فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال دوم شماره 4 (تابستان 1395)

نشریه پرستاری کودکان
سال دوم شماره 4 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا رسولی، فاطمه شبیری، فاطمه چراغی، راضیه رسولی، وحید قنبری صفحات 1-10
    مقدمه
    اضطراب و افسردگی در دوران بارداری می تواند روی شاخص های رشدی بدو تولد و زایمان زودرس تاثیر بگذارد، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه اضطراب و افسردگی سه ماهه سوم بارداری بر شاخص های رشدی بدو تولد و زایمان زودرس در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان 91-1390 می باشد.
    روش
    در مطالعه توصیفی - تحلیلی حاضر 250 مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری از 7 مرکز بهداشتی درمانی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردید و از سه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، اضطراب دوران بارداری وندنبرگ و افسردگی ادینبورگ اطلاعات جمع آوری گردید. روایی و پایایی پرسشنامه ها در مطالعات قبلی بررسی و تایید گردیده است. هویزینک و همکاران بیان می کنند که پرسشنامه 10 سوالی اضطراب دوران بارداری وا ندنبرگ از محتوی خوبی برخوردار است آنها پایایی خرده مقیاس های این پرسشنامه را در مورد ترس از زایمان معادل 0/83 و ترس از تولد نوزادی با معلولیت ذهنی و جسمی را معادل 87/0 نگرانی در مورد ظاهر را معادل 0/88 بدست آوردند در مورد پرسشنامه افسردگی ادینبورگ روایی این ازمون با استفاده از شیوه تعیین ضریب همبستگی همزمان ازمون ادینبورگ و آزمون افسردگی بک معادل 78/0 محاسبه گردیده و پایایی این ازمون از روش آلفای کرونباخ و روش دونیمه کردن معادل 88/0 برآورد گردید برای تحلیل داده ها ازآمار توصیفی و آزمونهای کای اسکوئر و کروس کالوالیس، یو من ویتنی، همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره اضطراب و افسردگی در سه ماهه سوم بارداری به ترتیب (7/9 ± 30/7) و (4/1 ± 3/12) برآورد گردید یافته های اصلی نشان داد که بین اضطراب و افسردگی سه ماهه سوم بارداری و شاخص های رشدی بدو تولد اختلاف معناداری یافت نشد((p>0/05. ولی بین اضطراب و افسردگی سه ماهه سوم بارداری و زایمان زودرس اختلاف معناداری مشاهده گردید(05/ 0 > p)
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که ارتباط مثبت بین اضطراب و افسردگی با زایمان زودرس وجود دارد که می تواند مورد استفاده متخصصانی که با بهداشت روان زنان باردار سروکار دارند بویژه کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی که مراقبت های دوران بارداری را به صورت مستمر انجام می دهند قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سه ماهه سوم بارداری، زایمان زودرس، شاخص های رشدی بدو تولد
  • بیتا شلانی*، جهانگیر کرمی، خدامراد مومنی صفحات 10-20
    مقدمه
    اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی رایج ترین اختلال عصب ی تحولی در دوران کودکی است که مشکلاتی را هم در زمینه مهارت های اجتماعی و هم در زمینه خانواده ایجاد می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی هنر درمانی با رویکرد نقاشی بر مهارت های اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/فزون کنشی انجام شد.
    روش
    مطالعه ی حاضر از نوع تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه ی کودکان بیش فعال سن 8 تا 12 سال مدارس ابتدایی ناحیه سه شهر کرمانشاه بود که از طریق نمونه گیری خوشه ایی مرحله ای، تعداد 24 نفر به عنوان گروه نمونه، انتخاب و به طور تصادفی به گروه های آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جلسات برای گروه آزمایش در 9جلسه 60-45 دقیقه ای و دوبار در هفته انجام گرفت. ابزار پژوهش، مقیاس کانرز معلمان و پرسشنامه مهارت های اجتماعی گرشام و الیوت بود.
    یافته ها
    نتایج تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس نشان داد که مهارت های اجتماعی در گروه آزمایش به طور معناداری افزایش یافته است (P<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هنر درمانی می تواند بعنوان روشی مناسب در بهبود مهارت های اجتماعی این کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارتهای اجتماعی، نارسایی توجه، فزون کنشی، نقاشی، هنردرمانی
  • گلناز فروغ عامری، پریسا شاه محمدی پور *، مجید کاظمی، یونس جهانی صفحات 16-30
    مقدمه
    قرار دادن کاتتر وریدی یکی از رایج ترین روش های تهاجمی است که توسط پرستاران انجام می شود. وجود درد در کودک به هنگام انجام این اقدام می تواند، تاثیرات مخربی بر جسم، روح و روان وی داشته باشد، بنابراین پیشگیری و تسکین درد درکودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است. روش های متعددی برای کاهش درد پیشنهاد شده است. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر کرم املا و طب فشاری بر شدت درد ناشی از رگ گیری در کودکان12-6 ساله بستری در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام گرفت.
    روش
    این پ‍ژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که 120 کودک بستری در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1392در آن شرکت داشته و به طور تصادفی به سه گروه کرم املا، طب فشاری و کنترل تقسیم شدند و در گروه کرم املا قبل از رگ گیری کرم املا استعمال شد، در گروه طب فشاری نیز مداخله طب فشاری توسط پرستار انجام شد و گروه کنترل تنها مراقبت های روتین را دریافت کرد.شدت درد ناشی از رگ گیری در هر سه گروه بعد از رگ گیری با استفاده از مقیاس عددی درد Numerical analog scale)) سنجیده شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS (نسخه 18)، با کمک آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از آزمون های آماری کروسکال والیس و من ویتنی، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که شدت درد حین رگ گیری در بین سه گروه از لحاظ آماری اختلاف معنی دار، داشته استP<0/0001) ). میانگین و انحراف معیار شدت درد در گروه کرم املا (1/69± 3/45)، طب فشاری (1/8± 3/35) و گروه کنترل (1/5± 8/65) بوده است که شدت درد در دو گروه کرم املا و طب فشاری نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد P<0/0001) ). اما شدت درد بین دو گروه کرم املا و طب فشاری از لحاظ آماری تفاوت معنی دار نداشته است (0/99 P =).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های غیردارویی در تسکین درد از نظر هزینه و در دسترس بودن بر روش های دارویی ارجحیت داشته و می توان استفاده از طب فشاری را به عنوان یک روش جایگزین برای روش های دارویی پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: رگ گیری، درد، کودکان، کرم املا، طب فشاری
  • یعقوب مدملی، مصطفی مدملی، نگار قشقایی نژاد، سمیه بساک* صفحات 22-40
    مقدمه
    یکی از شایعترین و ناتوان کننده ترین مشکلات جوانان و نوجوانان افسردگی است و به لحاظ گستردگی شیوع، بعنوان سرماخوردگی روانی از آن یاد میشود. این مطالعه با هدف بررسی شیوع افسردگی و عوامل مرتبط با آن در نوجوانان شهرستان مسجدسلیمان در سال 1393 انجام شد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 338 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای از دانش آموزان مقطع متوسطه اول مدارس شهرستان مسجدسلیمان وارد مطالعه گردیدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه افسردگی کودکان و نوجوانان (CADs) جان بزرگی و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 86/7 درصد از این نوجوانان درجاتی از افسردگی را داشتند. میانگین نمره افسردگی در این مطالعه 7/21± 10/17 بدست آمد که نشان دهنده افسردگی متوسط می باشد. بصورت کلی بین میانگین نمره افسردگی و جنسیت، شغل پدر، نوع مدرسه، شرکت در کلاس های تفریحی و غیردرسی، کار کردن در اوقات فراغت، تعداد اعضای خانواده و تعداد دوستان صمیمی رابطه آماری معنی داری مشاهده شد(p<0/05 ). اما رابطه بین شغل مادر، مرگ یکی از اعضای خانواده، تجربه سیگار و میانگین نمره افسردگی رابطه آماری معنی دار مشاهده نشد(p>0/05 ).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این نوجوانان بخصوص دختران نیازمند ارایه راهکارها و حمایت های روانی- اجتماعی نظیر ثبت نام در کلاس های تفریحی، ممانعت از کار کردن در اوقات فراغت، افزایش فضای بازی و ارجاع به روانشناس یا روانپزشک می باشند.
    کلیدواژگان: افسردگی، عوامل مرتبط با افسردگی، نوجوانان، دانش آموز
  • مریم حاتمی زاده، اصغر دالوندی *، ابوالفضل ره گوی، هادی رنجبر صفحات 28-50
    مقدمه
    کودکان مبتلا به تالاسمی برای ادامه حیات به تزریق مکرر خون نیازمندند. دستیابی به راه وریدی جهت تزریق خون به این بیماران لازم است که رویه ای دردناک و اضطراب آور است. پژوهش حاضر نیز با هدف مقایسه اسپری سردکننده تبخیری با کرم املا در کاهش اضطراب کودکان مبتلا به تالاسمی انجام شد.
    روش
    پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده با طرح متقاطع بود. در تابستان و پائیز 1394 از بین کودکان 6 تا 12 ساله دارای پرونده در درمانگاه خون بیمارستان حضرت علی اصغر تهران 40 کودک که معیارهای ورود به پژوهش را داشتند به روش در دسترس انتخاب شدند. پس از اندازه گیری سطح پایه اضطراب واحدهای مورد پژوهش به طور با روش بلوک بندی در دو گروه تخصیص تصادفی شدند. گروه اول در مراجعه بعد قبل از رگ گیری کرم املا و در مراجعه سوم قبل از رگ گیری اسپری سرد کننده برایشان استفاده شد. در گروه دیگر ترتیب مداخله ها برعکس بود. اضطراب کودکان به وسیله مقیاس آنالوگ بصری اضطراب مورد اندازه گیری قرار گرفت. اضطراب قبل و بعد از رگ گیری در سه نوبت اندازه گیری شد. داده ها به وسیله آزمون های تی زوجی، تی مستقل، آنالیز واریانس، همبستگی پیرسون و آنالیز کوواریانس مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت کرم املا در کاهش اضطراب قبل و بعد از رگ گیری نسبت به اسپری سردکننده 1/94 واحد و با اندازه گیری پایه 4/86 بود. اختلاف اسپری سردکننده با اندازه گیری پایه 2/91 بود. اختلاف آماری معنی دار بین سه گروه در کاهش اضطراب وجود داشت. اسپری سرد کننده تبخیری نسبت به کرم املا اثر کاهش دهنده اضطراب کمتری داشت(p<0/05)، اما توانسته بود از مقدار پایه به میزان قابل توجهی اضطراب را کم کند(p<0/05).
    نتیجه گیری
    اسپری سرد کننده تبخیری می تواند به طور موثری اضطراب ناشی از رگ گیری را در کودکان مبتلا به تالاسمی کاهش دهد. با وجودی که اثر کاهش درد اسپری نسبت به کرم املا کمتر است اما می توان آنرا به بیمارانی که به لیدوکائین یا پروکائین حساسیت دارند یا به طور فوری باید رگ گیری از آنها انجام شود توصیه نمود.
    کلیدواژگان: اضطراب، تعبیه راه وریدی، کودکان، تالاسمی، تسکین
  • سیدعلی حسینی*، شیده ناظم شیرازی صفحات 36-60
    مقدمه
    ورزش صبحگاهی می تواند بر آمادگی جسمانی وابسته به مهارت تاثیر گذار باشد از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی اثر ورزش صبحگاهی بر عوامل وابسته به مهارت آمادگی جسمانی دختران 11 تا 13 سال است.
    روش
    30 نفر از بین 66 دانش آموز داوطلب آموزشگاه ابتدایی شهید حسن دهقان به طور تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت اجرای تحقیق حاضر در ابتدا تمامی عوامل وابسته به مهارت دانش آموزان با استفاده از آزمون های پرش عمودی (روایی 0/86)، دو 9 × 4 (روایی 0/80)، خط کش نلسون (روایی 0/81) و دو 45 متر (روایی 0/90) اندازه گیری شد، سپس بر اساس چابکی، آزمودنی ها به دو گروه ورزش صبحگاهی و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه ورزش صبحگاهی به مدت شش هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 45 دقیقه فعالیت های ورزشی منتخب صبحگاهی را انجام دادند. گروه کنترل در طول این مدت فقط فعالیت های روزانه خود را انجام دادند. در پایان شش هفته مجددا مشابه با پیش آزمون عوامل آمادگی جسمانی اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون های آماری t مستقل و وابسته به همراه آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد شش هفته تمرینات ورزشی صبحگاهی اثر معنی داری بر بهبود چابکی دختران11 تا 13 سال دارد (0/001=p) با این وجود شش هفته تمرینات ورزشی صبحگاهی اثر معنی داری بر سرعت عکس العمل دختران 11 تا 13 سال ندارد (0/60=p).
    نتیجه گیری
    همچنین نتایج تجزیه و تحلیل آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که شش هفته تمرینات ورزشی صبحگاهی اثر معنی داری بر بهبود سرعت و توان دختران11 تا 13 سال دارد (0/001=p). با توجه به نتایج مطالعه حاضر نتیجه گیری می شود که شش هفته تمرینات ورزشی صبحگاهی بر بهبود عوامل وابسته به مهارت آمادگی جسمانی دختران اثر دارد.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، سرعت، توان، عکس العمل
  • سعید آریاپوران *، آرزو اسکندری صفحات 44-70
    مقدمه
    کودکان مبتلا به بیش فعالی/کاستی توجه (ADHD) از مشکلات هیجانی و رفتاری زیادی در رنج هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی بر علایم نافرمانی مقابله ای و اختلال رفتار در کودکان دارای علائم ADHD بود.
    روش
    در این مطالعه مداخله ای بیست پسر دارای علائم ADHD در شهر اصفهان به طور تصادفی در گروه شاهد و مداخله جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی علایم مرضی کودکان (CSI-4) استفاده شد. گروه آزمایش، بازی درمانی گروهی (بازی کلمات احساسی، بازی صندلی ها و بازی بادکنک خشم) را در طول 10 جلسه دریافت نمودند، درحالی که گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بازی درمانی گروهی بر کاهش علایم ADHD (0/001>p)، نافرمانی مقابله ای (0/001>p) و اختلال رفتار (0/01>p) در کودکان مبتلا به ADHD تاثیر معنی دار داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج از اثربخشی بازی درمانی گروهی بر کاهش ADHD، نافرمانی مقابله ای و اختلال رفتار در کودکان دارای علایم ADHD حمایت می کند. بنابراین بازی درمانی گروهی می تواند به عنوان یک مداخله ی درمانی در کاهش مشکلات روانشناختی این کودکان مورد استفاده واقع شود.
    کلیدواژگان: بازی درمانی گروهی، بیش فعالی، کاستی توجه، نافرمانی مقابله ای، اختلال رفتار
  • لیلا منصوری فر، مهربانو امیرشاهی، محمد احمدوند، فرشته نارویی، اکرم ثناگو، مرضیه میرشکاری*، فاطمه محمدیان، لیلا میرشکاری صفحات 50-80
    کورنلیا دلانژه (Cornelia de Lange) یک سندرم نادر است که با ناهنجاری های متعدد مادرزادی از جمله میکروسفالی، عقب ماندگی ذهنی، تاخیر در رشد و نمو، هیپرتریکوز، نقائص قلبی، گوارشی، کلیوی و اندام های فوقانی مشخص می گردد. شیوع این سندرم 1 در هر 30000 تا 50000 تولد زنده است. تشخیص بیماری اساسا بر مبنای تظاهرات بالینی است. این سندرم از طریق اتوزوم غالب یا وابسته به کروموزوم X ، با جهش در حداقل پنج ژن NIPBL، SMC1A، HDAC8، RAD21 و SMC3 می تواند انتقال یابد. این مقاله به معرفی یک مورد از سندرم کورنلیا دلانژه می پردازد.
    معرفی بیمار: این مطالعه یک نوزاد پسر 40 هفته مبتلا به سندرم کورنلیا دلانژه را گزارش می کند که با سونوگرافی تشخیص داده شده بود. تظاهرات بالینی شامل شکاف کام و لب، بزرگی قلب، عدم نزول بیضه ها، تغییرشکل هر دو دست از ناحیه آرنج و وجود تنها یک انگشت در دست ها بودند. وی سه روز بعد از تولد وفات شد.
    نتیجه گیری
    افزایش آگاهی در مورد این سندرم منجر به تشخیص زودرس و کاهش موربیدیتی می شود.
    کلیدواژگان: سندرم کورنلیا دلانژه، تاخیر رشد، ناهنجاری های مادرزادی
|
  • Parisa Rasouli, Fateme Shobeiri, Fateme Cheraghi, Raziye Rasouli, Vahid Ghanbari Pages 1-10
    Introduction
    Anxiety and depression during pregnancy could affect the neonatal outcomes and preterm Delivery. The Aim of this study is to analyze the relationship between maternal anxiety and depression in third trimester pregnancy on growth index of neonates and preterm delivery in laboring women who referred to Hamadan's medical and health district centers in 2011-2012.
    Methods
    In a descriptive cross-sectional study 250 pregnant women in third trimesters using several stage cluster sampling were selected, and data were achieved from three questionnaires, Demographic data, Edinburgh’s Depression and Van den Bergh’s anxiety during pregnancy. Huizink and et al state that Van den Bergh’s 10 questionnaires of anxiety in third trimester pregnancy has a good content. They obtained the reliability of the subscales of this questionnaire about the fear of preterm delivery equal to /083 and fear of delivering a baby with mental and physical disabilities, equivalent to /087 and Concerns about the appearance equivalent to 0/83. Related to Edinburgh’s questionnaires, using the method of determination of correlation coefficient of Edinburgh’s test at the same time and Beck‘s the anxiety test equal 0/78 is attained. The reliability of this test from Cronbach's alpha and split-half method was estimated equal to /088. To analyze, we used descriptive statistics, spearman correlation coefficient, Kruskal-wallis and Mann-Whitney U.
    Results
    Mean score of maternal anxiety and depression in third trimester pregnancy of cases were (30/7±7/9) and (12/3±4/1) respectively. Data analysis showed no significant relationship between anxiety and depression of third trimester pregnancy and the neonates on growth index (p>0/05), but a positive relationship between maternal anxiety and depression on preterm labor was found (p
    Conclusion
    According to the study findings and positive relationship between maternal anxiety and depression on preterm labor, planning preventive and supportive programs by the specialists who work with pregnant women's mental health are necessary
    Keywords: Anxiety, Depression, Preterm Labor, Growth Index of neonates
  • Bita Shalani*, Jahangir Karami, Khodamorad Momeni Pages 10-20
    Introduction
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder is the most common neuro-developmental disorder in childhood which leads to problems in social skills as well as family life. The purpose of present research is to investigate the role of painting therapies on improving social skills in students at primary school.
    Methods
    This research is based on experimental methodology, with pretest-posttest design and control group. The statistical population includes all primary school ADHD children with 7 to 11 years old in the area three of Kermanshah city which were selected 5 schools through multi-stage cluster sampling. Twenty-four students were selected as sample group and were allocated to experimental and control group equally and randomly. The intervention was performed for experimental group for 10 sessions and twice at week in 45-60 minute. The research instruments were Connors Rating Scale for teachers (CRS) and Gresham & Elliott social skills scale.
    Results
    In order to analyze data, statistical method of covariance was used. The result showed that social skills significantly increased in the experimental group (P
    Conclusion
    The results showed that art therapy can be used as an suitable method in improving social skills in children with attention deficit/hyperactivity disorder.
    Keywords: Art therapy, Attention deficit, hyperactivity, Painting, Social skills
  • Golnaz Foroogh Ameri, Parisa Shah Mohammadi Pour *, Majid Kazemi, Yones Jahani Pages 16-30
    Introduction
    Intravenous catheter placement is one of the most common invasive procedures, which performs by nurses. The presence of pain during vein puncturing may cause a series of mental, psychological and corporal adverse effects on children. Therefore, prevention and relieving of this discomfort in children is so important. The main purpose of this study is to compare the effects of EMLA cream and acupressure on pain reduction of venipuncture in 6-12 years old children who were hospitalized in educational centers of Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Methods
    The present study is a clinical trial which is carried out with patricianly of 120 children in educational medical centers of Rafsanjan University of Medical Sciences during 2014.The samples were randomly categorized into three groups of EMLA cream, acupressure and control groups. In EMLA group, the EMLA cream was applied prior to venipuncture, in acupressure group also acupressure intervention was performed by nurses and the control group received only routine care. The pain intensity of venipuncture in all groups were measured after venipuncture using a pain analog scale. The data were introduced to SPSS software, version 18, and analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (Kruskal-Wallis, and the Mann-Whitney tests).
    Result
    according to the results, differences of pain intensity during venipuncture, among the groups were statistically significant, (P
    Conclusion
    according to the finding, the non-drug methods of pain relief in terms of cost and availability is preferred to medical treatment methods and Acupressure can be used as an alternative method for pain Reduction.
    Keywords: Venipuncture, Pain, Children, EMLA cream, Acupressure
  • Yaghoob Madmoli, Mostafa Madmoli, Negar Qashqaei Nezhad, Somaieh Bosak* Pages 22-40
    Introduction
    One of the most common and most debilitating problems of youth and adolescents is depression and according to extent of the outbreak, it is called as mental cold. This study aimed to investigate the prevalence of depression and associated factors in adolescents of masjed soleyman in 2014.
    Methods
    In this descriptive-cross sectional survey, 338 people as stratified sampling from first high school boys and girls students of Masjed-Soleyman were enrolled. For gathering data depression Janbozorgi Questionnaire for Children and Adolescents (CADs) and demographic questionnaire were used.
    Results
    In this study, %86.7 of the students had some degree of depression. The mean score of depression in this study was obtained 10.17 ± 7.21, which indicates moderate depression. In general, there were a significant correlation between the average depression score and gender, father's occupation, type of school, leisure and non-school classes, work in leisure time, number of family members and close friends (P 0/05).
    Conclusions
    According to the results, this adolescents, especially girls, need to strategies and psychosocial support such as registering for classes leisure, prevented from working in leisure time, increased space game and referred to a psychologist or psychiatrist.
    Keywords: Depression, Factors associated with depression, Adolescents, student
  • Maryam Hatamizadeh, Asghar Dalvandi *, Abolfazl Rahgoi, Hadi Ranjbar Pages 28-50
    Introduction
    Children with thalassemia need blood transfusion to survive. The intravenous cannulation is a requirement for blood transfusion, which is a painful and frightening procedure and can cause severe anxity. Repeated exposure to severe anxiety have a meaningful relationship with psychological problems in children. Multiple methods introduced or under research to reduce anxiety in children during medical procedure especially intravenous cannulation. The aim of current study is to compare the effect of vapocoolant spray and EMLA cream in reduction of anxiety due to intravenous cannulation.
    Methods
    This was a controlled randomized clinical trial with crossover design. A convenience sample of 40 children between the ages of 6 and 12 years was enrolled between June and November 2015 in Ali Asghar hospital, Tehran, Iran. After the baseline measurement of anxiety samples were randomly allocated in one of two intervention groups by block randomization. The first group received EMLA cream before intravenous cannulation in the next blood transfusion and vapocoolant spray in the third one. The second group has the opposite arrangement. The anxiety was measured by a self-reported visual analogue scale. Anxiety was measured before and after each cannulation. The data was analyzed using independent t-test, paired t-test, Pearson correlation, ANOVA and ANCOVA tests by SPSS 16.
    Results
    The results showed that the difference between EMLA cream and vapocoolant spray in reduction of anxiety was 1.94. The same difference between spray and baseline was 2.91. The differences in baseline measurement was 4.86.The vapocoolant spray had a lower effect in reduction of anxiety in compare of EMLA cream (p
    Conclusion
    Based on the results of current study, vapocoolant spray can reduce the anxiety of children with thalassemia during intravenous cannulation. Despite the lower effect of spray in compare to EMLA cream, it can use for patients with allergic reaction to lidocaine/procaine or in emergency situations.
    Keywords: Anxiety, Intravenous cannulation, Children, Thalassemia, Relief
  • Seyed Seyed Ali Hosseini *, Shideh Nazem Shirazi Pages 36-60
    Introduction
    morning exercise can be effective on skill related physical fitness factors. Aim of present study is to evaluate effects of morning exercise on skill related physical fitness factors of the girls aged between 11 and 13 years old.
    Method
    30 students of an elementary school (Shahid Hassan Dehqan School) were chosen from among 66 volunteer students in a random sampling. At the beginning, all of the skill related physical fitness factors of the students were measured using vertical jumping test (validity 0.80), Nelson ruler test (validity .081) and 45-meter running test (validity 0.90). Then, in appropriate with their physical fitness, they were divided into two groups of morning exercise group and control group. Morning exercise group conducted morning exercise for six weeks; three session per-week and 45 minutes per-session. In this period the control group did not conduct any special exercise and they just did their daily routine activities. At the end of the six weeks, all of the skill related physical fitness factors of the students were measured again. dependent and independent t test and ANCOVA test were used for data analysis of the findings.
    Findings: Results of the independent t test showed that six weeks morning exercise has significant effect on progress of agility (p=0.001), but it has no significant effect on reaction speed (p=0.06). Results of the ANCOVA test also showed that six weeks morning training has meaningful effects on improvement of speed and power of girls (p=0.001).
    Conclusion
    Consequences of the present study proves that six weeks morning exercise has positive effects on improvement of skill related physical fitness factors of girls.
    Keywords: physical fitness, speed, power, reaction
  • Saeed Ariapooran*, Arezoo Eskandari Pages 44-70
    Introduction
    Children with Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) suffer from many emotional and behavioral problems. The purpose of the current study was to examine the effectiveness of group play therapy on symptoms of oppositional defiant and behavior disorder in 6-9 age children with ADHD.
    Method
    In this interventional study, 20 children with symptoms of ADHD in Isfahan city randomly assigned in experimental and control groups. Child Symptom Inventory-4 (CSI-4) was used for collecting the data. The experimental group received group play therapy (the feeling words game, chairs game and balloons of anger) for 8 sessions, whereas no intervention was taken in control group. The Data were analyzed using the Multivariate Analysis of Variance (MANOVA).
    Results
    Results indicated that group play therapy has been effected on decreasing the symptoms of ADHD, oppositional defiant and behavior disorder in children with ADHD.
    Conclusion
    Results are supported the effect of group play therapy on decreasing the symptoms of ADHD, oppositional defiant and behavior disorder in children with ADHD. So, group play therapy can be utilized as a therapeutic intervention for decreasing the psychological problems in these children.
    Keywords: group play therapy, ADHD, oppositional defiant, behavior disorder
  • Leila Mansori Far, Mehrbanu Amirshahi, Mohammad Ahmadvand, Fereshteh Narouei, Akram Sanagoo, Marzieh Mirshekari*, Fatemeh Mohammadian, Leila Mirshekari Pages 50-80
    Cornelia de Lange (CDLs) is a rare syndrome, which is characterized by multiple congenital anomalies including microcephaly, mental retardation, delayed growth and development, hypertrichosis, and defects in heart, gastrointestinal, renal and upper limbs. The syndrome prevalence is 1 per 30,000 to 50,000 live births. The diagnosis is mainly based on clinical manifestations. It can be inheritated in Autosomal dominant or X-linked forms through mutations in at least five genes NIPBL, SMC1A, HDAC8, RAD21 and SMC3. This article introduces a case of Cornelia De Lange syndrome.
    Case: This study reports a 40 week boy with Cornelia de Lange syndrome, which has been diagnosed by Ultrasonography. The clinical manifestations were left lip and plate, cardiomegaly, cryptorchidism, deformities in both arms from elbows to fingers and existing only one finger. He passed away after 3 days of birth.
    Conclusion
    An increased awareness about this syndrome may result in an early diagnosis and a decrease in morbidity.
    Keywords: Cornelia de Lange syndrome, growth, developmental delay, Congenital anomalies