فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محبوبه بهرامپور، محمود نکویی مقدم صفحه 1
    نیروی انسانی به عنوان مهمترین و با ارز شترین سرمایه یک سازمان مطرحاست. لذا توجه به آنها، مخصوصا توجه به ارزشهای آنها در سازمان، می توان گام مهمی را در موفقیت سازمان برداشت.
    ارزشها اهمیت دارند زیرا پایه و اساس درک نگرشها، انگیزش و ادراک افرادهستند. از آنجا که ارزشها تعیین کننده یا هدایت کننده رفتار میباشند، لذا تناسب فرد درسازمان (یعنی اینکه رفتار فرد با فرهنگ سازمانی متناسب باش د) به عنوان عاملی بهحساب م یآید که بر آن اساس فرد می تواند به سازمان بپیوند د، به عنوان عنصری ازسازمان د رآید و عملکردش مورد ارزیابی قرار گیرد و یا ارتقای مقام یابد. تولمات س[1] (2004) معتقد است قطعا روابط آشکاری بین ارزشهای افراد و فرهنگ سازمانی وجوددارد .
    هدف از این تحقیق تعیین رابطه بین ارزشهای پرسنلی و فرهنگ سازمانی درسازمان های دولتی شهر کرمان میباشد. این پژوهش با استفاده از مطالعات مقطعی وروش همبستگی در جامعه آماری 2428 نفری کارکنان سازمان های دولتی شهر کرمان ازروش تصادفی نمون هگیری طبق هبندی شده تعداد 196 نفر انتخاب و انجام گردید. برایجم عآوری اط لاعات از دو پرسشنامه استفاده شد و برای تعیین روایی، از نظرات 5 نفر ازاستادان گروه مدیریت و علوم تربیتی استفاده ش د. اعتبار آن از طریق بازآزمایی به دست آمد. در این تحقیق اطلاعات جم عآوری شده با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیلگردید.
    نتایج این تحقیق نشان میدهد که بین ارزشهای پرسنلی (دستیابی به اهداف، کمک و توجه به سایرین، درست کاری، منصف بودن) و فرهنگ (انطباق پذیری، رسالتی ،مشارکتی، سازگاری) سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: ارزشهای کارکنان، فرهنگ سازمانی
  • سعیده زیبایی صفحه 15
    زیربنای هر گونه حرکت به سوی رشد و توسعه سازمانی و بهبود فرآیند کار درسازمانها، شناخت دقیق وضعیت موجود، تشخیص صحیح نقاط قوت و ضعف و سپس طرح برنامه هایی سنجیده برای اصلاح جریان خواهد بود. هدف این پژوهش بررسی میزان یادگیر بودن مدارس شهر شیروان بر اساس شاخصهای رفتاری سازمان یادگیرنده (دیدگاه پیتر سنگه) است. روش انجام تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی میباشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مدارس ابتدائی، راهنمایی و متوسطه نظری دولتی شهر شیروان تشکیل میدهند و نمونه گیری به روش طبقه های متناسب با حجم انجام شده است.
    برای جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه بسته - پاسخ برای معلمان، یک پرسشنامه باز – پاسخ برای مدیران و بررسی وضعیت و امکانات موجود در مدرسه استفاده شده، روایی و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون- آزمون مجدد، آلفایکرانباخ و نظر اساتید و متخصصان رشته مدیریت حاصل شده است و نتایج به دست آمده نشان میدهد که بین وضعیت کنونی مدارس و ویژگی های سازمان یادگیرنده فاصله وجود دارد سنجش هر یک از مولفه های این سازمانها منجر به تایید این اختلاف شد.
    مقایسه مقاطع مختلف تحصیلی نیز بیانگر آن است که بین مقاطع مختلف تحصیلی از نظر ویژگی های سازمان یادگیرنده اختلاف معناداری وجود دارد و مقطع ابتدائی نسبت به دو مقطع دیگر به ویژگی های رفتاری سازمان یادگیرنده نزدیکتر است.همچنین سایریافته ها نشان میدهد که مدرک تحصیلی، نوع مدرسه و سابقه تدریس بر میزان یادگیرنده بودن مدارس تاثیری ندارد. لازم به ذکر است در این پژوهش از شاخصهای آم ار توصیفی نظیر، توزیع فراوانی، میانه درصد فراوانی نسبی و... و همچنین شاخصهای آمار استنباطی نظیر تجزیه و تحلیل واریانس و آزمون دوجملهای استفاده شده است.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، مدرسه یادگیرنده، توس، عه قابلیته، ای ف، ردی، الگوه، ای ذهن، ی، چشم انداز مشترک، یادگیری گروهی، تفکر نظام گر
  • سهیلا ساجدی، سید حمید آتش پور، صفورا شیرانی، سعیده لندران اصفهانی صفحه 23
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی و 5 مولفه آن (خودآگاهی هیجانی، همدلی، احترام به خود، انعطاف پذیری، رابطه اجتماعی) با انگیزش شغلی کارکنان شرکت نگهبان گاز استان اصفهان در سال 1385 بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و بدین منظور از میان 400 نفر کارمند این سازمان به روش تصادفی ساده80 نفر انتخاب گردیدند. 2 پرسشنامه انگیزش شغلی و هوش هیجانی بر روی آنها اجرا گردید. نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی و 2 مولفه آن (انعطاف پذیری و رابطه اجتماعی) با انگیزش شغلی رابطه مثبت معنادار وجود دارد. (01/=>0P) و( 05/>0P).
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خودآگاهی هیجانی، همدلی، احترام به خود، انعطاف پذیری، رابطه اجتماعی، انگیزش شغلی
  • عبدالرضا سبحانی صفحه 45
    یکی از عوامل موثر بر کارآیی و اثربخشی نهادهای تعلیم و تربیت وجودمتخصصان آموزش علوم است. به همین دلیل تربیت متخصص آموزش علوم (Science Education) مورد توجه اغلب نظام های تعلیم و تربیت کشورهای پیشرفته جهان قرارگرفته است. (Lewin. 2000) این رشته ها در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان از تنوع نسبتا زیاد و پیشینه طولانی برخوردار است اما در دانشگاه های ایران تاکنون دردوه های کارشناسی ارشد، آن هم در رشته های محدودی شامل آموزش فیزیک،آموزش ریاضی، آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان فرانسه، آموزش زبان فارسی برای غیرفارسی زبان ها و آموزش پزشکی آموزش پرستاری دایر شده است. محتوای اصلی برنامه درسی رشته های آموزش علوم در دوره های تحصیلات تکمیلی بسیاری ازدانشگاه ها مجموعه ای از درسهای تخصصی علوم، تعلیم وتربیت و تمرین معلمی و روش تحقیق در علوم رفتاری است.
    مهمترین کارکرد فارغ التحصیلان رشته های آموزش علوم، تربیت پژوهشگر درنظام های آموزشی اعم از عمومی یا عالی است.
    بدیهی است آموزش معلمان و محققان حرف های مستلزم وجود سطح قابل قبولی از دانش موضوع و همچنین پایه های نظری یادگیری و ماهیت آن در علوم و مهارتهای تحقیق م یباشد. رشته های آموزش علوم به مثابه رشته های در هم تنیده(interdisciplinary) با ترکیب منطقی یک موضوع علم با مباحث تعلیم و تربیت و آمار وروش تحقیق سازماندهی میشود. به عنو ان مثال، مباحث علم فیزیک، روش های آموزش فیزیک و روش های تحقیق در آموزش فیزیک محورهای اصلی دوره ی کارشناسی ارشد ودکترای رشته ی آموزش فیزیک را شکل میدهند که برای هر یک از این محورها درسها وفعالیتهایی برای دانشجویان پیش بینی می شود.
    عدم توسعه رشته های آموزش علوم در دوره های تحصیلات تکمیلی دانشگاه های کشور خلاء محسوسی را در نظام آموزش عمومی و آموزش عالی ایجاد نموده است به ط وری که پژوهشگر حرف های برای تحقیق در آموزش علوم دردانشگاه های کشور نادر و بعضا نایاب است. تاسیس رشته های آموزش علوم پایه، علوم مهندسی، آموزش زبان و ادبی ات فارسی، آموزش معارف اسلامی، در دوره های تحصیلات تکمیلی یک ضرورت جدی برای نظام آموزشی کشور به شمار می رود.
    کلیدواژگان: آموزش علوم، تح، صیلات تکمیل، ی، برنام، هری، زی درس، ی، ی، اددهی و ی، ادگیری، پژوهش در آموزش، تربیت معلم، رشته های تلفیقی، توسعه علمی و تولید دانش
  • داودعلی شاد، براتعلی منفردی راز صفحه 57
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین استراتژی های مدیریت تعارض مدیران و میزان استرس شغلی دبیران صورت پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه مدارس متوسطه (شامل دبیرستان، هنرستان و مرکز پیش دانشگاهی) فعال در سال تحصیلی 58-1384 به تعداد 60 واحد آموزشی می باشد و چون اطلاعات لازم را باید از دبیران و مدیران این مدارس کسب نماییم، لذا جوامع آماری فرعی شامل دبیران شاغل در این مدارس و مدیران آنها می باشد که تعداد 33 مدرسه به روش نمونه گیری تصادفی بدون جایگذاری به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و مدیران آنها پرسشنامه استراتژی های مدیریت تعارض را تکمیل کردند و 78 نفر دبیر به عنوان حجم نمونه جامعه فرعی دبیران انتخاب شدند و پرسشنامه استرس شغلی را تکمیل کردند. برای انجام این پژوهش از روش توصیفی همبستگی استفاده شده است و برای گردآوری اطلاعات از دو روش عمده یعنی کتابخانه ای، اسنادی و میدانی استفاده شده است و ابزار مورد استفاده برای روش میدانی پرسشنامه استراتژی های مدیریت تعارض و استرس شغلی مورد استفاده قرار گرفت و به منظور تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی شامل:فراوانی، میانگین، واریانس و انحراف معیار و از روش آمار استنباطی شامل آزمون T استودنت، آزمون آنالیز واریانس، آزمون خی دو (2X ) تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون مان وتینی مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها با روش های آماری فوق نشان داد که بین استراتژی های مدیریت تعارض مدیران و میزان استرس شغلی دبیران رابطه معنی داری وجود ندارد و بین استراتژی های مدیریت تعارض مدیران زن و مرد رابطه معنی دار وجود دارد و همچنین بین عوامل استرس شغلی (شامل عوامل شغلی، مدیریتی، سازمانی) و میزان استرس شغلی دبیران زن و مرد تفاوتی مشاهده نشد و استراتژی رایج مدیران مقطع متوسطه شهرستان قوچان در مدیریت تعارض استراتژی اجتناب می باشد. به نظر م یرسد با بهره گیری مدیران از استراتژی های مختلف با توجه به شرایط موقعیتهای گوناگون، به ویژه با بهره گیری از استراتژی های همکاری و مصالحه در حل تعارضات ،عملکرد دبیران افزایش یابد.
    کلیدواژگان: تعارض، مدیریت تعارض، استرس، استرس شغلی، مدیریت استرس
  • آذرمیدخت فرزامی خواه، هاشم عسکرزاده، براتعلی منفردی راز صفحه 83
    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین خویشتن شناسی مدیران و سلامت سازمانی در دبیرستانهای شهر بجنورد در سال تحصیلی 68-85 میباش د. به همین منظورخویشتن شناسی مدیران بعنوان متغیر پیشبین و سلامت سازمانی بعنوان متغیر ملاک مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری مشتمل بر 29 نفر از مدیران دبیرستان های شهر بجنورد در سال تحصیلی 68-85 می باشد نمونه آماری از طریق روش نمونه گیری ساده به تعداد 26 نفر از آنها انتخاب شدند و تعداد دبیران که 700 نفر بودند که از طریق نمونه گیری ساده 285 نفر انتخاب شدند روش تحقیق توصیفی، استنباطی و از نوع همبستگی میباشد. برای تعیین خویشتن شناسی مدیران از پرسشنامه دیوید. وتن و کیم. کامرون4 از کتاب رویکردهای پژوهشی محمد مقیمی که شامل یازده گزینه م یشد وبرای سلامت سازمانی از پرسشنامه استاندارد سلامت سازمانی (OHI)5 که شامل44 سوال بسته پاسخ بر اساس مقیاس 4 درج های لیکرت استفاده شده است. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل شاخصهای آماری (رس م ج دول، فراوانی، درصدفراوانی، نموداره ا) و همچنین از آمار استنباطی شامل جدول افقی، آزمون خ یدو و فرمول آلفای کرونباخ استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین خویشتن شناسی مدیران و سلامت سازمانی رابطه وجود دارد. بنابراین با توجه به مطالعات محقق و نتایج حاصل از پژوهش هر اندازه میزان آگاهی مدیر و شناخت آنها نسبت به خود افزایش یابد همین شناخت باعث افزایش تفکر منطقی و استفاده مناسب از استراتژی های مدیریت می گردد. هر اندازه مدیر رفتار خود را متناسب وضعیت خاص و بانیازهای زیردستانش انطباق پذیر سازد به همان اندازه در سلامت سازمان موثر خواهدبود.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، خودشناس، ی، خوی، شتن شناس، ی م، دیران، س، ازمان، س، لامت سازمانی
  • حسین فکوری حاجیار_عزت ا نادری_علی شریعتمداری_مریم سیف نراقی صفحه 97
    پژوهش حاضر به ارزیابی محتوای کتابهای علوم تجربی دوره ابتدائی بر اساس مبانی پرورش تفکر از دیدگاه مولفان کارشناسان آموزش و معلمان ذیربط می پردازد.
    سوالات پژوهشی که در این تحقیق در رابطه با مبانی تفکر بررسی گردیده است. شامل این سوالات است که بکارگیری محتوای کتابهای علوم تجربی در دوره ابتدائی (متن ،تصاویر و پرسشها) تا چه زمینه دامنه توجه، توانایی های تجزیه و تحلیل، توانایی ترکیب و نوآوری، قوه قضاوت صحیح، توانایی استدلال و توانایی تعمیم را در دانش آموزان پرورش می دهد.
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و برای اجرای آن از روش تحقیق زمینهای استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مولفان، کارشناسان آموزش و معلمان در کل کشور به استناد آمار رسمی وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی 48-38 تشکیل داد که از بین آنها 1489 نفر معلم ،248 کارشناس و 18 نفر مولف به عنوان نمونه انتخاب شده در مورد معلمان و کارشناسان آموزش از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای و در مورد مولفان به علت تعداد محدود از روش نمونه گیری نمونه برابر جامعه استفاده شده است.
    برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و پرسشنامه محقق ساخته از نوع بسته پاسخ با طیف لیکرات مورد استفاده قرار گرفته است که پس از تعیین روائی و پایائی در اختیار نمونه های آماری قرار گرفته است.
    برای تحلیل اطلاعات و داده ها در بخش توصیفی از جداول توزیعی فراوانی و درصد فراوانی و میانگین و در بخش آمار استنباطی از آزمون کی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss صورت گرفته است.
    از جمله نتایج کلی این تحقیق اینکه پاسخ دهندگان به سوالات تحقیق کاربردی محتوای کتابهای علوم تجربی دوره ابتدائی را بر توانایی تجزیه و تحلیل، قوه قضاوت صحیح و توانایی استدلال دانش آموزان را کمتر از حد انتظار دانسته و نهایت اینکه تا رسیدن به وضع مطلوب تالیف کتابهای درسی فاصله ای زیاد وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکر، دامنه توجه، تجزیه و تحلیل، ترکیب و نوآوری، قوه قضاوت صحیح، استدلال، تعمیم، علم و محتوا
  • محمد جعفر قاسمی فر، محمد جواد لیاقت دار صفحه 123
    هدف این پژوهش برسی تاثیر تحصیلات دوره تعلیمات عمومی بر تنظیم خانواده در شهرستان الیگودرز بوده است که در این پژوهش ضمن مقایسه تعداد فرزندان در خانواده ها و با توجه به سطوح تحصیلی والدین آنان اثربخشی تحصیلات در حد تعلیمات عمومی در کاهش بعد خانواده مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش تحقیق از نوع توصیفی است. جم عآوری داده های مورد بررسی از طریق بررسی اسناد و مدارک موجود و با مراجعه به پرونده های تربیتی دانش آموزان مقطع متوسطه استخراج گردید. جامعه آماری در این پژوهش والدین دانش آموزان مقطع متوسطه و نمونه مورد بررسی بصورت تصادفی از بین آنان انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است. بین تعداد فرزندان در خانواده هایی که والدین با یکی از آنها حداقل از تحصیلات دوره تعلیمات عمومی برخوردار بوده اند مقایسه صورت گرفته و در این مقایسه در مواردی اثر افزایش تحصیلات (تعلیمات عمومی و بالاتر) نیز مورد بررسی قرار گرفته است بررسی های بعمل آمده توسط آزمونهای t و مجذور خی دو (x2) با نرم افزار SPSS نتایج پژوهش را به شرح زیر مشخص نموده است.
    تحصیلات والدین در حد تعلیمات عمومی و یا بالاتر در کاهش تعداد فرزندان موثر بوده است و هر چه بر میزان تحصیلات افزوده شده بر میزان تاثیر افزوده شده است. به علاوه تحصیلات مادر در حد تعلیمات عمومی و یا بالاتر در کاهش تعداد فرزندان تاثیر بیشتری نسبت به پدر داشته است.
|
  • Mahbubeh Bahrampour, Mahmoud Nekuhei Page 1
    Manpower is considered as the most important and valuable resource of all organizations. So taking it into consideration, specifically with regard to its values in the system, it has a substantial effect on the organizations achievements.
    Values are the foundation of the understanding of the attitudes and the base of encouragement and knowledge of individuals, so they are very important. Since the values factor determinants or directors of the behaviors, the suitability of an individual for an organization, can be considered as a factor which according to it, a member can join the system and his or her operation can be estimated or he may have a promotion. It means that the individual's behaviors suit with the situational or organizational culture. Based on toamato (64-2004), there is a certain relationship between the people's values and the organizational culture.
    The object of the present research is determining the relationship between the personnel values and the institutional culture in the public organizations in kerman. This study has been accomplished based on the profile investigation and correlation methods in a statistical society that constituted of 2428 participant of kermans public organizations, and with a classified random sampling. 196 individuals had been chosen for the study. We used two questionnaires for collecting data. And for more validity determination, we benefited of suggestion and viewpoints of 5 professors in the management and educational science department. We documented our research by reexamination. The data are gathered, then analyzed by spss software.
    According to the results, there is a meaningful relationship between the personnel values (goal attaining, paying attention the others, honesty, open mindedly), and the institutional and organizational culture (adaptability, vocation, participatory and compatibility).
  • Saeideh Zebaee Page 15
    The cornerstone of evrey movement towards organizational development and improvement of work process in organizations, is the precise understanding of the existing conditions, proper realization of strengths and weaknesses and subsequently devising well – calculated plans to reform the curren.
    The purpose of this thesis is to find the rate of learning in Shirvan schools on the basis of behavoral criteria of the learning organization (senge`s view).
    The statistical subjects in this piece of research includes all state primary, guidance and secondary schools of Shirvan and the sampling is in accordance with stratified method which is in harmony with the content.To gather data , closed-test questionnaires for teachers and an open- test questionnaire for principals have been utilized to assess the conditions and facilities in schools. To establish the validity and reliability of the questionnaires, Alpha-Granbach Test-Retest and opinions of the professors and scholars in the field of educational management have been taken into account. The obtained results show that there is a gap between the present conditions in schools and the qualities of the learning organization. The measurement of the component of these organizations also confirmed this fact.
    The comparison of the various educational levels shows that there is a meaningful difference between different levels of education in terms of features of the learning organization. It also demonstrates that primary schools comparing with other levels are closer to the charactristics of the learning organization. In addition, other findings show that the educational degree, the kind of school and the teaching experiences have no impact on the rate of learning in schools.
    It must be mentioned that in this study, we have benefited the descriptive statistics such as frequency distribution, median, relative frequency percentile and, etc. We have also used prescriptive statistics including variance analysis and binomial test.
  • Soheila Sajede, Hamid Atashpour, Safura Sherani, Saeideh Landarani Page 23
    In this research the relationship between motivational intelligence and it’s five indicators (motivational self-conscious, sympathy, self-respect, adaptability, social relationship) with job motivation of Isfahan gas company employees in 1385. The research method is coalition. out of 800 employees of the forementioned company, 80 were selected randomly.
    Two questionnaires of job motivation and motivational intelligence were used.
    The results showed that there is a positive and meaningful relationship between motivational intelligence and its two indicators (adaptability and social relationship) with job motivation. (p
  • Abdalreza Sobhani Page 45
    One of the most important factors in effectiveness of educational organizations is having experts of science education. For this reason, training science education experts plays a great importance role in most developed countries education system ( Lewin 2000 ). These majors have a great variety in many developed countries, but in Iran only in a few majors have been established such as: physic education, mathematics, English, French, and Persian languages education for non Persians and medical aducalion as well as nursing education. The main contents of academic courses in science education in complementary education consist of a collection of technical subjects such as education teaching training and research method in behavioral science.
    The most important performance of the graduates of science education majors is training researchers in general or higher education systems. It is obvious that professional teachers and researchers education requires a suitable level of knowledge along with the theoretical principles of learning as well as it’s nature in science and research skills. Like interdisciplinary majors, science education majors are organized through logical combination of a scientific and educational subject with statistic and research method.
    For example, physic, physic education methods are the main subjects of physic education in post graduate levels. For each subject, some activities are predicted.
    Science education lack of development in post graduate levels has left a vacancy in general and higher education system of the country, so that there is rarely any professional researcherin science education researches. Establishing fundamental sciences, engineering sciences, literature language education, and ideology education in pos graduate level is a necessity.
  • Davoodali Shad, Baratali Monfarederaz Page 57
    In this research the relationship between the managers conflicting management strategies and the high school teachers’ stress level is stutied. The statistical population includes all the 60 active high schools as well as technical schools and pre-university centers of QUCHAN in 1384-85. The secondary statistical population includes the teachers and principals. 33 high schools were selected through random sampling method without placement as the sample volume. The principals filled out the conflicting management strategies questionnaire, and 78 teachers filled out job stress questionnaire.
    In this research descriptive-coalition method was used. For gathering the information, two main methods of library, documentary and survey were used.
    The measuring means for survey method is conflicting management strategy and job stress. For analyzing the data, two methods were used: 1) descriptive- statistic method including: frequency, average, variance and standard deviation. 2) Deductive- statistic method including: T student test, variance analysis test, X2, one way variance analysis, and MAN-TINY test.
    The results showed that there is no meaningful relationship between the managers conflicting management strategies and the high school teachers’ stress level. But there is a meaningful relationship between the male and female managers conflicting managing strategies. There was also no difference between job stress factors (job, management, organizational factors) and the level of job stress in male and female teachers. The common strategy of QUCHAN high school teachers is avoidance. It seems that teacher’s performance may improve by using different strategies, specially reconciliation and friendship.
  • Azarmidokht Farzamekhah, Hashem Askarzadeh, Baratali Monfarediraz Page 83
    In this research the relationship between the managers self-knowing and organizational health in BOJNOURD high schools is studied. The managers self-knowing is considered as the predicted variable, and the organizational health as the base variable. The statistical population includes 29 managers of BOJNOURD high schools in 1385-86. simple sampling method was used as statistical sampling for 26 of them. Out of 700 teachers, 285 of them were selected through simple sampling . the research method is descriptive, deductive and coalition. For determining the managers self-knowing David,Whetten and Kims, Cameron from the book of Mohammad Moghimi research studies consists of 11 choices was used and for organizational health, organizational health standard questionnaire consisting 44 question packages on the basis of 4 degrees scale. For analyzing the data, descriptive statistic was used which included statistical indications (table drawing, frequency, frequency, diagrams). Deductive statistics was also used which included horizontal table, X2 test and Cronbach coefficient Alpha.
    The results showed that there is a relationship between the managers selfknowing and organizational health. Considering the studies and the research results, it can be said “the more the managers self-knowing the better the use of management strategies. The more the manager adapts himself with his subordinates needs, the more effective will be in organizational health.
  • Hosein Fakouri, Ezatallah Nadi, Ali Shariyatmadare, Maryam Seif Page 97
    The present research evaluates the contents of the experimental science books in primary schools on the basis of the thought educating principles from the view points of educational experts and teachers.
    The research questions here are related to the thought principles. The questions are: how much effect do these contents have on students’ attention,analytical abilities,combination and innovation, proper judgment, analyzing and generalization.
    The research method is the applied one using background method.
    The statistical population includes all writers, educational experts and teachers throughout the country on the basis of the reports supported by ministry of education in 1383-84. The selective sample included 1489 teachers, 248 experts and 18 writers. For teachers group, random cluster sampling method, and for writers, because of their limited number, society- equal sampling method was used.
    For gathering the information, confirmed library and questionnaire method using cloze package with LIKRAT spectrum was used. After determining it’s fluency and terminus, it was attached to statistical sampling.
    For analyzing the data in descriptive section, frequency distribution, frequency percent and average table was used. And in deductive statistic, K test was used. For data analysis SPSS software was used.
    The results showed that the aforementioned educational contents can not fulfill the student’s expectations. And there is a long way ahead to Compile the school books.
  • Mahammad Jafar Ghasemefar, Mohammadjavad Leyaghat Page 123
    In this research the general education improvement in successful performance of birth control in ALIGODARZ has been studied.
    Comparing the number of children in families with their parent’s educational level, the effectiveness of general education in birth control among families has been studied.
    The research method is descriptive. The information have been collected through the present evidence and studying the high school students’ educational files. Statistical population includes high school students’ parents who were selected randomly. A comparison was made between the number of children in families with parents or one of them possessing general education and families with under general education. In some cases the effect of higher general education was also studied. O and X2 tests were used through SPSS software.
    The results showed that:Parents’ general education and higher general education have been effective in reducing the number of children. The higher the general education is, the more effective the results are. In addition, mothers’ general education in comparison with fathers’ is more effective in reducing the number of children.