فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 142، فروردین 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی طاهری *، سمیرا جلالی نژاد، آرش شکوری، پروین صادقی، مهدی نام آوری، مرتضی ضیا الدینی، علی معتمدزادگان صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    رادیکال های آزاد می تواند منجر به بروز بیماری های مختلف گردند. امروزه تحقیقات زیادی برای شناسایی منابع طبیعی ضد اکسیدان انجام می شود. اسفنج های دریایی به عنوان یک منبع مهم دارویی آینده می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی خواص ضد اکسیدانی عصاره های 4 نوع اسفنج دریایی سواحل چابهار پرداخته شده است.
    روش کار
    پس از جمع آوری و شناسایی گونه های اسفنج، جهت استخراج ترکیبات زیست فعال از دو حلال آب مقطر و متانول 96% استفاده گردید. پس از سنجش محتوای کلی فنل، فعالیت حذف رادیکال آزاد، کلاته کردن یون آهن (II) و قدرت کاهندگی عصاره ها سنجش و با استانداردهای هر روش مقایسه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون تی تست غیر جفتی برای مقایسه عصاره های آبی و الکلی استفاده شد. از نرم افزار SPSS ورژن 21 برای این منظور استفاده گردید.
    یافته ها
    عصاره آبی اسفنج های Dysideidae، Halichondriidae و callyspongia نسبت به عصاره الکلی فعالیت حذف رادیکال آزاد بیشتری نشان دادند (0001/0 >p). در اسفنج Clionaidae حذف رادیکال آزاد عصاره الکلی بیشتر بود (0001/0 >p). در تمامی اسفنج ها بجز عصاره الکلی Clionaidae میزان فعالیت کلاته کنندگی زیاد بود (0001/0 >p) و فعالیت عصاره اسفنج های Dysideidae و callyspongia با اتیلن دی آمین تترا آمینو استیک اسید به عنوان استاندارد برابری می کرد. قدرت کاهشی در تمامی عصاره ها قابل قبول بود و عصاره آبی بهتر از عصاره الکلی بود. بیشترین محتوای فنل مربوط به اسفنج Dysideidae و کمترین میزان مربوط به اسفنج Clionaidae بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره اسفنج های مورد مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی خوبی بویژه در فعالیت کلاته کنندگی یون های فلزی نشان می دهند و با مطالعات تکمیلی کلینیکی می توان به ساخت داروهای ضد اکسیدان از این عصاره ها مبادرت ورزید.
    کلیدواژگان: اسفنج، ضد اکسیدان، رادیکال آزاد، عصاره، کلاته کنندگی، کاهندگی
  • صفورا کریمی، آذر تحقیقی * صفحات 11-19
    بیماری عفونی حاد و مزمن مالاریا توسط انگل تک یاخته ی درون سلولی و اجباری ازجنس پلاسمودیوم و با گزش پشه ی آنوفل آلوده منتقل می شود. برطبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، درحال حاضر مالاریا در104 کشوردرحال انتقال است و به علت نقص در برنامه ی مبارزه با این بیماری، کنترل و حذف آن با مشکل مواجه شده است. یکی از مهمترین مشکلات بر سر راه برنامه ی حذف مالاریا، مقاومت انگل به داروهای مالاریایی رایج و ارزان قیمت می باشد که لزوم دستیابی به یک داروی جایگزین با ساختار جدید و مکانیسم عمل متفاوت را اجتناب ناپذیر می نماید. در این راستا، گروه های تحقیقاتی با تمرکز بر روی حلقه های هتروسیکل، با هدف دستیابی به داروهای جدید و دارای مکانیسم عمل متفاوت با داروهای رایج، مشتقات گوناگونی را سنتز و فعالیت ضد مالاریایی آن ها را بر روی مراحل مختلف رشد انگل بررسی نموده اند. در این میان ترکیبات حاوی حلقه ی کینولون با استخلاف های گوناگون در موقعیت های متفاوت حلقه، تاثیر مناسبی بر روی مراحل خونی، کبدی و جنسی انگل نشان دادند. در نتیجه با در نظر گرفتن تمایل این ترکیبات بر روی مراحل مختلف رشد انگل مالاریا، به عنوان ترکیب راهنما در دستیابی به داروهای ضد مالاریای جدید با مکانیسم عمل متفاوت می توانند مورد ارزیابی های بیشتر قرار گیرند. با توجه به اهمیت موضوع ، در این مقاله ی مروری به معرفی تعدادی از مشتقات کینولون با اثر ضد مالاریا پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: پلاسمودیوم فالسیپاروم، ضد مالاریا، حلقه ی کینولون، اندوچین، دکوکوینات
  • الهه عبداللهی، پروین مهدی پور * صفحات 20-25
    زمینه و هدف
    اکثر پژ‍وهش ها نشان داده اند که بین ایجاد تومور های مغزی و میزان بدخیمی تو مورها و ژن های سرکوب گر تومور و انکو‍ن ها ارتباط وجود دارد. هدف از انجام این پرو‍ژه بررسی جهش های اگزون 8 ژن P53 در بیماران مبتلا به تومور مغزی از نوع آستروسیتوما می باشد.
    روش کار
    این تحقیق از نوع تجربی آزمایشگاهی بوده و طی آن ابتدا استخراج DNA از 30 نمونه بافت تازه مغز به روش فنول کلروفورم انجام شد و بعد از انجام PCR اگزون 8 ژن p53 غربالگری اولیه از طریق SSCP (Single -Strand Conformation Polymorphism) برای تشخیص شیفت در نمونه ها انجام شد. سپس مواردی که دارای شیفت بودند تعیین توالی شدند.
    یافته ها
    در این تحقیق یک جهش بدمعنی (Missense) g.13851A>G (تبدیل اسید آمینه ای K291E) در بیمار مبتلا به آستروسایتوما درجه چهار شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه میتوان تغییر بد معنی فوق که در ناحیه متصل شونده به DNA فاکتور رونویسی p53 رخ داده را تحت عنوان یک جهش پاتوژن در نظر گرفت. احتمالا این جهش از عملکرد سرکوب گر توموری این فاکتور جلوگیری میکند و منجر به سرطان میشود. این مسئله در ژن درمانی و تشخیص زود هنگام تومورهای مغزی میتواند حائز اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: آستروسایتوما، p53، جهش، اگزون 8
  • بابک مهشیدفر، لیلا داودی، داود فارسی، سعید عباسی، پیمان حافظی مقدم، مهدی رضایی، مانی مفیدی* صفحات 26-33
    زمینه و هدف
    در بخش های مراقبت ویژه سیستم های متعددی جهت پیش بینی مرگ و میر بیماران به کار گرفته می شود. در این مطالعه با استفاده از سیستم امتیازدهی آپاچی 2 در پیش بینی مرگ و میر، بیماران بستری در سه بخش مراقبت های ویژه مستقر در بخش های اورژانس، داخلی و جراحی با هم مقایسه شدند.
    روش کار
    در این مطالعه کوهورت تاریخی، پرونده های 290 بیمار بستری در بخش های مراقبت های ویژه اورژانس، داخلی و جراحی بیمارستان رسول اکرم (ص) شهر تهران در یک دوره زمانی 6 ماهه بررسی شدند. پیامد نهایی هر بیمار از داخل پرونده جمع آوری شده و امتیاز آپاچی 2 بیماران محاسبه و بخش ها با همدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    توزیع سنی و جنسی بیماران در بخش های مورد بررسی اختلاف آماری معنی دار نداشت. امتیاز آپاچی 2 بیماران بخش مراقبت های ویژه اورژانس به طور معناداری کمتر از دو بخش دیگر بود (05/0>p). مدت زمان اقامت و میزان مرگ و میر در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه اورژانس به طور معناداری کمتر از دو بخش دیگر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که در بیمارستان مورد مطالعه، پیامد نهایی بیماران بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه اورژانس بهتر از بخشهای مراقبت ویژه داخلی و جراحی بود، ولی این یافته بدلیل اینکه شدت بیماری بیماران بستری شده در بخش های مراقبت ویژه داخلی و جراحی از بیماران بخش مراقبت ویژه اورژانس بالاتر بود قابل قضاوت نیست.
    کلیدواژگان: آپاچی 2، مرگ و میر، بخش مراقبت ویژه، اورژانس
  • نسرین شایانفر، لادن فتاحی *، زهرا نراقی، علی زارع میرزایی، حکیمه خاکپور صفحات 34-41
    زمینه و هدف
    تریکواپیتلیوما سرطان خوش خیم پوست با منشا فولیکولار است که در برخی موارد تمایز بالینی و هسیتولوژیکی آن از کارسینومای سلول بازال مشکل می باشد. تشخیص صحیح این ضایعات جهت تصمیم درمانی مناسب، حائز اهمیت می باشد؛ بنابراین تلاش های زیادی برای شناسایی تفاوت های ایمونوهیستوشیمی بین این دو سرطان انجام شده است. در مطالعه حاضر الگوی بیان پروتئین Her2 در کارسینومای سلول بازال پوست و تریکواپیتلیوما با استفاده از ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، ابتدا به صورت پایلوت بر روی 5 نمونه کارسینومای سلول بازال و 5 نمونه تریکواپیتلیوما و سپس بر اساس نتایج آن حجم نهایی نمونه مشخص شد. 60 نمونه شامل 30 نمونه کارسینومای سلول بازال و 30 نمونه تریکواپیتلیوما که از آرشیو بخش پاتولوژی بیمارستان رسول اکرم، رازی و آزمایشگاه پاتولوژی دانش انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. با روش ایمنوهیستوشیمی الگوی بروز پروتئین Her2 در تریکواپیتلیوما در مقایسه با کارسینوم سلول بازال ارزیابی شد. برای آنالیز آماری داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون دقیق فیشر استفاده شد. مقادیر احتمال کمتر از 05/0 از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه درصد و شدت بیان غشای سلولی Her2 در تریکواپیتلیوما به طور معناداری بیشتر از کارسینومای سلول بازال بود بعلاوه در کارسینوم سلول بازال درصد و شدت بیان سیتوپلاسمی به طور معناداری نسبت به تریکواپیتلیوما بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که الگوی بیان پروتئین Her2 در کارسینومای سلول بازال و تریکواپیتلیوما متفاوت می باشد؛ بنابراین این مارکر می تواند در تمایز تریکواپیتلیوما و کارسینومای سلول بازال مفید باشد.
    کلیدواژگان: تریکواپیتلیوما، کارسینومای سلول بازال، Her2، ایمونوهیستوشیمی
  • سیده سولماز طاهری، محمدرضا خدایی اردکانی، مسعود کریملو، مهدی رهگذر * صفحات 42-49
    زمینه و هدف
    شناسایی عوامل خطر برای بیماری با عودهای مکرر دارای اهمیت است. اولین عود بیماری نمی تواند سابقه بیماری را به طور کامل منعکس کند و برخی ازاطلاعات با ارزش ازدست می رود. این مطالعه با هدف تحلیل زمان تا ترخیص های مکرر بیماران دچار اختلال دوقطبی و شناسایی عوامل خطرآن انجام شد.
    روش کار
    در مطالعه ای طولی از اطلاعات 226 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی بستری در مرکز آموزشی _درمانی روانپزشکی رازی تهران که به طورتصادفی انتخاب گردیدند استفاده شد . هم بستگی بین زمان تا ترخیص ها، با واریانس متغیری تصادفی سنجیده شد. مدل های: نیمه پارامتری بدون شکنندگی، نیمه پارامتری با شکنندگی مشترک گاما و پارامتری وایبل با شکنندگی مشترک گاما برطول زمان تا ترخیص های مکرربیماران وداده ها برازش و با استفاده از نرم افزار R3.1.1تحلیل شد.
    یافته ها
    ازمجموع 226 بیمار، 3/65 درصد مرد و بقیه زن بودند. میانگین سن آغازاختلال دوقطبی درزنان8 ± 25ودرمردان9 ±27سال بود. 3/43درصد بیماران اقدام به خودکشی کرده بودند.0/65 درصد سابقه ی بستری قبلی و4/58 درصد بیماران سابقه ی بیماری را در خانواده ی خود گزارش کرده اند. درمدل نیمه پارامتری بدون شکنندگی متغیرهای سن آغازبیماری(009/0p =) ،سابقه ی بستری قبلی(05/0p =) ، ثبات تشخیص(001/0p<)، برمخاطره زمان تاترخیص های مکرر بیماران تاثیر گذار هستند. همچنین همبستگی بین زمان تاترخیص های مکرر در مدل نیمه پارامتری باشکنندگی گاما (148/0 ، 0001/0p=) و در مدل پا رامتری وایبل با شکنندگی گاما (064/0 ، 0001/0p=) معنی دار گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مشاهده و وجود هم بستگی بین زمان تاترخیص های مکرر، اقدامات پیگیرانه و شناسایی راه هایی به منظور کاهش احتمال بازگشت اختلال دوقطبی به خصوص برای بیمارانی که عود را در سنین پایین تری تجربه می کنند، بیماران باسابقه ی بستری قبلی وبیمارانی که درتشخیص آنها ثبات وجودندارد،حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: عود اختلال دوقطبی، پیشامدهای بازگشتی، درستنمایی تاوانیده، مدل شکنندگی مشترک
  • محمودرضا اصحاب یمین *، مریم قره گزلی صفحات 50-56
    زمینه و هدف
    فلپ شریان سورال یک فلپ فاشیو کوتانئوس بر اساس جریان خون معکوس و حاصل آناستوموز شریان سورال سطحی و پرفوراتورهای شریان پرونئال است. از این فلپ جهت ترمیم ضایعات بافت نرم دیستال ساق، مچ و پاشنه و همچنین عروق، تاندون ها و استخوان ها استفاده می شود. به شکل کلاسیک تا دیفکت های به سایز 12×10 سانتیمتر را با آن می توان پوشاند. همچنین طراحی فلپ با اشکال محدودی مثل T-shaped و L-shaped نیز انجام می شود. هدف از این مقاله معرفی طراحی جدیدی از این فلپ برای ایجاد حداکثر همخوانی با شکل دیفکت است.
    روش کار
    بیمار دختر 12 ساله ای بود که حدود 3 هفته قبل از مراجعه به دنبال سانحه موتور سیکلت دچار دیفکت وسیع و کنده شدگی بافت نرم پاشنه و مچ پای راست شده بود بطوری که قوزک داخلی و تاندون اشیل اکسپوز شده بودند. پس از ترمیم اولیه ی ضایعه در سرویس ارتوپدی دچار نکروز شدید بافتی و اکسپوز شدن استخوان پاشنه و تاندون آشیل شد. اختلال حسی واضحی در انگشتان وجود نداشت و حرکات مچ پا و انگشتان نیز درحد نرمال بود. طی اولین عمل جراحی دبریدمان نسوج نکروزه و آماده سازی بستر جهت فلپ پدیکوله سپس پانسمان و آتل گیری ساق انجام شد. عمل جراحی دوم به منظور طراحی فلپ سورال انجام و طی آن بدلیل عدم امکان پوشاندن کامل دیفکت با اشکال معمول فلپ و نیاز به پدیکل بلندتر، فلپ سورال بشکل چکمه ای طراحی شد. در نهایت طی عمل جراحی سوم پایه فلپ قطع و ترمیم نهایی زخم انجام گردید. سپس دیفکت بافت نرم ناحیه دهنده فلپ توسط گرافت پوستی از سطح مدیال ران همان پا ترمیم گردید. وضعیت بیمار به مدت 3 ماه تحت پیگیری بود.
    یافته ها
    نتیجه طراحی فلپ سورال بشکل چکمه ای برای این منطقه از اندام تحتانی قابل قبول بود. هیچگونه عارضه ای مانند احتقان وریدی، نکروز سطحی و پارشیل و خونریزی از لبه فلپ دیده نشد و بیمار قادر به راه رفتن بود. عوارض ناشی از برداشتن فلپ در محل دهنده بافت و اختلال حسی ناشی از برداشتن فلپ نیز جزئی و قابل اغماض بود و بیمار در فاصله ی کوتاهی به زندگی روزمره خود بازگشت.
    نتیجه گیری
    فلپ سورال یک انتخاب مناسب برای پوشاندن دیفکت های بافت نرم مچ و پاشنه می باشد که از اطمینان بالایی برخوردار است. در حالت کلاسیک معمولا بشکل مستطیل یا بیضی طراحی می شود لیکن این فلپ یک فلپ انعطاف پذیربوده و می تواند برحسب شکل و سایز دیفکت و برای به حداکثر رساندن کارایی فلپ و به حداقل رساندن عوارض به اشکال دیگری هم طراحی شود.
    کلیدواژگان: ترومای مچ و پاشنه پا، ضایعات بافت نرم مچ و پاشنه، فلپ سورال چکمه ای شکل
  • بهزاد سلمانی *، جعفر حسنی صفحات 64-72
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش عدم تحمل ابهام و باورهای فراشناختی مثبت در اختلال های وسواس فکری/ عملی و افسردگی صورت گرفت.
    روش کار
    از بین افراد مراجعه کننده به درمانگاه های روان پزشکی بیمارستان های بقیه الله و طالقانی تهران، هفتاد نفر از بیماران مبتلا به وسواس فکری/ عملی و افسردگی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با 35 نفر از افراد بهنجار با دامنه سنی 20 تا 38 سال در مقیاس عدم تحمل ابهام و خرده مقیاس باورهای فراشناختی مثبت مقایسه شدند. سپس داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. طرح پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای است.
    یافته ها
    در مقیاس عدم تحمل ابهام بیماران وسواسی و افسرده نمرات بیش تری نسبت به گروه بهنجار دریافت کردند و در مقیاس باورهای فراشناختی مثبت بیماران وسواسی نسبت به افسرده ها و بیماران افسرده نسبت به گروه بهنجار نمرات به مراتب بالاتری کسب کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش اساسی عدم تحمل ابهام و باورهای فراشناختی مثبت در اختلا ل های وسواس فکری/ عملی و افسردگی، بنابراین لازم است تا در درمان مورد توجه ویژه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: عدم تحمل ابهام، باورهای فراشناختی مثبت، وسواس فکری، عملی افسردگی اساسی
  • واهان مرادیانس *، مهشید طالبی طاهر، سیامک خالقی صفحات 73-74
|
  • Ali Taheri *, Samira Jalalinezhad, Arash Shakoori, Parvin Sadeghi, Mehdi Namavari, Morteza Ziaadini, Ali Motamedzadegan Pages 1-10
    Background
    Free radicals cause different diseases. Today’s finding of natural antioxidants is an interest. Marine sponges will be an important drug source in future. In this study the antioxidative effects of some marine sponges from Chabahar Tidal Seashores investigated.
    Methods
    After gathering and recognition of sponges, distilled water and methanol 96% used as solvent for extraction. Free radical scavenging activity, metal chelating activity and reduction power were measured after total phenolic content assayed in the extracts and compared with the standards.
    Results
    water extracts of Dysideidae, Halichondriidae and callyspongia showed more free radical scavenging activity in compare with alcoholic extract (p
    Conclusion
    Results showed sponges extracts in this study had a good content of antioxidative activity especially in metal chelating activity and with more clinical study we could reach to a way for drug delivery from the marine environment.
    Keywords: Sponge, Antioxidant, Free radical, Extract, Chelating, Reduction
  • Safora Karimi, Azar Tahghighi* Pages 11-19
    Malaria is an acute and chronic disease caused by obligate intracellular protozoan parasites of the genus plasmodium, transmitted through the bite of female anopheles mosquitoes. According to the World Health Organization (WHO) report, currently malaria transmits in 104 countries and due to a failure in the fight against this disease, their control and elimination is difficult. The parasite resistance to current and inexpensive drugs is one of the difficulties in the way of the elimination of malaria. Furthermore, achievement to a new drug with different mechanism of action is inevitable.In this respect, research groups focused on heterocyclic rings to find new drugs with different mechanism of action compared to current drugs. So, they synthesized various derivatives and evaluated their antimalarial activity on different stages of the parasite’s life cycle. The compounds containing quinolone ring with diverse substituents on ring presented suitable activity on blood, liver and gametocyte stages. Furthermore, according to the tendency of these compounds on the different stages of the malaria parasite, they canbe considered as lead compound to achieve new antimalarial drugs with different mechanisms of action and evaluated further.Due to theimportance of the subject, in this review article are introduced some quinolone derivatives with antimalarial activity.
    Keywords: Plasmodium falciparum, Antimalarial, Quinolone ring, Endochin, Decoquinate
  • Elahe Abdollahi, Parvin Mehdipour* Pages 20-25
    Background
    Most studies have shown that there are association between the development and malignancy of brain tumors and tumor suppressor genes and oncogenes. The aim of this project was to investigate the P53 gene mutations in exon 8 in patients with astrocytoma type’s brain tumor.
    Methods
    In this present survey, The DNA isolation from 30 samples of brain tissue was done by phenol-chloroform protocols. After PCR amplification for p53 at exon 8, screening by SSCP (Single -Strand Conformation Polymorphism) was performed to determine the mobility shifts. Samples that have shift were sequenced.
    Results
    A malignant missense nucleotide changes (g.13851A>G) was found at exon 8 in a sample with grade 4 of astrocytoma. The sequence changes at protein level of this mutations is K291E.
    Conclusion
    Based of the study finding, the above nucleotide change which was found within the protein's DNA binding domain could be a pathogenic mutation. This mutation can prevent tumor suppressing function of p53 and possibly causes cancer. This may be important in early diagnosis and gene therapy of brain tumors.
    Keywords: Astrocytoma, p53, Mutation, Exon 8
  • Babak Mahshidfar, Leila Davoudi, Davood Farsi, Saeed Abbasi, Dr Peyman Hafezimoghadam, Dr Mahdi Rezai, Dr Mani Mofidi* Pages 26-33
    Background
    Many systems are being applied to predict mortality of the patients in ICUs. In this study, the patients admitted to EICU were compared to those of MICU and SICU using APACHE-II scoring system to predict their mortality.
    Methods
    In this retrospective cohort study, the files of 290 patients admitted toEICU, MICU, and SICU of RasoulAkram Hospital in Tehran, were evaluated in a 6 month period. The outcome of every patient wascollected, patients’ APACHE-II scores were calculated, and the departments were compared each other.
    Results
    There was no statistically meaningful difference among the patients of departments evaluated for age and sex. APACHE-II scoresof patients of EICU were meaningfully lower than two other wards.The stay length and mortality rate of patients admitted to EICU were meaningfully lower than two other wards.
    Conclusion
    The results of this research showed that in the hospital studied, the disease severity of the patients admitted to MICU and SICU were higher than the patients of EICU. On the other hand, the patients admitted to EICU, had lower length of stay and mortality compared to the two other wards.
    Keywords: APACHE, II, Mortality, Intensive care unit, Emergency
  • Dr Nasrin Shayanfar, Dr Ladan Fatahi *, Dr Zahra Naraghi, Dr Ali Zare Mirzaee, Dr Hakime Khakpoor Pages 34-41
    Background
    Trichoepithelioma (TE) is a benign skin tumor with follicular differentiation, which sometimes is difficult to distinguish clinically and histologically from cutaneous basal cell carcinoma (BCC). An accurate diagnosis of these lesions is essential for effective and appropriate therapeutic decisions. Therefore, several attempts have been made to identify immunohistochemical differences between these entities. The aim of this study was to evaluate the pattern of expression of Her2 protein in cutaneous BCC from TE using immunohistochemistry.
    Methods
    In this cross sectional study first pilot study was done with 5 cases of BCC and 5 cases of TE. According to the results of pilot study 60 cases including 30 cases of BCC and 30 cases of TE were obtained from archival files of the Pathology Department of Rasoul-e-Akram hospital, Razi Hospital and Danesh pathology laboratory of Tehran. Selected tissue blocks were recut and analyzed. Immunohistochemistry method was used for evaluation of expression pattern of Her2 protein in TE compared to BCC SPSS software and Fisher’s exact test was used for statistical analysis of data.
    Results
    In current study, percent and intensity of membranous staining of Her2 protein in TE were statically significant from BCC (p
    Conclusion
    Results of this study showed that the pattern of expression of Her2 proteins is different in BCC and TE. Thus pattern of expression of this protein can be helpful in differentiation of BCC and TE.
    Keywords: Trichoepithelioma, Basal Cell Carcinoma, HER2, Immunohistochemistry
  • Seyedeh Solmaz Taheri, Mohammad Reza Khodaie Ardakani, Masoud Karimlou, Mehdi Rahgozar* Pages 42-49
    Background
    Identifying the risk factors of recurrence of a disease is important both for physicians and patients. Analyzing the first recurrence may lead to an inaccurate evaluation of risk factors as it may not reflect the history of disease completely and may result in the loss of some valuable information. This study was aimed to analyze the time up to the recurrent relapses of bipolar disorder as well as determining the risk factors that may lead to the recurrence of the disease.
    Methods
    In this retrospective longitudinal study, the data was extracted from records of 226 bipolar disorder patients with at least one relapse in Razi Psychiatric Educational-Medical Center in Tehran. Semi-parametric without frailty and semi-parametric shared gamma frailty models were fitted to data and analyzed using R software to estimate accelerated factors to identify some risk factors of relapses of bipolar disorder.
    Results
    Of 226 patients, 65.3%were male and the rest female. Average age at onset of disease for female was 25± and 27± for males.43.3% had a suicide attempt, 65.1% history of hospitalization, and 58.5% family history. In semi parametric without frailty model age at onset of disease (p=0.009) detection stability (p
    Conclusion
    with respect to recurrent property of bipolar disorder and existing correlation among relapse times, continuous efforts and special preventive treatments to decrease relapse probability especially in patients who experience relapses in low ages, those with history of hospitalization and patient who had not detection stability are recommended.
    Keywords: Relapse of bipolar disorder, Recurrent event, Penalized likelihood, Shared frailty model
  • Mahmood Reza Ashab Yamin *, Maryam Gharehgozli Pages 50-56
    Background
    A sural artery flap is a fasciocutaneous one based on the reverse blood flow and the anastomosis between the superficial sural artery and the perforators of peroneal artery. This flap is used in order to reconstruct the soft tissue defects of the distal leg, ankle and heel and also to cover the vessels, tendons and bones. It is possible to cover the defects in size 10*12 cm with this flap, classically; as well, the design of the flap is being done by the limited shapes such as L and T-shaped. The purpose of this article is to introduce the new design of this flap to creating the most level of consistency with the shape of the defect.
    Method
    The patient was a twelve year old girl who faced a large defect and the separation of the soft tissue of the heel and ankle of the right foot by an accident with a motorcycle about three weeks prior to her referral as her medial malleolus and Achilles tendon were exposed. Then, after the first reconstruction in the orthopedically services, she faced severe necrosis of tissue and exposition of the heel's bone and Achilles tendon. There was not a clear sensory disorder in her fingers and the movement of her ankle and toes were intact. During the first surgical operation, debridement of the necrotic tissue was occurred and preparation of the fields for the pediculate flap was done. Then bandage, dressing and splint–making were completed. The second operational surgery was done for designing a flap and during this operation, the sural flap was designed in a boot – shaped way due to the impossibility of covering the defect using the classic method and the obvious need for longer pedicle. In the end, the basis of flap was cut during the third operational surgery and the final reconstruction of the damage was done. Moreover, the soft tissue defect of the donor flap was reconstructed by the cutaneous graft from the medial surface of the thigh of the same foot. Then, the patient was followed for three months.
    Findings: The final result of designing the sural flap in a boot – shaped way for this area of lower limbs was remarkable because there were no side effects such as venous congestion, superficial necrosis and the bleeding from the flap's edge and finally, the patient could properly walk. The effects of removing the flap in the donor site and the sensory disorder resulted from removing the flap were trivial and negligible and also, the patient returned to her daily life in almost no time.
    Conclusion
    A boot-shaped sural flap is one of the best choices for covering the defects of soft tissue of the heel and ankle. In the classic term, it is formed in a rectangular or oval shape but this flap was a versatile flap and can be designed in other shapes for increasing the efficiency of the flap and decreasing the side effects in terms of the shape and size of the defects.
    Keywords: Heel, ankle trauma, Heel, ankle soft tissue defects, Boot –Shaped Sural Flap
  • Behzad Salmani *, Dr Jaafar Hasani Pages 64-72
    Background
    The present study aimed at determining the role of Intolerance of Uncertainty and positive Metacognitive Beliefs in Obsessive Compulsive and Depression disorders.
    Methods
    Seventy patients with obsessive compulsive disorders and depression referred to psychiatry clinics of Baghiyatallah and Taleghani hospitals of Tehran were chosen via convenient sampling and were compared with 35 normal individuals (age range of 20 to 38) on intolerance of uncertainty scale and positive metacognitive beliefs subscale. Then data were analyzed using one way variance analysis and Scheffe post-hoc test. Research design of present study was Ex post facto research.
    Results
    Patients suffering from obsessive compulsive disorder and depression gained higher scores than normal group in intolerance of uncertainty scale. Regarding positive metacognitive beliefs, patients with obsessive compulsive disorder gained higher scores than depressive patients; and depressive patients gained higher scores than normal group.
    Conclusion
    Considering the crucial role of intolerance of uncertainty and positive metacognitive beliefs in obsessive compulsive disorder and depression, they should receive special attention in treatment.
    Keywords: Intolerance of Uncertainty, Positive Metacognitive Beliefs, Obsessive Compulsive Disorder, Depression