فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences - Volume:21 Issue: 1, 2016

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اشرف آل یاسین، مرضیه آقاحسینی، آتوسا مهدوی، سارا ساعدی * صفحات 1-5
    سابقه و هدف
    در مطالعات مختلفی از داروی دی هیدرو اپی آندروسترون در روش های درمانی کمک باروری برای درمان زنان مبتلا به پاسخ تخمدانی ضعیف استفاده شده است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی میزان تاثیر مکمل دی هیدرو اپی آندروسترون قبل از شروع درمان فن آوری های کمک باروری بر میزان باروری در بیماران با پاسخ تخمدانی ضعیف انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، تعداد 120 نفر از بیماران مبتلا به پاسخ تخمدانی ضعیف در لقاح خارج رحمی مورد بررسی قرار گرفتند. شرکت کنندگان در مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه مورد مطالعه، تخصیص داده شد. گروه آزمون شامل 60 نفر بود که داروی مورد مطالعه را به مدت یک ماه و نیم دریافت نموده و گروه کنترل شامل 60 نفر بود که بدون استفاده از داروی دی هیدرو اپی آندروسترون تحت درمان با روش های کمک باروری قرار گرفتند. دو هفته بعد از انجام لقاح خارج رحمی، از همه ی بیماران بتا HCG چک شده و دو هفته بعد از درمان، سونوگرافی به منظور بررسی وقوع باروری انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه در نهایت شش بارداری در گروه آزمون رخ داد و در گروه کنترل، بارداری مشاهده نشده و ارتباط معنی داری بین مصرف قرص در گروه آزمون و باروری در بیماران مورد بررسی مشاهده شد. میزان بارداری در گروه کنترل، صفر درصد و در گروه آزمون تجربی، ده درصد بود (02/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مصرف داروی دی هیدرو اپی آندروسترون در گروه آزمون توانسته است باعث افزایش میزان بارداری در زنان مبتلا به پاسخ تخمدانی ضعیف شود.
    کلیدواژگان: پاسخ تخمدانی، ناباروری، میزان بارداری
  • فرشته بهرامی هیدجی، گلناز اسعدی تهرانی* صفحات 6-12
    سابقه و هدف
    فاکتور رشد اندوتلیال رگی (VEGF) و گیرنده واجد دومین کینازی آن (KDR) به منظور فرایند رگ زایی و تکامل جنینی واجد اهمیت حیاتی می باشند. با این وجود، اطلاعات محدودی پیرامون نقش سیستم VEGF، به خصوص گیرنده KDR در سقط مکرر خودبخودی (RPL) در دسترس است. از این رو هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی تعیین ارتباط بین پلی مورفیسم های ژن های VEGF و KDR با سقط مکرر خودبخودی با علت ناشناخته می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی مورد- شاهدی، 50 خانم با سابقه ی حداقل دو سقط مکرر با علت نامشخص به عنوان گروه بیمار و 50 خانم بدون سابقه ی سقط مکرر و دارای حداقل دو بارداری موفق به عنوان شاهد در استان تهران انتخاب شدند. پلی مورفیسم 2578C/A برای ژن VEGF و پلی مورفیسم Q724H برای ژن KDR به ترتیب از طریق روش های Tetra-primer-ARMS-PCR و PCR-RFLP تعیین ژنوتیپ شدند. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) و مربع کای، مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های AC، CC و AA در پلی مورفیسم VEGF در گروه های شاهد و مورد به ترتیب 56 ، 20 و 24 درصد و 26، 46 و 28 درصد محاسبه گردید (003/0P<) و در پلی مورفیسم KDR مقادیر ژنوتیپ های AA، AT و TT گروه شاهد 42، 16 و 42 درصد و در گروه مورد به ترتیب 30، 68 و 2 درصد بود (009/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پلی مورفیسم های 2578C/A و Q472H در ژن VEGF و گیرنده ی آن KDR با سقط مکرر خودبخودی در خانم های ایرانی در ارتباط هستند.
    کلیدواژگان: سقط مکرر خودبخودی (RPL)، ژن VEGF، رسپتور KDR
  • مرضیه قربانی سفیده خوان، فریده حسین ثابت * صفحات 13-20
    سابقه و هدف
    اخیرا پژوهشگران حوزه ی روانشناسی توجه خود را به شناسایی عوامل واسطه ای بین دلبستگی و افسردگی معطوف نموده اند. با توجه به عوارض شناخته شده ی نادیده گرفتن این عوامل واسطه ای روی سبب شناسی افسردگی در تشخیص و درمان افسردگی، در این تحقیق در نظر است از طریق ضریب استاندارد مسیر رابطه بین شاخص های سبک دلبستگی و نیازهای بنیادین روانشناختی با افسردگی بررسی گردد. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای ارضای نیازهای بنیادین روانشناختی در رابطه بین دلبستگی و افسردگی می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش توصیفی از نوع همبستگی روی 290 نفر از دانشجویان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی انجام شد. شاخص های نیازهای بنیادین روانشناختی شامل خودمختاری، شایستگی و تعلق از طریق مقیاس ارضای نیازهای بنیادین روانشناختی، شاخص های دلبستگی اجتنابی و دلبستگی دوسوگرا از طریق مقیاس دلبستگی بزرگسال و شاخص افسردگی با مقیاس افسردگی مرکز مطالعات اپیدمیولوژیک، اندازه گیری و ضریب مسیر از روش تحلیل مسیر تعیین و گزارش گردید.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحقیق نشان داد بین شاخص های پنج گانه با افسردگی همبستگی وجود ندارد (7/0>r) و همبستگی بین دلبستگی اجتنابی با افسردگی 15/0 ولی از طریق ارضای نیازهای بنیادین 35/0 و نیز همبستگی بین دلبستگی دوسوگرا و افسردگی 26/0 و از طریق ارضای نیازهای بنیادین 45/0 بود (01/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که نیازهای بنیادین روانشناختی می توانند روی آسیب شناسی افسردگی و سبک دلبستگی بهتر از ارتباط مستقیم سبک دلبستگی و افسردگی تاثیر بگذارد. تحقیقات بیشتر را در این زمینه توصیه می کنیم.
    کلیدواژگان: دلبستگی بزرگسال، افسردگی، دلبستگی اجتنابی، دلبستگی دوسوگرا، نیاز بنیادین خودمختاری، نیاز بنیادین شایستگی، نیاز بنیادین تعلق، تحلیل مسیر
  • نیکو زرگرانی، علی مشهدی *، زهرا طبیبی صفحات 21-29
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع اختلال های ADHD و BPD، عوارض شناخته شده ی آنها و گزارش هایی مبنی بر اثربخشی آموزش گروهی نظم جویی هیجان مبتنی بر الگوی گروس و بر راهبردهای ارزیابی مجدد و فرونشانی در اختلال های برونی سازی، پژوهش حاضر در سال 1392 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی و با پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام گرفت. 40 دانش آموز دختر با دامنه ی سنی 15 تا 17 سال با استفاده از نمونه گیری تصادفی مرحله ای به کمک ابزارهای استانداردی مانند مقیاس درجه بندی SNAP-IV، پرسشنامه ی شخصیت مرزی (BPI) و سپس براساس مصاحبه غربالگری و تشخیصی توسط روانشناس بالینی و متخصص روانپزشک در چهار گروه قرار گرفتند. و تاثیر آن بر ADHD و BPD بررسی و با آزمون من- یو- ویتنی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس یک راهه و آزمون تعقیبی نشان داد که پس از آموزش گروهی الگوی گروس، نمره ی فرونشانی و ارزیابی مجدد در گروه آزمایشی ADHD نسبت به BPD به ترتیب به صورت معناداری افزایش و کاهش یافت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آموزش گروهی الگوی گروس بر میزان استفاده از هر دو راهبرد ارزیابی مجدد و فرونشانی در دختران نوجوان مبتلا به ADHD و BPD اثربخش باشد.
    کلیدواژگان: الگوی فرآیندی گراس، نظم جویی هیجان، ارزیابی مجدد، فرونشانی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال نارسایی توجه، فزون کنشی
  • فیروزه درخشانپور، حمیده ایزدیار، نجمه شاهینی *، محمدعلی وکیلی صفحات 30-34
    سابقه و هدف
    اضطراب از اختلالات مهم بهداشت روانی کودکان و نوجوانان است که متاثر از عوامل درونی و محیطی مختلف است. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای سطح اضطراب در کودکان دبستانی شهرگرگان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی، 745 دانش آموز دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس دولتی و غیرانتفاعی شهرگرگان با روش نمونه گیری ترکیبی (طبقه ای و خوشه ای) انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه ی 38 سوالی مقیاس اضطراب کودکان اسپنس (SCAS) استفاده شد و داده های حاصل نیز با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 21، آزمون های کای دو و تی تست آنالیز گردید. مقادیرP کمتراز 05/0 به عنوان سطح معناداری درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    اختلالات اضطرابی در جامعه ی مورد بررسی، 5/14 درصد بوده و از این میان، وسواس 18 و فوبیای اجتماعی 6/17 و اضطراب جدایی 6/17 درصد، شایع ترین اختلال و ترس از فضای باز 11 درصد نیز کمترین شیوع را داشت. نمره ی کل مقیاس اضطراب کودکان اسپنس برای نمونه های مورد بررسی، 72/12± 74/22 بود. همچنین، شیوع اختلالات اضطرابی در دانش آموزان با مادران غیرشاغل با میزان تحصیلات پایین تر، در جنس دختر، در خانواده هایی با فرزندان کمتر و دانش آموزان مدارس دولتی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    اختلالات اضطرابی، شایع ترین اختلال اضطرابی در کودکا ن و نوجوانان است که تاثیر بسزایی در عملکرد و کارایی آنها دارد و این مطالعه نیز تاییدی است بر این نکته که شناسایی و درمان به موقع این اختلال باید ازفعالیت های مهم متخصصین بهداشت روان کودکان باشد. مدارس ابتدایی بهترین مکان برای شروع غربالگری این کودکان و کمک به آنها است.
    کلیدواژگان: اضطراب، کودکان، گرگان
  • سلمان دانشی، عصمت رضا بیگی داورانی، علیرضا رزاقی، مسعود زینلی *، سجاد عارفی صفحات 35-39
    سابقه و هدف
    عقرب گزیدگی یکی از معضلات مهم بهداشتی است که به عنوان بالاترین عامل تلفات ناشی از گزش جانوران سمی در دنیا گزارش شده است. شهرستان کرمان یکی از مناطقی است که موارد زیادی از عقرب گزیدگی درآن اتفاق می افتد. هدف این مطالعه، توصیف اطلاعات اپیدمیولوژیک و دموگرافیک افراد عقرب گزیده شده در این شهرستان است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر، مطالعه ای از نوع توصیفی مقطعی است که از کلیه ی موارد عقرب گزیدگی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کرمان طی سال های 1391 تا 1393 مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات مورد نیاز از طریق چک لیست از پرونده های بیماران استخراج گردید. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون مجذور کای (chi-square test) استفاده شد. سطح معنی داری در آزمون ها، 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تعداد کل موارد عقرب گزیدگی 324 نفر بود که 45% آنها مرد و 55% آنها زن بودند، یک مورد منجر به مرگ شده بود، 60% در مناطق شهری و 40% در مناطق روستایی بودند، 80% آنها کمتر از 5/1 ساعت، 16% آنها بین 5/1 تا 3 ساعت و 4% آنها بالاتر از 3 ساعت برای درمان مراجعه کرده بودند؛ بیشترین موارد گزش در تیرماه اتفاق افتاده بود.
    نتیجه گیری
    آموزش پرسنل بهداشتی و تخصیص منابع و امکانات از سویی و همچنین ارتقای آگاهی عموم مردم توسط آموزش دهندگان بخش سلامت، نقش به سزایی در پیشگیری از عقرب گزیدگی دارد.
    کلیدواژگان: عقرب گزیدگی، اپیدمیولوژی، شهرستان کرمان
  • مراحم آشنگرف *، راضیه ارجمند صفحات 40-51
    سابقه و هدف
    مواجهه ی دراز مدت با غلظت های بالای سلنیت می تواند به بروز ناراحتی های پوستی، از دست رفتن مو، تغییر شکل ناخن ها، نکروز کبد و کلیه، اشکالات تنفسی و در نهایت مرگ سلولی منجر شود. در این راستا، جداسازی و تعیین هویت ملکولی مخمرهای بومی مقاوم به سلنیت، بعنوان کاتالیست های ایمن طبیعی و مناسب در آزمایشات زیست پالایی اکسی آنیون سمی سلنیت مورد توجه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، پس از نمونه برداری از حوضچه های جمع آوری پساب و لجن فعال، غربال گری اولیه براساس جداسازی در محیط کشت انتخابی کلرامفنیکل رزبنگال آگار غنی شده با سلنیت انجام شد. ارزیابی الگوی تحمل پذیری ذاتی سویه های غربال گری شده نسبت به سلنیت با استفاده از روش های رقت در آگار و دیسک دیفیوژن آگار انجام شد. زمان دو برابر شدن سلول ها و تعیین درصد بازدارندگی رشد سویه های مخمری مقاوم با ترسیم منحنی های استاندارد رشد در حضور سلنیت مورد سنجش قرار گرفت. برای ارزیابی حذف میکروبی سلنیت از تکنیک کالریمتری با کمک معرف 3و3- دی آمینو بنزیدین هیدروکلراید استفاده شد. تعیین هویت سویه مخمری کارآمد بر مبنای آنالیزهای فنوتیپی و فیلوژنتیکی انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 32 جدایه مخمری مقاوم به سلنیت از نمونه های پساب و لجن فعال جدا گردید. براساس نتایج الگوی تحمل پذیری و تایید نتایج به کمک کدورت به دست آمده از رسم منحنی های رشد، سویه se29w (جدا شده از پساب کارخانه تولید لاستیک) با ماکزیمم تحمل پذیری 18 گرم در لیتر نسبت به یون سمی سلنیت، به عنوان سویه ی کارآمد تحت نام کاندیدا تروپیکالیس مورد شناسایی ملکولی قرار گرفت و در بانک ژنی با شماره شناسایی KR150680 ثبت شد. همچنین در این پژوهش مشخص شد مخمر بومی مذکور قادر است سلنیت سمی را به سلنیوم احیا کند. در ادامه ی این پژوهش، از سلول های در حال استراحت مخمر مذکور به عنوان کاتالیست زیستی جهت آزمایشات سلنیت زدایی استفاده شد که براساس نتایج پس از 60 ساعت گرماگذاری، کاهش 5/92 درصدی از سلنیت موجود در محیط زیست تبدیلی با غلظت اولیه یک گرم در لیتر تحت شرایط دمایی 30 درجه سانتی گراد، pH برابر 2/7 و غلظت 20 گرم در لیتر وزن تر توده سلولی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مقاله برای نحستین بار حذف و احیای سلنیت در گونه ی مخمری کاندیدا تروپیکالیس گزارش شد. روش های غربال گری پیشنهاد شده در پژوهش اخیر، می تواند ما را در انتخاب هدفمند کاتالیست های میکروبی کارآمد برای آزمایشات زیست پالایی سلنیت، در جهت ارتقای سلامت و حفظ محیط زیست یاری کند.
    کلیدواژگان: سلنیت، زیست پالایی، رقت در آگار، دیسک دیفیوژن آگار، سلول در حال استراحت، کاندیدا تروپیکالیس
  • اصغر کریمیان *، محمدرضا محزونیه، عزیزالله ابراهیمی کهریزسنگی صفحات 52-57
    سابقه و هدف
    تب کیو، بیماری مشترک انسان و دام با انتشار جهانی است که توسط یک باکتری گرم منفی، اجباری داخل سلولی به نام کوکسیلا بورنتی ایجاد می شود. گاو، گوسفند و بز منابع اصلی عفونت انسانی هستند و ارگانیسم را از طریق شیر دفع می کنند، از این رو مصرف شیر خام می تواند منبع عفونت باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر خام جمع آوری شده از مخازن شیر گاوداری های سنتی در شهرستان شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی در فصل زمستان 1392 و فصل بهار 1393 انجام شد. در مجموع 50 نمونه شیر گاو از مخزن شیر 50 گاوداری سنتی به طور تصادفی جمع آوری و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی، به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای (Nested PCR) مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، در مجموع 16 نمونه از 50 نمونه (32%)،از نظر وجود کوکسیلا بورنتی، مثبت بود. شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه های فصل زمستان 36% و در نمونه های فصل بهار 28% بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شیر گاو می تواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در منطقه مورد مطالعه باشد.
    کلیدواژگان: تب کیو، کوکسیلا بورنتی، شیر گاو، واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای
|
  • Ashraf Al Yasin, Marzieh Agha Hosseini, Atousa Mahdavi, Sara Saedi* Pages 1-5
    Background And Aim
    Dehydroepiandrostenedione is used for ART methods in women with poor ovarian response. The present study had been performed for assessment therapeutic impacts of DHEA before ART therapeutic procedures on pregnancy rate in infertile women with poor ovarian response.
    Materials And Methods
    In the present double-blinded randomized clinical trial, 120 infertile women with poor ovarian responses in ART procedures were included. Study participants randomly allocated into the trial and control groups. In the trial group, 60 women received DHEA for 1.5 months and in the control group, 60 matched women received placebo during the study. Same ART procedures were performed for both groups after passing study time. Beta-HCG was checked for infertile women two weeks after ART procedure, and two weeks later sonography was performed for assessing number of pregnancy sacs.
    Results
    Finally, six pregnancies had been performed in the study. There was a significant difference between pregnancy rates between two study groups.
    ž
    Conclusion
    DHEA usage in the trial group can cause increase in pregnancy rate among women with poor ovarian response.
    Keywords: Infertility, Ovarian response, Pregnancy rate
  • Fereshteh Bahrami Hidaji, Golnaz Asaadi Tehrani* Pages 6-12
    Background And Aim
    Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) and its kinase insert domain receptor (KDR) are crucial for angiogenesis and embryonic development. However, limited information is available regarding the role of the VEGF system, especially its KDR receptor, in recurrent pregnancy loss (RPL). This study aimed to investigate genetic association between VEGF and its receptor gene (KDR) polymorphisms with idiopathic RPL.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 50 women who had experienced at least two consecutive spontaneous miscarriages and 50 controls with at least two live births without a miscarriage were included. 2578C/A polymorphism for VEGF gene and Q724H polymorphism for KDR gene, were genotyped using Tetra-Primer ARMS-PCR and PCR–RFLP methods respectively. Achieved results were analyzed statically by the SPSS-16 and chi square methods.
    Results
    The frequency of AC, CC and AA genotypes of VEGF polymorphism in the control and case groups was computed 56, 20, 24% and 26, 46, 28%, respectively (pž
    Conclusion
    It seems that 2578C/A and Q472H polymorphisms in genes VEGF and its receptor gene (KDR) are associated with idiopathic RPL in Iranian women.
    Keywords: Recurrent pregnancy loss (RPL), VEGF gene, KDR receptor
  • Marzieh Ghorbani Sefidekhan, Farideh Hossein Sabet* Pages 13-20
    Background And Aim
    Recently psychology researchers have focused on the factors that mediate the relationship between attachment and depression. Due to complications associated with ignoring these mediating factors in the etiology of depression diagnosis and treatment of depression. Therefore, in this study through the standard path coefficient, the relationships between attachment styles and basic psychological needs with depression are investigated. The aim of this study is to evaluate the mediating role of the basic psychological needs satisfaction in the relationship between attachment and depression.
    Materials And Methods
    This study was descriptive and 290 students from the Faculty of Psychology and Educational Sciences of Allameh Tabatabai University were selected. Indicators of basic psychological needs including autonomy, competence and belonging were measured by the Basic Psychological Needs Satisfaction Scale (BPNS-general version), indicators of ambivalent attachment and avoidant attachment were measured by the adult attachment inventory, and indicator of depression was measured by the center for Epidemiological Studies-Depression Scale (CES-D), and the path coefficient were analyzed using path analysis to assess the theoretical model.
    Results
    There was no correlation between the five indicators with depression (rž
    Conclusion
    It seems that the basic psychological needs satisfaction moderate the relationship between attachment avoidance and depression. More research in this field is recommended.
    Keywords: Adult attachment, Depression, Avoidant attachment, Ambivalent attachment, Basic psychological needs satisfaction, Autonomy, Competence, Relatedness, Path analysis
  • Nikou Zargarani, Ali Mashhadi *, Zahra Tabibi Pages 21-29
    Background And Aim
    Existing research was conducted in year 1392 regarding the prevalence of ADHD and BPD. Their known complication and some reports based on effectiveness of group emotion regulation training based on process model of gross on use of reappraisal and suppression strategies in externalizing disorders.
    Materials And Methods
    Existing research was conducted in clinical trial and in the context of pre-post-test semi-experimental design with control group. 40 female students with age ranged 15-17 were assigned in 4 groups by multistage random sampling, by the help of standard tools such as SNAP-IV scale and borderline personality inventory (BPI) and then according to screening and diagnostic interviews were conducted by a clinical psychologist and psychiatrist.
    Results
    Data analysis using ANCOVA and follow-up tests show that after emotion regulation group training based on gross model, the mean score of suppression and reappraisal in ADHD experimental group to BPD experimental group increased and decreased significantly (pž
    Conclusion
    It seems group emotion regulation training based on gross model is effective on use of reappraisal and suppression in ADHD and BPD adolescent girls.
    Keywords: Process model of gross, Emotion regulation, Reappraisal, Suppression, BPD, ADHD
  • Firouzeh Derakhshanpour, Hamideh Izadyar, Najmeh Shahini *, Mohammad Ali Vakili Pages 30-34
    Background And Aim
    Anxiety is one of the important disorders of mental health in children and the adolescents’ period, which is influenced by various endogenous and environmental factors. The aim of this study was a comparative survey of anxiety level in primary school children in Gorgan in 2013.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical and cross-sectional study, 745 male and female primary school students in public and private schools in Gorgan were selected using a combination sampling (stratification and clustering). For data collection Spence Children's Anxiety Scale (SCAS) included 38 questions were used. The collecting data were analyzed using SPSS-21 statistical software and chi-square and t-tests. p-values of less than 0.05 were considered as the significance level.
    Results
    Anxiety disorders in the studied sample were 14.5 percent. The most common disorders were obsessive-compulsive disorder with 18, social phobia 17.6 and separation anxiety 17.6 percent and the fear of open spaces had the lowest prevalence. The results showed that according to Spence Children’s Anxiety Scale total score for the studied sample was 22.74±12.72. The prevalence of anxiety disorders in children with unemployed mothers with lower educational level in female, in families with fewer children and public school students were more.
    ž
    Conclusion
    Anxiety disorders are the most prevalence disorder among children and adolescents which have a significant effect on their functioning. This study also underlines the issue that instant identification and treatment of this disorder should be one of the considerations and activities of child mental health specialists. The best place to start screening and assisting these children is primary schools.
    Keywords: Anxiety, Children, Gorgan
  • Salman Daneshi, Smat Rezabeigi, Alireza Razzaghi, Masoud Zeinali *, Sajad Arefi Pages 35-39
    Background And Aim
    Existing research was conducted in year 1392 regarding the prevalence of ADHD and BPD. Their known complication and some reports based on effectiveness of group emotion regulation training based on process model of gross on use of reappraisal and suppression strategies in externalizing disorders.
    Materials And Methods
    Existing research was conducted in clinical trial and in the context of pre-post-test semi-experimental design with control group. 40 female students with age ranged 15-17 were assigned in 4 groups by multistage random sampling, by the help of standard tools such as SNAP-IV scale and borderline personality inventory (BPI) and then according to screening and diagnostic interviews were conducted by a clinical psychologist and psychiatrist.
    Results
    Data analysis using ANCOVA and follow-up tests show that after emotion regulation group training based on gross model, the mean score of suppression and reappraisal in ADHD experimental group to BPD experimental group increased and decreased significantly (pž
    Conclusion
    It seems group emotion regulation training based on gross model is effective on use of reappraisal and suppression in ADHD and BPD adolescent girls.
    Keywords: Process model of gross, Emotion regulation, Reappraisal, Suppression, BPD, ADHD
  • Morahem Ashengroph *, Razieh Arjmand Pages 40-51
    Background And Aim
    Contamination of soil and water resources with selenium oxyanions is a serious public health and environmental threat. Long-term exposure to high selenite concentrations can result in skin disorders, hair loss, liver and kidney necrosis, breathing problems, deformed nails and cell death. In this regard, isolation and identification of indigenous selenite-resistant yeast strains can be used as safe and natural catalysts in the bio-remediation of the toxic selenite (SeO3-2).
    Materials And Methods
    In this experimental study, collected wastewater effluent and activated sludge samples are cultured into the selective Rose Bengal Chloramphenicol Agar medium containing selenite for selective screening of target strains of yeast. Agar dilution method and disk diffusion testing was performed to determine the intrinsic tolerance isolated yeast strains to selenite. The doubling time and the percentage of growth inhibition of the resistant isolated yeast strains in the presence of selenite were determined from standard growth curves. A colorimetric method using 3, 3-Diaminobenzidine hydrochloride has been developed for the microbial selenite removal. Phenotypic and phylogenetic analyses were used in the characterization of the potent yeast strain.
    Results
    Confirmation of the results from selenite tolerance pattern was performed on turbidity growth curves of the isolated yeast strains. The results showed that the strain se29w, isolated from waste rubber plant, exhibited maximum tolerance of 18 g/l to selenite. The strain se29w was classified as Candida tropicalis (GenBank accession number KR150680). Reduction of selenite to elemental red selenium was also observed in the strain se29w. Based on the results of selenite removal experiments, the resting cells of C. tropicalis se29w is capable remove 92.5% of selenite with initial concentration of 1 g/l at 30 C, pH 7.2, agitation 180 rpm, 20 g/l of wet biomass and after 60h incubation.
    ž
    Conclusion
    The present research is the first report on the removal and reduction of selenite with C. tropicalis. The current project have proposed a variety of screening methods for identifying targeted microbial catalysts for bio-remediation of selenite and to improve environmental and human health.
    Keywords: Selenite, Bio, remediation, Agar dilution method, Disk diffusion test, Resting cell, C. tropicalis strain se29w
  • Asghar Karimian *, Mohammadreza Mahzounieh, Azizollah Ebrahimi Kahrizsangi Pages 52-57
    Background And Aim
    Q-fever is a zoonotic disease caused by Coxiella burnetii, a small obligate intracellular gram-negative bacterium that is prevalent throughout the world. Cattle, sheep and goats are the main sources of human infection and shed organisms in their milk. Therefore, consumption of raw milk may be source of infection. This study was conducted to determine the prevalence rate of Coxiella burentii in bulk tank milk (BTM) samples, which collected from rural dairy cattles in Shahrekord.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted from January to May 2014. Totally, 50 bulk tank milk samples were obtained from rural dairy cattles and were tested for C. burnetii by Nested-PCR assay.
    Results
    In this survey, 16 out of 50 (32%) cow bulk tank milk samples were positive for presence of Coxiella burnetii. The prevalence rate of C.burnetii in winter and spring seasons was 36% and 28%, respectively.
    ž
    Conclusion
    These results indicated that cow milk can be one of the potential sources of C. burnetii in this area of Iran.
    Keywords: Q fever, Coxiella burnetii, cow milk, Nested, PCR