فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی کودکان ایران
پیاپی 20 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا مصطفایی، کاضم حسین زاده، جلال الدین حمیصی، محمد جواد حسین آبادی فراهانی صفحات 7-16
    زمینه و هدف
    تالاسمی شایع ترین بیماری ارثی دنیا بوده که به دلیل شیوع زیاد در ایران یکی از مشکلات بهداشتی درمانی محسوب می شود. متاسفانه مشکلات دهان و دندان در بیماران تالاسمی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت بهداشت دهان و دندان بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور در شهر قزوین در سال 1391 انجام شد.
    روش اجرا: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، کلیه بیماران تالاسمی ماژور استان قزوین که دارای معیارهای ورود بودند به روش سرشماری وارد پژوهش شدند. از روش های معاینه، مصاحبه دارای ساختار و مطالعه پرونده ها استفاده شد. بیماران توسط دندانپزشک معاینه شده و شاخص DMF ثبت گردید. روایی و پایایی ابزار مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی به وسیله نرم افزارSpss16 استفاده شد.
    یافته ها
    اکثریت واحدهای پژوهش مونث(2/61%) و سابقه تزریق خون داشتند(3/67%). اغلب واحدها (7/83%) سابقه مراجعه به دندانپزشک را نداشته و 6/77% آنان مسواک نمی زدند. 5/73% واحدهای پژوهش دارای درجات مختلفی از پوسیدگی دندان بودند که شاخص DMF در واحدها نیز 57% بود بطوریکه تعداد دفعات مسواک زدن یکی از عوامل مرتبط با این شاخص بود(P<0.05). ازمیان متغیرهای دموگرافیک سن ارتباط مثبت و معناداری با پوسیدگی دندان داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    با پیشرفت روش های تشخیصی درمانی، طول عمر این بیماران رو به افزایش است. استنباط از یافته های این پژوهش این است که، بیماران تالاسمی نسبت به افراد سالم مشکلات شدیدتری داشته و بایستی شاخص های بهداشتی از جمله شاخص وضعیت بهداشت دهان و دندان در آنان بهبود یابد.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، کودکان، بهداشت دهان و دندان، شاخص DMF
  • فاطمه پاکدامن، ایران داودی، مهناز مهرابی زاد هنرمند صفحات 17-34
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر قصه درمانی بر اضطراب، درد و خشم از دندانپزشکی کودکان 8-4 ساله تحت مراقبت دندانپزشکی است.
    روش اجرا: جامعه آماری کودکان مراجعه کننده به دندانپزشکی، مهدکودکها، مراکز خلاقیت و مراکز بازی شهرستانهای نکا و ساری بودند. نمونه پژوهش 39 کودک مراجعه کننده به پژوهشگر به روش در دسترس بود که، به صورت تصادفی در سه گروه آزمایش، پلاسیبو و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس اضطراب ونهام، مقیاس درد وونگ باکر و مقیاس خشم کودکان بود. گروه آزمایش 8 جلسه مداخله گروهی دریافت کردند. گروه های کنترل هیچگونه مداخلهای دریافت نکردند و فقط گروه پلاسیبو 8 جلسه قصهدرمانی عامیانه دریافت کرد. داده ها با استفاده از SPSS 16 در سطح 05/0 p<، تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مانکوا و مقایسه های زوجی بونفرنی در پسآزمون و پیگیری نشان داد که میانگین نمره اضطراب، درد و خشم از دندانپزشکی گروه آزمایش در مقایسه با گروه پلاسیبو و گروه کنترل کاهش معنی داری یافته بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که قصهدرمانی می تواند به عنوان یک شیوه روان درمانی انتخابی در کاهش علایم اضطراب، درد و خشم از دندانپزشکی کودکان موثر باشد.
    کلیدواژگان: قصه درمانی، اضطراب از دندانپزشکی، دنداپزشکی کودکان
  • احمد جعفری، علیرضا حیدری، مسعود کیانی، یحیی برادران نخجوانی، روناک بختیاری صفحات 35-44
    زمینه و هدف
    پوسیدگی دندانهای شیری بصورت تهاجمی میتواند پالپ را درگیر سازد. آنچه در درمان پالپکتومی دندانها اتفاق میافتد، همانا از بین بردن هرچه کامل میکروارگانیزمها و فرآورده هایشان میباشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات ضدمیکروبی محلول اسانس آویشن در مقابل کلرهگزیدین
    می باشد.
    روش اجرا: در یک مطالعه آزمایشگاهی 40 دندان که تحلیل ماکروسکوپی بیش از یک-سوم طول ریشه نداشتند،پالپکتومی و با انتروکوکوس فکالیسعفونی شدند. دندانها در چهار گروه با محلولهای نرمال سالین، کلرهگزیدین %2/0، و اسانس آویشن%2 و %5/0 مورد شستشوی کانال قرارگرفتند. در پایان کشت میکروبی انجام و ویژگی ضدعفونی کنندگی آنها بررسی شد. 4 دندان هم برای تایید انجام آزمایشها اختصاص داده شد. از آزمونهای آماری Kolmogorov–Smirnov test، Kruskal-Wallis testو همچنین برای مقایسه دو به دوی اثر ضد میکروبی محلولها از Mann-Whitney استفاده شد. سطح معناداری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آویشن 2% بیشترین میزان ضدعفونی کنندگی را در میان چهار محلول داشته است. آویشن 5/0% نسبت به کلرهگزیدین 2/0% خاصیت ضدعفونی کنندگی بیشتری داشت، اما این اختلاف معنادار نبود. اما آویشن 2% اختلاف معناداری را نسبت به کلرهگزیدین 2/0% نشان داد.
    نتیجه گیری
    حذف باکتری ها به عنوان عامل مهم ایجاد بیماری های پالپ از اهداف پالپ تراپی می باشند. بکارگیری شستشودهنده های شیمیاییدر حذف آنها اهمیت دارد. روی آوردن به محصولات مشابه طبیعیرو به گسترش است. محلول اسانس آویشن %2 با اثربخشی بیشتر و معنادار نسبت به کلرهگزیدین می تواند به عنوان یک شستشودهنده و ضدعفونی کننده در دندانپزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شستشو دهنده کانال، دندان شیری، پالپ تراپی، آویشن، کلرهگزیدین
  • پروانه صحرایی، نسترن کشاورز محمدی، هادی قاسمی صفحات 45-62
    زمینه و هدف
    مسواک زدن حداقل دو بار در شبانه روز مهم ترین عامل مرتبط در کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی زودرس دندان ها در دوران کودکی است، با وجود اهمیت آن، رعایت این رفتار با موانعی همراه است. موانع درک شده مهم ترین بعد در بیان یا پیش بینی رفتارهای محافظت کننده سلامتی هستند. تعیین موانع بهداشت دهان و دندان، محققین را در طراحی مداخلات موثرتر و بهتر برای ارتقاء این رفتار بهداشتی یاری می کند. این مطالعه باهدف شناسایی موانع درک شده مادران در زمینه رفتار مسواک زدن کودکان 6-3 سال طراحی شده است
    روش اجرا: مطالعه حاضر در سال 93 با روش کیفی در شهر کامیاران انجام شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع صورت گرفت. 40 مادر دارای کودک 6-3 ساله با شرکت در مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته تجارب خود را بیان نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل درون مایه ای انجام شد.
    یافته ها
    موانع درک شده مادران در دو دسته کلی شامل «موانع درک شده مربوط به مادر و اعضای خانواده» و «موانع درک شده مربوط به کودک» طبقه بندی شدند. از مهم ترین موانع درک شده می توان به موانع نگرشی اشاره نمود.
    نتیجه گیری
    شناخت موانع و برنامه ریزی جهت رفع آن از مهم ترین اقدامات پیش نیاز تغییر رفتار و موفقیت در آموزش بهداشت است. یافته های این مطالعه بر اهمیت نقش نگرش مادر و سایر اعضای خانواده بر سلامت دهان ودندان کودکان تاکید می کند و لذا می تواند به طراحی بهتر برنامه های ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان 6- 3 ساله کمک کند.
    کلیدواژگان: موانع درک شده، مسواک، کودکان
  • الهام زاجکانی، ندا غلامی، سمانه بدخش، سقراط فقیه زاده، سعید اجلی صفحات 73-80
    زمینه و هدف
    اجرای روش های پیشگیری از پوسیدگی برای کودکان دبستانی از برنامه های ملی ایران است. لذا نیاز است آگاهی والدین نسبت به این روش ها ارزیابی و ارتقا یابد.هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی مادران کودکان 7 تا 10 ساله از روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان در شهر زنجان در سال 93-1392است
    روش اجرا: در این مطالعه ی مقطعی و توصیفی- تحلیلی،281 نفر از کودکان7تا 10 ساله شهر زنجان جهت بررسی به صورت تصادفی، خوشه ایدر دو منطقه شهری انتخاب شدند. اطلاعات کلی و آگاهی مادران از طریق پرسشنامه بررسی شد . سپس داده های حاصل با آزمون آماری کایدو تحلیل شد.
    یافته ها
    آگاهی مادران از دفعات مسواک زدن روزانه (2/76)، استفاده از دهان شویه فلوراید (3/67)، نخ دندان (9/77)، دریافت مواد قندی کمتر (0/90)، نقش فلوراید در آب (2/66)و فیشور سیلنت (3/31)، آدامس زایلیتول (2/55) درصد بود.رابطه معنی داری بین آگاهی مادران و میزان تحصیلات آنها و منطقه سکونت شهری مشاهده شد (005p<)
    نتیجه گیری
    میزان آگاهی مادران از روش های استفاده از فلوراید و فیشور سیلنت پایین بود. والدین باید به مراجعه مستقیم به دندانپزشکی تشویق شوند و دندانپزشکان به ارایه آموزش های لازم به مراجعین ترغیب گردند. مدارس نیز می توانند نقش مهمی در ارتقاء آگاهی والدین ایفا کنند.
    کلیدواژگان: مادران، آگاهی، پوسیدگی دندان، پیشگیری، کودکان
  • احمد سوداگر، احمد جعفری، لیلا صدیق پور، هادی قهرمانی گل صفحات 81-88
    زمینه و هدف
    دانشکده های دندانپزشکی تا دانشآموختگان توانمندی برای ارائه خدمات سلامت دهان تربیت نمایند. هدف از این مطالعه بررسی ارزیابی دستیابی به مهارتهای کلینیکی دانشجویان در گروه آموزشی دندانپزشکی کودکان در دانشکده دندانپزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    یک مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی کلیه 55 نفر دانشجویان سال ششم به صورت سرشماری و گردید. داده ها توسط پرسشنامهای روا و پایا براساس توانمندی های بالینی مورد انتظار تهیه گردید. قضاوت دانشجویان از سطح مهارتهای عملی خودشان نمرهدهی براساس طیف لیکرت از یک تا پنج، به صورت خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد سنجیده شد. داده ها به وسیله روش های آماری توصیفی میانگین هر مهارت گزارش شد، از آنالیز رگرسیون برای آنالیز تاثیر فاکتورهای جنس، سن و سهمیه پذیرش استفاده شد.
    یافته ها
    تمامی دانشجوی سال ششم ورودی از آزمون سراسری در این تحقیق شرکت کردند (میزان مشارکت 100%). تعداد هشت مهارت از هفده مهارت مورد بررسی به عنوان کسب توانمندی زیاد یا خیلی زیاد، از سوی دانشجویان ارزیابی شد. توانایی درمدیریت دندانهای ضربه خورده از سوی بیش از 70% دانشجویان کم یا خیلی کم ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده، دانشجویان سطح قابل قبولی از کسب مهارتهای عملی را به صورت خود ارزیابی بیان کردند، اما برنامه آموزشی نتوانسته بود به ایدهآلهای آموزشی خود برسد. تغییراتی در آموزش به منظور ارتقاء سطح توانمندی هایی که امتیاز پایینی را کسب کرده بودند، مورد نیاز
    می باشد.
    کلیدواژگان: دندانپزشکی کودکان، مراقبتهای دندانی، دسترسی به خدمات، آموزش دندانپزشکی
  • سیمین زهرا محبی، سمانه رازقی، حمیده سلیمان نژاد صفحات 89-94
    زمینه و هدف
    پوسیدگی درکودکان زیر 6 سال عوارض جسمی و روحی و اجتماعی زیادی برای کودک خردسال مبتلا و خانواده اش بوجود می آورد. در این تحقیق برآن شدیم که وضعیت آگاهی و منابع دریافت اطلاعات مادران در رابطه با سلامت دهان و دندان کودکان پیش دبستانی در یک منطقه کمتر برخوردار شهر تهران مورد بررسی قرار دهیم.
    روش بررسی
    جامعه مورد بررسی 100 مادر از مراجعه کنندگان به 6 خانه ی سلامت شهری در منطقه 11 تهران بود. مادران پرسشنامه ای در رابطه با عوامل دموگرافیک ، آگاهی (7 سوال) و منابع دریافت اطلاعات مادر(7 منبع) در رابطه با سلامت دهان کودکان را پرکردند. آنالیز تحلیلی با استفاده از آزمون های T-TestوRegression انجام شد.
    یافته ها
    میانگین متغیر آگاهی مادران1/5 از حداکثر قابل کسب 7 بود. کمترین پاسخ صحیح (15%) مربوط به گزینه «باکتری که باعث ایجاد پوسیدگی
    می شود، معمولااز مادر به فرزند منتقل می شود» و بیشترین پاسخ صحیح (88%) مربوط به سوال «فلوراید به چه دلیل به خمیر دندان اضافه می شود» بود. رایجترین منابع دریافت اطلاعات در میان مادران تلویزیون و در رتبه بعدی دندانپزشک بود. سطح آگاهی درمادرانی که سطح تحصیلات بالاتر داشتند یا کودکانشان نوبت تولد دوم یا سوم بودند، بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که سطح اگاهی مادران علیرغم استفاده از منابع اطلاعاتی متعدد در رابطه با سلامت دهان کودکان پیش دبستانی پائین است. با درگیر کردن ایشان در برنامه های پیشگیرانه می توان سلامت دهان و دندان کودکان پیش دبستانی را در سطح جامعه بالاخص در مناطق کمتر برخوردار را افزایش داد.
    کلیدواژگان: مادران، پیش دبستان، سلامت دهان، آگاهی
  • فاطمه جهانی مقدم صفحات 96-106
    زمینه و هدف
    حفظ صحت و یکپارچگی قوس دندانی در دوره دندانی شیری و مختلط جهت برقراری اکلوژن وفانکشن در دوره دندانهای دائمی جزء لازم و ضروری می باشد. دلایل اولیه از دست رفتن زودرس دندانها در کودکان می تواند مربوط به پوسیدگی های دندانی وتروما باشد. مجاورت پوسیدگی وتروما به بافت پالپ ممکن است منجر به التهاب پالپ و یا حتی نکروز آن گردد. در این مقاله مروری به پروسیژرهای درمان پالپ که به طور شایعی در دندانپزشکی کودکان استفاده می شوند و همچنین به اندیکاسیون ها و مواد درمانی شایع مربوط به درمان پالپ پرداخته خواهد شد.
    روش بررسی
    با واژه های کلیدی نظیر درمان پالپ، دندانهای شیری، دندانهای دائمی جوان و کودکان در سایتهای Pubmed، Google، Scopus، Medline جستجو از سال 1975تا2016 انجام شد.
    یافته ها
    هدف اصلی درمان حفظ حیات پالپ دندانی است که تحت تاثیر پوسیدگی، تروما وسایر موارد قرار گرفته است. باید تلاش هر چه بیشتر در جهت حفظ حیات پالپ دندانهای شیری و به خصوص در دندانهای دائمی نابالغ گردد. حیات پالپ منجربه تکامل مطلوب نسبت تاج به ریشه، بسته شدن آپکس ریشه و تشکیل عاج رادیکولار ثانویه می گردد.
    نتیجه گیری
    هدف ازدرمان پالپ حفظ حیات پالپ دندانی است که در اثر پوسیدگی، تروما وبه علل دیگر تحت تاثیر قرار گرفته است. در صورت رعایت دقیق اصول درمان و نیز پوشاندن آن با یک ماده زیست سازگار امکان ترمیم پالپ وجود دارد.
    کلیدواژگان: درمان پالپ، دندانهای شیری، دندانهای دائمی جوان، کودکان
  • بهاره ناظمی سلیمان، سمیرا بصیر شبستری، مهسا کلانتری صفحات 107-116
    زمینه و هدف
    دیابت یک بیماری متابولیک است که بواسطه خشکی دهان و افزایش قند بزاق می تواند اثرات مخربی در دهان و دندان داشته باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان شیوع پوسیدگی های دندانی در نوجوانان دیابتی و تعیین ارتباط دیابت و پوسیدگی دندانی در نوجوانان دیابتی و غیر دیابتی در زنجان طی سال 1393 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی 140 بیمار دیابتی و140 بیمار غیر دیابتی انجام گرفت. داده های مطالعه به کمک معاینه دندانپزشکی، مشاهده و پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک نوجوانان، وضعیت تحصیلی و میزان بهداشت دهان ایشان بود جمع آوری گردید. تعداد دندانهای پوسیده، باقی مانده، از دست رفته و پر شده و ساختارهای پروتزی ثبت گردید. داده ها توسط آزمونهای آماری تی مستقل و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین میانگین DMFT در گروه دیابتی و غیر دیابتی وجود داشت (p =.000). بین میزان پوسیدگی و از دست رفتن دندانهای نوجوانان دیابتی در مقایسه با غیر دیابتی ها تفاوت آماری معنی داری وجود دارد. اما تفاوت آماری معنی داری در میزان پر کردگی دندان در دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای پوسیدگی دندانی و از دست رفتن دندانی در نوجوانان دیابتی به نیاز بالای مردم منطقه برای ارزیابی مناسب سلامت و درمان ایشان اشاره دارد. در این راستا می باید افراد با تجربه جهت آموزش دادن به مردم در رابطه با بهداشت دهان و دندان، مشکلات دهانی مرتبط با بیماری دیابت و ارزیابی های پیشگیرانه تربیت گردند.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندانی، دیابت، شاخص DMFT
|
  • Dr M.R. Mostafayi, Dr K. Hoseinzadeh, Dr J. Hamisi, Dr M.J. Hoseinabadi Pages 7-16
    Background And Objectives
    Thalassemia major is one of the most prevalence congenital diseases in the world. This disease is wide spread in Iran and created some problems for health-care system. The aim of this study was to determine of situation oral health among thalassemic patients of Qazvin city in 2013.
    Materials And Methods
    In this descriptive - analytic study, thalassemic patients were selected with census method (n=60). Data were collected with examination, and interview. Questionnaire was include demographic, clinical and paraclinical information. Patients were examined and followed up by a dentist. DMFT index was determined on the basis of the examinations. Validity and reliability of the questionnaire was conducted. Data were analyzed by descriptive and analytic statistic tests with SPSS, version 16.
    Results
    The majority of patients were female (%61.2) and had a history of blood transfusion (%67.3). The most of patients (%83.7) had no history of dental visit and most of them (%77.6) had no tooth brushing. The majority of patients had varying degrees of tooth decay. DMFT index was %57. The frequency of brushing and age had significantly effects on tooth decay (P
    Conclusion
    Thalassemic patients have more problems in comparison other people. Diagnostic and therapeutic procedures have increased their survival. . Thus health indicators include oral and dental hygiene should improve in these patients specially.
    Keywords: Thalassemic Major, Children, Oral Hygiene. DMFT Index
  • F. Pakdaman, I. Davodi, M. Mehrabi Zad Honarmand Pages 17-34
    Background And Objectives
    The purpose of the present study was to investigate the effect of storytelling on anxiety, pain and anger of dentistry among 4-8 years old children.
    Materials And Methods
    The children referred to dentist, daycare center, creativity center and play center of Neka and Sari were included in the study. Thirty-nine children, who referred to the researcher, were selected via convenience sampling method and randomly divided into three groups (experimental, placebo and control group). They completed Venham picture test, Wong-baker faces pain scale and Children's Inventory of Anger. The experimental group received 8 session of group therapy. The control groups received no intervention, but placebo group received 8 sessions of vulgar storytelling. The data analyzed by SPSS-16 and significant level was chosen less than 0.05.
    Results
    The results of MANCOVA and bonferroni post- test and follow-up showed that there were significant reductions on the frequency of dental anxiety, pain and anger in the experimental group compared with, placebo and control groups.
    Conclusion
    The findings suggest that storytelling can be used as a well-established psychotherapy for children to reduce symptoms of dental anxiety, pain and anger.
    Keywords: Storytelling, Anxiety, Pain, Dental visit
  • Dr A. Jafari, Dr A. Heidari, Dr M. Kiyani, Dr Y. Baradaran Nakhjavani Pages 35-44
    Background And Aims
    Dental caries in deciduous teeth could progressively involve the pulp. What matters in pulpectomy is wiping out microorganisms and their products. The aim of this study is to compare antimicrobial effect of thymus vulgaris essential oil with that of chlorhexidine.
    Materials And Methods
    Forty teeth with clinical analysis of not more resorption than one third of the root went under pulpectomy and were infected with Enterococcus faecalis. Teeth were devided into four groups and the canals were washed with normal saline, chlorhexidine %0.2, thymus vulgaris essential oil %2, and thymus vulgaris essential oil %5. Eventually the microbial culturing was done, and antimicrobial effect of the aforementioned disinfectants was investigated. Also, four teeth were considered as the control group. Kolmogorov–Smirnov test, and Kruskal-Wallis test were used for statistical analysis, while Mann-Whitney U-test was utilized to compare the two samples means. The level of significance was less than 0.05.
    Results
    Results illustrated that thymus vulgaris essential oil %2 had the most antimicrobial effect, whereas thymus vulgaris essential oil %5 was proved a more effective disinfectant in comparison with chlorhexidine %0.2, although this difference was not significant. Nevertheless, thymus vulgaris essential oil %2 was significantly more effective than chlorhexidine %0.2.
    Conclusion
    Annihilating the bacteria is the major cause of performing pulpectomy, and many chemical irrigants are put to use to achieve this goal. Meanwhile, the urge to substitute medicinal plants for chemical irrigants is expanding, and thymus vulgaris essential oil %2 can replace the conventional disinfectants in dentistry.
    Keywords: canal irrigants, primary teeth, pulp therapy, thyme, chlorhexidine
  • P. Sahrayi, Dr N. Keshavarz Mohammadi, Dr H. Ghasemi Pages 45-62
    Introduction
    Brushing teeth at least twice a day is the most important factor in reducing the risk of dental decay. However, there are barriers in conducting this behavior. Perceived barriers are most important dimensions in anticipating protective behavior for health. Identifying barriers of oral health can help researchers in designing better and more effective intervention t promote this behavior. Aim of study reported here was identifying perceived barriers of mothers in brushing teeth of their 3- 6 years old children.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted in Kamyaran in 2014. Purposeful sampling with highest diversity was conducted. 40 mothers of 3-6 years old children were interviews using deep semi structure interview technique. Data were analyzed using thematic content analysis method.
    Results
    Barriers were categorized in two main groups including “perceived barriers related to mother and family members “and “barriers related to child”. Most important barrier was the attitudinal factors of mothers.
    Discussion and
    Conclusion
    Identifying barriers for practicing healthy behaviors and planning to tackle these barriers are important prerequisite of changing behavior and success of health education programs. Findings of this study emphasize on the role of attitude of mothers and family members on oral health of children. Hence, it can contribute to better oral health promotion for children of 3-6 years old.
    Keywords: Perceived barriers, Children, Tooth Brush
  • Dr E. Zajkani, Dr N. Gholami, Dr S. Badakhsh, Dr S. Faghihzadeh Pages 73-80
    Introduction
    Brushing teeth at least twice a day is the most important factor in reducing the risk of dental decay. However, there are barriers in conducting this behavior. Perceived barriers are most important dimensions in anticipating protective behavior for health. Identifying barriers of oral health can help researchers in designing better and more effective intervention t promote this behavior. Aim of study reported here was identifying perceived barriers of mothers in brushing teeth of their 3- 6 years old children.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted in Kamyaran in 2014. Purposeful sampling with highest diversity was conducted. 40 mothers of 3-6 years old children were interviews using deep semi structure interview technique. Data were analyzed using thematic content analysis method.
    Results
    Barriers were categorized in two main groups including “perceived barriers related to mother and family members “and “barriers related to child”. Most important barrier was the attitudinal factors of mothers.
    Discussion and
    Conclusion
    Identifying barriers for practicing healthy behaviors and planning to tackle these barriers are important prerequisite of changing behavior and success of health education programs. Findings of this study emphasize on the role of attitude of mothers and family members on oral health of children. Hence, it can contribute to better oral health promotion for children of 3-6 years old.
    Keywords: Perceived barriers, Children, Tooth Brush
  • Dr A. Sodagar, Dr A. Jafari, Dr L. Sedighpour, Dr H. Ghahremani Gol Pages 81-88
    Background And Aim
    Dental schools try to train skilled and competent dentist to promote oral health services. This study assesses the clinical skills of pediatric dentistry among dental students in the Faculty of Dentistry, Tehran University of Medical Sciences (TUMS), Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study by census sampling evaluates all of the 55 senior dental students. The data were obtained by a valid and reliable questionnaire. The students’ judgments about their level of dental practical skills were assessed using a 5-scaled lickert device and scoring from 1 to 5 respectively from very low, low, moderate, high and very high. The data were reported by mean of descriptive statistical method for each educational department. The effect of related factors like gender, age, and scantling to enter the dental school, was analyzed by a mean of regression coefficient.
    Results
    All senior students participated in the study (response rate was 100%). Eight items of practical skills out of seventeen were assessed as high or very high by more than 60% of students. Management of traumatized teeth was presented by more than 70% as low or very low.
    Conclusion
    Regarding the results, the studied dental students showed an acceptable level of dental practical skills, however; curriculum was not successfully achieved its own ideal objectives, then, some modifications are necessary to be performed considering the skills with the lowest scores.
    Keywords: Pediatric patients, Children, Dental care, Access to care, Dental education
  • Dr S. Zahra Mohebi, Dr S. Razeghi, Dr H. Soleimannejad Pages 89-94
    Title: Oral health awareness and information sources in mothers of preschoolers in a non-affluent area in Tehran.
    Background And Aim
    Dental caries of the under 6-year-olds may involve them with mental, physical and social problems. We aimed to study oral health awareness and information sources in mothers of preschoolers in a non-affluent area in Tehran.
    Materials And Methods
    Participants were composed of 100 mothers referring to 6 urban health houses of the region 11 in Tehran. Mothers filled a questionnaire on demographics, knowledge (7 questions) and sources of information (7 sources) regarding children’s oral health. Linear regression served for statistical analysis.
    Results
    The mean for mothers’ awareness score was 5.1 out of 7. The lowest number of mothers’ correctly answering was for “bacterial transition from mother to child” and highest was for the “role of fluoride toothpaste”. Their most common sources were TV and dentist, respectively. Mothers’ knowledge was higher in those with higher educational level and those whose children were second or third child in the family.
    Conclusion
    The results revealed that despite using diverse information sources, mothers’ awareness was low. Involving them in oral health promotion programs may improve children’s oral health in non-affluent areas.
    Keywords: Mothers, Preschool, Oral health, Knowledge
  • Dr F. Jahani Moghadam Pages 96-106
    Introduction
    Maintaining the integrity of the dental arch in the primary and mixed dentition is important for establishing occlusion and function in the permanent dentition. The primary reasons for premature loss of teeth in children are either dental caries or trauma. Proximity of caries or trauma to pulp tissue may lead to pulpitis or even pulp necrosis.. This review article presents the pulp therapy techniques commonly used in pediatric dentistry, their indications and the common therapeutic agents.
    Method &Material: A search through PubMed, Google, Scopus and Medline during 1984-2013, a total of 42 original research papers with key words such as pulp therapy, primary teeth, and immature permanent teeth and pediatric was performed. Furthermore, references books were used.
    Results &
    Conclusion
    It is a treatment objective to maintain the vitality of the pulp of a tooth affected by caries, traumatic injury, or other causes. Whenever possible, dental treatment should attempt to maintain pulp vitality, particularly in immature permanent teeth. Pulp vitality leads to development of a favorable crown-root ratio, apical closure and formation of secondary dentin.
    Keywords: pulp therapy, primary teeth, immature permanent teeth, pediatric
  • Dr B. Nazemi Soleiman, Dr S. Basir Shabestari, Dr M. Kalantari Pages 107-116
    Introduction
    Maintaining the integrity of the dental arch in the primary and mixed dentition is important for establishing occlusion and function in the permanent dentition. The primary reasons for premature loss of teeth in children are either dental caries or trauma. Proximity of caries or trauma to pulp tissue may lead to pulpitis or even pulp necrosis.. This review article presents the pulp therapy techniques commonly used in pediatric dentistry, their indications and the common therapeutic agents.
    Method &Material: A search through PubMed, Google, Scopus and Medline during 1984-2013, a total of 42 original research papers with key words such as pulp therapy, primary teeth, and immature permanent teeth and pediatric was performed. Furthermore, references books were used.
    Results &
    Conclusion
    It is a treatment objective to maintain the vitality of the pulp of a tooth affected by caries, traumatic injury, or other causes. Whenever possible, dental treatment should attempt to maintain pulp vitality, particularly in immature permanent teeth. Pulp vitality leads to development of a favorable crown-root ratio, apical closure and formation of secondary dentin.
    Keywords: Dental caries, Diabetes, DMFT Index