فهرست مطالب

سلامت و مراقبت - سال هجدهم شماره 1 (بهار 1395)

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیمان دوستی، سیده سپیده هدایتی همدانی صفحات 7-16
    زمینه و هدف
    ساخت خانواده و جایگاهی که کودک آن را در خانواده اشغال می کند نقش مهمی در رشد شخصیت وی ایفا می کند. برخی مطالعات به این نتیجه رسیده اند که یک ارتباط مهم بین سطح عملکرد خانواده و متغیرهای تجاوز، محرومیت، ترس اضطرابی، و بیش فعالی در کودکان آنها وجود دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر تعیین همبستگی بین عملکرد خانواده و اضطراب دانش آموزان کلاس اول دبستان بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مادران و کودکان کلاس اول دبستان مدارس غیرانتفاعی منطقه 1 شهر همدان در سال تحصیلی 93-94 به تعداد 137 دانش آموز بود. از این جامعه 100 مادر و فرزند (50 کودک پسر و 50 کودک دختر) به صورت تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه سنجش عملکرد خانواده و اضطراب کودکان اسپنس پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با شیوه آمار توصیفی و پیرسون با استفاده از SPSS-22 صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین اضطراب عمومی پسران با آمیزش عاطفی (91/0- r=، 05/0 >p)، حل مشکل (81/0- r=، 05/0 >p)، همراهی عاطفی و عملکرد کلی خانواده (89/0- r=، 05/0 >p) همبستگی معناداری از نوع منفی وجود داشت، به طوری که هرچه مادران در این مقیاس ها نمره بالاتری کسب کردند پسران در اضطراب عمومی نمره پایین تری به دست آوردند. همچنین دیگر یافته های این پژوهش رابطه معنادار منفی بین آمیزش عاطفی با ترس از فضای باز (71/0- ، 05/0>p) و ارتباط با ترس از آسیب فیزیکی (68/0- r=، 05/0 >p) را در بین دختران نشان داد، به طوری که هر چه مادران در این مقیاس ها نمره بالاتری کسب کردند، دختران در ترس از فضای باز و ترس از آسیب فیزیکی نمره پایین تری به دست آوردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش ضرورت آموزش تکنیک های بهبود عملکرد خانواده به والدین احساس می شود و لازم است تا والدین را از تاثیری که عملکردشان در خانواده بر سلامت روان کودکانشان میگذارد آگاه کرد.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، اضطراب عمومی، اضطراب کودکان
  • حسین قمری گیوی، آرزو مجرد صفحات 17-27
    زمینه و هدف
    اعتیاد یکی از مهم ترین انحرافات اجتماعی است که پایه و اساس بسیاری ازآسیب ها و معضلات اجتماعی در سطح جامعه است .هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک دلبستگی و تکانشگری با گرایش به اعتیاد بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی مشغول تحصیل در سال تحصیلی 94-1393 بود که از این جامعه آماری 240 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه آمادگی به اعتیاد ، پرسشنامه سبک دلبستگی و پرسشنامه تکانشگری استفاده شد و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون در SPSS-18 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دلبستگی ایمن (44/0- =r)، دلبستگی دوسوگرا (27/0= r)، بی برنامگی (25/0=r)، تکانشگری حرکتی (44/0=r) و تکانشگری شناختی (43/0=r) با گرایش به اعتیاد همبستگی دارند. نتایج تحلیل آزمون رگرسیون نیز نشان داد سبک دلبستگی و تکانشگری می توانند 20 درصد از واریانس گرایش به اعتیاد را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش با برنامه ریزی های مناسب و اجرای دوره های آموزشی لازم برای خانواده ها میتوان زمینه مناسب برای ایجاد سبک دلبستگی ایمن در فرزندان را فراهم نمود و همچنین با اجرای کارگاه ها و آموزش لازم در زمینه های مهارت های زندگی، حل مسئله، و تصمیم گیری میزان تکانشگری را کنترل کرد.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، تکانشگری، گرایش به اعتیاد
  • ناهید خیاطیان، سعیده نصیری صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    عمل سزارین نقش مهمی در کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از زایمان در مادر و جنین دارد. اما مساله نگران کننده در مامایی مدرن میزان بالای سزارین است. طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، میزان مورد انتظار سزارین در کشورهای مختلف باید 15-10 درصد زایمانها باشدکه میزان آن در ایران حدود 65-50 درصد است. لذا با توجه به شیوع بالای سزارین مطالعه حاضر به منظور تعیین شیوع سزارین و علل انجام آن در مراکز زایمانی دولتی شهرستان کاشان در سال 1393 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی بر روی 5751 زایمان انجام شده در بیمارستانهای شبیه خوانی و شهید بهشتی کاشان در سال 1393 انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از داده های ثبت شده در دو مرکز زایمانی دولتی توسط پژوهشگر استخراج شد. میزان سزارین نسبت به کل تعداد زایمانهای انجام شده در این دو مرکز بدست آمد و همچنین علل سزارین نیز از پرونده بیماران استخراج شده و اطلاعات بدست آمده در چک لیستی که بدین منظور توسط پژوهشگران تهیه شده بود وارد گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی، آزمون های کای دو و t- مستقل در spss-v.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 9/50 درصد (2928 نفر) زایمانها در مراکز زایمانی دولتی شهرستان کاشان به روش سزارین انجام شده بود و از بین زنان سزارین شده بیشترین فراوانی مربوط به زنان با تعداد 2-1 حاملگی و سنین 29-25 سال بود. بیشترین علت ، سابقه سزارین قبلی (3/35%) بود و دیسترس جنینی (8/14%)، دفع مکونیوم (7/8%) و عدم پیشرفت لیبر (4/7%) در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سزارین در شهرستان کاشان، باید راهکارها و اقداماتی از جمله برگزاری کلاسهای آموزشی برای زنان باردار جهت کاهش شیوع سزارین ارائه گردد و همچنین با توجه به شیوع بالای سزارین تکراری توصیه می شود برنامه ریزان و مسئولان امر اقداماتی در جهت افزایش زایمان واژینال بعد از سزارین انجام دهند.
    کلیدواژگان: زایمان سزارین، شیوع، کاشان
  • فیروزه سپهریان آذر، نسیم محمدی، زینب بدلپور، وحید نوروززاده صفحات 37-44
    زمینه و هدف
    خانواده یک نظام اجتماعی طبیعی است که در همه مراحل تکوین آن، زوجین خرده نظام اصلی بوده و عوامل متعددی مانند امیدواری و شادکامی در رضایت زناشویی آن ها موثر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه امیدواری و شادکامی با رضایت زناشویی دانشجویان متاهل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان متاهل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1393 تشکیل میدادند که 150 دانشجوی متاهل (80 زن و 70 مرد) به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از مقیاس امیدواری شنایدر، پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در SPSS-16 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین امیدواری و شادکامی با رضایت زناشویی دانشجویان متاهل همبستگی مثبت معناداری وجود داشت (01/0p<). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که 13 درصد از کل واریانس رضایت زناشویی به وسیله متغیرهای امیدواری و شادکامی پیش بینی می شود.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که با افزایش امید و شادکامی بر سطح رضایت زناشویی دانشجویان متاهل افزوده می شود. بنابراین با توجه به اهمیت رضایت زناشویی دانشجویان متاهل و تعیین نقش امیدواری و شادکامی در پیش بینی آن، لزوم توجه به آگاه کردن دانشجویان متاهل در رابطه با امیدواری و شادکامی مطلوب ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: امیدواری، شادکامی، رضایت زناشویی
  • جلیل باباپور، شیرین زینالی، فاطمه زارع زاده، وحید نجاتی صفحات 45-54
    زمینه و هدف
    بیماری سرطان موجب تغییرات متعدد در کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله ای بیماران می گردد که در این میان به نظر می رسد نگرش های مذهبی بیماران سرطانی نقش مهمی در این مولفه ها داشته باشند. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه ساختاری نگرش مذهبی و راهبردهای مقابله ای با کیفیت زندگی و خستگی روانی در بیماران سرطانی بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع همبستگی با جامعه پژوهش شامل کلیه بیماران سرطانی مراجعه کننده به مرکز درمانی شهید قاضی تبریز در سال 1393 بود. از بین این افراد 140نفر بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران پرسشنامه های نگرش مذهبی شهیدی و فرج نیا، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، راهبردهای مقابله لازاروس و فولکمن، و ارزیابی خستگی دیوریس را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از Spss-19 و مدل سازی معادلات ساختاری (لیزرل) نسخه 75/8 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین نگرش مذهبی و راهبردهای مقابله ای با کیفیت زندگی و خستگی روانی رابطه معنادار وجود داشت (001/0=p) و روابط علی- ساختاری نگرش مذهبی با راهبردهای مقابله، راهبردهای مقابله با کیفیت زندگی و خستگی معنیدار بود. به عبارتی نگرش مذهبی قادر به پیش بینی کیفیت زندگی و خستگی در بیماران سرطانی به واسطه راهبردهای مقابله ای است. شاخص برازندگی تطبیقی (05/0=RMSEA) و متوسط باقیمانده استاندارد شده (95/0=CFI) حاکی از مطلوبیت مدل مفروض در تبیین خستگی روانی، کیفیت زندگی و راهبردهای مقابله ای از طریق متغیر مستقل نگرش مذهبی است.
    نتیجه گیری
    جهت گیری مذهبی به واسطه تاثیرات مهمی که در زندگی افراد دارد، یک روش مقابله ای موثر در برابر بیماری هایی همچون سرطان است و با بهبود نگرش مذهبی بیماران، می توان راهبردهای مقابله ای و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید و موجب کاهش احساس خستگی در بیماران شد.
    کلیدواژگان: نگرش مذهبی، راهبردهای مقابله ای، کیفیت زندگی، خستگی روانی، سرطان
  • ندا میرباقر آجرپز، محمد آقاجانی، فریبا مرصعی، ژینوس زابلیان صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    از جمله مشکلات بیماران تحت همودیالیز افسردگی و اضطراب است. امید به عنوان جزئی از معنویت به طور موثری سبب کاهش علایم روانشناختی در بیماران تحت همودیالیز میشود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط امید با اضطراب و افسردگی در بیماران همودیالیزی انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود که بر روی 300 بیمار همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان امین اصفهان در سال 1393 انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس بود و داده ها با استفاده از پرسشنامهای شامل اطلاعات دموگرافیک، مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پرسشنامه امید هرث جمعآوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در spss v.14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معکوس و معنی داری را بین امید با افسردگی و اضطراب نشان داد (0001/0p<) بدین معنا که هر چه امید در بیماران بیشتر میشد افسردگی و اضطراب آنها کمترمیشد. همچنین ارتباط معکوس و معنی داری بین اضطراب و افسردگی با مدت زمان دیالیز و ارتباط مثبت و معنی داری بین افسردگی با اضطراب بیماران مشاهده شد (05/0p<)، بدین معنا که هر چه مدت زمان دیالیز بیشتر میشد اضطراب و افسردگی بیماران کمترمیشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به منظور افزایش امید در بیماران همودیالیزی، پرستاران بایستی در حین دیالیز راهکارهایی جهت کاهش اضطراب و افسردگی بیماران بکارگیرند.
    کلیدواژگان: همودیالیز، اضطراب، امید، افسردگی
  • پیمان دوستی، سحر غلامی، سحرالسادات ترابیان صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    پرخاشگری دوران نوجوانی نه تنها به قربانیان آسیب وارد میسازد، بلکه رشد خود نوجوانان پرخاشگر را نیز در معرض خطر قرار میدهد. پرخاشگری به هر شکلی از رفتار گفته می شود که بتواند به دیگران صدمه و آسیب برساند. از لحاظ فیزیولوژیکی، پرخاشگری زیاد ممکن است موجب فعالیت بیش از حد سیستم عصبی پاراسمپاتیک و یا واکنش بیش از حد به استرس محیطی و یا آزمایشگاهی گردد. لذا پژوهش حاضر در پی تعیین تاثیر درمان پذیرش و تعهد بر کاهش پرخاشگری در دانش آموزان مبتلا به اعتیاد اینترنتی بود.
    روش کار
    روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح پژوهش از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر سال سوم متوسطه مبتلا به اعتیاد اینترنتی دبیرستانهای منطقه 21 شهر تهران در سال 94 بود. انجام مداخلات و نمونه گیری در این پژوهش، مجموعا به مدت 4 ماه از خرداد تا مهر 94 به طول انجامید. نمونه این تحقیق مشتمل بر 30 دانش آموز از جامعه مذکور بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند شد. آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزارهای سنجش این پژوهش، مقیاس پرخاشگری AQ و پرسشنامه اعتیاد اینترنتی یانگ بود. درمان پذیرش و تعهد در گروه مداخله بصورت 8 جلسه 45 دقیقه ای به صورت انفرادی و هفتگی توسط پژوهشگر در محل مرکز پژوهشی منشور مهر اجرا شد. آزمودنی ها قبل از درمان و یک ماه پس از درمان به پرسشنامه پاسخ دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس با استفاده از SPSS-22 استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری نشان داد درمان پذیرش و تعهد در گروه آزمایش باعث کاهش پرخاشگری بدنی، پرخاشگری کلامی، خشم و خصومت آزمودنی ها شد (05/0>p) اما در گروه کنترل چنین تغییری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه درک بهتری از تاثیر درمان پذیرش و تعهد را بر متغیرهای پرخاشگری نشان میدهد و به محققان پیشنهاد می شود که این تحقیق را در سایر جوامع با دامنه سنی گسترده تر انجام دهند.
    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، پرخاشگری بدنی، پرخاشگری کلامی، خصومت، اعتیاد اینترنتی
  • حسن غریبی، چنگیز رستمی، کویستان محمدیان شریف، تریفه منقی صفحات 73-83
    زمینه و هدف
    مکانیسم های دفاعی فرآیندهایی در ساختار شخصیت هستند که بر سازش روانشناختی تاثیر می گذارند و بررسی رابطه مکانیسمهای دفاعی با حمایت اجتماعی ادراک شده و کیفیت زندگی که نقش کلیدی در سلامت روانی- اجتماعی زنان دارند، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. هدف این مطالعه پیش بینی مکانیسمهای دفاعی بر اساس کیفیت زندگی و حمایت عاطفی- اجتماعی ادراک شده در زنان متاهل بود.
    روش کار
    روش مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بوده و نمونه پژوهش شامل 200 نفر از زنان متاهل20 تا 50 ساله مراجعه کننده به مرکز بهداشتی- درمانی سمیه شهر سنندج در سال 1394 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی، سبک های دفاعی و حمایت اجتماعی- عاطفی ادراک شده بود. داده ها از طریق Spss-16 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد از بین تمام مولفه های کیفیت زندگی، دو مولفه سلامت روانی و عملکرد اجتماعی قوی ترین ضریب بتا به ترتیب 34/0 و 25/0 را برای تبیین متغیر ملاک (مکانیسم دفاعی) فراهم می آورد. همچنین از بین مولفه های حمایت عاطفی- اجتماعی ادراک شده تنها مولفه خانواده (16/0) توانست متغیر ملاک مکانیسم های دفاعی را پیشبینی کند.
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها می توان گفت توجه به اقدامات آموزشی و تربیتی در راستای ارتقای سطح سلامت روانی و عملکرد اجتماعی بهتر، به عنوان تلاشهای پیشگیرانه و بنیادین جهت بهبودکیفیت زندگی و تقویت مکانیسمهای دفاعی رشدیافته در زنان متاهل ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: مکانیسم‬های دفاعی، کیفیت زندگی، حمایت عاطفی، اجتماعی ادراک شده
|
  • P. Dousti, S. Hedayati, Hamedani Pages 7-16
    Background and Objectives
    Family structure and the position of the child in the family plays important role in the development of his/her personality. Some studies have found an significant association between the level of family function and variables including rape, deprivation, fear, anxiety, and attention deficit hyperactive disorder in children. So, the aim of this study was to determine the correlation between family function and anxiety in first year primary school students.
    Methods
    This study conducted using descriptive and correlational design. The study population consisted of 137 students studying in first grade primary non-profit schools located in the district one of the city of Hamadan, 2014-2015. A sample of 100 mothers and their children (50 male and 50 female) were selected to participate in the study. Participants responded to Family Function Scale (FFS) and Spence child anxiety questionnaire. Descriptive statistics and Pearson coefficient test were used to data analysis in SPSS-22.
    Results
    The results showed that general anxiety has negative relationship with emotional involvement (r=-0.91, p
    Conclusions
    According to the results of this research, it is necessary to teach improving family function techniques to parents. It’s necessary to inform parents about the impact of their performance in family regarding mental health of their children.
    Keywords: Family Function, General Anxiety, Children Anxiety
  • H. Ghamari, Givi, A. Mojarrad Pages 17-27
    Background and Objectives
    Addiction is one of the most important social deviations that is a basis for many social issues and disorders in the society. The aim of this study was to survey the relationship between attachment style and impulsivity with tendency to addiction.
    Methods
    The study was a descriptive-correlational researchand was performed on students of Mohaghegh Ardabili University who were studying in the academic year 2014-2015. A sample of 240 persons was selected by the cluster sampling method. The questionnaires including Addiction Potential Scale (IAPS), Attachment style, and Impulsivity questionnaire were used for data gathering. Correlation test and regression analysis were used to data analysis by spss-18.
    Results
    Findings indicated that secure attachment (r=-0.44), ambivalent attachment (r=0.27), disorganization (r=0.25), motor impulsivity (r=0.44), and cognitive impulsivity (r=0.43) are correlated with tendency to addiction. Results of regression analysis showed attachment and impulsivity can explain 20% of the variance of tendency to addiction.
    Conclusions
    According to the findings, proper planning and implementation of training courses for the families can provide appropriate background for the creation of secure attachment in children. In addition, impulsivity can be controlled through applying workshops in the fields of life skills, problem solving, and decision-making.
    Keywords: Attachment Style, Impulsivity, Tendency to Addiction
  • N. Khayyatian, S. Nasiri Pages 28-36
    Background and Objectives
    Cesarean section has important role in reducing mortality rate and complications of delivery in both mothers and fetus. However, high rate of cesarean section is a major issue in the modern obstetrics. According to the World Health Organization, the expected rate of cesarean section should be 10-15 percent in different countries. In Iran, cesarean rate is about 50-65 percent. Given the high prevalence of cesarean section, this study was conducted to determine the prevalence of cesarean and its causes in governmental obstetric hospitals of Kashan in 2014.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 5751 births in two obstetric centers of Kashan in 2014. Required information was obtained from the data recorded in the mentioned two delivery centers. Cesarean rates were obtained in relation to the total number of births in the two centers, and reasons for cesarean section were extracted from patient’s records and obtained information was entered in a checklist and the absolute and relative frequency was obtained. Data were analyzed by descriptive statistics, and independent t-test in SPSS-16.
    Results
    The results showed that 50.9% of deliveries were performed by caesarean section in the governmental delivery centers of Kashan. The highest rate of cesarean section was in the women of 25-29 years with 1-2 pregnancies. The major reasons for the cesarean sections were previous cesarean section (35.3%), fetal distress (14.8%), excretion of meconium (8.7%) and failure of normal labor progress (7.4%).
    Conclusion
    Due to the high prevalence of cesarean in the city of Kashan, offering the strategies and interventions such as educational modules is suggested for pregnant women to reduce the incidence of cesarean delivery; also due to the high rate of repeated cesarean sections it is recommended for the policy makers and authorities to provide the essential facilities to increase vaginal birth even in women who have had prior cesarean section.
    Keywords: Caesarean Section, Prevalence, Kashan
  • F. Sepehrian, Azar, N. Mohammadi, Z. Badalpoor, V. Norozzadeh Pages 37-44
    Background and Objectives
    The family is a natural social system that in all stages of its development, couples are in the main system and a number of factors such as hope and happiness are involved in their marital satisfaction. This study aimed to investigate the relationship between hope and happiness and marital satisfaction in married students of Ardabil University of Medical Sciences.
    Methods
    The design of this study was a correlational method. Statistical population comprised of all married students of Ardabil University of Medical Sciences in the year 2015. Using convenience-sampling method, 150 married students (80 female and 70 male) were involved in the study. The Schneider’s hope scale, oxford happiness questionnaire, and marital satisfaction questionnaire were used to data gathering and data analysis was performed using Pearson correlation coefficient and regression analysis in spss v.16.
    Results
    The findings showed positive correlation between hope - happiness with marital satisfaction of students (p
    Conclusion
    Hence, we can conclude that with increasing the level of hope and happiness of married students, the marital satisfaction will increase. Therefore, considering the importance of marital satisfaction among married students and the role of hope and happiness in its prediction, attention to married student's awareness about hope and happiness would be necessary.
    Keywords: Hope, Happiness, Marital Satisfaction
  • J. Babapour, Sh Zeinali, F. Zarezade, V. Nejati Pages 45-54
    Background and Objectives
    Cancer makes various changes in quality of life and coping styles and it is supposed that religious attitude of cancer patients has fundamental role in these factors. This study aimed to investigate the structural association between religious attitudes-coping style and quality of life - fatigue in cancer patients.
    Methods
    This research was a correlational study and research population consists of all cancer patients who had come to Shahid Ghazi Hospital, Tabriz in 2014. From the above-mentioned population, 140 subjects have been selected through available non-random sampling. Patients completed Shahidi and Frajneya’s religious attitude, WHO quality of life, Lazarous and Folkman coping style, and Deriis fatigue questionnaires. Data were analyzed using structural equations model (LISREL) version 8.75 and SPSS v. 19.
    Results
    The results showed religious attitude and coping style have significant association with quality of life and fatigue (p=0.001). Also equation-structural relationship between religious attitude, coping style, quality of life and fatigue were significant. On the other word, religious attitude can predict quality of life and fatigue with meditating role of coping style. Root Mean Square Error of Approximation (RMSEA=0.05) and Comparative Fit Index (CFI=0.95) were showed that supposed model is suitable in predicting quality of life, fatigue and coping style with dependent role of religious attitude .
    Conclusion
    Because of the important role of religious attitude in daily life of people, they play important role in confronting disease such as cancer. Enhancing religious attitude in cancer patients will improve the coping style and quality of life and the sense of fatigue would be reduced.
    Keywords: Religious Attitude, Coping Style, Quality of Life, Fatigue, Cancer
  • N. Mirbagher, Ajorpaz, M. Aghajani, F. Morsaee, Zh Zabolian Pages 55-62
    Background and Objectives
    One of the problems in patients undergoing hemodialysis is depression and anxiety. Hope as part of spirituality effectively reduces the psychological symptoms in these patients. This study was conducted to examine the relationship between hope and depression - anxiety in patients undergoing hemodialysis.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 300 hemodialysis patients referring to Amin hospital of Isfahan in 2014. Subjects were selected by convenience sampling method and data were collected using demographic data sheet, Hospital Anxiety and Depression Scale and Herth’s Hope Scale. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS v.14.
    Results
    Pearson correlation coefficient showed that there was significant inverse correlation between hope and anxiety-depression (p
    Conclusion
    According to the results, in order to increase hope among hemodialysis patients nurses should apply strategies to reduce anxiety and depression.
    Keywords: Hemodialysis, Hope, Anxiety, Depression
  • P. Dousti, S. Gholami, S. Torabian Pages 63-72
    Background and Objectives
    Aggression not only harms the victims, but also affects their own growth. Aggression refers to any form of behavior that can hurt and harm the others. Too much pphysiological aggression may cause excessive activity of the parasympathetic nervous system or may cause excessive reaction to environmental or laboratory stressors. Therefore, this study sought to evaluate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on reducing physical aggression, verbal aggression, anger and hostility among students addicted to the internet.
    Methods
    The research method was semi-experimental and the design was pretest-posttest with control group. The population consisted of all high school male students addicted to the internet in the schools of Tehran’s 21 district in 2015. Intervention and sampling lasted 4 months from May to October 2015. Sample was composed of 30 students from the community. Subjects were chosen using cluster sampling method. The subjects were randomly divided into control and experimental groups. Study measurement tools were Aggression Questionnaire (AQ) and Young’s Internet Addiction Test. AQ measurement tool measures four subscales of physical aggression, verbal aggression, anger and hostility. Internet addiction test discriminates ordinary internet users from the users who have internet addiction. Acceptance and commitment therapy was conducted in Manshor-e-Mehr Research Center in 8 sessions and each session lasted 45 minutes. The subjects responded to questionnaires before treatment and 1 month after treatment. Descriptive statistics and analysis of covariance by using SPSS V.22 were used for data analysis.
    Results
    Findings showed that acceptance and commitment therapy decreased subjects’ physical aggression, verbal aggression, anger and hostility in the experimental group (p
    Conclusions
    The results of this study shows a better understanding of the effect of acceptance and commitment therapy on aggression variables, and it is proposed that researchers do this study in the other communities with a wider age range.
    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Physical Aggression, Verbal Aggression, Hostility, Internet Addiction
  • H. Gharibi, Ch Rostami, K. Mohamadian Sharif, T. Monqi Pages 73-83
    Background and Objectives
    The defense mechanisms are mental processes in the structure of personality which has impact on psychological coping mechanisms. Assessing the relationship between defense mechanisms with perceived social support and quality of life that play key role in women’s mental-social health is an inevitable necessity. So, the aim of this study was to predict defense mechanisms based on the perceived quality of life and social and emotional support in married women.
    Methods
    This descriptive study comprised a sample of 200 married women aged 20 to 50 years old referred to Somayeh teaching hospital of the city of Sanandaj which was chosen by convenience sampling method. Data gathering tool was quality of life, perceived social-emotional support and defense styles questionnaires which were completed by the participants. Data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression analysis in SPSS (V. 16).
    Results
    Based on the results of regression analysis, mental health (0.34) and social function (0.25) had strong β-coefficient to explain the coping mechanisms. As well, among the components of perceived social and emotional support, only the item of family (0.16) predicted the dependent variable of coping mechanism.
    Conclusion
    According to the findings, in order to promote mental health and social function, it is necessary to have new attention to educational and training measures, as preventive and fundamental effort to improve the quality of life and strengthening mature defense mechanisms in married women.
    Keywords: Defense Mechanisms, Quality of Life, Perceived Social, Emotional Support