فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال هشتم شماره 1 (بهار 1395)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/05/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدحسین قربانی*، حسن اسدی، محمود گودرزی، مهرزاد حمیدی صفحه 9
    هدف از پژوهش حاضر، تدوین الگوی سنجش سرمایه انسانی در فدراسیون های ورزشی ایران بوده است. این تحقیق، یک پژوهش توصیفی-همبستگی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل روسا، نائب رئیسان، دبیران کل، مدیران کمیته ها، مربیان و کارشناسان فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران می باشد. تعداد 312 نفر، نمونه پژوهش را تشکیل داده که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و هدفمند انتخاب شده اند. جهت گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها، هم از روش های آمار توصیفی و هم استنباطی بهره گرفته شده است. تحلیل عاملی اکتشافی شاخص های سرمایه انسانی، موجب شناسایی هفت عامل انگیزش، مدیریت و رهبری، دانش و مهارت، شایستگی های مرتبط با کار، تعهد، تجربه و کارآفرینی گردید. میزان پایایی کل ابزار برابر با 90/0 بدست آمد. نتایج حاصل از بررسی ساختار عاملی و تحلیل عاملی تاییدی سرمایه انسانی، نشان داد مدل پژوهش دارای برازش مطلوبی بوده و ساختار عاملی در نظر گرفته شده برای آن قابل قبول می باشد (043/0= RMSEA ،90/0GFI=). علاوه براین، مدل از روایی واگرا و همگرای مطلوبی نیز برخوردار بود. مدل و ابزار منتج از این پژوهش، می تواند به عنوان مکملی برای سیستم گزارش دهی مالی و تصمیم گیری های کلان در فدراسیون های ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سرمایه فکری، فدراسیون های ورزشی، مدل سازی، تحلیل عاملی
  • علی اصغر رواسی، عباسعلی گائینی، جواد طلوعی آذر * صفحه 23
    افزایش مقادیر پلاسمایی FIB (فیبرینوژن)، TNFα (عامل نکروز تومور آلفا)، IL-6 (اینترلوکین 6)، HCY (هموسیستئین) وCRP (پروتئین واکنشیc ) به عنوان شاخص های خطر بیماری های قلبی عروقی شناخته شده اند . از این رو هدف، پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته برنامه تمرین هوازی بر شاخص های خطر بیماری های قلبی عروقی در زنان چاق غیر فعال بوده است. 20 زن چاق غیر فعال با Kg/m230 BMI ≥ انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین هوازی و کنترل داوطلب شرکت در پژوهش حاضر شدند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، هفته ای سه جلسه، هر جلسه به مدت 30 دقیقه با 60 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه اجرا شد. از گروه تمرین هوازی و کنترل، قبل و بعد از اتمام برنامه تمرینی در شرایط ناشتا برای سنجش مقادیر متغیرهای پژوهشی با استفاده از روش آزمایشگاهی آنزیم ایموانسی (ELISA) نمونه گیری خونی به عمل آمد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون آماریt همبسته و t مستقل در سطح معناداری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل آماری نشان داد برنامه تمرین هوازی به طور معناداری میزان HCY (001/0p=)، FIB (001/0p=)، TNFα (002/0p=)، IL-6 (038/0p=) و CRP (001/0p=) زنان چاق را کاهش می دهد. همچنین، نتایج آزمون t مستقل نیز نشان داد بین دو گروه تمرین هوازی و کنترل در متغیرهای پژوهشی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P<). یافته های پژوهش حاضر نشان داد یک برنامه 8 هفته ای تمرین هوازی کنترل شده و منظم می تواند نقش موثری در کاهش مقادیر شاخص های التهابی بیماری قلبی عروقی در زنان چاق داشته باشد .
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، هموسیستئین، فیبرینوژن، عامل نکروز تومور آلفا، اینترلوکین 6، پروتئین واکنشیc، زنان چاق غیر فعال
  • سید نصرالله سجادی، زهرا هاشمی، محسن بهنام*، حمیدرضا احمدی، حسین بخشنده صفحه 35
    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی مقالات علمی- پژوهشی مدیریت ورزشی در نشریات تخصصی ایران بود. طرح تحقیق کیفی و روش تحقیق مشاهده ای از نوع تحلیل محتوای کمی بود. جامعه و نمونه پژوهش تمامی مقالات مدیریت ورزشی در نشریه های حرکت، پژوهش در علوم ورزشی، المپیک و علوم حرکتی و ورزش به تعداد 433 مقاله از سال 1378 تا سال 1389 بود. پس از تایید روایی چک لیست توسط متخصصان، پایایی بین کدگذاران با استفاده از آلفای کریپندورف 82/0 بدست آمد. نتایج نشان داد که مهارت های مدیریتی در ورزش (18/37%)، آموزش و ورزش (62/10%) و تئوری های سازمانی در ورزش (46/9%) بیشترین حوزه های کار شده در نشریات تخصصی ایران بودند. در بین اجزای صنعت ورزش، بیشترین مقالات به ورزش دانشگاه و مدارس (20%)، ورزش حرفه ای (5/14%) و آموزش (8%) اختصاص داشت. در رابطه با تمرکز جنسیتی مقالات، 62/16 در صد مقالات بر ورزش مردان، 85/7 درصد بر ورزش زنان و 17/31 درصد بر هر دو جنس متمرکز بود. 34/44 درصد مقالات هم تمرکز جنسیتی شان نامعلوم بود. می توان چنین نتیجه گیری کرد که مقالات انجام شده بطور کامل حوزه های محتوایی و اجزاء صنعت این رشته را پوشش نمی دهند و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در حوزه های محتوایی و اجزاء صنعت ورزش، که کمتر کار شده می باشد. از نظر جنسیتی نیز با اینکه تعادل بهتری نسبت به دو بخش قبلی (حوزه محتوایی و اجزاء صنعت ورزش) وجود دارد اما نیاز است که تحقیقات بیشتری در ورزش زنان انجام شود چرا که 50 درصد جامعه را تشکیل می دهند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، نشریات، مقالات علمی، پژوهشی، صنعت ورزش، مدیریت ورزشی
  • افسانه شمشکی، مهشید حسینی*، مرضیه ثاقب جو، رضا عارفی صفحه 51
    لیپوکالین2 یک آدیپوکاین است که با چاقی، دیابت نوع دوم و مقاومت به انسولین ارتباط نزدیکی دارد. پژوهش حاضر اثر تمرین هوازی بر سطوح پلاسمایی لیپوکالین2، انسولین و مقاومت به انسولین در موش های نر دیابتی را بررسی می کند. تعداد 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 12 هفته ای با وزن 180 تا 240 گرم به طور تصادفی به 3 گروه تمرین دیابتی، کنترل دیابتی و کنترل سالم تقسیم شدند. موش های گروه تمرین دیابتی به مدت شش هفته و پنج روز در هفته برای 40 دقیقه با سرعت 20متر در دقیقه و شیب پنج درجه، تمرین استقامتی انجام دادند. تمام موش ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی و پس از 12 ساعت ناشتایی بیهوش و خون گیری شدند. سطوح پلاسمایی لیپوکالین2 و انسولین به روش الایزا اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که شش هفته تمرین هوازی منجر به افزایش معناداری در سطح پلاسمایی لیپوکالین2 )003/0=(P و کاهش معنادار شاخص مقاومت به انسولین ( 007/ 0P=) در گروه تمرین دیابتی شد. در حالی که تغییرات معناداری در سطوح انسولین در گروه تمرین دیابتی نسبت به گروه کنترل دیابتی (587/0=P) دیده نشد. این پژوهش نشان داد که شش هفته تمرین هوازی ممکن است از طریق افزایش سطح لیپوکالین2 و کاهش مقاومت به انسولین در بهبود اختلالات متابولیکی در بیماری دیابت نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: لیپوکالین2، مقاومت به انسولین، دیابت، چاقی، گلوکز
  • ایوب اسلامی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، نادیه ناظرفرد صفحه 63
    هدف پژوهش حاضر، بررسی و اولویت بندی مولفه های موثر بر خرید روزنامه ورزشی از دیدگاه مردم شهر تهران بود که به روش توصیفی- پیمایشی و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش مردم شهر تهران بودند که با توجه به نامحدود بودن جامعه، نمونه آماری آن بر حسب جدول مورگان 384 نفر تعیین گردید. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن با استفاده از نظرات اساتید و متخصصین تربیت بدنی در امر رسانه تایید و پایایی ابزار از طریق ضریب آلفای کرونباخ (816/0=α) بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و جهت اولویت بندی مولفه های پژوهش از آزمون تحلیل عاملی تاییدی با چرخش واریماکس استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که به ترتیب مولفه محتوا، شکل وظاهر، شهرت و سابقه و نیز تیتر با بار عاملی 852/0، 793/0، 736/0 و 693/0 رتبه های اول تا چهارم را از دیدگاه مردم به خود اختصاص دادند. درنهایت یافته های پژوهش می تواند مسئولان و مدیران روزنامه های ورزشی را در امر شناسایی سلائق مردم و گرایش بیشتر آنان به سمت روزنامه های ورزشی کمک کند.
    کلیدواژگان: محتوا، شکل و ظاهر، شهرت و سابقه، تیتر، روزنامه ورزشی
  • آسیه عباسی دلویی*، سمیه هدایت زاده، احمد عبدی، هاجر عباس زاده صورتی صفحه 77
    هدف از پژوهش حاضر اثر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح سرمی FGF21، آپولیپوپروتئین A-1 و نسبت LDL-C به HDL-C در زنان چاق بود. به همین منظور 20 زن چاق (سن97/1±25/30 سال، قد 06/0±61/1 متر، وزن 67/6±29/85 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 91/1±72/32 کیلوگرم بر متر مربع به طور تصادفی به 2 گروه تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تجربی فعالیت هوازی را با شدت 60-75 درصد ضربان قلب هدف به مدت 8 هفته، هفته ای سه روز و زمان 30 تا 45 دقیقه انجام دادند. آزمون آنالیز واریانس در اندازه گیری مکرر جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. تفاوت معنادار در سطح 05/0> p پذیرفته شد. نتایج تحقیق نشان داد که سطوح سرمی FGF21 در گروه تمرین در دوره 8 هفته بعد از فعالیت افزایش معناداری یافته است
    (008/0 = P) ، اما این افزایش در مقایسه با گروه کنترل معنادار نبود. همچنین سطوح سرمی APO A-1 در گروه تمرین در دوره 8 هفته بعد از فعالیت افزایش معناداری یافته است (021/0 = P) ، اما این افزایش در مقایسه با گروه کنترل معنادار نبود. نسبت LDL-C به HDL-C در دوره 8 هفته بعد از فعالیت هوازی کاهش معنادارییافت (011/0 = P). با توجه به نتایج بالا این احتمال وجود دارد که تمرینات هوازی بتواند از طریق افزایش احتمالی FGF21و همچنین کاهش نسبت LDL-C به HDL-C در جلوگیری از بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی سودمند باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آپولیپوپروتئینA، 1، لیپوپروتئین کم چگال، لیپوپروتئین پرچگال، زنان چاق
  • محمدعلی صاحبکاران*، رحیم رمضانی نژاد، نادر شوندی، منیژه صادقی، محمد ریحانی صفحه 89
    هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد مربیان زن والیبال ایران از دیدگاه ورزشکاران بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ورزشکاران (83 نفر) شاغل در لیگ برتر والیبال ایران (1391) بودند که همه آنها به عنوان نمونه آماری در پژوهش حاضر شرکت کردند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته حاوی 42 شاخص ارزیابی عملکرد مربیان والیبال بود که در یک مقیاس پنج ارزشی لیکرتی (از بسیارکم با نمره 1 تا بسیار زیاد با نمره 5) قرار داشت. ضمنا 10 نفر از اساتید صاحب نظر، مربیان و کارشناسان با سابقه والیبال روایی صوری و محتوایی ابزار را تایید کردند و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد (94/0 =α). داده های پژوهش نیز از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متمایل، آزمون فریدمن و آزمون تعقیبی ویل کاکسون در سطح معنی داری 05/0 p≤ استفاده گردید. پس از تحلیل عاملی داده ها از 42 شاخص ارزیابی عملکرد، یک شاخص حذف و 41 شاخص در هفت عامل به نام مهارت های فنی، مهارت های تاکتیکی، روابط حرفه ای، مدیریت تیم، عامل مهارت های روان شناختی، عامل مهارت های اجتماعی - ارتباطی و عامل تجربه و سابقه ورزشی قرار گرفت که به ترتیب مهم ترین عوامل ارزیابی عملکرد مربیان زن والیبال ایران شناخته شدند. ضمنا بین اولویت اکثر عوامل ارزیابی عملکرد مربیان تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0≥p). بنابراین با توجه به اولویت بالای عامل مهارت های فنی و مهارت های تاکتیکی، کارشناسان و مدیران ورزشی باید بیشتر به شایستگی های فنی و تاکتیکی مربیان زن برای رشد و توسعه سریع ورزش والیبال بانوان تمرکز کنند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مربی والیبال، مدیریت تیم، مهارت های فنی، لیگ برتر
  • سلمان جعفری، اصغر محمودی*، سجاد مبصری، لیلا شرقی صفحه 105
    هدف از اجرای این تحقیق بررسی تاثیر یک دوره تمرینات تناوبی سرعتی بر روی تغییرات سطوح سرمی لپتین و لیپوپروتئین های LDL و HDL نوجوانان پسر غیر فعال دارای اضافه وزن بود. روش پژوهش نیمه تجربی بود و جامعه آماری آن را کلیه نوجوانان 14 تا 16 ساله شهرستان مراغه تشکیل داده بودند که پس از فراخوان عمومی 40 نفر به صورت داوطلبانه و نمونه در دسترس انتخاب شدند. این افراد به دو گروه 20 نفری کنترل و تمرین تقسیم شدند. قبل و بعد از تمرینات از هر نفر آزمایش خون گرفته و میزان لپتین، لیپوپروتئین های LDL و HDL آنها از طریق الایزا اندازه گیری شد. دوره تمرینی شامل 8 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی همبسته و تی مستقل با سطح معنی داری (05/0p≤) استفاده گردید. نتایج نشان داد هشت هفته تمرینات تناوبی سرعتی باعث کاهش معنی دار لپتین و لیپوپروتئین LDL و افزایش معنی دار لیپوپروتئین HDL سرم مشارکت کننده ها گردید (05/0p≤). تمرینات تناوبی سرعتی بر میزان تغییرات سطوح سرمی لپتین و لیپوپروتئین های LDL و HDL تاثیر معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی سرعتی، لپتین، لیپوپروتئین LDL، لیپوپروتئین HDL، سایتوکین
  • محمد مازیاری*، سید محمد کاشف، میرحسن سیدعامری صفحه 119
    هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه علل بی انگیزگی دانش آموزان از مشارکت در فعالیت های تربیت بدنی از دیدگاه دبیران تربیت بدنی و دانش آموزان متوسطه و ارتباط آن با حمایت اجتماعی فراهم شده از سوی دبیران تربیت بدنی می باشد. این تحقیق توصیفی-همبستگی و از نوع پیمایشی است که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دبیران تربیت بدنی و دانش آموزان پایه های دوم و سوم مقطع متوسطه شهرستان بوکان می باشد. که 381 دانش آموز به روش تصادفی، خوشه ای، چند مرحله ای و تمامی دبیران(32نفر) به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بی انگیزگی در تربیت بدنی شن و همکاران(2010) و مقیاس رفتار بین فردی پلیتر و همکاران(2008) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن، همبستگی اسپیرمن و «U» مان- ویتنی انجام شد. نتایج نشان داد از دیدگاه دانش آموزان و دبیران تربیت بدنی به ترتیب، مهمترین عامل بی انگیزگی دانش آموزان جذاب نبودن فعالیت ها و تلاش ناکافی می باشند. نتایج تحقیق نشان داد بین دیدگاه دبیران تربیت بدنی و دانش آموزان درباره علل بی انگیزگی دانش آموزان تفاوت معنی دار وجود دارد. همچنین از دیدگاه دانش آموزان، بین حمایت اجتماعی فراهم شده از سوی دبیران تربیت بدنی و علل بی انگیزگی دانش آموزان(کمبود توانایی ، تلاش ناکافی ، ارزشمند نبودن فعالیت ها و جذاب نبودن فعالیت ها) رابطه منفی و معنی-داری وجود دارد، ولی از دیدگاه دبیران تربیت بدنی رابطه معنی داری وجود ندارد. با توجه به اینکه، کاهش رفتار حمایتی دبیران تربیت-بدنی می تواند منجر به بی انگیزگی دانش آموزان شود پیشنهاد می گردد دبیران تربیت بدنی ماهیت چند بعدی بی انگیزگی را شناسایی و با افزایش حمایت اجتماعی از دانش آموزان، مشارکت آنان را در فعالیت های تربیت بدنی توسعه دهند.
    کلیدواژگان: انگیزش، حمایت اجتماعی، تربیت بدنی، دبیران تربیت بدنی، دانش آموزان متوسطه
  • اکرم رشیدی*، غلامرضا شریفی صفحه 133
    استئاتوهپاتیت غیرالکلی یک اختلال کبدی همراه با تجمع تری گلیسیرید در کبد است و مرتبط با سندروم متابولیکی از قبیل چاقی، دیابت قندی و هایپرلیپیدمیا است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات هوازی، برسطوحALT ، AST، انسولین و گلوکز ناشتا درمبتلایان به استئاتوهپاتیت غیرالکلی بود. 20 فرد بیمار به دو گروه تمرین هوازی و گروه کنترل(10=n) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه، شامل10 دقیقه گرم کردن، دویدن با شدت 55 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه و 5 دقیقه سرد کردن شرکت نمودند. نمونه خون وریدی آن ها قبل و پس از 8 هفته تمرین در هر دو گروه جمع آوری شد. جهت تحلیل آماری از تحلیل واریانس مکرر(ANOVA) با عامل بین گروهی(2*2) استفاده شد. نتایج این مطالعه در گروه تمرین هوازی کاهش معنادار در سطوح سرمی(000/0=P) ALT و(001/0=P) AST،گلوکز ناشتا(024/0=P) و انسولین ناشتا(000/0=P)، شاخص مقاومت به انسولین(000/0=P)، اندازه دور کمر (04/0=P)، وزن(033/0=P) و شاخص توده بدنی(03/0=P) را نشان داد، اما در گروه کنترل تغییری دیده نشد. با توجه به مطالعه حاضر، برنامه تمرین هوازی کنترل شده می تواند روش درمانی مفید برای بیماران استئاتوهپاتیت غیرالکلی باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، ALT، AST، گلوکز ناشتا، انسولین و استئاتوهپاتیت غیرالکلی
  • محمدتقی خورند*، بهرام میرزاییان، اصغر برابری صفحه 147
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه مدیریت سرسختی ورزشکاران حرفه ای، نیمه حرفه ای و مبتدی بود. بدین منظور90 نفر از مردان ورزشکار باشگاه های استان مازندران به عنوان نمونه تحقیق به صورت تصادفی انتخاب و در سه گروه مساوی حرفه ای، نیمه حرفه ای و مبتدی گروه بندی شدند. برای
    جمع آوری داده ها از آزمون پرسشنامه سرسختی اهواز و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن 17 و روش های آماری توصیفی، استنباطی و تحلیل واریانس تک متغیری آنوا و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد. یافته ها نشان داد که سرسختی روانشناختی در سه گروه ورزشکاران تفاوت معنی داری وجود دارد. بدین معنی که ورزشکار حرفه ای از سرسختی بالاتری نسبت به دوگروه از ورزشکار مبتدی و نیمه حرفه ای برخوردارند. همچنین هیچگونه تفاوت معنی داری بین نمرات دو گروه ورزشکار نیمه حرفه ای و مبتدی مشاهده نشد. در مجموع می توان چنین نتیجه گیری کرد که میزان سختکوشی ورزشکاران حرفه ای نسبت دو گروه دیگر بیشتر بوده و فعالیت های بدنی و رقابت های ورزشی تاثیرات مثبتی را برروی متغیر شخصیتی سختکوشی داشته یا اینکه افراد سختکوش تمایل بیشتری به شرکت در فعالیت های ورزشی دارند.
    کلیدواژگان: سرسختی، ورزشکار، حرفه ای، نیمه حرفه ای، مبتدی
|
  • Mohammad Hossein Ghorbani*, Hasan Asadi, Mahmoud Goodarzi, Mehrzad Hamidi Page 9
    The aim of the present study was to develop human capital measurement model in Iran sports federations. This study was descriptive-correlation and an applied research. The statistical population included presidents, vice-presidents, general secretaries, committee's managers, coaches and experts in sports federations of Islamic Republicof Iran. The study sample consisted of 312 subjects who were selected with stratified and purposive sampling method. In order to collect data, a researcher-made questionnaire was used and for data analysis, both descriptive and inferential statistics were applied. Exploratory factor analysis of human capital indicators showed that this concept consisted of seven factors named motivation, management and leadership, knowledge and skills, competencies, commitment, experience, and entrepreneurship. The reliability of the questionnaire was 0.90. The results of factorial structure and confirmatory factor analysis of human capital showed that the model had a good fit and its factorial structure was acceptable (RMSEA=0.043¡ GFI=0.90). Furthermore, the model also had good divergent and convergent validity. Model and tools derived from this study can be served as a supplement to the financial reporting system and macro decision makings in sports federations.
    Keywords: human capital, intellectual capital, sport federations, modeling, factorial analysis
  • Ali Asghar Ravasi, Abbas Ali Gaeini, Javad Tolouei Azar* Page 23
    The rise in plasma levels of FIB (fibrinogen), TNFα (tumor necrosis factor-alpha), IL- 6 (Interleukin-6), HCY (homocysteine), and CRP (C-reactive protein) are known to be indexes of risk factors for cardiovascular events. The aim of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of an aerobic exercise program on indexes of risk factors for cardiovascular events in inactive obese women. 20 inactive obese women with BMI≥30 kg/m2 were volunteered to take part in this study and were randomly divided into two groups of aerobic and control. The exercise program consisted of 8 weeks, three sessions per week, each session 30 min. with 60-65% MHR. Before and after the exercise protocol, blood samples of both groups (in fasting state) were collected by ELISA method to measure the variables under study. The data were analyzed through paired t test and independent t test (P
    Keywords: aerobic exercise, HCY, FIB, TNFα IL, 6, CRP, inactive obese women
  • Seyyed Nasrollah Sajjadi, Zahra Hashemi, Mohsen Behnam*, Hamid Reza Ahmadi, Hossein Bakhshandeh Page 35
    The aim of this study was to evaluate sport management science-research articles in Iran specialist journals. The design of the study was qualitative and research method was observation, quantitative content analysis. The population and sample consisted of all sport management articles in Harakat, Research on Sport Sciences, Olympic and Movement Science & Sport journals (N=433) from 1999 to 2010. After the validity of the checklist was confirmed by experts, the reliability among coders was obtained 0.82 using Krippendorff alpha. The results showed that managerial skills in sport (37.18%), education and sport (10.62%) and organizational theories in sport (9.46%) were the most studied areas in Iran specialist journals. Among sport industry segments, the most articles were dedicated to university and school sport (20%), professional sport (14.5%), and education (8%). Regarding the gender in articles, 16.62% focused on men sport, 7.85% on women sport, and 31.17% on both genders. Gender focus of 44.34% of articles was unknown. It can be concluded that these articles did not cover all content areas and sport industry segments, and there is a need to carry out more research on content areas and sport industry segments that had received less attention. Regarding gender, although there was a better balance in comparison with the two previous sections (content areas and sport industry segments), there is a need to conduct more research on women sport because they comprise 50% of society population.
    Keywords: content analysis_journals_science – research articles_sport industry_sport management
  • Afsaneh Shemshaki, Mahshid Hosseini*, Marzieh Saghebjoo, Reza Arefi Page 51
    Lipocalin -2 is an adipokine which is closely related to obesity, type-2 diabetes and insulin resistance. The present study investigated the effect of aerobic training on plasma levels of Lipocalin-2, insulin and insulin resistance in diabetic male rats. 30 male Wistar rats (12 weeks old, weight: 180-240 gr) were randomly divided into 3 groups of diabetic training, diabetic control and healthy control. The rats of diabetic training group performed endurance training for 6 weeks, 5 days per week, 40 min. per session, speed of 20 m/min. with a slope of 5 degrees. All rats were anesthetized 48 hours after the last training session and after 12 hours of fasting and their blood samples were collected. Plasma levels of Lipocalin-2 and insulin were measured by ELISA method. Data were analyzed by one-way analysis of variance and Tukey post hoc test. The results of one-way ANOVA showed that 6 weeks of aerobic training significantly increased Lipocalin-2 plasma levels (P=0.003) and significantly decreased insulin resistance index (P=0.007) in diabetic training group while there were no significant changes in insulin levels in diabetic training group compared to the diabetic control group (P=0.587). This study showed that 6 weeks of aerobic training may play a role in improving metabolic abnormalities in diabetes through an increase in Lipocalin-2 level and a decrease in insulin resistance.
    Keywords: lipocalin, 2, insulin resistance, diabetes, obesity, glucose
  • Ayyoub Eslami*, Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi, Nadieh Nazerfard Page 63
    This study aimed at examining and prioritizing those components influencing purchase of sports magazines from the viewpoints of Tehran citizens which was carried out by a field descriptive-survey method. The statistical population included Tehran citizens and due to this unlimited population, the statistics sample was determined as 384 subjects according to Morgan Table. A researcher-made questionnaire was used and its validity was confirmed by physical education in media professors and experts, and its stability was acquired by Cronbach's alpha coefficient (α=0.816). Descriptive statistics were used to analyze the demographic characteristics and the confirmatory factor analysis test with Varimax rotation was used to prioritize the variables. The findings showed that the variables of content, appearance, popularity and background and title occupied the first to fourth place with factor loadings of 0.852, 0.793, 0.736 and 0.693 respectively from the viewpoints of citizens. In conclusion, these findings can help authorities and managers of sports magazines to understand citizen's taste and their tendency to sports magazines.
    Keywords: content, appearance, popularity, background, title, sports magazine
  • Asieh Abbassi Daloii*, Somayeh Hedayatzadeh, Ahmad Abdi, Hajar Abbaszadeh Sourati Page 77
    The aim of the present study was the effect of 8 weeks of aerobic exercise on serum levels of FGF21, Apolipoprotein A-1 and LDL-C to HDL-C ratio in obese women. 20 obese women (age 30.25 ± 1.97 yr, height 1.61 ± 0.06 m, weight 85.29 ± 6.67 kg, BMI 32.72 ± 1.91 kg/m2) were randomly divided into 2 groups: aerobic exercise and control. Subjects in the experimental group performed aerobic exercise at intensity of 60-75% target heart rate for 8 weeks, 3 days per week for 30-45 minutes. Analysis of variance with repeated measures was used to analyze the data. Significant difference at P˂0.05 was accepted. The results showed that serum levels of FGF21 in the exercise group significantly increased (P=0.008) after 8 weeks of exercise but this increase was not significant compared to the control group. Also, serum levels of APO A-1 significantly increased (P=0.021) in the exercise group after 8 weeks of exercise but this increase was not significant compared to the control group. The ratio of LDLC to HDL-C significantly reduced (P=0.011) after 8 weeks of aerobic exercise. It is possible that aerobic exercise can help prevent many diseases associated with obesity through a probable increase in FGF21 as well as a reduction in LDL-C to HDL-C ratio.
    Keywords: aerobic exercise, APO A, 1, LDL, C, HDL, C, obese women
  • Mohammad Ali Sahebkaran*, Rahim Ramzaninejad, Nader Shavandi, Manijeh Sadeghi, Mohammad Riehani Page 89
    The aim of this study was to identify and prioritize the performance evaluation indicators in female volleyball coaches in Iran from athlete's points of view. Thestatistical population included all athletes (N=83) employed in Iran volleyball premier league in 2012. The statistical sample equaled the population. A researcher-made questionnaire including 42 performance evaluation indicators of volleyball coaches in a 5-point Likert scale (1=very low to 5=very high) was used. Meanwhile, 10professors and experienced volleyball experts and coaches confirmed the face and content validity of this questionnaire. The reliability was also calculated by Cronbachalpha (α=0.94). In order to analyze the data, the exploratory factor analysis with direct oblimin rotation, the Friedman test and Wilcoxon post hoc test at P≤0.05 were used. After factor analysis of data, out of 42 performance evaluation indicators, one was eliminated, and 41 indicators were categorized into 7 factors including: technical skills, tactical skills, professional relationships, team management, psychological skill, social -communication skills, and experience and athletic background. These factors were recognized as the most important factors in performance evaluation of female volleyball coaches in Iran. Also, there was a significant difference in the priorities of most performance evaluation factors of coaches (P≤0.05). Considering the high priority of technical skills and tactical skills, sport experts and managers should pay more attention to technical and tactical competencies of female coaches for a faster growth and development of volleyball for women.
    Keywords: performance evaluation, volleyball coach, team management, technical skill, premier league
  • Salman Jafari, Asghar Mahmoodi*, Sajjad Mobseri, Leila Sharghi Page 105
    The aim of the present study was to investigate the effect of sprint interval training on changes of serum levels of leptin and LDL and HDL lipoproteins in overweight male inactive adolescents. The method was quasi-experimental and the population consisted of all adolescents aged between 14 and 16 from Maragheh city. 40 subjects were selected voluntarily by convenience sampling method after a public call. The subjects were divided into two groups of control and training (each group 20 subjects). Blood samples were collected before and after the training and leptin, LDL and HDL lipoproteins were measured by ELISA. The training protocol consisted of 8 weeks, 3 sessions per week. To analyze the data, t test and paired t test (P≤0.05) were used. Results showed that 8 weeks of sprint interval training significantly reduced serum leptin and LDL lipoprotein and significantly increased HDL lipoprotein (P≤0.05). Sprint interval training had a significant effect on changes in serum levels of leptin and LDL and HDL lipoproteins.
    Keywords: sprint interval training, leptin, LDL lipoprotein, HDL lipoprotein, cytokine
  • Mohammad Mazyari*, Seyyed Mohammad Kashef, Mir Hasan Seyyed Ameri Page 119
    The aim of this study was to investigate and compare amotivation reasons of high school students to participate in physical education activities from the viewpoints of physical education (PE) teachers and students and the relationship between amotivation and social support provided by PE teachers. This study was a descriptivecorrelation survey conducted as a field study. The statistical population involved all PE teachers and 2nd and 3rd high school students of Bookan city. 381 students were selected by multi-level cluster random sampling method as well as all 32 teachers as the sample of this study. For data collection, Questionnaire of Amotivation in Physical Education by Shen et al. (2010), and Interpersonal Behavior Scale by Pelletier et al. (2008) were used. Friedman test, Spearman test of correlation and U Mann Whitney test were used for data analysis. The results showed that unappealing activities and insufficient effort was the most important reason for students’ amotivation from the viewpoints of students and PE teachers. The results revealed a significant difference between teachers’ and students’ viewpoints in amotivation reasons. Also, there was a negative and significant relationship between PE teachers’ social support and students’ amotivation reasons (lack of competencies, insufficient effort, valueless activities and unappealing activities) from students’ viewpoints. However, from PE teachers’ viewpoints, there was no significant relationship between the variables. As a reduction in PE teacher's support behavior can result in student's amotivation, it is recommended that PE teachers should identify the multi-lateral nature of amotivation and improve student's participation in Physical education activities through an increase in social support.
    Keywords: motivation, social support, physical education, physical education teachers, high school students
  • Akram Rashidi*, Gholam Reza Sharifi Page 133
    Nonalcoholic steatohepatitis is a liver disorder that is accompanied with accumulation of triglyceride in hepatocyte and is related to metabolic syndromes such as obesity, diabetes mellitus and hyperlipidemia. The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic training on ALT ,AST, insulin and fasting glucose levels in the patients suffering from nonalcoholic steatohepatitis. 20 patients were divided into two groups: aerobic training (n=10) and control (n=10). Aerobic training protocol included warmup (10 min.), running (55-75% of maximum heart rate) and cool-down (5 min.) for 8 weeks, 3 sessions per week. Blood samples were collected before and after 8 weeks of training in both groups. All data were analyzed using ANOVA with repeated measures with intergroup factor (2*2). The results showed that serum levels of ALT (P=0.000), AST (P=0.001), fasting glucose (P=0.024), fasting insulin (P=0.000), insulin resistance (P=0.000), waist (P=0.04), weight (P=0.033) and body mass index (P=0.03) significantly decreased in aerobic training group, but no changes were observed in the control group. Considering the present study, a controlled aerobic training protocol can be a helpful treatment for nonalcoholic steatohepatitis patients.
    Keywords: aerobic training, ALT, AST, fasting glucose, insulin, nonalcoholic steatohepatitis
  • Mohammad Taghi Khorand*, Bahram Mirzaiyan, Asghar Barabari Page 147
    The aim of the present study was to compare hardiness management in professional, semi-professional and novice athletes. 90 male athletes of Mazandaran clubs wererandomly selected as the sample of the study and divided into three equal groups: professional, semi-professional and novice. For data collection, Ahvaz Hardiness Questionnaire was used. For data analysis, SPSS17 software and descriptive and inferential statistics and univariate analysis of variance and LSD post hoc test were used. Results showed a significant difference in psychological hardiness among three groups, that is to say professional athletes had more hardiness than semi-professional and novice groups. Also, there were no significant differences in the scores of semiprofessional and novice groups. It can be concluded that professional athlete's hardiness was more than other groups and physical activities and sport competitions had a positive effect on personal variable of hardiness or diligent people have more tendency to participate in sport activities.
    Keywords: hardiness, athlete, professional, semi, professional, novice