فهرست مطالب

Journal of Health Literacy
Volume:1 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مطالعه پژوهشی
  • ایرج ضاربان، حسین ایزدی راد*، خیر محمد جدگال صفحات 71-82
    زمینه و هدف
    سواد سلامت عنصری مهم در توانایی یک زن برای شرکت در فعالیت های ارتقای سلامت و پیشگیری برای خود و خانواده اش محسوب می شود. .از این رو هدف این مطالعه، تعیین وضعیت سواد سلامت،ارتباط سطح سواد سلامت با وضعیت سلامت عمومی و استفاده از خدمات درمانی وهمچنین اتخاذ رفتارهای پیشگیرانه در جمعیت زنان شهری بلوچستان بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی تحلیلی بود که بر روی 247 زن 18 تا 65 سال ساکن در شهرهای منطقه بلوچستان انجام شد. نمونه ها با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش شامل پرسشنامه سنجش سواد سلامت بزرگسالان جمعیت شهری ایران و پرسشنامه GHQ28 جهت بررسی وضعیت سلامت عمومی و استفاده از خدمات درمانی و اتخاذ رفتارهای پیشگیرانه بود که به روش مصاحبه درب منزل تکمیل گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمونهای آماری کای دو، من ویتنی و کروسکال-والیس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطح سواد سلامت در 4/32% از زنان در محدوده کافی، 4/34% درحد مرزی و 2/33% درحد ناکافی بود. سواد سلامت ناکافی در افراد جوانتر و خانه دار با تحصیلات کمتر و درآمد پایین تر فراوانی بیشتری داشت(001/0>P) همچنین افراد با سطح سواد سلامت بالاتر، وضعیت سلامت عمومی خود را بهتر ارزیابی کردند و بیش از سایرین نسبت به انجام غربالگری مبادرت ورزیدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش سطح سواد سلامت را در زنان بلوچستان ناکافی نشان داد لذا تدوین برنامه های جامع، ایجاد رسانه ها و مواد آموزشی ساده ، قابل فهم و دسترس و همچنین مداخلات آموزشی تئوری محور برای افراد با سواد سلامت ناکافی می توان گامی موثر برای توسعه مهارت های سواد سلامت و ارتقاء سلامت در جامعه برداشت
    کلیدواژگان: سواد سلامت، وضعیت سلامت عمومی، خدمات سلامت، زنان
  • انیس میری*، محمد علی قنبری، علی نجفی صفحات 83-91
    زمینه و هدف
    سواد سلامت شامل مجموعه ای از مهارت های خواندن، شنیدن، تجزیه و تحلیل، تصمیم گیری و توانا یی به کارگیری این مهارت ها درموقعیت های سلامتی است .هدف از مطالعه ی حاضر تعیین رابطه بین سواد سلامت و سرعت بهبود بیماران قلبی عروقی پس از انجام جراحی بای پس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کاربردی به روش پیمایشی تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران قلبی کرونر بود که جراحی بای پس رادر بیمارستان قائم مشهد در نیمه اول سال 1394 انجام داده بودندو دست کم یک پنج روز از عمل جراحی آنان گذشته بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه سواد سلامت عملکردی در بزرگسالان و پرسشنامه محقق ساخته سرعت بهبود بیماری بود که روایی و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت. داده ها به روش پرسشگری بر بالین بیماران جمع آوری و با استفاده از نرم افزارspss و آزمون های Chi-Squarو Mann Whitney تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه های مختلف سنی و جنسیت از نظر سواد سلامت وجود نداشت . اما بین افراد با سطوح تحصیلات متفاوت، از نظر میزان سواد سلامت تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین، تفاوت معنی داری بین عوارض بعد از عمل جراحی و مدت زمان بستری در بخش جراحی، از نظرمیزان سواد سلامت وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اغلب بیماران مورد بررسی دارای سواد سلامت ناکافی و مرزی بوده اند. این بیماران برای فهم و به کاربردن اطلاعات بهداشتی نیازبه توضیحات بیشتر دارند و لازم است زمان بیشتری را صرف برقراری ارتباط با کادر درمانی خود جهت کسب اطلاعات به زبان ساده ترو قابل فهم تر کنند.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعات سلامت، بیماری های قلبی، عروقی، سرعت بهبود، جراحی بای پس
  • فاطمه حسینی، طیبه میرزایی*، علی راوری، علی اکبری صفحات 92-99
    زمینه و هدف
    سواد سلامت میزان ظرفیت هر فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه از خدمات سلامتی است که برای تصمیم گیری متناسب در این حوزه ضروری می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت و کیفیت زندگی در بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 137 نفر از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی شهر رفسنجان انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سواد سلامت عملکردی بزرگسالان TOFHLA، و پرسشنامه 36 SF انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS18 و با به کارگیری آزمون های آماری آنوا ، و کای اسکور و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمره کلی کیفیت زندگی و سطح سواد سلامت در سالمندان به ترتیب 9047 /58 و 07/57±45100/60 بود. سواد سلامت به عنوان پیشگویی کننده نمره کیفیت زندگی بود(001 /=0p و 064/0r=). آزمون آنالیز واریانس یک طرفه بین سطح سواد سلامت با جنس، و آزمون کای اسکوئر نشان داد با متغیرهای نحوه ی زندگی، تحصیلات، کارآمد دانستن خود، دچار بیماری بودن رابطه ی معنی داری دارد. ولی سطح سواد سلامت با متغیرهای وضعیت تاهل، جنس، رضایت از وضعیت اقتصادی، و مصرف دارو رابطه معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    با برنامه ریزی و طراحی برنامه های آموزشی مفید در زمینه سواد سلامت متناسب با سالمندان می توان جهت توسعه مهارت های سواد سلامت در جامعه گامی موثر برداشت و کیفیت زندگی سالمندان را ارتقا داد.
    کلیدواژگان: سالمندان، سواد سلامت، کیفیت زندگی
  • سارا اقدمی زاده، فرحناز محمدی شاهبلاغی*، کیان نوروزی، سیده فاطمه رضایی کوشالشاه، مرجان فرضی صفحات 100-108
    زمینه و هدف
    موسیقی درمانی یک مداخله ارزان، غیر تهاجمی می باشد و می تواند بعنوان مداخله ای غیر دارویی، توسط پرستاران، داوطلبان و اعضای خانواده سالمند، جهت ارتقای سلامت روانشناختی بیماران مورد استفاده قرارگیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر موسیقی انتخابی بر رفتارهای بی قراری افراد سالمند مبتلا به آلزایمر مقیم سراهای سالمندان شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت نیمه تجربی انجام شد.34 نفر از سالمندان مبتلا به آلزایمر دارای رفتارهای بی قراری انتخاب و به روش تصادفی به دوگروه مداخله(17 نفر) و کنترل(17 نفر) تخصیص داده شدند. موسیقی های انتخابی سالمندان با نظر سالمند یا در صورت نقص شناختی شدید آنها، با نظر خانواده وی بر روی لوح فشرده جمع آوری گردید و بوسیله هدفون، هفته ای 3 جلسه، بعدازظهر ها و هر جلسه بمدت 30-20 دقیقه طی مدت یک ماه و نیم برای اعضای گروه مداخله پخش گردید. گروه کنترل اقدامات مراقبتی معمول روزانه ی سرا را دریافت کردند. داده در 4 مرحله گردآوری شد: پیش آزمون، پس آزمون1(جلسه نهم)، پس آزمون2(جلسه هجدهم) و پیگیری(یک ماه پس از اتمام مداخله). ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه بی قراری کوهن-منسفیلد (1986) و آزمون مختصر روانی (1972) بود. داده ها توسط آزمون t، ANOVA ،MANOVA در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از موسیقی درمانی انتخابی ، بین گروه های مداخله و کنترل از نظر وقوع رفتار بی قراری اختلاف معنادار وجود نداشت (05/0 p>). در صورتیکه بعد از اجرای مداخله در هر سه مرحله اندازه گیری کاهش معنادار در میزان رفتار های بی قراری مشاهده شد(05/ 0 P<).
    نتیجه گیری
    موسیقی درمانی یک مداخله غیر تهاجمی برای بهبود رفتارهای بی قراری سالمندان مبتلا به آلزایمر بوده که قابل اجرا توسط پرستاران در مراکز نگهداری سالمندان می باشد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی انتخابی، آلزایمر، بی قراری، سالمندان
  • فرنوش سادات حسینی، آناهیتا خدابخشی کولایی*، داوود تقوایی صفحات 109-117
    زمینه و هدف
    در تحقیقات پیشین تاثیر شادکامی و کیفیت زندگی در سلامت جسمانی و روانی نشان داده شده است. علاوه براین، با توجه به این که جمعیت سالمندان پیوسته در حال افزایش است، از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فیلم درمانی بر شادکامی و کیفیت زندگی سالمندان زن می باشد..
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه آزمایشی با پیش و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش سالمندان مقیم در آسایشگاه کهریزک بود. 24 سالمند بر اساس ملاک های ورود انتخاب شدند. آنها در دو گروه آزمایشی و کنترل تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش جلسات فیلم درمانی را در طول هشت جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط 90 دقیقه ) دریافت کردند. در این تحقیق از پرسشنامه شاخص شادکامی آکسفورد (OHI) و فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL- BREF) استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین میانگین نمرات شادکامی در سالمندان، قبل (28.33M=) و بعد از فعالیت فیلم درمانی (53M=) وجود دارد (0.009=sig، 8.42=F). همچنین، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات کیفیت زندگی سالمندان، قبل (99.5M=) و بعد (105.7M=) از فیلم درمانی (3.11=F، 0.09=sig) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    فیلم درمانی تاثیر مثبت معناداری در شادکامی و تاثیر نسبی در کیفیت زندگی سالمندان دارد. لذا، می تواند بعنوان رویکرد درمانی جایگزین یا روش مکمل در کنار درمان های موجود برای بهبود شادکامی در میان سالمندان مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: فیلم درمانی گروهی، شادکامی، کیفیت زندگی، سالمندان
  • محمد توکل، محسن ناصری راد*، اما آوانسیان، سارا انیس، هراند آبراهامیان صفحات 118-128
    زمینه و هدف
    در ایران به منظور کاهش عوارض بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی سوء مصرف مواد مخدر اقدام به راه اندازی مراکز کاهش آسیب شده است. با این حال، کیفیت ارائه خدمات در این مراکز از اصلی ترین مسائل پیش روی دستگاه های ذیربط است. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت و تفاوت ارائه خدمات کاهش آسیب در مراکز گذری و سرپناه های شبانه سازمان بهزیستی اجرا شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی و مقطعی است. جمعیت آماری شامل مراجعه کنندگان به مراکز کاهش آسیب (گذری و سرپناه شبانه) است. حجم نمونه برابر 268 نفر است. در انتخاب نمونه از روش نمونه گیری احتمالی طبقه ای تصادفی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تطبیق یافته سنجش کیفیت خدمات (SERVQUAL) پاراسورامان و همکارانش است. داده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 22.0 و آزمون t همبسته، فریدمن و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین انتظارات مراجعه کنندگان از کیفیت کلی ارائه خدمات کاهش آسیب و ادراکات آنان از آن تفاوت معناداری وجود دارد (01/0p<). علاوه بر این، بین انتظارات مراجعه کنندگان از کیفیت هر یک از ابعاد خدمات کاهش آسیب و ادراکات آنان از ابعاد متناظر آن ها تفاوت معناداری وجود دارد (01/0p<). ابعاد شرایط فیزیکی، قابلیت اطمینان، پاسخگویی، همدلی و تضمین و مراکز کاهش آسیب نجات زندگی، ققنوس، آرامش، آساک و هدایت به ترتیب کمترین و بیشترین رتبه میانگین را داشتند.
    نتیجه گیری
    خدمات ارائه شده به افراد مراجعه کننده به مراکز گذری و سرپناه های شبانه احتمال کاهش پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی سوء مصرف مواد مخدر را در آن ها و جامعه افزایش می دهد. مراجعه کنندگان به مراکز گذری و سرپناه های شبانه به کیفیت خدمات کاهش آسیب به عنوان مکانیسمی حمایتی می نگرند که نیاز به حمایت دولت برای افزایش کیفیت برنامه ها و خدمات کاهش آسیب دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، سوء مصرف مواد، کاهش آسیب، مرکز گذری، سرپناه شبانه
  • مهناز صلحی، محبوبه شیرزاد* صفحات 129-136
    زمینه و هدف
    تغذیه غلط یکی از مهمترین عوامل خطرساز بیماری های عروقی، فشار خون، دیابت و چاقیست. هدف این مطالعه تعیین وضعیت مصرف میوه و سبزیجات در دانشجویان دختر خوابگاهی و عوامل پیش بینی کننده آن براساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی_تحلیلی که روی 300 نفر از دانشجویان دختر خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران با روش نمونه گیری تصادفی انجام شد، ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای حاوی 13 سوال دموگرافیک،42 سوال مصرف روزانه میوه و سبزی،2 سوال قصد رفتاری،15 سوال نگرش،5 سوال هنجارهای انتزاعی،7 سوال کنترل رفتاری درک شده و 5 سوال عوامل قادر کننده بود که اعتبار و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی کسب شد. داده ها در نرم افزارspss نسخه 18 با استفاده از روش های توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    86 درصد نمونه از قصد رفتاری مطلوب، همه آنان از نگرش مطلوب ، 63 درصد از هنجارهای انتزاعی مطلوب و 78 درصد از کنترل رفتاری درک شده مطلوب و7/84 درصد از عوامل قادرکننده مطلوب برخوردار بودند. براساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی میان رفتار مصرف میوه و سبزی با قصد، رفتار درک شده و عوامل قادرکننده همبستگی معنی دار به دست آمدو قصد رفتاری، کنترل رفتاری درک شده و عوامل قادر کننده پیشگویی کننده های مصرف میوه و سبزی در این دانشجویان بود.
    نتیجه گیری
    قصد رفتاری، کنترل رفتاری درک شده و عوامل قادر کننده پیشگویی کننده های مهم مصرف میوه و سبزی در این دانشجویان هستند.
    کلیدواژگان: مصرف میوه و سبزیجات، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، دانشجویان خوابگاهی
|
  • Iraj Zareban, Hossien Izadirad*, Khirmohammad Jadgal Pages 71-82
    Background And Objective
    Health literacy is an important factor in the ability of a woman to engage in the activities of health promotion and prevention for herself and her Family. So, the aim of this study was to determine health literacy level and the relationship between health literacy and public health status, as well as health care utilization and health preventive behaviors, in urban women of Baluchistan region.
    Methods
    This was a descriptive-analytical study which was conducted on 247 women aged 18-65 years old. Samples were selected using multi-stage cluster sampling. Information was collected using a questionnaire consisted of two part including Health Literacy for Iranian Adults and GHQ28 standard questionnaire for assessing general health status, health care utilization and health preventive behaviors which was completed using home interviewing. Collected data were analyzed using statistical software SPSS 18 and statistical tests: Kruskal-Wallis, Chi-square and Mann whitney.
    Results
    32.4 % of women had adequate health literacy level, 34.4% had border level and 33.2% had inadequate level. Inadequate health literacy was more frequent among younger household women with less educated and lower income (P
    Conclusion
    This study showed that the health literacy level was inadequate in the women of Baluchistan region. Therefore, Codification comprehensive program , create a simple, understandable and accessible media and training materials, as well as theory-based educational interventions for people with inadequate health literacy can be an effective way to develop health literacy skills and health promotion in society.
    Keywords: Health Literacy, Health Services, Health status, Women
  • Anis Miri*, Mohammad Ali Ghanbari, Ali Najafi Pages 83-91
    Background And Objective
    Health literacy includes a set of skills in reading, listening, analysis, decision-making and the ability to apply these skills to health situations aim of the study was to determine the relationship between health literacy and quickly improve cardiovascular patients after the bypass surgery is performed
    Methods
    This applied study is an analytical survey. The study population included all patients had coronary heart bypass surgery in Mashhad Ghaem Hospital during the first half of 1394 was observed done at least one week before they had surgery. The questionnaire Functional Health Literacy in Adults and speed of recovery was self-made questionnaire that its validity and reliability was confirmed. Data collected by questioning the patient and using the software SPSS and Chi-Squar and Mann Whitney test were analyzed.
    Results
    No significant differences between different age groups and gender in terms of health literacy exist. But between people with different education levels, there was a significant difference in terms of health literacy. Also, significant differences in postoperative complications and duration of hospitalization in the surgical ward, there Comparisons of health literacy.
    Conclusion
    Most patients with inadequate health literacy and have a border. These patients need to understand and apply health information need further clarification and need to spend more time communicating with their medical staff for information in plain language to promote more understandable.
    Keywords: Information Literacy, Health, Cardiovascular Disease, Speed Recovery, Bypass Surgery
  • Fattemeh Hosieni, Tybeh Mirzaei*, Ali Ravari, Ali Akbary Pages 92-99
    Background And Objective
    Health literacy of individuals have the capacity to obtain, process and understand basic information to decide an appropriate health service in this area is necessary. This study aimed to determine the association between health literacy and quality of life in retirement Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study on 137 retirees of the city of Rafsanjan University of Medical Sciences. The sampling method was census. The validity of the questionnaire Functional Health Literacy Adult TOFHLA, and the questionnaire was 36 SF. Information collected through SPSS18 software and using ANOVA statistical tests, and chi-square and Pearson correlation and regression analysis.
    Results
    Total score quality of life and level of health literacy in retirement for the 58.9047 and 57 .07± 60.45 respectively. Health literacy as a predictor of quality of life score (001 / = 0p and 064 / 0r =). One-way analysis of variance between health literacy and age, and chi-square test showed that the variables life style, education, efficient your knowledge, has a significant relationship with the disease. However, health literacy level variables marital status, sex, satisfaction with the economic situation, and the drug had no significant relationship.
    Conclusion
    Retirement planning in order to increase the level of health literacy can enhance their quality of life Keywords: seniors, health literacy, and quality of life.
    Keywords: Health Literacy, Retirement, Quality of Life
  • Sara Aghdamizade, Farahnaz Mohammadi Shahbelaghi*, Kian Nourozi, Seyedeh Fatemeh Rezai Kooshalshah, Marjan Farzi Pages 100-108
    Background And Objective
    Music therapy is a non- expensive, non- invasive and applicable nursing intervention that can be applied by nurses and family caregivers in different situations. The purpose of this study was to investigate the effect of selected music on agitation behaviors of elderlies who are suffering from Alzheimer disease and residing at selected nursing homes of Tehran city.
    Methods
    The present study was performed in a Semi-experiential. 34 elderly individuals with Alzheimer who show agitation behaviors were selected and they were randomly divided to two groups: intervention group (n=17) and control group (n=17). The individualized music was collected on CDs based on the elderly peoples’ preferences or if they suffered from severe cognitive impairment, their families were asked to select the music. Subsequently the individualized music was played by headphone in three sessions per week, afternoon and each session lasted for 20-30 minutes during 1.5 month for intervention group. For control group, no intervention was taken and they only received routine daily care measures of nursing homes. Data was gathered in 4 times for groups: Pre Test, Post Test1 (after 9 sessions), Post Test 2(after 18 sessions) and follow up step (a month after intervention). The tools for collecting data include: demographic inventory, Cohen- Mansfield’s Agitation Inventory (1986) and Abbreviated mental test (1972). The data were analyzed by MANOVA/ANOVA test on p
    Results
    Before individualized music therapy, there was no significant difference on agitation behavior between intervention and control group ( p > 0.05), while after execution of intervention, significant difference was observed in all three measurement stages (p
    Conclusion
    This study supports the effect of individualized music on reduction of agitation behaviors of elderly people who are suffering from Alzheimer’s disease and reside in nursing homes.
    Keywords: Individualized music therapy, Alzheimer, Agitation, Elderly
  • Farnosh, Asadat Hosseini, Anahita Khodabakhshi, Koolaee*, Davood Taghvaee Pages 109-117
    Background And Objective
    The recent research has shown the efficacy of happiness and quality of life on mental and physical health. In addition, considering the aging population continuously increases therefore, the aim of current research is to investigate the efficacy of group film therapy on happiness and quality of life in elderly adults’ women.
    Methods
    This research is a quasi-experimental study with pre and post- tests. The population of study was Kahrizak nursing home residents. 24 elderly adults’ women selected through the criteria. They were assigned randomly to the control and experimental groups. The experimental groups received film therapy for eight treatment sessions (90 minutes for one session per week). The research instruments were Oxford Happiness Index (OHI) and WHO Quality of Life-BREF (WHOQOL- BREF). Statistical analysis conducted by analysis of covariance.
    Results
    There was significantly difference (F= 8.42, sig= 0.009) between mean’s scores of pre (M=28.33) and post-test (M=53) of happiness of experimental group among elderly adults. Also, it was not observed significantly difference (F=3.11, sig= 0.09) between mean’s scores of pre (M=99.5) and post-tests (M=105.7) of life quality of experimental group among elderlies.
    Conclusion
    Film therapy has positive effects on happiness and moderately on quality of life in older adults. Hence, film therapy could be considered as an alternative or complementary approach to existing therapies for enhancing happiness among elderly adults.
    Keywords: Group Film therapy, Happiness, Quality of life, Elderly adults
  • Mohammad Tavakol, Mohsen Naserirad*, Emma Avanessian, Sara Anis, Harand Abrahamian Pages 118-128
    Background And Objective
    Harm reduction centers are founded in Iran to reduce health, economic and social side effects of drug abuse. Nevertheless, the quality of services in these centers are of the main issues which facing the concerned organizations. The objective of this study was to assess the quality and the difference of providing services to reduce harms in drop-in centers and shelters of state welfare organization.
    Methods
    This study is a descriptive and cross-sectional study. The study population is consisted of clients who were coming to harm reduction centers (drop-in centers and shelter). The sample size is 268 people. The stratified random probability method was used for sampling. The data collection tools were adjusted questionnaire of measuring service quality (SERVQUAL) by Parasuraman et al. The data were analyzed by SPSS 22.0 software and paired t-test, Friedman and Kruskal–Wallis tests.
    Results
    The findings showed that there is a significant difference between the clients’ expectations of overall quality of harm reduction services and their perception (p≤0.01). Beside that there is a significant difference between clients’ expectations of the quality of each one of the aspects of harm reduction services and their perception of their corresponding dimensions (p≤0.01). Dimensions of Tangibles, reliability, responsiveness, empathy and assurance and harm reduction centers of Nejatzendegi, Qoqnoos, Aramesh, Asak and Hedayet respectively had the lowest and highest mean ranking.
    Conclusion
    The services which are given to clients of drop-in centers and shelters increase the possibility of reducing the social, economic, health consequences of drug abuse among them and in society. The clients of drop-in centers and shelters see the quality of harm reduction services as a supporting mechanism that need government support to increase the quality of programs and harm reduction services.
    Keywords: Drop, in center, Drug abuse, Harm reduction, Service quality, Shelter
  • Mahnaz Solhi, Mahboubeh Shirzad* Pages 129-136
    Background And Objective
    Non correct nutrition is one of the most important risk factors for cardiovascular disease, hypertension, diabetes, and obesity. The aim of this study was to determine the status of fruits and vegetables consumption in dormitory female students of Tehran University of Medical Sciences based on the theory of planned behavior.
    Methods
    This cross-sectional study was down on 300 female students dormitories of Tehran University of Medical Sciences. Samples were selected by random sampling. Data gathered by a questionnaire with 13 demographic questions, 42 questions about daily consumption of fruits and vegetables, 2 questions of behavioral intention, 15 questions of attitude, 5 questions of subjective norms, 7 questions about perceived behavioral control and 5 questions of enabling factors. Validity and reliability of the questionnaire was determined in a pilot study. Data were analyzed by SPSS software (version16) and using descriptive and analytical statistics tests.
    Results
    86% of the samples had favorable behavioral intentions, all of them had desirable attitudes. 63 percent of them had favorable subjective norms and 78 percent of them had favorable perceived behavioral control and 84.7 percent of them had favorable enabling factors. There were significant correlations between fruit and vegetable consumption behaviors with the intention, perceived behavioral control and enabling factors based on the correlation co-efficient and leaner regression Tests. Intention, perceived behavioral control and enabling factors were predictors of fruits and vegetables consumption among these students.
    Conclusion
    Intention, perceived behavioral control and enabling factors were important predictors of fruit and vegetable consumption in these students.
    Keywords: Fruit, vegetable consumption, theory of planned behavior, dormitory students