فهرست مطالب

Physical Treatments Journal - Volume:5 Issue: 2, 2015

Physical Treatments Journal
Volume:5 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نیلوفر محمدی، امیرحسین کهلیی، مهیار صلواتی*، بهنام اکبری، ایرج عبداللهی صفحات 63-72
    هدف
    بررسی تکرارپذیری آزمونهای عصبی شناختی و عملکردی در ورزشکاران با و بدون بی ثباتی عملکردی مچ پا
    روش
    در این مطالعه متدولوژیک، بیست ورزشکار با بی ثباتی عملکردی یکطرفه مچ پا(سن برحسب سال58/2±40/23, قد بر حسب متر 11/0±77/1 وزن بر حسب کیلوگرم 18/13±00/67) و بیست ورزشکار بدون آسیب دیدگی (سن برحسب سال72/2±05/23, قد بر حسب متر 13/0±77/1 وزن بر حسب کیلوگرم 21/12±35/66) که از لحاظ جنس، نوع و سطح ورزش، سن، اندام غالب، قد و وزن جور شده بودند و در سوپرلیگ کرج عضو بودند، بررسی شدند. آزمونهای عملکردی شامل the Star Excursion Balance Test (SEBT), figure-of-8, side, square and single hop tests. بودند. عملکرد عصبی شناختی از طریق Deary-Liewald reaction task (DLRT) که شامل زمان عکس العمل ساده و انتخابی و میزان خطاست، بررسی شد.
    نتایج
    تفاوت معننی داری بین دو گروه از لحاظ سن(p = .641)، وزن(p = .872)، قد (p = .989) و طول مدت فعالیت بدنی (p =0.94) وجود نداشت.در کل تکرارپذیری در سطح بالا و خیلی بالا مشخص شد و محدوده ICC 99/0-74/0، 99/0-91/0 و محدوده خطای معیار اندازه گیری 69/0-03/0، 03/0-00/0 به ترتیب برای آزمون های hop و SEBT بوده و برای آزمون عصبی شناختی محدوده ICC 96/0-78/0 و محدوده خطای معیار اندازه گیری 77/23-24/0 بوده است.
    استنتاج: در این مطالعه تکرارپذیری آزمون های عملکردی بالا و خیلی بالا بود. به نظر می رسد SEBT آزمونی تکرارپذیر و کاربردی برای استفاده در ارزیابی های بالینی و تحقیقاتی است. هرچند تکرارپذیری آرمون های hop به انداره آزمون SEBT نبوده اما بنظر می رسد آزمون های hop نیز ابزاری تکرارپذیر برای بررسی عملکرد داینامیک در بیماران با بی ثباتی عملکردی مچ پا می باشند. نتایج نشان می دهند که DLRT تکرارپذیری قابل قبولی برای اندازه گیری عملکرد عصبی شناختی در بیماران با بی ثباتی عملکردی مچ پا دارد.
    کلیدواژگان: آزمون عملکردی، آزمون عصبی شناختی، بی ثباتی عملکردی مچ پا
  • طاهره رضاییان*، طاهره مطیع اله، نجمه قنبری، فهیمه مقیمی، ثریا پیروزی صفحات 73-82
    هدف
    با توجه به شیوع دردهای اسکلتی-عضلانی در مشاغل گوناگون ،تحقیق حاضر با هدف بررسی شیوع درد در بین آرایشگران زن شاغل شیراز انجام شده است.
    روش بررسی
    روش مطالعه پیمایشی و از نوع شیوع شناسی بوده و تعداد کل نمونه ها شامل 239 نفر می باشد که به روش دردسترس انتخاب شد. داده ها از طریق انجام مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه محقق ساخته گردآوری گردیده است و از روش های آمار توصیفی و برآورد میزان شیوع و درصدها جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است.افراد تحت مطالعه از نظر سن، شاخص فربهی، وضعیت تاهل، سابقه کار، ساعات کاری،نوع کفش هنگام کار و استفاده از کفی در داخل کفش تقسیم شده اند.انحراف انگشت بزرگ پا ، سفتی انگشت بزرگ پا ، بیشتر از حد طبیعی بودن حرکت انگشت بزرگ پا ، انگشت چکشی ، قوس پا ، پلانتارفشیاتیس، درد در ساق پا ، سندرم تونل تارسال خلفی ، متاتارسالژیا ، متاتارسال نورالژیا و سندروم کوبوئید نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نسخه 16نرم افزار SPSS و با روش های آمار توصیفی و آزمون آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بیشتر نمونه ها از نظر شاخص فربهی در گروه وزنی خیلی لاغر(1/30%) ، وضعیت تاهل در گروه متاهل(1/56%)، ساعات کاری در گروه بیشتر از 8 ساعت (9/38%) ، نوع کفش حین کار در گروه صندل معمولی (1/53%) بودند و فقط 4/8% آنها از کفی در داخل کفش استفاده کردند. از تعداد کل نمونه ها انحراف انگشت بزرگ پابه عنوان دفورمیتی شایع (9/54%)در میان آرایشگران بود ، 8/34% از آنها دارای سفتی انگشت بزرگ پا و 31% درد ساق پا،متاتارسالژیاداشتند . نتایج نشان داد که ارتباط آشکاری بین مشکلات ساختمانی پا با شاخص فربهی،وضعیت تاهل، سابقه کار، ساعات کاری ،نوع کفش هنگام کار و استفاده از کفی در داخل کفش وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مطابق یافته های مطالعه عوامل متعددی در بروز ناراحتی های ناحیه پا و ساق پا در آرایشگران موثر است .بنابراین پیشنهاد می شود با آموزش آرایشگران در زمینه روش های صحیح انجام کار و همچنین اصلاح وضعیتهای کاری همچون طراحی صندلی مناسب ، کم کردن ساعت کاری، استفاده از کفش طبی و صندل طبی از بروز ناراحتی ها در این گروه شغلی پیشگیری نمود.
    کلیدواژگان: آرایشگران زن، درد، ساق پا و پا
  • ندا رضویان خواه قولسفیدی، سیدعلی امامی هاشمی* صفحات 83-88
    مقدمه
    اوتیسم یک اختلال رشدی است که با مشکلات اجتماعی، ارتباطی و مهارت حرکتی همراه است. از جمله مشکلات شایع این افراد اضطراب است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی منتخب بر اضطراب کودکان مبتلا به اوتیسم است.
    روش
    تعداد 20 کودک مبتلا به اوتیسم آسپرگر در تحقیق شرکت کردند که به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 4 هفته در برنامه تمرینی شرکت کرد. میزان اضطراب با استفاده از پرسشنامه مقیاس اضطراب کودکان اسپنس و در مرحله پیش و پس از تمرین اندازه گیری شد. برای بررسی داده ها از روش آماری تی وابسته و مستقل و در سطح معناداری 0.05=α انجام شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحقیق نشان داد میزان وسواس فکری و عملی، به اضطراب جدایی، فوبیای(ترس) اجتماعی، اضطراب عمومی، ترس از آسیب فیزیکی، و هراس و ترس از مکانهای باز پس از تمرینات کاهش معناداری داشت درحالی که درگروه کنترل تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    برنامه تمرینی میزان اضطراب کودکان مبتلا به اوتیسم را کاهش داده و می توان از ورزش به عنوان تدبیری سودمند و غیر دارویی به منظور کاهش اضطراب سود جست.
    کلیدواژگان: اوتیسم، تمرین، اضطراب، کودکان
  • محسن دماوندی* صفحات 89-96
    هدف
    اطلاعات اندکی در مورد سازگاری کینماتیکی مفاصل هنگام راه روی سطح شیبدار عرضی وجود دارد. هدف این تحقیق ارزیابی اثر سطوح شیبدار عرضی روی کینماتیک سه بعدی مفاصل ران، زانو، و مچ پا طی مرحله تحمل وزن هنگام راه رفتن بود.
    روش شناسی: این یک تحقیق شبه تجربی است. ده مرد سالم بطور نمونه دردسترس اتنخاب شدند و در طول یک مسیر راه رفتن که قابلیت شیبدار شدن عرضی را داشت در دو حالت هم سطح (صفر درجه) و شیبدار عرضی (ده درجه) راه رفتن. زوایای سه بعدی ران، زانو، و مچ پا همراه با زمانبندی آنها (زمان رسیدن به حداکثر مقادیر زاویه ای) با استفاده از روش آماری مانووا برای اندازه های تکراری در نرم افزار SPSS (نسخه 17) تجزیه وتحلیل شدند (p<0.05).
    یافته ها
    هنگام راه رفتن روی سطوح شیبدار عرضی در سطح ساجیتال زانو و مچ پا بیشترین سازگاری های کینماتیکی را داشتند، در حالیکه در سطح افقی مفاصل ران و زانو بیشترین تغییرات زاویه ای را نشان دادند (p<0.05). این سازگاری ها برای تعدیل طول عملکردی اندام تحتانی هنگام مرحله تحمل وزن برای حفظ ماهرانه الگوی راه رفتن و تعادل میانی-جانبی ضروری است. باوجود تفاوت های معنی دار در زمانبندی کینماتیکی زوایای مفاصل بین راه رفتن روی سطح صاف و سطوح شیبدار عرضی، ویژگی های زمانی این سازگاری های کینماتیکی نسبت به تغییر مقادیر زاویه ای کمتر بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    اطلاعات بدست آمده از این تحقیق درک ما را از سازگاری های کینماتیک مفصلی در مرحله تحمل وزن هنگام راه رفتن روی سطوح صاف و شیبدار عرضی افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: گیت، بیومکانیک، کینماتیک، سطوح شیبدار عرضی
  • سید مهدی حسینی*، نورالدین کریمی، کامران عزتی، سمانه حسینی زاده، لیلا رهنما، سید اسدالله ارسلان صفحات 103-108
    هدف
    بررسی تکرار پذیری یافته های تصاویر ام آر آی در بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر
    روش بررسی
    110 بیمار زن و مرد 20 تا 50 سال مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر در ناحیه بین مهره چهارم و پنجم کمری و نیز مهره پنجم کمری و اول خاجی به روش غیر احتمالی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور انجام تکرارپذیری دو آزمونگر با حداقل 8 سال تجربه در تفسیر نتایج ام آر آی و بدون اطلاع از نتایج آزمون های بالینی و پرسشنامه ها، تصاویر را مورد بررسی قرار می دادند. تکرارپذیری در دوسطح Intra که در دفعات آزمون به فاصله 5 روز انجام شد؛ و در سطح Inter که تکرارپذیری بین دو آزمونگر انجام شد. تکرارپذیری برای متغیرهایی مانند: سطح دیسک مبتلا، میزان بیرون زدگی دیسک، درگیری کانل جانبی، سر خوردگی مهره، دهیدریشن، قوس کمر، درگیری لیگامان زرد، درگیری حسی و حرکتی اندام مبتلا و سابقه تزریق و ماندگاری داروهای کورتونی انجام شد.
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده از آزمون kappa Cohen''، میزان توافق در دفعات آزمون و نیز بین آزمونگران به ترتیب برای متغیر سطح دیسک بیرون زده 87/0 و 80/0 ، متغیر میزان بیرون زدگی دیسک 81/0 و 76/0 ، متغیر تنگی کانال جانبی 81/0 و 75/0 ، متغیر دهیدریشن 81/0 و 72/0 ، متغیر سر خوردگی 88/0 و 81/0 ، متغیر درگیری لیگامان زرد 79/0 و 75/0 ، بود.
    بحث: نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر نشان داد که تکرار پذیری در دفعات آزمون و بین آزمونگران تفسیر یافته های ام آر آی در بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک خوب تا عالی بود.
    کلیدواژگان: کمردرد، بیرون زدگی دیسک کمر، ام آر آی
  • محمد محمدی، علی امیری*، علی اشرف جمشیدی، بهنوش واثقی قراملکی صفحات 109-114
    مقدمه و هدف
    حس عمقی بخشی از سیستم حسی پیکری است که مسئول گردآوری اطلاعات برای سیستم عصبی مرکزی به منظور آگاهی دادن از وضعیت بخش های مختلف بدن نسبت به یکدیگر است. یکی از عوامل ایجاد اختلال در حس عمقی خستگی است. در این تحقیق به بررسی تاثیر خستگی عضله چهارسررانی بر حس عمقی مفصل زانو در افراد سالم پرداخته شده است.
    روش بررسی
    34 فرد جوان سالم با میانگین سنی 1.97±22.15 که از نظر دامنه حرکتی مفصل زانو و قدرت عضلات طبیعی بوده و هیچ گونه ضایعه عصبی عضلانی اسکلتی نداشتند داوطب شرکت در آزمون شدند. این افراد آزمون بازسازی زاویه هدف ( فلکشن 45 درجه ) در مفصل زانو را به شکل فعال و با انقباض کانسنتریک عضله چهار سر رانی انجام دادند .برای ارزیابی حس عمقی در دو موقعیت قبل و بعد از خستگی از اینکلینومتر دیجیتال استفاده و با استفاده از آزمون t زوجی میزان خطای ثابت و مطلق مقایسه شد .
    یافته ها
    خستگی عضله چهار سر رانی سبب افزایش معنادار در میزان خطای بازسازی در زاویه 45 درجه مفصل زانو (خطای مطلق و خطای ثابت ) شد. ( 0.05 >p )
    نتیجه گیری
    خستگی عضله چهارسررانی باعث کاهش دقت و افزایش خطای مطلق و ثابت بازسازی زاویه مفصلی زانو در افراد سالم می شود.
    کلیدواژگان: حس عمقی زانو، خستگی، عضله چهارسررانی، خطای مطلق، خطای ثابت
|
  • Niloofar Mohammadi, Amir Hosein Kahlaee, Mahyar Salavati *, Behnam Akhbari, Iraj Abdollahi Pages 63-72
    Purpose
    To assess the reliability of neurocognitive and functional performance tests in athletes with and without functional ankle instability (FAI).
    Methods
    In this methodological study, 20 athletes with unilateral functional ankle instability (mean age [SD]: 23.40[2.58] y; mean height[SD]: 1.77[0.11] m; mean weight[SD]: 67.00[13.18] kg) and 20 uninjured athletes (mean age[SD]: 23.05[2.72] y; mean height: 1.77[0.13] m; mean weight: 66.35[12.21] kg) matched by sex, sports type and level, age, limb dominance, height, and weight were sampled by convenient method from Karaj volleyball and basketball super league members. Functional performance tests (FPTs) included the star excursion balance test (SEBT), figure-of-8, side, square, and single hop tests. Neurocognitive function was assessed with the Deary-Liewald reaction task (DLRT) including simple and choice reaction times and error rate. The intraclass correlation coefficient (ICC) and standard error of measurement (SEM) tests were calculated using SPSS software version 16.
    Results
    There were no statistically significant differences between 2 groups with regard to age (P=0.641), weight (P=0.872), height (P=0.989), and duration of physical activity (P=0.94). Generally, high to very high level of reliability were determined with ICC ranging from 0.74 to 0.99, and 0.91 to 0.99 and SEM ranging from 0.03 to 0.69, and 0.00 to 0.03 for hop tests and SEBT, respectively. Furthermore, ICC values ranged from 0.78 to 0.96 and SEM values from 0.24 to 23.77 for neurocognitive test.
    Conclusion
    Reliability of the FPTs was found to be high to very high in this study. SEBT seems to be a highly reliable and applicable test to use in clinical and research practice. Although not as reliable as the SEBT, hop test seems also to be a reliable tool to assess the dynamic performance of patients with FAI. The results suggest that DLRT has an acceptable reliability for the measurement of neurocognitive function in patients with FAI
    Keywords: Functional ankle instability, Star excursion balance test, Hop test, Neurocognitive test, Reliability
  • Tahere Rezaeian *, Tahere Motiallah, Najme Ghanbari, Fahime Moghimi, Soraya Piroozi Pages 73-82
    Purpose
    The prevalence of work-related musculoskeletal disorders is increasing worldwide. This research surveys the prevalence of pain among female hairdressers in Shiraz in 2010.
    Methods
    This is a survey study and a total number of 239 hairdressers were selected in Shiraz, Iran by available sampling method. Data were collected by interview and filling out questionnaires about their age, body mass index (BMI), marital status, work experience, total work time, positions during work, types of shoes worn during work, and use of arch support. Also, different diseases such as hallux valgus, hallux rigidus, turf toe, hammer toe, arch foot, plantar fasciitis, posterior tarsal tunnel syndrome, metatarsalgia, metatarsal neuralgia, and cuboid syndrome were evaluated among them. Collected data were analyzed by descriptive statistics and the Chi-square test through SPSS software (version 16) to estimate the prevalence of pain and structural disorders among hairdressers.
    Results
    The results showed that 30.1% of subjects had a BMI lower than 18 and 56.1% of them were married. Also 38.9% of subjects worked more than 8 hours per day and 69.5% of them worked in the standing position. According to the results, 53.1% of the subjects worn ordinary sandals and only 8.4% of them used arch support. Hallux valgus was found as a common deformity (54.9%) among study subjects, also 34.8% of them had hallux rigidus and 31% calf pain and metatarsalgia. The result also revealed a significant correlation between prevalence of structural deformity and variables of BMI, marital status, total work time per day, work experience, use of arch support, and type of shoes worn during the work.
    Conclusion
    Several factors can cause discomfort in the legs and feet in hairdressers. Therefore, hairdressers should be trained in correct work procedures. Furthermore, modifying work conditions such as designing a proper chair, reducing working hours, and using medical shoes and sandals can reduce the prevalence of musculoskeletal disorders in this occupational group.
    Keywords: Female, Hair, Pain, Foot, Deformity
  • Neda Rezvankhah Golsefidi, Seyed Ali Emami Hashemi * Pages 83-88
    Purpose
    Autism is a developmental disorder characterized by social and communicative problems as well as movement skills. Anxiety is one of the widespread problems among the people affected by autism. The aim of the present research was to survey the effect of one period of selected spark motor program on the anxiety of children with autism.
    Methods
    Twenty autistic children (Asperger symptom) participated in this study. They were divided into experimental and control groups. Experimental group participated in selected spark motor program for 4 weeks. The anxiety level was measured by using Spence children’s anxiety scale questionnaire before and after the exercise program. Data were analyzed by using the dependent and independent t test with SPSS 21 and the α value was considered 0.05.
    Results
    The results showed that after the exercise program, the level of obsessive-compulsive disorder (P
    Conclusion
    Training and exercise not only reduce anxiety in autistic children but also can be used as useful nonpharmaceutical method to reduce anxiety.
    Keywords: Autism, Exercise, Anxiety, Children
  • Mohsen Damavandi * Pages 89-96
    Purpose
    Little information is available on joint kinematic adaptations during walking on cross-slope surfaces (i.e. a surface incline perpendicular to the direction of locomotion). This study aimed to evaluate the effects of cross-slope surfaces on three-dimensional (3D) kinematics of hip, knee, and ankle joints during stance phase of walking.
    Methods
    This is a quasi-experimental study. Ten healthy adult male students were selected through available sampling method and walked along an inclinable walkway in both level (0°) and cross-slope (10°) configurations. The 3D angles of hip, knee, and ankle along with their time of occurrence (the time reaching to the maximum values for each specific joint angle) were analyzed using repeated measures multivariate analysis of variance (MANOVA) by SPSS 17. P
    Results
    Knee and ankle joints had the most kinematic adaptations on cross-slope conditions in the sagittal plane, while in the transverse plane angles of hip and knee joints were mainly altered (P
    Conclusion
    The information obtained from this study enriches our understanding about the kinematic adaptations of the lower extremity joints in stance phase during level and cross-slope walking.
    Keywords: Gait, Biomechanics, Kinematics, Lower extremity
  • Farida Sadeghi Fazel, Mahtab Moazami * Pages 97-102
    Purpose
    Doing plyometric training with and without the vessel occlusion is an effective practice for rapid increase of muscles strength their hypertrophy. We evaluated the effects of plyometric training with and without the vessel occlusion on electromyographic parameters.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 22 females were selected through convenience sampling method. They were randomly categorized into 2 groups of plyometric training enforcing blood current limitation (30% 1RM) and plyometric training without enforcing blood current limitation (80% 1RM). The volunteers undertook 3 days per week training for 8 weeks. Before and after training, electromyographic parameters of the participants were evaluated. Analysis of covariance (ANCOVA) was used to evaluate changes in maximal elbow extension and flexion forces from pre-exercise session to the post-exercise session. The level of significance was set at P≤0.05.
    Results
    Plyometric training with vessel occlusion increased electromyographic parameters compared to the plyometric training without the vessel occlusion.
    Conclusion
    Plyometric training with enforcing current limitations by low intensity is similar to plyometric training by high intensity on electromyographic parameters. Therefore, this kind of training may replace classic plyometric training.
    Keywords: Plyometric training, Enforcing current limitations, Electromyographic parameters
  • Sayed Mehdi Hussaini *, Noureddin Karimi, Kamran Ezzati, Samane Hossein Zadeh, Leyla Rahnama, Syed Asadullah Arslan Pages 103-108
    Purpose
    The present study aimed to find reliability of magnetic resonance imaging (MRI) in patients with lumbar disk herniation.
    Methods
    In this cross-sectional study, 110 individuals aged 20-50 years with chronic low back pain (LBP) of more than 3 months were enrolled by nonprobability convenient sampling method. Only disk herniated patients of L4-L5 and L5-S1, diagnosed by physicians on the basis of MRI, were included in the study. Sagittal and axial MRI scans were taken and examined to rule out acute pathology. Two examiners interpreted the MRI results without knowing the results of clinical tests and questionnaires. Reliability at intra- and inter-level was done twice with the interval of 5 days. Reliabilities of findings such as affected disk level, extent of disk herniation, nerve root involvement, dehydration, and ligamentum flavum involvement were also assessed.
    Results
    Intra- and inter-test values for disk level were 0.87 and 0.80, for disk grade were 0.81 and 0.76, for lateral canal stenosis were 0.81 and 0.75, for dehydration were 0.81 and 0.72, for spondylolisthesis were 0.88 and 0.81, and for ligamentum flavum involvement were 0.79 and 0.75.
    Conclusion
    Repeatability of MRI results in patients with lumbar disk herniation at intra- and inter-level was good to excellent.
    Keywords: Intervertebral disc, MRI, Reliability of results, Low back pain
  • Mohammad Mohammadi Bazneshin, Ali Amiri *, Ali Ashraf Jamshidi, Behnoosh Vasaghi, Gharamaleki Pages 109-114
    Purpose
    Proprioception is a part of the somatosensory system responsible for sending information to the central nervous system to monitor the status of various body parts relative to each another. One of the main causes of impaired proprioception is fatigue. In the following study, the effects of fatigue on quadriceps muscle and hence on knee proprioception in healthy subjects was studied.
    Methods
    This is a pretest-posttest study. By available sampling, 34 healthy young subjects with a mean (SD) age of 22.15 (1.97) years, a normal knee motion range and muscle strength, with no skeletal muscle nerve damage, volunteered for this study. The subjects tested the target angle reconstruction (45° flexion) of their knee joints while contracting the quadriceps muscles. We used a digital inclinometer to assess proprioception before and after fatigue. Then, by using the paired t-test, the rate of constant error and absolute error were compared. For the statistical analyses, SPSS (version 16) was used.
    Results
    quadriceps muscle fatigue causes a significant increase in the error rate of the knee joint reconstruction angle at 45° (absolute error and constant error) (P
    Conclusion
    Quadriceps muscle fatigue decreases accuracy and increases absolute error and constant reconstruction angle of the knee joint in healthy individual.
    Keywords: Knee, Proprioception, Fatigue, Quadriceps muscle