فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:8 Issue: 2, 2016

Journal of Information Technology Management
Volume:8 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ریحانه زهرا اسفندیارپور *، مرتضی اکبری صفحات 215-230
    امنیت سیستم های اطلاعاتی، یکی از مهم ترین چالش های سازمان های امروزی است. بیشتر سازمان ها از فناوری های امنیتی استفاده می کنند، اما به این نتیجه رسیده اند که فناوری به تنهایی کافی نیست و تهدید اصلی برای امنیت سازمان از کارمندانی نشئت می گیرد که با سیاست های امنیت سازمان موافق نیستند. بنابراین حوزه رفتارهای امنیتی کاربران نهایی در سازمان، توجه جدی سازمان ها را به خود جلب کرده است. مطالعات اخیر نشان داده است که کاربران نهایی، دیدگاه های امنیتی متفاوتی دارند که موجب ناتوانی در نظارت بر رفتارهای امنیتی کاربران شده است. این پژوهش با بهره مندی از روش کیو، تلاش می کند الگوهای ذهنی کارمندان در خصوص سیاست های امنیت اطلاعات را در راستای همراه کردن کارمندان با الزامات امنیتی سازمان، شناسایی کند. بدین منظور، پس از بررسی مطالعات پیشین، ارزیابی و جمع بندی فضای گفتمان، عبارات کیو انتخاب شدند و 31 نفر از کارمندان شرکت پخش فراورده های نفتی آنها را رتبه بندی کردند؛ سپس عبارات تحلیل و چهار الگوی ذهنی شناسایی و بدین ترتیب دسته بندی شدند: ارزیابان، متعهدان، منسوبان و افرادی که ابزارهای بازدارندگی را در جهت همراهی با سیاست های امنیت اطلاعات مفید می دانند.
    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی، پذیرش سیاست های امنیت اطلاعات، روش شناسی کیو، شرکت پخش فرآورده های نفتی
  • مونا جامی پور *، حمیدرضا یزدانی، فرشته صادقی صفحات 231-252
    شناسایی و مرتفع سازی نیازهای دانشی و از همه مهم تر همراستاسازی مدیریت دانش با استراتژی کسب و کار، از جمله دغدغه های اصلی پیش روی مدیران است که نیاز به نقشه راه همراستاسازی استراتژیک مدیریت دانش را ضروری می کند. به منظور رفع چالش همراستاسازی مدیریت دانش با نیاز های کسب وکار، در این مقاله به ارائه نقشه راه جامع همراستاسازی پرداخته می شود که دربرگیرنده بهترین اقدامات و عوامل حیاتی موفقیت در پیاده سازی مدیریت دانش است. این پژوهش با بهره مندی از رویکرد پیمایشی، به نظرسنجی خبرگان در خصوص معماری نقشه راه همراستاسازی مدیریت دانش می پردازد و به کمک رویکرد ارزشیابی، کاربرد نقشه راه را در شرکت برق منطقه ای تهران نشان می دهد. نمونه گیری پژوهش به روش قضاوتی است. به منظور تحلیل داده ها نیز از روش های آمار استنباطی و توصیفی استفاده شده است. نقشه راه همراستاسازی از پنج سطح تشکیل شده است که هریک از سطوح دربرگیرنده مولفه های خاصی هستند. در ارزیابی صورت گرفته، شرکت برق منطقه ای در سطح دوم بلوغ همراستاسازی استراتژیک مدیریت دانش قرار دارد. با استفاده از نتایج ارزیابی، استراتژی های آتی، اولویت های تمرکز و سرمایه گذاری حوزه مدیریت دانش سازمان برای بهبود مشخص شد.
    کلیدواژگان: مدل بلوغ، مدیریت دانش، نقشه راه پیاده سازی، همراستایی استراتژیک مدیریت دانش
  • سید محمدباقر جعفری *، مسعود آرین فر، سید مهدی الوانی صفحات 253-272
    به اشتراک گذاری دانش، مرحله ای اصلی در مدیریت دانش به شمار می رود. تاکنون عوامل متعددی در تحقیقات برای توصیف رفتار به اشتراک گذاری دانش به کاررفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر انگیزه های فردی بر رفتار به اشتراک گذاری دانش با توجه به نقش تعدیل کننده ارزش هاست. به منظور آزمون مدل، ایده شهر به عنوان یکی از نمونه های موفق جوامع مجازی ایرانی که در آن رفتار به اشتراک گذاری دانش به صورت واقعی صورت می گیرد، انتخاب شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی پیمایشی محسوب می شود. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد و تحلیل داده ها با بهره مندی از روش مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. بر اساس نتایج جمع آوری شده از 217 کاربر فعال ایده شهر (بر اساس جدول کرجسی و مورگان)، تاثیر انگیزه های درونی بر رفتار به اشتراک گذاری دانش به تایید رسید. از سوی دیگر، ارزش های کاربران نقش تعدیل کننده ای در روابط میان نوع دوستی و شهرت طلبی با رفتار به اشتراک گذاری دانش نداشت و فرضیه های مرتبط با ارزش ها به تایید نرسید
    کلیدواژگان: ارزش ها، رفتار به اشتراک گذاری دانش، شهرت طلبی، نوع دوستی
  • حمزه خواستار، کامران عبدالهی* صفحات 273-294
    هدف پژوهش حاضر شناخت عوامل حیاتی موفقیت تیم ها و شرکت ها در پروژه های برنامه نویسی موبایل است. برای شناخت این عوامل از رویکرد کیفی و پژوهش از نوع روش تحلیل محتوا استفاده شد. مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 14 نفر از توسعه دهندگان و خبرگان برنامه های کاربردی تلفن همراه برای گردآوری داده ها انجام شد. مرور پژوهش های قبلی 9 عامل حیاتی موفقیت را نشان می داد که پس از تحلیل مصاحبه ها این تعداد به 12 عامل افزایش یافتند؛ تجربه مشتری، استراتژی و مدیریت پروژه، پشتیبانی و ارتقا، مدل کسب وکار، برنامه ریزی و هدف گذاری، مسائل مالی و بودجه بندی، بازاریابی و نیاز مشتریان، زیرساخت، مسائل فنی و طراحی، عوامل زمینه ای، کار تیمی و مسائل نیروی انسانی مهم ترین عوامل حیاتی موفقیت در پروژه های برنامه نویسی موبایل هستند. با توجه به یافته های تحقیق حاضر و بر اساس چارچوب مدل پارادایم تحقیق کیفی، عوامل تجربه مشتری، کار تیمی و عوامل زمینه ای مقوله های محوری پژوهش هستند.
    کلیدواژگان: عوامل حیاتی موفقیت، اپلیکیشن، توسعه نرم افزار، شکست پروژه ها
  • زهرا رحیمی، ندا عبدالوند* صفحات 295-314
    تجارت اجتماعی به عنوان روش نوینی برای افزایش فروش، کاهش هزینه های بازاریابی و افزایش مشتریان معرفی شده است. این رویکرد ترکیبی از تجارت، ارتباطات افراد و فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی مبتنی بر وب 2.0 است و به همین ترتیب موفقیت آن از عوامل مختلف مبتنی بر کسب وکار، افراد و فرهنگ و فناوری تاثیر می گیرد. این مطالعه ابتدا مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای این عوامل را شناسایی و در شش گروه زیرساخت فنی، اقتصادی، منابع انسانی، فرهنگی، قوانین حاکم بر کشور و سبک مدیریت و کسب وکار دسته بندی می کند. سپس، با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP ) فازی به تعیین اولویت این عوامل پرداخته شده است. نوآوری این پژوهش، استخراج فهرست جامعی از عوامل و نیز اولویت بندی آن بر طبق شرایط خاص کشور ایران می باشد.
    کلیدواژگان: تجارت اجتماعی، تجارت الکترونیکی، شبکه های اجتماعی، عوامل موثر بر موفقیت
  • سعید روحانی*، هما حمیدی صفحات 315-334
    در این پژوهش تلاش شده است که با بررسی و ارزیابی ویژگی های هوش تجاری، روند تکاملی بهینه سازی سیستم بانکداری متمرکز را با ایجاد تحلیلهای با معنی، فضای پشتیبانی تصمیم گیری و بهینه سازی سرمایه گذاری سرعت بیشتری بخشید. از این رو با بررسی ادبیات موضوع، معیارهای هوش تجاری استخراج شدند و بر اساس نتایج تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه و اجرای آزمون های نسبت و فریدمن، میزان اهمیت و اولویت هر یک از معیارها مشخص شد. همچنین در این پژوهش از مدل ارزیابی تصمیم گیری چندمعیاره فازی (تاپسیس فازی) استفاده شده است. بر اساس تکنیک تاپسیس فازی، با استفاده از مقیاس های زبانی، وزن هر معیار و نتیجه میزان هوش قابل تخصیص، توصیف شده و با اعداد فازی مثلثی بیان می شود. بر اساس یافته های پژوهش، سیستم مدیریت ریسک با قرار گرفتن در رتبه نخست و داشتن بیشترین فاصله ایده آل منفی، ثابت می کند این سیستم از بالاترین سطح هوشمندی برخوردار است و فضای پشتیبانی تصمیم گیری را تقویت می کند.
    کلیدواژگان: هوش تجاری، سیستم بانکداری متمرکز، مدل ارزیابی، تکنیک تاپسیس فازی
  • سعید صفری*، ریحانه هلالی صفحات 335-350
    هدف اصلی پژوهش حاضر، ارائه مدلی برای ارزیابی اثربخشی بازاریابی مبتنی بر وب در صنعت هواپیمایی ایران است. بدین منظور در گام اول پس از شناسایی اجزای مدل، با بهره مندی از ادبیات و نظر خبرگان و کارشناسان حوزه بازاریابی و فروش صنعت هواپیمایی، مولفه های نهایی مدل انتخاب شدند. در گام دوم از روش دیماتل برای تعیین ساختار روابط بین معیارها استفاده شد. در گام سوم به کمک فرایند تحلیل شبکه ای، وزن هر یک از معیارها با توجه به وابستگی و بازخور به دست آمد و در گام آخر با استفاده از روش ویکور به رتبه بندی سه شرکت معتبر در صنعت هواپیمایی ایران پرداخته شد. نتایج به دست آمده از روش دیماتل، ارتباطات درونی و بیرونی میان معیارهای مدل ارزیابی اثربخشی مبتنی بر وب را نشان می دهد. نتایج فرایند تحلیل شبکه ای بیان کننده این است که بین تمام معیارهای مدل، «قابلیت اعتبار» از لحاظ وزن و اهمیت در رتبه اول قرار دارد. در نهایت نتایج روش ویکور نشان داد شرکت هواپیمایی ماهان کمترین فاصله را با وضعیت ایده آل تعریف شده دارد.
    کلیدواژگان: اثربخشی بازاریابی الکترونیکی، برندسازی الکترونیکی، تصمیم گیری چندمعیاره، کیفیت الکترونیکی
  • محمدرضا کریمی علویجه*، سعید خدنگی، محمد صالح ترکستانی صفحات 351-372
    با حرکت سریع جهان به سمت شبکه های 3G و T4G استفاده کنندگان تلفن همراه به سرعت رفتار مصرف، برتری ها و سلایق خرید را تغییر می دهند. از این رو، تولیدکنندگان باید به شناختی صحیح از بازارهای هدف دست یابند و پیشنهاد فروش ویژه ای را به مشتریان عرضه کنند. با هدف دستیابی به درکی صحیح از بازار هدف، رفتار مصرف و سبک زندگی خرده بازارهای پژوهش، پس از نقد روش های سنتی و معرفی تکنیک های بخش بندی مبتنی بر شبکه های عصبی، با بهره مندی از روش دلفی فازی، متغیرهای بخش بندی بازار هدف انتخاب شد و از طریق شبکه های خودسازمان ده کوهنن، تعداد خوشه های مناسبی از جامعه آماری به دست آمد و در نهایت با استفاده از تکنیک میانگین کا و تکنیک تجمعی، به تدقیق خوشه بندی ها و بخش بندی بازار پرداخته شد. جامعه آماری این پژوهش، مصرف کنندگان تلفن همراه شهر تهران با حجم نمونه 130 نفر است. پس از جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه و تجزیه وتحلیل آنها، یافته ها نشان داد بازار تلفن همراه تهران در پنج خوشه دسته بندی می شود که هر یک می تواند قابلیت پیاده سازی استراتژی های بازاریابی مجزا، با در نظر گرفتن مزیت های رقابتی شرکت های حوزه ICT ، برای حداکثر سازی تقاضا و حاشیه سود، داشته باشد.
    کلیدواژگان: بخش بندی بازار، خوشه بندی هرمی، داده کاوی، روش دلفی، فازی، شبکه های خودسازمان ده، شبکه های عصبی
  • قنبر محمدی الیاسی، رضا زعفریان، بهاره مافی* صفحات 373-392
    روش هایی که کارآفرینان اینترنتی دانش ها، مهارت ها و بصیرت های مرتبط با کسب وکارهایشان را شناسایی و کسب می کنند، بر ایجاد و اداره اثربخش این نوع از کسب وکارها تاثیر شایان توجهی می گذارد. از این رو، این مقاله درصدد است با توجه به تنوع روش های یادگیری ای که کارآفرینان اینترنتی استفاده می کنند، آنها را شناسایی و اولویت بندی نماید. به این منظور، ابتدا مصاحبه های نیمه ساختاریافته ای با 10 کارآفرین موفق اینترنتی انجام گرفت و به کمک روش کدگذاری، روش های یادگیری متداول کارآفرینان اینترنتی شناسایی شد. در مرحله بعد با توزیع 376 پرسشنامه و تحلیل واریانس فریدمن، روش های برتر یادگیری اولویت بندی شدند. یافته های این پژوهش چهار منبع عمده یادگیری را بدین شرح شناسایی کرد: یادگیری از آموزش انتشارات، یادگیری از کار وظیفه، یادگیری از تعاملات اجتماعی انسانی و یادگیری از تقلید الگوبرداری. همچنین نتایج اولویت بندی روش های یادگیری نشان دهنده آن است که روش های یادگیری از طریق مشاهده و الگوگیری از بهترین وب سایت ها، مطالعه مطالب وب سایت ها و تفکر و ابتکار عمل فردی درباره چگونگی حل مسائل، سه روش عمده یادگیری میان کارآفرینان اینترنتی در ایران بوده است.
    کلیدواژگان: روش های یادگیری کارآفرینان، کارآفرینان اینترنتی، منابع یادگیری کارآفرینان، یادگیری کارآفرینانه
  • مریم سادات مطهری نژاد، محمد مهدی ذوالفقارزاده *، احسان خدنگی، علی اصغر سعدآبادی صفحات 393-314
    امروزه بانک ها برای جذب و حفظ موثر مشتریان به ابزارهای جدیدی مانند سیستم های پیشنهاددهنده نیاز دارند. برخلاف عموم سیستم های پیشنهاددهنده که پیشنهاد بر اساس شباهت میان ترجیحات سایر کاربران به وی داده می شود؛ در این پژوهش از روش دسته بندی استفاده شده است که در آن پیشینه علایق خود مشتری، مهم ترین ویژگی برای تصمیم گیری درباره خدمات بانکی مناسب به اوست. در این پژوهش از چهار دسته بندی کننده پرسپترون چندلایه، ماشین بردار پشتیبانی،K - نزدیک ترین همسایه و بیز ساده استفاده شد. ابتدا پس از پیش پردازش مجموعه داده مربوط به سرویس های مورد استفاده مشتریان مختلف بانک با چهار روش مختلف دسته بندی آموزش داده شدند؛ سپس اعتبار آنها با روش اعتبارسنجی ضربدری ده تایی به تایید رسید و بهترین روش انتخاب شد. در انتها پیشنهاددهنده نهایی که ترکیبی از چهار روش دسته بندی بیز ساده با عملکرد 4/85 درصد، K- نزدیک ترین همسایه با عملکرد 3/83 درصد، پرسپترون چندلایه 1 با عملکرد 4/81 درصد و پرسپترون چندلایه 2 با عملکرد 6/92 درصد، به ترتیب برای پیشنهاد چهار سرویس بانکی اینترنت، موبایل، انتقال وجه با اینترنت و پرداخت صورت حساب با تلفن است، ارائه شد.
    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیک، داده کاوی، دسته بندی، سیستم پیشنهاددهنده
  • فرزاد نیکنام *، علی اکبر نیک نفس صفحات 415-434
    امروزه محققان با حجم وسیعی از داده مواجه اند که بخش زیادی از آنها ساختار پردازش پذیری ندارند. دو مورد از چالش های اصلی در این زمینه بالا بودن ابعاد فضای ویژگی و حجیم بودن داده های در دسترس است. به منظور رفع این چالش ها، مقاله پیش رو یک روش انتخاب ویژگی مبتنی بر ویژگی های هدف ارائه کرده است که در کاهش ابعاد فضای ویژگی تاثیر زیادی دارد و همچنین برای مقابله با حجم بسیار زیاد نمونه های آموزش، با استفاده از روش های انتخاب نمونه اولیه، به ویرایش مجموعه آموزش می پردازد. روش پیشنهادی در این مقاله در سه فاز اجرا شده است که هر فاز بهبودیافته فاز قبل است و علاوه بر دست یافتن به نتایج مناسب در هر فاز، در پایان فاز سوم روش پیشنهادی بیشترین کارایی را به دست آورد. برای ارزیابی کارایی روش پیشنهادی، این روش با یکی از الگوریتم های موفق در زمینه پیش بینی بازار مقایسه شد که با وجود کاهش نمونه های آموزش توسط الگوریتم های انتخاب نمونه اولیه، به نتایج بسیار بهتری نسبت به آن الگوریتم دست یافت.
    کلیدواژگان: انتخاب نمونه اولیه، پیش بینی بازار، طبقه بندی متن، متن کاوی
|
  • Ryhaneh Zahra Esfandiarpour*, Morteza Akbari Pages 215-230
    The security of information systems is one of the most important challenges for today's organizations. Although most organizations use security technologies, they concluded that technology is not enough by itself and the key threat to the organization security comes from employees who do not agree with the organization security policies. Therefore, the field of end users security behaviors in the organization has received serious attention. In accordance with recent studies, end users have different security perspectives which have weakened the monitoring of user's security behaviors. Using Q methodology, this research attempted to identify employees’ mental patterns regarding information security policies to lead employees with the security requirements of the organization. In this regard, by reviewing previous researches as well as evaluating and summing up the discourse space, Q statements were selected and ranked by 31 employees of petroleum products Distribution Company. Constantly, analysis statements and four mental patterns were identified and classified as assessors, committed, relatives and people who consider deterrence tools helpful in line with information security policies.
    Keywords: Acceptance Information Security Policy, Mental Models, National Iranian Oil Products Distribution Company, Q Methodology
  • Mona Jamipor*, Hamid Reza Yazdani, Freshteh Sadeghi Pages 231-252
    Effective and on time satisfaction of organizational requirements, implementation of KM projects and above all aligning KM with business strategies are the main concerns of executives which make the existence of KM strategic alignment roadmap necessary. In order to address challenges of aligning KM with critical business needs, this paper proposed a comprehensive road map of alignment with best practices and critical success factors of KM implementation. By applying survey approach, we investigated opinions of experts which were related to the KM alignment roadmap architecture and customization of roadmap factors. Then, by using evaluating research, the application of roadmap illustrated in Regional Electricity Company. Sampling method was purposeful (judgmental) which is a non-random method. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics. The proposed roadmap had five levels with specific factors. Regional Electricity Company was in the second level of KM strategic alignment. By applying developed road map in Regional Electricity Company, current maturity of strategic aligning KM, strength and weak points of KM project were identified. Consequently, by considering the results of assessment, future strategies, focus and investment priorities of KM were extracted.
    Keywords: KM, Implementation Road Map, KM Strategic Alignment, Maturity Model
  • Seyed Mohammadbagher Jafari *, Masoud Arianfar, Seyed Mahdi Alvani Pages 253-272
    Knowledge sharing is perceived as a fundamental process of knowledge management. Individual's values are among the factors affecting knowledge sharing behavior that have not been investigated before. The developed research model investigated the impacts of individual motivation (Altruism and Reputation) on knowledge sharing behavior considering the moderating role of user's values. In order to test the research model, Idea City (known as Ideshahr) has been selected as one of the prosperous samples of Iranian virtual community with real knowledge sharing behaviors. As a quantitative research, survey method has been used. Structural Equation Modeling was applied to test the model. Based on data from 217 active users in Ideshahr, results showed that altruism and reputation had positive effects on knowledge sharing behavior. Moreover, it has been indicated that values of users had not moderated the relation between altruism/reputation and quality/quantity of knowledge sharing behavior.
    Keywords: Values, Reputation, Knowledge Sharing Behavior, Altruism
  • Hamza Khastar, Kamran Abdollahi * Pages 273-294
    This study seeks to identify the critical success factors of teams in the application-development project. To achieve this goal, a qualitative approach and content analysis was utilized. Semi-structured interviews with 14 developers and experts was performed for data collection. A systematic review of previous research shows that after 9 critical success factors. With the analysis interviews, the CSf's raised to 12; including user experience, strategy and project management, support and promotion, business models, planning and goal setting, financial and budgeting, marketing and customer needs, infrastructure, technical issues and design, contextual factors, teamwork and staffing. The results show that the customer experience, teamwork and contextual factors are core categories in the research paradigm model.
    Keywords: Critical Success Factors, Application, Software development, Project Fail
  • Zahra Rahimi, Neda Abdolvand* Pages 295-314
    Social commerce has been introduced as a new approach to increase sales, number of customers and reduce marketing expenditures. This approach is a combination of business, communication between people, as well as communicative and informative technologies based on web 2.0 Its achievement originated from different factors relied on business, individuals, culture, and technology. These factors have been primarily identified on the basis of library researches and classified into six infrastructural groups including: technical, economical and human resources, cultural, rules governing the countries, style of management, and business. Then, it identified priority of the factors by using the fuzzy analytic hierarchy process (AHP). Innovation of this research was to extract a comprehensive list of factors and to prioritize them based on specific conditions in Iran.
    Keywords: AHP Fuzzy, E, Commerce, Social Commerce, Social Networks, Success Factors
  • Saeed Rouhani *, Homa Hamidi Pages 315-334
    This research attempted to evaluate Business Intelligence criteria accelerating further development of Core Banking System with creating meaningful analysis, decision support environment and optimizing the investments. By reviewing the related literature, Business Intelligence criteria were determined and the importance and priority of each criterion specified on the basis of questionnaire and doing Friedman and Binomial tests. This research presented an evaluation model based on the fuzzy multi-criteria decision making (Fuzzy TOPSIS) method. In the fuzzy-based method, weight of each criterion and results of assignable intelligence were described using linguistic terms, which can also be expressed as triangular fuzzy numbers. According to the findings, Risk Management System ranked as the first module with the largest distance from the negative ideal which indicated that this system had appropriate Business Intelligence capabilities to fortify decision support environment.
    Keywords: Business Intelligence, Core Banking Systems, Evaluation Model, Fuzzy TOPSIS Method
  • Saeed Safari *, Reyhaneh Helali Pages 335-350
    The main purpose of this study was to propose a model for assessing the effectiveness of web-based marketing in Iran's airline industry. Thence in the first step after identifying the components of the model on the basis of literature review and opinions of experts in the field of marketing and sales related to airline industry, the final components of the model were extracted .In the second step, the Dematel method has been used to determine the existing relations between criteria. In the following, we utilized the ANP to determine the weight of each criterion with regard to the existing dependency and feedback between criteria as the third step. Finally in the last step of this research three reputable Iranian Companies in the airline industry were ranked by the use of VICTOR method. The results obtained by Dematel method indicated the internal and external communications between criteria of the assessing effectiveness of web-based marketing model. Meanwhile, the results of ANP suggested that “Reliability” was in the first place in terms of weight and importance among all criteria of the model. Result of VICOR showed that Mahan Company had the minimum distance to the ideal level.
    Keywords: E, Marketing Effectiveness, E, Quality, E, Branding, MCDM
  • Mohammad Reza Karimi Alavijeh*, Saeed Khadangi, Mohammad Saleh Torkestani Pages 351-372
    The utilization of 3G and 4G is rapidly increasing and also cellphone users are briskly changing their consumption behavior, using preferences and shopping manner. Accordingly, cellphone manufacturers should create an accurate insight of their target market and provide a “special offer” to their target consumers. In order to reach a correct understanding of the target market, consumption behavior and lifestyle of the submarkets we found the appropriate number of community clusters after criticizing the traditional methods and introducing market segmentation techniques which were based on neural networks. By utilizing the fuzzy Delphi technique, variables of target market segmentation were found. Finally, the obtained clusters and segmentations of the market were refined by using the techniques of K-means and aggregation (Agglomerative). The population of this research included the consumers of mobile in Tehran with a sample of 130 specimens after collecting data through questionnaires, results demonstrated that the Tehran cellphone market was comprised of 5 Clusters, each one are capable of implementing marketing strategy and marketing mix separately with taking into account the competitive advantages of ICT companies to maximize their demand and margin.
    Keywords: Market Segmentation, Self, Organizing Maps, Neural Networks, Data Mining, Delphi, Fuzzy Method, Clustering
  • Ghanbar Mohamadi Elyasi, Reza Zaefarian, Bahareh Mafi * Pages 373-392
    Internet entrepreneurs methods for identification and use of knowledge, skills and insights related to their business, have major impacts on creation and effective management of such businesses. Due to the diversity of learning methods used by internet entrepreneurs, this article intended to identify and prioritize them. In order to do so, semi-structured interviews were conducted with 10 successful internet entrepreneurs and by means of coding method, conventional learning methods for internet entrepreneurs were identified. Then, by distribution and using Friedman analysis of 376 questionnaires, superior learning methods were prioritized. Findings of this study indicated four major sources of learning as follows: learning from teaching – publications, learning from work – task, learning from social-human interaction, and learning from imitation – benchmarking. Furthermore, learning methods prioritization results showed that observation and imitation of best websites, reading websites content, personal thoughts and initiatives of problem solutions are three main methods of learning for Iranian entrepreneurs.
    Keywords: Entrepreneurial Learning, Entrepreneurs Learning Sources, Entrepreneurs Learning Methods, Internet Entrepreneurs
  • Maryam Sadat Motaharinejad, Mohammad Mahdi Zolfagharzadeh*, Ehsan Khadangi, Ali Asghar Sadabadi Pages 393-314
    Nowadays, banks require new devices such as recommender systems to attract and preserve customers. Unlike most recommender systems in which the given recommendation is based on similarities between the preferences of users, this research has employed the classification techniques where customer’s past interests is considered as the most important feature to provide proper banking services for them. In this research, four classifiers including MLP, SVM, KNN, and Naïve Bayes have been used. Firstly, the data set which was related to the services used by different bank customers was pre-processed and four different classification methods were trained by using it. Then, their validations were assessed by the 10-fold cross validation and the best method was selected. Lastly, the final recommender system which was a combination of four classification methods including Naïve Bayes with performance P=%85.4, 5-nn with P=%83.3, MLP with P=%81.4, and MLP with P=%92.6 respectively proposed for recommendation of four banking services including the internet, mobile, internet transfer and paying on the phone is.
    Keywords: Classification, Data Mining, E, Banking, Recommender System
  • Farzad Niknam*, Aliakbar Niknafs Pages 415-434
    Nowadays, researches are faced with large volumes of data. Since a considerable amount of them are unstructured, they cannot be processed naturally. Hence two main challenges in this field are high dimensional of features space and bulk of available data. In this research, a feature selection method based on target features is propose to handle the curse of dimensionality. Moreover, to address the huge volume of data some of prototype selection approaches are utilized. The proposed method in this paper has three essential steps that each step improves the previous ones. Although, the proposed method reached significant results in each phase separately, its best performance obtained via the last phase in terms of classification accuracy rate. To evaluate the performance of the proposed method, it has been compared with three-layer algorithm. The results revealed that the proposed method had significantly better results than the three-layer algorithm in average.
    Keywords: Prototype Selection, Market Prediction, Text Classification, Text Mining