فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1395)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ام فروه ملکی، مهروز دزفولیان صفحه 1
    زمینه وهدف
    کاربردهای مواد خارج سلولی موجودات دریایی در سطح وسیعی رو به گسترش است. از جمله این مواد پلی ساکارید ها هستند. بخشی از موادی که سیانوباکتری ها ترشح می کنند پلی ساکارید است. در مطالعه حاضر پلی ساکارید سیانوباکتریNostoc.sp ISC 113به عنوان داربست سلولی بر روی سلول های اندوتلیال مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش کار
    پلی ساکارید از سیانوباکتریNostoc. sp ISC 113استخراج شد. داربست های سلولی از این پلی ساکارید به همراه کلاژن و هیالورونیک اسید ساخته و تاثیر آن بر رشد و تکثیر به وسیله سنجشMTT ومیزان کلنی زایی سلول ها در حضور پلی ساکاریدها با استفاده از روش سنجش کلنی بررسی گردید و چسبندگی رده سلولی HUVECدر شرایط in vitroبه وسیله رنگ آمیزی کریستال ویوله و مطالعات میکروسکوپی ارزیابی شد.
    یافته ها
    داده های به دست آمده از سنجشMTT نشان داد که بستر ساخته شده از پلی ساکارید سیانوباکتریNostoc سبب افزایش تکثیر، چسبندگی و کلنی زایی در سلول های HUVECمی شود.
    نتیجه گیری
    پلی ساکارید سیانوباکتری Nostocمی تواند به عنوان پلی مر طبیعی جهت ساخت داربست های سلولی و ترمیم مویرگ ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Nostoc، spISC 113، پلی ساکارید، داربست، رده سلولی HUVEسنجشMTT
  • محمدرضا صحراییان، سهیل ایگدری، آرش زیبایی، غلامرضا رفیعی، رضا خمیرانی صفحه 13
    زمینه و هدف
    تکوین اولیه و آلومتری رشد یک ویژگی معمول در لارو ماهیان می باشدکه اولویت های آن ها جهت افزایش بازماندگی و سازگاری با شرایط محیطی مرتبط است. از این جهت این تحقیق با هدف بررسی الگوهای رشد آلومتریک و تغییرات ریخت ظاهری ماهی سیم معمولی(Abramis bramaدر مراحل اولیه تکوین از زمان تخم گشایی تا 60 روز پس از آن تحت شرایط پرورشی به اجرا در آمده است.
    روش کار
    برای این منظور لارو ماهی سیم به مدت دو ماه تا رسیدن به مرحله بچه ماهی پرورش داده و نمونه های لاروی به تعداد 30 عدد در هر مرحله از زمان تفریخ تا60 روز پس از تفریخ نمونه برداری شدند. داده های ریخت سنجی مورد مطالعه نیز از روی تصاویر دو بعدی گرفته شده از نمونه ها توسط نرمافزارImageJاستخراج و الگوی رشد آلومتری به صورت تابع توانی طول کل با استفاده از داده های تغییر نیافته در فرمول Y=aXbاندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که مراحل اولیه تکوین لارو ماهی سیم معمولی براساس الگوهای رشد آلومتری و توسعه ساختارهای ریختی به چهار مرحله قابل تقسیم است. مرحله Iیا لاروی از زمان تفریخ تا 6 روز بعد از آن می باشد و در این دوره نقاط عطف طول دم در روز پنجم و عمق سر و بدن در روز 6 بعد از تفریخ به وقوع می پیوندد. مرحله IIیا مرحله پست لاروی ازروزششم تا هیجدهم بعد از تفریخ ادامه دارد و در این دوره نقاط عطف شاخص وزن بدن در روز یازدهم بعد از تفریخ، طول سر و قطر چشم در روز چهاردهم بعد از تفریخ و عمق ساقه دمی در روز هیجدهم بعد از تفریخ می باشد. مرحله IIIیا پیش جوانی که از روز هیجدهم بعد از تفریخ تا سی و پنجم روز بعد از آن ادامه دارد و در این دوره نقاط عطف طول پوزه و طول تنه به ترتیب در روزهای بیست و پنجم و سی و پنجم بعد از تفریخ به وقوع می پیوندد. مرحله IVیا نوجوانی نیز از سی و پنجم روز بعد از تفریخ تا آخر دوره پرورش ادامه داشت و ماهی ها شکل مینیاتوری ماهیان بالغ را به دست می آورند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، اولویت ماهی سیم در مراحل اولیه تکوین شامل توسعه قابلیت شنا، ساختارهای تنفسی، حسی و سپس ساختارهای تغذیه ای می باشد که احتمالا با جابجایی بوم شناختی این گونه تطابق دارد.
    کلیدواژگان: فردزایی، رشد، کپورماهیان، ریخت سنجی
  • پریوش کریمی، حبیب الله جوهری، وحید حمایت خواه جهرمی، اسماعیل فتاحی صفحه 23
    زمینه و هدف
    گلیفوزیت با نام تجاری رانداپ به عنوان علف کشی از خانواده اسید فسفونیک(نمک آمین ایزوپروپیل) به عنوان یک سم سیستمیک برای کنترل تمام گیاهان هرز به کار می رود. در این مطالعه اثر آن بر ساختار بافتی تخمدان و اووژنز در موش صحرایی بالغ بررسی گردید.
    روش کار
    50 سر موش صحرایی بالغ ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی 15200 گرم انتخاب و به پنج گروه 10 تایی در قالب گروه های کنترل، شاهد، تجربی 1، تجربی 2 و تجربی 3 تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه حلال یا دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد روزانه یک بار 2/0 سی سی سرم فیزیولوژی و به گروه های تجربی 1، 2 و 3 یک بار در روز به ترتیب مقادیر 50،100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن سم گلیفوزیت رقیق شده طی 14 روز به صورت درون صفاقی تزریق و پس از تشریح و جداسازی تخمدان موش ها، مقاطع بافتی از نظر تعداد فولیکول ثانویه، گراف، جسم زرد و آترزی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که گلیفوزیت گرچه بر وزن تخمدان تاثیر معنی داری نداشته است ولی تعداد فولیکول ثانویه، گراف، جسم زرد و آترزی را در مقایسه با گروه کنترل افزایش داده است(05/0p). از طرفی فولیکول های اولیه در گروه های تجربی 2 و 3 افزایش معنی داری در مقایسه با گروه های شاهد و کنترل داشت(05/0p).
    نتیجه گیری
    گلیفوزیت می تواند باعث تغییراتی در تعداد فولیکول های تخمدان و ایجاد اختلال در فرآیند اووژنز گردد.
    کلیدواژگان: گلیفوزیت، اووژنز، تخمدان، موش صحرایی
  • مرتضی یوسفی چهاردهی، الکساندر الکسوویچ نیکیشوف، بهروز ابطحی صفحه 33
    زمینه و هدف
    زالوهای پزشکی کاربرد وسیعی در مطالعات زیست شناسی و هم چنین صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی دارند. هدف از مطالعه حاضر بررسی پاسخ های رفتاری زالوهای پزشکی جوان نگهداری شده در دو نوع سیستم پرورشی می باشد.
    روش کار
    زالوهای جوان با میانگین وزن 2/0 گرم در 8 تیمار آزمایشی با تراکم 50(1G)، 50(2G)، 60(3G)، 70(4G)، 80(5G)، 90(6G)، 100(7G) و 110(8G) عدد در هر تانک، به تانک های پرورشی معرفی گردیدند. وضعیت قرارگیری زالوها در محیط نگهداری و ماهیت فعالیت های حرکتی آن ها در تانک های پرورشی طی 6 روز دوره آزمایش بررسی گردید.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده کمترین درصد زالوها در کف تانک ها، بیشترین درصد قرار گرفته در فضای خارج از آب، کمترین درصد زالوهای بدون حرکت و بیشترین درصد زالوهای با حرکات تنفسی، با اختلاف معنی داری نسبت به سایر گروه ها، در تیمار 1Gثبت گردید(p). در حالی که، بیشترین درصد زالوها در کف تانک ها، کمترین درصد قرار گرفته در فضای خارج از آب و بیشترین درصد زالوهای بدون حرکت در تیمار 5Gو کم ترین درصد زالوهای با حرکات تنفسی، در گروه های 2G3Gو 5Gثبت شد(p
    نتیجه گیری
    در مقایسه با سیستم ایستایی، سیستم مداربسته آب نگهداری زالوها، اثرات مثبتی بر خصوصیات رفتاری آن ها داشته و تراکم 80 عدد زالو در هر تانک بهترین وضعیت را در بین سایر تیمارها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: زالوی پزشکی، خصوصیت رفتاریH، medicinalis
  • علیرضا سلیمانی، عسگر کریم آبادی صفحه 39
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت بوم شناختی و اقتصادی گونه تاس ماهی ایرانی به عنوان یک گونه بومی در خطر انقراض ساکن دریای خزر، گستردگی مناطق پراکنش آن و افزایش آلودگی روز افزون آب های داخلی به مشتقات نفتی مانند ترکیباتی فنلی، بررسی سمیت حاد فنل در مرحله جنینی لاروهای 3 روزه تاس ماهی ایرانی ضروری می باشد.
    روش کار
    7تیمار با غلظت های 140، 115، 90، 65، 40، 25، 10میلی گرم بر لیتر فنل و یک شاهد( هریک 3 تکرار ) در نظر گرفته و آزمایشات مربوط به تعیین سمیت حاد براساس استاندارد O.E.C.D.به صورت ساکن انجام گرفت. در مرحله بعد از سه غلظت زیر کشنده فنل(10،25،40 میلی گرم برلیتر) و شاهد در سه تکرار و در شرایط نیمه پایدار برای بررسی اثرات سمی فنل روی آبشش، کبد و کلیه به عنوان نشان گرهای سیتولوژیک در مدت تکامل لارو نورس تا شروع تغذیه فعال استفاده شد. لاروهای ناهنجار و تلف شده به صورت روزانه جمع آوری و در محلول بوئن فیکس و مراحل آماده سازی بافتی و رنگ آمیزی نمونه ها انجام گردید.
    یافته ها
    مقدار 50LCطی 96 ساعت فنل 90 میلی گرم بر لیتر و حداکثر غلظت مجاز فنل برای لاروهای نورس تاس ماهی ایران 1/95 میلی گرم برلیتر تعیین گردید. تغییرات بافتی در آبشش پرخونی و هیپرپلازیا در کبد دژنراسیون سلول ها و تجمع ملانین و در کلیه اتساع کپسول بومن، شبکه گلومرولی و تخریب توبول ها بودند.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان داد که آلاینده هایی مانند ترکیبات فنلی در اکوسیستم های آبی بر رشد و نمو لاروهای نورس تاس ماهی ایرانی موثر هستند.
    کلیدواژگان: تاس ماهی ایرانی، فنل، سمیت حاد، هیپرپلازیا
  • صدیقه مهرابیان، ماریا ولد بیگی، شهلا محم گنجی صفحه 49
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال دومین سرطان رایج در جهان می باشد. دامنه تغییرات ژنتیکی در ایجاد سرطان کولورکتال وسیع بوده و بررسی ها نشان می دهد که عفونت با باکتری کلبسیلا پنومونیه که حاوی ژن های pksاست، می تواند باعث شروع سرطان کولورکتال شود. کلبسیلا عامل بیماری های عفونی با درمان سخت است.اثرات جانبی مصرف آنتی بیوتیک که برای درمان به کار می رود بسیار بالاست. این مطالعه با هدف مسیری برای از بین بردن مقاومت دارویی و استفاده از دوز پایین آنتی بیوتیک در نوعی عفونت خاص باکتریایی که امکان ایجاد تغییر در سلول روده ای و بروز سرطان می شود و شاید به پیشگیری یا درمان کمکی کنند طراحی شده است.
    روش کار
    در این روش بعداز تهیه نانو ذرات مس با اندازه 20 نانومتر و درجه خلوص 09/99 %، جداسازی و شناسایی باکتری کلبسیلا با استفاده از روش های رایج میکروبیولوژی مولکولی انجام شد. جهت شناسایی مقاومت باکتری دیسک گذاری به روش کربی و بایر(Kirby&bauer) همراه با غلظت های متفاوت نانوذره مس صورت پذیرفت. اثر هم افزایی با آنتی بیوتیک با آغشته کردن دیسک آنتی بیوتیک های مورد استفاده با بیشترین غلظت نانو ذره مس که اثر مهارکنندگی نداشت صورت گرفت. در این مطالعه سویه های حاوی ژن pksاز طریق pcrشناسایی و جداسازی شدند، سپس با تست های مختلف اثرات ضد میکروبی نانوذرات مس و آنتی بیوتیک های بر روی سویه های مذکور مورد بررسی قرار گرفت. آنتی بیوتیک های مقاوم به سویه های مذکور شناسایی شد. نسبت به نانو ذرات مس باکتری های مزبور حساس بوده بیشترین غلظت نانو ذرات مس که اثر مهارکنندگی نداشت انتخاب شد.
    یافته ها
    سنجش هاله عدم رشد نشان داد که غلظتppm52 بالاترین غلظتی است که اثر بازدارندگی نشان می دهد.کلبسیلا پنومونیه به آنتی بیوتیک های اریترومایسین، پیپراسیلین، کلیندامایسین و آموکسی سیلین مقاوم و دربررسی اثر سینرژیسم، اثر هم افزایی این دو ماده بر باکتری کلبسیلا پنومونیه خاصیت ضد میکروبی نشان داد.
    نتیجه گیری
    با استفاده از کمترین غلظت نانوذرات که اثر سینرژیستی با آنتی بیوتیک های مقاوم نشان می دهد، می توان با استفاده از نانوبیوتیک این بیماری را درمان و پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، کلبسیلا پنومو نیه، سینرژیسم، نانو ذرات مس، آنتی بیوتیک
  • سید ابراهیم حسینی، یاسمن عوض پور صفحه 57
    زمینه و هدف
    اضطراب یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که باعث کاهش کیفیت زندگی و اختلالات عملکردی و بیماری های مزمن می گردد. با توجه به عوارض جانبی بیشتر داروهای شیمیایی این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره هیدرواتانولی مویز بر سطح اضطراب در موش های نر بالغ انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه از 40 سر موش کوچک آزمایشگاهی نر بالغ استفاده شد. حیوانات به 5 گروه 8تایی شامل گروه های کنترل(فاقد تیمار)، شاهد(دریافت کننده آب مقطر) و سه دسته تجربی دریافت کننده ی دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش عصاره هیدروالکلی مویز به صورت خوراکی تقسیم گردیدند. جهت سنجش اضطراب از تست ماز صلیبی استفاده و مدت زمان و تعداد دفعات حضور موش ها در بازوهای باز و بسته ماز مشخص و نتایج با استفاده از آزمون های آماری تجزیه واریانس یک طرفه و تست پیگیری توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میانگین سطح اضطراب در گروه های دریافت کننده عصاره هیدروالکلی مویز در دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش نسبت به گروه های کنترل و شاهد به طور معنی داری کاهش یافته است(05/0P
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد که عصاره مویز با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی باعث کاهش میزان اضطراب در تست ماز صلیبی می شود که این اثر احتمالا از طریق تحریک گیرنده های گابا و افزایش ترشح سروتونین انجام می گیرد.
    کلیدواژگان: مویز، اضطراب، ماز صلیبی، موش کوچک آزمایشگاهی
  • شیوا شکوری نیا، مهرداد شریعتی صفحه 63
    زمینه و هدف
    امروزه مصرف الکل سبب ایجاد بیماری ها و ناهنجاری های مختلف به خصوص اختلالات کبدی می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر میوه زرشک زرافشان(Bereberis integerrima) بر سطح سرمی آنزیم های کبدی(ALTASTALPGGT)، میزان آلبومین و پروتئین تام و تغییرات بافت کبد به دنبال مصرف اتانول می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه به منظور القای آسیب کبدی، از اتانول استفاده شد.50 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن 160تا220 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه10تایی:1 )گروه کنترل،2)گروه شاهد مثبت(دریافت کننده الکل 20%)، 3)گروه شاهد منفی(دریافت کننده دوزmg/kg 200 زرشک)گروه تجربی 1 و 2 به ترتیب(21 روز اول الکل 20 % و 28 روز دوم دوزmg/kg 100و 200 زرشک زرافشان) تقسیم گردیدند.پس از خون گیری و جداسازی سرم، میزان فعالیت آنزیم های کبدی(AST،ALT،ALP،GGT) و آلبومین و پروتئین تام درون سرم سنجش و به منظور مطالعات هیستوپاتولوژی کبد، مقاطع بافتی تهیه شد.
    یافته ها
    نتایج تغییرات یکسان وزن بدن و کبد را در گروه های دریافت کننده اتانول و زرشک نسبت به گروه های شاهد و کنترل نشان داد. میزان تغییرات آنزیم های ASTALTALPGGT، پروتئین تام و آلبومین در گروه های تجربی دریافت کننده زرشک نسبت به گروه تیمارشده با اتانول در سطح0.05 p≤معنی دار بود. مطالعات بافتی نشان داد،که در گروه تیمار شده با اتانول مناطق وسیع خالی از سلول های هپاتوسیت وجود دارد و روند بهبودی در گروه های تجربی دریافت کننده عصاره میوه مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره میوه زرشک زرافشان در دوز 200 به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلاونوئید بیشتر، باعث محافظت سلول های کبدی در مقابل استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول می شود.
    کلیدواژگان: زرشک زرافشان، اتانول، کبد، موش صحرایی
|
  • Ome Foroh Maleki, Mahrouz Dezfulian Page 1
    Inroduction &
    Objective
    The applications of extracellular materials of marine organisms are widely expanded. Some of the secreted materials of cyanobacteria are polysaccharides. In the present study extracted polysaccharide of Nostoc. sp ISC 113 cyanobacteria evaluated as cellular scaffolding on endothelial cells.
    Materials And Methods
    The polysaccharide extracted from cyanobacteria Nostoc.sp ISC 113. The cell scaffold made from polysaccharide with collagen and hyaluronic acid and its effects on the growth and proliferation assessed by MTT assay and the cell adhesion of HUVEC endothelial to scaffold evaluated, by crystal violet staining and microscopic studies. The colony assay performed for clonogenic endothelial cells.
    Results
    The data obtained from MTT assay showed that the extracted polysaccharide of Nostoc cyanobacteria increased the proloiferation, adhesion, and clonogenic endothelial HUVEC cells.
    Conclusion
    The extracted polysaccharide of Nostoc is appropriate natural polymer to build scaffold or repair the capillaries.
    Keywords: Polysaccharide, Fibroblast, Endothelial
  • Mohammad Reza Sahraein, Soheil Eagderi, Arash Zibaee, Gholam Reza Rafiee, Reza Khomeirani Page 13
    Inroduction &
    Objective
    Early development and allometric growth pattern is an important feature during early development of fishes that are related to their priorities for increasing survival and adaptation to environmental factors. Hence, this research was conducted to study the allometric growth patterns and morphological development of common bream (Abramis brama) during its early development from hatching upto 60 days post hatching (dph)under cultural condition.
    Materials And Methods
    For this purpose common bream larvae were reared for two months until fingerling stage. The larvae were sampled from hatching upto 60 day post hatching (dph). Then Morphometric parameters obtained from 2D pictures of specimens using the software ImageJ and allometric growth pattern was calculated as a power function of total length using non-transformed data: Y=axb.
    Results
    The results showed that the early development of this species can be divided into four stages based on their allometric growth patterns and development of morphological characteristics. Stage I or larval stage is occurred from hatching upto 6 dph and during this stage, the inflexion points of the tail length and head and body depths are occurred at 5 and 6 dph, respectively. Second developmental stage or the post larval stage (6-18 dph), includes inflexion points of the total weight at 11dph, head length and eye diameter at 14dph and, the caudal peduncle depth at 18 dph. Stages III or per-juvenile stage (18-35 dph) consists the inflexion points of the snout and trunk lengths at 25 and 35 dph, respectively. Forth developmental stage is started from 35 dph upward and at this stage fish is obtained the miniature shape of its adult.
    Conclusion
    The results revealed that priorities of the common bream during early developmental stages include development of the swimming ability, respiration structures, and sense organssituated in the head region and then feeding apparatus that may be in agreement with its ecological shifts during its ontogeny.
    Keywords: Ontogeny, Growth, Cyprinidae, Morphometrics
  • Parivash Karimi, Habib Allah Jowhary, Vahid Hemayatkhah Jahromi, Esmaiel Fattahi Page 23
    Inroduction &
    Objective
    Glyphosate, commercial known as Roundup is a herbicide from phosphonic family (Amine isopropyl salt) which is used as a systemic toxic for controlling all kinds of annual or perennial weed plants. The goal of this study is the effect of glyphosate herbicide on oogenesis and ovary in adult rats.
    Methods
    50 female matured rats (Wistar race) with mean weight200±15were prepared and divided into five 10 members groups including control, sham, experimental 1, experimental 2 and experimental 3. The control group didn’t receive any treatments. The sham group has received 0.2 cc distilled water as daily qualities injection and the 1, 2 and 3 groups have received 50,100 and 200 mg/kg glyphosate as intra peritoneum injection during 14 consecutive days. Ovaries were extracted and sliced, tissue sections were studying on the number of secondary follicles, Graffian follicles, corpus luteum and atretic follicles.
    Results
    The results of this research showed that nevertheless glyphosate had not significant influence on ovary weight but the secondary, Graffian and atretic follicles and corpus leuteum of experimental groups had significant increase than the control group (05/0p).
    Conclusion
    It can be concluded that glyphosate can change ovary follicles amount and oogenesis in rats.
    Keywords: Glyphosate, Oogenesis, Ovary, Rat
  • Morteza Yousefi Chahardehi, Aleksandr Aleksoiech Nikishov, Behroz Abtahi Page 33
    Inroduction &
    Objective
    Medicinal leeches are using extensively in the biological researches as well as pharmaceutical industries and cosmetics. The aim of this study was to investigate behavioral responses of young medicinal leeches kept on the two kinds of rearing system.
    Material and
    Methods
    Young leeches with an average weight of 0.2 grams introduced to 8 treatments (3 replicates) with density of 50 (1G), 50 (2G), 60 (3G), 70 (4G), 80 (5G), 90 (6G), 100 (7G) and 110 (8G) per tank. Their placement status and nature of the locomotor activity in the rearing tanks were investigated during 6 days trial period.
    Results
    According to the results the lowest percentage of leeches in the bottom of tanks, the highest percentage at water outside, the lowest percentage without moving and the highest percentage of them with respiratory movements, with a significant difference compared to other groups, were recorded in G1 (р 5. Finally, the lowest percentage of leeches with respiratory movements, of G2, G3 and G5 were recorded in groups (р).
    Conclusion
    Compared with static maintenance system, recirculating water system, had a positive effects on leeches’ behavioral characteristics and G5 with density of 80 leeches in each tank indicated the best results among other treatments.
    Keywords: Medicinal Leeches, Behavioral Characteristic, H. medicinalis
  • Alireza Soleimani, Asgar Karim Abadi Page 39
    Inroduction &
    Objective
    Today, the new methods for evaluating the toxic effects of the chemical compounds on the living organisms in fresh and salt water ecosystems was presented. These techniques include molecular , biochemical and cytological methods to study the influence of pollutants were usedas biological markers. Survey of the critical toxicof phenol in the embryonic phase of the Persian sturgeon (Acipenserpersicus) is necessary, because of the ecological and economic importance of this fish as an endangered native species on the Caspian sea , the extent of water pollution dispersion and increasing oil derivatives such as phenolic compoundsin this sea.
    Material and
    Methods
    In present study , effects of phenol on Acipenserpersicus on the embryonic 38 phase (3dph) was evaluated . The acute toxicity test for 96h is performed in fully static water condition with aeration .According to OECD standard for evaluating theacutetoxicityofphenol , seven concentrations of phenol (140,115,90,65,40,25,10 mg/l) and control in three replications were used in the static condition .Meanwhile , three concentrations of phenol (40,25,10 mg/l) and control in three replications were used in the semi-static conditionfor surveying the effects of the sublethal concentration's phenol on the gill ,liver and kidney as cytological biomarkers during prelarvae period to the beginning activity of feeding .The deformities and mortalities of prelarvaewere collected every day and fixed by immersion in Bouin fluid for 24h and then transferred to ethanol 70% .Fish were dehydrated in an ethanol series of ascending concentrations , embedded in paraffin , and serially sectioned at 7 μm thickness on a microtome . The sections weredried for 24h and stained with H&E .
    Results
    Maximum Allowable Toxicant Concentration of phenol forprelarvaesAcipenserpersicus was 1.95 mg/l . Histopathological changes in the gill , liver, kidney werenoticed . The histological alterations were found in the sections including blood congestion and hyperplasia in the gills , cellular atrophy , nuclear degeneration and melanine aggregates in the liver , tubular degeneration , dilation glomerular capillaries and interstitial spaces degeneration in the kidney .
    Conclusion
    In conclusion , the present study was showed that the concentration of pollutants like phenol compounds in the aquatic ecosystems effects on the development of the prelarvae's Persian sturgeon , thus it is essential to enhance our knowledge on toxic effects of the pollutants on the endangered species like Persian sturgeon.
    Keywords: Acipenserpersicus, Phenol, LC50, Histopathological
  • Sedighe Mehrabian, Maria Valadbeaigi, Shahla Mohammadganji Page 49
    Inroduction &
    Objective
    Colorectal is second common type of cancer in the universe. Genetic alteration scope in Colorectal is wide spread and inspections indicates infection to special kind of Kelebsiella pneumoniae bacteria which includes pks genes, can cause Colorectal cancer. A Kelebsiella bacterium is the reason for infectious diseases with challenging cures. Anti-biotic which are taken to cure (remedy) are of high side effects. This study is designed for the purpose of eliminating drug resistance and making use of low dose antibiotics in specific bacterial infections which makes change possible in intestine cell and incidence of cancer and may help cure or prevention.
    Material and
    Methods
    In this method the investigation was carried out after supplying copper nanoparticles from Nano Pars Company with scale of 20 nanometer, purity degree of 99.9%, isolation and identification of Kelebsiella bacterium performed using common microbiologic and molecular methods. Kirby and Bauer method used in order to investigate bacterium resistance with different density of copper nanoparticles. The Synergistic effect or anti-biotic was investigated by impregnated anti-biotic discs with highest density of copper nanoparticles which not possess inhibitoringeffect. In this study strains including pks gene, were identified and isolated through PCR, then through different tests antimicrobial effects of copper nanoparticles and antibiotics upon mentioned strains was investigated. Antibiotics resistant to strains were identified. Mentioned bacteria sensitive to copper nanoparticles highest concentrations of copper nanoparticles that was not inhibited, concluded that using the lowest concentration of nanoparticles that demonstrated synergistic effects with antibiotic resistant.
    Results
    The overall result can be used for treatment and prevention using nano biotic. In comparison with copper nanoparticles aforesaid bacteria were sensitive, highest density of copper nanoparticles which had no controlling effect, were selected.
    Conclusion
    General result was that through using lowest density of nanoparticles which the impact of Synergistic with resistant anti-biotic indicated, nano-biotic can be used for curing and prevention.
    Keywords: Colorectal cancer, Kelebsiella pneumonia, Copper Nanoparticles, Synerigm, Anti, Biotic
  • Seyyed Ebrahim Hosseini, Yasaman Avazpour Page 57
    Inroduction &
    Objective
    Anxiety is one of the most widespread psychological disorders which may lead to functional disorders, chronic diseases and decrease in life style. Considering the side effects caused by chemical drugs, this study was carried out to investigate the effect of hydro-ethanolic extract of currant on amount of stress in adult male mice with the goal of finding a safer way for managing stress.
    Material and
    Methods
    In this experimental study 40 adult male mice were used falling into 5 groups including: Control (no treatment), Sham (consuming distilled water), and 3 experimental groups (gavaged with three concentrations of hydro-ethanolic extract of currant (200, 100, 400 mg/kg)). The level anxiety was measured by elevated plus maze. The duration and number of presence of each mouse in closed and open arms were determined. The results were analyzed using ANOVA test with Tukey post hoc.
    Results
    Results showed that hydro-ethanolic extract of currant at doses of 100 , 200 and 400 mg/kgBW caused a significant reduction in anxiety.
    Conclusions
    According to the findings, it appears that the extract of currant with flavonoids compounds as GABA receptor agonists and increase serotonin may reduce anxiety in elevated plus maze.
    Keywords: Currant, Anxiety, Elevated Plus Maze, Mice
  • Shiva Shakurunia, Mehrdad Shariati Page 63
    Inroduction &
    Objective
    Nowadays consuming alcohol causes diseases and different disorders ,specially liver disorder.The purpose of this survey is to study the effect of berberis integerrima’s fruit on liver enzymes,serum level (ALT, AST, ALP,GGT), albumin scale and total protein and changes in liver tissue caused by consuming alcohol.
    Material and
    Methods
    In this study, ethanol was used to apply liver damage.50 male Wistar rats(160-220 gr) were randomly divided into 5 groups as follows:1)Control group without any treatment,2)Positive sham group receiving 2 ml of 20% ethanol daily by gavage ,3)Negative sham group receiving berberis integerrima dose(200 mg/kg bw) and experimental groups1 and 2 receiving 20% ethanol respectively for 21 days and in the second 28days,100mg/ kg and 200 mg / kg doses of berberis integerrimawere prescripted ,Then blood samples,were taken to measure,liver enzyme ,Albumin and the Total proteinlevels.Histological section for histopathological studies of liver were provided.
    Results
    The results showed that changes in body and liver weight in sham groups were not significant in comparison to control groups. In enzymes like AST, ALP, GGT,ALT,Albumin and total protein in exprimental groups receiving Berberis integerrima were significant atp≤./5 level in compare to positive sham group that was treated with ethanol.Histological studies shows that in the positive sham group that was treated with ethanol large areas of empty hepatocyte cells were seen, and the recovery processes were observed in the experimental groups receiving Berberis integerrima’s extract
    Conclusion
    Because of having anti-oxidative compounds and more flavonord Consuming berberis integerrima extract in (200 mg/kg) dose protects liver cell against oxidative stress caused by ethanol.
    Keywords: Berberis integerrima, Ethanol, Liver, Rat