فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 8, Aug 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 8, Aug 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا اسکندری*، رجبعلی صدر خانلو، وحید نجاتی، غلامرضا تیزرو صفحات 495-500
    مقدمه

    این کاملا منطقی است که فکر کنیم ویژگی های بیوشیمیایی مایع فولیکولی اطراف اووسیت ممکن است نقش حیاتی در تعیین کیفت اووسیت داشته و متعاقبا در تکامل جنینی و انجام لقاح نیز موثر باشد.

    هدف

    هدف ار انجام مطالعه حاضر بررسی سطح هموسیستیین، استرادیول وگلوکز در مایع فولیکولی در بیماران PCOS تحت IVF و مقایسه آن با گروه کنترل می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، 35 خانم 40-20 ساله مراجعه کننده به مرکزIVF دکتر تیزرو در شهرستان ارومیه با معیارهای تشخیصی PCOS به عنوان گروه مورد و 35 خانم 40-20 ساله غیر مبتلا به PCOS، فاقد بیماری کلیوی و دیابت، به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. تمام بیماران تحت تحریک تخمک گذاری با پروتکل استاندارد طولانی مدت قرار گرفتند. سطح هموسیستیین، استرادیول و گلوکز در مایع فولیکولی که در زمان استحصال اووسیت جمع آوری شده بود، اندازه گیری و بین دو گروه مقایسه شد.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که سطح هموسیستیین در مایع فولیکولی به طور قابل ملاحظه ای در بیماران PCOS نسبت به گروه کنترل بالاتر است (01/0=p) و افزایش سطح هموسیستیین مستقل از پارامترهایی همچون سن بیمار، BMI، سطح گلوکز و استرادیول مایع فولیکولی می باشد. بیماران PCOS در مقایسه با گروه کنترل سطح BMI بیشتری را نشان دادند (03/0=p). هیچ تفاوتی بین سطح استرادیول مایع فولیکولی بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد اگرچه سطح گلوکز و استرادیول مایع فولیکولی بین دوگروه تفاوتی نداشت اما سطح هموسیستیین مایع فولیکولی در زنان دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک به طور معناداری بیشتر بود (01/0=p).

    کلیدواژگان: مایع فولیکولی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، هموسیتئین
  • انسیه شاهرخ تهرانی نژاد، فاطمه محرابی، راحله طاعتی، وحید کلانتر، الهام عظیمی نکو، اعظم طرفداری* صفحات 501-506
    مقدمه

    نقش پیشگویی کننده FSH و AFC و AMH به عنوان مارکرهای ذخیره تخمدانی در گروه های سنی متفاوت زنان هنوز ثابت نشده است.

    هدف

    این مطالعه ارزش FSH، AFC و AMH در هنگام IVF را در گروه های سنی مختلف مقایسه می کند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی 103 بیمار شرکت کننده در سیکل های IVF/ICSI در بازه سنی 20-43 سال را مورد بررسی قرار داد. ما FSH، AFC و AMH روز سه سیکل قاعدگی را اندازه گیری کردیم و ارتباط آن ها را با پیامدهای مورد مطالعه شامل تعداد اووسیت ها، تعداد جنین های تازه و منجمد و وقوع حاملگی بالینی یا آزمایشگاهی در گروه های سنی 20-32، 33-37 و 38-43 سال مورد بررسی قرار دادیم.

    نتایج

    AMH بهترین فاکتور پیش گویی کننده تعداد اووسیت ها در گروه سنی 33-37 سال بود (001/0˂p، 84/0=r). AFC نه تنها می تواند تعداد اووسیت ها را در تمام گروه های سنی پیشگویی کند، بلکه می تواند وقوع حاملگی بالینی را در گروه سنی دوم را پیشگویی کند (028/0=p). تنها پیامدی که به وسیله FSH قابل پیش بینی بود تعداد اووسیت ها در گروه سنی دوم بود (01/0=p، 59/0=r). بهترین پیشگویی کننده تعداد اووسیت ها در گروه سنی 20-32 سال AFC بود (0001/0˂p، 539/0=r). در گروه های سنی 33-37 و 38-43 سال بهترین فاکتور پیشگویی کننده AMH بود (به ترتیب 001/0˂p، 74/0=r و 001/0˂p، 84/0=r)

    نتیجه گیری

    مارکرهای بررسی ذخایر تخمدانی توانایی متفاوتی در پیشگویی پیامدهای مورد مطالعه شامل تعداد اووسیت ها، تعداد جنین های تازه و منجمد و وقوع حاملگی بالینی یا آزمایشگاهی در گروه های سنی مختلف نشان می دهند.

    کلیدواژگان: ذخیره تخمدانی، AMH، FSH
  • مریم افتخار، سپیده میرج*، زهراسادات مرتضوی فر صفحات 507-510
    مقدمه

    بافت های تناسلی (تخمدان، آندومتر و جفت) دارای گیرنده های هورمون آزادکننده گنادوتروپین هستند. این هورمون نقش اساسی در لانه گزینی جنین، تهاجم بافت ترفوبلاستیک و سنتز ستروتاید در بافت جفت دارد. در دوره های باروری آزمایشگاهی مصرف آنتاگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین محدود به روزهای آخر دوره می شود.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی مصرف دوز فارماکوژیک این هورمون در روزهای اول لانه گزینی و تاثیر آن بر بارداری بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر در سال 93-92 در مرکز تحقیقات ناباروری یزد انجام شد. زنان با سن بالای 40 سال و دارای بیش از 20 فولیکول mm 11 که در خطر سندرم تخمدان بیش فعال بودند انتخاب شدند. شرکت کنندگان با سابقه آندومتریوزیز، هیستروسکوپی و شکست مکرر باروری آزمایشگاهی از مطالعه خارج شدند. درمان تمام بیماران با پروتکل آنتاگونیست بود که 27 بیمار در فاز لوتیال درمان ستروتاید را دریافت نکرده بودند و 67 بیمار درمان ستروتاید را دریافت کرده بودند. نتیجه بارداری این دوگروه بر اساس بارداری آزمایشگاهی و بالینی مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    در کل 94 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی شرکت کنندگان 25/4±40/28سال بود. دوگروه از نظر خصوصیات دموگرافیک و مرتبط با نازایی تفاوت معناداری نداشتند. شایع ترین علل ناباروری در بین شرکت کنندگان شامل: عوامل مرتبط با جنس مذکر(%2/45) و تخمدان پلی کیستیک (%4/19) بود. نتایج بارداری بین دوگروه مصرف کننده و غیرمصرف کننده ستروتاید تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه اخیر نشان داد که مصرف ستروتاید بر نتیجه بارداری تاثیری ندارد. میزان بارداری موفق بین دوگروه مصرف کننده و غیرمصرف کننده ستروتاید تفاوت معناداری نداشت.

    کلیدواژگان: هورمون آزادکننده گنادوتروپین، باروری آزمایشگاهی، نتیجه بارداری
  • نسرین مجیدی قره ناز، منصوره موحدین*، زهره مظاهری، شهرام پور بیرانوند صفحات 511-518
    مقدمه

     امروزه انجماد شیشه ای جنین ها و تخمک ها یک تکنیک روتین می باشد و در برخی از مواقع انجماد شیشه ای مجدد جنین ها مورد نیاز می باشد. اما اطلاعات اندکی در مورد اثرات انجماد شیشه ای مجدد بر میزان بیان ژن ها وجود دارد.

    هدف

     در این مطالعه اثر انجماد شیشه ای مجدد بر میزان بیان ژن های آپوپتوزی Bax، Bcl-2 ولانه گزینی ErbB4 در جین های مرحله کامپکشن بررسی گردید.

    مواد و روش ها

     جنین های هشت سلولی (240=n) از موش های ماده بالغ 62-60 ساعت پس از تزریق HCG جمع آوری گردید. جنین ها به طور تصادفی به سه گروه شامل: تازه، انجماد در مرحله هشت سلولی (80=n)، انجماد در مرحله هشت سلولی (80=n) و انجماد مجدد در مرحله کامپکشن (80=n) تقسیم شدند. جنین ها با استفاده از کرایولاک توصیف شده بوسیله Kuwayama منجمد شدند. بیان ژن های Bcl-2، Bax و ErbB4 در بلاستوسیست های جمع آوری شده با تکنیک Q-PCR ارزیابی گردید.

    نتایج

     نتایج مطالعه ما نشان داد که میزان تکوین به بلاستوسیست ثانویه بین گروه های انجمادی و انجماد مجدد مشابه بود. گرچه جنین های انجماد مجدد کاهش معنی داری را نسبت به جنین های تازه نشان دادند (03/0=p). جنین های انجماد مجدد تفاوت های معنی داری را در بیان ژن های آپوپتوزی نسبت به  جنین های تازه نشان دادند (004/0=p) گرچه بیان ژن هایBax, Bcl-2  تفاوت معنی داری را بین گروه های انجماد مجدد و یک بار انجماد نشان نداد. بیان ژن   ErbB4به عنوان ژن لانه گزینی درجنین های انجماد مجدد نسبت جنین های تازه کاهش معنی داری را نشان داد (003/0=p)، گرچه بین جنین های انجماد مجدد و یک بار انجماد مشابه بود.

    نتیجه گیری

     انجماد مجدد می تواند بیان ژن های Bax، Bcl-2 و ErbB4 و میزان تکوین جنین های موش را در مرحله کامپکشن تغییر دهد.

    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، جنین، آپوپتوز، ژن، انجماد شیشه ای مجدد
  • الهام قنبری*، وحید نجاتی، مظفر خزاعی صفحات 519-526
    مقدمه

    دیابت شایع ترین بیماری غدد درون ریز است که اثرات نامطلوبی بر عملکرد دستگاه تناسلی مرد داراست. ژل رویال دارای اثر آنتی اکسیدانی و حفاظتی ضد دیابتی است

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر ژل رویال بر تغییرات هیستوپاتولوژی از بافت بیضه در موش صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 28 موش صحرایی بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به گروه های کنترل (C) ژل رویال (R)، دیابتی (D) و دیابتی درمان شده با ژل رویال (D+R) تقسیم شدند. دیابت به وسیله یک تزریق منفرد داخل صفاقی استرپتوزتوسین با دوز mg/kg50 القاء شد. موش های گروه های Rو D+R، روزانه mg/kg100 ژل رویال را به مدت 6 هفته دریافت کرده اند. رنک آمیزی H&E برای تعیین تغییرات پاتولوژیک بافت بیضه شامل ضخامت تونیکا آلبوژینه (TAT)، قطر لوله های منی ساز (STsD)،معیار جانسون، شاخص های: تمایز لوله ای (TDI)، اسپرماتوژنز (SPI)، سلول سرتولی (SCI)، میوز (MI) و سلول های ایمنی تک هسته ای (MIC)استفاده شد. وضعیت آنتی اکسیدانی با سنجش سطح ظرفیت تام آنتی اکسیدان (FRAP) و کاتالاز (CAT)مشخص شدند.

    نتایج

    یافته های هیستوپاتولوژیک در موشهای دیابتی، کاهش معنی داری در شاخص STsD، معیار جانسون ،TDI، SPI، SCI و MI و افزایش معنی دار در TAT و MIC داشتند، در حالیکه تجویز ژل رویال به طور معنی دار این تغییرات را معکوس نمود (05/0˂p). درمان با ژل رویال به طور قابل توجهی فعالیت آنزیم CAT و FRAP در بافت بیضه را افزایش داد. اختلاف معنی داری در سطوح FRAP بین گروه هایC (5/0±13)، RJ (3/0 ±4/13)، D (6/0±8/7) و D+RJ (07/±4/12) وجود دارد(05/0˂p).

    نتیجه گیری

    ژل رویال اختلات بیضه ی ناشی از دیابت را احتمالا از طریق خاصیت آنتی اکسیدانی بهبود می دهد.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، ژل رویال، استرپتوزتوسین، بیضه، هیستوپاتولوژی
  • آناهیتا مهدی زاده، محمد حسن شیخها*، سید مهدی کلانتر، بی بی شهناز عالی، اعظم قانعی صفحات 527-532
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال اندوکرینولوژیک در سنین باروری زنان است. تکامل فولیکولی بعنوان یکی از فرایند‏های دچار اشکال در PCOS شناخته شده. با توجه به احتمال نقش عوامل ژنتیکی در ایجاد PCOS و نقش داشتن ژن Bone morphogenetic protein-15 (BMP-15) در تکامل فولیکولی، احتمال دارد که واریانت‏های این ژن در پاتوژنز PCOS دخیل باشند.

    هدف

    ارزیابی وجود موتاسیون‏های اگزون1 ژن BMP-15 در جمعیت زنان ایرانی مبتلا به PCOS. مواد و روش‏ها: در این مطالعه مقطعی پس از اخذ رضایت آگاهانه، 5 میلی‏لیتر خون سیاهرگی از 70 زن مبتلا به PCOS که مابین دی ماه 1392 تا آذر ماه 1393 در بخش زنان بیمارستان افضلی پور کرمان پذیرش شده‏اند گرفته شد. سپس DNA ژنومیک نمونه ها توسط روش نمکی استخراج و اگزون1 ژن BMP-15 بوسیله یک جفت پرایمر اختصاصی، توسط واکنش زنجیره‏ای پلیمراز(PCR) تکثیرشد و نهایتا ژنوتیپ آن توسط روش تعیین توالی معین گردید.

    نتایج

    در کل 20 بیمار هتروزیگوت (C/G) و 2 بیمار هوموزیگوت (G/G) برای واریانت c.-9C>G در ناحیه پروموتر ژن BMP-15 وجود داشت. به علاوه، در ناحیه کد کننده اگزون شماره1، 3 بیمار برای c.A308G به صورت هتروزیگوت (G/A) بودند. در2 مورد از مبتلایان به PCOS، همزمان هر دو واریانت c.-9C>G و c.A308G به صورت هتروزیگوت وجود داشت. نتیجه ‏گیری: در این تحقیق جهش های ژن BMP-15 در تعدادی از بیماران پیدا شد که این موضوع هر چند نمی تواند اثبات کننده نقش واریانت‏های ژن BMP-15 در ایجاد PCOS ‏باشد، اما امکان دارد در روند بیماریزایی آن دخیل باشند.

    کلیدواژگان: جهش، تعیین توالی، PCOS، BMP-15
  • جلیل حسینی، آذر مردی ممقانی، هانی حسینی فر، محمدعلی صدیقی گیلانی، فرید دادخواه، مهدی سپیدارکیش* صفحات 533-540
    مقدمه

    اگر چه اثربخشی زنجبیل به عنوان یک ماده آنتی‌اکسیدان شناخته شده است اما تحقیقات اندکی بر روی اثربخشی آن بر عملکرد تولید مثل مردان نابارور انجام شده است و شواهد موجود در این زمینه اندک است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، تعیین اثر زنجبیل بر روی شکست کروموزومی DNA سر اسپرم در مردان نابارور بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور با دارونما بود که به نسبت یک به یک بر روی 100 مرد نابارور مراجعه کننده به پژوهشگاه رویان انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه درمان و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه درمان کپسول‌های خوراکی(حاوی 250 میلی‌گرم پودر زنجبیل) را روزانه 2 بار به مدت 3 ماه مصرف کردند. در گروه دیگر در طول همین مدت و به طور مشابه دارونما تجویز شد. قبل و بعد از مداخله نمونه‌های مایع منی جهت تعیین غلظت، تحرک و شکستگی کروموزومیDNA سر اسپرم با روش استاندارد سازمان جهانی بهداشت جمع‌آوری گردید.

    نتایج

    تفاوت معناداری بین دو گروه بر اساس شکستگی کروموزومی DNA سر اسپرم قبل از مداخله وجود نداشت: گروه مداخله(48/53، حدود اطمینان 95%: 95/37-02/69)، گروه شاهد(75/56، حدود اطمینان 95%: 01/40-50/73). متوسط درصد شکستگی کروموزومی DNA سر اسپرم بعد از مداخله در گروه دریافت کننده زنجبیل(77/17، حدود اطمینان 95%: 16/6-39/29) در مقایسه با گروه شاهد(54/40، حدود اطمینان 95%: 94/23-13/57) به طور معناداری کمتر بود (02/0=p). همچنین بعد از مداخله در مدل چند متغیره شکستگی کروموزومی DNA سر اسپرم گروه دریافت کننده زنجبیل، به طور معناداری از گروه دارونما کمتر بود(اختلاف میانگین: 21/3، حدود اطمینان 95% : 78/0-63/5). پارامترهای اسپرم در دو گروه اختلاف معناداری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که زنجبیل خصوصیت واضح آندروژنیک و آنتی‌اکسیدانی داشته و منجر به کاهش شکستگی کروموزومی DNA سر اسپرم می‌شود.

    کلیدواژگان: شکستگی DNA، زنجبیل، آنالیز مایع منی، ناباروری مردانه
  • صفحات 541-544
    مقدمه

    سندرم کالمن یک فرم ایزوله هیپوگونادوتروپیک هیپوگنادیسم در ترکیب با اختلال در حس بویایی می باشد. تعدادی از ناهنجاری های غیرتولیدمثلی، غیربویایی نیز ممکن است در ارتباط با نوع ژنتیکی بیماری موجود باشد. در گزارش حاضر ما یک مرد با سندرم کالمن را گزارش می کنیم که همره با ناشنوایی بوده و درمان مشکلات تولیدمثلی و جنسی بیمار موفقیت آمیز بوده است.

    مورد:

     یک مرد 23 ساله با نژاد قفقازی با شکایت عدم نعوذ و انزال در طول عمرش مورد بررسی قرار گرفت. بیمار همچنین از عدم وجود حس بویایی و ناشنوایی شکایت داشت. بررسی های تشخیصی وجود سندرم کالمن همراه با ناشنوایی حسی عصبی را تایید کرد. تجویز گونادوتروپین ها باعث برگشت نعوذ و انزال گردید.

    نتیجه گیری

    عدم وجود نعوذ و انزال از عوامل مهم تاخیر بلوغ بوده که می تواند منجر به تشخیص سندرم کالمن گردد. وجود ناشنوایی در بیمار گزارش شده نشان دهنده اهمیت بررسی شنوایی در سندرم کالمن میباشد.

    کلیدواژگان: سندرم کالمن، ناشنوایی، هیپوگنادیسم
|
  • Zahra Eskandari, Rajab, Ali Sadrkhanlou, Vahid Nejati, Gholamreza Tizro Pages 495-500
    Background

    It is reasonable to think that some biochemical characteristics of follicular fluid (FF) surrounding the oocyte may play a critical role in determining the quality of oocyte and the subsequent potential needed to achieve fertilization and embryo development.

    Objective

    This study was carried out to evaluate the levels of FF homocysteine (Hcy) in IVF candidate polycystic ovary syndrome (PCOS) women and any relationships with FF glucose and estradiol (E2) levels.

    Materials And Methods

    In this case control study which was performed in Dr. Tizro Day Care and IVF Center 70 infertile patients were enrolled in two groups: comprising 35 PCOS and 35 non PCOS women. Long protocol was performed for all patients. FF Hcy, glucose and E2 levels were analyzed at the time of oocyte retrieval.

    Results

    It was observed that FF Hcy level was significantly higher in PCOS patients compared with non PCOSs (p

    Conclusion

    Present data showed that although FF glucose and E2 levels were constant in PCOS and non PCOS patients, but the FF Hcy levels in PCOS were significantly increased (p=0.01).

    Keywords: Follicular fluid, IVF, Polycystic ovarian syndrome, Homocysteine
  • Ensieh Shahrokh Tehraninezhad, Fatemeh Mehrabi, Raheleh Taati, Vahid Kalantar, Elham Aziminekoo, Azam Tarafdari Pages 501-506
    Background

    The predictive roles of follicle stimulating hormone (FSH), anti-mullerian hormone (AMH) and antral follicle count (AFC) as ovarian reserve markers in women with different age groups are not established well.

    Objective

    This study compares the value of FSH, AMH and AFC at the time of in vitro fertilization (IVF) treatment in different age groups.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 103 women aged 20-43 years candidates for IVF/ICSI cycle were recruited. FSH, AMH and AFC on day 3 of menstrual cycle were measured. The relationship of these measured markers with outcome variables (oocytes number, number of frozen/fresh embryo and chemical and clinical pregnancy) was assessed in different age groups (i.e. 20-32, 33-37 and 38-43 years).

    Results

    our results show that age was correlated with clinical pregnancy, oocyte count and fresh and frozen embryo (p

    Conclusion

    We concluded that the age is the superior predictor of IVF outcome and AMH and AFC are variable predicting markers of ovarian reserve in different age groups.

    Keywords: Anti, mullerian hormone, Ovarian reserve, Follicle stimulating hormone, Ovarian follicles
  • Maryam Eftekhar, Sepideh Miraj, Zahrasadat Mortazavifar Pages 507-510
    Background

    Gonadotropin-releasing hormone (GnRH) plays essential roles in embryo implantation, invasion of trophoblastic tissue, and steroid synthesis in the placenta.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of GnRH antagonist administration on pregnancy outcomes in early implantation period.

    Materials And Methods

    In this retrospective study, 94 infertile women undergoing GnRH antagonist protocol who were at risk of ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) were included. Sixty-seven patients (group I) received Cetrorelix 0.25 mg/daily in the luteal phase for 3 days while in 27 participants (group II), it was not administered. Pregnancy outcomes were assessed based on chemical and clinical pregnancy rates.

    Results

    The pregnancy outcomes were not significantly different between two groups (p=0.224).

    Conclusion

    The present study proposed that luteal phase GnRH antagonist administration does not influence the chance of successful pregnancy outcomes.

    Keywords: Gonadotropin, releasing hormone antagonist, Pregnancy outcome, In vitro fertilization
  • Nasrin Majidi Gharenaz, Mansoureh Movahedin, Zohreh Mazaheri, Shahram Pour Beiranvand Pages 511-518
    Background

    Nowadays, oocytes and embryos vitrification has become a routine technique. Based on clinical judgment, re-vitrification maybe required. But little is known about re-vitrification impact on genes expression.

    Objective

    The impact of re-vitrification on apoptotic and implanting genes, Bax, Bcl-2 and ErbB4, at compaction stage embryos were evaluated in this study.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 8 cell embryos (n=240) were collected from female mature mice, 60-62 hr post HCG injection. The embryos were divided randomly to 3 groups included: fresh (n=80), vitrified at 8 cell stage (n=80), vitrified at 8 cell stage thawed and re-vitrified at compaction stage (n=80). Embryos were vitrified by using cryolock, (open system) described by Kuwayama. Q-PCR was used to examine the expression of Bax, Bcl2 ErbB4 genes in derived blastocysts.

    Results

    Our result showed that expanded blastocyst rate was similar between vitrified and re-vitrified groups, while re-vitrified embryos showed significant decrease in expanded blastocyst rate comparing with fresh embryos (p=0.03). In addition, significant difference was observed on apoptotic gene expression when comparing re-vitrified and fresh embryos (p=0.004), however expression of Bax and Bcl-2 (apoptotic) genes didnt demonstrate a significant difference between re-vitrified and vitrified groups. The expression rate of ErbB4, an implantation gene was decreased in re-vitrified embryos comparing with fresh embryos (p=0.003), but it was similar between re-vitrified and vitrified embryos.

    Conclusion

    Re-vitrification can alter the expression of Bax, Bcl-2 and ErbB4 genes and developmental rate of mouse embryos in compaction stage.

    Keywords: Vitrification, Embryo, Apoptosis, Gene
  • Elham Ghanbari, Vahid Nejati, Mozafar Khazaei Pages 519-526
    Background

    Diabetes is the most common endocrine disease. It has adverse effects on male reproductive function. Royal Jelly (RJ) has antioxidant and anti-diabetic effects and show protective effects against diabetes.

    Objective

    This study was conducted to evaluate the effect of RJ on histopathological alterations of the testicular tissue in streptozotocin (STZ)-induced diabetic rats.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 28 adult Wistar rats were randomly divided into control (C), royal jelly (R), diabetic (D) and RJ-treated diabetic (D) groups. Diabetes was induced by a single intraperitoneal injection of STZ at 50 mg/kg body weight (BW). The rats from the R and D groups received daily RJ (100 mg/kg BW) for 6 wks orally. Hematoxylin-Eosin staining was used to analyze histopathological changes including: tunica albuginea thickness (TAT), seminiferous tubules diameter (STsD), Johnsen’s score, tubular differentiation index (TDI), spermiogenesis index (SPI), Sertoli cell index (SCI), meiotic index (MI), and mononuclear immune cells (MICs) in testes. The antioxidant status was examined by evaluating testicular levels of ferric reducing antioxidant power (FRAP) and catalase (CAT) activity.

    Results

    Histological results of the testis from diabetic rats showed significant decrease in STsD, Johnsen’s score, TDI, SPI, SCI and MI, and significant increase in TAT and MICs, while administration of RJ significantly reverted these changes (p

    Conclusion

    RJ improved diabetes-induced impairment in testis, probably through its antioxidant property.

    Keywords: Diabetes mellitus, Royal jelly, Streptozotocin, Testis, Histopathology
  • Anahita Mehdizadeh, Mohammad Hasan Sheikhha, Seyed Mehdi Kalantar, Bibi Shahnaz Aali, Azam Ghanei Pages 527-532
    Background

    With the prevalence of 6-10%, polycystic ovarian syndrome (PCOS) is considered the most common endocrinological disorder affecting women in their reproductive age. It has been suggested that genetic factors participate in the development of PCOS. Follicular development has been considered as one of the impaired processes in PCOS. Bone morphogenetic protein-15 (BMP-15) gene is a candidate gene in follicular development and its variants may play role in pathogenesis of PCOS.

    Objective

    To investigate whether BMP-15 gene mutations are present in Iranian women with PCOS.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study 5 ml venous blood samples was taken from 70 PCOS women referring to Afzalipour Hospital, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran, between January to December 2014. Genomic DNA was extracted from the blood sample by salting out method. Then a set of PCR reactions for exon1 of BMP-15 gene was performed using specific primers followed by genotyping with direct sequencing.

    Results

    Two different polymorphisms were found in the gene under study. In total 20 patients (28.6%) were heterozygote (C/G), and 2 patients (2.86%) were homozygous (G/G) for c.-9C>G in 5´UTR promoter region of BMP-15 gene (rs3810682). In addition, in the coding region of exon1, three patients (4.3%) were heterozygote (G/A) for c.A308G (rs41308602). Two PCOS patients (2.86%) appeared to have both c.-9C>G (C/G) and c.A308G (G/A) variants simultaneously.

    Conclusion

    Our research detected two polymorphisms of BMP-15 gene among PCOS patients, indicating that even though it cannot be concluded that variants of BMP-15 gene are the principal cause of polycystic ovarian syndrome; they could be involved in pathogenic process in development of PCOS.

    Keywords: BMP, 15, PCOS, Mutation, Sequencing
  • Jalil Hosseini, Azar Mardi Mamaghani, Hani Hosseinifar, Mohammad Ali Sadighi Gilani, Farid Dadkhah, Mahdi Sepidarkish Pages 533-540
    Background

    Although the effectiveness of ginger as an antioxidant agent has been exploited, little human research has been conducted on its activity on male reproductive functions.

    Objective

    This study was designed to investigate the effects of ginger (Zingiber officinale) on sperm DNA fragmentation (SDF) in infertile men.

    Materials And Methods

    This randomized double-blind, placebo-controlled trial with a 1:1 allocation was performed on 100 infertility treatment candidates who were admitted to Royan Institute for Reproductive Biomedicine, Tehran, Iran. Patients were randomly assigned to receive one of two treatments: ginger and placebo. Patients were given a 3-month oral treatment (members received capsules containing 250 mg of ginger powder twice a day in ginger and a placebo in other group). Before and after treatment, standardized semen samples were obtained to determine sperm concentration, motility, and SDF according to World Health Organization.

    Results

    There was no significant difference between two groups regarding SDF at baseline (53.48. 95%CI: 37.95-69.02) in cases and (56.75, 95%CI: 40.01-73.5) in controls. The average positive percentage of SDF in patients receiving ginger (17.77, 95%CI: 6.16-29.39) was lower compared with placebo (40.54, 95%CI: 23.94-57.13) after three month of treatment (p=0.02). In multivariate analysis, SDF was significantly lower in patients receiving ginger compared with placebo (mean difference: 3.21, 95%CI: 0.78-5.63, p=0.009). There were no significant differences between two groups regarding to semen parameters.

    Conclusion

    The present study has demonstrated that ginger in a controlled study of efficacy was effective in decreasing SDF in infertile men.

    Keywords: DNA fragmentation, Ginger, Semen analysis, Infertility, Male
  • Nader Salama Pages 541-544
    Background

    Kallmann syndrome (Kal S) is an isolated form of hypogonadotrophic hypogonadism in combination with a defect in smell sensation. Depending on the genetic form of the disease, a number of non-reproductive, non-olfactory abnormalities may also be existent. In the present report, we describe a male with Kal S associated with hearing loss, and the successful treatment of his sexual and reproductive defects.

    Case: 

    A 23-year-old Caucasian man presented with a lifelong lack of erection and ejaculation. The patient reported also anosmia combined with loss of hearing ability. A diagnostic work-up identified the presence of Kal S associated with sensorineural hearing loss. Administration of gonadotrophins regained the erection and a viable-sperm containing ejaculation.

    Conclusion

    Lack of erection and ejaculation are important components of delayed puberty which could lead to diagnosis of Kal S. The existence of a hearing impairment in the reported patient makes the recommendation to screen the hearing ability in Kal S of utmost importance.

    Keywords: Kallmann syndrome, Deafness, Hypogonadism