فهرست مطالب

روان پرستاری - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، خرداد و تیر 1395)

نشریه روان پرستاری
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهه سراییان، ایلناز سجادیان * صفحات 1-10
    مقدمه
    ناباروری برای زنان، یک تجربه استرس زا و یک دوره بحرانی است. زنان با از دست دادن شانس بارداری میزان پریشانی روانی، غم و اندوه بیشتر و بهزیستی روانشناختی کمتری دارند. حمایت اجتماعی ادراک شده زنان می تواند تحت تاثیر ناباروری دستخوش تغییر گردد. تحقیق حاضر با هدف مقایسه حمایت اجتماعی ادراک شده و بهزیستی روانشناختی در زنان باردار به روش رحم جایگزین، تحت درمان با روش های کمک باروری و طبیعی شهر اصفهان انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. بدین منظور 90 نفر از زنان باردار به روش کمک باروری و رحم اجاره ای، از بین مراجعان به مرکز ناباروری اصفهان و زنان باردار به روش طبیعی از بین مراجعین به مطب زنان و زایمان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده میشل و زیمت (2000) و همچنین مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مانوا نشان داد، بین روش های مختلف باروری در ابعاد ادراک حمایت اجتماعی فرد مهم و خانواده تفاوت معنادار وجود دارد (0/001>p) و زنان باردار به روش کمک بارورری حمایت اجتماعی ادراک شده بالاتری نسبت به زنان باردار به روش طبیعی دارند و زنان رحم جایگزین در مقایسه با دو گروه دیگر حمایت اجتماعی ادراک شده کمتری داشتند. همچنین به لحاظ بهزیستی روانشناختی در مولفه های روابط مثبت، تسلط بر محیط، رشد شخصی، هدفمندی (0/001>p) و پذیرش خود (0/05>P) تفاوت معنادار وجود داشته و میانگین بهزیستی روانشناختی در بین زنان باردار به روش طبیعی بالاتر از زنان باردار به روش های کمک بارداری و رحم جایگزین بدست آمد.
    نتیجه گیری
    این نتایج تلویحات مهمی در زمینه استفاده از این سازه ها و اهمیت مداخلات روانشناختی برای زنان بارور به شیوه های مختلف دارد.
    کلیدواژگان: زنان باردار، رحم جایگزین، روش های کمک باروری، حمایت اجتماعی ادراک شده، بهزیستی رواشناختی
  • محمدسعید میرزایی، عبدالله حاجی وندی، آرش خلیلی، فائزه جهان پور * صفحات 11-18
    مقدمه
    سکته قلبی جزء کشنده ترین بیماری ها می باشد. روزانه بیش از 300 نفر در ایران بر اثر سکته قلبی از بین می روند. از هر هشت نفر بیمار مبتلا به سکته قلبی یک نفر به اختلال استرس پس از سانحه دچار می شود که همین مورد شرایط ایجاد سکته بعدی را می تواند فراهم آورد. با توجه به عوارض درمانهای دارویی استرس پس از سانحه، از روش های غیر دارویی مانند شعردرمانی می توان استفاده کرد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر شعردرمانی بر استرس پس از سانحه در بیماران سکته قلبی در سال1394 در شهر بوشهر انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود که در 60 نفر از بیماران مبتلا به سکته قلبی در بیمارستان تخصصی قلب بوشهر در سال 1394 انجام گرفت. نمونه ها با استفاده از روش در دسترس و سپس تخصیص تصادفی نمونه ها در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از چک لیست بررسی اختلال پس از سانحه( PTSD Check List)PCL استفاده شد. در گروه شاهد مداخله ای انجام نشد. شعردرمانی برای گروه مداخله طی جلسات 45 دقیقه ای و 4 جلسه در هر هفته برای هر نفر انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده از طریق نرم افزار SPSS سری 20 و به این منظور از آزمونهای آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، فراوانی، فاصله اطمینان 95%) و آزمونهای آمار استنباطی(کای دو، آزمون دقیق فیشر و آزمون تی مستقل) استفاده گردید.
    یافته ها
    در هر دو گروه آزمون و شاهد 7 نفر از بیماران(23/3%) زن و 23 نفر (76/7%) مرد بودند. نمره استرس پس از سانحه بیماران بعد از مداخله بین دو گروه آزمون و شاهد تفاوت معنی داری داشتند (0/0001=P). میانگین نمره استرس پس از سانحه از قبل مداخله به بعد از مداخله درگروه آزمون تفاوت آماری معنی داری داشت (0/0001=P). میان شدت استرس پس از سانحه بین گروه آزمون و گروه شاهد پس از مداخله اختلاف معنی داری وجود داشت (0/0001=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر شعردرمانی بر استرس پس از سانحه در بیماران سکته قلبی، توصیه می شود از این روش به منظور کاهش استرس پس از سانحه در بیماران برنامه ریزی کرده و در بالین و آموزش از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شعردرمانی، استرس پس از سانحه، سکته قلبی
  • رضا خجسته مهر، علی محمدی *، ذبیح الله عباس پور صفحات 19-28
    مقدمه
    نگرش ، به عنوان پدیده ای شناختی، بر رغبت به ازدواج، سن ازدواج و نیز بر پایداری آن تاثیر قابل توجهی دارد. با توجه به شکاف و خلا پژوهشی موجود در زمینه بررسی کیفی نگرش به ازدواج در داخل کشور، مطالعه حاضر با هدف تبیین نگرش دانشجویان متاهل به ازدواج صورت گرفته است.
    روش
    مطالعه حاضر، مطالعه ای کیفی از نوع تحلیل محتواست که اطلاعات آن از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف و مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته فردی با 18 دانشجوی متاهل دانشگاه شهید چمران اهواز (ایران) جمع آوری شد. داده ها بعد از 18 مصاحبه به نقطه اشباع رسید. تحلیل داده ها از طریق روش تحلیل محتوای قراردادی صورت گرفت که پس از پیاده کردن مصاحبه های ضبط شده روی کاغذ و غوطه وری در تحلیل داده ها کدهای اولیه استخراج شد. جهت تعیین طبقات اصلی، کدهای اولیه در چند مرحله بازبینی، بررسی و طبقه بندی شد.
    یافته ها
    در نهایت، 589 مفهوم در کدگذاری اولیه، 68 مقوله در کدگذاری باز و 12 طبقه در کدگذاری محوری استخراج شد. این 12 طبقه و مضمون اصلی شامل عوامل فرهنگی – اجتماعی؛ طبقه تجربیات اولیه و مشاهده الگوهای ناقص؛ آگاهی و شناخت یکدیگر؛ حمایت های مادی و معنوی؛ طبقه ادراک حرمت و قداست ازدواج؛ فشارهای ازدواج؛ دخالت والدین و انتقال بین نسلی؛ عوامل اقتصادی؛ راهبردهای مقابله متناسب با نگرش؛ رشد شخصی ادراک شده و اشتیاق به ازدواج؛ دوسوگرایی در تمایل به ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج به عنوان عوامل موثر در شکل گیری نگرش دانشجویان متاهل به ازدواج شناخته شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، تغییر نگرش به ازدواج، به عنوان عامل اساسی ترغیب کننده جوانان به ازدواج، طی رویکردی سیستمی (طرح کلی) صورت می گیرد. در این رویکرد موارد زیر توصیه می شود: ترویج الگوهای موفق ازدواج در جامعه، حمایت های مادی و معنوی از سوی والدین، آموزش راهبردهای مقابله ای متناسب با چالش های ازدواج، افزایش مهارت های آمادگی ازدواج و حمایت دولت در تشکیل هسته های مشاوره ازدواج توسط روانشناسان و مشاوران با بصیرت و حرفه ای خانواده و ازدواج.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، نگرش به ازدواج، دانشجویان متاهل، مطالعه کیفی
  • مریم شهابی نژاد، تابنده صادقی *، زینت سالم صفحات 29-37
    مقدمه
    تشخیص اختلالات روانی در دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا این اختلالات می توانند مانع از پیشرفت و موفقیت تحصیلی آنان در آینده شوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سلامت روانی در دانشجویان دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1393 انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 400 دانشجو که دارای معیارهای ورود جهت مطالعه بودند به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد شده SCL – 90-R بود و داده ها به صورت خودگزارشی جمع آوری گردید. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمونهای آماری تی مستقل و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، 36 درصد دانشجویان از نظر علایم کلی اختلالات روانی سالم و 64 درصد مشکوک به اختلالات روانی (50/9 درصد خفیف، 10/9 درصد متوسط و 2/2 درصد شدید) بودند. بیشترین اختلال مربوط به اختلال حساسیت میان فردی و کمترین مربوط به اختلال اضطراب ترس مرضی بود. تفاوت میانگین نمرات ابعاد نه گانه وضعیت روانی بین دانشجویان دختر و پسر معنی دار (تی مستقل،0/05 < p) و میانگین نمرات دانشجویان دختر در کلیه ابعاد باستثنای حساسیت میان فردی از میانگین نمرات دانشجویان پسر بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد اختلالات روانی به خصوص اختلال حساسیت میان فردی در بین دانشجویان از شیوع بالایی برخوردار است، بنابراین توجه مسئولین امر به این موضوع و انجام اقداماتی مانند برنامه های تفریحی، فرهنگی، معنوی و... پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، دانشجویان، پرستاری، مامایی، پیراپزشکی، SCL، 90
  • فرنگیس شریفی باستان *، سیده منور یزدی، شقایق زهرایی صفحات 38-49
    مقدمه
    با توجه به نقش تنظیم هیجان در نحوه ی خروج افراد از شرایط استرس زا،پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و عاطفه مثبت و منفی در پیشبینی تابآوری زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود.نمونه پژوهش شامل 120 زن مبتلا به سرطان پستان بود که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون، تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و همکاران و مقیاس تجارب مثبت و منفی دینر و همکاران استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که راهبردهای تنظیم شناختی هیجان شامل ارزیابی مجدد مثبت، سرزنش خود، اتخاذ دیدگاه و توجه مجدد به برنامه ریزی در 4 گام در کل 65% از واریانس تاب آوری را پیش بینیمی کنند(0/001 p<)، اما عاطفه مثبت و منفی قادر به پیش بینی تاب آوری نمی باشند. تاب آوری با راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و عاطفه مثبت رابطه مثبت معنادار، با راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان و عاطفه منفی رابطه منفی معنادار دارد (0/001 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که تقویت راهبردهای مثبت تنظیم هیجان باید به عنوان هدفی برای پی ریزی مداخلات و برنامه های آموزشی تاب آوری مورد توجه واقع شود.
    کلیدواژگان: راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، عاطفه مثبت و منفی، تاب آوری، سرطان پستان
  • احسان قدیری، محسن شهریاری، جهانگیر مقصودی * صفحات 50-56
    مقدمه
    مراقبین خانوادگی بیماران کاندید عمل جراحی عروق کرونر در رابطه با فرایند عمل، نتیجه و مراقبت های آن اضطراب زیادی تجربه می کنند. عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات نیز باعث افزایش اضطراب آنها می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیرآموزش همتا محور بر میزان اضطراب مراقبین خانوادگی بیماران کاندید عمل جراحی عروق کرونر انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی درسال 94 در بیمارستان چمران اصفهان انجام شد. در این پژوهش پس از انتخاب و آماده سازی گروه همتا، تعداد 50 نفر از مراقبین خانوادگی بیماران کاندید جراحی عروق کرونر به صورت در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. اضطراب مراقبین خانوادگی قبل و بعد از مداخله با پرسشنامه استاندارد اشپیل برگر اندازه گیری شد. در گروه آزمون افراد در گروه های حداکثر 6 نفره در دو جلسه یک ساعته، در دو روز متوالی قبل از عمل جراحی توسط گروه همتا آموزش دیدند.
    یافته ها
    نتایج اختلاف معنی داری در میزان اضطراب مرافبین خانوادگی بیماران کاندید عمل جراحی عروق کرونر در گروه کنترل و مداخله قبل از مداخله نشان ندادند (0/46=p). این در حالی است که بعد از اجرای مداخله اختلاف نمره اضطراب در دو گروه معنی دار شد (0/001>p) و میزان اضطراب در گروه آزمون کاهش داشت همچنین اختلاف نمره اضطراب مراقبین خانوادگی در گروه آزمون بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله معنی دار بود (0/001>p) اما اختلاف معنی داری در نمره اضطراب بیماران گروه کنترل مشاهده نشد(0/28=p).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش همتا محور در کاستن اضطراب مراقبین خانوادگی بیماران کاندید عمل جراحی عروق کرونر موثر بوده .لذا پیشنهاد می شود از گروه همتا پس از آمادگی های لازم جهت آموزش مراقبین خانوادگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش همتا محور، اضطراب، مراقبین خانوادگی، عمل جراحی عروق کرونر
  • مهدی فرزادمهر، مسعود فلاحی خشکناب *، محمدعلی حسینی، حمیدرضا خانکه صفحات 57-64
    مقدمه
    اضطراب شایع ترین پاسخ روان شناختی اعضا خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب است. مشاوره پرستاری یکی ازرویکردهای مورداستفاده در کنترل اضطراب می باشد. تمرکز بر نیازهای خانواده و مشاوره پرستاری نقش مهمی در رضایت مندی آن ها دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره پرستاری بر اضطراب و رضایت مندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب انجام گرفته است.
    روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی، 54 عضو خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب بیمارستان امیرالمومنین کردکوی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تخصیص مستمر به دو گروه مداخله و گروه کنترل قرار می گرفتند. در گروه مداخله مشاوره پرستاری طراحی شده طی جلساتی از زمان پذیرش تا زمان ترخیص با عضو خانواده بیمار انجام گرفت؛ در گروه کنترل بدون مداخله خاصی، اطلاعات طبق روتین بیمارستان ارائه گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه اضطراب حالت اشپیل برگر، پرسشنامه رضایت مندی از اطلاعات دریافتی جمع آوری گردید. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آماره های توصیفی و آزمون های تی (زوجی، مستقل( مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو گروه ازنظر مشخصات فردی همگون بودند. میانگین و انحراف معیار اضطراب گروه مداخله و کنترل به ترتیب 5/51±59/50 و 5/58 ±58/17 بود و تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0001>P).میانگین و انحراف معیار رضایتمندی گروه مداخله و کنترل به ترتیب 9/72±73/54و4/34±53/78بود نتایج تحلیل های آماری اختلاف معنی داری بین گروه های مداخله و کنترل نشان دادند به طوری که گروه مداخله از میزان رضایتمندی بیشتری برخوردار بودند (0/01>P).
    نتیجه گیری
    مشاوره پرستاری بر کاهش اضطراب و افزایش رضایت مندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب موثر بوده است.
    کلیدواژگان: مشاوره پرستاری، اضطراب، رضایت مندی، خانواده، بخش مراقبت ویژه جراحی قلب
  • محمدرضا زربخش بحری، رضا ابراهیمی راد، غزال سلیمانی، زهرا فتوکیان، علی پورحبیب * صفحات 65-71
    مقدمه
    آسیب مغزی تروماتیک به دلیل ماهیت پیچیده و تغییرات حاد و یا درازمدت می تواند به نحو چشمگیری برکیفیت زندگی پس از جراحت مغزی تاثیر بگذارد. از آنجائی که عوامل زیادی در سبب شناسی آسیب مغزی تروماتیک نقش دارند، مطالعه حاضر با هدف مقایسه هیجان خواهی، پرخاشگری، عاطفه مثبت و عاطفه منفی در افراد دچار ضربه مغزی و افراد سالم انجام شد.
    روش ها
    روش تحقیق مطالعه، علی-مقایسه ای است. از کلیه بیماران دچار ضربه مغزی که در مدت زمان 2 ماه انجام پژوهش به بیمارستان امام حسین (ع) تهران مراجعه کردند، 30 فرد دچار ضربه مغزی و 30 فرد سالم بصورت هدفمند انتخاب شدند. از ابزار اندازه گیری آزمون هیجان خواهی ذاکرمن، پرسشنامه پرخاشگری AGQ و مقیاس عاطفه مثبت و عاطفه منفی PANAS استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها، به روش تحلیل واریانس چند متغیره صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره هیجان خواهی در افراد دچار ضایعه مغزی به میزان 22 با انحراف استاندارد 4/48، میانگین نمره هیجان خواهی در افراد سالم به میزان 11 و با انحراف استاندارد 4/48 است. میانگین نمره پرخاشگری در افراد بیمار به میزان 54 با انحراف استاندارد9/95، میانگین پرخاشگری در افراد سالم به میزان 33 با انحراف استاندارد 9/42 بود. میانگین نمره عاطفه مثبت در افراد بیمار به میزان 2 با انحراف استاندارد 0/57، میانگین نمره عاطفه مثبت در افراد سالم به میزان3 با انحراف استاندارد 0/52 و میانگین نمره عاطفه منفی در افراد دچار ضایعه مغزی به میزان 2 با انحراف استاندارد 0/46 و میانگین نمره عاطفه منفی در افراد سالم به میزان 2 با انحراف استاندارد 0/60 بود. نتایج نشان داد; میزان عاطفه مثبت افراد دچار ضایعه مغزی کمتر از افراد سالم و میزان عاطفه منفی افراد دچار ضایعه مغزی بیشتر از افراد سالم است.
    نتیجه گیری
    آسیب به ساختار فیزیولوژی مغز، پیامدهای روانشناختی متفاوتی مانند پرخاشگری، هیجان خواهی و تغییرات عاطفه را باعث خواهد شد.
    کلیدواژگان: ضربه مغزی، هیجان خواهی، پرخاشگری، عاطفه مثبت، عاطفه منفی
|
  • E. Saraian, I. Sajjadian* Pages 1-10
    Introduction
    Infertility in women is a stressful experience and critical period. By losing the chance of pregnancy, women's levels of psychological distress, and anguish increases and their psychological well-being decreases. Perceived social support for women can be affected and change by infertility. The purpose of this research was to compare perceived social support and psychological well-being between pregnant women with surrogacy, assisted reproductive Technology(ART) and natural fertility in Isfahan.
    Methods
    The method of this research was ex post facto. Therefore 90 pregnant women with surrogacy, with ART were selected among referral women to Isfahan infertility clinics and pregnant women with natural Fertility were selected among the referral women to fertility clinic by Convenience sampling. These women responded to Mitchell and Zimeth's (2000) perceived social support scale and Ryff (1989) psychological well-being.
    Results
    The results of MANOVA showed that there is a significant difference between methods of fertility in Perceived social support (important person and family) (p
    Conclusion
    These results have important implications about these structures and importance of psychological interventions for fertile women with different ways.
    Keywords: Pregnant women, Surrogacy, Assisted reproductive techniques, Perceived social support, Psychological well, being
  • Ms Mirzaee, A. Hajivandi, A. Khalili, F. Jahanpour* Pages 11-18
    Introduction
    Myocardial infarction is one of the most deadly diseases. More than 300 people die of myocardial infarction. Out of eight patients with heart failure, a person affected post-traumatic stress disorder, the same conditions can provide the next stroke. Due to the side effects of drug treatments post-traumatic stress disorder, non-pharmacological methods such as poetry therapy can be used. This study aimed to determine the effect of poetry therapy on post-traumatic stress disorder in patients with myocardial infarction in 1394 in the city of Bushehr, Iran.
    Methods
    This study was a clinical trial. In 60 patients with myocardial infarction in Bushehr Heart Hospital, was conducted in 1394. The samples using available and then were assigned to two groups. Checklist for data collection from the PTSD (PCl) was used. The control group did not. Poetry therapy sessions for groups of 45 minutes, 4 times per week, for each person carried. SPSS software to analyze data through Series 20 and descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency, 95%) and inferential statistics (Chi-square, Fisher's exact test and independent t-test) were used.
    Results
    In both experimental and control groups, 7 patients (23/3%) were female and 23 (76/7%) were male. score of posttraumatic stress disorder in patients after the intervention and control groups, the difference was significant (P= 0/0001). The average score of post-traumatic stress disorder than before the intervention after intervention, in the experimental group had a statistically significant difference (P= 0/0001). Among the severity of posttraumatic stress disorder between the case and control groups after the intervention there was a significant difference (P= 0/0001).
    Conclusion
    Due to the effect of poetry therapy on PTSD in patients with myocardial infarction, it is recommended to use this method to reduce PTSD in patients and in clinical practice and education plan used.
    Keywords: poetry therapy, PTSD, myocardial infarction
  • R. Khojasteh Mehr, A. Mohammadi *, Z. Abbas Pour Pages 19-28
    Introduction
    attitude is a cognitive phenomenon that has a considerable influence on willingness to marriage, age and the stability of marriage. Due to the gap in the field of qualitative researches on marriage in the country, this study aims to explain the attitudes of married students toward marriage.
    Methods
    This study was a qualitative study using content analysis in which data were collected using purposive sampling, in-depth semi-structured individual interviews with 18 married students of Shahid Chamran University of Ahvaz , Iran. Data was saturated after conducting 18 interviews. Data analysis was carried out through conventional content analysis; after the transcription of recorded interviews on paper and immersion in the data, the initial codes were extracted. To determine the main categories, initial codes were reviewed and classified in several steps.
    Results
    in total, 589 concepts in initial coding, 68 categories in the open coding, and 12 classes in the axial coding were extracted.The main 12 classes and themes consist of socio-cultural factors,early expriences and observing incomplete pattern,awreness of and understanding each other,material and spiritual support,realizing the sanctity of marriage, pressures for marriage,interference of parents and intergenerational transmission,economic factors,proper coping strategies to attitude,perceived personal development and willingness to marriage. The 12 main classes and themes were recognized as the effective factors in married student's attitude toward marriage.
    Conclusion
    In this study, changing attitudes towards marriage is a fundamental factor in encouraging young people to marry, which can be implemented by following a systematic approach (general scheme). Promoting successful models of marriage in society, moral and material support by parents, teaching coping strategies commensurate with the challenges of marriage, increasing marriage preparation skills, and government support in forming counseling units run by committed and professional and family psychologists and counselors,are key items in this scheme.
    Keywords: content analysis, attitude to marriage, married students, qualitative study
  • M. Shahabinejad, T. Sadeghi *, Z. Salem Pages 29-37
    Introduction
    Identify of mental disorders is very important, because these disorders can decrease the success rate of educational progress in students and prevent their further achievements. This study aimed to identify the mental health in Nursing, Midwifery and Paramedical student’s of Rafsanjan University of Medical Sciences, 2014 .
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 400 students who had inclusion criteria were selected by randomized stratified sampling. The demographic and SCL-90-R questionnaire (Symptom Checklist 1990 Revised) was used for data collection. Data were analyzed by SPSS software version 18 and using regression and independent t test.
    Findings: According to the results, 36% of the students were in good mental health and 64% suspected to have mental disorders (50/9% mild, 10/9% moderate and 2/2% severe). The most disorder between students was interpersonal sensitivity and the least disorder was phobia anxiety. There was a statistical differences between the sex and mental disorders (t test, P
    Conclusions
    According to the results, mental disorders specially interpersonal sensitivity have high prevalence among students. Thus consideration of managers to this results and activities such as entertainment, cultural and spiritual programs are recommended.
    Keywords: Mental Health, Students, Nursing, Midwifery, Paramedical, SCL, 90
  • F. Sharifibastan *, S. Yazdi, Sh Zahraei Pages 38-49
    Introduction
    Regarding the role of emotion regulation in choosing a way to overcome stressful situations, present study aimed to predict resiliency, based on cognitive emotion regulation strategies and positive and negative affect in women with breast cancer.
    Methods
    Method of this study is a descriptive –correlation. The study sample consists of 120 women with breast cancer that selected by purposive sampling method. For gathering data was used of Connor & Davidson resilience scale, Garnefski& et al cognitive emotion regulation and Diener& et al positive and negative experiencesScale.
    Results
    The results showed that the positive cognitive emotion regulation strategies, including positive reappraisal strategies, self-blame, taking a positive point of view and re-consideration of planning in four steps, indicaying total predicts 0.65 of resiliency variance (p
    Conclusion
    Based on these results, it can be concluded that strengthening the positive cognitive emotion regulations should be regarded as a target for interventions and conceded resiliency training programs.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation Strategies, Positive, Negative affect, Resiliency, Breast Cancer
  • E. Ghadiri, M. Shahriari, J. Maghsoudi * Pages 50-56
    Introduction
    Family caregivers of patients, candidate for coronary artery bypass graft surgery experience high rate of anxiety about operation, its results and post caring process. Lack of sufficient information exacerbated the anxiety and stress rate. Here, the influence of peer-led education on anxiety rate of family caregivers of candidate patients for CABG is studied.
    Method
    The study is conducted in Shahid Chamran Hospital of Isfahan as trial-clinical research. After the peer group was selected and prepared, 50 affiliated family caregivers were selected by in-available method and assigned randomly in two control and experimental groups. The anxiety rate of family caregivers was measured using the Speielberger Questionnaire before and after the intervention. In experimental group, the participants were categorized in 6 persons groups and educated in two sessions for two respective days before the operation and the education was done by peer group.
    Results
    Before the intervention, the results did not show significant differences in anxiety rate of family caregivers of candidate patients for chronic vascular operation between control and experimental groups (P=0.46). However, after the operation, the anxiety score difference between two groups were significant (p
    Conclusion
    the peer-led educational program was effective in decreasing the anxiety rate among family caregivers of candidate patients of CABG. Therefore, it is suggested to use well trained peer group to educate the patient’s family caregivers.
    Keywords: Peer, Led education, Anxiety, family care giver, Coronary Artery Bypass Graft surgery
  • M. Farzadmehr, M. Fallahi Khoshknab *, Ma Hosseini, Hr Khankeh Pages 57-64
    Introduction
    Anxiety is the most common psychological reaction of the families of the patients in cardiac surgery intensive care unit (CSICU). Since nursing consultation is an approach to controlling anxiety. Focus on family needs and nursing consultation, have an important role in their satisfaction.. we aimed to determine its effect on anxiety and satisfaction of patient's families in(CSICU).
    Methods
    This clinical trial was conducted on fifty-four family members, of the patients in CSICU of a hospital in Kurdkoy, Iran, were selected by convenience sampling method and were sequentially allocated into intervention and control groups. For intervention group, nursing consultation program was carried out from admission to dischargewhile for control group just routine was performedThe data was collected via a demographic checklist and state- anxiety Spielberger inventory Satisfaction of received information questionnaires. and analyzed by chi-square, independent and paired t-tests using SPSS (v. 16) software.
    Results
    The results showed that the two groups had similar demographic characteristicsThe mean anxiety in intervention and control groups were59.50 ±5.51and 58.17±5.58. Respectively and this difference was statistically significant (P
    Conclusion
    Nursing consultation was an effective on reduce anxiety and increase satisfaction of patient's families at the Cardiac Surgery Intensive Care Unit in our study
    Keywords: Nursing Consultation, Anxiety, Satisfaction, Family, Cardiac Surgical Intensive Care Unit
  • Mr Zarbakhsh Bahri, R. Ebrahimi, Gh Soleymani, Z. Fotoukian, A. Pourhabib* Pages 65-71
    Introduction
    The complex nature of traumatic brain injury and acute or long-term changes can dramatically affect quality of life after brain injury. Because many factors are involved in the etiology of traumatic brain injury, so the present study was done to compare sensation seeking, aggression, positive affect and negative affect in people with Traumatic Brain Injury (TBI) and healthy people
    Methods
    This study was causative-comparative. 30 people with traumatic brain injured and 30 healthy people were selected purposefully. For gathering data, it was used Zuckerman sensation seeking test, aggression questionnaire (AGQ), and positive affect and negative affect scale (PANAS). The data was analyzed by multi-variable variance analysis (MANOVA).
    Results
    The results showed that the mean score of sensation seeking in individuals with brain injury was 22±4/48, and 11±4/48 in healthy subjects. The mean score of aggression was 54±9/95 in individuals with brain injury, and 33±9/42 in healthy individuals. The mean score of positive affect was 2±0/57 in individuals with brain injury and 3±0/52 in healthy people. The mean score of negative emotions in healthy individuals was 2±0/6, and 2±0/46 in people with traumatic brain injury. The results showed that the positive affect in people with brain injury is less than healthy subjects and patients with brain injury have more negative affect than healthy people.
    Conclusion
    It can be concluded that damage to the structure of the brain physiology will be followed by different psychological consequences, including aggression, sensation seeking and changes of affection.
    Keywords: Traumatic brain injury, sensation seeking, aggression, positive affect, negative affect