فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:24 Issue: 106, 2017

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:24 Issue: 106, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/10/13
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نسرین عمو علی، فرهاد دریانوش، محمدعلی بابایی بیگی، مهدی محمدی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    نشانگرهای زیستی مختلفی در بروز هیپرتروفی پاتولوژیک بطن چپ مشاهده می شود که از جمله می توان به کاردیوتروپین-1 اشاره کرد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته فعالیت هوازی بر سطوح سرمی کاردیوتروپین-1، هیپرتروفی بطن چپ و فشارخون زنان سالمند مبتلا به فشار خون بالا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 40 زن سالمند با دامنه ی سنی 50 تا 70 سال انتخاب و بر اساس درصد چربی و شاخص توده ی بدنی به دو گروه
    20 نفره (کنترل و آزمایش) تقسیم شدند. برنامه ی تمرینی شامل تمرینات هوازی از نوع فزاینده بود که سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا گردید. قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه، ترکیبات بدن، نمونه های خونی و اکوکاردیوگرافی قلب گرفته شد. ارزیابی یافته ها با استفاده از آزمون t وابسته و t مستقل در سطح معنی داری 05/0 P≤انجام شد.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده مشخص گردید تفاوت معناداری در میزان ضخامت دیواره ی بطن چپ (0001/0P=) و فشار خون سیستولیک (03/0P=) وجود دارد اما تفاوت معناداری در سطوح کاردیوتروپین-1 (54/0P=) و فشارخون دیاستولیک مشاهده نشد (14/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد فعالیت ورزشی هوازی با تاثیر مثبت بر عملکرد قلب می تواند به طور بالقوه ای اختلال عملکرد دیاستولیک که با هیپرتروفی بطن چپ همراه است را معکوس کند. همچنین نشان داده شد پاسخ و ترشح کاردیوتروپین-1، به شدت و مدت فعالیت ورزشی بستگی دارد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، هیپرتروفی بطن چپ، کاردیوتروپین، 1، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک
  • بهناز مولایی، فرناز محمدیان، مریم افتخار، مریم سادات دیارجانی، حمیدرضا قافله باشی صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    پره اکلامپسی از جدی ترین بیماری های بارداری پرخطر است که سلامت زنان و جنین شان را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند با مشکلات شدید مادری- جنینی و حتی مرگ همراه باشد. از علایم این بیماری، وجود پروتئینوری و فشارخون بالا است. تشخیص سریع تر این بیماری، می تواند اهمیت ویژه ای در پیشگیری و یا به حداقل رساندن اثرات آن بر مادر و جنین داشته باشد. این مطالعه جهت تعیین رابطه پروتئینوری 24 ساعته ادراری با نسبت پروتئین به کراتینین در ادرار زنان مبتلا به پره اکلامپسی انجام گردید.
    روش بررسی
    از 300 زن مشکوک به پره اکلامپسی بستری در بیمارستان آیت الله موسوی شهر زنجان ادرار 24 ساعته برای تعیین میزان پروتئین دفع شده و یک نمونه ی تصادفی ادرار برای تعیین نسبت پروتئین به کراتینین دفع شده تهیه و به آزمایشگاه ارسال شد. نتایج آزمایشات همراه با یافته های دموگرافیک در پرسشنامه ای ثبت گردید. برای آنالیز یافته ها، از نرم افزار آماری SPSS ، و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و نمودار ROC استفاده گردید.
    یافته ها
    نسبت پروتئین به کراتینین در نمونه ی ادرار تصادفی با پروتئین ادرار 24 ساعته دارای ارتباط قابل توجهی بود (001/0، P< 76/0=r)، حساسیت و اختصاصیت نسبت پروتئین به کراتینین برای پیش بینی پروتئینوری به میزان 300 میلی گرم و 2000 میلی گرم در 24 ساعت به ترتیب 38/0 درصد و 64/1[a1] درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر، تست نسبت پروتئین به کراتینین می تواند جایگزین مناسبی برای تست سنجش پروتئین ادرار 24 ساعته باشد.
    کلیدواژگان: نسبت پروتئین به کراتینین، پره اکلامپسی، فشارخون بالا، پروتئینوری ادرار 24 ساعته
  • علی اصغر فرازی، معصومه صوفیان، منیژه کهبازی، منصوره جباری اصل، امید شفاعت صفحات 20-29
    زمینه و هدف
    سل عامل اصلی مرگ و میر در بسیاری از مناطق است و شناخت اثر آن بر کیفیت زندگی و سلامتی جهت مراقبت از بیمار اهمیت داشته و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سل ضروری است. هدف پژوهش حاضر بکارگیری درمان کمکی ال-آرژینین برای بهبود و ارتقاء سلامت بیماران مبتلا به سل می باشد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی دو سوکور 68 بیمار مسلول به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد در کنار درمان 6 ماهه ی استاندارد سل، ال- آرژینین (2 گرم در روز به مدت 30 روز[A1] ) داده شد و به گروه شاهد، همراه با درمان 6 ماهه ی استاندارد سل دارونما داده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ی GHQ-28 بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و P-value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از مجموع 68 بیمار، نهایتا اطلاعات 63 بیمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. گروه های آزمون و کنترل از لحاظ متغیرهای دموگرافیک اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند. میانگین نمره ی کل در ابتدای درمان در گروه آزمون 2/9±3/28 و در گروه شاهد 7/8±8/27 بود
    (825/0P=) ولی بعد از مداخله تفاوت میانگین نمره ی کل در دو گروه معنی دار بود (006/0= P). همچنین از نظر علایم جسمانی
    (001/0 =P)، اضطراب (023/0 P=) و افسردگی (026/0P=) اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد استفاده از مکمل ال-آرژینین در کنار درمان سل می تواند سبب ارتقای سلامت بیماران مسلول تحت درمان شده و کیفیت زندگی آن ها را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: ال، آرژینین، پرسشنامه سلامت عمومی، سل
  • الهام سیاوشی، پیام شجاعی، محمدرضا ذاکری صفحات 30-41
    زمینه و هدف
    انجام عمل سزارین در بسیاری از کشورها رو به افزایش است. این میزان در ایران بیش از میزان توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است. بنابراین هدف از این مطالعه، تبیین عوامل موثر بر انجام عمل سزارین در چارچوب یک الگو به وسیله ی مشخص کردن اجزای موثر بر آن، تعیین ابعاد و روابط میان اجزا است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر با به کارگیری رویکرد فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته های مطالعات محققان دیگر پرداخته است. جهت انجام این کار، پس از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی داخلی شامل SID و Magiran و پایگاه های اطلاعاتی خارج از کشور شامل Scopus
    و Google Scholar و Pub Med 711 مقاله یافت شد. تعدادی از این مقالات به دلیل مطالب غیرمرتبط، تکراری بودن و عدم وجود اطلاعات نویسنده حذف شدند و در نهایت تعداد 96 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. سپس عوامل موثر بر انجام عمل سزارین از یافته های موجود در هر مقاله استخراج و طبقه بندی گردید.
    یافته ها
    عوامل پزشکی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در گرایش به عمل سزارین موثر هستند. در گروه عوامل پزشکی، مهم ترین مورد موثر در گرایش به سزارین، سزارین قبلی، زجر جنینی و الگوی غیر اطمینان بخش ضربان قلب جنین، و عدم پیشرفت زایمان (دیستوشی) است. در گروه عوامل اجتماعی- فرهنگی، تمایل شخصی، تحصیلات مادر و ترس از آسیب دیدن زائو، و در گروه عوامل اقتصادی، توصیه ی پزشک و نوع بیمارستان مهم ترین موارد هستند.
    نتیجه گیری
    در گرایش افراد به انجام سزارین، نه فقط عوامل پزشکی بلکه عوامل اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی نیز موثر هستند. بر اساس آنتروپی شانون، مطالعات دیگر پژوهشگران نیز از یافته های این پژوهش حمایت می کنند. سیاست گذاران می توانند از نتایج این پژوهش در تدوین سیاست های کاهش میزان سزارین با توجه به مهم ترین عوامل تاثیر گذار در آن استفاده نمایند. همچنین محققان با بررسی جزیی تر هر یک از این عوامل با استفاده از روش های فراتحلیل و انجام تحلیل ممیزی می توانند موجب شناخت جامع تری از این موضوع گردند.
    کلیدواژگان: سزارین، زنان باردار، فراترکیب، تعیین کننده ها
  • مهسا سادات موسوی، رضا منافی، مینو متقی، بهناز ترکان، مهندس هوشنگ افروزان صفحات 42-50
    زمینه و هدف
    واژینوز باکتریایی شایع ترین علت واژینیت در زنان سنین باروری است. مترونیدازول داروی انتخابی برای درمان واژینوز باکتریایی محسوب می شود. به علت برخی عوارض جانبی، بسیاری از زنان تمایل به استفاده از درمان های گیاهی دارند. این کارآزمایی بالینی با هدف مقایسه ی تاثیر کرم واژینال پروپولیس با ژل واژینال مترونیدازول بر نتایج درمان عفونت های باکتریایی واژن در زنان سنین باروری انجام شد.
    روش بررسی
    جامعه ی مورد بررسی در این پژوهش 100 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های منتخب زنان شهر اصفهان بود. بیماران همگی از نظر معیارهای امسل و رنگ آمیزی گرم، مبتلا تشخیص داده شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 50 نفره مترونیدازول و پروپولیس تحت درمان قرار گرفتند. پس از پایان درمان هفت روزه، نتایج در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    ارتباط آماری معنی داری بین نوع درمان و درصد بهبود معیارهای امسل وجود داشت (05/0>P). پاسخ به درمان در دو گروه مترونیدازول و پروپولیس به ترتیب 8/95 درصد و 8/70 درصد بود.
    نتیجه گیری
    اگر چه پروپولیس در بهبود معیارهای امسل و تغییرات نمره رنگ آمیزی گرم ضعیف تر از مترونیدازول اثر کرد اما با توجه به اینکه پاسخ به درمان در گروه پروپولیس در 8/70 درصد دیده شد، پروپولیس می تواند به عنوان درمان جانبی در کنار درمان اصلی به کار برده شود.
    کلیدواژگان: پروپولیس، مترونیدازول، واژینوز باکتریال
  • محمد فتحی صفحات 51-62
    زمینه و هدف
    فعالیت استقامتی بر بیان ژن عضلات تاثیر می گذارد که این موضوع با بهبود کارآیی و عملکرد آن همراه است.از طرف دیگر فاکتور رونویسی PGC-1 آلفا موجب افزایش بیوژنز میتوکندری های عضلات اسکلتی می شود. بنابراین هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک برنامه ی فعالیت استقامتی بر بیان ژن pgc-1 آلفا در عضلات اسکلتی تند و کند انقباض بود.
    روش بررسی
    برای این منظور 14 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±113 گرم تحت شرایط کنترل شده نگهداری و بعد از آشناسازی (24±231 گرم) به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (7 سر) و تجربی (7 سر) تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه (30 متر در دقیقه، 50 دقیقه در هر جلسه، 6 جلسه در هفته به مدت 14 هفته) فعالیت استقامتی را روی تردمیل اجرا کرد. 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه همراه با گروه کنترل بی هوش و تشریح شدند، سپس عضله ی نعلی و عضله ی بازکننده ی بلند انگشتان آن ها خارج شد. با استفاده از روش Real time-PCR میزان بیان ژن pgc-1 آلفا اندازه گیری شد، در پایان با استفاده از آزمون آماری t داده ها ارزیابی و مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، 14 هفته فعالیت استقامتی موجب افزایش بیان ژن pgc-1 آلفا در عضلات اسکلتی نعلی و بازکننده ی بلند انگشتان می شود، به طوری که میزان بیان این ژن در عضله ی نعلی گروه تجربی به طور معنی داری (0001/0P=) بیشتر از گروه کنترل بود و همچنین میزان بیان آن در عضله ی بازکننده بلند انگشتان گروه تجربی نیز به طور معنی داری (006/0P=) بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    فعالیت استقامتی بر بیان ژن pgc-1 آلفا عضلات تند انقباض و کند انقباض اثر یکسانی دارد اما به نظر می رسد شدت این اثر در عضلات کند انقباض بیشتر است.
    کلیدواژگان: ژن pgc، 1 alpha، فعالیت استقامتی، عضله ی نعلی، بازکننده ی بلند انگشتان
  • سپیده خاکسار، محمدرضا بیگدلی صفحات 63-78
    زمینه و هدف
    سکته ی مغزی از بیماری های نورولوژیکی است که سرعت وقوع آن در جوامع در حال توسعه رو به افزایش است. کانابیدیول ترکیبی غیرروان گردان از گیاه شاهدانه است که امروزه در زمینه ی پژوهش های بنیادی و درمانی توجه محققین را به خود جلب کرده است. به طوری که از بارزترین خصوصیت آن، اثرات نوروپروتکتیو قوی است که در مدل های حیوانی صرع، آلزایمر و پارکینسون به خوبی آن را نشان داده است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر کانابیدیول بر آسیب های سکته ی مغزی به ویژه انسجام سد خونی- مغزی بود.
    روش بررسی
    تعداد 66 سر موش صحرایی بالغ نر از نژاد ویستار انتخاب و به صورت تصادفی به شش گروه اصلی تقسیم بندی شدند. با استفاده از جراحی استریوتکسی، کانول در بطن جانبی مغز تعبیه شد. کانابیدیول در دوزهای 50 ،100 و200 نانو گرم به مدت پنج روز به بطن جانبی تزریق گردید. بعد از تیمار، موش ها تحت عمل جراحی ایسکمی مغزی قرار گرفتند و بعد از 24 ساعت، نقایص نورولوژیکی، حجم انفارکتوس و میزان نفوذ پذیری سد خونی- مغزی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که کانابیدیول در دوزهای 100 و200 نانو گرم در ایسکمی مغزی موجب کاهش قابل توجهی در نقایص نورولوژیکی، حجم انفارکتوس و نفوذپذیری سد خونی- مغزی در مقایسه با گروه حلال گردید.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه بیان می دارد که کانابیدیول احتمالا با کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی- مغزی و نقایص نورولوژیکی، آسیب های حاصله از ایسکمی را که به صورت انفارکتوس بروز می کند را به طور قابل توجهی تخفیف می دهد.
    کلیدواژگان: کانابیدیول، ایسکمی مغزی، انفارکتوس مغزی، سد خونی، مغزی
  • محمدرضا علیپرستی، مسعود دادخواه، محسن علیپور، شهره الماسی، هادی فیضی صفحات 79-89
    زمینه و هدف
    گرلین اعمال شناخته شده متعددی دارد. یکی از نقش های جدید آن اثر ضد آپوپتوزی می باشد. اما این اثر گرلین در آپوپتوز احتمالی القا شده توسط هیپوکسی محیطی در بافت ریه موجود زنده بررسی نشده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر تیمار با گرلین بر میزان نسبت Bax/Bcl-2 به عنوان شاخص رخداد آپوپتوز در بافت های ریه موش های صحرایی نگهداری شده در هیپوکسی مزمن می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 24 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار به سه گروه کنترل (C)، هیپوکسی (H) و هیپوکسی همراه با گرلین (H+G) تقسیم شدند. القای هیپوکسی در اطاقک حاوی اکسیژن 11درصد به مدت 2 هفته صورت گرفت. در طول مطالعه گروه های درمان، تزریق روزانه زیرجلدی سالین و گرلین دریافت نمودند. نسبت بیان ژنی Bax/Bcl-2 توسط Real-Time PCR اندازه گیری شد. تغییرات بافت شناسی در عروق ریه جدا شده با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    هیپوکسی مزمن سبب افزایش ضخامت دیواره و کاهش قطر مجرای عروق ریوی گردید و درمان با گرلین این تغییرات را به شرایط نرمال برگرداند. نسبت بیان ژن Bax/Bcl-2 در در بافت های ریه ی حیوانات هیپوکسیک در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنی داری نشان نداد و در عین حال درمان با گرلین نیز نتوانست این نسبت را تغییر دهد.
    نتیجه گیری
    هیپوکسی مزمن، علی رغم تغییرات بافتی در عروق ریه الزاما به آسیب سلولی منجر نمی شود. درمان با گرلین اگرچه تغییرات بافتی را بهبود می بخشد ولی تاثیری بر میزان کلی آسیب بافت ریه نداشت. به نظر می رسد مطالعات بیشتری به خصوص در سطح سلول های اندوتلیال و عضله ی صاف عروق ضروری باشد.
    کلیدواژگان: گرلین، هیپوکسی مزمن، Bax، Bcl، 2، ریه، موش های صحرایی
  • سارا دارابی، پروین تراب زاده صفحات 90-98
    زمینه و هدف
    گیاه آلوئه ورا از جمله گیاهانی است که به دلیل دارا بودن خواص بی شماری مانند خاصیت رطوبت زایی، ضدمیکروبی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. ولی بر اساس ترکیبات موجود در این گیاه، احتمال دارد که استفاده از آن در دوران بارداری خطر آفرین باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات تراتوژنیک بر روی جنین موش در طی دوران بارداری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی 40 سر موش ماده نژاد Balb/C به طور تصادفی به چهار گروه مساوی کنترل، شم، گروه تجربی 1 و گروه تجربی 2 تقسیم شدند. میزان 4/2 گرم بر کیلوگرم از عصاره ی آبی گیاه آلوئه ورا به گروه تجربی یک، به صورت متوالی در روز های 3،4،5،6 بارداری و گروه تجربی دو، به صورت متوالی در روز های 7،8،9،10 بارداری، به صورت درون صفاقی تزریق شد. تمامی موش ها در روز 15 بارداری تشریح شدند. بررسی نتایج به روش آماری آنالیز واریانس یک عاملی با تکرار انجام گرفت.
    یافته ها
    در گروه تجربی اول وزن جفت و جنین، CRL (طول فرق سری- نشیمنگاهی) جنین و قطر جفت کاهش معنی داری را دارا بودند
    (001/0P<) در گروه تجربی دوم نیز کاهش معنی داری در وزن جفت و جنین (001/0P<) و همینطور کاهش معنی داری در اندازه ی قطر جفت وجود داشت (001/0P<) ولی تفاوت معنی داری در CRL جنین در مقایسه با گروه کنترل دیده نشد. علاوه براین ناهنجاری هایی مانند خونریزی زیر پوستی، بدن C شکل، سین داکتیلی و پولیپ در هر دو گروه تجربی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده در این تحقیق می توان نتیجه گرفت احتمالا آلوئه ورا به عنوان یک ماده تراتوژنیسیتی می تواند در دوران بارداری خطرآفرین باشد.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، بارداری، تراتوژنیسیتی، موش Balb، C
  • رمضان فلاح، انوشیروان کاظم نژاد، علیرضا شغلی، فرید زایری، فرزانه معزی صفحات 99-108
    زمینه و هدف
    وزن کودک از شاخص های مناسب جهت شناسایی وضعیت تغذیه ای، خصوصا قبل از 24 ماهگی می باشد. وزن کودکان در سنین بالاتر با مدت زمان تغذیه با شیرمادر ارتباط دارد و می تواند چاقی در دوران کودکی و بزرگسالی را پیش بینی کند. با توجه به اهمیت شیرمادر و نقش آن در سلامت آینده ی کودکان، پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط تغذیه ی انحصاری با شیرمادر و طول مدت شیردهی با وزن کودکان
    24 ماهه در استان زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    داده های این مطالعه ی مقطعی برگرفته از پرونده ی کودکان 24 ماهه تحت پوشش مراکز خدمات بهداشتی و درمانی شهری و روستای استان زنجان در سال های 89 تا 90 بود. این پرونده ها به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از روش رگرسیون ترتیبی با مدل شانس متناسب، آزمون کای دو و به کمک نرم افزار Stata.12 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    از 8456 کودک 24 ماهه شرکت کننده در این مطالعه 4146 نفر (49 درصد) دختر بودند. میانگین و انحراف معیار سن مادران 4/5±1/27 سال و میانگین طول مدت تغذیه انحصاری 4/1±7/4 ماه و طول مدت شیردهی مادر 8/5± 3/20 ماه بود.همچنین میانگین و خطای معیار وزن کودکان 2/13±11939 گرم بود. تغذیه ی انحصاری با شیر مادر و طول مدت شیردهی با وزن کودکان ارتباط معکوس داشت (1 00/0P<).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تغذیه با شیرمادر اثر محافظتی بر روی چاقی کودکان در سن 24 ماهگی دارد. لذا ترویج وتشویق تغذیه ی انحصاری و تداوم تغذیه با شیر مادر تا 24 ماهگی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: طول مدت شیردهی، تغذیه ی انحصاری، چاقی، رگرسیون ترتیبی، زنجان
  • مهدی ایمانی، محمد پاژنگ، سمیه میرزایی نیا صفحات 109-121
    زمینه و هدف
    اوریکاز (EC 1.7.3.3) آنزیمی است که باعث کاتالیز اوریک اسید به H2O2 و الانتوئین می شود و در درمان نقرس استفاده می شود. هدف این تحقیق کلون سازی ژن سنتتیک کدکننده ی آنزیم اوریکاز آسپرژیلوس فلاوس در پلاسمید pET-28a(+) و بیان نوترکیب آن در اشریشیاکلی می باشد.
    روش بررسی
    بعد از استخراج توالی ژنی از پایگاه داده ها، ژن کدکننده ی اوریکاز بهینه سازی شد و سنتز آن سفارش داده شد. سپس ژن سنتتیک در پلاسمید pET-28a(+) در بین آنزیم های NcoI و XhoI ساب-کلون شد و توسط روش های هضم آنزیمی، PCR و تعیین توالی کلون سازی صحیح آن تایید شد. بعد از انتقال آن به باکتری Bl21 به روش شیمیایی والقا آن توسط IPTG، بیان آن بهینه سازی شد. برای ارزیابی القا آنزیم نوترکیب، ژل الکتروفورز پروتئین استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از هضم آنزیمی، PCR و تعیین توالی نشان داد که آنزیم اوریکاز به طور صحیح در جایگاه مورد نظر کلون سازی شده است. دمای 22 درجه ی سانتی گراد و زمان 6 ساعت با غلظت IPTG 1 میلی مول برای بهینه سازی بیان آنزیم به دست آمد. نتایج الکتروفورز آنزیم نوترکیب، جرم مولکولی 5/34 کیلودالتون را برای آنزیم بیان شده نشان داد. تعیین فعالیت آنزیمی مشخص کرد که فعالیت ویژه ی آنزیم اوریکاز 69/7 واحد بر میلی گرم است و آنزیم به لحاظ عملکردی فعال است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ژن اوریکاز را می توان به آسانی در سیستم بیانی pET کلون و بیان کرد. نتایج تعیین فعالیت ویژه مشخص کرد که پروتئین آنزیمی به صورت محلول در سیتوزول اشریشیا کلی تولید شده است و از نظر کاتالیتیکی فعال است.
    کلیدواژگان: نقرس، اوریکاز سنتتیک، آسپرژیلوس فلاوس، نوترکیب، اشریشیا کلی
  • مریم نوبرانی، فاطمه شفیع زاده، بهرام حاجی کریم صفحات 122-129
    زمینه و هدف
    تجویز غیر منطقی آنتی بیوتیک ها و مصرف بی رویه ی این داروها باعث افزایش مقاومت میکروبی شده است. یکی از بهترین راهکارها به منظور بهبود کیفیت تجویز، ارزیابی الگوی مصرف آنتی بیوتیک ها می باشد. هدف از مطالعه ی حاضر ارزیابی الگوی مصرف آنتی بیوتیک ها به تفکیک بخش در بیمارستان آموزشی ولیعصر می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر یک ارزیابی گذشته نگر و توصیفی می باشد که در بیمارستان آموزشی ولیعصر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان در بازه ی زمانی یک ساله (1390) با بهره گیری از سیستم بین المللی ATC/DDD توصیه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی به انجام رسیده است.
    یافته ها
    مجموع مصرف آنتی بیوتیک ها در بیمارستان ولیعصر در مدت مطالعه DDD/100 Bed days 79/79 محاسبه گردید که بخش عفونی بیشترین میزان مصرف (27 درصد) را داشته است. سفالوسپورین ها با میانگین مصرف 5/48 درصد در اکثر بخش ها بالاترین میزان مصرف را داشته است و ماکرولید ها با میانگین 22/17 درصد و کینولون ها با میانگین 12 درصد مصرف، در رتبه های بعدی قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با مطالعات مشابه، تجویز آنتی بیوتیک ها در بیمارستان ولیعصر زنجان نسبت به سایر بیمارستان های کشور به طور میانگین با درصد کمتری صورت پذیرفته است. داده های حاصل از مطالعه ی حاضر در طراحی مداخلات و سیاست گذاری های بعدی به منظور بهبود کیفیت تجویز آنتی بیوتیک ها مفید واقع خواهد شد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، دوز معین روزانه، ارزیابی مصرف دارو، بیمارستان آموزشی
|
  • N. Amooali, F. Daryanoosh, Ma Babaee Baigi, M. Mohamadi Pages 1-9
    Background And Objective
    Various biomarkers lead to the incidence of pathologic left ventricular hypertrophy such as Cardiotrophin-1. The aim of the present study was to investigate the impact of 12 weeks of aerobic exercise on serum levels of cardiotrophin-1, blood pressure and left ventricular hypertrophy in hypertensive elderly women.
    Materials And Methods
    In this study, 40 women aged 50 to 70 years old were selected and assigned to two groups of control and experimenytal based on their body fat percentage and body mass index. The training program included aerobic exercises which were conducted increasingly, 3 times a week for 12 weeks. Before the training, and 24 hours after the last session, blood samples and echocardiography data were collected and analysed using paired sample t-test and independent t-test at a significance level of p=≤ 0.05.
    Results
    There were significant differences in left ventricular wall thickness (p= 0.0001) and systolic blood pressure (p= 0.03), but there was no significant difference between cardiotrophin-1 (p= 0.54) and diastolic blood pressure (p= 0.14).
    Conclusion
    The results of this study assert that aerobic exercises bring about positive effects on heart functioning, reverse diastolic dysfunction, and left ventricular hypertrophy. Also, it was indicated that Cardiotrophin-1 response and release depend on the intensity and duration of exercises.
    Keywords: Aerobic Exercise, Cardiotrophin, 1, Left Ventricular Hypertrophy, Systolic, Diastolic blood pressure
  • B. Molaei, F. Mohmmadian, M. Eftekhar, M. Diarjani, Hr Ghafelehbasshi Pages 10-19
    Background And Objective
    Pre-eclampsia is the most serious disease in high-risk pregnancies affecting women and their fetus which may be associated with severe maternal-fetal problems and even death. The symptoms of this disease are high blood pressure and proteinuria. Prompt diagnosis of the disease can be particularly important in preventing or minimizing the effects on the mother and the fetus. This study aimed to determine the relationship between 24- hour urine protein and urine protein to creatinine ratio (Up/Uc) in the urine of women with pre-eclampsia
    Materials And Methods
    The urine samples were collected from 300 women with suspected pre-eclampsia admitted to Ayatollah Mousavi Hospital in Zanjan. To determine the amount of protein excreted in the urine, a random sample was prepared to determine the ratio of protein to creatinine excretion. The results and the demographic findings were recorded in the relevant questionnaire. The data were fed to SPSS software via which Pearson correlation and ROC curve were implemented.
    Results
    The random urine protein to creatinine ratio and the 24 hour urine protein excretion showed a significant correlation (r=0.76, p
    Conclusion
    According to the findings of this study, the protein to creatinine ratio is a proper alternative for 24- hour urine protein test in diagnosing pre-eclampsia.
    Keywords: Protein to creatinine ratio, Preeclampsia, Hypertension, 24, hour urine protein
  • A. Farazi, M. Sofian, M. Kahbazi, M. Jabbariasl, O. Shafaat Pages 20-29
    Background And Objective
    Tuberculosis (TB) is the main cause of morbidity in many regions and understanding its effect on quality of life and health condition is important for patient care and improving their quality of life. To this end, this study was set to investigate the effect of adjuvant L-arginine treatment on improving the health status of TB patients.
    Materials And Methods
    This double blind clinical trial comprised 68 tuberculosis patients who were randomly assigned to two groups. The intervention group received standard treatment regimen for 6 months plus L-arginine (2 grams per day for 30 days), while the control group received a 6-month standard treatment regimen plus placebo. Demographic data and GHQ-28 questionnaire were employed as data gathering instruments. Data were analyzed by SPSS software and p-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    63 Out of 68 patients’ data were analyzed. Demographic variables in the intervention and control groups were not significantly different. The mean score at the beginning of the treatment in the intervention group was 28.3 ± 9.2 and in the control group was 27.8 ± 8.7, respectively (P = 0.825). Following the intervention, the mean of the two groups was significant (P = 0.006). In the meantime, the subscales of somatic symptoms (P = 0.001), anxiety (P = 0.023) and depression (P = 0.026) were significantly different between the groups.
    Conclusion
    This study illustrates that the use of L-arginine in the treatment of TB patients may improve their health in addition to their quality of life.
    Keywords: L, arginine, General health questionnaire, Tuberculosis
  • E. Siavashi, P. Shojaei, Mr Zakeri Pages 30-41
    Background And Objective
    Cesarean rate is increasing in most countries. This rate in Iran exceeds World Health Organization (WHO) recommendation. Thus, the aim of this study was to identify the determinants of cesarean section within a framework approach via defining the factors affecting it while determining its dimensions and inter-component associations. .
    Materials And Methods
    Using meta-synthesis approach to analyze the results of previous studies, 711 articles were found following a thorough search in databases of SID, Magiran (in Iran), Scopus, Pub Med, and Google Scholar, some of which were eliminated due to being irrelevant, repetitive and inaccessibility of authors’ information. Finally, 96 articles were analyzed and factors affecting cesarean section were extracted and categorized based on themes and category.
    Results
    Medical, socio-cultural and economic factors affect the intention towards cesarean section. The most important medical factors in the tendency to cesarean section are previous cesarean, fetal distress, uncertainty about the fetal heart rate pattern, and dystocia. In the socio-cultural category, individual requests, mother education and fear of damage to the mother are the most important factors. In addition, physician recommendation and type of hospital are the most important factors in the economic category.
    Conclusion
    Based on this study, not only medical factors affect the intention towards cesarean section, but also socio-cultural and economic factors play dominant role. Other researches support these results by Shannon entropy. The results are deemed to be helpful for policy makers in formulation of policies to reduce the rate of cesarean section taking into account the most important factors influencing it. Also, researchers can achieve more comprehensive understanding of the issue by detailed study of the determinants, using meta-analysis and audit analysis.
    Keywords: Cesarean section, Pregnant women, Meta, synthesis, Determinants
  • M. Mousavi, R. Mannani, M. Mottaghi, B. Torkan, H. Afrouzan Pages 42-50
    Background And Objective
    Bacterial vaginosis is the most common cause of vulvovaginits in reproductive- aged women. Metronidazole which is considered as the first -line treatment accompanies a few side effects. Besides, many women prefer to use herbal therapy for the treatment of vaginitis. This study was carried out to compare the effect of Propolis vaginal cream with Metronidazole vaginal gel on the treatment of bacterial vaginosis in reproductive -aged women.
    Materials And Methods
    Based on Amsel’s criteria and gram stain, the afflicted patients were diagnosed and were randomly assigned to two groups of 50 to receive treatments with Metronidazole or Propolis. The results were compared after 7 days of therapy.
    Results
    There was a significant relationship between groups in terms of type of treatment and recovery based on Amsel’s criteria (P
    Conclusion
    Although Propolis had a weak effect on the improvement of Amsel’s criteria and nugent score changes, but responses to the treatment in Propolis group was considerable (70.8%). So Propolis can be used as a complimentary treatment besides the main therapy.
    Keywords: Propolis, Metronidazole, Bacterial vaginosis
  • M. Fathi Pages 51-62
    Background And Objective
    Endurance activity affects muscle gene expression leading to the improvement of its function and effectiveness. Meanwhile, PGC-1 alpha transcription factor increases mitochondrial biogenesis in skeletal muscles. This study was designed to investigate the effect of an endurance activity program on pgc-1 alpha expression gene of fast and slow twitch muscles.
    Materials And Methods
    14 male wistar rats weighing 113±20 grams under controlled conditions were housed after familiarization (231±24 grams) and then were randomly assigned to control (n=7) and treatment (n=7) groups. The treatment group performed an endurance activity program (30 m/min, 50 min, and 6 sessions per week for 14-weeks) on a motorized treadmill. 48 hours after the end of the last session, the rats in both groups were anesthetized and sacrificed and the soleus and extensor digitorum longus muscles were removed. Real time RT-PCR was used to determine expression levels of pgc-1 alpha gene. T-test was used to compare the results.
    Results
    14 weeks of endurance activity increased pgc-1 alpha gene expression in extensor digitorum longus and soleus muscles. The rate of this gene expression in soleus muscle of treatment group was significantly higher (P=0.0001) in comparison to the control group and also in the treatment group extensor digitorum longus muscle was significantly more (P=0.006) than the control group.
    Conclusion
    Though endurance activity has similar effect on slow and fast twitch pgc-1 alpha gene expression, it seems that the intensity of this effect is higher in slow twitch muscle.
    Keywords: Pgc, 1 alpha gene, Endurance activity, Soleus, Extensor digitorum longus
  • S. Khaksar, Mr Bigdeli Pages 63-78
    Background And Objective
    Stroke is a neurological disease with a rapid increase in incidence across developing world. Cannabidiol is a non- psychoactive constituent of cannabis which has attracted the attention of investigators in basic and therapeutic research. The most significant property of cannabidiol is its strong neuroprotective effect manifested in animal model of epilepsy, Alzheimer, and Parkinson. The present study was designed to examine the effect of cannabidiol on stroke damages in particular the blood-brain barrier integrity.
    Materials And Methods
    66 rats were randomly divided into 6 main groups. Using stereotaxic surgery, guide cannula was implanted in the lateral ventricle. Cannabidiol (50, 100, and 200 ng) was administrated for 5 consequent days through Intracerebroventricular (i.c.v.) injection. After pretreatment, the rats were subjected to right middle cerebral artery occlusion (MCAO). After 24 hours, reperfusion neurological deficit scores (NDS), infarct volume (IV), and blood–brain barrier (BBB) permeability were assessed.
    Results
    The results indicate that administration of cannabidiol (100 and 200 ng) in the cerebral ischemia caused a remarkable reduction in NDS and IV, as well as BBB permeability in comparison with the vehicle group.
    Conclusion
    The obtained results indicate that cannabidiol possibly ameliorates ischemic injuries manifested as infarction through reduction of the blood-brain barrier permeability and neurological defects.
    Keywords: Cannabidiol, Cerebral ischemia, Infarction, Blood, brain barrier
  • Mr Aliparasti, M. Dadkhah, M. Alipour, Sh Almasi, H. Feizi Pages 79-89
    Background And Objective
    Ghrelin has different functions in the body and one of its newly known roles is the antiapoptotic effect. However, this effect of ghrelin has not been considered in the probable hypoxia induced apoptosis in the animal lung tissue. The aim of this study was to examine the effect of ghrelin treatment on Bax/Bcl-2 gene expression in the lung tissue of rats with chronic hypoxia.
    Materials And Methods
    Twenty four male Wistar rats were divided in three experimental groups of normal, hypoxic놩抝 and hypoxic舚� and were treated for 2 weeks. The expression level of Bax and Bcl-2 genes were assessed using Real-Time PCR in isolated lung tissues of all animals. In addition, histological changes of pulmonary arteries were examined following Hematoxylin-Eosin staining of the isolated tissues.
    Results
    Chronic hypoxia caused pulmonary artery wall thickness and treatment with ghrelin reversed the changes to the normal. Keeping animals under chronic hypoxia treated or not with ghrelin had no significant effect on Bax/Bcl-2 gene expression ratio as measured in the total lung.
    Conclusion
    Ghrelin treatment restores the histological changes induced by chronic hypoxia in rats. However, no significant changes in Bax/Bcl-2 gene expression ratio as a marker of cell apoptosis seem to occur in the isolated lung tissues, even after ghrelin treatment. Further similar studies especially in vascular endothelial and smooth muscle cells are recommended.
    Keywords: Ghrelin, Chronic Hypoxia, Lung, Bax, Bcl, 2, Rat
  • S. Darabi, P. Torabzadeh Pages 90-98
    Background And Objective
    Aloe Vera plant is used in the treatment of many diseases due to its moisturizing, antimicrobial, antibacterial, antifungal, antiviral, antioxidant, and anti-inflammatory and other effects. However, owing to this plant’s various compounds, its consumption over pregnancy may be harmful.
    Materials And Methods
    2.4 g/kg of Aloe Vera extract was injected intraperitoneally to 40 mice. The first experimental group received the extract on days 3, 4, 5, 6, of pregnancy while the second experimental group received this extract on days 7, 8, 9, 10 of pregnancy. Simultaneous with these experimental groups, the control and the sham groups were considered for comparison. All mice were dissected on day 15 of pregnancy; fetuses were removed from uterus and the results were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA).
    Results
    In the first experimental group, the weight of the placenta and fetus, Crown-Rump of fetus and placental diameter showed significant decrease (p
    Conclusion
    The results of this research elicit that Aloe Vera extract can be teratogen and harmful during pregnancy.
    Keywords: Aloe Vera, Pregnancy, Teratogen, Balb, C mice
  • R. Fallah, A. Kazemnejad, Ar Shoghli, F. Zayeri, F. Moezi Pages 99-108
    Background And Objective
    Child weight is considered as one of the most appropriate criteria for determining the nutritional status of the children particularly prior to 24 months of age. There is an association between duration of breastfeeding and child weight via which childhood and even adult obesity can be predicted. Regarding the importance of breastfeeding and its critical role in future health of children, the present research was carried out to investigate the association between the duration of exclusive breastfeeding and the weight of 24- month-old children in Zanjan province.
    Materials And Methods
    This cross-sectional research was carried out using the registered data from 24 months old children records in rural/ urban health centers of Zanjan province. The sampling included all records of neonates born from 2010 to 2012 which were selected using a multi-stage cluster sampling method. Data were assessed by ordinal regression with the Proportional odds model and chi-square test. Stata12 was used for data analysis.
    Results
    Of 8456 children with the age of 24 months, 4146 (49%) were female. The mean age of the mothers was 27.1±5.4 years. The mean duration of breastfeeding and exclusive breastfeeding with related standard deviation were 20.3±5.8 and 4.7±1.4 months, respectively. The mean and standard error concerning 24-month- old children’s weight was 11939±13.2 grams. There was an inverse relationship between the duration of breastfeeding and exclusive breastfeeding with 24-month-old children’s weight (p
    Conclusion
    This study elucidates that continuation of breastfeeding until 24 months of age may prevent child obesity. Therefore, exclusive breastfeeding encouragement and the continued breastfeeding until 24 months are critically recommended.
    Keywords: Duration of breastfeeding, Exclusive breastfeeding, Obesity, Ordinal regression, Zanjan
  • M. Imani, M. Pazhang, S. Mirzaeinia Pages 109-121
    Background And Objective
    Uricase (EC 1.7.3.3) is an enzyme which catalyses uric acid to H2O2 and alantoin and is utilized in the treatment of hyperuricemia or gout. The aim of this study was cloning of Aspergillus flavus uricase synthetic gene into pET-28(a) and its recombinant expression in E. coli
    Materials And Methods
    The coding sequence of uricase retrieved from gene bank and once optimized, the gene synthesis was ordered. Then, the synthetic gene subcloned between NcoI and XhoI within the vector. The proper subcloning was confirmed by enzymatic digestion check, PCR and finally DNA sequencing. The construct, then chemically transformed into E. coli BL21 and induced by IPTG which followed by overexpression optimization. For enzyme expression evaluation, protein gel electrophoresis was utilized.
    Results
    Restriction check, PCR and sequencing indicated that the coding sequence of enzyme was cloned in the desired point of vector. The optimized condition obtained for enzyme expression was IPTG 1mM for 6 h at 22 °C. Enzyme molecular weight was determined 34.5 kDa by electrophoresis. Evaluation of uricase specific activity showed that the expressed enzyme is 7.69 U/mg and it is catalytically active.
    Conclusion
    The results of the current research showed that the uricase gene could be simply cloned and expressed in pET system. Enzyme specific activity determination exhibited that the enzyme was produced as a soluble protein and catalytically active in E. coli cytosole.
    Keywords: Gout, Synthetic uricase, Aspergillus flavus, Recombination, Escherichia coli
  • M. Noubarani, F. Shafizade, B. Hajikarim Pages 122-129
    Background And Objective
    Unreasonable prescription and indiscriminate use of antibiotics bring about increased antimicrobial resistance. Evaluating the pattern of use seems to be a perfect procedure to improve its reasonable prescription. The objective of this study was to evaluate pattern of antibiotic use in different units of Zanjan Vali-Asr Teaching Hospital.
    Materials And Methods
    This was a retrospective and descriptive surveillance study carried out in Vali-Asr Hospital, a teaching hospital under the supervision of Zanjan University of Medical Sciences, by using ATC/DDD international system which has been advised by the World Health Organization (WHO) over a period of one year (2011).
    Results
    Total number of antibiotic use in the selected hospital was 79/79 DDD/100 bed days during the study. Infectious Unit of the hospital has been used most frequently (27%) than other units. The most frequent antibiotics used in the hospital units were Cephalosporins followed by Macrolides and Fluoroquinolones with a mean of 48.5%, 17.22% and 12%, respectively.
    Conclusion
    In comparison with similar studies, on average the prescribing rate of antibacterials in Vali Asr Hospital might have been less than other hospitals in Iran. This study puts forward a series of useful methods for subsequent planning interventions and policies to improve quality of antibiotic prescription.
    Keywords: Antibiotic, Define daily dose, Drug use evaluation, Teaching hospital