فهرست مطالب

سلول و بافت - سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

مجله سلول و بافت
سال هفتم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • موسی گردانه، عباس رحیمی شم آبادی، عمران اسماعیل زاده صفحه 1
    هدف
    هدف این تحقیق تولید لنتی ویروس های حامل ژن Nurr1 و بیان در سلول های انسانی می باشد.
    مواد و روش ها
    قطعه ژنی IRES-EGFP با آنزیم های Bgl ll/Not1 از ناقل pIRES2-EGFP جدا و با Klenow کور (Blunt) گردید. ناقل لنتی ویروسی pNL-EGFP/CMV/WPREdU3 با آنزیم های Nhe1/ Xho1 برش و دو سر آن کور شد. قطعه ژنی ایزوله شده به این ناقل منتقل شد تا سازه لنتی ویروسی (I) به وجود آید. سپس ژن Nurr1 با آنزیم های Xho1 و BamH1 از ناقل PCMX-NOT بریده و درون پلاسمید (I) خطی شده باSal1 و BamH1 منتقل شد تا سازه نهایی لنتی ویروسی (II) تولید گردد. برای تولید لنتی ویروس های نوترکیب، رده سلول انسانی HEK-293T را با این پلاسمید نهایی، به همراه پلاسمیدهای غشایی و بسته بندی لنتی ویروس ترانسفکت شد. محیط این سلول ها که مملو از ذرات ویروسی شده بود جمع آوری و از ستون آمیکون عبور داده شد تا ذخیره غلیظ ویروس به دست آید. این ذخیره برای آلوده سازی سلول های هدف استفاده شد. بیان EGFP در زیر میکروسکوپ به اثبات رسید و بیان ژن Nurr1 با RT-PCR سنجیده شد.
    نتایج
    درستی مراحل کلونینگ با آنزیم های مربوطه اثبات شد. با میکروسکوپ فلورسنس بیان Enhanced Green Fluorescent Protein (EGFP) در هر دو مرحله ترانسفکشن و ترانسدوکشن ثابت گردید. تکنیک RT-PCR بیان Nurr1 را در هردو مرحله به اثبات رسانید.
    نتیجه گیری
    لنتی ویروس های ناقل ژن انسانی Nurr1 تولید شده و به دنبال آلوده سازی سلول های انسانی HEK-293T با ویروس های مزبور، سلولهای فوق ژن Nurr1 را به طور موفقیت آمیز بیان کردند.
    کلیدواژگان: Nurr1، فاکتور رونویسی دوپامینرژیکی، لنتی ویروس، سلول HEK، 293T
  • دنیا ضیافت دوست عابد، ناصر میرازی صفحه 9
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد دیابتی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه شنگ و سطح سرمی انسولین در موش های صحرایی نر سالم و دیابتیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به شش گروه 7 تایی شامل: کنترل، دیابتی (60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین داخل صفاقی)، گروه های تجربی دیابتی (تحت درمان با عصاره شنگ با دوز 200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و دیابتی تیمار شده با داروی متفورمین (500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تقسیم شدند. درمان به مدت10 روز انجام شد. قند خون به طور روزانه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش نمونه خون جهت اندازه گیری انسولین و نمونه بافت پانکراس جهت بررسی های بافت شناسی تهیه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    تیمار موش های دیابتی با استفاده از دوز800 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره شنگ نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری (05/0(p< سبب کاهش سطح گلوکز پلاسما شد. همچنین استفاده از دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره توانست به طور معنی داری سبب کاهش گلوکز پلاسما نسبت به گروه دریافت کننده متفورمین شود (05/0 p<و 01/0(p
    نتیجه گیری
    تجویز عصاره هیدروالکلی برگ گیاه شنگ احتمالا به دلیل دارا بودن ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی، قادر است سبب کاهش گلوکز و افزایش انسولین خون در حیوانات دیابتی شود.
    کلیدواژگان: دیابت، شنگ، گلوکز، موش صحرایی
  • عبدالکریم چهرگانی راد، فریبا محسن زاده، سمانه معتبرنیا، زهره شیرخانی صفحه 19
    هدف
    هدف از این پژوهش اثرات نانو ذرات اکسید آلومینیوم بر روی جوانه زنی، رشد ریشه، مقدار رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای پروتئین کل، فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانتی و محتوای کربوهیدرات گیاه لوبیا (Phaseolus vulgaris) می باشد.
    مواد و روش ها
    آزمایش در شرایط کشت گلخانه، به صورت کاملا تصادفی با 4 تکرار طراحی شد. گیاهان در معرض غلظت های مختلف (01/0، 5/0 و 1 ) گرم بر لیتر نانو اکسید آلومنیوم قرارگرفتند و ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان تحت تیمار با گیاهان شاهد مقایسه شد .
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده تیمار با نانو اکسید آلومینیوم اثر مثبتی بر درصد جوانه زنی، طول ریشه، محتوای کلروفیل b و کل، محتوای قندهای محلول و نامحلول داشت. کاهش در محتوای کلروفیل a، محتوای پروتئین کل و فعالیت آنزیم کاتالاز در نمونه های تحت تیمارها در مقایسه با شاهد مشاهده شد. اثر نانو اکسید آلومینیوم بر سرعت جوانه زنی بذر و فعالیت آنزیم پراکسیداز معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بررسی حاضر تیمار با نانو ذرات اکسید آلومینیوم بر بیشتر ویژگی های تکوینی و فیزیولوژیک در لوبیا اثر مثبت را نشان داد که بیانگر فقدان اثر مسمومیت نانو ذره مورد مطالعه در غلظت های به کار رفته است. در مورد برخی از ویژگی ها (محتوای کلروفیل a، محتوای پروتئین کل و فعالیت آنزیم کاتالاز) اثر کاهشی مشاهده شد که می تواند مربوط به مکانیسم های مقاومت در گیاه مورد مطالعه باشد.
    کلیدواژگان: اکسید آلومینیوم، پاسخ های بیوشیمیایی، پاسخ های فیزیولوژیک، لوبیا، نانو ذرات
  • عباس شاهدی، احمد حسینی صفحه 33
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی احتمالی اثرات انجماد شیشه ای روی میزان بلوغ و فراساختار اووسیتهای بالغ شده انسانی در محیط آزمایشگاه است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 292 تخمک نابالغ مرحله وزیکول زاینده و متافاز I به دست آمده از بیماران نابارور استفاده شد. تخمک ها به دو گروه تقسیم شدند: 1- تخمک های نابالغ مرحله وزیکول زاینده (تعداد=145) 2- تخمک های نابالغ مرحله متافازI (تعداد=147). تخمک ها ابتدا منجمد شده و سپس ذوب و بالغ شدند. به علاوه از 10 عدد تخمک بالغ شده به صورت In vivoبه عنوان کنترل استفاده شد. محیط بلوغ شامل Ham’s F10 به همراه FSH و LH و مایع فولیکولی بود. بعد از 36 ساعت تخمک ها از لحاظ بلوغ و فراساختار مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    میزان زنده ماندن و دژنراسیون تخمک ها در گروه متافاز I نسبت به گروه وزیکول زاینده کاهش معنی داری داشت. اما میزان بلوغ تخمک ها بین دو گروه تفات معنی داری نداشت (06/0p<). به علاوه میزان توقف بلوغ تخمک ها بین دو گروه به طور معنی داری بالاتر بود. از نظر فراساختاری تعداد گرانول های قشری در هر دو گروه به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافت. همچنین واکوئل و تجمعات کوچکی از میتوکندری و شبکه اندوپلاسمیک صاف درون سیتوپلاسم اووسیت ها دیده شد.
    نتیجه گیری
    فرآیندهای انجماد و ذوب منجر به تغییرات فراساختاری در نواحی خاصی از اووسیت می شوند و احتمالا کاهش توانایی بلوغ اووسیت های منجمد شده می تواند مربوط به این تغییرات باشد.
    کلیدواژگان: اووسیت انسانی، انجماد شیشه ای، بلوغ آزمایشگاهی، فراساختار
  • لیلا جمالزاده، حسین غفوری، ریحانه سریری صفحه 45
    هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی این است که آیا آرتسونات فعالیت ضدتکثیری خود را با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی در رده سلولی سرطان سینه انسانیMCF-7 اعمال می کند. تعیین اثر اکسیدانتی آرتسونات می تواند مکانیسم احتمالی جایگزین برای سمیت سلولی آن را شرح دهد.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی فعالیت سمیت سلولی آرتسونات، سلول های MCF-7 با غلظت های مختلف آرتسونات (0، 5، 10، 25، 50، 75، 100 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر) تیمار شده و 24 ساعت بعد مورد سنجش MTT قرار گرفتند. همچنین فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز در سلول های تیمارشده با دوزهای انتخابی آرتسونات (10، 25، 50 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر) پس از 24 ساعت سنجیده شد. به علاوه از مایع رویی برای ارزیابی میزان تولید نیتریک اکساید با استفاده از متد گریس استفاده شد.
    نتایج
    آرتسونات به صورت وابسته به دوز باعث مهار رشد سلول های MCF-7 شد و نیز فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی سوپر اکسید دیسموتاز و پراکسیداز را به طور معنی داری افزایش داد. همچنین آرتسونات تولید نیتریک اکساید را به صورت وابسته به دوز مهار نمود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد، آرتسونات اثر سمیت سلولی خود را از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی و نیز با مهار تولید نیتریک اکساید در سلول هایMCF-7 اعمال می نماید. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی در سلول های تیمار شده با آرتسونات، احتمالا سیستم دفاع آنتی اکسیدانتی را تغییر داده و موجب اثر ضدتکثیری شده است.
    کلیدواژگان: آرتسونات، فعالیت ضد تکثیری، آنزیم های آنتی اکسیدانی، MCF، 7
  • آسا اجودانی، مهر انگیز صدوقی، سید همایون صدرایی، غلامرضا کاکا صفحه 59
    هدف
    این تحقیق به بررسی هیستومورفومتریک و ایمونوهیستوشیمی ترمیم نقص جزئی استخوان ران توسط سلول های BMSCs و غشای ژلاتین- کیتوسان در موش صحرایی بالغ نژاد آلبینو - ویستار پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی تجربی60 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد آلبینو- ویستار به طور تصادفی در پنج گروه مساوی قرار گرفتند: گروه شاهد که بعد از ایجاد نقص هیچ درمانی دریافت نکردند، گروه شم که بعد از ایجاد نقص محیط کشت به صورت موضعی در محل تزریق شد، گروه ژلاتین – کیتوسان که از غشا در محل نقص استفاده شد، گروه سلول که پیوند غیر اتولوگ سلول های BMSC به صورت موضعی در محل نقص انجام شد، گروه سلول - غشاء که سلول به همراه غشاء ژلاتین – کیتوسان در محل نقص پیوند شد.
    نتایج
    میانگین مساحت ترابکولای استخوانی در گروه های غشا و سلول نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد. میانگین تعداد استئوسیت ها در ناحیه نقص در گروه سلول نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری نشان داد. میانگین تعداد استئوسیت ها در گروه های شم و غشا نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری نداشت ولی این میانگین درگروه سلول- غشا نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    پیوند سلول ها در ترمیم نقص موثر بوده و غشا هم می تواند به ترمیم نقص کمک نماید ولی استفاده از سلول به همراه غشا کمک چندانی به ترمیم نقص جزئی استخوان ران نمی کند.
    کلیدواژگان: سلول های استرومایی مغز استخوان، پیوند سلول، غشای ژلاتین، کیتوسان، ترمیم استخوان، موش صحرایی
  • نازنین حقیقت، پرویز عبدالمالکی صفحه 71
    هدف
    میدان الکترومغناطیسی به عنوان یک عامل محرک فیزیکی خواه و ناخواه فرآیندهای سلولی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در مطالعه ی حاضر تغییر مورفولوژی و سرعت تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان موش صحرایی در حضور میدان الکترومغناطیسی (EMF) و مولکول پیامبر اکسید نیتریک (NO) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    بعد از جداسازی سلول های بنیادی استرومایی از مغز استخوان موش صحرایی و تکثیر و واکشت سلول ها، به محیط کشت آن ها Deta-NO اضافه شد و سلول ها با میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 50 هرتز و شدت 20 میلی تسلا تیمار شدند. برای تخمین میزان رشد سلول ها از روش سنجش MTT استفاده شد. برای تخمین درصد سلول ها در فازهای مختلف چرخه ی سلولی و تاثیرپذیری توسط اکسید نیتریک و EMF، محتویات DNA سلولی توسط فلوسایتومتری محاسبه شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میدان الکترومغناطیسی در حضور مولکول سیگنالینگ NO میزان رشد سلول ها را کاهش می دهد که این کاهش رشد به غلظت بالا و پایین NO وابسته است و باعث توقف چرخه سلولی در فاز G2 می شود. همچنین EMF و NO تاثیر مهمی را روی تغییر شکل و تحرک سلول های بنیادی می گذارد.
    نتیجه گیری
    کاهش رشد و تغییر شکل سلول ها می تواند مقدمه ای برای رفتن سلول ها به سمت تمایز باشد.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، سلول های بنیادی مزانشیمی، اکسید نیتریک، فلوسایتومتری
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، سمیرا نادری نورعینی صفحه 81
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی نقش بازدارندگی ویتامین E (VE) بر شاخص های اسپرماتوژنز رت ها به دنبال تیمار با Bisphenol A بود.
    مواد و روش ها
    رت های نر بالغ نژاد ویستار با میانگین وزنی10±231 گرم به طور تصادفی به 4 گروه (6=n): کنترل، BPA (mg/kg/day250)، VE (mg/kg/day150) و BPA+ VE تقسیم شد. تیمار دهانی تا 56 روز و سه بار در هفته انجام گرفت. در پایان دوره تیمار، موش ها کشته شد و بیضه چپ آن ها توزین، فیکس و با روش Heidenhain''s Azan رنگ آمیزی شد. بررسی های هیستولوژیک و مورفومتریک اسپرماتوژنز مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با روش آماری One-Way ANOVA آنالیز و تفاوت میانگین ها در حد (05/0(p< معنی دار در نظرگرفته شد.
    نتایج
    وزن بیضه )01/0 (p<در گروه BPA نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری یافت. کاهش معنی داری (001/0p<) در میانگین قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپی تلیوم زایشی و شاخص های ضریب تمایز لوله ای، ضریب اسپرمیوژنز و ضریب میوزی در بافت بیضه رت های تیمار شده با BPA در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. در گروه BPA+VE، پارامترهای ذکر شده به طور معنی داری تا حد گروه کنترل افزایش یافت )04/0.(p<
    نتیجه گیری
    ویتامین E می تواند اثرات نامطلوب Bisphenol A را بر اسپرماتوژنز جبران کند و بنابراین می تواند به عنوان یک مکمل درمانی در مورد سمیت Bisphenol A درنظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بیس فنل آ، ویتامین E، اسپرماتوژنز، رت
  • لیلا سلطانی، حمیدرضا رحمانی، مرتضی دلیری جوپاری، حوری قانعی الوار، امیرحسین مهدوی، مهدی شمس آرا، ناصر امیری زاده صفحه 91
    هدف
    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر غلظت های متفاوت Chir99021 بر تکثیر آزمایشگاهی سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان (Bone-Marrow Mesenchymal Stem Cells; BM-MSCs) جنین گوسفند است.
    مواد و روش ها
    MSCs از مغز استخوان جنین گوسفند جداسازی و کشت داده شد. پتانسیل تمایز این سلول ها به سلول های استخوان و چربی، در پاساژ سوم بررسی شد. در این مطالعه، BM-MSCs ی جنین گوسفند با غلظت های متفاوت 0، 5/0، 1، 5/1، 3، 5 میکرومولار Chir99021 کشت داده شدند. در طول دوره ی کشت، سلول ها از نظر تعداد کلونی، دوبرابر شدن جمعیت سلولی و زمان دو برابر شدن، زنده مانی سلولی مورد بررسی قرار گرفتند، علاوه بر این، بیان ژن بتا-کاتنین مورد ارزیابی قرار گرفت. کشت بدون Chir99021 به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد.
    نتایج
    یافته های ما نشان داد که افزودن غلظت های 5/0 و 1 میکرومولار Chir99021 به محیط کشت در مقایسه با دوزهای 5 میکرومولار Chir99021 و گروه شاهد به صورت معنی داری تکثیر را افزایش داده بودند )05/0 p<). علاوه براین، پنج روز بعد از تیمار با این ریز مولکول، نتایج نشان دادکه تیمارهای 5/0 و 1 تعداد کلونی بیشتری در مقایسه با تیمارهای کنترل و 5 میکرومولار Chir99021 تشکیل داده اند. بیان بتا-کاتنین در گروه مکمل شده با 1 میکرومولار در مقایسه با گروه های دریافت کننده ی غلظت های 5/0 و 5/1 به صورت معنی داری بالاتر بود )05/0 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، به کارگیری غلظت 1 میکرومولارChir99021 سبب افزایش تکثیر آزمایشگاهی BM-MSC های جنین گوسفند شده است اما به کارگیری غلظت های بالای این ترکیب اثرات سمی بر تکثیر این سلول ها دارد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، جنین گوسفند، تکثیر، Chir99021
  • متین باقری ماتک، فرهاد مشایخی، محمدهادی بهادری صفحه 103
    هدف
    در مطالعه حاضر، ارتباط پلی مورفیسم TNFR1 36A/G با ناباروری ایدیوپاتیک مردان در جمعیت گیلان بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شامل 106 مرد نابارور ایدیوپاتیک و 114 مرد بارور به عنوان گروه کنترل می باشد. نمونه خون تهیه و DNA ژنومی استخراج شد. سپس ژنوتیپ ها و فراوانی آللی با استفاده از روش PCR-RFLP ارزیابی و آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار MedCalc انجام شد.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های AA، AG، GG بیماران به ترتیب برابر 9/50، 5/7 و 5/41 درصد و نمونه های کنترل به ترتیب برابر 1/21، 3/33 و 6/45 درصد بود. فراوانی نسبی آلل A و G بیماران به ترتیب برابر 45/0 و 55/0 بود و نمونه های کنترل به ترتیب برابر 62/0 و 38/0 بود. نتایج نشان داد در فراوانی ژنوتیپی(P=0.002) و آللی (P=0.0004) گروه های نابارور و کنترل ارتباط معنی دار دیده می شود.
    نتیجه گیری
    در نتیجه، به نظر می رسد در استان گیلان افراد با آلل G و ژنوتیپ GG بیشتر در معرض خطر ابتلا به ناباروری ایدیوپاتیک می باشند. مطالعات دیگری با تعداد بیشتری از بیماران جهت نشان دادن نقش پلی مورفیسم ژن TNFR1 در ناباروری مردان مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ناباروری مردان، اسپرماتوژنز، سیتوکین، فاکتور نکروز دهنده ی تومور α
|
  • M. Gordani, A. Rahimi, E. Esmaeilzade Page 1
    Material and
    Methods
    The IRES-EGFP fragment was isolated from the pIRES2-EGFP vector using restriction enzymes BglII/NotI and made blunt-ended using Klenow. The transfer vector PNL-EGFP/CMV/WPREdU3 was digested with NheI/XhoI and made blunt-ended. Finally, the isolated IRES-EGFP fragment was inserted into this lentivirus vector to generate lentivirus construct (I). The human Nurr1 gene was then isolated from the PCMX-NOT vector using BamHI and XhoI and inserted into construct (I) pre-digested with BamHI and SalI. At this step lentivirus construct (II) as our final transfer construct was generated. In order to generate recombinant lentiviruses, we then transfected the HEK-293T cell line with transfer vector plus packaging and envelope vectors. Cell medium full of virus particles was collected and passed through Amicon filters to produce a concentrated virus stock. The stock was ultimately used for transduction of fresh HEK-293T cells. EGFP expression was shown under fluorescent microscope and Nurr1 expression was analyzed using RT-PCR.
    Results
    Enzymatic tests confirmed the correct cloning of the hNurr1gene into the lentivirus backbone. Observation by fluorescent microscopy showed EGFP expression post-transfection and post-transduction. RT-PCR demonstrated Nurr1 expression at both stages.
    Conclusion
    In this study, lentiviruses carrying the human Nurr1 gene were produced and used for transduction of human cell line HEK-293T. The transduced cells successfully expressed the Nurr1 gene.
    Keywords: Nurr1, Dopaminergic, Transcription factor, Lentivirus, HEK, 293T
  • D. Ziyafatdoost, N. Mirazi Page 9
    Aim: The aim of this study was to evaluate the anti-diabetic effects of Tragopogon graminifolius hydroethanolic leaf's extract (TGE) on blood glucose and insulin level in diabetes male rats.
    Material and
    Methods
    In this experimental study 42 Wistar male rats were randomly divided in 6 groups: control, diabetic (streptozotocin60 mg/kg, i.p), experimental diabetic groups (treatment with TGE , 200, 400 and 800 mg/kg, i.p) and diabetic treatment with metformin (500mg/kg, gavaged) for 10 days. The blood glucose was examined daily by glucometer. At the end of examination blood samples and pancreatic tissue were collected for insulin evaluation and histological study. All data are expressed as mean±SEM and statistical significance was considered at p
    Results
    Treatment with the 800 mg/kg TGE decreased significantly blood glucose in diabetic rats compared with control group (P
    Conclusion
    The TGE has flavonoid and phenolic compositions and its prescription might be decrease blood glucose and increase blood insulin levels in diabetic rats.
    Keywords: Diabete, Tragopogon graminifolius, Glucose, Rat
  • A. Chehreganirad, F. Mohsenzade, S. Motabarniya, Z. Shirkhani Page 19
    Aim: The aim of this study was to investigate the effect of different concentrations of Aluminum oxide nano-particles on seed germination, root length, and the amounts of photosynthetic pigments, total protein content, and changes in activity of some antioxidant enzymes and carbohydrates content in Phaseolus vulgaris.
    Material and
    Methods
    Experiment was performed under greenhouse conditions and completely randomized designed with four replications. Plants were exposed to different concentrations (0.01, 0.5 and 1 g/L) of nano-Aluminum oxide and the physiological and biochemical characteristics of treated plants were compared with control ones.
    Results
    The results showed that treatment by Aluminium oxide nano-particles had a positive impact on the seed germination, root length, total chlorophyll and chlorophyll b content and also sugar content. Decrease in the content of chlorophyll a, protein and catalase activity was observed in the treated plants in comparison to control. Aluminium oxide nano-particle didn’t have a significant effect on seed germination speed and peroxidase activity.
    Conclusion
    Based on the results of this study, nano-particles are able to have a positive effect on some developmental and physiological characteristics of Phaseolus vulgaris L. This indicated that applied nano-particles are not toxic in the used concentrations. Decreasing in characteristics (chlorophyll a, total protein and catalase activity) was observed that could be related to plant resistance.
    Keywords: Aluminium oxide, Biochemical responses, Phaseolus vulgaris, physiological responses, nano, particle
  • A. Shahedi, A. Hoseini Page 33
    Aim: The aim of this study was to describe the possible effects of vitrification on maturation rate and ultrastructural morphology of in-vitro matured human oocytes.
    Material and
    Methods
    A total of 292 immature Germinal Vesicle (GV) and Metaphase I (MI) oocytes obtained from infertile patients were allocated into two groups: (i) GV oocytes (n=145), (ii) MI oocytes (n=147) . Oocytes were first vitrified and then matured in-vitro. Supernumerary fresh in-vivo matured oocytes (n=10) were used as control. in-vitro maturation media was Ham’s F10 supplemented with FSH and human follicular fluid. After 36h of incubation, the oocytes were investigated for nuclear maturation and ultrastructural changes .
    Results
    The rate of survival and degeneration was significantly higher in Metaphase I than GV group. But, Oocyte maturation rates were not significant between groups (P
    Conclusion
    Freeze/thawing procedures are associated with ultrastructural alterations in specific oocyte microdomains, presumably related to the reduced competence of cryopreserved oocytes to maturation.
    Keywords: Human oocyte, Vitrification, In vitro maturation, Ultrastructure
  • L. Jamalzade, H. Ghafuri, R. Sariri Page 45
    Aim: The present study aims to investigate if artesunate exerts its anti-proliferative activity by increasing antioxidant enzymes activity in MCF-7 human breast cancer cell line. Determining the oxidant effect of artesunate may elucidate a possible alternative mechanism for its cytotoxicity.
    Material and
    Methods
    For evaluating cytotoxic activity of artesunate, MCF-7 cells were treated with different concentrations (0, 1, 5, 10, 25, 50, 75, 100 and 200 μg/ml) of artesunate and subjected to MTT assay after 24 hours. Also, the enzymatic activities of superoxide dismutase (SOD), and peroxidase (POD) were measured in MCF-7 cells treated with selected doses of artesunate (0, 10, 25, 50 and 100 μg/ml) after 24h. In addition, the cell culture supernatants were used to assess the amount of nitric oxide (NO) production using the Griess method.
    Results
    Artesunate inhibited the growth of MCF-7 cells, dose-dependently and also significantly increased the activity of antioxidant enzymes: superoxide dismutase (SOD), and peroxidase (POD). Furthermore, it suppressed NO production, dose-dependently.
    Conclusion
    To conclude, it seems that artesunate exert its cytotoxic activity by increasing the activity of antioxidant enzymes and through inhibition of NO production in MCF-7 cells. The increased activities of antioxidant enzymes in the treated cells could alter the antioxidant defense system, potentially contributing towards the anti-proliferative effect.
    Keywords: Artesunate, anti, proliferative activity, antioxidant enzymes, MCF, 7
  • A. Ajvedani, M. Sadughi, H. Sadraie, Gh Kakaie Page 59
    Aim: This study aimed to evaluate the histomorphometric and immunohistochemical parameters of the repair of femoral bone defect using bone marrow stromal cells on gelatin – chitosan membrane in adult Albino Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, sixty male Albino wistar adult rats were equally divided into five groups as follows: Control group that received no treatment after bone defect. Sham group that after bone defect, the culture medium was injected locally at the site of defect. Gelatin-chitosan group that membrane was used into bone defect. Cell group that nonautolog BMSCs were injected locally into defect .Cell-GC group that cell transplantation with chitosan - gelatin membrane were used into the bone defect.
    Results
    The mean area of trabeculae in groups of membranes and cells significantly increased when compared to the control group.The mean number of osteocytes and cells in the bone defect in cell group significantly increased when compared to the control group.No significant difference were found in chitosan - gelatin and sham groups compared to control group but the mean number of osteocytes significantly decreased in BMSCs with gelatin-chitosan scaffold group compared to control group (P
    Conclusion
    BMSC transplantation and gelatin-chitosan scaffold are effective in repair of bone defect. However, the use of BMSCs with gelatin-chitosan scaffold is not effective in repair of femoral bone defect.
    Keywords: BMSCs, Cell transplantation, Gelatin, Chitosan scaffold, Bone Repair, Rat
  • N. Haghighat, P. Abdoolmaleki Page 71
    Aim: Electromagnetic field as a physical stimulus, willingly or unwillingly are affected cellular processes. In this study morphology changing and proliferation rate of mesenchymal stem cells were investigated in presence of electromagnetic field (EMF) and nitric oxide (NO).
    Material and
    Methods
    The stromal stem cells were isolated from the Rat bone marrow and incubated. After several passages of the harvested cells, Deta-NO as a donor of nitric oxide was then added to cell culture. These cells were also treated by EMF (50 Hz and 20 mT). The MTT test was used for estimating proliferation rate of the cells. To estimate the proportion of the cell line in different phases of cell cycle due to treatment with NO and EMF, cellular DNA contents were measured by flow cytometry.
    Result
    The results demonstrated decreasing proliferation rate of the stem cells exposed with EMF and NO compared with the control group. We found that the rate of decrease is highly related to the concentration of NO. The double treatment of EMF and nitric oxide was yielded to an obvious arrest in the cell cycle at G2/M phase. Nitric oxide associated with EMF also changed the cell morphology and increased the cell motilities.
    Conclusion
    The changing of cell morphology and reduction of proliferation rate of the stem cell can be considered as a symptom showing the beginning of cell differentiation.
    Keywords: Electromagnetic field, Nitric oxide, Mesenchymal stem cells, MTT test, flow cytometry
  • M. Soleymani, S. Naderi Page 81
    Aim: The aim of this study was to investigate the preventive role of vitaminE (Vit.E) on spermatogenesis indexes in rats following exposure to Bisphenol A.
    Materialand and
    Methods
    Adult male wistar rats with the mean body weight of 231±10g were randomly divided into 4 groups (n=6): control, BPA (250mg/kg/day), Vit.E (150mg/kg/day) and BPA Vit.E. Oral treatment was performed three times a week till 56 days. At the end of the treatment, the rats were killed and their left testis were weighed, fixed and stained using Heidenhain's Azan methed. Histological and morphometrical analysis of spermatogenesis was carried out. Data were analyzed using One Way ANOVA and the means were considered significantly different at p
    Results
    Testis weight (P
    Conclusion
    Vitamin E can compensate for the undesired effects of BPA on spermatogenesis and therefore could be considered as a therapeutic supplement in the case of BPA toxicity.
    Keywords: Bisphenol a_Vitamin E Spermatogenesis_Rat
  • H. Rahmani, M. Daliri, H. Ghaneie, A. Mahdavi, M. Shamsara, N. Amirizade Page 91
    Aim: The aim of the present study was to evaluate the effects of different concentrations of Chir99021 on ovine fetal marrow-derived mesenchymal stem cells (BM-MSCs) expansion in culture.
    Material and
    Methods
    BM-MSCs were isolated from ovine fetal and cultured. Passaged-3 cells were examined for their differentiation potential into osteocytes and adipocytes. In the present study, BM-MSCs from ovine fetal were plated in the presence of 0, 0.5, 1, 1.5, 3 and 5 μM of Chir9902. During the cultivation period, the cultures were statistically compared in terms of induces of cell growth including the number of colonies, population doubling number (PDN), doubling time (DT) and the number of viable cells. Furthermore, expression of the beta-catenin was evaluated. The culture without Chir99021 was taken as the control group.
    Results
    Our findings indicated that, addition of 0.5 and 1 µM of Chir99021 to medium significantly improved overall proliferation compared to that of control group as well as 5µM of Chir99021(p
    Conclusion
    In conclusion, using Chir99021 at concentration of 1 μM could enhance in vitro proliferation of ovine fetal BM-MSC; however administration of high concentration of this small molecule had toxic effects on these cells proliferation.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Ovine fetal, Proliferation, Chir99021
  • M. Bagheri, F. Mashayekhi, Mh Bahaduri Page 103
    Aim: Infertility is the failure of a couple to engender after endeavoring at least one year of unprotected intercourse. male factor infertility accounts for approximately 50 percent of causes. Tumor necrosis factor-α (TNFα) is a multifunctional cytokine. TNF-α plays important role in the regulation of cellular processes related to spermatogenesis. There are two variants of the cell receptors that interacts with TNF-α. In the present study, the association of TNFR1 36A/G polymorphisms with idiopathic male infertility in the Guilan population was studied.
    Materials And Methods
    This study consists of 106 infertile men and 114 fertile men as control group. Blood samples were taken and genomic DNA was extracted. Then genotypes and allele frequencies were assessed by PCR-RFLP method and the statistical analysis was performed by MedCalc software.
    Results
    The frequencies of AA, AG, GG genotypes in patients were 41.5%, 7.5% and 50.9%, respectively and in controls were 45.6%, 33.3%, and 21.1%, respectively. The frequencies of A and G in patients were 0.45 and 0.55, respectively and in controls were 0.62 and 0.38, respectively. The results showed that there is a significant association between genotype frequency (p= 0.002) and allele frequency (p= 0.0004) in infertile and control groups.
    Conclusion
    In conclusion, the subjects with G allele and GG genotype appears to be at greater risk of developing idiopathic infertility in Guilan province. Further studies with larger numbers of patients are required to elucidate the potential role of TNFR1 polymorphism in male infertility.
    Keywords: Polymorphism, Male infertility, Spermatogenesis, Tumor necrosis factor, α receptor