فهرست مطالب

فیض - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 87، خرداد و تیر 1395)

مجله فیض
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 87، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد امین عدالت منش، سید دامون صدوقی* صفحات 100-107
    سابقه و هدف
    رگ زایی برای تکوین جنین و بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک همانند رشد تومور مورد نیاز است. مطالعات متعدد اثرات ضدسرطانی و ضدتکثیری صمغ آنغوزه را نشان می دهد. در پژوهش حاضر اثر عصاره آبی صمغ آنغوزه بر رگ زایی در مدل حلقه آئورت موش صحرایی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی آئورت موش صحرایی نژاد ویستار به قطعات 1 میلی متری تقسیم شد و در ماتریکس کلاژن کشت گردید. پس از مشاهده اولین جوانه های رگ زایی از حلقه آئورت در روز سوم، نمونه ها به 4 گروه (8=n) طبقه بندی شدند: گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی (تیمار با آب مقطر استریل) و گروه های تجربی 1 و 2 (تیمار با عصاره آبی صمغ آنغوزه در غلظت های 100 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر). 24 ساعت پس از تیمار، رگ زایی با میکروسکوپ معکوس بررسی و عکس برداری شد. طول و تعداد انشعابات عروقی توسط نرم افزار Image J اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین طول (143/8±5/3) و تعداد (2±7/3/51) انشعابات عروقی در نمونه های شاهد در مقایسه با نمونه های شاهد آزمایشگاهی (138/1±3/8)، (46/3±5/4) اختلاف معنی دار نشان نداد (0/05P).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی صمغ آنغوزه دارای اثر مهاری وابسته به دوز روی رگ زایی است؛ لذا استفاده از صمغ آنغوزه می تواند در مهار رگ زایی نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، صمغ آنغوزه، حلقه آئورت، موش صحرایی
  • فرزاد ناظم، عباس صالحی کیا *، سید محمد مرندی، احمد شهدادی صفحات 108-117
    سابقه و هدف
    در این مطالعه اثر تمرین ترکیبی در مقایسه با تمرین مقاومتی بر BMD و استحکام مکانیکی استخوان ران موش های صحرایی نر استئوپروتیک بررسی شد.
    مواد و روش ها
    از میان 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، 8 سر به عنوان گروه سالم جدا شد. پوکی استخوان با تزریق صفاقی محلول 20 درصد اتانول به مدت 3 هفته در سایر حیوانات القاء گردید. موش های استئوپروتیک در 4 گروه پایه، تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرین مقاومتی شامل 8 صعود از نردبان عمودی 110 سانتی متری در زاویه 80 درجه با وزنه های متصل به دم حیوان بود. اضافه بار بر اساس50 درصد وزن حیوان در ست اول تا 100 درصد در ست هشتم در نظر گرفته شد. گروه ترکیبی هر دو برنامه تمرین مقاومتی و استقامتی تردمیل (60 دقیقه در روز، سرعت 12 متر در دقیقه) را انجام دادند. فمور چپ حیوانات خارج شده، برای اندازه گیری BMD اسکن شده و با آزمون خمشی سه نقطه ای برای به دست آوردن حداکثر نیرو و سفتی آزمایش شدند.
    نتایج
    دو گروه تمرین مقاومتی و ترکیبی، افزایش معنی داری را در BMD، حداکثر نیرو و سفتی در مقایسه با گروه کنترل داشتند (0/019 P=). گروه ترکیبی در مقایسه با گروه مقاومتی تاثیر مثبتی بر استحکام مکانیکی استخوان (0/039 P=) بدون اختلاف معنی داری درBMD نشان داد (P=0/890).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبی از تمرین مقاومتی و استقامتی ممکن است یک اثر هم افزایی بر افزایش قدرت مکانیکی فمور استئوپروتیک موش های صحرایی نر در مقایسه با تمرین مقاومتی تنها داشته باشد.
    کلیدواژگان: چگالی استخوان، خصوصیات مکانیکی، پوکی استخوان، تمرین مقاومتی، تمرین ترکیبی، مدل حیوانی
  • آسیه عباسی دلویی *، احمد عبدی، هدی یزدانی تپه سری، مجتبی صالح پور، زهرا رستمی انگاسی، بهروز یحیایی صفحات 118-124
    سابقه و هدف
    شواهد موجود از التهاب سیستمیک در حضور چاقی و مقاومت انسولین حمایت می نمایند. آپلین از بافت چربی ترشح می شود و نقش مهمی در فرآیند التهاب دارد. هدف این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی بر آپلین پلاسما در موش های صحرایی نر دریافت کننده نیترو ال-آرژنین متیل استر (L-NAME) می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 20 ماهه به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین، مهارکننده و تمرین- مهارکننده تقسیم شدند. تمرین هوازی به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته و با شدت 80-75 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه اجرا شد. سه روز پس از آخرین جلسه تمرینی موش ها کشته شدند و نمونه های پلاسما به منظور بررسی آپلین جمع آوری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که سطح آپلین پلاسما در گروه تمرین بعد از هشت هفته تمرین استقامتی نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری نداشت (0/525 P=). باوجوداین، نتایج نشان داد که بین آپلین پلاسما در گروه مهارکننده نیتریک اکسید با گروه کنترل اختلاف معنی داری وجود دارد (P= 0/003). هم چنین، نتایج نشان داد بین سطوح انسولین و گلوکز چهار گروه اختلاف معنی داری وجود ندارد (05/P> 0).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سطوح آپلین پلاسما با افزایش سن تحت تاثیر فعالیت هوازی قرار نمی گیرد. با این وجود، مهار کننده نیتریک اکسید می تواند سطوح آپلین پلاسما را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، نیترو ال، آرژنین متیل استر، آپلین پلاسما، موش های صحرایی نر
  • سید جواد ساغروانیان، مسعود فریدونی*، علی اسداللهی صفحات 125-132
    سابقه و هدف
    امروزه با توجه به عوارض داروهای شیمیایی، داروهای با منشاء طبیعی مورد توجه بسیار است. گیاهان خانواده کما عموما در طب سنتی به عنوان مهار کننده درد و التهاب مطرح هستند. مطالعه حاضر اثر ضدالتهابی عصاره هیدروالکلی گیاه کمای بیابانی (Ferula szowitsiana DC.) را به عنوان یکی از گونه های این خانواده بر ادم التهابی ناشی از تجویز کف پایی فرمالین مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    عصاره هیدروالکلی گیاه کمای بیابانی در نرمال سالین، اتانول و توئین 80 به نسبت 1:1:8 حل شد. موش های صحرایی نر با وزن تقریبی 200 تا 250 گرم در گروه های کنترل، حلال (i.p)، حلال (i.t)، دوزهای مختلف عصاره (50، 100، 200 و mg/kg400، i.p و μl10/μg8، i.t)، نالوکسان ( mg/kg2، i.p) و نالوکسان ( mg/kg2، i.p)-عصاره (mg/kg400، i.p) قرار گرفتند. به منظور ایجاد التهاب از 0/05 سی سی فرمالین 2/5 درصد و برای سنجش میزان التهاب از روش پلتیسمومتری استفاده شد.
    نتایج
    عصاره گیاه کمای بیابانی به صورت وابسته به دوز باعث کاهش التهاب گردید (0/001 P<). از تجویز نخاعی غلظت معادل موثرترین دوز در تجویز مرکزی استفاده شد که نتایج مشابه تجویز سیستمیک آن بود. اگرچه نالوکسان باعث کاهش اثر ضدالتهابی عصاره شد (0/01 P<)، اما به طور کامل آن را از بین نبرد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    اثر ضدالتهابی عصاره گیاه کمای بیابانی احتمالا به واسطه تاثیر بر سیستم اعصاب مرکزی است و بخشی از این اثر به دلیل تاثیر بر سیستم اپیوئیدی می باشد.
    کلیدواژگان: کمای بیابانی، التهاب، پلتیسمومتری، موش صحرایی
  • طاهره بشیری، محمدتقی قربانیان *، سعید زواره صفحات 133-140
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) در ترمیم بافت های بدن دخیل هستند و منبع سلولی جذابی را برای مهندسی بافت تشکیل می دهند. پتانسیل تجدیدی آن ها توسط پیری سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو مختل می شود. آلفا لیپوئیک اسید (ALA) به دلیل خواص آنتی اکسیدانی به خوبی شناخته شده است. پروتئین Ki-67 در تمامی مراحل چرخه سلولی (G1، S، G2 & M) به جز G0 بیان شده و به طور معمول به عنوان نشان گر تکثیر سلولی شناخته می شود. از این رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ALA بر بقا و تکثیر MSCs در شرایط کشت آزمایشگاهی است.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی جدا شده از مغز استخوان موش صحرایی در پاساژ چهارم به مدت 24 ساعت در شرایط فقر سرم قرارداده شد و با افزودن هیدروکسی اوره به غلظتμM 2 هم زمانی سلولی انجام شد. پس از آن به مدت 48 ساعت در حضورALA Mμ 1 کشت داده شدند. به منظور ارزیابی میزان بقا و تکثیر سلولی از روش های MTT و ایمنوسیتوشیمی برای نشان گر Ki-67 استفاده شد.
    نتایج
    در بخش MTT افزایش میزان تکثیر در گروه هایی که به مدت 48 ساعت با ALA تیمار شده بودند، مشاهده شد. ارزیابی ایمنوسیتوشیمی برای نشان گر Ki-67 افزایش معنی داری را در گروه تیمار نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    می توان گفت ALA در افزایش میزان بقا و تکثیر سلول های بنیادی جدا شده از مغز استخوان موش صحرایی موثر است.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، تکثیر سلولی، آلفا لیپوییک اسید، پروتئین Ki، 67
  • مرضیه اسکندری، غلامحسین ناظم زادگان*، فرهاد دریانوش، مهدی صمدی، شیرین هنرپیشه، محمود حسن پور صفحات 141-146
    سابقه و هدف
    فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) یکی از عوامل اصلی است که فعالیت ورزشی تداومی طولانی مدت از طریق افزایش آن باعث اثرات مثبت بر مغز می شود. هدف مطالعه حاضر مقایسه اثر یک جلسه فعالیت استقامتی تداومی (CEE) و فعالیت تناوبی شدید (HIIE) بر مقادیر BDNF سرمی موش های صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی انتخاب و به روش تصادفی به سه گروه (CEE، HIIEو کنترل) تقسیم شدند. بعد از آشنایی با تردمیل، آزمودنی ها (به جز گروه کنترل) یک جلسه فعالیت ورزشی مورد نظر گروه خود اجرا کردند. در انتهای پژوهش نمونه خون از تمام آزمودنی ها گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد سطوح BDNF در گروه CEE به طور معنی داری از گروه HIIE (0/001 P=) و گروه کنترل (0/001 P=) بیشتر است، اما تفاوت معنی داری بین گروه HIIE و گروه کنترل مشاهده نشد (0/23 P=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد CEE مداخله مناسب تری جهت افزایش BDNF می باشد و این فاکتور بیشتر از شدت، تحت تاثیر مدت فعالیت ورزشی می باشد. بنابراین، برای رسیدن به فواید فعالیت ورزشی بر روی سیستم عصبی مرکزی احتمالا فعالیت های طولانی مدت مفید تر می باشند.
    کلیدواژگان: فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز، فعالیت استقامتی تداومی (CEE)، فعالیت تناوبی شدید (HIIE)
  • باقر سیدعلی پور*، علی حسنی، محمدعلی ابراهیم زاده، علی طراوتی صفحات 147-156
    سابقه و هدف
    جنس فراسیون آسا (Ballota L.) متعلق به خانواده نعناعیان (Labiatae) است که در سراسر جهان پراکنده می باشد. گیاهان این جنس خصوصیات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد میکروبی و ضد التهابی از خود نشان می دهند. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره قسمت هوایی گیاه Ballota platyloma با استفاده از روش های التراسونیک، پلی فنولیک و پرکولاسیون انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی قسمت های هوایی گیاه از منطقه ورسک استان مازندران جمع آوری شد. عصاره گیری با روش های التراسونیک، پلی فنولیک و پرکولاسیون انجام گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل، قدرت احیاکنندگی و میزان شلات کنندگی یون آهن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    محتوی فنول و فلاونوئید تام به ترتیب بدین صورت بود: پلی فنول > التراسونیک > پرکولاسیون. میزان IC50 برای به دام اندازی رادیکال DPPHبا سه روش پلی فنولی، پرکولاسیون و التراسونیک به ترتیب07/1±7/52، 87/0±64/6 و 06/0±58/2 به دست آمد. میزان IC50 برای شلات کنندگی یون آهن نیز به صورت زیر بود: پلی فنول< التراسونیک< پرکولاسیون. عصاره پلی فنولیک قدرت احیاءکنندگی بیشتری نسبت به عصاره اولتراسونیک و پرکولاسیون (P<0/001) در مقایسه با ویتامین C نشان داد (05/P<0).
    نتیجه گیری
    نتایج فراکشن پلی فنولیک بالاترین مقدار پلی فنول و فلاونوئید تام را نشان داد. فراکشن پلی فنولیک بیشترین قدرت احیاءکنندگی و التراسونیک بیشترین فعالیت به دام اندازی رادیکال DPPH را نشان داد. بنابراین فعالیت آنتی اکسیدانی را می توان به حضور فنول ها و فلاونوئیدها در عصاره ها نسبت داد.
    کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدان، Ballota platyloma، محتوی فلاونوئید، عصاره التراسونیک، عصاره پلی فنولیک
  • علی اصغر مقدم، پیمان رحیمی فیلی*، زهرا نیکوصفت، سجاد ضرغامی صفحات 157-164
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی کاربردهای فراوانی در طب تولید مثلی و زیست فناوری دارند. جهت نگهداری طولانی مدت این سلول ها از تکنیک انجماد استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر غلظت های مختلف FBS و ساکاروز روی درصد حیات اسپرماتوگونی بره بود.
    مواد و روش ها
    سلول های بیضه بره های نابالغ با روش هضم آنزیمی دو مرحله ای استخراج شده و با حذف تمایزی خالص سازی گردید. سپس، سلول ها به 6 گروه آزمایشی تقسیم بندی شدند. در گروه های 1، 2 و 3 از FBS با غلظت 10 درصد و از ساکاروز به ترتیب با غلظت های 0/07، 0/14 و 0/21 مولار و در گروه های 4، 5 و 6 از FBS با غلظت 20 درصد و از ساکاروز به ترتیب با غلظت های 0/07، 0/14 و 0/21 مولار استفاده شد. درصد حیات سلول ها در گروه های مختلف آزمایشی در سه مرحله مختلف (بلافاصله پس از استخراج، متعاقب افزودن محیط انجماد و پس از یخ گشایی) مورد سنجش قرار گرفت. جهت شناسایی سلول های اسپرماتوگونی تیپ A از رنگ آمیزی ایمنوسیتوشیمی علیه PGP9.5 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد مواد محافظ در برابر انجماد اثرات سمی روی اسپرماتوگونی بره ندارند. هم چنین، درصد زنده مانی این سلول ها در محیط حاوی 10 درصد FBS به طور معنی داری بیشتر از درصد زنده مانی آنها در محیط حاوی 20 درصد FBS بود. علاوه بر این، افزایش غلظت های ساکاروز (0/07، 0/14 و 0/21) تاثیر مثبتی روی درصد زنده مانی اسپرماتوگونی نداشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد استفاده از محیط انجماد حاوی 10 درصد DMSO توام با 10 درصد FBS و 0/07 مولار ساکاروز برای انجماد اسپرماتوگونی بره مناسب است.
    کلیدواژگان: اسپرماتوگونی بره، انجماد، ساکاروز، سرم جنین گاو، PGP9، 5
  • گیتا منعمیان*، ابولقاسم خوش کنش، تقی پورابراهیم صفحات 165-172
    سابقه و هدف
    فرسودگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که به دلیل اثرات نامطلوب و مخرب آن بر سیستم زوجی و ایجاد فاصله روانی-عاطفی در زوجین از دلایل اصلی کاهش کیفیت روابط زناشویی بوده و درصورت عدم درمان، زمینه را برای طلاق آماده می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش فرسودگی زناشویی و بهبود کیفیت روابط زناشویی در زنان متاهل انجام شد.
    موادر و
    روش ها
    برای انجام مطالعه نیمه تجربی حاضر از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. در این پژوهش از شیوه انتخاب نمونه هدفمند و جایگزینی تصادفی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه فرسودگی پاینز (Couple Burnout Measure) 1996 و مقیاس کیفیت روابط زناشویی گلوم بوگ راست (Inventory of Marital State) 1988 بود که توسط آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون تکمیل شد. سپس، گروه آزمایش به مدت 8 جلسه یک و نیم ساعته به شیوه گروهی و گام به گام و با توالی هر هفته یک جلسه در معرض درمان کوتاه مدت راه حل محور قرار گرفتند، اما برای گروه کنترل مداخله ای انجام نشد و پس از پایان جلسات درمانی دو گروه مجددا پرسشنامه ها را تکمیل کردند.
    نتایج
    تحلیل کواریانس چند متغیره و تک متغیره نشان داد درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش فرسودگی زناشویی و بهبود کیفیت روابط زناشویی زنان شرکت کننده در پژوهش موثر است (0/05 P<).
    نتیجه گیری
    درمان کوتاه مدت راه حل محور می تواند توسط مشاوران و درمانگران خانواده به عنوان روشی موثر در کاهش فرسودگی زناشویی و بهبود کیفیت روابط زناشویی زنان و پاسخ به نیازهای درمانی آنان به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: درمان کوتاه مدت راه حل محور، فرسودگی زناشویی، کیفیت روابط زناشویی
  • فاطمه نزهت*، ماندانا زارعی صفحات 173-179
    سابقه و هدف
    ولوواژینیت کاندیدایی دومین واژینیت عفونی شایع در میان زنان است. در این مطالعه، به بررسی هم خوانی علایم بالینی و نتایج آزمایشگاهی در تشخیص واژینیت کاندیدایی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 220 بیمار با علایم و نشانه های واژینیت انجام شد. پس از تشخیص واژینیت کاندیدایی بر اساس علایم بالینی شامل ترشحات سفید رنگ پنیری شکل و التهاب و قرمزی ناحیه ولو و واژن، از هر بیمار دو نمونه از ترشحات واژن گرفته شد. نمونه اول در شرایط استریل بر روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. نمونه دوم نیز مستقیما بر روی لام منتقل شد و یک قطره از محلول KOH 10 درصد به آن اضافه گردید. سپس نمونه ها به سرعت جهت مشاهده میکروسکوپی قارچ به آزمایشگاه قارچ شناسی منتقل شدند. نتایج به دست آمده با یافته های بالینی مقایسه شد.
    نتایج
    از بین 220 زن مراجعه کننده با شکایت های واژنی، 124 مورد (56/4 درصد) در معاینه بالینی، 64 مورد (29/1 درصد) در آزمایش مستقیم و 78 مورد (35/5 درصد) با روش کشت در محیط سابورو دکستروز آگار، مبتلا به واژینیت کاندیدایی شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    صرف ارزیابی ظاهری علایم بالینی و شرح حال شکایات بیماران، ممکن است منجر به تشخیص و درمان نادرست گردد.
    کلیدواژگان: ولوواژینیت کاندیدایی، کاندیدا آلبیکانس، علایم بالینی، دستگاه تناسلی زنان
  • مجید احسانی، فاطمه عطوف*، ندا نصری صفحات 180-187
    سابقه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان ایالات متحده می باشد. و پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان آن از مهم ترین و مطرح ترین مباحث علمی روز دنیا است. مرگ ومیر ناشی از این بیماری از سال 1990 در ایالات متحده تا 24 درصد کاهش یافته است. هدف این مطالعه تحلیل بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان تحت رژیم های آنتراسیکلین به تنهایی و آنتراسیکلین همراه با تاکسان ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کوهورت تاریخی، بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه های آنکولوژی طی سال های 1391-1383، در دو گروه درمانی تحت رژیم های آنتراسیکلین و آنتراسیکلین همراه با تاکسان ها قرار گرفتند. بیماران تا خروج از مطالعه یا فوت تحت پیگیری بودند. هر 6 ماه یک بار بیماران با گرافی قفسه سینه، شکم و لگن و سی تی اسکن بر حسب نیاز و آزمایش خون هر 3 ماه یک بار بررسی می شدند. هم چنین، نمونه ها از لحاظ گیرنده های استروژن، پروژسترون و HER2Neu مشخص شدند. پس از جمع آوری اطلاعات، بیماران از نظر بقا تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    از 160 بیمار، 80 نفر در دو گروه درمانی قرار داشتند. بین دو گروه تفاوت معنی داری در سن، گیرنده استروژن، پروژسترون، و HER2 Neu، اندازه و نوع تومور، تعداد گره لنفی درگیر و متاستاز پیدا نشد، اما میزان مرگ و عود در گروه آنتراسیکلین به ترتیب برابر 12/5 و 7/5 درصد بود که نسبت به گروه تاکسان ها با میزان مرگ 3/8 درصد و بدون هیچ عودی به طور معنی داری بالاتر بود. هم چنین، میزان بقا نیز در گروه تاکسان ها بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از تاکسان ها در شیمی درمانی بیماران سرطان پستان سبب کاهش مرگ و عود بیماری و افزایش میزان بقا می شود. بنابراین، می توان با استفاده از تاکسان ها در رژیم درمانی آنها امید به زندگی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: بقای بیماران، آنتراسیکلین، تاکسان، سرطان پستان
  • کبری شیاسی آرانی، سید علیرضا مروجی، زهرا زهاوی صفحات 188-195
    سابقه و هدف
    یکی از مهم ترین نگرانی ها در مورد بلوغ نسبتا زود کوتاهی قد نهایی است. مقایسه قد پیش بینی شده بر اساس سن استخوانی و قد هدف می تواند در پیش بینی ایجاد این عارضه کمک کند. در این مطالعه به مقایسه این دو در دختران با بلوغ نسبتا زود پرداختیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 200 دختر با بلوغ نسبتا زودرس انجام شد. تشخیص بلوغ نسبتا زود بر اساس تظاهر صفات ثانویه جنسی در سنین 7 تا 9/5 سال گذاشته شد. قد، وزن و شاخص توده بدنی تعیین شد. برای تعیین مرحله تکامل جنسی از روش مارشال - تانر استفاده شد. سن استخوانی با روش گرئولیچ – پایل و پیش بینی قد نهایی با روش بیلی - پینو تعیین شد. قد هدف در دختران به صورت میانگین قد والدین منهای 6/5 تعریف شد.
    نتایج
    میانگین سنی دختران مورد مطالعه 8/44±0/72 سال بود. تعداد 91 نفر (45/5 درصد) فقط با تلارک، 17 نفر (8/5 درصد) فقط با پوبارک و 92 نفر (46 درصد) با هم زمانی تلارک و پوبارک مراجعه کرده بودند. میانگین قد نهایی پیش بینی شده و قد هدف به ترتیب 156±6/69 و74±6/69 /156 سانتی متر بود. 26 نفر (13درصد) آنها قد نهایی پیش بینی شده پایین تر از 150 سانتی متر و 15 نفر (5/7 درصد) قد نهایی پیش بینی شده پایین تر از محدوده هدف داشتند.
    نتیجه گیری
    تعداد زیادی از دختران با بلوغ نسبتا زود قد نهایی پیش بینی شده متناسب با قد هدف داشته ولی برخی از آنها در خطر کوتاهی قد نهایی قرار دارند.
    کلیدواژگان: اندازگیری سن استخوانی، بلوغ زودرس، قد، کودکان، رشد
|
  • Mohammad Amin Edalatmanesh, Seyyed Damoon Sadoughi* Pages 100-107
    Background
    Besides embryogenesis, the angiogenesis is required for many physiological and pathological conditions (e.g. tumor growth). Various studies have shown the anti-proliferative and anti-cancer effects of Ferula assa-foetida (FF) resin. In the present study using a Wistar rat aortic model the effect of aqueous extract of FF resin on the angiogenesis has been investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, Wistar rat aorta was divided into strips (1 mm) and cultured in collagen matrixes. Following the observation of angiogenic sprouting on third day, the samples were classified into 4 groups (n=8 in each group): Control group, Sham-exposed group (treated with sterile distilled water) and Experimental groups 1 and 2 (treated with 100 and 200 μg/ml of aqueous extract of FF resin, respectively). After 24 hours, the angiogenesis was assessed using the invert microscopy followed by the photography of all samples. The length and number of blood vessels were measured using Image J software.
    Results
    The Mean for length (143.8±5.3) and number (51.2±7.3) of vessels in Control samples showed no significant difference compared to Sham-exposed samples (138.1±3.8) and (46.3±5.4), respectively. The Mean length and number of vessels in the Experimental groups 1 (81.5±4.5; 26.8±3.5) and 2 (35.9±4.3; 7.7±2.6) were significantly decreased in a dose-dependent manner compared to the Control group (P
    Conclusion
    The aqueous extract of FF resin dose-dependently inhibits the angiogenesis. Therefore, the use of FF resin can be effective in inhibiting the angiogenesis.
    Keywords: Angiogenesis, Ferula assa, foetida L., Aortic ring, Rat
  • Farzad Nazem, Abbas Salehikia *, Seyyed Mohammad Marandi, Ahmad Sahdadi Pages 108-117
    Background
    This study evaluated the efficacy of concurrent training compared to resistance training on femoral bone mineral density (BMD) and mechanical strength of osteoporotic male rats.
    Materials And Methods
    Eight out of 40 male Wistar rats were separated as healthy subjects. Then osteoporosis was induced in the remaining rats by the injection of ethanol (20%, i.p) for 3 weeks. Osteoporotic rats divided into 4 groups: Baseline, Resistance training, Concurrent training and Control. The resistance training protocol consisted of 8 series of climbs on a 110-cm vertical ladder angled at 80º with weights tied to the animal tail. The overload for first and eighth series was set at 50% and 100% of the total body mass of the animal, respectively. Concurrent group completed a combination of both resistance and endurance treadmill trainings (60 min/day, speed: 12 m/min). The left excised femur of the animals were scanned for BMD measurement and examined by three point bending test to obtain the maximum force and stiffness.
    Result
    Two Resistance training and Concurrent training groups had significantly increased maximum force, stiffness and BMD compared to Control group (P=0.019). Compared to resistance group, the Concurrent group showed a positive effect on bone mechanical strength (P=0.039) with no significance difference in BMD (P=0.890).
    Conclusion
    The results of this study shows that the combination of resistance and endurance exercise may have a synergistic effect on increasing the mechanical strength of osteoporotic femoral bone in male rats compared to resistance training alone.
    Keywords: Bone density, Mechanical properties, Osteoporosis, Resistance training, Concurrent training, Animal model
  • Asieh Abbassi, Daloii, Ahmad Abdi, Hoda Yazdani, Tapesari, Mojtaba Salehpour, Zahra Rostami, Angasi, Behroz Yahyaei Pages 118-124
    Background
    Evidence supports the systemic inflammation in obesity and insulin resistance. Apelin is secreted by adipose tissue and plays an important role in the inflammation process. The present study aimed to examine the effect of 8 weeks aerobic training on plasma Apelin in male rats treated with Nitro-L-Arginine-Methyl Ester (L-NAME).
    Materials And Methods
    In this experimental study male Wistar rats (n=24, age 20 months) were randomly assigned into four groups: Control, Training, TrainingSNAME and L-NAME. An aerobic training protocol was performed for eight weeks, 5 times a week with an intensity of 75-80% of maximal oxygen consumption. The rats were sacrificed 72 hours after the last exercise session and blood samples were collected. Data were analyzed by ANOVA and Tukey post hoc test at P
    Results
    The results showed that plasma Apelin level did not change significantly after eight weeks of aerobic training compared to the Control group. However, the results showed that there was a significant difference in plasma Apelin between L-NAME and Control group (P
    Conclusion
    It seems that with increasing age plasma Apelin level is not affected by aerobic exercise. However, nitric oxide inhibitors can reduce the plasma Apelin level.
    Keywords: Aerobic training, L, NAME, Plasma apelin, Rat
  • Seyyed Javad Saghravanian, Masoud Fereidoni *, Ali Asadollahi Pages 125-132
    Background
    Due to the side effects of chemical medicines, nowadays the use of drugs of natural origin is concerned. In traditional medicine plants of Ferula family generally regarded as the inhibitor of pain and inflammation. In this study using the sub-plantar formalin injection the anti-inflammatory effect of the hydroalcoholic extract of Ferula szowitsiana DC., as one of the species of this family, is investigated on rat paw edema.
    Materials And Methods
    The hydroalcoholic extract of Ferula szowitsiana DC. was prepared and solved in Saline, Ethanol and Tween 80 (in a ratio of 8:1:1, respectively). Male Wistar rats (200-250 g) were assigned to: Control, Solvent (i.p), Solvent (i.t), Extract (50, 100, 200, 400 mg/kg, i.p), Naloxone (2 mg/kg, i.p), Naloxone-Extract (2 mg/kg, i.p and 400 mg/kg, i.p, respectively) and Extract (8 μg/10 μl, i.t) groups. For inducing inflammation Formalin 2.5% (0.05 ml) and for assessing the volume of edema plethysmometeric methods were used.
    Results
    The extract of Ferula szowitsiana DC. reduced inflammation in a dose dependent manner (P
    Conclusion
    The anti-inflammatory property of Ferula szowitsiana DC. extract is probably induced because of its effect on central nervous system (CNS) and part of this effect is mediated by opioid system.
    Keywords: Ferula szowitsiana DC., Inflammation, Plethysmometer, Rat
  • Tahereh Bashiri, Mohammad Taghi Ghorbanian *, Saeed Zavareh Pages 133-140
    Background
    Mesenchymal stem cells (MSCs) contribute to tissue repair in vivo and form an attractive cell source for tissue engineering. The regenerative potential of MSCs is impaired by oxidative stress-induced cellular senescence. Alpha-lipoic acid (ALA) is well-known for its antioxidant properties. The Ki-67 antigen is expressed during all phases of cell cycle (G1, S, G2 and M phase) except for G0 phase and is commonly used as a proliferation marker. Herein, the aim of the present study was to investigate the impact of ALA on rat MSCs survival and proliferative potential in vitro.
    Materials And Methods
    Isolated rat bone marrow and derived mesenchymal stem cells were synchronized by serum starvation for 24h and the addition of hydroxyurea (2µM). Afterwards, the cells were cultured in the presence of ALA (1µM) for 48h. An MTT assay was used to investigate cell survival and proliferation. The expression of Ki-67, a proliferation marker, was also evaluated.
    Results
    The MMT assay showed a statistically significant increase in proliferation of MSCs in ALA-treated groups for 48 hours. Immunoctytochemistry of Ki-67 revealed significant differences between ALA- treated and Control groups.
    Conclusion
    In conclusion, ALA is effective in increasing the survival and cell proliferation of isolated rat bone marrow and derived mesenchymal stem cells.
    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Proliferation, Alpha Lipoic Acid, Ki, 67 protein
  • Marzieh Skandari, Gholam Hosein Nazemzadegan*, Farhad Daryanosh, Mehdi Samadi, Shirin Honarpisheh, Mahmoud Hasanpor Pages 141-146
    Background
    Continuous endurance exercise positively affects the brain via increasing brain-derived neurotrophic factor (BDNF). Therefore, in this study, comparative effect of single bout of continuous endurance exercise (CEE) and high intensity interval exercise (HIIE) on serum BDNF in rat was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study rats (n=30) have randomly divided into three (CEE, HIIE and Control) groups. Following habituation to treadmill all groups (Except for Control) performed the single bout exercise of the target group. At the end of the exercise blood samples were taken. Data were analyzed using ANOVA.
    Results
    The results showed that BDNF level in the CEE group was significantly higher than HIIE (P
    Conclusion
    It seems that CEE is considered as an appropriate intervention in increasing BDNF and this factor is more affected by the duration than the intensity of exercise. Therefore, for achieving benefits of exercise on the central nervous system, performing prolonged activities are probably more useful.
    Keywords: BDNF, Continuous endurance exercise, High intensity interval exercise
  • Bagher Seyedalipour*, Ali Hasani, Mohammad Ali Ebrahimzadeh, Ali Taravati Pages 147-156
    Background
    The genus Ballota L. (BL) belongs to the Labiateae family spread throughout the world. Plants of this genus possess anti oxidant, anti cancer, anti microbial and anti inflammatory properties. This study aimed to investigate the antioxidant activities of extract taken from aerial parts of Ballota platyloma Rech. f. using percolation, ultrasonic and polyphenol fraction methods.
    Materials And Methods
    In this experimental study, aerial parts of Ballota platyloma were collected from Veresk (Mazandaran, Iran). Dried aerial parts of Ballota platyloma were extracted by percolation, and polyphenol fraction. The antioxidant activity of extracts was investigated using different
    Methods
    1, 1-diphenyl- 2-picryl hydrazyl (DPPH), þiron ion chelating activity and reducing power. Data were analyzed using ANOVA and Duncan test at a significant level of P
    Results
    The total phenolic and total flavonoid contents were in order of polyphenol> ultrasonic > percolation, The IC50 for polyphenol, percolation and ultrasonic extracts were 7.52±1.07, 6.64±0.87 and 2.58±0.06, respectively. The IC50 for iron chelating ability were in order of polyphenol
    Conclusion
    The results showed that polyphenol fraction was rich in total phenolic and total flavonoid contents. Polyphenol fraction showed the best activity in reducing power but ultrasonic extracts was the most potent one in DPPH radical-scavenging activity. Thus, antioxidant activity may be attributed to the presence of phenols and flavonoids in the extracts.
    Keywords: Antioxidant activity, Ballota platyloma, Flavoniods, Ultrasonic method, Polyphenol fraction
  • Ali Asghar Moghaddam, Peyman Rahimi *, Feyli, Zahra Nikousefat, Sajad Zarghami Pages 157-164
    Background
    Spermatogonial stem cells (SSCs) have diverse applications in reproductive medicine and biotechnology. Cryopreservation is the well-known method for long-term storage of these cells. The aim of this study was to investigate the effect of different concentrations of fetal bovine serum (FBS) and Sucrose on the viability rate of spermatogonial cells.
    Materials And Methods
    Testicular cells of pre-pubertal lambs were separated in a two-step enzymatic isolation and purified by differential plating. Then, the cells were divided in 6 groups. Groups 1, 2 and 3 were treated with FBS (10%) and Sucrose (0.07, 0.14 and 0.21 molar concentration (M) ) and groups 4, 5 and 6 with FBS (20%) and Sucrose (0.07, 0.14 and 0.21 M), respectively. The viability rate of the cells was evaluated immediately after isolation, addition of cryoprotectant agents and thawing procedures. Identification of spermatogonial cells in the culture was performed using the immunocytochemistry staining against PGP9.5.
    Results
    The results showed that cryoprotectant do not have any harmful effects on lamb´s SSCs. Moreover, viability rate of the cells in freezing media containing FBS (10%) is significantly higher than the media containing FBS (20%). Furthermore, increasing concentrations of Sucrose (0.07, 0.14 and 0.21 M) had no beneficial effect on the spermatogonial viability rate.
    Conclusion
    It was concluded that freezing media containing dimethyl sulfoxide (10%) and FBS (10%) and Sucrose (0.07 M) is appropriate for cryopreservation of lamb spermatogonial cells.
    Keywords: Lamb Spermatogonia, Cryopreservation, Sucrose, Fetal bovine serum, PGP9.5
  • Gita Monemiyan *, Abolghasem Khoshkonesh, Taghi Poorebrahim Pages 165-172
    Background
    Couple burnout, the main reason for low quality of marital relationship if untreated, will predispose the couples to divorce. In addition, it is one of the main problems that because of its adverse and destructive effects on marital relation can create psycho-emotional gap. This study aimed to address the effectiveness of solution-focused brief therapy in reducing marital burnout and optimizing the quality of marital relationship among the married women.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was performed with a pretest-posttest design and a purposeful, random assignment sampling. The data gathering tools was the couple Burnout Inventory of Pines (Couple Burnout Measure 1996), Johnson and Morrow (Inventory of Marital State 1988) which were completed by participants in the pretest period. The experimental group were exposed to the solution-focused brief therapy for eight sessions (one and half an hour each) with stepwise manner and a weekly sequence. However, no intervention was performed in Control group. Following the completion of the sessions, the questionnaires were again completed by the participants.
    Results
    The MANCOVA and ANCOVA analyses of data showed a significant reduction in marital burnout and optimization for quality of marital relationship among the married women participated in the study.
    Conclusion
    The solution-focused brief therapy can be conducted by family counselors and therapists as an effective modality in reducing the marital burnout, optimizing the quality of marital relationship for women and responding to their therapeutic needs.
    Keywords: Solution, Focused Brief Therapy, Couple Burnout, Marital quality
  • Fatemeh Nozhat *, Mandana Zarei Pages 173-179
    Background
    Vulvovaginal candidiasis is the second most common vaginal infection among women. In this study, the association between clinical symptoms and laboratory findings in diagnosis of Candida vaginitis has been investigated.
    Materials And Methods
    This descriptive analytical study was carried out on women (n=220) with vaginitis symptoms. After diagnosing the Candida vaginitis based on the clinical symptoms (e. g. white color cheesy discharges, erythema or edema of the vulva and the vagina), two samples were taken from vaginal discharge for each participant. The first sample was cultured on Sabouraud dextrose agar medium in sterile conditions. Another sample was transferred directly to slide, on which a drop of the KOH (10٪) solution was added. The samples were immediately transferred to the laboratory for microscopic examination. The results were compared to clinical findings and analyzed by Chi-square and McNemar’s tests using SPSS software. P
    Results
    One-hundred twenty four (56. 4%), 64 (29. 1%) and 78 (35. 5%) out of 220 participants referred with vaginal complains were identified as vaginal candida infection in their physical examination, direct smear examination and culture on Sabouraud dextrose agar, respectively.
    Conclusion
    The mere apparent assessment of the clinical symptoms and patients complaints may be misleading the diagnosis and treatment of the disease.
    Keywords: Vulvovaginal Candidiasis, Candida albicans, Clinical symptoms, Female Genitalia
  • Majid Ehsani, Fatemeh Atoof*, Neda Nasri Pages 180-187
    Background
    Breast cancer (BC) is the most common cancer among women. Early diagnosis, treatment and prevention of BC is among the most debated topics in the world. Early diagnosis and appropriate treatment of BC can decrease the mortality rate to 2.2% per year. The aim of this study was to analyze the survival of patients with BC treated with anthracycline alone and combined to Taxane.
    Materials And Methods
    In this historic cohort study the BC cases (n=160) referred to oncology clinics during 2004-2012 were divided to two treatment groups (Anthracycline alone and Anthracycline䶬媝). Patients were followed-up until death or exclusion from study. On demand, every 6 months a bone scan and CT was taken; every 3 months using blood tests the cases were followed-up. The samples were analyzed for estrogen, progesterone and HER2 Neu receptor and then survival analysis.
    Result
    All cases (n=160) were divided into two equal treatment groups (Mean age: 47.4 years). While no significant difference was found between the two groups for age, estrogen, progesterone, HER2 Neu receptor, size/type of tumor, number of lymph node and metastasis rate, the mortality and exacerbation rates in Anthracycline group (12.5% and 7.5%, respectively) was significantly higher compared to Taxane group (3.8% and 0, respectively). In addition, the survival rate in Taxane group was higher.
    Conclusions
    Use of Taxane for BC reduces the mortality and exacerbation rates but increases its survival rate and life expectancy.
    Keywords: Survival rate, Anthracycline, Taxane, Breast cancer
  • Kobra Shiasi, Arani, Seyyed Alireza Moraveji, Zahra Zahavi Pages 188-195
    Background
    One of the main concerns about the early puberty is short final height. In cases comparing the predicted final and target height can help predicting this problem. In this study we compared the target and predicted adult height in girls with early puberty.
    Material and
    Methods
    A cross-sectional study was carried out on girls )n=200( with early Puberty. The diagnosis of early puberty in girls was made based upon the onset of secondary sexual characteristics between 7-9.5 years of age. The weight, height, BMI and pubertal stage were determined. Marshall-Tanner method was used for sexual maturation staging. Greulich-Pyle and Bayley-Pinneau methods were also used for bone age determination and prediction of adult height, respectively. Target height was calculated using the Mean of their parental heights minus 6.5.
    Results
    Among the qualified participants (n=200, mean age 8.44±0.72 years) 90 cases (45.5%) reffered with thelarche, 17 (8.5%) with pubarche and 92 (46%) with both thelarche and pubarche. The Mean predicted adult height and target height was156±6.69 and 156±4.3 cm, respectively. The 26 (13%) of cases had a predicted adult height lower than 150 cm and 15 (7.5%) that of lower than target zone.
    Conclusions
    Although the majority of girls with early puberty have a predicted final adult height proportional to their target height, but some of these girls are at risk of low adult height.
    Keywords: Bone Age Measurement, Precocious puberty, Height, Children, Growth