فهرست مطالب

Multidisciplinary Care - Volume:5 Issue: 2, 2016

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:5 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/04/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • خدیجه حاجی زاده *، مهناز شهنازی، سیمین تقوی، عزیزه فرشباف خلیلی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    زایمان زودرس با موربیدیته و مورتالیته ی پری ناتال بسیار چشمگیری همراه است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر هیدراسیون داخل وریدی بر روی فاصله زمانی از پارگی پرده ها تا زایمان در زنان باردار پره ترم با پارگی زودرس کیسه ی آب می باشد.
    روش بررسی
    24 زن باردار 28 تا 34 هفته با بارداری تک قلویی که اندکس مایع آمنیوتیک (Amniotic Fluid Index= AFI) آن ها ≤ 5 سانتی متر بود، در دو گروه مطالعه و کنترل به صورت تصادفی قرار گرفتند. در افراد گروه مطالعه 1 لیتر سرم ایزوتونیک به شکل بولوس در طی 30 دقیقه انفوزن شد. گروه کنترل درمان انتظاری را دریافت نمودند. فاصله ی زمانی از زمان هیدراسیون در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفت. تست T مستقل و T زوج به ترتیب برای مقایسه ی دو گروه و میانگین فاصله زمانی از پارگی پرده ها تا زایمان قبل و بعد از هیدراسیون مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که اندکس مایع آمنیوتیک در 90 دقیقه بعد از لحاظ آماری کاهش چشمگیری در گروه مطالعه و کنترل داشت. میانگین فاصله ی زمانی تا زایمان در گروه مطالعه 41/196 ساعت (9/316-9/75 :%95 CI) و در گروه کنترل 58/140 ساعت (9/270-2/10 :%95 CI) بود؛ ولی این تفاوت ها مابین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبودند (490/0P=).
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر نتوانست اثر چشمگیر هیدراسیون را به عنوان یک روش پروفیلاکسی بر روی افزایش حجم مایع آمنیوتیک و در نتیجه بر روی افزایش فاصله زمانی از پارگی پرده ها تا زایمان نشان دهد؛ بنابراین مطالعات بیشتر با تعداد حجم نمونه ی بیشتر و در فواصل مختلف برای روشن سازی اثرات هیدراسیون بر روی فاصله زمانی از پارگی پرده ها تا زایمان در زنان باردار پره ترم با پارگی زودرس کیسه ی آب لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هیدراسیون، فاصله ی زمانی از پارگی پرده ها تا زایمان، اندکس مایع آمنیوتیک، پارگی زودرس کیسه ی آب
  • شایسته صالحی، مینا تجویدی، وحیده قاسمی، زهرا راعی * صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    در ایران و بسیاری از کشورهای جهان، سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان است؛ اما در سال های اخیر میزان بقای مبتلایان به این بیماری طولانی تر گشته و در عین حال تاکید بیشتر بر کیفیت زندگی آن ها می باشد. به همین خاطر پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مراقبت های حمایتی و آموزشی پرستاران بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش که یک مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد بود، 45 نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه رادیوتراپی بیمارستان سید الشهدا در سال 1392 شرکت کردند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی وابسته به موسسه بک من بود که در دو مرحله قبل و بعد از اجرای جلسات آموزشی و حمایتی برای بیماران تکمیل گردید. در نهایت اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده میانگین نمره کیفیت زندگی قبل از مداخله 91/13±73/51 و بعد از مداخله 80/13±46/60 بود (001/0P<)؛ همچنین در هر 4 بعد کیفیت زندگی، میانگین امتیاز افراد بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله افزایش یافت، اما این اختلاف تنها در دو بعد سلامت جسمی و روانی معنی دار (001/0P<) شناخته شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش تاثیر مثبت برنامه های آموزشی و حمایتی را در ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان تایید نمود؛ لذا طراحی و اجرای چنین برنامه هایی به صورت گسترده تر و بر اساس نیازهای آموزشی و حمایتی بیماران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مراقبت های حمایتی، آموزش، کیفیت زندگی، سرطان پستان، رادیوتراپی
  • ملیکه عامل بارز *، ناهید ملکی صفحات 19-28
    زمینه و هدف
    شیردهی یکی از اثر بخش ترین رفتارها در راستای ارتقای سلامت است. یکی از عوامل موثر بر موفقیت شیردهی، عزت نفس مادر است. با توجه به پیامدهای عزت نفس پایین که در برقراری روابط بین فردی، تفکر، احساس و عملکرد افراد تاثیر منفی دارد، پژوهش حاضر با هدف تعیین عزت نفس در مادران نخست زا و عوامل مرتبط با آن صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تعداد 300 مادر نخست زای شیرده که دارای فرزند کمتر از 6 ماه بودند، از مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن، من- ویتنی و کروسکال- والیس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار عزت نفس مادران 76/2±98/28 بود. اکثر (33/94%) افراد عزت نفس متوسط و فقط درصد کمی (33/1%) از آن ها عزت نفس بالا داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده بین عزت نفس با سن کودک ارتباط معنی داری منفی (010/0=P) وجود داشت. در سایر موارد ارتباط متغیرهای مورد مطالعه مانند سن، تحصیلات و درآمد با عزت نفس معنی دار نبود (050/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که میانگین نمره عزت نفس اکثر مادران نخست زا طی شیردهی در حد متوسط می باشد و با توجه به این که عزت نفس بر خودکارآمدی، احساس و عملکرد آن ها تاثیر گذار است؛ لذا پیشنهاد می شود ماماها و دیگر متخصصان بهداشتی جنبه های روانی اجتماعی موثر بر شیردهی از جمله عزت نفس مادر را مورد توجه قرار داده و در راستای افزایش آن اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: عزت نفس، مادران نخست زا، شیردهی
  • اشرف سادات حکیم، احسان ولوی *، سیمین مدهوشی مزرعه، سیدمحمود لطیفی، بهمن دشت بزرگی صفحات 29-39
    زمینه و هدف
    سندروم نفروتیک شایع ترین تظاهر آسیب گلومرول ها در کودکان است. با توجه به مزمن بودن بیماری سندروم نفروتیک و همچنین لزوم تداوم ارائه مراقبت ها در جهت کاهش عود بیماری با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر میزان دانش والدین و کنترل علائم و عود بیماری در کودکان مبتلا به سندروم نفروتیک انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای تجربی است که در آن 66 کودک مبتلا به سندروم نفروتیک به شکل تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات شامل پرسشنامه طراحی شده جهت سنجش سطح آگاهی والدین و چک لیستی جهت ثبت فشار خون، وزن، چربی خون و وجود یا عدم وجود عود در کودکان هر دو گروه قبل و بعد از مداخله بود. مدل مراقبت پیگیر به مدت 6 ماه بر روی گروه آزمون انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از شاخص توصیفی، کای اسکوئر و آزمون تی مستقل و مک نمار با SPSS انجام گردید.
    یافته ها
    نسبت عود بیماری پس از مداخله در دو گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی داری نشان نداد (787/0P=)؛ اما میانگین فشار خون سیستول در دو گروه پس از مداخله تفاوت معنی دار نشان داد (011/0P=)؛ همچنین نسبت سطح آگاهی والدین بعد از مداخله در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نشان داد (0001/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می شود، با به کارگیری اجرای مدل مراقبت پیگیر، نیازهای مراقبتی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک برآورده خواهد شد.
    کلیدواژگان: سندروم نفروتیک، مدل مراقبت پیگیر، والدین، کودکان
  • سمیرا عباسی، سعید پهلوان زاده، نصرالله علیمحمدی * صفحات 40-51
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس به عنوان یک بیماری مزمن و پیشرونده سیستم عصبی مرکزی، جنبه های مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به اهمیت خستگی در این بیماران از یک سو و مقبولیت روز افزون استفاده از درمان های تکمیلی در سیستم بهداشتی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر درمان شناختی رفتاری به شیوه گروهی بر شدت خستگی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس در سال 1393 طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی، دو گروهی و سه مرحله ای قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله بوده که بر روی 66 نفر از زنان مبتلا به مولتیپل اسکروزیس مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اصفهان که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند، انجام شد. پس از نمونه گیری به روش آسان، واحدهای مورد پژوهش به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه 33 نفری، کنترل و آزمون قرار گرفتند. در گروه آزمون، درمان شناختی رفتاری در 8 جلسه، 90 دقیقه ای (هر هفته یک جلسه) انجام شد و گروه کنترل علاوه بر دریافت درمان های معمول دارویی در 3 جلسه گروهی شرکت نموده و به بیان احساسات و تجارب خود پرداختند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و ابزار سنجش شدت خستگی (FSS) جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS با آزمون t مستقل، من ویتنی، کای اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره شدت خستگی دو گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله، معنی دار نبود (532/0=P). در حالی که این اختلاف بین گروه آزمون و کنترل، بلافاصله و یک ماه پس از مداخله اختلاف معنی داری با قبل از مداخله داشت (03/0=P)؛ همچنین نتایج آزمون تعقیبی LSD نشان داد که در گروه آزمون میانگین نمره شدت خستگی، بلافاصله و همچنین یک ماه بعد از مداخله به طور معنی داری کمتر از قبل از مداخله بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر درمان شناختی رفتاری در کاهش شدت خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، استفاده از این روش درمانی، به عنوان روشی که به لحاظ بالینی سودمند و اثر بخش و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و قابل توجیه است، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خستگی، مولتیپل اسکلروزیس، زنان، درمان شناختی رفتاری
  • معصومه فدایی، فاطمه رحیمی کیان *، مریم دامغانیان، انسیه شاهرخ نژاد تهرانی، عباس مهران صفحات 52-63
    زمینه و هدف
    ناباروری و درمان آن به عنوان یک بحران در زندگی زنان بر جنبه های مختلف کیفیت زندگی موثر است. مهم ترین ابعاد کیفیت زندگی مسایل عاطفی و ارتباط اجتماعی می باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر سلامت عاطفی و ارتباط اجتماعی زنان نابارور است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 80 زن نابارور مراجعه کننده به مراکز درمان ناباروری منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1394، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات به کمک پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی باروری (FertiQol) جمع آوری شد. برای اجرای مدل مراقبت پیگیر در گروه آزمون، 2 تا 3 جلسه آموزشی بسته به نیاز مددجویان برگزار شد. کیفیت زندگی زنان طی 2 مرحله، قبل از انجام مداخله و 2 ماه بعد در مرحله ارزشیابی مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارSPSS و با آزمون های آماری کای دو، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوج انجام شد.
    یافته ها
    بعد از مداخله میانگین امتیاز کیفیت زندگی به ترتیب در گروه آزمون و کنترل در حیطه عاطفی 572/3±75/16 و 971/3±85/8 و ارتباط اجتماعی 922/2±98/17 و 672/3±45/11 به دست آمد. تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه آزمون و کنترل از نظر سلامت عاطفی و ارتباط اجتماعی مشاهده شد (002/0=P). در گروه کنترل کاهش معنی داری در نمرات حیطه عاطفی و ارتباط اجتماعی بعد از مداخله مشاهده شد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    اجرای مدل مراقبت پیگیر، باعث بهبود کیفیت زندگی زنان نابارور در حیطه های عاطفی و اجتماعی گردید و پیشنهاد می شود، از این مدل به عنوان یک مدل مراقبتی آسان، کم هزینه و در دسترس استفاد گردد.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت پیگیر، ابعاد کیفیت زندگی، سلامت عاطفی، ارتباط اجتماعی، ناباروری
  • علی پورقره خان، داوود حکمت پو *، امیر جواهری، آذر تختی صفحات 64-74
    زمینه و هدف
    بیماری دیابت شایع ترین بیماری غدد درون ریز است. مزمن بودن این بیماری و عوارض آن باعث تحمیل بار مادی زیاد بر بیمار و کاهش کیفیت زندگی در آنان می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر رضایت از کنترل بیماری و رفتارهای خود مراقبتی بر کیفیت زندگی افراد دیابتی نوع 2 انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که بر روی 110 نفر بیمار مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 در شهرستان بیجار و با نمونه گیری آسان انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران دیابتی (DQOL) جمع آوری شد. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری توصیفی و آزمون های کای اسکوئر، دقیق فیشر، آنالیز واریانس یک طرفه و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    54 نفر از بیماران مرد (09/49%) و 56 نفر از آن ها زن (91/59%) بودند. میانگین نمره کیفیت زندگی در این بیماران (6/5±2/47) بود. بین کیفیت زندگی و سن، تحصیلات (001/0=P) و شغل (007/0=P) ارتباط معنی داری وجود داشت. بین جنس با کیفیت زندگی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (078/0=P). ارتباط آماری معنی داری بین رفتارهای خود مراقبتی با شغل (030/0=P) و تحصیلات (008/0=P) وجود دارد. بین رضایت بیمار از کنترل بیماری با کیفیت زندگی، تحصیلات و شغل ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به کیفیت زندگی متوسط بیماران دیابتی و کاهش کیفیت زندگی با افزایش سن و افزایش تعداد سالمندان جامعه، پیشنهاد می شود، مداخلاتی جهت افزایش رضایت بیماران دیابتی از کنترل بیماری و خود مراقبتی، در برنامه ریزی طرح ارتقاء سلامت وزارت بهداشت مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، رفتارهای مراقبتی، رضایت مندی، کیفیت زندگی
  • مهناز رحمانی، هوشنگ علیجانی *، بهمن دشت بزرگی، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 75-83
    زمینه و هدف
    فرآیند پرستاری، استاندارد ارائه مراقبت های پرستاری می باشد. مراکز مختلف با توجه به شرایط و امکانات خود می توانند، شیوه ای از فرآیند پرستاری را که برای ایشان کارایی بیشتری دارد، انتخاب و اجرا نمایند. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر اجرای فرآیند پرستاری به شیوه «کارت های مراقبتی در دسترس» بر میزان رضایت مندی بیماران از نحوه مراقبت در بخش های ویژه، انجام گردید.
    روش بررسی
    این یک مطالعه مداخله ای مقطعی با طرح مورد- شاهدی است که در بیمارستان گلستان شهر اهواز در سال 1393 انجام شده است. با توجه به معیارهای ورود به مطالعه و به صورت نمونه گیری در دسترس، تعداد 38 نمونه به عنوان گروه کنترل و 38 نمونه جهت گروه مداخله انتخاب و ارزیابی شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که جهت سنجش اعتبار علمی از روش اعتبار محتوا استفاده شد؛ همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (9/0=α) تعیین شد. به عنوان مداخله به مدت دو هفته فرآیند پرستاری به شیوه کارت های مراقبتی در دسترس، برای گروه آزمون اجرا شد و تاثیر آن بر رضایت بیماران سنجیده شد. در گروه کنترل مراقبت ها به روش روتین بخش انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از آمارهای توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و جداول و برای مقایسه گروه ها از آزمون های کای اسکور، من ویتنی و تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در گروه کنترل 90/28% بیماران از انجام مراقبت ها رضایت عالی داشتند، در حالی که در گروه آزمون 36/97% بیماران میزان رضایت خود را در حد عالی گزارش کردند. اختلاف معنی دار بین دو گروه از نظر رضایت از ارائه مراقبت های پرستاری وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    اجرای فرآیند پرستاری به شیوه کارت های در دسترس منجر به افزایش میزان رضایت مندی بیماران در مقایسه با شیوه روتین شده است و همچنین استفاده از این کارت ها، اجرای فرآیند پرستاری را به میزان بیشتری از حالت ذهنی به عینی تبدیل می کند که می تواند در زمینه صرفه جویی در وقت کمک زیادی به پرستاران بنماید.
    کلیدواژگان: مراقبت پرستاری، فرآیند پرستاری، کارت های مراقبتی، رضایت مندی بیماران
  • فاطمه جاجرمنه، زهره قضاوی *، طیبه مهرابی، مصطفی نجفی صفحات 84-93
    زمینه و هدف
    تالاسمی شایع ترین کم خونی مزمن ارثی در انسان است. استرس ناشی از بیماری، تاثیرات نامطلوبی بر خودکارآمدی در امر مراقبت از کودک بر روی اعضای خانواده به ویژه مادران بر جای می گذارد؛ بنابراین این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش مدیریت استرس بر خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به تالاسمی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی است که در بیمارستان سید الشهدا (درمانگاه امام رضا) اصفهان در سال 1393 انجام شد. 64 نفر از مادرانی که کودک مبتلا به تالاسمی داشتند، به شکل تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند و پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه پژوهشگر ساخته خودکارآمدی والدین در مقابله با بیماری تالاسمی فرزند را در ابتدا و انتهای مطالعه و در مرحله پیگیری با گروه کنترل تکمیل نمودند. برای گروه آزمون 8 جلسه آموزش مدیریت استرس به شکل هفتگی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS و آزمون های آماری من ویتنی، تی مستقل و فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد، میان گروه آزمون و کنترل از لحاظ نمره خودکارآمدی قبل از مداخله اختلاف معنی داری وجود نداشت (148/0=P)، اما بلافاصله پس از مداخله (001/0=P) و همچنین یک ماه بعد از مداخله نمره خودکارآمدی در گروه آزمون به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود، به طور کلی خودکارآمدی مادران بلافاصله پس از مداخله و یک ماه بعد از آن نسبت به قبل از مداخله افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، برنامه آموزش مدیریت استرس می تواند رویکرد مناسبی برای افزایش خودکارآمدی مادران دارای کودک مبتلا به تالاسمی باشد، لذا انجام این برنامه برای بهبود خودکارآمدی مادران دارای کودک مبتلا به بیماری های مزمن از جمله تالاسمی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تالاسمی، خودکارآمدی، مدیریت استرس
|
  • Khadijeh Hajizadeh *, Mahnaz Shahnazi, Simin Taghavi, Azizeh Farshbaf Khalili Pages 1-8
    Background And Aims
    Preterm delivery is associated with significant perinatal morbidity and mortality. This study aimed to determine the effects of intravenous (IV) hydration on time interval from rupture of membranes to delivery (latency period) in pregnant women with Preterm premature rupture of fetal membranes.
    Methods
    24 pregnant women during their 28 to 34 weeks of gestational age with singleton live pregnancy whose baseline amniotic fluid index (AFI) was ≥ 5 cm were randomized into 2 case and control groups. The study group (Amniotic Fluid Index) received one liter intravenous fluid bolus of isotonic Ringer serum during 30-minute period. The control group received expectant management. The time interval from rupture of membranes to delivery was studied. Independent t-test and paired t-test were used to compare 2 groups and mean latency period before and after hydration, respectively.
    Results
    The results of this study demonstrated that AFI decreased significantly at 90 minutes in both control and study groups. The mean between time intervals and delivery was 196.41 h and 140.58 h in the study and control groups, respectively, But this differences were not statistically significant (95%: 75.9-316/9 CI 95% :10.2-270.9) (P=490).
    Conclusion
    This study did not show any significant impact of hydration on AFI and consequently latency period as a prophylactic method. So, further studies with a larger sample size and at different time intervals seem to be needed to clarify the effect of hydration on latency period in PPROM.
    Keywords: Hydration, Time interval from membrane ruptures to latency period, Amniotic fluid index, Preterm premature rupture of fetal membranes
  • Shayesteh Salehi, Mina Tajvidi, Vahideh Ghasemi, Zahra Raee* Pages 9-18
    Background And Aims
    breast cancer is the most common cancer among women in Iran and many countries; but in recent years, survival rate was longer in patients and yet there is a greater emphasis on their quality of life. Therefore, this study was aimed to evaluate the effect of nurses’ supportive and educative care on the quality of life in breast cancer patients.
    Methods
    This is a quasi-experimental, pre- and post- study. 45 patients with breast cancer referred to radiotherapy clinic of Seyedoshohada hospital were studied in 2013. The instruments used in this study were demographic and quality of life questionnaires from Backman institute completed before and after the training and support for patients. Questionnaires were completed and finally the obtained data were analyzed using SPSS software and statistical tests.
    Results
    Based on the results obtained on the overall quality of life, it was observed that the average score for the quality of life in the sample was 51.73±13.91 before the intervention and 60.46±13.80 after the intervention (P
    Conclusion
    The results confirm the positive effect of nurses’ supportive and educative programs on the promotion of quality of life in patients with breast cancer. Therefore, planning and implementation of such programs on a broader basis and based on the educational and supportive patient's needs is recommended.
    Keywords: Supportive care, Education, Quality of life, Breast cancer, Radiotherapy
  • Malike Amel Barez *, Nahid Maleki Pages 19-28
    Background And Aims
    Breastfeeding is one of the most effective behaviors to health promotion. One of the factors that affect on successful breastfeeding is mother's self-esteem. With regard consequences of low self-esteem that have negative impact on interpersonal relationships, thinking, feeling and person, practice, this study aimed to determine self-esteem and its related factors in primiparous women.
    Methods
    In this descriptive study, 300 Primiparous lactating mothers with children less than 6 months, referred to health centers in the Mashhad city were selected by multistage random sampling. Data collection was completed by Rosenberg Self esteem questionnaire. Data were analyzed by SPSS software through Spearman correlation test, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney.
    Results
    The mean and standard deviation of maternal self-esteem were 28.98 ± 2.76. Most of women (94.33%) had the average level of self-esteem and only a small percentage of women (1.33%) had high self-esteem. Based on the results, there was a negative significant relationship between self-esteem and the child's age (P=0.01). In other cases, the relationship between self-esteem and variables such as age, education and income were not significant (P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that the self-esteem mean score of most nulliparous women during breast-feeding was moderate and due to the fact that the self-esteem affects their self-efficacy, feeling and performance, it is suggested that midwives and other health professionals consider psychosocial aspects that they affect self-esteem of breastfeeding mothers and do some measurements on self-esteem of these individuals in order to increase it.
    Keywords: Self, esteem, Primiparous women, Breast, feeding
  • Ashrafalsadat Hakim, Ehsan Valavi *, Semin Madhushimazraei, Mahmoud Latefi, Bahman Dashtbozorge Pages 29-39
    Background And Aims
    Nephrotic syndrome is the most common manifestation of glomerular damage in children. Due to being a chronic disease as well as the need to continuing the provision cares to reduce the recurrence of disease, this research was aimed to determine the effect of continuous care model on parents’ knowledge and controlling symptoms and recurrence in children with nephrotic syndrome.
    Methods
    This research is an experimental study which 66 children with nephrotic syndrome qualified for inclusion in the study, were randomly classified into 2 groups: Case and control. Data were collected by a researcher-designed questionnaire, and checklist for recording blood pressure, weight, blood lipids and the presence or absence of recurrence in children in the 2 groups before and after intervention. Continuous care model was carried out on test group for 6 months. Data were analyzed by SPSS software using descriptive statistics, Chi-square, and Independent t-test and McNamara tests.
    Results
    The proportion of disease recurrence after the intervention in both case and control groups showed no significant difference (P=0.787), but mean of systolic blood pressure in both groups after the intervention showed significant differences (P=0.011). Also, the level of parent's knowledge ratio in both groups after the intervention showed significant differences (P=0.0001).
    Conclusion
    According to the study results, it is suggested that children care needs with nephrotic syndrome will be met by using the implementation of continuous care model.
    Keywords: Nephrotic syndrome, Continuous care model, Parents, Children
  • Samira Abbasi, Saeid Pahlavanzadeh, Nasrollah Alimohammadi* Pages 40-51
    Background And Aims
    Multiple sclerosis, as a chronic and progressive disease of central nervous system, affects different aspects of patient’s life. Considering importance of fatigue in these patients and on the other hand, increasing acceptability of complementary therapies in health care system, this study was aimed to determine the effect of group cognitive behavioral therapy on the severity of fatigue in women with multiple sclerosis that was conducted during 2014.
    Methods
    This study was a two-group, three-stage (before, right after and a month after the intervention) clinical trial that was conducted on 66 women with multiple sclerosis who had the inclusion criteria and referred to medical centers of Isfahan. After convenient sampling, participants were equally divided into two groups of control and intervention by random allocation. The intervention group received eight 90-minute group sessions (a session per week) for cognitive behavioral therapy. Control group along with receiving the usual drug therapies, participated in 3 group sessions and expressed their feelings and experiences. Data was gathered using a questionnaire and fatigue severity scale (FSS) and was analyzed by SPSS software using independent t-test, Mann-whitney, Chi square and one-way ANOVA tests.
    Results
    There was no significant difference between the mean score of severity of fatigue in both groups before the intervention (P=0.532), but this score was significantly lower in the intervention group than the control group right after the intervention and a month after the intervention (P= 0.03). Also, the results of post-hoc LSD showed that the mean score of severity of fatigue in the intervention group right after the intervention and a month after the intervention was significantly lower than before the intervention (P
    Conclusions
    Considering the effect of cognitive behavioral therapy on the severity of fatigue in patients with multiple sclerosis, the use of this therapeutic method, as a clinically beneficial, effective, cost effective and reasonable method, is recommended.
    Keywords: Fatigue, Multiple sclerosis, Women, Cognitive behavioral therapy
  • Masoumeh Fadaee, Fatemeh Rahimi Kian *, Maryam Damghanian, Anseye Shahrokhnezad Tehrani, Abbas Mehran Pages 52-63
    Background And Aim
    Infertility and its treatment affect as a crisis on various aspect of quality of life in women that is the most important aspects of quality of life of emotional issues and social connection. The aim of this study was to determine the effect of continuous care model on emotional health and social connection in infertile women.
    Methods
    In this semi-experimental study, 80 infertile women referred to infertility centers affiliated with Tehran University of Medical Sciences during 2015 were entered into study by simple (convenient) sampling method. The data were collected by demographic characteristics questionnaire and fertility quality of life questionnaire (FertiQol). 2-3 training session was held for implementation of continuous care model. Quality of life in infertile women was evaluated during two stages: before intervention and 2 months after intervention in evaluation stage. Data were analyzed using SPSS by the Independent t-test, Paired t-test, Chi-square and Exact fisher test and p
    Results
    in the case and control groups, mean of quality of life in emotional health after the intervention was 16.75±3.572 and 8.85±3.971 and in social connection was 17.98±2.922 and 11.45±3.672, respectively. A significant difference between intervention and control group was observed (P=0.002). In the control group, a significant decrease in scores on emotional and social areas after the end of the intervention was observed (P
    Conclusion
    Implementation of continuous care model improves emotional health and social connection in infertile women. It is recommended that continuous care model to be used as a easy, affordable and available care model.
    Keywords: Continuous care model, Aspects of quality of life, Emotional health, Social connection, Infertility
  • Ali Poorgharahkhan, Davood Hekmatpou *, Amir Javaherie, Azar Takhtie Pages 64-74
    Background And Aims
    Diabetes Mellitus is the most common diseases of endocrine glands. Chronic duration and complications imposes financial burden on patients and diminishes quality of life among diabetics. So, this study with the aim of the effect of satisfaction of disease control and self-care behavior on quality of life of patients with type 2 diabetes was conducted.
    Method
    This is a descriptive- analytic study which was conducted on 110 patients with type 2 diabetes based on convenience sampling in Bijar town. Data were gathered with the diabetics’ quality of life (DQOL). All data were analyzed using SPSS with descriptive statistics and Chi-square test, Fisher exact, ANOVA and t-test.
    Results
    In this study, 54 patients (49.9%) were men and 56 (50.9%) were women. The mean of quality of life was moderate (47.2±5.6). There were significant correlations between quality of life with age, education level (P=0.001) and job (P=0.007). Between sex and quality of life no correlation was observed (P=0.078). The results showed a significant correlation between self-care behavior with job (P=0.03) and education level (P=0.008). There were significant correlations between consent of disease control with quality of life, education level, occupation and age (P=0.001).
    Conclussion: Due to the quality of life of the diabetic patients was in moderate level and diminished with increasing of age, and also because of the increasing number of elderly community, it can be considered careful planning in health promotion in the Ministry of Health, to deal with diabetic patients.
    Keywords: Quality of life_Self_care behavior_Satisfaction_Type 2 diabetes
  • Mahnaz Rahmani, Houshang Alijani *, Bahman Dashtbozorge, Mohammad Hossein Haghighizadeh Pages 75-83
    Background And Aims
    Nursing process is performance Standard for nursing cares. According to their conditions and facilities, various centers can choose and implement a nursing process that is more efficient for them. This study was aimed to determine the effect of nursing process the way "accessible care cards" on patient's satisfaction from care in intensive care units.
    Methods
    This is a cross-sectional interventional study with plan case-control study that was conducted in Golestan hospital in Ahwaz in 2014. Considering the inclusion criteria and available sampling method, a total of 38 controls and 38 cases were selected for the intervention group were evaluated. Data were collected questionnaire made by researcher, which was assess the scientific validity, the content validity method were used validated. As well as its reliability using Cronbach's alpha test (α= 0.9) was determined. Intervention was conducted by accessible care cards in nursing process for two weeks and its impact on patient satisfaction was measured. The control group was routine care. The collected data was analyzed by SPSS 19 and statistical tests. Descriptive statistics such as mean, and standard deviation was used. Chi-square test, Mann-whitney and t-test were used to compare groups.
    Results
    Results showed that 28.90% of patients in the control group had great satisfaction of care, while the 97.36% of patients in the intervention group reported nearly excellent satisfaction. The observed difference in patient's satisfaction with nursing care in both the experimental and control group was statistically significant (P
    Conclusion
    Implementation of nursing process, in a manner of available cards led to an increase in patient satisfaction compared with the routine manner and the use of these cards makes the nursing process of a greater degree of mental state, to objectively state, that can help in saving a lot of time for nurses.
    Keywords: Nursing care, Nursing process, Care cards, Patient satisfaction
  • Fatemeh Jajormaneh, Zohreh Ghazavi *, Tayebeh Mehrabi, Mostafa Najafi Pages 84-93
    Background And Aims
    Thalassemia is the most common hereditary chronic anemia in humans. Stress caused by the disease leaves adverse effects on children’s self-efficacy in the care of family members, especially mothers. Therefore, this study aimed to determine the effect of stress management training, self-efficacy in mothers of children with thalassemia.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted in Seyedalshohada hospital (clinic of imam Reza) in Isfahan in 2014. 64 mothers of children with thalassemia were randomly assigned into two experimental and control groups. Demographic questionnaires and researcher-designed questionnaires of parental self-efficacy questionnaires dealing with the disease were completed at the beginning and end of the study and in the follow-up to the control group. Stress management training was conducted for experimental group of 8 sessions weekly. Data were analyzed using SPSS software and statistical tests of Mann-Whitney test, independent t-test and fisher exact test.
    Results
    The results of study showed that there was no significant difference between the experimental and control groups in terms of self-efficacy score before the intervention(P=0.148), but self-efficacy score in the experimental group was significantly more than the control group after intervention as well as a month later, (P=0.001). Generally, self-efficacy in mothers after the intervention and one month later increased in comparison with pre intervention.
    Conclusion
    The results showed that stress management training program can be a useful approach to increase self-efficacy in mothers of children with thalassemia. Therefore, it is recommended to improve the self-efficacy in mothers of children with chronic diseases such as thalassemia.
    Keywords: Thalassemia, Self, efficacy, Stresses Management