانند با اعمال رویکردی علمی در جهت تنظیم برنامه کاری پرستاران، نیروی کاری با انگیزه تر و سالم تر داشته باشند و تعداد نیروی از کار افتاده و میزان بازنشستگی زودرس نیز کاهش یابد.
    کلیدواژگان: پرستاران، ریتم سیرکادین، ارگونومی، مدلسازی، گمز
  • زهره یزدی، مهناز عباسی *، فرشته شمسی صفحات 13-19
    سابقه و هدف
    کمردرد شایع ترین علت سندرم درد مزمن است که منجر به محدودیت فعالیت در افراد جوان تر از 45 سال شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی شدت محدودیت کاری در بیماران دچار کمردرد حاد و مزمن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    90 نفر بیمار مبتلا به کمردرد حاد یا مزمن که در مدت 3 ماه دوم سال 93 به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان بوعلی مراجعه کرده بودند، در این مطالعه مقطعی مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک و زمان شروع کمردرد و علت آن، وضعیت اشتغال به کار در حال حاضر نیز از بیمار پرسیده شد. اطلاعات حاصل از طرح وارد نرم افزار آماری SPSS شده و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بیشترین علت کمر درد مراجعان مربوط به دیسکوپاتی (7/36%)33 بودو تفاوت معنی داری در زن و مرد از نظر شدت محدودیت کاری وجود نداشت (66/0p=). همچنین مشخص شد رابطه بین شدت محدودیت کاری در بیماران و سن آنها معنی دار است و با بالارفتن سن شدت محدودیت کاری بالا می رود (r=0.42،p<0.001). بین شدت درد و محدودیتهای کاری رابطه معنی دار وجود داشت و با بالا رفتن شدت درد، شدت محدودیت کاری نیز بیشتر بود(p<0.001).
    استنتاج: نتایج مطالعه ی ما نشان داد که با بالا رفتن سن و بیشتر شدن شدت درد ، شدت محدودیت کاری ناشی از کمردرد نیز بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: محدودیت کاری، کمردرد حاد و مزمن، شدت درد
  • بهنام محمدی * صفحات 20-27
    مقدمه
    فشار روانی شغلی همچون ابهام نقش موقعیتی است که از تعامل میان افراد و مشاغل به وجود می آید و موجب کاهش عملکرد و خشنودی شغلی می گردد. افراد پویا با رفتارهایی مثل ابتکار کاری، ابهام شغلی را رفع می کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ابهام نقش با خشنودی شغلی و عملکرد شغلی با میانجی گری رفتارهای پویا بوده است.
    مواد و روش ها
    جامعه این پژوهش کارکنان رسمی و قراردادی پالایشگاه گاز بید بلند بوده است که بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای تعداد260 نفر به عنوان نمونه پژوهش حاضر انتخاب شدند. طرح پژوهش در این مطالعه از نوع طرح همبستگی، از طریق الگو یابی معادلات ساختاری (Structural Equation Modeling) است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس ابهام نقش ریز، هوس و لیرتزمن ، پرسشنامه خشنودی شغلی (بریفیلد و راث) و پرسشنامه عملکرد شغلی ، پرسشنامه رفتارهای پویا بود. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج از برازندگی الگو با داده ها حمایت کردند. یافته ها نشان داد که رفتار پویا رابطه ابهام نقش با خشنودی شغلی و عملکرد شغلی را میانجی گری می کند. همه مسیرهای الگوی پژوهش در در سطح 001/0>P معنی دار هستند و شاخص برازش کلی (RMSEA) 04/0 می باشد که نشان دهنده برازش عالی الگو می باشد.
    نتیجه گیری
    رفتارهای پویای شغلی موجب رفع ابهام برای کارکنان می شود و در نهایت اثرات منفی ابهام نقش برمتغیرهای خشنودی و عملکردی شغلی را دفع کرده و موجب بالارفتن عملکرد و خشنودی کارکنان می گردد.
    کلیدواژگان: ابهام نقش، خشنودی شغلی، عملکرد شغلی، رفتار پویا
  • رویا امامقلی زاده مینایی، محمد حاج آقازاده *، تیمور اللهیاری، حمیدرضا خلخالی، منصور کرامت صفحات 28-38
    مقدمه
    ابعاد آنتروپومتری پا می توانند در طراحی کفش راحت استفاده شوند. هدف این مطالعه اندازه گیری ابعاد آنتروپومتری پا در گروهی از دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی بود که در آن اندازه 21 بعد پای 580 نفر مرد و زن با روش دستی اندازه گیری شد. برای اندازه گیری ابعاد از کالیپر دیجیتالی و متر نواری استفاده شد. ابعاد اندازه گیری شده دربرگیرنده ابعاد طولی، پهنا، ارتفاع و دور های مهم پا بود. آماره های توصیفی مانند صدک ها، میانگین و انحراف معیار برای داده های جمع آوری شده محاسبه شد. برای تست و بررسی میانگین ابعاد پا در بین مردان و زنان از آزمون تی مستقل و اندازه اثر (d کوهن) استفاده شد.
    یافته ها
    مقادیر میانگین، انحراف معیار و صدک های پنجم، پنجاهم و نودوپنجم برای کل جامعه و به تفکیک جنسیت محاسبه و به شکل جداول ارائه شد. در تمامی ابعاد اندازه گیری شده، پای مردان بزرگتر از زنان بود. تاثیر جنسیت در ابعاد اندازه گیری شده پا متفاوت بود. میانگین تمامی ابعاد پا در بین مردان و زنان به لحاظ آماری معنی دار بود (001/0Pvalue=). الگوی انگشتان پای 1 و 2 به ترتیب در 78% و 22% جامعه مورد مطالعه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه داده های آنتروپومتری مهم پا برای گروهی از دانشجویان جمع آوری گردید. صدک های ارائه شده می توانند در طراحی کفش مردان و زنان استفاده شوند. انجام مطالعات مشابه در کودکان به تفکیک گروه های سنی می تواند به تکمیل داده های آنتروپومتریکی کمک نماید.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، پا، کفش
  • داود نصیری * صفحات 39-46
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی ((MSDs یکی از شایعترین مشکلات سلامت شغلی بوده که با صرف هزینه های زیاد و کاهش بهره وری در پرستاران همراه است. از سویی کیفیت زندگی یک مفهوم چند بعدی است که عوامل مهمی نظیر وضعیت جسمی و روانی بر آن تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط آن با کیفیت زندگی در پرستاران انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی 940 نفر از پرستاران شاغل در کلیه بیمارستان های سطح شهر ساری، به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه اختلالات اسکلتی عضلانی نوردیک و کیفیت زندگی 36 سوالی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس، تی تست و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 و نرم افزار SPSS.18 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اختلالات ناحیه کمر با شیوع 9/60 % شایع ترین اختلال در بین پرستاران بود. بین کلیه ابعاد کیفیت زندگی، به استثنای عملکرد اجتماعی، با MSDs رابطه معناداری وجود داشت (05/0P<). همچنین بین سن، جنس و سطح تحصیلات با MSDs و نیز بین جنس و نظام کاری با کیفیت زندگی افراد ارتباط معنادار آماری مشاهده شد. (05/0P<)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، شیوع MSDs در پرستاران به نسبت بالاست. در اغلب پرستاران سطح کیفیت زندگی متوسطی مشاهده شد. بنابراین هرگونه مداخله جهت پیشگیری از MSDs می بایست بترتیب بر کاهش نیاز های فیزیکی، فشارهای روانشناختی و افزایش سطح کیفیت زندگی متمرکز شود.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، کیفیت زندگی، پرستاران
  • محمد امین موعودی، سید نورالدین موسوی نسب، سید محمدرضا گرامیان، جعفر اکبری * صفحات 47-55
    مقدمه
    مشکلات و عوارض ناشی از نامناسب بودن ابعاد میز و صندلی در تغییر شکل تن کودکان یکی از مسائل مورد توجه در سطح جهان است. هدف این مطالعه تعیین مشخصه های آنتروپومتری دانش آموزان ابتدائی در محدوده سنی 6 تا 12 سال استان مازندران و طراحی میز و صندلی ارگونومی براساس مشخصه های آنتروپومتری این دانش آموزان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کاربردی به صورت مقطعی 18 مشخصه آنتروپومتری تعداد 2336 نفر از دانش آموزان 6-12 سال در سال های 1393 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری داده ها از صندلی آنتروپومتری، دوربین و پایه دوربین، و نرم افزار فتوگرافیکال آنتروپومتر استفاده شد. در نهایت، ابعاد طراحی میز و صندلی ارگونومی محاسبه و طراحی شد.
    یافته ها
    ابعاد آنتروپومتری به صورت میانگین، حداقل، حداکثر، انحراف معیار، میانه و مقدار صدک های 5/2 تا 5/97 برای دانش آموزان بدست آمد. نتایج نشان داد در گروه سنی 6 تا 7 و 7 تا 8 سال (کلاس اول و دوم) جنسیت اثری بر ارتفاع رکبی نداشت اما سن بر ارتفاع رکبی تاثیر داشت (P< 0/001). در گروه سنی 8 تا 9 و 9 تا 10 سال (کلاس سوم و چهارم) و همچنین گروه سنی 10 تا 11 و 11 تا 12 سال (کلاس پنجم و ششم) مشخص شد که جنسیت و سن هر دو بر روی ارتفاع رکبی اثر داشت (P< 0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با حذف اثر جنس، به ازای هر سال افزایش سن 2/16 میلیمتر ارتفاع رکبی افزایش یافت. همچنین مشخص شد که با حذف اثر سن، ارتفاع رکبی برای دختران 39/20 میلیمتر بیشتر از پسران افزایش یافت. یعنی تا قبل از سن بلوغ، میزان افزایش ابعاد آنتروپومتری در دختران بیشتر از پسران بود. با استفاده از ابعاد آنتروپومتری اندازه گیری شده، ابعاد میز و صندلی ارگونومی در سه سایز برای دانش آموزان طراحی گردید.
    کلیدواژگان: مشخصه های آنتروپومتری، ارگونومی، میز و صندلی، دانش آموزان ابتدائی، استان مازندران
  • احسان الله حبیبی *، اسماعیل فرخی، مرجان منصوریان صفحات 56-63
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی از مشکلات بهداشتی مهم در پرستاران است. ازجمله دلایل مهم آن وظیفه جابجایی بیمار می باشد. روش های مختلفی برای ارزیابی شیوه های حمل بیمار پرستاران، ایجاد شده است. یکی از کاربردی ترین این روش ها روش DINO (Direct Nurse Observation Instrument) می باشد. این مطالعه باهدف ارزیابی کارآمدی روش DINO جهت برآورد ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از جابجایی بیمار در پرسنل پرستاری بیمارستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در بین 250 نفر از پرسنل پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1394 انجام گردیده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه نوردیک و چک لیست شاخص DINO گردآوری گردید. روایی و پایایی چک لیست DINO بررسی و تائید شد. از آمار توصیفی جهت توصیف متغیرها و آزمون های t مستقل، کای دو و رگرسیون لجستیک جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    ارزیابی به کمک ابزار DINO نشان داد که میانگین امتیاز نهایی به دست آمده برابر با 1.8±9.73 می باشد که نشان دهنده ایمن نبودن روش های استفاده شده توسط پرستاران جهت جابجایی بیماران می باشد. نتایج آنالیز آماری نشان داد که وقوع علائم اسکلتی عضلانی در کارکنان پرستاری موردمطالعه با امتیاز نهایی شاخص DINOدارای ارتباط معنادار آماری است(0.001>p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه، روش ارزیابی DINO ابزاری مناسب جهت برآورد ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از جابجایی بیمار در کارکنان پرستاری می باشد. از این روش می توان در ارزیابی برنامه های آموزشی حمل بیمار و همچنین برآورد تکنیک کار پرستار به عنوان روشی برای اندازه گیری کیفیت ارائه خدمات استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، جابجایی بیمار، کارکنان پرستاری، شاخص DINO
  • محمد غفرانی، حبیب نوری * صفحات 64-71
    مقدمه
    با توجه به این که افراد زمان قابل توجهی را صرف استفاده از مبلمان راحتی می نمایند، لزوم طراحی صحیح و مطابق با اصول ارگونومیکی و آنتروپومتریکی مبل بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. در این راستا استفاده از داده های انسانی بومی در ساخت و طراحی محصولات داخلی و رعایت آن برای مبلمان وارداتی ضروری به نظر می رسد. این بررسی با استفاده از داده های انسانی جامعه ی آماری مورد مطالعه و هچنین در نظر گرفتن داده های تن سنجی تحقیقات مشابه، به فرایند طراحی مبلمان از دیدگاه ارگونومی پرداخته تا با رعایت اصول ارگونومیکی و طراحی محصول، شکل و حالت بدن در وضعیت صحیح قرار گیرد و قسمتهایی از بدن که نیاز به تکیه گاه دارند، مورد حمایت.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق داده های آنتروپومتریکی150 مرد و110 زن در محدوده سنی 35-25 سال اندازه گیری گردید. سپس محاسبات لازم انجام و یک نمونه مبل نیز بر اساس ابعاد به دست آمده، جهت ارزیابی کاربران، ساخته شد.
    یافته ها
    با تجزیه و تحلیل ابعاد اندازه گیری شده همچنین نتایج ارائه شده در تحقیقات داخلی مشابه، با نرم افزار SPSS، و تلفیق آنها با اصول ارگونومیکی، ابعاد بهینه مبل راحتی به همراه کلیه زوایا برای بزرگسالان ایرانی محاسبه و در نهایت با ابعاد مبلمان موجود در بازار مقایسه، همچنین نظر تعدادی از کاربران اخذ گردید.
    نتیجه گیری
    ارتفاع و عرض نشیمنگاه و ارتفاع پشتی به ترتیب 37، 57 و 62 سانتی متر و زاویه پشتی با سطح نشیمنگاه 105 درجه و شیب سطح نشیمنگاه 5 درجه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آنتروپومتری، ارگونومی، مبل راحتی، طراحی
|
  • Eng Fatemeh Baghipour Sarami *, Eng Mohammadamin Mououdi, Dr Ali Bozorgiamiri, Dr Mohammad Taghipour Pages 1-12
    Introduction
    Many employees in different professions, including nurses are working with program shift. On the other hand, different and long shift work can endanger physical and mental health of nurses. Therefore, this study, according to ergonomic standards aims to design a model for program shifts until it can minimize the problems which caused by shifts for nurses.
    Materials And Methods
    To study, all 35 nurses working in the emergency ward of Imam Sajjad (AS) hospital of Ramsar city were considered and then the information which was gathered from answering the MEQ (Circadian rhythm) and SSI (personal and social charactristics) questionnaires has changed to a model and then reconstruct after comparing it again with circadian rhythm principals. Final model has been implemented with GAMS and at the end, shift working program with ergonomic criteria have been proposed.
    Results
    Shift working program was designed for each nurse. Also, the obtained objective function value (Z=1.110223e-16) shows that the designed model is really close to ideal model. According to hospital rules and policies, if five more nurses add to currently employed, the proposed working program in one hand will improve satisfaction and efficiency of nurses and on the other hand it can decrease effects of disorders in shift work.
    Conclusion
    Hospitals can have healthy and motivated workforce by applying the scientific approach to adjust a suitable working program for their nurses and decrease the number of disabled and also the rate of early retirement.
    Keywords: Nurses, Circadian rhythm, Ergonomics, Modeling, GAMS
  • Zohreh Yazdi, Mahnaz Abbasi *, Freshteh Shamsi Pages 13-19
    Background and
    Purpose
    Low back pain is the most common cause of chronic pain syndrome that leads to activity limitation in people younger than 45 years old. This study aimed to evaluate relationship between severity of low back pain and work limitation in patients suffering from acute and chronic low pain.
    Material and
    Methods
    Ninety patients with acute and chronic low back pain who were attending to the rheumatology Clinic of Booali hospital were evaluated in this cross sectional study. Questionnaire containing demographic information and questions about the onset and cause of low back pain were asked from patients. Work Limitation Questionnaire from patients. All data were analyzed using SPSS software.
    Results
    The results showed that the most common cause of low back pain was discopathy with 33 patients (36.7%). There was not significant difference between men and women in terms of work limitation (P=0.66). Also, there was a significant relationship between severity of work limitation and patient's age. Older patients have more severity of work limitation (P
    Conclusion
    Our results showed that with increasing age and pain will increase work limitation due to low back pain.
    Keywords: work limitation, acute, chronic low back pain, pain severity
  • Behnam Mohammadi* Pages 20-27
    Introduction
    Job stress Such as role ambiguity, a situation that arises from the interaction between people and jobs, reduces the performance and job satisfaction. Proactive people by behaviors such as innovation, eliminate ambiguity in their jobs.The present study aimed at investigating the impact of proactive personality on job satisfaction and performance mediated by information seeking.
    Methods
    The statistical population of this survey consisted of the official staff and contractual personnel of Bid Boland gas refinery from whom 260 people were selected using the hierarchical random sampling method. Research design of this study is correlation, through structural equation modeling.The data collection tools were role ambiguity Scale, Proactive Behavior Questionnaire (Ashford and Black), Job Satisfaction Questionnaire (Brayfield & Rothe) and Job Performance Questionnaire (Paterson). The assessment of the proposed pattern was conducted through path analysis.
    Results
    The results supported the suitability of the relationship between the patterns and the collected data. The results revealed that proactive behavior mediated the effect of role ambiguity on job satisfaction and performance. All routes in the research model P
    Conclusion
    Proactive behavior eliminate uncertainty for employees and finally eliminate the negative effects of role ambiguity on job performance and satisfaction and leads to increased performance and satisfaction of employees.
    Keywords: role ambiguity, Job satisfaction, Performance, Proactive Behavior
  • Roya Emamgholizadeh Minaei, Dr. Mohammad Hajaghazadeh *, Dr. Teimour Allahyari, Dr. Hamidreza Khalkhali, Mansoor Keramat Pages 28-38
    Introduction
    Foot anthropometric dimensions could be useful in design of comfortable footwear. The objective of this study was the measurement of foot anthropometric dimensions in a group of students.
    Methods
    This study was a descriptive one in which 21 dimensions of foot for 580 men and women were measured manually. To measure the foot dimensions a digital caliper and a tape were used. The measured dimensions included the important lengths, widths, heights and girths of foot. Descriptive statistics such as percentiles, mean and standard deviation were calculated for the collected data. To test and survey of the mean of foot dimensions between men and women, statistics such as independent T-test and effect size (Cohen’s d) were used.
    Results
    The values of mean, standard deviation, the 5th, 50th, and 95th percentiles were calculate and were tabulated for the total studied population and for gender. In the all measured foot dimensions, men had bigger dimensions than women. Gender had different impacts on the measured foot dimensions. The mean of all foot dimensions was significantly different between men and women (Pvalue=0.001). Digital pattering of I and II were observed in 78% and 22% of the studied population, respectively.
    Conclusion
    In the present study, important anthropometric data of foot were collected for a group of students. Presented percentiles could be used in design of male and female shoes. Conducting similar studies in children population with different age categories could help completion of the anthropometric database.
    Keywords: Anthropometry, Foot, Footwear
  • Davud Nasiri Pages 39-46
    Introduction
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are the most common occupational health problems have been reported with high costs and loss of productivity associated nurses. On the one hand the quality of life is a multidimensional concept that factors such as physical and psychological effect on it. This study was conducted to evaluate the prevalence of MSDs and its relation to quality of life in nurses.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 940 people in among nursing staff in Hospitals of Sari. The samples were selected by census sampling method. Data were gathered using particular questionnaires of musculoskeletal disorders (Nordic) and quality of life (SF-36). Collected data were analyzed by ANOVA, t-test and Pearson's correlation using SPSS software (V18).
    Results
    The results showed that low back disorder with the prevalence of 60/9% was the most prevalent disorder among nurses. Between all aspects of quality of life, except for social functioning, was significantly correlated with MSDs (P
    Conclusions
    According to this study, the prevalence of MSDs is relatively high in nursing. In the majority of nurses, moderate quality of life was observed. So, any Intervention to prevent MSDs should be focused in order to reduce the physical needs, psychological pressures and increased level of quality of life.
    Keywords: Musculoskeletal Disorder (MSDs), Quality of life, Nurses
  • Mohamadamin Moudi, Noredin Mosavi, Mohamadreza Geramiyan, Jafar Akbari* Pages 47-55
    Introduction
    Inappropriate sizes of school furniture in the deformation of children’s body is one of the issues of concern in the world. The aim of this study was evaluation of anthropometry of primary students in the aged 6 - 12 years of Mazandaran and design of school furniture based on the anthropometric criteria of the students.
    Methods
    In the cross-sectional study 18 anthropometric dimensions of 2336 boys and girls aged 6-12 years in 2014-2015 was measured. To collecting the data anthropometric chair, camera and camera stand, and Anthropometric photo graphical software was used. After determining the anthropometric dimensions, the ergonomics school furniture were designed.
    Results
    Average, minimum, maximum, standard deviation, median and percentile value of 2.5 to 97.5 of the anthropometric dimensions of students was calculated. The results showed that gender had no effect on the popliteal height in the age groups of 6 to 7 and 7 to 8 but the age had effect on popliteal height (P
    Conclusion
    The results showed by eliminating the effects of sex, 16.2 mm popliteal height increased per year. It was also found that after eliminating the effects of age, popliteal height for girls than boys increased to 20.39 mm. Until the age of puberty, the anthropometric dimensions in girls than boy was increased. The dimensions of ergonomics tables and chairs for students was designed in three sizes.
    Keywords: anthropometric dimensions, ergonomics, furniture, primary school students, Mazandaran
  • Dr Ehsanollah Habibi *, Esmaeil Farrokhi, Dr Marjan Mansourian Pages 56-63
    Introduction
    Musculoskeletal disorders are the major health problems in nurses. One of the main reasons is patient transfer’s tasks. The work technique of nursing personnel during patient transfers has been evaluated using different methods. One of the most useful of this methods is DINO (Direct Nurse Observation Instrument). The purpose of the present study was to assess the musculoskeletal disorders risks related to patient transfers in nursing personnel using the DINO methods.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was carried out among the 250 nurses working in affiliated hospitals of Isfahan University of Medical Sciences in 2015. Data were collected by Nordic questioners and the DINO index check list. The validity and reliability of DINO checklist were reviewed and approved. For data analysis, independent t test, chi-square test and logistic regression were used.
    Results
    The average result of DINO checklist was 9.73 points (SD=1.8), which can suggest that the way in which the technical transfer was carried out might not have been the safest. The results showed that the occurrence of musculoskeletal disorders in nursing staff was significantly associated with final scoring of DINO index (P
    Conclusion
    According to the findings, DINO is an appropriate tool to assess musculoskeletal disorders risk due to patient handling in the nursing personnel. This method can be used in the evaluation of patient transfer educational programs and also to identify and assess an unsafe work technique used by the nurse.
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, Patient Transfer, Nursing personnel, DINO Index
  • Mohammad Ghofrani, Habib Noori* Pages 64-71
    Introduction
    Due to the fact that people spend considerable time using their comfortable furniture Proper ergonomic design is necessary and in accordance with the principles and anthropometric has made more and more important. In this regard, the use of human data and observe the indigenous manufacturer of domestic products for imported furniture seems necessary, This study uses data from the study of human population. The design process from the perspective of ergonomic furniture and product design paid to ergonomic principles Shape and posture in the correct state and parts of the body that need to have a cushion of protection.
    Methods
    In this research, anthropometric data of 150 male and 110 female, aged 35-25 years were measured. The calculations were based on a sample size obtained sofa for user evaluation was constructed.
    Results
    The analysis of the measured results of an internal investigation also similar, with the software SPSS, and combine them with ergonomic principles, the optimal size Sofa with all angles for adults Iranian calculated and the results were compared with the dimensions of the furniture.
    Conclusion
    Seat height and backrest height and width, respectively, 37, 57 and 62 cm and the angle of 105 degrees and tilt the seat back to the seat surface 5 degrees offered.
    Keywords: Anthropometry, ergonomics, Sofa, Design