فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:4 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جلال عبدی، حسن افتخار، محمود محمودی، داود شجاعی زاده، رویا صادقی صفحات 363-371
    مقدمه
    مشکل چاقی هم اکنون در ایران بصورت اپیدمی درآمده و شواهد متقاعد کننده ای در خصوص نقش مهم عوامل روانی بر فرایند چاقی و اضافه وزن وجود دارد. با توجه به نقش کلیدی کارمندان به عنوان منابع ارزشمند انسانی در ارائه خدمات به مردم و افزایش سبک بی تحرکی در بین آنان، پژوهش حاضر با هدف تبیین ادراکات کارمندان دولتی از عوامل روانی موثر بر فرایند چاقی انجام شد.
    روش
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا انجام گرفت. در مجموع چهار جلسه بحث گروهی8 نفره برگزار(32 نفر) و با 35 نمونه متنوع از کارمندان چاق یا دارای اضافه وزن مصاحبه فردی نیمه ساختار یافته در فاصله زمانی بهمن ماه 1392 تا دی ماه 1393 انجام گردید. تمام مصاحبه ها ضبط و تحلیل داده ها بصورت مداوم و همزمان و با استفاده از روش اشتراوس و کوربین انجام شد.
    یافته ها
    مضامین کلیدی در سه طبقه،«سازگاری ضعیف در دوره های استرس زا»،«برانگیزاننده ها» و«خودکار آمدی پایین» تبیین شد. سازگاری ضعیف در دوره های استرس زا در زیر طبقات دوره های «کنکور»، «سربازی»، «شغل»، «ازدواج» و« زایمان »پدیدار شد. خودکار آمدی پایین در زیر طبقات «نداشتن الگوی نقش مثبت» و «احساس عدم توانایی کنترل شرایط» تبیین شد. بر انگیزاننده ها نیز شامل زیر طبقات« لذت »و «نگرانی» بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد ادراکات کارمندان در زمینه عوامل روانی موثر در فرایند چاقی متفاوت است که نیاز به مطالعات کیفی و کمی بیشتر در این زمینه را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: گراندد تئوری، چاقی، مطالعه کیفی
  • فاطمه علی اکبری، فرشته آیین، مائده محمدی فرد صفحات 372-384
    مقدمه
    یادگیری در بالین یک فرایند پیچیده و چند وجهی است و دارای جنبه های شناختی و عاطفی و عملکردی است و تاثیر مهمی بر دانشجویان به خصوص دانشجویان تازه وارد دارد. اولین محیط بالین مهمترین جایگاه تصمیم گیری در ارتباط با انتخاب رشته به عنوان یک شغل می باشد. لذا به دلیل تاثیرات عمیقی که تجارب اول دانشجویان بر نگرش آن ها نسبت به حرفه و همچنین عملکرد آنها دارد، این مطالعه با هدف تبیین تجارب دانشجویان مامایی از اولین حضور در اتاق زایمان انجام گرفته است.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی با رویکرد روش پدیدار شناسی توصیفی انجام شد. مشارکت کنندگان 20 دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته مامایی در ترم سه یا چهار بودند که از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه گردیدند. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه های انفرادی و گروه متمرکز انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها همزمان با جمع آوری داده از روش آنالیز هفت مرحله ای کلایزی استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از جمع آوری و تجزیه تحلیل داده ها اطلاعات 216 کد استخراج شد. کدهای استخراج شده در قالب 7 کد معنایی دسته بندی گردید و سپس دو تم اصلی «دگرگونی باورهای قبلی» و « استرس زایی کارآموزی زایمان» را در تجربیات مشارکت کنندگان پدیدار ساخت.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که باورهای قبلی دانشجویان معمولا بعد از اولین حضور در لیبر دگرگون می شود. عوامل مختلفی در اولین تجربه رویارویی دانشجویان موثر ذکر شدند لذا با توجه به نتایج این مطالعه و مطالعات مشابه و استرس آمیز بودن این رشته لازم است تلاشهایی در جهت آماده سازی دانشجویان قبل از حضور در بالین صورت گیرد تا بتوان موجب کاهش استرس اولین تجربه بالینی دانشجویان و ارتقاء آموزش بالینی در این رشته گردید.
    کلیدواژگان: تجربه، دانشجوی رشته مامایی، اتاق زایمان
  • نیر سلمانی، عباس عباس زاده، مریم رسولی، شیرین حسنوند صفحات 385-394
    مقدمه
    اعتماد نسبت به مراقبت های پرستاری اثرات عمیقی را بر روی والد، کودک و پذیرش های بعدی گذاشته و به وجود آمدن و ابقاء آن برای افزایش دادن فواید حاصل از ارتباط پرستار و والد ضروری است لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربیات والدین کودکان بستری در بیمارستان از موانع اعتماد نسبت به مراقبت پرستاری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوا در سال 92-1391 صورت گرفت. 18 نفر از والدین کودکان بستری در بخش اطفال بیمارستان های شهر یزد به روش هدفمند انتخاب و مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته قرار گرفتند و داده ها به روش تحلیل محتوا ی کیفی تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به پدبدار شدن طبقه اصلی« مراقبت نامطمئن» شد که طبقات فرعی آن شامل حساسیت مراقبتی ضعیف ، ضعف در صلاحیت ، ارتباط تنش زا و بی علاقگی به حرفه و بیمار بود.
    نتیجه گیری
    مدیران پرستاری می توانند با اقداماتی درجهت بهبود عملکرد حرفه ای پرستاران،آموزش دادن به پرستاران درباره ی مواردی از قبیل چگونگی برقراری ارتباط با والد و کودک و به روز کردن دانش حرفه ای ، مسیر اعتماد در والدین را نسبت مراقبت پرستاری هموار نمایند.
    کلیدواژگان: اعتماد، والدین، پرستار، مراقبت، کودک، بیمار
  • الهام زارع، معصومه سیمبر، زهره شاه حسینی صفحات 395-405
    زمینه
    توجه کافی به سلامت در دوران نوجوانی سرمایه گذاری برای آینده هر کشوری محسوب می شود و ارتقای سلامت آنان در گرو توانمندسازی نوجوانان در خودمراقبتی می باشد. بدین منظور این مطالعه به تبیین مفهوم خودمراقبتی از دیدگاه نوجوانان می پردازد تا گامی در جهت ارتقای سلامت نوجوان ودر نهایت جامعه بردارد.
    روش
    در این تحقیق کیفی با رویکرد تحلیل محتوا ، 52 نوجوان پسر 13 تا 18 ساله در 10 مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته فردی و7 بحث گروهی متمرکز تجارب و نظرات خود را در زمینه خودمراقبتی بیان نمودند. نمونه گیری بصورت مبتنی بر هدف در بین افراد ساکن در مناطق مختلف شهر تهران در سال 1393 انجام شد . پس از گردآوری، داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    یافته ها در پنج مضمون اصلی و ده مضمون فرعی شامل 1) تغذیه سالم(رعایت الگوی غذایی سالم وپرهیز از الگوی ناسالم تغذیه ) 2) فعالیت فیزیکی (بستر سازی برای فعالیت های فیزیکی نوجوانان در جامعه ، ایجاد شرایط لازم برای فعالیت فیزیکی در مدارس) ، 3) رعایت بهداشت (رعایت بهداشت فردی، مدیریت جهت کاهش خطرات زندگی در هوا ی آلوده) ، 4) خواب (رعایت الگوی صحیح خواب واستراحت ، پرهیز از عوامل ایجاد کننده اختلالات خواب) و5) پرهیز از مصرف توتون، تنباکو موادمخدر والکل (اصلاح عوامل مخاطره آمیز فردی ، اصلاح عوامل مخاطره آمیز محیطی) خلاصه شد.
    نتیجه گیری
    جهت ارتقای سلامت نوجوان، تدوین برنامه های سلامت محور مبتنی بر خودمراقبتی از سوی سیاست گذاران ضروری به نظر می نماید.
    کلیدواژگان: نوجوانان، خودمراقبتی، سلامت
  • محمود موسی زاده، سنا عیب پوش، مریم نصیریان، حسین مولوی وردنجانی، خداداد شیخ زاده، مهدی افشاری، علی اکبر حق دوست صفحات 406-425
    مقدمه
    با توجه به نوپا بودن نظام مراقبت عفونت بیمارستانی در ایران، بررسی ابعاد مختلف آن در راستای پویایی و ارتقا کیفیت آن امری ضروری است. بر همین اساس با انجام این مطالعه وضعیت نظام مراقبت عفونت بیمارستانی تبیین گردید.
    روش
    این مطالعه از نوع تحلیل محتوای کیفی بوده است که داده های آن با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و 17 مصاحبه عمیق و 3 جلسه بحث گروهی متمرکز با صاحبان فرایند جمع اوری گردید. برای تجزیه وتحلیل مصاحبه ها از آنالیز محتوا استفاده شد. به منظور دستیابی به صحت و اعتبار مطالعه، معیارهای معتبربودن، اطمینان پذیری و قابلیت تایید داده ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با تجزیه و تحلیل مصاحبه ها 9 موضوع اصلی(برنامه ریزی و سیاستگزاری، نیروی انسانی، کمیته کنترل عفونت، کمیت و کیفیت منابع، پروتکل، نرم افزار، مراقبت، هماهنگی و آموزش) و 42موضوع فرعی در خصوص وضعیت نظام مراقبت عفونت بیمارستانی استخراج شد. بر اساس نظرات مصاحبه شوندگان طراحی برنامه و الگوریتم مناسب می باشد ولی برخی از مولفه های آن، از بعد قابلیت اجرایی، اولویت موضوع، جامعیت تعاریف مفاهیم، نگرش و عملکرد نیروی انسانی، مبهم بودن نقش و وظیفه با اشکالاتی همراه است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه کیفی نشان داد که بر اساس موضوعات استخراج شده، عوامل موثر بر ارتقا وضعیت عفونت بیمارستانی بسیار گسترده می باشد. همچنین نظرات مصاحبه شوندگان حاکی از این است که الگوی طراحی شده قابل قبول می باشد ولی برخی مولفه های آن در همه بیمارستانهای ایران به صورت یکسان اجرا نمی شود.
    کلیدواژگان: مراقبت، عفونت بیمارستانی، مطالعه کیفی، بیمارستان
  • فرشته عراقیان مجرد، اکرم ثناگو، لیلا جویباری صفحات 426-437
    زمینه و هدف
    تحقیقات نشان داده است که مذهب و باورهای دینی افراد از عوامل تاثیرگذارسازگاری با سختی ها می باشد. در اینگونه موارد، فرد نوعی ارتباط عاطفی با خدا و اولیای دین برقرار کرده و این روابط می تواند انسان را در مواجهه با مشکلات و حل آنها مساعدت کند. هدف از این مطالعه تجربیات پرستاران بخش مراقبت ویژه از مراقبت های مذهبی معنوی جهت بیماران می باشد .
    روش کار
    در این مطالعه کیفی، به منظور تبیین تجربه پرستاران از مراقبت های مذهبی- معنوی برای بیماران ، بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف با 25 پرستار در بخش مراقبت ویژه در مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای ساری مصاحبه های نیمه ساختار انفرادی بعمل آمد. مصاحبه ها ضبط و دست نویس، کدگذاری، طبقه بندی و مطابق رویکرد «تحلیل محتوای مرسوم» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    تجربیات پرستاران حاکی از همکاری آنان با همراهان و بیماران برای اجرای مراقبت های مذهبی- معنوی در لحظات بحرانی بیماری در بخش مراقبت ویژه بوده است . از آنالیز داده ها، 2 درون مایه اصلی «تکریم باورها و اعتقادات مذهبی بیماران» و «رفتارهای مراقبتی معنوی- مذهبی »و 4 درون مایه فرعی، ناامیدی از طب رایج ، نقش حمایتی پرستار ، مسلمان بودن واعتقادات، ارامش و تسلی بخش بودن استخراج شد
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که پرستاران به دلیل ،احترام گذاشتن به اعتقادات بیماران ، آخرین خواسته بیمار و همراه را که علم طب رایج قادر به پاسخگویی آن نیست را برای آنان انجام دهند.
    کلیدواژگان: مراقبت مذهبی معنوی، پرستاری، بخش مراقبت ویژه، تحلیل محتوای کیفی
  • مینا شایسته فر، حیدر علی عابدی صفحات 438-447
    مقدمه
    رحم جایگزین یکی از روش های کمک باروری (ART) است که یک زن موافقت می کند باردار شود تا فرزند دیگران را پرورش دهد. با اینکه رحم جایگزین چندین فایده دارد، این فرآیند برخی مسائل اخلاقی و قانونی را نیز افزایش داده است. هدف از این مطالعه کشف دگرگونی و تحول احساسی، تشویش و انتظار در رحم اجاره ای می باشد.

    روش
    این پژوهش کیفی بر اساس رویکرد پدیدار شناسی صورت گرفت. مشارکت کنندگان این پژوهش زنان باردار به روش رحم جایگزین مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان بودند که 5 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. اطلاعات از طریق مصاحبه های عمیق و بدون ساختار با این افراد جمع آوری شد و بر اساس روش کلایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روایی و پایایی این مطالعه بر اساس 4 اصل اعتبار، قابلیت اعتماد، تایید پذیری و انتقال پذیری می باشد.
    یافته ها
    میانگین سنی مشارکت کنندگان 4/32 سال بود. با تحلیل محتوی مصاحبه ها در مجموع 39 کد اولیه استخراج شد سپس پژوهشگران کدهای اولیه را درون دسته بندی های خاص موضوعی قرار دادند. دو دسته موضوعی شامل تغییرات احساسی دهنده و گیرنده تشکیل دهنده ی تم دگرگونی و تحول احساسی، 4 دسته موضوعی شامل تشویش در دو نقش مادری همزمان، بی تفاوتی گیرنده، ننگ و ترس از اطرافیان تشکیل دهنده تم تشویش و 3 دسته موضوعی شامل توکل، انتظار برای پایان بارداری و امید به جبران مشکلات مالی تشکیل دهنده تم انتظار می باشند. در نهایت بر اساس هدف پژوهش پدیده «دگرگونی و تحول احساسی، تشویش و انتظار» در رحم اجاره ای به دست آمد.
    حمایتی از زنان بی سرپرست در کشورمان باید طوری تقویت شود تا اجبار به چندین بار اهدای تخمک و رحم اجاره ای شدن، استثمار و بهره کشی از زنان و آسیب به شان انسانی تقویت نگردد و آموزش بهترین راه جلوگیری از این استثمار است.
    کلیدواژگان: دگرگونی احساسی، تشویش، انتظار، رحم اجاره ای، تجارب زندگی، مطالعه کیفی
  • طیبه بلوردی، زهیرمصطفی بلوردی، محمود آقاجانی صفحات 448-455
    مقدمه
    جامعه ایران نیز در مسیر تحولات فزاینده ناشی فروپاشی توافقی پیوندهای زناشویی و افزایش میزان طلاق های توافقی قرار گرفته است. از این رو، مطالعه و شناخت مسائل مرتبط با این پدیده، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. این پژوهش بدنبال درک تجارب زیسته افراد از این مقوله است.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود که از روش پدیدارشناسی استفاده شده. شرکت کنندگان از میان متارکه کنندگان به شیوه طلاق توافقی شهر سیرجان انتخاب شدند. نمونه گیری مبتنی بر هدف بود که با 21 شرکت کننده انجام گرفت. روش اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه های بدون ساختار و عمیق با روش تجزیه و تحلیل کلایزی بود.
    یافته ها
    در طی فرایند مطالعه، مضمون اصلی«مولفه های جمعی» با 3 درون مایه فرعی تر شبکه های اجتماعی، تعاملات زناشویی و مضمون اصلی «عاملیت فردی» با درون مایه های عدم آگاهی های پیامدی و هویت یابی استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر با توصیف مقوله عوامل تعیین کننده طلاق توافقی، درک تازه ای از تجارب افراد در وقوع این پدیده فراهم ساخت. همچنین ریشه چنین واقعه ای را علاوه بر عوامل کلیشه ای در موارد تازه ای چون روابط قبل از ازدواج و عدم درک صحیح از مراودات جنسی می داند و مطابق با ظرفیت های موجود پیشنهادهایی جهت طراحی و برنامه ریزی ارائه کرده است.
    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، تعاملات زناشویی، عدم آگاهی پیامدی، هویت یابی
  • سیده اعظم سجادی، ابوالفضل رحیمی، مریم نظام زاده صفحات 456-471
    مقدمه
    یکی از مهم ترین مسائل مرتبط با جوانان، شناخت ابعاد مختلف سبک زندگی آنان است. از آن جایی که دانشجویان پرستاری به عنوان ارائه دهندگان خدمات مراقبتی، نقش کلیدی در ارتقاء سلامت جامعه دارند، این مطالعه، با هدف تبیین ابعاد مختلف سبک زندگی آنان انتخاب شد.
    روش
    مطالعه حاضر در حیطه پژوهش کیفی از روش تحلیل محتوا با رویکرد جهت دار در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری این مطالعه به روش نمونه گیری هدفمند 14 نفر (6 نفر زن و8 نفر مرد ) کارشناس پرستاری بودند، که با استفاده از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته مورد مطالعه قرار گرفتند و تا رسیدن به تکرار در داده ها یا اشباع داده ها، ادامه یافت. از چهار معیار مقبولیت، همسانی، تعیین و انتقال پذیری برای ارزیابی روایی، دقت و پایایی داده های کیفی استفاده شد. کلیه مصاحبه ها پس از ضبط و رونویسی و چندین بار مرور، کدگذاری شد. و با تحلیل چارچوبی داده ها در قالب مقوله های اصلی، طبقه بندی شدند.
    یافته ها
    طی تحلیل داده ها، 9 طبقه اصلی شامل ابعاد نه گانه سبک زندگی دانشجویی ( ابعاد معنوی، تحصیلی، سلامت، اجتماعی، روانی، مجازی، اخلاقی، حرفه ای و اقتصادی) و 25 طبقه فرعی استخراج شد.
    نتیجه گیری
    سبک زندگی دانشجویی از ماهیتی پیچیده و ابعاد متنوعی برخوردار است و برای حفظ جامع نگری، باید به تمام ابعاد اهمیت داده شود. دانشجویان در ابعاد مختلف سبک زندگی دانشجویی، به مشکلات قابل توجهی اشاره نمودند که نیازمند لزوم توجه بیشتر مسئولین در سطوح دانشگاهی و ملی می باشد.
    کلیدواژگان: روش کیفی، دانشجوی پرستاری، زندگی دانشجویی، سبک زندگی
  • منیر نوبهار صفحات 472-483
    مقدمه
    با توجه به افزایش تعداد بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه و جایگزینی عملکرد کلیه با همودیالیز و نقش مرکزی پرستاران در انجام مراقبت همودیالیز، هدف این مطالعه تبیین دیدگاه بیماران و کارکنان درمانی پیرامون مراقبت های پرستاری در بخش همودیالیز بود.
    روش
    این مطالعه با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوای قراردادی در سال 1393 انجام شد. 20 مشارکت کننده به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع انتخاب شده و با سئوالات باز مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. مکان مطالعه بخش همودیالیز بیمارستان کوثر سمنان بود. داده ها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای قراردادی تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    از تجزیه و تحلیل یافته ها، مضامین اصلی «مراقبت های تسکینی» و «مراقبت مبتنی بر مدیریت فردی» استخراج گردید، که مراقبت های تسکینی از چهار طبقه «عوامل تنش زای دیالیز»، «برنامه درمانی»، «تعامل با سایرین» و «آماده سازی» و مراقبت مبتنی بر مدیریت فردی از طبقه «وابستگی/استقلال» انتزاع شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که مراقبت های پرستاری در بیماران تحت همودیالیز شامل مراقبت های پرستاری تسکینی و مراقبت مبتنی بر مدیریت فردی بود. پرستاران در ارائه این مراقبت ها به منظور ارتقاء کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی نقش مهمی برعهده دارند.
    کلیدواژگان: مراقبت های پرستاری، مراقبت تسکینی، مدیریت فردی، پرستاری، بیماران، همودیالیز، تحلیل محتوا
|
  • Jalal Abdi, Hassan Eftekhar, Mahmood Mahmoodi, Davood Shojayzadeh, Roya Sadeghi Pages 363-371
    Introduction
    Obesity has now become an epidemic in Iran and there is convincing evidence that psychological factors play an important role in obesity and overweight. Given the key role of employees, as valuable human resources, in providing services and the increasing sedentary lifestyle among them, the current study aimed to explore governmental employees’ perceptions of psychological factors that affect obesity.
    Method
    This qualitative study was conducted through content analysis. In total, 4 focus group discussions were held with groups of 8 subjects (32 subjects). Semi-structured interviews were conducted on a diverse sample of 35 obese or overweight governmental employees between February 2014 and January 2015. All interviews were audio recorded and were analyzed using the Strauss and Corbin method.
    Results
    As a result of data analysis, the 3 main categories of poor adaptability in stressful periods, low self-efficacy, and motivators emerged. Poor adaptability in stressful periods consisted of the 5 main subcategories of periods of university entrance exam, soldiering, career, marriage, and childbirth. Low self-efficacy was explored in the 2 main subcategories of lack of positive model and the sense of lack of control over circumstances. Motivators included the subcategories of pleasure and apprehension.
    Conclusion
    This study showed that perceptions of employees on psychological factors influencing obesity differed. Therefore, further researches, both qualitative and quantitative, are required in this field.
    Keywords: Grounded theory, Obesity, Qualitative study
  • Fateme Aliakbari, Fereshteh Aien, Maedeh Mohammadifard Pages 372-384
    Introduction
    Clinical education is a multidimensional and complex process with cognitive, emotional, and functional aspects. The first experience of clinical environment is the most important point of decision-making regarding the field of study as a future career path. Because of the enormous impact that the first experience of attendance in the delivery room might have on the students’ views regarding their future career and performance, the aim of this study was to describe the first experience of midwifery students in the delivery room.
    Method
    This qualitative study was performed using a descriptive phenomenological approach in Iran. The subjects of the study consisted of 20 undergraduate midwifery students in their third or fourth semester. They were selected through purposive sampling method. Data were collected via individual tape-recorded interviews and focus group. Data were simultaneously analyzed using Colaizzi’s seven-step analysis method.
    Results
    Through data analysis, 216 codes were extracted which were classified under 7 semantic codes. Then, the 2 main themes of transformation of previous beliefs and stress caused by delivery training were extracted from the experiences of the participants.
    Conclusion
    The results of this study showed that the previous beliefs of the students underwent transformation on their first experience of attending the delivery room. Various factors influenced their first experience. According to the results of this study and other similar studies, and due to the stressful nature of this field of study, attempts to prepare students before entering the delivery room to reduce the stress experienced in their first attendance and promote clinical education are necessary.
    Keywords: Midwifery students, Experiences, Delivery room
  • Dr Naiire Salmani, Dr Abbas Abbaszade, Dr Maryam Rassouli, Dr Shirin Hasanvand Pages 385-394
    Introduction
    Trust in nursing care has profound effects on parents of hospitalized children, their child, and subsequent hospital admissions. The creation and maintenance of trust is essential to increasing the benefits of the relationship between nurses and parents of hospitalized children. Therefore, this study was conducted to explore experiences of parents of hospitalized children regarding trust barriers to nursing care.
    Method
    This qualitative study was conducted in 2012-2013 using content analysis. The Study population consisted of 18 parents of children admitted to pediatric hospitals in Yazd, Iran. The subjects were selected through purposive sampling. Data were collected through targeted in-depth semi-structured interviews. Data were analyzed using qualitative content analysis.
    Results
    Data analysis led to the emergence of the main category of unsafe care the sub classes of which included low caring sensitivity, lack of competence, stressful communication, and lack of interest in the profession and patients.
    Conclusion
    Nursing managers can facilitate the evolution of trust in nursing care among parents by taking measures to improve the professional performance of nurses, educate nurses about issues such as how to communicate with parents and children, and updat professional knowledge.
    Keywords: Trust, Care, Nurse, Parents, Child, Patient
  • Elham Zare, Masoumeh Simbar, Zohreh Shahhoseini Pages 395-405
    Introduction
    Attention to the health of adolescents is investing in the future of any country and their health improvement depends upon their empowerment in terms of self-care. The purpose of this study was to clarify the concept of self-care from the perspective of adolescents in order to take a step towards improving the health of adolescents and the community.
    Method
    This qualitative study was conducted through content analysis. The study participants consisted of 52 (13-18 years old) adolescents. Data were collected through 10 individual semi structured in-depth interviews and 7 focus group discussions. The subjects were selected through purposive sampling from among residents of various regions in Tehran, Iran, in 2014. Data were analyzed using conventional content analysis method.
    Results
    Data analysis revealed 5 major and 10 minor themes. The themes included healthy nutrition (adhering to a healthy diet, avoiding unhealthy food pattern), physical activity (creating the base for physical activity within the society, creating suitable conditions for physical activity in schools), observance of hygiene (observance of personal hygiene, management to reduce the risks of living in polluted air), sleep (correct pattern of sleep and rest, avoiding the causes of sleep disorders), avoidance of tobacco, drugs, and alcohol (modifying individual risk factors, modifying environmental risk factors).
    Conclusion
    To promote adolescent health, the development of health plans based on self-care by policymakers is essential.
    Keywords: Adolescent, Health, Self, care
  • Mahmood Moosazadeh, Sana Eybpoosh, Maryam Nasirian, Hossein Molavi Vardanjani, Khodadad Sheikhzadeh, Mahdi Afshari, Ali Akbar Ali Akbar Pages 406-425
    Introduction
    The national nosocomial surveillance system has been newly developed in Iran; therefore, it is necessary to investigate its different aspects in order to improve the quality of this system. Thus, the aim of this study was the explanation of the status of the nosocomial surveillance system in Iran.
    Method
    This qualitative study was conducted through qualitative content analysis. The study participants were selected through purposeful sampling method. Data collection was carried out through 17 in-depth interviews and 3 focus group discussions with relevant stakeholders. Data were analyzed using content analysis method. In order to assess the accuracy and validity of the study, validity, confidentiality, and confirmability criteria were evaluated.
    Results
    Through the analysis of interviews, 9 main themes (planning and policy making, human resources, infection control committee, quality and quantity of resources, protocols, software, surveillance, coordination and education) and 42 subsidiary themes concerning the status of the national nosocomial surveillance system were extracted. According to the participants’ opinions, the planning and algorithm of the program are acceptable. However, some issues exist in components such as applicability, priority, comprehensiveness of the definitions, attitude and behavior of the human resources,and ambiguity of the roles and responsibilities.
    Conclusion
    This qualitative study showed that numerous factors influence the improvement of the nosocomial surveillance system. The interviews indicated that its design pattern is acceptable. Nevertheless, some of its components are not executed uniformly in all domestic hospitals.
    Keywords: Surveillance, Nosocomial, Qualitative study, Hospital
  • Fershteh Araghian Mojarad, Dr Akram Sanago, Dr Leila Joibari Pages 426-437
    Introduction
    Research has shown that religion and religious beliefs are influential factors in adaptability to difficulties. In such cases, the individual establishes an emotional connection with religion, and God, and this connection can assist individuals in facing and overcoming problems. The purpose of this study was the explanation of experiences of intensive care unit (ICU) nurses regarding religious spiritual care.
    Method
    In this qualitative study, in order to explain the nurse's experiences of providing religiousspiritual care for patients, 25 ICU nurses of Boo-Ali Sina Hospital were selected through purposive sampling. Data were collected through individual semi-structured interviews. Interviews were recorded, handwritten, coded, classified, and analyzed using conventional content analysis approach.
    Results
    Nurses experiences indicate their cooperation with patients and their companions regarding the provision of religious-spiritual care in critical conditions in the ICU. Through data analysis the 2 main themes of "respecting patients’ religious beliefs" and "religious-spiritual care behaviors" and 4 sub-themes of disappointment with conventional medicine, the supportive role of nurses, Muslim beliefs, and comfort and consolation provided by beliefs were extracted.
    Conclusion
    The results suggest that nurses satisfy patients’ and their companions’ last wishes which conventional medicine cannot satisfy through respecting their beliefs.
    Keywords: Spiritual, religious care, Nursing, Intensive care unit, Content analysis
  • Mina Shayestefar, Heidarali Abedi Pages 438-447
    Introduction
    Surrogacy is an assisted reproductive technology (ART) in which the surrogate mother accepts to host the baby of another in her uterus. Despite the advantages of surrogacy, it has given rise to certain ethical and legal issues. Thus, the aim of the present study was the evaluation of emotional transformation, anxiety, and expectancy among pregnant surrogate mothers.
    Method
    This qualitative research was conducted based on phenomenological approach. The study population consisted of all pregnant surrogate mothers referring to Isfahan Fertility and Infertility Center, Iran, in 2014. Through purposive sampling method, 5 women were selected. Data were collected using deep and unstructured interviews and analyzed using Colaizzi's method. The reliability and validity of this study was approved based on the 4 elements of dependability, credibility, transferability, and conformability.
    Results
    The mean age of participants was 32.4 years. Through analysis of interviews, 39 primary codes were extracted. The primary codes were categorized into secondary codes. They consisted of 2 themes of emotional transformation in the donor and recipient (emotional transformation) 4 themes of anxiety in the simultaneous motherhood roles, apathy of the receiver, shame and fear of people close to the donor (anxiety), and 3 themes of trust in God, anticipation of the end of the pregnancy, and hope for the resolution of financial problems (expectancy). Thus, the experience of emotional transformation, anxiety, and expectancy by pregnant surrogate mothers was approved.
    Conclusion
    Support systems should be strengthened in Iran so that derelict women have insurance and are not compelled to donate ovum and become surrogates several times. The exploitation of these women and damage to their human dignity should be prevented, and education is the best way to prevent this exploitation.
    Keywords: Emotional transformation, Anxiety, Expectancy, Surrogacy, Life experiences, Qualitative research
  • Taybeh Balvardi, Zahirmostafa Balvardi, Mahmood Aghajani Pages 448-455
    Introduction
    Our society is facing the increasing changes of agreement-based collapse of marriages and agreement-based divorce. Therefore, the study and recognition of issues regarding this phenomenon is an inevitable necessity. Thus, this study aims to investigate the experiences of individuals regarding this phenomenon.
    Method
    This qualitative study was conducted through phenomenological method. The participants of this study were chosen using purposive sampling from among divorced individuals who had experienced agreement-based divorce in Sirjan, Iran (n = 21). The main method of data collection was unstructured and in-depth interviews. Data were analyzed through Colaizzi’s method.
    Results
    The main themes of collaborative variables (with sub-themes of social networks and marriage interactions), and individual agency (with sub-themes of lack of consequential understanding and individuation) were extracted.
    Conclusion
    By describing the determining elements of agreement-based divorce, this study gave us a new understanding of individuals’ experiences regarding this phenomenon. The cause of this phenomenon, in addition to stereotypical elements, can be attributed to factors such as interactions before marriage and lack of correct understanding of sexual intercourse. Based on the findings, this study offered some suggestions for planning and programming in this regard.
    Keywords: Social network, Marriage interactions, Lack of consequential understanding, Individuation
  • Seyedeh Azam Sajadi, Dr Abolfazl Rahimi, Maryam Nezamzadeh Pages 456-471
    Introduction
    One of the most important issues related to the youth is recognizing the different aspects of their lifestyle. Since nursing students, as care providers, play a key role in improving the health of their community, this study aimed to explain different aspects of their lifestyle.
    Method
    This qualitative research was conducted using content analysis through directional approach in 2015. Through purposive sampling, 14 graduates of the bachelor of nursing (6 women and 8 men) were selected as the study participants. The subjects were studied using in-depth and semi structured interviews and interviews continued until data replication or data saturation. The 4 criteria of acceptability, consistency, determination, and transferability were used to assess the validity, accuracy, and reliability of qualitative data. All interviews were recorded, transcribed, and reviewed several times, and then, coded and classified into the main categories through framework analysis of the data.
    Results
    Through data analysis, 9 main categories that reflect the lifestyle of the students (spiritual, educational, health, social, psychological, virtual, ethical, professional, and economic dimensions) and 25 subcategories were extracted.
    Conclusion
    The student lifestyle has a complex nature and various dimensions, and to maintain a comprehensive approach all aspects must be taken into consideration. Students pointed to significant problems in various aspects of their lifestyle that require more attention by national and university authorities.
    Keywords: Qualitative method, Nursing student, Student life, Lifestyle
  • Dr Monir Nobahar Pages 472-483
    Introduction
    Due to the increasing number of patients with chronic renal failure and renal function replacement with hemodialysis and the central role of nurses in dialysis care, the purpose of this study was to explore the experiences of the hemodialysis patients and medical staff personnel regardingabout of nursing care.
    Method
    This study was conducted with through qualitative approach and conventional content analysis method in 2014. Twenty participants selected by through purposive sampling and with maximum variation, 20 participants were selected. Which Data were collected through semi structured interviews withby open questions. This the study environment was done inthe hemodialysis ward of Semnan' Kowsar Hospital in Semnan, Iran. Data were analyzed by using of conventional content analysis approach.
    Results
    The main themes of "palliative care" and "care based on self-management" were extracted from through the data analysis. of the findings, which The theme of palliative care was abstracted from four 4 categories of: "dialysi's stressful factors in dialysis", "therapeutic plan", "interaction with others," and "preparation," and care based on self-management from the category of "dependence / independence".
    Conclusion
    Findings of this study showed that nursing care in hemodialysis patient includeding of palliative nursing care and care based on self-management. Nurses play an important role in provides the provision of these cares to enhance the quality of life (QOL) for of hemodialysis patients.
    Keywords: Nursing care, Palliative care, Self, management, Nursing, Patients, Hemodialysis, Content analysis