فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:23 Issue: 3, 2016

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • احمد انحصاری، اکبر احمدی، الهام ملکی، عبدالرسول محمدی* صفحه 261
    مقدمه
    دیابت عامل بسیار مهمی در ایجاد سکته ناشی از گرفتگی عروق محسوب می شود. تغییرات ناشی از دیابت می تواند به شکل میکروآنژیوپاتی و ماکروآنژیوپاتی، عروق سیستمیک و عروق مغزی را هم زمان درگیر کند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ضخامت انتیما مدیای شریان کاروتید در کودکان مبتلا به دیابت نوع یک بود.
    روش
    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی، بر روی 50 نفر در سنین 5 تا 18 سال در دو گروه 25 نفره مبتلایان به دیابت نوع یک و گروه شاهد انجام گرفت. پس از کسب رضایت آگاهانه و تکمیل اطلاعات دموگرافیک، شرکت کنندگان تحت سونوگرافی از شریان کاروتید دو طرف (پروگزیمال نسبت به بولب و در دیواره دیستال شریان نسبت به پروب) قرار گرفتند و برای آن ها آزمایش نمایه های (پروفایل) چربی در حالت ناشتا انجام شد و از آن ها به صورت تصادفی، فشار خون گرفته شد. سپس، تمامی داده ها در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین ضخامت انتیما مدیای شریان کاروتید در گروه بیماران 09/0 ± 45/0 و در گروه شاهد 06/0 ± 38/0 میلی متر بود که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت (004/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ضخامت انتیما مدیای شریان کاروتید و نمایه های (پروفایل) چربی سرم در کودکان مبتلا به دیابت به میزان معنی داری بیشتر از گروه شاهد می باشد. همچنین، در کودکان مبتلا به دیابت، فقط فشار خون سیستولیک با افزایش انتیما مدیای شریان کاروتید، همبستگی معنی داری را نشان داد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، ضخامت انتیما مدیای شریان کاروتید، پروفایل چربی، سونوگرافی
  • حسن رامشینی*، نیره کوثری، شهریار سعیدیان صفحه 271
    مقدمه
    آلزایمر یک بیماری تحلیل برنده سیستم عصبی است که از ویژگی های اصلی آن رسوب پلاک های غیر طبیعی آمیلوئیدی ?A در مغز می باشد.گرچه مطالعات گسترده ای برای ساخت داروهای موثر در درمان این بیماری انجام شده است، اما تاکنون دارویی که بتواند تشکیل این تجمعات را مهار و علایم بیماری را بهبود ببخشد ساخته نشده است. یکی از روش های مهم درمانی، استفاده از عصاره گیاهان دارویی که غنی از ترکیبات آروماتیک هستند می باشد. در مطالعه حاضر، اثر عصاره مرزه در مهار تشکیل آمیلوئید حاصل از لیزوزی سفیده تخم مرغ و همچنین اثر آن روی حافظه فضایی موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    تعداد 24 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 280-250 گرم به چهارگروه کنترل، دریافت کننده اسکوپولامین، دریافت کننده فیبرهای لیزوزیم و دریافت کننده فیبرهای لیزوزیم تشکیل شده در حضور عصاره مرزه تقسیم شدند. تمام موش ها به کمک ماز آبی تحت آزمون یادگیری و حافظه فضایی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تزریق تجمعات آمیلوئیدی لیزوزیم به هیپوکامپ موش صحرایی باعث تخریب حافظه فضایی موش شده در حالی که تجمعات لیزوزیم تشکیل یافته در حضور عصاره مرزه غیر سمی بوده و با تزریق به موش روی یادگیری و حافظه فضایی موش صحرایی تاثیر ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره مرزه قادر است به طور مستقیم تشکیل تجمعات آمیلوئیدی حاصل از لیزوزیم را مهار نماید و در نتیجه مانع تخریب حافظه فضایی در موش صحرایی گردد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از پروتئین های مدل به عنوان یک ابزار معتبر در مطالعات مربوط به بیماری آلزایمر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیزوزیم سفیده تخم مرغ، تجمع آمیلوئیدی، عصاره مرزه، آلزایمر، حافظه فضایی
  • میترا سبحانی پور، حمیدمعرفتی*، احمدغلامحسینیان صفحه 286
    مقدمه
    عمده ترین مسائل و مشکلات دیابت در طولانی مدت و به شکل مزمن عوارض عروقی برای بیماران است که در قالب عوارض میکرو و ماکرو وسکولار طبقه بندی می شوند و پیامد آن بیماری های قلبی- عروقی، نوروپاتی، رتینوپاتی و... خواهد بود. با توجه به تاثیر فعالیت ورزشی بر خون رسانی و توزیع جریان خون بافت ها و ماهیت متفاوت دو نوع تمرین مقاومتی و هوازی، هدف از پژوهش حاضر مطالعه و مقایسه تاثیر یک دوره تمرینات هوازی و مقاومتی بر میزان آنژیواستاتین مردان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    روش
    به این منظور تعداد 26 نفر مرد مبتلا به دیابت نوع 2 (سن 3/11±56/64 سال، وزن 42/5±50/68 کیلوگرم، قد 162/43±00/150 سانتیمتر و سابقه ابتلا به دیابت10 سال) از مرکز دیابت کرمان به صورت هدفمند انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه تمرین هوازی و مقاومتی تقسیم شدند. آزمودنی ها پس از آشنایی با پروتکل، تمرینات مقاومتی را بر اساس درصدی از قدرت بیشینه( RM1) و تمرین استقامتی را با شدت درصدی از حداکثر اکسیژن مصرفی، سه جلسه در هفته (هر جلسه ??-?? دقیقه) و به مدت 12 هفته انجام دادند. نمونه های خونی، قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی جمع آوری شد. برای مقایسه درون گروهی از آزمون آماری t- وابسته و برای مقایسه بین گروهی آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی تغییرات بین گروهی تفاوت معنی داری در سطوح سرمی آنژیوستاتین نشان نداد (116/0=P). همچنین تفاوت معنی داری بین دو گروه درسطوح سرمی VEGFR مشاهده نشد (218/0=P)، اما در بررسی تغییرات درون گروهی، سطح آنژیوستاتین و VEGER در هر دو گروه افزایش معنی دار نشان دادند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که دوازده هفته تمرین مقاومتی و هوازی فزاینده موجب بهبود نیمرخ گلوکزی، افزایش غیرمعنی دار عامل مهاری آنژیوستاتین در مردان مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
    کلیدواژگان: آنژوستاتین، دیابت نوع 2، آنژویژنز، تمرینات مقاومتی، تمرینات هوازی
  • مریم نخشب، احمد احمدزاده امیری، شراره درگاهی، رویا فرهادی*، جمشید یزدانی صفحه 296
    مقدمه
    رتینوپاتی نارسی (Retinopathy of prematurity: ROP) یک اختلال تکاملی عروق شبکیه نوزادان نارس است. درسال های اخیر به علت روش های پیشرفته نگهداری نوزادان دربخش های مجهز مراقبت های ویژه، رتینوپاتی نارسی به یکی ازعلل عمده نابینایی و ناتوانی های چشمی درنوزادان زنده مانده تبدیل شده است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی و شدت رتینوپاتی وبررسی برخی عوامل خطرمرتبط در نوزادان نارس دربیمارستان بوعلی سینا و امام (ره) ساری انجام گرفت.
    روش
    تحقیق به روش توصیفی- مقطعی و به مدت یک سال انجام شد. تمام نوزادان بستری دربخش مراقبت های ویژه نوزادان و بخش نوزادان بیمارستان های مورد مطالعه که سن حاملگی کمتراز 30 هفته و یا سن حاملگی کمتر از 34 هفته به همراه شرایط ناپایدار داشتند، مورد بررسی بالینی وآزمایشگاهی قرارگرفتند.
    یافته ها
    فراوانی رتینوپاتی در 146 نوزادی که وارد مطالعه شدند، 24 مورد ( 4/16 درصد) بودکه 6 مورد درجه 1، چهارده مورد درجه 2 و چهار مورد هم درجه 3 بودند. هرچهارمورد رتینوپاتی درجه 3 به وسیله تزریق داخل زجاجیه اواستین و یا بدون نیاز به درمان بهبود یافتند. شصت و شش درصد از مبتلایان به رتینوپاتی، سن حاملگی کمتر از 30 هفته و همه آنها وزن هنگام تولد کم تر از2000 گرم داشتند. ارتباط آماری معناداری بین بروز رتینوپاتی و متغیرهای متوسط سن حاملگی، متوسط وزن هنگام تولد، سابقه اینتوباسیون، سابقه خونریزی داخل بطنی،2/7 PH<، درصد اکسیژن و سابقه فشار خون بالا یا پائین درنوزاد وجود داشت. اما مدت اکسیژن درمانی، سابقه آپنه و احیا، سپسیس و مدت نوردرمانی با رتینوپاتی ارتباط معناداری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    فراوانی رتینوپاتی نارسی در بیمارستان های بوعلی و امام (ره) شهر ساری مشابه مطالعات دیگر بود. هم چنین مهم ترین عوامل ایجادکننده آن، سن و وزن کم حاملگی بودند. باتوجه به خطر وجود این بیماری در نوزادان نارس، علاوه بر غربال گری تمامی نوزادان با سن حاملگی 30 هفته یا کم تر غربال گری در نوزادان رسیده تر که در گروه پرخطر ابتلا به رتینوپاتی هستند، هم در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: رتینوپاتی نارسی، نوزادان نارس، ریسک فاکتور، وزن کم هنگام تولد
  • تینا دیهیم، قاسم یزدان پناه، حسن نیک نژاد* صفحه 308
    مقدمه
    پرده ی آمنیون به مدت طولانی پس از پیوند (به عنوان جایگزین قرنیه) در چشم باقی می ماند که می تواند بر روی میزان عبور نور (شفافیت) موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان شفافیت پرده ی آمنیون پس از خشک کردن در خلاء (لیوفیلیزاسیون) و مقایسه ی نتایج آن با شفافیت قرنیه خرگوش بوده است.
    روش
    شفافیت پرده های آمنیون به دست آمده از ناحیه ی دیسک و پریفرال (خارج از دیسک) جفت به صورت تازه و لیوفیلیزه و شفافیت قرنیه خرگوش ها اندازه گیری شد. برای حذف لایه ی اپی تلیال از هضم آنزیمی استفاده شد. ساختار پرده های آمنیون با رنگ آمیزی های هماتوکسیلین و ائوزین، ماسون تریکروم و پریودیک اسید شیف و فراساختار سطح آنها با میکروسکوپ الکترونی نگاره ارزیابی شد.
    یافته ها
    میزان شفافیت پرده ی آمنیون لیوفیلیزه تفاوتی با بافت تازه نداشت. میزان عبور نور از ناحیه ی دیسک پرده ی آمنیون کمتر از ناحیه ی پریفرال بود. حذف لایه ی اپی تلیال باعث افزایش میزان عبور نور از پرده ی آمنیون شد به طوری که شفافیت پرده ی آمنیون معادل با شفافیت قرنیه ی خرگوش شد. بررسی های میکروسکوپ الکترونی نشان داد که باقیمانده های سلول های اپی تلیال باعث پخش نور پس از لیوفیلیزاسیون می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که برای افزایش شفافیت پرده ی آمنیون برای پیوند های چشمی بهتر است تا سلول های اپی تلیال قبل از نگهداری بافت ها به روش لیوفیلیزاسیون حذف شوند.
    کلیدواژگان: پرده ی آمنیون، شفافیت، خشک کردن در خلاء (لیوفیلیزاسیون)، قرنیه
  • زهرا عطایی، قربان عابدینی، راضیه سادات رضوانی نژاد، مهدی انصاری* صفحه 321
    مقدمه
    اثرات بی حس کننده موضعی دیفن هیدرامین همراه با ترکیباتی مانند آلومینیوم و منیزیم هیدروکساید به عنوان حامل، سال های متمادی در طب رایج مورد استفاده قرار گرفته است. ماندگاری اندک دهان شویه های بی حس کننده به علت شسته شدن سریع با بزاق و افزایش روزافزون توجه به مواد گیاهی و طبیعی در دارودرمانی بیماری ها، انگیزه اصلی فرمولاسیون دیفن هیدرامین در پایه موسیلاژ به دانه و بررسی خصوصیات برون تنی آن و ارزیابی بالینی اثرات بی حسی موضعی فرمولاسیون در این تحقیق بود.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دو سوکور و آزمایشگاهی- توصیفی بود که در آن چهار فرمولاسیون مشتمل بر دیفن هیدرامین در موسیلاژ به دانه، دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی، دیفن هیدرامین ساده و الگزیر دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی بر روی ?? نفر داوطلب سالم مذکر در فاصله سنی 30-20 سال انجام شد. فرمولاسیون ها از نظر آزادسازی دیفن هیدرامین با استفاده از غشای سلولزی در سل انتشار Franz مورد بررسی قرار گرفت. بررسی بالینی به صورت طول مدت اثر دهان شویه با تجویز دهان شویه جهت داوطلبان سالم به مدت 2 دقیقه و کنترل دوام اثر در زمان های 10، 20 و 30 دقیقه بعد از مصرف دهان شویه با سوال از بیمار و ثبت در پرسش نامه انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های Kruskal-Wallis و Mann-Whitney تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاکی از افزایش طول مدت اثر دهان شویه ترکیبی دیفن هیدرامین و موسیلاژ به دانه به میزان حداقل سه برابر فرآورده های دیفن هیدرامین ساده با آلومینیوم و الگزیر دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی بود. همچنین، بررسی های آزمایشگاهی نشان داد که ضریب انتشار دیفن هیدرامین در حامل موسیلاژ به دانه تفاوت معنی داری با محلول دیفن هیدرامین و ترکیب دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی داشت (010/0 > P)، اما بین ترکیب الگزیر دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (204/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی های بالینی و آزمایشگاهی نشان داد که ترکیب حاوی دیفن هیدرامین و موسیلاژ به دانه، قادر به آزادسازی کنترل شده دیفن هیدرامین می باشد و این ترکیب می تواند جایگزین ترکیب دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی شود.
    کلیدواژگان: موسیلاژ به دانه، دیفن هیدرامین، آلومینیوم ام جی، بی حسی موضعی
  • علیشا اکیا، کمال احمدی*، بیژن نعمانپور صفحه 334
    مقدمه
    نایسریا مننژیتیدیس (Neisseria meningitidis) باکتری سخت رشد و از عوامل اصلی مننژیت و سپسیس حاد می باشد که درمان مناسب آن، به تشخیص صحیح و به موقع بستگی است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی عفونت نایسریا مننژیتیدیس در نمونه های مایع مغزی- نخاعی (Cerebrospinal fluid یا CSF) بیماران مشکوک به مننژیت بود.
    روش
    در مطالعه حاضر، نمونه های مایع مغزی- نخاعی 198 نمونه بیمار مشکوک به مننژیت با استفاده از روش Real-time PCR (Real-time polymerase chain reaction) و پرایمر اختصاصی ژن ctrA مننگوکوک با طول 110 جفت باز (bp) مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات بیماران و همچنین، داده های تجزیه مایع مغزی- نخاعی نیز جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران مورد بررسی، 3/25 ± 1/32 سال بود. در کل، نمونه 7 بیمار (5/3 درصد) با میانگین سنی 2/28 ± 0/44 سال از نظر عفونت مننگوکوک مثبت اعلام شد که به ترتیب دارای میانگین پروتئین و گلوکز 86/39 و 86/41 میلی گرم بر دسی لیتر بود. در نمونه های مثبت، میانگین تعداد گلبول های سفید(White blood cells یا WBC)، 5009 و میزان سلول Polymorphonuclear در نمونه های مثبت شده، 5/76 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بیشترین موارد مثبت عفونت مننگوکوک، در بیماران مرد میان سال و بالاترین شیوع مننژیت باکتریال در فصل زمستان تشخیص داده شد. به نظر می رسد که روش های مرسوم کشت، فاقد حساسیت کافی برای شناسایی این باکتری در نمونه های مایع مغزی- نخاعی باشد، اما تکنیک های مولکولی نظیر Real-time PCR، روش هایی دقیق، سریع و حساسی برای تشخیص مننگوکوک در مایع مغزی- نخاعی است. یافته های سیتولوژی و بیوشیمیایی نمونه های مایع مغزی- نخاعی نیز می تواند سرنخ با ارزشی در تشخیص مننژیت باکتریایی فراهم کند.
    کلیدواژگان: مننژیت باکتریال، Real، time polymerase chain reaction، مننگوکوک
  • نسیم بهرامی، آمنه یعقوب زاده، سید حمید شریف نیا، محمدعلی سلیمانی*، علی اکبر حق دوست صفحه 344
    مقدمه
    رضایت جنسی یکی از نیازهای فیزیولوژیک و همچنین یکی از ابعاد اساسی زندگی انسان است که تاثیرات مهمی بر سلامت فرد و اجتماع خواهد داشت. برای درک بهتر این موضوع و حل بحران ها و مسائل ناشی از آن، به ابزار اختصاصی برای اندازه گیری رضایت جنسی در زوجین ایرانی نیاز است. پژوهش حاضر با هدف بررسی روایی و پایایی شاخص رضایت جنسی در زوجین ایرانی در سال 1392 صورت گرفت.
    روش
    در این مطالعه روش شناسی، 150 زوج ایرانی ساکن قزوین پرسشنامه 25 گویه ای رضایت جنسی لارسون را تکمیل کردند. پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ و آزمون همبستگی درون خوشه ایبه دست آمد. تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی به کمک SPSS-AMOS22 انجام شد.
    یافته ها
    میزان آلفای کرونباخ برای سوالات مثبت و منفی بیشتر از 7/0 بود. تحلیل عامل اکتشافی به کمک تحلیل مولفه اصلی و با استفاده از چرخش واریمکس سه عامل پنهان استخراج کرد که 73/42 % واریانس کل تبیین شد. تحلیل عامل تاییدی مدل نهایی سازه رضایت جنسی لارسون را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی ابزار رضایت جنسی داراری مشخصه های قابل قبولی در زوجین ایرانی است. تحلیل عاملی نشان داد که پرسشنامه رضایت جنسی دارای یک ساختار چند بعدی است. با در نظر گرفتن ویژگی های صحیح روانسنجی، از این پرسشنامه می توان به منظور سنجش رضایت جنسی در جمعیت ایرانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرسشنامه رضایت جنسی لارسون، روایی، پایایی
  • ناهید ندایی*، عباسعلی حسین خانزاده، افشین شفقی، اکرم پرند صفحه 357
    مقدمه
    استرس نقش مهمی در تشدید نشانه های بیماری بازگشت اسید معده به مری (Gastroesophageal reflux disease یا GERD) ایفا می کند. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین میزان اثربخشی آموزش مدیریت استرس بر کاهش نشانه ها در افراد مبتلا به این بیماری بود.
    روش
    این پژوهش نیمه تجربی به صورت طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه شاهد انجام شد. از میان بیمارانی که از بهمن سال 1390 تا مرداد سال 1391 به مطب پزشک فوق تخصص بیماری های گوارش در شهر انزلی مراجعه کرده بودند و بنا به تشخیص پزشک به بیماری GERD مبتلا بودند، 38 بیمار زن انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و شاهد قرار گرفتند. پس از انجام پیش آزمون به کمک مقیاس ارزیابی نشانه بیماری بازگشت اسید معده به مری، ضمن ادامه درمان های متداول پزشکی در دو گروه، 8 جلسه مدیریت استرس گروهی برای گروه آزمایش برگزار شد. در پایان، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد و داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های تحلیل کوواریانس یک طرفه، Independent t و Paired t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آموزش مدیریت استرس، ابعاد فراوانی هر یک از نشانه های بیماری (01/0 = t) و ناراحتی یا کسالت مربوط به هر نشانه بیماری (001/0 > P) را در افراد گروه آزمایش کاهش داد، اما بر تعداد نشانه های بیماری آن ها تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس گروهی می تواند در کنترل نشانه های GERD تاثیرگذار باشد. بنابراین، توصیه می شود که از این شیوه نیز در کنار درمان های دارویی استفاده شود.
    کلیدواژگان: بیماری بازگشت اسید معده به مری، آموزش مدیریت استرس، نشانه ها
  • عباس رحمتی، رضا امیرتیموری*، محجوبه پورابراهیمی صفحه 368
    مقدمه
    اضطراب به عنوان یک اختلال مبتنی بر هیجان، متاثر از تاب آوری است و انتظار می رود که توانایی افراد در نظم دهی به هیجاناتشان بتواند عامل بسیار مهمی در تعیین میزان تاب آوری آنان باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های نظم دهی هیجان بر تاب آوری افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (Generalised anxiety disorder یا GAD) انجام شد.
    روش
    در این مطالعه نیمه تجربی، شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، به ترتیب از هر ناحیه سه دبیرستان و از هر دبیرستان دو کلاس در پایه اول انتخاب شد. بعد از تکمیل پرسش نامه اضطراب Beck (Beck anxiety inventory یا BAI) و انجام مصاحبه بالینی، 30 نفر انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمایش شیوه مهارت های نظم دهی هیجان Gratz و Gunderson را در 13 جلسه آموزش دیدند، اما گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکردند. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله به گویه های پرسش نامه تاب آوری Connor و Davidson پاسخ دادند. تفاوت نمرات پیش آزمون و پس آزمون برای هر یک از افراد محاسبه شد و داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش مهارت های نظم دهی هیجان بر تاب آوری افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر موثر است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آموزش مهارت های نظم دهی هیجان، می تواند برای ارتقای تاب آوری افراد مضطرب در مداخلات بالینی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب فراگیر، مهارت های نظم دهی هیجان، تاب آوری
  • داود کلانتر نیستانکی، اکبر میرصالحیان، محمد ایمان عینی، فرشته جبل عاملی، مهدی فتاحی بافقی، شهلا منصوری* صفحه 380
    تولید آنزیم های بتالاکتاماز، یکی از شایع ترین مکانیسم های مقاومت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام در باسیل های گرم منفی انتریک می باشد. شناسایی باکتری های تولید کننده بتالاکتاماز با طیف اثر گسترده با استفاده از روش های فنوتیپی، نقش مهمی در درمان عفونت های حاصل از آن ها دارد. .هدف از انجام این مطالعه، مرور آخرین مطالعات و راهنمایی های لازم جهت شناسایی آنزیم های بتالاکتاماز در باسیل های گرم منفی شایع در نمونه های کلینیکی می باشد.
    کلیدواژگان: باسیل های انتریک، آنزیم های بتالاکتاماز با طیف گسترده، روش های فنوتیپی
|
  • M.D., Akbar Ahmadi , Elham Maleki , Abdolrasool Mohammdi * Page 261
    Background and Aims
    Diabetes is a very important factor for stroke due to blocked blood vessels. It can involve systemic and cerebrovascular arteries at the same time via microangiopathy and macroangiopathy. This project aimed to compare the intima-media thickness of carotid artery in children with diabetes type and the control group.
    Methods
    In this case-control study, 50 children with the age of 5-18 years were enrolled in two equal groups of patients and controls. After obtaining informed consent and completing the demographic data, carotid artery ultrasound, lipid profile test and checking random blood pressure was conducted for the subjects. Then, the data were statistically analyzed using SPSS software.
    Results
    The mean intima-media thickness of the carotid artery was 0.45 ± 0.09 and 0.38 ± 0.06 in control and patient groups, respectively. There was a statistically significant difference between the two groups (P = 0.004).
    Conclusion
    The intima-media thickness of the carotid artery and serum lipid profiles in children with diabetes was significantly higher than the control group. In addition, in children with diabetes, the systolic blood pressure was significantly correlated with the increased intima-media thickness of the carotid artery.
    Keywords: Diabetes, Carotid artery, Intima, media thickness, Lipid profile, Ultrasound
  • Hasan Ramshini *, Nayerreh Kosari , Shahriar Saeidian Page 271
    Background and Aims
    Alzheimer's disease is a neurodegenerative disorder characterized by the abnormal aggregation of amyloid-? plaques in the brain. Although several studies have been done for finding effective medicines in the treatment of this disease, a drug that inhibits amyloid ? aggregation and ameliorates the disorder has not been approved so far. One important therapeutic approach is use of herbal extracts which are rich in aromatic compounds. In the present study, we induced amyloid aggregation in hen egg white lysozyme (HEWL), and the therapeutic efficacy of Satureia hortensis extract on amyloid aggregation inhibition, learning and spatial memory of rats were investigated.
    Methods
    A total of 24 male wistar rates (250-280 gr) were divided into the 4 groups (n=4): control, scopolamine- received, lysozyme- received, and lysozyme- received in presence of Satureia hortensis extract. Morris Water maze was used for studying the learning and spatial memory.
    Results
    The results showed that the hippocampal injection of HEWL causes damage to the spatial memory of rats, but amyloid aggregation formed in the presence of Satureia hortensis is not toxic and has, no significant effect on spatial memory of rat.
    Conclusions
    These observations suggest that Satureia hortensis extract is capable of inhibiting amyloid aggregation. Morover, the study showed the importance of using model proteins as a valid tool in studies on Alzheimer’s disease.
    Keywords: Hen egg white lysozyme, Amyloid aggregation, Satureia hortensis extract, Alzheimer, s disease, Spatial memory
  • Mitra Sobhanipour , Hamid Marefati *., Ahmad Gholamhosseinian Najar Page 286
    Background and Aims
    The main long-term problems of chronic diabetes are cardiovascular complications classified as micro/macro-vascular complications. The consequences for patients include cardiovascular diseases, nephropathy, retinopathy, and so on. Due to the effect of exercise on tissue blood flow distribution and the different nature of the two types of resistance and aerobic exercises, this study aimed to compare the effect of aerobic and resistance trainings on angiostatinlevel of men with type 2 diabetes.
    Methods
    A total of 26 men with type 2 diabetes (mean age: 64.56±11.3 years, mean weight: 68.50±5.42 kg, mean height: 150±43.162 cm and 10- year history of diabetes) referred to Kerman Diabetes Center were purposefully selected and randomly divided into two groups of aerobic and resistance trainings. After being familiarized with the research protocol, subjects did resistance exercises based on a percentage of the maximal strength (1 RM) and the endurance exercise with the intensity of percentage of maximum consumed oxygen three sessions in week (40-60 minutes each session) and for 12 weeks. Blood samples before and 24 hours after the last training session were collected. For comparison within the groups, independent t- test and for comparison between groups, repeated measure two-way ANOVA were used.
    Results
    Serum anigiostatin level and VEGFR showed no significant difference between the two groups (P=0.116, P=0.218 respectively), but groups showed significant increase in serum angiostatinlevel and VEGFR after the intervention (P
    Conclusion
    The results showed that twelve weeks of resistance and aerobic exercises can improve of men with type 2 diabetes and increases their anigiostatin level but non significantly.
    Keywords: Angiostatin_Type 2 diabetes_Angiogenesis_Resistance training_Aerobic training
  • Maryam Nakhshab , Ahmad Ahmadzadeh Amiri , Sharareh Dargahi , Roya Farhadi *., Jamshid Yazdani Page 296
    Background and Aims
    Retinopathy OF prematurity (ROP) is a developmental disorder of retinal vessels in premature neonates. In recent years, because of advances in the care of neonates hospitalized in equipped Intensive care units, retinopathy of prematurity has become a major cause of blindness in those who are survived. This study assessed the incidence and severity of retinopathy and related risk factors in premature infants in Bo-Alisina and Emam Khomeini Hospitals in Sari.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional study conducted for one year. All neonates hospitalized in NICU and neonatal wards of selected Hospitals with a gestational age less than 30 weeks or gestational age less than 34 weeks with unstable conditions were included for clinical and laboratory studies.
    Result
    The incidence of ROP in 146 studied neonates was 16.4% (24 cases), of which 6 cases were of grade 1, 14 cases of grade 2 and four cases were grade 3. All four cases with grade 3 ROP were recovered with injection of intravitreal avastin or without medical therapy. Sixty six percent of patients with ROP, had a gestational age of less than 30 weeks and all of them had birth weights less than 2000grams. There was statistical correlation between the incidence of ROP and gestational age, birth weight, history of intubation, Intraventricular hemorrhage, PH
    Conclusions
    The incidence of retinopathy of prematurity in Bo-Alisina and Emam Khomeini Hospitals in Sari was similar to other studies. The most important risk factors were low gestational age and birth weight. Considering the risk of the disease in premature infants, ROP screening is recommended not only for prematures under 30 weeks of gestational age but also in more mature ones who have any risk factor for ROP.
    Keywords: Retinopathy of prematurity, Risk factor, Premature neonate, Low birth weight
  • Tina Deihim , Ghasem Yazdanpanah , Hassan Niknejad * Page 308
    Background and Aims
    Amniotic membrane persists for a long time after ocular transplantation (as corneal substitute) and can affect light transmission (transparency). The aim of this study was to evaluate the transparency of amniotic membrane after freeze-drying (lyophilization) and to compare the results with transparency of rabbit cornea.
    Methods
    Transparency of rabbits’ corneas and fresh and lyophilized AMs from disk and peripheral (out of disk) regions of placenta were measured. The epithelial cells which have stem cell properties were removed with enzymatic digestion. The structure of amniotic membrane was evaluated using H&E, periodic acid-schiff and masson’s trichrome staining, and ultrastructural evaluation of surface was carried out using scanning electron microscope.
    Results
    The transparency of lyophilized amniotic membrane was not different with that of fresh one. The light transmission of amniotic membrane from disk region was less than peripheral region. Removing of the epithelial layer improved the light transmission of the amniotic membrane up to the transparency of rabbit cornea. Scanning electron microscopy revealed that the epithelial cell remnants scatter the light after lyophilization.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it is recommended to remove the epithelial layer of the amniotic membrane before lyophilization to increase its transparency amniotic membrane for corneal transplantation and ocular tissue engineering.
    Keywords: Amnion, Transparency, Freeze, drying, Cornea
  • Zahra Ataee, D.D.S., Ghorban Abedini, D.D.S., Razieh Sadat Rezvaninejad, D.D.S., Mehdi Ansari * Page 321
    Background and Aims
    The topical anesthetic effects of diphenhydramine combined with ingredients such as aluminum and magnesium hydroxide have been used for many years in modern medicine. Due to the limited durability of anesthetic mouthwashes due to saliva secretion and the spreading use of herbal and natural medicines in pharmacotherapy, this study was designed to formulate diphenhydramine in the mucilage of quince seed and evaluate its in-vitro properties and clinical anesthetic effect.
    Methods
    This research was a descriptive laboratory and double-blind clinical study on 4 formulations. Diphenhydramine in quince seed mucilage, diphenhydramine and aluminum magnesium hydroxide combination, diphenhydramine solution, and diphenhydramine elixir and aluminum magnesium hydroxide combination were administered to 12 healthy male volunteers. The age range of the participants was 20 to 30 years. All subjects signed informed consent forms. Diphenhydramine release from the formulations was assessed through cellulosic membrane in Franz diffusion cell. The clinical evaluation of the formulations on healthy volunteers was conducted through prescribing mouthwash use for 2 minutes and controlling the duration its effect in 10, 20, and 30 minutes after administration using a questionnaire. Data analysis was performed using Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    The duration of effect of diphenhydramine in quince seed mucilage base was at least 3 times longer than diphenhydramine solution and aluminum Mg and the diphenhydramine elixir and aluminum Mg combination. Clinical evaluation showed that the diffusion coefficient of diphenhydramine in the quince seed mucilage base was significantly different from that of the diphenhydramine solution and diphenhydramine and aluminum Mg combination (P
    Conclusion
    The results of in-vitro and clinical studies showed that diphenhydramine in mucilage of quince seed can sustain and control the release of diphenhydramine and can be administered instead of the diphenhydramine elixir and aluminum Mg combination.
    Keywords: Quince seed mucilage, Diphenhydramine, Aluminum magnesium, Topical anesthesia
  • Alisha Akya , Kamal Ahmadi *, Bizhan Nomanpour Page 334
    Background and Aims
    Neisseria meningitidis is bacteria fastidious, and the main causes of meningitis and acute sepsis. Appropriate treatment depends on accurate and timely diagnosis. This study aimed to identify Neisseria meningitidis infection in samples of cerebrospinal fluid (CSF) in patients with suspected meningitis.
    Methods
    In this study, 198 samples of cerebrospinal fluid of patients with suspected bacterial meningitis were assessed using real-time polymerase chain reaction (real-time PCR) targeted with specific primers prepared from meningococcal ctrA gene with the length of 110 bp. In addition, the data of patients and analysis of cerebrospinal fluid were collected.
    Results
    The mean age of the studied patients was 32.1 ± 25.3 year. Totally, the samples of 7 patients (3.5%) with the mean age of 44.0 ± 28.2 years were positive for meningococcal infectioun with the mean protein and glucose levels of 39.86 and 41.86 mg/dl, respectively. In positive cases, the mean number of white blood cells was 5009 with the mean polymorphonuclear (PMN) value was 76.5%.
    Conclusion
    In this study, most of the positive cases were middle-aged men with a higher incidence rate in the winter. It seems that the traditional methods of cultivation are not sensitive enough to detect this bacterium in cerebrospinal fluid. Alternatively, the molecular techniques such as real-time polymerase chain reaction seem to be accurate, sensitive and rapid for the detection of meningococcus in cerebrospinal fluid. The cytological and biochemical findings of cerebrospinal fluid can provide valuable clues in the diagnosis of bacterial meningitis.
    Keywords: Bacterial meningitis, Real, time polymerase chain reaction, Meningococcal
  • Nasim Bahrami , Ameneh Yaghoob Zadeh , Hamid Sharif Nia , Mohammad Ali Soliemani *. Ali Akbar Haghdoost Page 344
    Background and Aims
    Sexual satisfaction has been considered as one of the basic physiological needs, with significant impact on the health of individuals and society. In order to understand this concept better and dealing with crises and issues arising from it, the development of a specific questionnaire for measuring sexual satisfaction among Iranian couples is required. The present study aimed to assess the validity and reliability of the Persian Version of Index of Sexual Satisfaction in couples in 2013.
    Methods
    In this methodological study, 150 Iranian couples living in Qazvin completed the 25- item Larson's sexual satisfaction questionnaire. Reliability was determined by the calculation of Cronbach's alpha coefficient and intra-class correlation coefficients. Exploratory and confirmatory factor analysis was done by SPSS-AMOS22.
    Results
    Cronbach's alpha values for all positives and negative items were above 0.70. By using exploratory principal components analysis, with Varimax orthogonal rotation and an eigenvalue cut-off of 1.0, three factors were produced that explained more than 42.73% of the data. Confirmatory factor analysis confirmed the final factor construct of Larson sexual Satisfaction questionnaire.
    Conclusion
    Persian version of Larson sexual Satisfaction questionnaire has suitable validity and reliability to be used among the Iranian couples. The factor analysis demonstrated that Larson sexual Satisfaction questionnaire has a multi-dimensional structure. With consideration of the proper psychometric characteristics, this questionnaire can be used to measure sexual satisfaction in this population.
    Keywords: Larson Sexual Satisfaction questionnaire, Validity, Reliability
  • Nahid Nedaee, M.A.*, Abbas, Ali Hossein Khanzadeh , Afshin Shafaghi , Akram Parand Page 357
    Background and Aims
    Considering the important role of stress in intensifying gastroesophageal reflux disease (GERD) symptoms, the aim of the present study was to determine the effectiveness of stress management training in reducing symptoms in patients with GERD.
    Methods
    In the present semi-experimental study, a pre-test post-test design with control group was used. From among the patients who had refered to a gastroenterology specialist in Anzali, Iran, from January 2011 to July 2012 and were diagnosed with GERD, 38 women were selected based on the inclusion criteria. The subjects were randomly divided into experimental and control groups. After performing the pre-test using the Gastroesophageal Reflux Disease Symptom Assessment Scale (GSAS), 8 sessions of group stress management training were held for the experimental group along with applying routine medical treatments to both groups. At the end of the intervention, post-test was conducted on both groups. The obtained data were analyzed using one-way analysis of covariance, independent t-test, and paired t-test.
    Results
    Stress management training reduced the dimensions of the frequency of each symptom (t = 0.01) and the discomfort or malaise associated with each symptom of the disease (P
    Conclusion
    Group stress management training can be effective in controlling GERD symptoms. It is, therefore, suggested that it be used alongside pharmaceutical treatments.
    Keywords: Gastroesophageal reflux disease (GERD), Stress management training, Symptoms
  • Abbas Rahmati , Reza Amir, Teymoori *, Mahboubeh Pour, Ebrahimi Page 368
    Background and Aims
    Anxiety is an emotion-based disorder resulting from resiliency and it is expected that the ability of individuals to regulate their emotions can be a key factor in determining the amount of their resiliency. The present study aimed to examine the effects of training emotion regulation skills on the resiliency of patients with generalized anxiety disorder (GAD).
    Methods
    Using multi-stage clustered random sampling method in this quasi-experimental study, participants were selected from three high schools and two first-grade classes in each high school, respectively. Following the completion of the Beck anxiety inventory (BAI) and clinical interviews, 30 individuals were selected and placed randomly in two groups of experimental and control. The experimental group exposed to 13-sessions Gratz and Gunderson’s emotion regulation skills training, but the control group received no training. Both the groups were responded to the items of the Connor–Davidson Resilience Scale before and after the intervention. The differences of the scores were calculated between pre- and post-intervention data and were analyzed using one-way ANOVA.
    Results
    Training emotion regulation skills was effective on the resiliency of patients with generalized anxiety disorder.
    Conclusion
    It seems that training the emotion regulation skills can be implemented in clinical interventions to promote resiliency among the patients with generalized anxiety disorder?.
    Keywords: Generalized anxiety, Emotion regulation skills, Resiliency
  • Davood Kalantar, Neyestanaki , Akbar Mirsalehian , Mohammad Emaneini , Fereshteh Jabalameli , Mehdi Fatahi, Bafghi , Shahla Mansouri * Page 380
    The production of ?-lactamase enzymes is the main mechanism of resistance to ?-lactam antibiotics in gram-negative bacilli. Therefore, it is important to identify the ?-lactamases-producing bacteria for the treatment of caused infections. This article aimed to review the recent literature and guidelines regarding phenotypic detection of ?-lactamases in common gram-negative bacilli in clinical samples.
    Keywords: Enteric gram, negative bacilli, ?, lactamase enzymes, Phenotypic methods