فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 4 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهمن عسگری زردابی، حسین عیدی، حمید قاسمی، کامران عیدی پور صفحات 9-16
    هدف از این پژوهش، تحلیل حیطه ی مطالعاتی مقالات مدیریت ورزشی در نشریات علمی تخصصی داخل کشور و بر مبنای گرایش-های مقطع کارشناسی ارشد می باشد. جامعه ی آماری تحقیق ، تمامی مقالات چاپ شده ی مدیریت ورزشی در نشریات علمی تخصصی کشور از ابتدا تا پایان سال 1391 بود که تمام آن ها به مثابه ی نمونه ی آماری انتخاب شدند (889N=). ابزار مورد استفاده در تحقیق یک برگه ی کدگذاری شده بود که ضریب توافق بین کدگذاران آن به وسیله فرمول پی اسکات 89c/o بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون اسکات و خی دو) و همچنین، نرم افزار SPSS18 در سطح معناداری 05/0P≤ استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بیشتر مقالات مدیریت ورزشی مربوط به هیچ یک از گرایش های مورد نظر نبودند (4/52 درصد) و در بین گرایش های مدیریت ورزشی، گرایش های اوقات فراغت و ورزش های تفریحی (6/10 درصد)، بازاریابی ورزشی (9/9 درصد)، مدیریت راهبردی سازمان های ورزشی (2/8 درصد)، مدیریت رسانه های ورزشی (8 درصد)، مدیریت رویدادهای ورزشی (3/7 درصد) و مدیریت اماکن و تاسیسات ورزشی (6/3 درصد) کمتر از پنجاه درصد را تشکیل دادند. همچنین، بین تعداد مقالات گرایش های مدیریت ورزشی مقطع کارشناسی ارشد تفاوت معناداری وجود دارد. نتایج این تحلیل محتوا می تواند راهنمای مناسبی در جهت برنامه ریزی در حوزه ی نشریات علمی تخصصی مدیریت ورزشی ایران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، مقالات مدیریت ورزشی، نشریات علمی پژوهشی، گرایش های مدیریت ورزشی
  • روح الله پورامینی، اسماعیل شریفیان صفحات 17-23
    رسانه ها نقش چند جانبه ای را در توسعه ی عرصه های مختلف اجتماعی از جمله ورزش دارند. در این میان، تلویزیون به دلایل متعددی جایگاه ویژه ای را در بین اقشار مختلف جامعه کسب کرده است. هدف از تحقیق حاضر آن است که نقش تلویزیون را در توسعه ی ورزش بررسی نماییم. روش تحقیق پیمایشی، نوع تحقیق کاربردی، و روش جمع آوری اطلاعات میدانی است. جهت تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. از جامعه ی مدیران 196 نفر از جامعه ی کارشناسان 300 نفر و از جامعه ی اصحاب رسانه 44 نفر به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شد. روش نمونه گیری تصادفی بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه ی قاسمی (1386) بود که روایی و پایایی آن در رساله دکتری نامبرده مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته بود. در این پرسشنامه 5 عامل شامل مولفه های ورزش، منابع مالی، منابع انسانی، فرهنگی و اجتماعی و آموزش و پژوهش در قالب 41 سوال مورد بررسی قرار گرفت. روایی پرسشنامه ی یاد شده بر اساس نظر خبرگان مورد ارزیابی قرار گرفته است و پایایی آن 95/0 گزارش گردید. جهت بررسی پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج نشان داد بین نگرش مدیران، کارشناسان و اصحاب رسانه درباره توسعه ی مولفه های ورزش، منابع مالی، منابع انسانی، فرهنگی اجتماعی و آموزش پژوهش در سطح معنی داریp<0/05 تفاوت وجود دارد. تلویزیون می تواند در توسعه ورزش استان کرمان ایفای نقش نماید اما در شرایط موجود، تلویزیون نقش خود را به خوبی ایفا نمی نماید.
    کلیدواژگان: تلویزیون، ورزش، توسعه، استان کرمان
  • مصطفی مقدس، مهرزاد حمیدی، افسر جعفری صفحات 24-31
    هدف از مقاله ی حاضر، مقایسه ی دیدگاه متخصصان، مدیران و قهرمانان در خصوص نقش پخش تلویزیونی رویدادهای ورزشی در توسعه ی ورزش قهرمانی کشور می باشد. برای گردآوری اطلاعات از بررسی اسناد و مدارک، مطالعه ی ادبیات پیشینه و نظرسنجی استفاده شد. در نظرسنجی از پرسشنامه های محقق ساخته استفاده شد که روایی آن توسط 12 تن از صاحب نظران و استادان مدیریت ورزشی و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (85/0) تایید شده بود. جامعه ی آماری این تحقیق شامل متخصصان (اعضای هیات علمی دانشگاه با سابقه ی مدیریت عالی) (34نفر)، مدیران (مدیران ارشد فدراسیون ها) (24 نفر) و قهرمانان (اعضای تیم های ملی اعزامی به بازی های گوانگژو) (362نفر) هستند. نمونه ی آماری ما در گروه متخصصان و مدیران از نوع تمام شمار است و در گروه قهرمانان با توجه به فرمول کوکران 153 نفر انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و از آزمون استنباطی اسمینو کالموگراف برای نرمال بودن یافته های پژوهش استفاده شد. در نهایت با استفاده از آزمون کروسکال والیس وتحلیل واریانس فرضیه ها مورد بررسی قرار گرفت که به این نتیجه رسیدیم بین دیدگاه متخصصان، مدیران و قهرمانان در خصوص نقش پخش تلویزیونی رویدادهای ورزشی در توسعه ی ورزش قهرمانی تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: پخش تلویزیونی، توسعه، ورزش قهرمانی
  • فریبرز فتحی، میرحسن سید عامری، سید محمد کاشف صفحات 32-43
    تقویت مطبوعات ورزشی به عنوان یک رسانه ی گروهی در به تصویر کشیدن قهرمانی ها، ورزش بانوان، صنایع ورزشی، فرهنگ رفتار تماشاگران و طرفداران ورزشی و امثال آن از موضوعات مهم در ورزش است. هدف تحقیق بررسی عوامل اجتماعی موثر برگرایش به مطالعه روزنامه های ورزشی می باشد. روش تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی بود که به روش میدانی اجرا شد. جامعه ی آماری کلیه ی شهروندان بالای 20 سال شهر ارومیه که حداقل دارای مدرک دیپلم بودند که با استفاده از از روش نمونه گیری مرحله ای 368 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته که پایایی آن با استفاده از روش آزمون باز آزمون(77/0=r) استفاده شد. از آزمون تحلیل عاملی و تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین احساس مسئولیت و مطالعه ی مطبوعات (11.27 f= ، 0.000 sig= )، مشارکت (3.42f= ، 0.003 sig= )، اعتماد به مطبوعات (6.025 f= ، 0.000 sig= )، استفاده از سایر وسایل (4.58f= ، 0.000sig= ) و احساس سهیم بودن در سرنوشت (6.145f= ، 0.000 sig= ) با میزان مطالعه مطبوعات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین، روزنامه های ورزشی جهت مطالعه ی بیشتر مطبوعات ورزشی باید به این عوامل توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، مطالعه، روزنامه ورزشی، رسانه
  • محمد ابراهیم رزاقی صفحات 44-48
    بررسی تحلیلی یا انتقادی یک کتاب یا یک مقاله به مراحل ابتدایی خلاصه نمی شود بلکه باید آن را در نظر و کار در پرتو مسائل خاص و دغدغه های نظری در یک دوره بررسی کرد. بررسی متون این کتاب باهم از یک مجموعه، در یک موضوع طبق اظهاراتی از محدوده ی فعلی موفقیت نویسنده در این راه است. سپس نویسنده می تواند موفقیت خود را در ادامه ی این مقاله ببیند. این پژوهش از نوع تحلیل محتوا و از حیث اجرا انتقادی- کاربردی است. بدین منظور کتاب قاسمی حمید، کشکر سارا، اسماعیلی محمد. ارتباطات عمومی در ورزش. تهران: انتشارات حتمی. 1390. 178 ص. شابک: 5-8-92673-600-978 انتخاب و مورد نقد قرار گرفت. یافته ها در چند بخش، درباره ی نویسندگان، محورهای اصلی اثر، بررسی آثار مشابه و بررسی محتوایی و ساختاری اثر ارائه شد. در نتیجه، می توان انتظار داشت با توجه به مناسب بودن اثر، در آینده شاهد ویرایش های بعدی این کتاب باشیم. امید است نقد حاضر در رفع کاستی ها و ارتقاء این اثر در چاپ های بعدی موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: نقد، ارتباطات عمومی، ورزش
  • سارا کشکر، حمید طهماسبی شاه منصوری صفحات 49-54
    هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین مطالعه ی نشریات عمومی و تخصصی ورزشی با متغیر های جنسیت، تحصیلات و سابقه ی ورزشی دانشجویان و مقایسه ی این گروه ها در رابطه با نوع نشریه ی مورد مطالعه می باشد.جامعه ی آماری تحقیق عبارت بود از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی تهران که بالغ بر 17000 نفر بودند و با استفاده از جدول مورگان تعداد 378 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق مورد استفاده از نظر هدف کاربردی و از نظر استراتژی توصیفی و از نظر مسیر اجرا پیمایشی بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط 16 نفر از استادان رشته ی مدیریت ورزش و ارتباطات مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 80/0 به دست آمد که نشان دهنده ی پایایی مناسب پرسشنامه بود. نتایج نشان داد که متغیرهای جنسیت و میزان تحصیلات با متغیر وابسته دارای رابطه مثبت و معنی داری بودند به گونه ای که با بالاتر رفتن مقطع تحصیلی گرایش به نشریات ورزشی تخصصی بیشتر می شد و همچنین نتایج گویای عدم وجود رابطه ی معنادار بین متغیر سابقه ی ورزشی و نوع رشته ی تحصیلی با مطالعه ی نشریات بود.
    کلیدواژگان: نشریات ورزشی تخصصی، نشریات ورزشی عمومی، جنسیت، تحصیلات، سابقه ورزشی
  • سالار مرادی، محمد خالدیان، فردین مصطفایی صفحات 55-60
    فرهنگ حاکم بر مردم متاثر از عوامل مختلف اجتماعی است. این عوامل می توانند باورها، نگرش ها و عملکردها را تحت تاثیر خود قرار دهند. یکی از این عوامل ورزش می باشد. فعالیتها و جشنواره های ورزشی، نمودی از سازمان اجتماعی اند و به عنوان یکی از عوامل موثر در شکل گیری سیاست ها و مناسبات داخلی و خارجی می تواند کارکردهای متعدد اجتماعی، فرهنگی و ارتباطی داشته و تاثیرات و تحولات زیادی را برجای بگذارد. این تحقیق که از نوع پژوه شهای توصیفی تحلیلی بوده، به بررسی نقش ورزش در گسترش ارتباطات میان فرهنگی و اجتماعی می پردازد. تحلیل نظریات و مبانی پژوهش نشان می دهد ورزش و مسابقات ورزشی نقش مهمی در شناخت مشارکت و تشریک مساعی بین افراد، مسئولیتپذیری و بروز استعدادهای اجتماعی، تحکیم ارتباطات اجتماعی، تقویت همبستگی و مشارکت اجتماعی، ارتقاء سلامت روانی و جسمی، پرورش اخلاق انسانی و اجتماعی، تقویت و ارتقاء سرمایه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و انسانی، گسترش روابط بین الملل و ارتباطات میان فرهنگی، تقویت تفاهم و توسعه صلح و... دارد.
    کلیدواژگان: ورزش، فرهنگ، ارتباطات اجتماعی، ارتباط بین فرهنگی، دیپلماسی ورزشی
  • مرتضی رضایی صوفی، عباس شعبانی صفحات 61-67
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر رسانه ها بر ساختار ورزش کشور بود. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و از نظر هدف کاربردی می باشد. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، روش دلفی و در نهایت پرسشنامه محقق ساخته می باشد. روایی پرسشنامه بوسیله متخصصین تایید و جهت تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران ستادی و عملیاتی وزارت ورزش و جوانان، مدیران و اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک و مدیران آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، روسای فدراسیون ها، کارشناسان کمیته ملی المپیک، کارشناسان و مدیران انجمن های ورزشی فدراسیون ورزش مدارس و اعضای هیات علمی متخصص تربیت بدنی و مطلع از موضوع تحقیق تشکیل می دادند در این پژوهش نمونه تحقیق برابر جامعه تحقیق و به صورت تمام شمار تعیین گردید که از 302 پرسشنامه ارسالی برای اعضای جامعه تحقیق 238 پرسشنامه واصل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های استنباطی مانند آزمون کلموگروف اسمیرنف، مقایسه میانگین یک جامعه، تجزیه و تحلیل واریانس فریدمن و آزمون کروسکال والیس استفاده گردید. در نهایت نتایج نشان داد رسانه ها بر ساختار ورزش کشور تاثیر دارند و این تاثیر بر ورزش قهرمانی بیش از ورزش همگانی و آموزشی می باشد.
    کلیدواژگان: رسانه، ورزش آموزشی، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای
|
  • Bahman Asgari Zardabi, Hosseinn Eydi, Hamid Ghasemi, Kamran Aedipoor Pages 9-16
    The purpose of this study was analysis of study field of published sport management articles in Iran scientific- specialty journals based on MA areas. Statistical population of present study were including of all articles of sport management published in Iran scientific- specialty journals from first until end of spring 2013 that all them selected as samples (N=889). The measuring tool of this research was a coding sheet which by Scott test, agreement coefficient between coder measured ℅89. for data analysis used from descriptive and inferential statistical (Scott test and chi square). Also, the SPSS software used for data analysis in significant level p≤0.05. Research results showed that more articles of Sport Management are not linked to any desired areas (℅52.4) and between areas of sport management, areas of leisure time and recreational sports, sports marketing, strategic management of sports organizations, management of sports media, Management of sport events and management of sports Venues and facilities constituted ℅10.6, ℅9.9, ℅8.2, ℅8, ℅7.3 and ℅3.6 published articles in Iran scientific- specialty journals. Also, results showed that there was significant difference between article numbers in MA management articles areas. Result of this study can appropriate guideline being for planning in scientific- specialty journals of sport management in Iran.
    Keywords: content analysis, sport management articles, scientific, specialty journals, management articles areas
  • Roholah Pooramini, Esmaeel Sharifian Pages 17-23
    The media 's role in the development of various social spheres , including sports . In the TV special place for many reasons among various social groups has opened . The purpose of this study is to examine the role of television in the development of our sport . Survey methods , type of applied research , and data collection methods agreed . The data analysis methods for descriptive and inferential statistics were performed using SPSS version 18 . 196 out of 300 experts and community leaders of the media community and 44 women were selected as samples . Sampling was random . Information collected in the survey questionnaire Ghasemi (1386 ), respectively. The reliability and validity of his thesis was evaluated and approved . The questionnaire consisted of the five components of exercise, finance, human resources , culture and society , education and research in the form of 41 questions were examined . The validity of the questionnaire was evaluated based on expert opinion and reliability 95 / 0 were reported. Azalfay 's alpha was used to assess reliability . The results showed that the attitude of managers, experts and the media about the development component of sports, finance, human resources , socio - cultural , education - study at a significance level of p
    Keywords: television, sports, Development, Kerman province
  • Mostafa Moghaddas, Mehrzad Hamidi, Afsar Jafari Pages 24-31
    The purpose of this paper to compare the views of experts , managers and champions the role of televised sporting events and sports championships in developing countries. Data collection and analysis of documents , records and surveys were used in the study of literature . The researcher made questionnaire was used to survey 12 of its validity by experts and professors in sport management and reliability with Cronbach's alpha ( 0.850 ) was confirmed.The population of this research includes the experts (faculty members to drive top management) (34), executives (senior managers Federations) (24 patients) and heroes (members of the national team Expedition to Games Guangzhou) (362 patients). Samples We are a group of professionals and managers of all the heroes of the 153 subjects were selected according to Cochran's formula.professionals , managers Vqhrmanan the role of televised sporting events, there are significant differences in the development of athletics.
    Keywords: television broadcasting, Development, Athletics
  • Fariborz Fathi, Mirhasan Seyed Ameri, Seyed Mohammad Kashef Pages 32-43
    Amplifying sports papers as a media to portray champions, women’s sports, sports industry, cultural and behavioral aspects of viewers and fans and such are crucial issues in sports. The purpose of this paper is to study the social factors that influence tendency to read sports papers. It deploys qualitative research method with survey conducted as a field study. Statistical population consisted of every citizen with the age of 20 or above located in Urumia who has finished high school and 368 samples were studied with multistage sampling. A self-administered questionnaire was used with the reliability being tested via test-retest method (r=0.77). Factor analysis test and one-way analysis of variance as well as Pearson correlation coefficient were applied to analyze data. Findings showed that there is a positive and significant relation between sense of responsibility and reading paper (sig= 0.000, f=11.27), collaboration (sig=0.003, f=3.42), trusting papers (sig=0.000, f=6.025), utilizing other tools (sig=0.000, f=4.58) and sense of playing role in own fat (sig=0.000, f=6.145) with extent of reading papers. Hence, sports papers should consider these factors in order to attract more readers.
    Keywords: social factors, reading, sports papers, media
  • Mohammad Ebrahim Razaghi Pages 44-48
    An analytic or critical review of a book or article is not primarily a summary; rather, it comments on and evaluates the work in the light of specific issues and theoretical concerns in a course. The literature review puts together a set of such commentaries to map out the current range of positions on a topic; then the writer can see his or her own position in the rest of the paper. This study was conducted a content analysis and critically - applied. For this purpose, we were Type text or a website address or translate a document. Cancel Selected Ghasemi, H., Kashkar, S., Esmaeili, M. ''Public Communication in Sport, Tehran: Hatmi Publication, 1390. 178 p, ISBN: 978-600-92673-8-5 book and critique perspective. The results presented the author's information, main important book, similar books and evaluate content and structure. In conducted, we can expected considering to suitability work, we hope seeing subsequent edition the book in the future and raise the next edition be effective.
    Keywords: critique, public communication, sport
  • Sara Keshkar, Hamid Tahmasebi Pages 49-54
    Purpose of this research was to investigate the correlation between studying public or scientific sport journals among Allameh TabatabaI university students regarding to sexuality, education and age and comparing them in these characteristics.The method of this research was descriptive-survey. The population were students of Allameh TabatabaI university students (N= 17000) and the sample size using Morgan sampling table was determined 378 samples. The sampling method used in this research was clustering and convenience sampling method. The research tool was a questionnaire prepared by authors which its validity was approved by 16 experts in sport management and communication field. It's reliability (α=0.80) was suitable. Results showed that there was a positive correlation between education levels and sexuality with the kind of journals students choose to study but there was no correlation between sport background and also the field of study with the kind of journals students study.
    Keywords: scientific sport journals, public sport journals, sexuality, education, sport background
  • Salar Moradi, Fardin Mostafaee, Mohammad Khaledian Pages 55-60
    The culture governing people is affected by different social factors. These factors could affect beliefs, attitudes, and performances. One of these factors is sport. Sports festivals and activities are manifestations of social organizations and as factors affecting the formation of policies and domestics and foreign relations, could involve various social, cultural and communication functions and leave numerous effects. This research, being analytical-descriptive deals with the role of sport in developing cross-cultural and social communications. An analysis of theories and research basics indicates that sport and sports competitions have a major role in understanding participation and synergy among people, accountability and creation of social aptitudes, strengthening of social communications, strengthening of solidarity and social participation, promotion of mental and physical health, development of social and human ethics, strengthening and promotion of economic, social, cultural and human resources, expansion of relations among nations and cross cultural communications and enhancement of mutual understanding and expansion of peace.
    Keywords: sport, culture, social communications, cross, cultural communications, sports diplomacy
  • Morteza Rezaei Soufi, Abbas Shabani Pages 61-67
    The purpose of this study was the effect of media of the structure of sports in Iran. The research method was analytical descriptive and in terms of the purpose, it is an applied study. Methods of data collection include library research, Delphi method and finally a researcher made questionnaire. The validity of the questionnaire was determined by professors and specialists in the field. After all the corrective actions, the necessary changes were made. Reliability questionnaire measured by Cronbach's alpha. The statistical population of the study were consisted of staff and operational managers of the Ministry of Youth and Sports, and the executive directors of National Olympic Committee and National Olympic and Para-Olympic Academy Directors, heads of federations, experts in National Olympic Committee, professionals and managers of sports associations in school sports federations, and faculty members as specialists in sports and they were informed about the research topic. In this study, the sample was determined as equivalent to the research population and by counting all. Out of 302 questionnaires were sent to the members of the research population and 238 questionnaires were filled. For data analysis, descriptive statistics and inferential tests including the Kolmogorov-Smirnov test, comparison of the mean of the population (one sample t-test), Friedman's analysis of variance and Kruskal-Wallis test were applied. The results confirmed the effect of media on the sport structure of the country not to mention this effect seemed to be more on championship sport than on general and training sports.
    Keywords: media, training sport, Sport for all, championship sports, professional sports