فهرست مطالب

ادبیات عرفانی و اسطوره شناختی - سال دوازدهم شماره 42 (بهار 1395)

فصلنامه ادبیات عرفانی و اسطوره شناختی
سال دوازدهم شماره 42 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شمس الحاجیه اردلانی* صفحات 11-42
    مطالعه و بررسی اسطوره ها یکی از راه های شناخت فرهنگ، اندیشه، باورها و اعتقادات، و تاریخ تمدن ملت ها است؛ علاوه بر این، این بررسی ها دسترسی به ریشه برخی از آداب و الگوهایی را که هنوز در زندگی بشر کارکرد دارند، امکان پذیر می سازد. برخی از نویسندگان و شاعران در دوره معاصر نیز اسطوره ها را به منظور القای پیام، دست مایه کار خود قرار داده اند؛ چراکه این کار موجب نفوذ، غنا و هویت اثر خواهدگشت. در این پژوهش، به شیوه توصیفی- تحلیلی، کارکرد اسطوره ها در شعر سهراب سپهری نشان داده شده است.سپهریدر قلمرو هستی شناسی گام نهاده و فراتر از مضمون های اجتماعی با نقب زنی به جهان اسطوره ها، به دودمان و تبار انسان نظر افکنده است. وی رکود و استبداد زمانه خود را برنتافته و با انطباق اسطوره ها بر جامعه، اوضاع جامعه را با اعتراض هوشمندانه نشان داده است؛ از این رو، اشعارش نشان دهنده عصیان او در برابر تاریخ روزگار است و آرزوها و نیازهای مادی و معنوی انسان معاصر را بازتاب می دهد.
    کلیدواژگان: اسطوره، شعر معاصر، سهراب سپهری، هشت کتاب، تحلیل متن
  • سید امیر جهادی حسینی* صفحات 43-80
    برادرآزاری و برادرکشی در شمار کهن الگوهایی است که سابقه ای به درازای عمر بشر دارد و پیشینه آن به ادیان و اسطوره های مربوط به آغاز آفرینش بازمی گردد. در این کهن الگو، حس رقابت و حسادت میان برادران به علل گوناگونی ازجمله توجه بیش از حد پدر به یک برادر، یا دستیابی او به یک موقعیت ممتاز برانگیخته می شود. داستان های اسطوره ای با مضمون برادرکشی در آثار ملل مختلف دیده می شود. مقایسه این آثار وجوه اشتراک و شباهت آنها را آشکار می کند و نشان می دهد که بیشتر این داستان ها نقش ویژه های مشابهی دارند که در اغلب اسطوره های مرتبط نمود یافته اند. گونه دیگر برادرکشی، برادرکشی های تاریخی است که آن هم از اعصار کهن در تاریخ و ادب ملل گوناگون به وقوع پیوسته است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که مضمون برادرکشی در اسطوره های ملل مختلف در چه اشکالی نمود یافته است؟ برای پاسخ به این پرسش، با روش توصیفی- تحلیلی، ابتدا نمونه های کهن الگوی برادرکشی در اسطوره های سرزمین های گوناگون را ذکر کرده ایم و سپس به بیان نقش مایه های مشترک در بین این اسطوره ها پرداخته ایم و آنها را به لحاظ ساختاری تحلیل کرده ایم.
    کلیدواژگان: اسطوره، کهن الگو، برادرکشی، مقایسه اسطوره ها، نقش مایه های مشترک
  • علی اصغر زارعی*، علیرضا مظفری صفحات 81-106
    در داستان هابیل و قابیل از تفسیر کشف الاسرار میبدی، سخن از ترسیدن قابیل با شنیدن آوازی و گریختن او از خلق و انس گرفتن با وحوش بیابان به میان آمده است. این موضوع با کهن الگویی ارتباط داردکه از آن با عنوان تنزل آغازین یاد می شود. انسان طبق این کهن الگو، از دوره ای طلایینزول کرده و سرآغاز را از دست داده است. در پژوهش حاضر کوشش شده است با روش توصیفی - تطبیقی این کهن الگو در چند فرهنگ مختلف بررسی شود. این پژوهش نشان می دهد که کهن الگوی تنزل آغازین که در بیشتر آیین ها دیده می شود، حکایت از خویشاوندی انسان نخستین با طبیعت و حیوانات دارد که بر اثر اندیشه ای اهریمنی از دست رفته است. همراهی انسان با طبیعت در «دوره زرین»، هرچند فراموش شده، ردپای آن کاملا از بین نرفته است. حضور کهن الگوی یادشده در فرهنگ های مختلف، صورت های گوناگونی دارد، اما ویژگی های مشترک معینی پیوسته در آنها تکرار می شود.
    کلیدواژگان: دوره زرین، سرآغاز، هبوط، حیوان، انسان
  • رضا ستاری، مرضیه حقیقی صفحات 107-151
    پیوند مردان ایرانی با زنان نیرانی یکی از رایج ترین نوع ازدواج ها در شاهنامه است که به ویژه در بخش پهلوانی بسامد بسیار بالایی دارد. در شاهنامه، پادشاهان و یلان برجسته ایرانی با زنانی غیرایرانی و عموما تورانی ازدواج می کنند. از این ازدواج ها با عنوان ازدواج برون همسری، یا ازدواج برون قبیله ای یاد می شود. در نمادشناسی باستانی شاهنامه، ایران سرزمین مقدس و اهورایی، و توران، سرزمین آلودگی ها و نیروهای اهریمنی، است. از سوی دیگر، در باورشناسی باستانی، زنان کانون های آمیختگی و وابستگی به زمین هستند و در مقابل، مردان، موجوداتی اهورایی، آسمانی و فارغ از آلودگی های زمینی به شمار می آیند. اسطوره های کهن ایران، بنابر سابقه طولانی تسلط فرهنگ پدرسالاری، دارای ژرف ساختی مردکانون هستند؛ از این رو، در روند دگرگونی اسطوره ها به حماسه ملی، مفاهیم و برداشت های زن ستیزانه را نیز به حماسه افزوده اند. در این پژوهش علاوه بر بررسی ژرف ساخت اسطوره ای این پیوندها، مولفه های پدرسالاری در آنها بازکاوی شده است.
    کلیدواژگان: شاهنامه، ازدواج، برون همسری، اسطوره آفرینش، پدرسالاری
  • کامبیز صفیئی* صفحات 153-182
    حماسه شاید قدیمی ترین گونه روایی نباشد، اما به یقین، مسلط ترین گونه در تمام دوره های باستان و سده های میانی بوده است. حماسه و اسطوره در تمام فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها، چه به صورت شفاهی و چه به صورت نوشتاری، دیده می شود. حماسه از اسطوره تغذیه می کند و در بعضی فرهنگ ها ادامه آن است. ادبیات جهان سرشار از عناصر حماسی- اسطوره ای است. این عناصر در دو اثر برجسته در ادبیات ایران و آلمان، شاهنامه و سرود نیبلونگن، نیزبه روشنی دیده می شود؛ عناصر مشترکی چون پهلوانان اسطوره ای، وجود حیوانات مافوق طبیعی، جنگ و نبرد و کین خواهی و... . در این جستار، نگارنده ضمن بیان پیشینه تاریخی هر دو اثر، به طور مفصل، به بررسی و مقایسه ابرقهرمان- پهلوان (رستم و زیگفرید)، جهان بینی، تفاوت دیدگاه، ویژگی های مشترک حماسی و تاریخی، و مضمون های مشترک این دو اثر جاودان در ادبیات حماسی ایران و آلمان پرداخته است.
    کلیدواژگان: اسطوره، حماسه، ادبیات جهان، سرود نیبلونگن، شاهنامه
  • فرهاد طهماسبی، شهین ایامی بدرلو صفحات 183-207
    مولوی در مثنوی بر اهمیت شناخت نفس تاکید کرده است. وی برای به تصویر کشیدن نفس که مفهومی مجرد، انتزاعی و دور از ادراک انسان است، از میان مواد سازنده صور خیال، از تمثیل بهره گرفته تا بین نفس انسان و عناصر طبیعت ارتباط برقرار کند. از مراتب و درجات نفس نیز به نفس اماره بیشتر توجه داشته و کوشیده است زشتی های آن را از طریق تمثیل های حیوانی و استفاده از عناصر اربعه و جمادات در حکایت ها بازگو کند و بدین وسیله، نکات تعلیمی و اخلاقی در باب تحذیر از نفس اماره را با شیوه ای غیر مستقیم و تاثیرگذار بر ذهن و روان مخاطب جاری سازد. هدف این پژوهش، بررسی مفهوم تمثیلی نفس امارهدر سه دفتر اول مثنوی معنوی است. بدین منظور تمثیل های نفس اماره از سه دفتر اول استخراج و به دو گروه تمثیل های حیوانی و موجودات خیالی و تمثیل های عناصر اربعه و جمادات تقسیم شده اند. بسامد و میزان استفاده از این تمثیل ها نیز از طریق نمودارها نشان داده شده است تا نتیجه تحقیق عینی تر و ملموس تر گردد. در تمثیل های دسته اول، موجودات خیالی بیشترین بسامد را نسبت به حیوانات دارند و در تمثیل های عناصر اربعه و جمادات، آتش بیشتر از عناصر دیگر در مفهوم نفس اماره ظاهرگشته است.
    کلیدواژگان: مثنوی، تمثیل، نفس اماره، عناصر طبیعت، حیوانات
  • حسینعلی قبادی، سعید بزرگ بیگدلی، محمد علیجانی صفحات 209-235
    اسطوره ها در طول تاریخ، هم از حوادث سیاسی - اجتماعی تاثیر می پذیرند و هم بر آنها تاثیر می نهند. در تاریخ معاصر ایران، کودتای 28 مرداد 1332 یکی از اصلی ترین حوادث تاثیرگذار بر ساختارهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بود که موجب شد نویسندگان حوزه ادبیات و داستان نویسی به اسطوره ها گرایش یابند؛ اسطوره هایی که بازتاب دهنده ناخودآگاه جمعی مردم ایران در سال های بعد از کودتاهستند. رمان درد سیاوش اثر اسماعیل فصیح یکی از شاخص ترین داستان هایی است که نمایانگر جریان اسطوره گرایی در آن سال ها است. مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی و چارچوب نظری نقد اسطوره ای، به تحلیل ادبیت اسطوره ای و چگونگی بازتاب اسطوره در این اثر می پردازد. این پژوهش نشان می دهد که نویسنده رمان با توجه به نوع شخصیت و تیپ فکری اش و همچنین متناسب با موقعیت خاص زمانی، به بازآفرینی شخصیت ها، روایات و فضاهای اسطوره ای کهن با تکیه بر روایت اسطوره ای داستان سیاوش از شاهنامه دست زده است. هدف وی از انتخاب زمان مرگ سیاوش، قهرمان داستان، در 28 مرداد 1332 این بوده است که هم او را با مصدق همانند کند و هم با ارجاع به اسطوره سیاوش، قهرمان کشی ایرانی ها را نشان دهد؛ به عبارتی دیگر، فضای داستان را وسعت بخشد و آن را با کل تاریخ ایران مطابقت دهد.
    کلیدواژگان: درد سیاوش، کودتای 28 مرداد، اسماعیل فصیح، اسطوره، نقد اسطوره ای
  • فاطمه کاکاوند قلعه نویی*، محمدعلی گذشتی صفحات 237-256
    آدمی از ابتدای خلقت تاکنون، به دنبالی راهی برای شناخت آفریدگار بوده است. ظهور و گسترش مکتب های مختلف عرفانی نشان دهنده این نیاز بشری است. ایران از دیرباز، مهد فرهنگ و عرفان بوده و ادبیات ما همواره از غنای کافی برای پاسخ گویی به این نیاز برخوردار بوده است، اما بازنگری آموزه های عرفانی و بیان آنها به نحوی که با زبان و درک انسان امروزی هماهنگ باشد، ضروری است.تعالیممولانا منبع الهام اندیشمندان بسیاری در سراسر جهان بوده است و ردپای آموزه های او را می توان در بسیاری از جنبش های معنوی معاصر یافت.در این مقاله،کوشش شده است آموزه های عرفانی مولانا با دیدگاه های اشو مقایسه و وجوه مشترک آنها بررسی شود. حاصل این پژوهش این است که بسیاری از آموزه ها و تعالیم عرفانی اشو، به شکل سنتی، در عرفان اسلامی مولوی وجود دارد؛ تعالیمی که انسان امروزی را به سرچشمه زلال معنویتهدایت می کند و او را با اندیشه های متعالی عرفانی سیراب می سازد.
    کلیدواژگان: ادبیات، مکتب های عرفانی، جنبش های معنوی، مولوی، اشو
  • سهیلا موسوی سیرجانی، مهدیه منصوری صفحات 257-300
    اخلاق یکی از عمده ترین دغدغه های جامعه بشری است؛ زیرا هیچ نهاد و حرفه ای نیست که قادر باشد فارغ از اخلاق که مرزهای سلوک و رفتارهای بهنجار را معین می کند، به حیات مشروع خود ادامه دهد. اخلاق هم خاستگاه دینی و عرفانی دارد و هم متاثر از عرف، فرهنگ، تاریخ و سایر پدیده های اجتماعی است. درواقع، بین این مفاهیم و پدیده های اجتماعی و اخلاق تعامل دایمی وجود دارد که باعث می شود در طول زمان، اصول و ارزش ها و هنجارهای جامعه صیقل بخورد و الگو های موجه و مقبول رفتارهای فردی و اجتماعی شکل بگیرد. به قواعدو قوانیناخلاقیورفتاریکهبایدافراد در حینانجامفعالیت های شغلیرعایتنمایند، دراصطلاحاخلاقحرفه ای اطلاق می شود. درحقیقت، اخلاق حرفه ای یک فرایند تفکر عقلانی است که هدف آن حفظ و اشاعه ارزش ها در جامعه در زمان مناسب است. این مقاله بر آن است تا به مفهوم اخلاق حرفه ایعرفا و ابعاد گوناگون آن از دیدگاه سنایی در حدیقهالحقیقهبپردازد. بنا به دیگاه سنایی، عرفان همواره وسیله ای برای تبلیغ اخلاق، علم و کوشش بوده است. فردیکهآداباخلاقیرارعایتمی کند،خواسته هایخود را بهنفعدیگرانتعدیلمی کندو باتقویتوپرورشابعادمعنوی،هموارهدرراهخدمتبه همنوعاناقداممی نماید. سنایی تاکید می کند که خداوند متعال برترین زیبایی و مشخص کننده ملاک نهایی اخلاق است. در این نظام روشنی بخش، تقرب به خدا و کسب رضایت او، دستیابی به عدالت فراگیر اجتماعی، آزادی، و حرمت انسان آرمان اخلاق است. بیشترین سود برای بیشترین کسان نیز ازجمله اهداف زندگی اجتماعی در ساحت های فردی، شغلی، و اجتماعی است.
    کلیدواژگان: سنایی، اخلاق حرفه ای عرفانی، جامعه، کسب و کار، سلوک
  • فاطمه وفایی*، ابوالقاسم اسماعیل پور صفحات 301-332
    اسطوره های زردشتی مثل تمام اسطوره ها از دوره ای به دوره دیگر دستخوش تغییر و تحولاتیشده اند. این تغییرات به دلایل متعددیصورت گرفته است؛ ازجمله تغییر ساختار اجتماعی، شیوه های تولیدی و نوع اداره حکومت. این عوامل در ارتباطی دوسویه با باورهای دینی قرار دارند؛ یعنی هم از آنها تاثیر گرفته اند و هم بر آنها تاثیرگذاشته اند. اسطوره نخستین انسان نیزکه بخشی از اسطوره آفرینش است، تغییر یافته است. پس از سکونت بخشی از قوم آریایی در نجد ایران، جامعه ایرانی شکل گرفت. به تدریج این قوم دستخوش تغییراتیشد و به این ترتیب، اسطوره ایرانی بنا به نیازهای جدید جامعه ایرانی و با توجه به شرایط جدید با این تغییرات سازگار شد. یمه آریایی(نخستین انسان) نقش مهم شاه نخستین و سپس شاه آرمانی را بر عهده گرفت و برخی از ویژگی های نخستین انسانییمه به مهم ترین چهره اسطوره ای زردشتی،یعنی نخستین انسان بدل شد. پژوهش حاضر به بررسی این دگرگونی می پردازد.
    کلیدواژگان: اسطوره، نخستین انسان، نخستین شاه، کیومرث، جم
|
  • Shamsolhājiyeh Ardalāni Ardalāni* Pages 11-42
    One of the ways for recognizing the culture, thoughts and beliefs of a nation is studying her myths. The origins of some rites and cults which are useful in the life of contemporary man are rooted in the myths as well. Some modern writers and/or poets use myths for relating a message; and by doing so, they enrich their works. In the present article, the attempt has been made to show the function of myth in the works of Sohrāb Sepehri employing descriptive-analytical method. Considering the origin of man as subject that is beyond the social themes, Sepehri uses an ontological approach and goes to the world of myths. He rejects the tyranny of the times and skill fully shows the conditions of his society by comparing it to the myths. Sepehri's poems demonstrate rebelling against the history of his times and show the desires and material and spiritual needs of contemporary man.
    Keywords: SohrābSepehri, myth, Hast Ketāb, Iranian Contemporary Poems, Analysis of Text
  • Seidamir Jahādji Hosseini* Pages 43-80
    Fratricide, as an archetype, has a precedent as old as human life and its origin goes back to religions and the myths of Creation. According to the myth of fratricide, sense of competition and jealousy among brothers are instigated by their father paying too much attention to one of brothers or one of the brothers somehow gains a better position than the other. We can read the stories of fratricide in the texts of nations and compare their differences and similarities. The present article attempts to answer this question: How has the theme of fratricide appeared in the myths of various nations? To answer this question, at first, we consider the samples of the myth of fratricide among various nations by using descriptive-analytical method. Then the common themes of the myths and their structures are analyzed.
    Keywords: myth, Archetype, Fratricide, Comparing the Myths, The Common Themes
  • Aliasgar Zarei *, Alireza Mozafari Pages 81-106
    According to Abulfazl Rashideddin Meybodi in Kashf-Al-Asrar and Odat-Al-Abrarin his interpretation of the story of Cain and Abel, Cain is afraid of a song and escapes from people and becomes familiar with wild animals. The story has a connection with an archetype named the first decline. According to the archetype, the man has fallen from a golden age and has lost his roots. The present article tries to study the first decline archetype in some cultures based on descriptive-comparative method. The archetype can be seen in most of the rituals which indicates the close relationship of man with the nature and animals, the relation that has forgotten by an evil thought. Although the affinity of man and nature that existed in the Golden age has been forgotten, but its trace can still be seen. This archetype is present in different cultures with various forms and some common themes can be found in them.
    Keywords: The Golden Age, The Fall, Animal, Man, The First Decline
  • Rezā Sattāri, Marziyeh Haghighi Pages 107-151
    One of the most common conjugal unions in Shāhnāmeh is the marriage of Iranian men with non-Iranian women, especially the marriage of heroes with non-Iranians that is a common occurrence. In Shāhnāmeh, the prominent Iranian heroes get married with non-Iranian women, mainly with Turanians. These kinds of marriage are called exogamy. According to the symbols of Shāhnāmeh, Iran is sacred and divine land but Turan is the territory of impurity and evil forces. On the other hand, according to ancient beliefs, woman is symbol of land and the earthly world and man is a divine being who is free of impurities. Since in the prevailing pattern of patriarchy in ancient Iranian mythology man has a central role in Iranian myths, therefore, in the process of transformation of myths to epics, misogynic concepts have been added to the epics. In the present article, after considering the mythic deep-structure of epics, their patriarchal components of has been analyzed.
    Keywords: Shāhnāmeh, marriage, Exogamy, The Myth of Creation, Patriarchy
  • Kambiz Safiee* Pages 153-182
    Although epic isn’t the oldest narrative genre but it is the most prevailing one in the ancient time and middle ages. Epic and myth, oral or written, can be found in all cultures and sub-cultures. Myths provide the raw material for the epics and in some cultures epics are continuation of them. The world's literature is full of epic-mythical themes. We can see these themes in two prominent books of Persian and German literature, namely Nibelungenlied and Shāhnāmeh. The common subjects such as mythical heroes, super-natural animals, war, battle, revenge and the like can be seen in these works. In the present article, after presenting the backgrounds of two epics, the two super-heroes, Siegfried and Rostam, are compared and common themes and common historical and epic features in these two prominent masterpieces are entertained.
    Keywords: myth, Epic, The World's Literature, Nibelungenlied, Shāhnāmeh
  • Farhād Tahmāsebi, Shahin Ayyāmi Badr, Lou Pages 183-207
    Jalāl al-Din Rūmi insists on recognizing the carnal soul. The soul is an abstract concept and is far from human understanding, so for depicting it, Rūmi uses allegory in which he relates the human soul to the elements of nature. Among the souls, he focuses more on the carnal soul and tries to express its ugliness by using allegories about animals and the four elements. By this way, he refers to didactic and ethic issues and by an indirect and impressive way warns his readers of the carnal soul. In the present article, the allegories related to the carnal soul have been extracted from first three books of Masnavi Manvavi and have been divided to two groups of allegory: allegories of animals and imaginary beings, allegories of the four elements and inanimate. In order to show the results clearly, the rate of usage of the concept has been presented by diagrams and samples. In the first group, the imaginary beings have the most frequency and in the second group, the most common element of the carnal soul belongs to fire.
    Keywords: Masnavi Manvavi, the Carnal Soul, The Elements of Nature, Animals
  • Hoseinali Qobādi, Saeed Bozorq Beiqdeli, Mohammad Alijāni Pages 209-235
    In the passage of time, the myths influence and are influenced by the social and political events occurring at the present time. In the contemporary history of Iran, 1953 Iranian coup d’état as one the most impressive contemporary events inclined Iranian writers and novelists to notice to myths that are reflection of unconscious of Iranian people after the coup. EsmāilFasih’s Dard-e Siāvash (The Pain of Siavash), as one of the prominent novel, points to prevailing tendency to myths in those days. Employing descriptive-analytical method and mythological criticism, the present article tries to consider the themes existing in mythical literature and the resonance of the myths in the novel. The research shows that based on his personality, social situation and intellectual climate, the writer recreates characters, narrations and mythic spaces relying upon the story of Siavash in Shāhnāmeh. Esmāil Fasih designates the time of death of the hero of the story, Siavash, on 19 August 1953 (28 Mordad). By doing so, the writer identifies the hero with Mosaddegh and refers to the role of hero-killing among Iranians. In other words, he generalizes the space of the story to the whole history of Iran.
    Keywords: Dard, e Siāvash (The Pain of Siavash), 1953 Iranian Coup d'état, EsmāilFasih, myth, Mythological Criticism
  • Fatemeh Kakavand Qaleh Nouee *, Mohammadali Gozashti Pages 237-256
    From the beginning of the creation, man seeks a way to know his creator. Appearing and development of mystical schools refers to this need. From way back, Iran has been a cradle of mysticism and culture, and the rich Persian literature has expressed ample mystical and cultural concepts. But it is necessary to review mystical doctrines to coordinate them with the ways of thinking of modern man. The teachings of Jalāl al-Din Rūmi have been inspiring for many thinkers throughout the world and we can see the traces of his ideas in some contemporary spiritual movements. In the present article, the attempt has been made to compare common themes in mystical thoughts of Rūmi and teachings of Osho. The results of the research show that many of teachings of Osho can be found in mysticism of Rūmi, and these teachings can guide the modern man to reach to spirituality and exalted mystical state.
    Keywords: Literature, Mystical Schools, Spiritual Movements, Osho, Jal?l al Din R?mi
  • Soheilā Mousvisirjāni, Mahdiyeh Mansouri Pages 257-300
    Ethics is one the most principal concerns of humans. It determinates the limits of normal behavior and acts. No institution and profession can live without ethical concerns. Ethics has religious and mystical origin and is influenced by custom, culture, history and other social phenomena. Indeed, there is a continuous interaction among these factors that bring about changes in the principles, values and norms of society and define the characteristics of the acceptable patterns of personal and social behaviors. Professional ethics are the codes and standards that a man/woman or an organized group of people working in the same occupation must respect. Indeed, Professional ethics are process of rational thinking, its aim is to nourish the values that must be protected and spread in the society. The present article tries to study the subjects of professional ethics in the poems of Sanāī and his book Hadiqat al Haqiqa. According to him, mysticism and Sufism are means for promoting ethics, knowledge and any attempt. Anyone who considers ethical manners modifies his/her demands for other's sake, and serves to others by strengthening his/her spirituality. Sanāī insists that God, as the highest beauty, is the ultimate criterion of ethics. According to his system of thought, approximation to god, obtaining the consent of Him and accessing to social justice and freedom are the ideal of ethical codes.
    Keywords: Sanāī Mystical Professional Ethics, Society, Business, Mystic Journey
  • Ftemeh Vafee *, Aboulqasem Esmilpour Pages 301-332
    Myths change from over time. Some factors like social structure, mode of production and government administration lead to changes in the nature of myths. Also religious beliefs have some interrelationships with these factors; that is, they influence and are influenced by them. In the mythology of Zoroastrianism, the myth of first man, as a part of the myth of creation, has changed in the passage of time. After settling down in Iran, Aryans reshaped the myth of the first man while considering the needs of the society and novel situation. Yameh or the first man who performed the role of the first king and ideal king, gained some of the most distinct features of the most important character in mythology of Zoroastrianism that were bestowed on him. The present article tries to study these issues.
    Keywords: mythology of Zoroastrianism, The First Man, The First King, Kayumars, Jam