فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:23 Issue: 4, 2016

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:23 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمید نجفی پور*، مجید عسکری پور، علی حسین زاده، زهرا صادقی صفحه 406
    مقدمه
    بیماری های قلبی- عروقی مهم ترین علت مرگ و میر در اکثر نقاط دنیا و ایران می باشند. با توجه به ماهیت پیش رونده بیماری درمان قطعی امکان پذیر نیست اما عوامل تاثیر گذار بر این بیماری قابل پیشگیری هستند. هدف این مطالعه بررسی عوامل خطر بیماری عروق کرونر در کرمان و وضعیت آنها در چهار منطقه شهری کرمان بود.
    روش
    در این مطالعه، از مجموع کدهای پستی شهر کرمان، 250 کد پستی از4 ناحیه شهر به صورت تصادفی انتخاب شد و با مراجعه به درب منازل از هر کد پستی، 24 نفر 5900 نفر در محدوده سنی 75-15 سال انتخاب شدند. عوامل خطر بیماری عروق کرونر قلب شامل دیابت، پرفشاری خون، چاقی و اضافه وزن، کم تحرکی، هیپرلیپیدمی، مصرف تریاک و سیگار ، اضطراب و افسردگی، و بهداشت دهان و دندان مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع اضافه وزن در شهر 30/5% و در منطقه 1 (29/9 درصد)، در منطقه2 (33/8 درصد)، در منطقه3 (29/7 درصد) و در منطقه 4(30/5 درصد) بود (0/001>P ). منطقه 4 بیشترین شیوع چاقی (18/6%) را داشت. شیوع دیابت در کل 8/1% و پرفشاری خون در کل 11/3% بود و هر دو عامل خطر در چهار منطقه شیوع مشابه داشتند. اما شیوع هموگلوبین گلیکوزیله غیر طبیعی در افراد دیابتی منطقه 1 (67/3 درصد)، در منطقه2 (50/2 درصد)، در منطقه3 (70/4 درصد) و در منطقه4 (41/5 درصد) بود (0/0005>P ). منطقه 4 با 15/4 درصد شیوع مصرف تریاک بیشترین شیوع این عامل خطر در شهر را داشت. افسردگی و اضطراب در منطقه 4 بیشترین و در منطقه 2 کمترین شیوع را داشتند (0/01>P). شیوع شاخص بیماری لثه متوسط و شدید در مردان با 72/6% به طور معنی داری از زنان با میزان 68/1% بیشتر بود و منطقه 4 با شیوع 1/80% بیشترین شیوع را داشت.
    نتیجه گیری
    به طور کلی شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در مناطق مختلف شهر کرمان بالا و در هر منطقه نوع عامل خطر متفاوت است، لذا توصیه می گردد در تهیه برنامه های آموزشی برای تصحیح رفتارهای بهداشتی به این تفاوت ها توجه گردد. به طوری که پیشنهاد می شود این آموزش ها در منطقه 4 بر روی کاهش شیوع مصرف تریاک و چاقی و افزایش بهداشت روانی، در منطقه 2 بر کاهش وزن و LDL ، در منطقه 1 بر کنترل دیابت و در منطقه 3 بر بهداشت روانی تمرکز بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، بیماری عروق کرونر، شیوع، مناطق شهری، کرمان
  • حجت الله عباس زاده، تقی طریحی*، مجید صادقی زاده، علیرضا دلشاد، طاهر طاهری، علی اصغر پیوندی صفحه 421
    مقدمه
    سلول درمانی از روش های جدید درمانی است که می تواند در بهبود ضایعات نخاعی موثر باشد. در این پژوهش از سلول های بنیادی عصبی در درمان ضایعه نخاعی ایجاد شده با روش له شدگی (contusive) در موش صحرایی آزمایشگاهی استفاده شد.
    روش
    سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان (BMSCs) از استخوان موش های صحرایی استخراج شد. پس از سه مرحله پاساژ این سلول ها، ابتدا به نوروسفر و سپس به سلول های بنیادی عصبی تمایز داده شد. در مرحله in vivo تعداد 43 سر موش صحرایی ماده بالغ به 5 گروه تقسیم شدند. در گروه اول (Sham) فقط عمل جراحی لامینکتومی انجام شد، در حالی که در بقیه گروه ها پس از لامینکتومی، له شدگی در نخاع ایجاد شد. در گروه دوم پس از له شدگی هیچ درمانی صورت نگرفت. در بقیه گروه ها، 7 روز پس از ضایعه تزریق صورت گرفت، به این ترتیب که در گروه سوم سرم فیزیولوژی، در گروه چهارم سلول های BMSCs تمایز نیافته و در گروه پنجم سلول های بنیادی عصبی (NSCs) همه به شکل داخل نخاعی تزریق شد. در همه ی گروه ها یک روز قبل از ضایعه تا 12 هفته بعد، بهبودی حرکتی حیوان به وسیله تست ( Basso، Beattie، and Bresnahan (BBB بررسی شد.
    یافته ها
    در این تحقیق درصد قابل توجهی از سلول های کشت داده شده پس از پاساژ چهارم سلول های بنیادی مغز استخوان بودند. این سلول ها سپس به نوروسفر و سلول های بنیادی عصبی تبدیل شدند. در بررسی تست رفتاری، گروه های تجربی سلول درمانی بهبودی حرکتی معنی داری را نسبت به گروه های کنترل داشتند. این بهبودی در هفته های دوم تا چهارم مشخص تر بود اما در فاصله هفته های چهارم تا دوازدهم میزان بهبودی کندتر گردید.
    نتیجه گیری
    پیوند سلول های بنیادی عصبی باعث بهبود نسبی حرکتی در موش صحرایی دارای ضایعه نخاعی با روش له شدگی می شود.
    کلیدواژگان: سلول های استرومایی مغز استخوان، تمایز، سلول های بنیادی عصبی، ضایعه طناب نخاعی
  • منصوره بختیاری، شیرین شهبازی*، مهرداد هاشمی صفحه 436
    مقدمه
    بیماری فون ویلبراند ( Von Willebrand disease :VWD)، اختلال خونریزی دهنده ناشی از نقص کمی یا عملکردی فاکتور فون ویلبراند ( Von Willebrand factor : VWF) است که خونریزی جلدی- مخاطی نشانه مشترک بیماری می باشد. به تازگی مشخص شده است که جهش H817Q ژن VWF که پیش تر در بعضی جوامع عامل بیماری گزارش شده بود، در افراد سالم قومیت های دیگر نیز مشاهده می شود. در مطالعه حاضر فراوانی این واریانت در جمعیت ایرانی ارزیابی گردید.
    روش
    200 نمونه DNA از قومیت های مختلف ایرانی مورد بررسی قرار گرفت. سابقه خونریزی یا علایم مرتبط، توسط پرسش نامه استاندارد سازی شده ارزیابی شد و پس از کسب رضایت و خون گیری از نمونه ها، DNA ژنومی با روش Salting out استخراج گردید. با کمک پرایمرهای اختصاصی طراحی شده PCR (Polymerase chain reaction) و با استفاده از روش RFLP (Restriction fragment length polymorphism) و آنزیم Hin1II، ژنوتیپ نمونه ها مشخص گردید.
    یافته ها
    با انجام هضم آنزیمی، قطعات مورد نظر بر روی ژل آگارز آشکار سازی و ژنوتیپ نمونه ها ثبت شد. واریانت H817Q از کل 200 مورد DNA ، در یک فرد به صورت هتروزیگوت وجود داشت که فاقد سابقه خونریزی و علایم انعقادی بود. جهت تایید، نمونه تعیین توالی شد و فراوانی آلل H817Q 0/25 درصد محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    فراوانی آللی به دست آمده کمتر از 1 درصد بود که با توجه به تعریف، نمی توان آن را پلی مورفیسم جمعیت ایرانی نامید. این میزان از نظر جغرافیایی با شیوع H817Q در مطالعات قبلی تطابق داشت. با توجه به اهمیت افتراق جهش و پلی مورفیسم، نتایج حاصل شده باید در تشخیص مولکولی بیماران مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: فاکتور فون ویلبراند (VWF)، انعقاد، جهش، پلی مورفیسم
  • معصومه حبیبیان*، محمدرضا ثقفی، پروین فرزانگی صفحه 446
    مقدمه
    در مطالعات متعدد، اثرات حمایت کلیوی فعالیت ورزشی در هر دو نوع دیابت انسانی و همچنین، مدل حیوانی نفروپاتی دیابتی گزارش شده است، اما مکانیسم های دقیق تاثیر مطلوب فعالیت ورزشی بر شاخص های فیبروژنیک کلیوی به خوبی مشخص نیست. هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین تاثیر تمرین شنا بر سطوح کلیوی ماتریکس متالوپروتئیناز- 2 (Matrix metalloproteinases-2 یا MMP-2) و فاکتور رشد تبدیل بتا- 1 (Transforming growth factor-?1 یا TGF-?1) در موش های صحرایی دیابتی شده بود.
    روش
    28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در چهار گروه هفت تایی «شاهد، دیابت، تمرین و دیابت- تمرین» قرار گرفتند. دیابت با تزریق درون صفاقی آلوکسان (یک دوز، 90 میلی گرم بر کیلوگرم) القا شد. حیوانات با تمرین شنا به مدت 30-6 دقیقه در روز به مدت 8 هفته ورزش داده شدند و 72 ساعت پس از آخرین مداخله ها کشته شدند. فعالیت MMP-2 و میزان TGF-?1 کلیوی به ترتیب به روش زیموگرافی و ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    القای دیابت منجر به افزایش معنی دار میزان TGF-?1 (P<0/001) و کاهش فعالیت MMP-2 (P<0/001) کلیوی در مقایسه با گروه شاهد شد. علاوه بر این، 8 هفته تمرین منظم شنا با کاهش معنی داری در میزان TGF-?1 (P=0/001) و افزایش فعالیت MMP-2 (P=0/001) در رت های گروه دیابت- تمرین همراه بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که اثر حفاظت کلیوی تمرین منظم شنا در مقابل آسیب کلیوی ناشی از دیابت ممکن است تا حدی از طریق تنظیم مثبت فعالیت MMP-2 و کاهش میزان TGF-?1 در بافت کلیه دیابتی میانجی گری شود.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، دیابت، TGF، ? 1، MMP، 2
  • سینا صفری، مسعود پریرخ، هدایت گرجستانی، ایمان قهرمان، ملوک ترابی * صفحه 457
    مقدمه

    بازسازی دندان های درمان ریشه شده با پوشش های کامل تاجی، باعث حفاظت ساختار باقی مانده دندان در مقابل شکستگی، جلوگیری از عفونت مجدد سیستم کانال ریشه و در نهایت، جایگزینی ساختارهای از دست رفته دندان خواهد شد. تحقیق حاضر به منظور تعیین فراوانی انواع مختلف درمان بازسازی تاج پس از درمان ریشه دندان های خلفی در سطح شهر کرمان در سال 1392 انجام شد.

    روش

    این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 410 بیمار (تعداد 1047 دندان مولر و پره مولر) در سه مرکز رادیولوژی شهر کرمان انجام گرفت. روش جمع آوری اطلاعات، مشاهده درمان ریشه دندان های خلفی در رادیوگرافی پانورامیک و اطلاعات دموگرافیک بیمار شامل جنس، سن، تحصیلات و مقطع تحصیلی دندان پزشک معالج بود. چنانچه دندان های درمان ریشه شده، درمان تاجی مناسب نداشتند یا به دلیل پوسیدگی شدید تاج خود را از دست داده بودند یا قابل نگهداری نبودند و یا پایه بریج بودند، وارد مطالعه نشدند. درمان تاجی بر اساس نوع آن به صورت آمالگام و کامپوزیت با یا بدون پوشش کاسپی و مولر یا پره مولر بودن دندان در فرم ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون 2? در نرم افزار SPSS و در سطح معنی داری P<0/050مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    203 مرد (49/5 درصد) و 207 زن (50/5 درصد) با میانگین سنی 9/76 ± 36/84 سال در مطالعه شرکت کردند. 380 دندان (36/3 درصد) پره مولر و 667 دندان (63/7 درصد) مولر بودند. 316 دندان (30/2 درصد) روکش داشتند. بین سطح تحصیلات و سن و وجود روکش تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. بین درمان تاج دندان با کامپوزیت و آمالگام با جنسیت تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد؛ به طوری که درمان با کامپوزیت در زنان و ترمیم های آمالگامی در مردان بیشتر بود. همچنین، درمان روکش در گروه متخصصان دندان پزشکی شایع تر بود؛ در حالی که در گروه دندان پزشکان عمومی، ترمیم آمالگام بدون پوشش کاسپی بیشتر مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش، انجام درمان بازسازی تاج شامل درمان های آمالگام و کامپوزیت بدون پوشش کاسپی رایج است که بیانگر نیاز به تاکید بر اهمیت بازسازی تاج در حفظ طولانی مدت دندان در افراد درمان ریشه شده، در آموزش های دانشگاهی می باشد.

    کلیدواژگان: روکش، درمان ریشه، دندان های خلفی، ترمیم آمالگام، ترمیم کامپوزیت
  • مراحم آشنگرف*، داود صاعدی صفحه 466
    مقدمه
    غلظت های بالای سلنیت اثرات کارسینوژنی، سیتوتوکسیکی و ژنوتوکسی دارد. لذا حذف این آلاینده سمی قبل از ورود به محیط زیست از اهمیت خاصی در حفظ سلامت جامعه برخوردار است. در این پژوهش، با هدف بهینه سازی حذف سلنیت، از روش طراحی باکس- بنکن با هدف تخمین همزمان اثرات متغیرها برروی راندمان حذف، بررسی اثر متقابل و تعیین مقادیر بهینه شده متغیرها در باکتری پروبیوتیک Lactobacillus sp. Tra Cheese 6 استفاده گردید.
    روش
    اثرات 4 فاکتور آزمایش شده (یون سلنیت، بیومس سلولی، نمک سدیم کلراید و دور همزن) با استفاده از روش طراحی باکس- بنکن سه سطحی، مورد بررسی قرار گرفت. پس از تجزیه و تحلیل آماری نتایج از طریق روش ANOVA، کلیه ضرایب رگرسیون درجه دوم تخمین زده شد. سپس با تلفیق نتایج به دست آمده و ترسیم یک معادله درجه دوم چند متغیره، نقطه بهینه به طور دقیق تعیین شد. از نرم افزار آماریDesign Expert Software برای تحلیل نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    بهترین شرایط برای حذف سلنیت عبارت از سلنیت در غلظت 49/5 میلی مولار، بیومس سلول در غلظت 56 گرم درلیتر، نمک کلرید سدیم در غلظت 4/2 درصد وزنی/ حجمی و دور همزن rpm 100 بود. تحت شرایط بهینه شده فوق، راندمان حذف سلنیت در مخلوط واکنش تحت شرایط سلول های در حال استراحت Lactobacillus sp. Tra Cheese 6، 77/12 درصد پس از 24 ساعت واکنش بود.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش روش سطح پاسخ بر مبنای طراحی باکس- بنکن در بهبود حذف سلنیت توسط باکتری پروبیوتیک Tra Cheese 6 Lactobacillus sp. به طور موفقیت آمیز به کار گرفته شد.
    کلیدواژگان: حدف سلنیت، طراحی باکس، بنکن، روش سطح پاسخ، Lactobacillus sp، Tra cheese 6
  • محمد نریمانی*، زهره وحیدی، عباس ابوالقاسمی صفحه 483
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش فعال سازی- بازداری رفتاری، تکانشگری و آلکسی تایمیا در تمییز دانشجویان دارای نشانه های اختلال شخصیت وسواسی- جبری و پارانوئید انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری آن را تمام دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 91-1390 (8344 نفر) تشکیل دادند. در مرحله اول برای شناسایی دانشجویان دارای نشانه های اختلال شخصیت وسواسی- جبری و پارانوئید، 368 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسش نامه بالینی چند محوری Millon-III (Millon Clinical Multiaxial Inventory-III یا MCMI-III) برای آن ها تکمیل شد. در مرحله دوم و پس از مشخص کردن دانشجویان دارای نشانه های اختلال شخصیت وسواسی- جبری و پارانوئید و افراد سالم، برای هر زیرگروه 25 نفر انتخاب گردید و پرسش نامه شخصیتی Gray-Wilson (Gray-Wilson Personality Questionnaire یا GWPQ)، مقیاس تکانشگری Barratt (Barratt Impulsiveness Scale یا BIS) و مقیاس آلکسی تایمیای تورنتو (Toronto Alexithymia Scale یا TAS) روی 75 نفر از دانشجویان در قالب سه گروه انجام شد. داده ها توسط شاخص های توصیفی و تحلیل تشخیص مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    فعال سازی- بازداری رفتاری، تکانشگری و آلکسی تایمیا نقش مهمی را در تمییز نشانه های اختلال شخصیت وسواسی- جبری و پارانوئید ایفا کردند و توانستند تغییرات مربوط به اختلال شخصیت وسواسی- جبری و پارانوئید را پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    ارزیابی و توجه به نقش نظام های فعال سازی- بازداری رفتاری، تکانشگری و آلکسی تایمیا به عنوان عوامل موثر در پیش بینی ابتلا به اختلالات شخصیتی وسواسی- جبری و پارانوئید، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت وسواسی، جبری، اختلال شخصیت پارانوئید، فعال سازی، بازداری رفتاری، تکانشگری، آلکسی تایمیا
  • منا لرکی، مهین تفضلی*، رباب لطیف نژاد رودسری، محمدتقی شاکری، علی بابایی صفحه 497
    مقدمه
    رفتارهای پرخطر جنسی از مهم ترین آسیب های اجتماعی و عوامل خطر در حیطه سلامت جنسی و باروری است و به نظر می رسد آموزش مبتنی بر تئوری های تغییر رفتار، یکی از اساسی ترین اقدامات در پیشگیری از آسیب های اجتماعی می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر اجرای برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده بر قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی در زنان زندان وکیل آباد مشهد در سال 1392 انجام گردید.
    روش
    این مطالعه از نوع پیش تجربی یک گروهه بود که بر روی 40 نفر از زنانی که به جرم روابط پرخطر جنسی در زندان به سر می بردند، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه پژوهشگر ساخته شامل اطلاعات فردی، فعالیت جنسی و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود. محتوای آموزشی مبتنی بر سازه های تئوری در هفت جلسه 70 دقیقه ای اجرا گردید. سپس نتایج در سه مرحله قبل، بلافاصله و چهار هفته پس از اجرای برنامه آموزشی با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین نمره سازه های نگرش، هنجارهای انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و پرهیز از قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی در مرحله قبل، بلافاصله بعد و چهار هفته بعد از اجرای برنامه آموزشی وجود داشت (P<0/001).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش بهداشت طراحی شده بر پایه تئوری رفتار برنامه ریزی شده، استراتژی موثری در افزایش پرهیز از قصد انجام رفتارهای پرخطر جنسی است.
    کلیدواژگان: آموزش، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، قصد رفتاری، رفتارهای پرخطر جنسی، زنان زندانی
  • حمید خدایاری، ریحانه چمنی، سعید خدایاری، علی محمد علیزاده* صفحه 515
    مطالعات اخیر، حضور سلول های بنیادی سرطان را در انواع لوسمی ها و بافت های توموری نشان داده اند. سلول های بنیادی سرطان مانند سایر سلول های بنیادی، توان خودنوزایی و تمایز دارند و علاوه بر آن، از توان تومورزایی نیز برخوردار می باشند. این دسته از سلول ها، نقش مهمی در فرایند تهاجم و متاستاز سلول های توموری ایفا می نمایند. مطالعات زیادی جهت کشف نشانگرهای اختصاصی و فنوتیپ های مختلف سلول های بنیادی سرطان انجام شده است که اهمیت خاصی در شناسایی و جداسازی این دسته از سلول ها دارند. تصور بر این است که ویژگی های سلول های بنیادی سرطان همچون توان بالقوه تومورزایی، تا حد زیادی به مسیرهای پیام رسانی اختصاصی آن ها مانند Wnt، ?- catenin و Hedgehog مرتبط می باشد. ریزمحیط تومور، microRNA ها و عوامل کنترل کننده آن ها نیز از عوامل مهم دخیل در تنظیم عملکرد سلول های بنیادی سرطان هستند. مطالعه مروری حاضر به بررسی زیست شناسی سلول های بنیادی سرطان، مسیرهای پیام رسان اختصاصی و نقش microRNA ها در کنترل عملکرد این دسته از سلول ها به منظور ارایه روش های درمانی نوین پرداخت.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی، سرطان، مطالعه مروری
|
  • Hamid Najafipour*, Majid Askaripour, Ali Hosseinzadeh, Zahra Sadeghi Page 406
    Background And Aims
    Cardiovascular diseases (CADs) are the most important causes of mortality and morbidity in the world and in Iran. These diseases are not completely curable but factors affecting them are preventable. The aim of this study was investigation of CAD risk factors in four municipal regions of Kerman city.
    Methods
    From the city postal codes, 250 postal codes (as clusters) were selected randomly. Research coordinator team attended households in clusters and all the eligible members were recruited to the study. The recruitment was continued to reach 24 subjects in each cluster. The sample size was 5900 individuals aged from 15 to 75 years old. The prevalence of CAD risk factors including diabetes, hypertension, overweight and obesity, low physical activity, hyperlipidaemia, cigarette and opium smoking, depression and anxiety, oral and dental hygiene were assessed.
    Results
    Overweight with overall prevalence of 30.5% in the city, showed significant different prevalence rates in four regions (region 1: 29.9%, region 2: 33.8%, region 3: 29.7% and region 4: 30.5%, P
    Conclusion
    Overall, the prevalence of CADs in Kerman is relatively high and differs based on the region. Therefore, it is recommended that in designing educational programs for improving health behaviours, those differences are considered. It is suggested that these educations persist on reduction of obesity, opium consumption and improvement of mental health in region 4, on weight and LDL reduction in region 2, on diabetes control in regions 1 and on mental health improvement in region 3.
    Keywords: Risk factors, Coronary artery disease, Prevalence, Municipal regions, Kerman, Iran
  • Hojjat, Allah Abbaszadeh, Taki Tiraihi *, Majid Sadeghizade, Alireza Delshad, Taher Taheri, Ali Asghar Peyvandi Page 421
    Background and Aims
    Cell therapy is among the novel therapeutic methods effective in the treatment of spinal cord injuries. The aim of the present study was using neural stem cells (NSCs) in treating contusion spinal cord injury in rat model.
    Methods
    Bone marrow stromal cells (BMSCs) were isolated from adult rats. After three passages, these cells were transdifferntiated to neurospheres and subsequently to neural stem cells (NSCs). At in vivo studies, 43 adult female rats were divided into 5 groups. For the first group or Sham, laminectomy was the only procedure performed, whereas for the other four groups, after laminectomy, a contusion Spinal Cord Injury (SCI) was induced, as well. In group 2, no treatment was performed. In the other groups, injection was performed 7 days after SCI, as such: in groups 3, 4, and 5 normal saline, BMSCs, and NSCs were injected, respectively. The injections were administered intraspinally (IS). Motor improvement was assessed via BBB test one day before SCI and continued up to 12 weeks afterwards in all groups.
    Results
    The current study revealed that a considerable percentage of the cells were BMSCs after the fourth passage. These cells were then transformed into neurospheres and NSCs. In all the experimental cell-therapy groups, a significant motor improvement was observed in comparison with that in the control group. This healing was more obvious during the period between the 2nd and the 4th weeks and less prominent during the period between the 4th and the 12th weeks.
    Conclusion
    Transplantation of NSCs leads to partial motor improvement in contusive rat models.
    Keywords: Bone marrow stromal cell, Differentiation, Neural stem cells, Spinal cord injury
  • Mansoureh Bakhtiari, Shirin Shahbazi *, Mehrdad Hashemi Page 436
    Background And Aims
    ? Von Willebrand disease is a bleeding disorder caused by quantitative or functional defects in von Willebrand factor. The disease is found in up to 1 percent of the population. The most common symptom is mucocutaneous bleeding. Recently, studies conducted on healthy people showed that the H817Q mutation that previously known to cause von Willebrand disease was seen in the normal individuals. This study aimed to evaluate the frequency of H817Q variant of von Willebrand gene in Iranian healthy individuals.
    Methods
    200 DNA samples from different Iranian ethnicities were tested. The subjects were interviewed for bleeding history and other relative symptoms. DNA was extracted from 5 ml blood samples using salting out method, following written informed consent. Using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method, the samples were genotyped by Hin1II enzyme and the results were confirmed via sequencing.
    Results
    The desired fragments were obtained using PCR-RFLP. One individual without any bleeding history was found to carry this allele in a heterozygote manner. The allele frequency was calculated as 0.25%.
    Conclusion
    The calculated allele frequency was below 1% and thereby could not be considered as a polymorphism. Von Willebrand gene contains various mutation and polymorphisms which are population specific. To understand the Iranian pattern, more studies should be done to reveal this characteristic.
    Keywords: Von Willebrand factor, Coagulation, Mutation, Polymorphism
  • Masoumeh Habibian*, Mohammad Reza Saghafi, Parvin Farzanegi Page 446
    Background and Aims
    Numerous studies have reported the renoprotective effects of exercise in both human and animal models of diabetic nephropathy. However, detailed mechanism of action by which exercise has a favorable influence on renal fibrogenic factors is not yet fully understood. Therefore, the aim of this study was to assess the effect of swimming exercise on the activity of renal matrix mettaloproteinase-2 (MMP-2) and transforming growth factor-?1 (TGF- ?1) in rats with diabetes.
    Methods
    The study sample consisted of 28 male Wistar rats that were randomly divided into 4 groups (7 rats per group) of control, diabetes, exercise, and diabetes-exercise. Diabetes was induced through an intraperitoneal injection of alloxan (90 mg/kg) in rats. The animals received swimming exercise for 6-30 minutes per day, 5 days a week for 8 weeks. The rats were sacrificed 72 hours after the last treatments and renal MMP-2 activity and TGF- ?1 level were evaluated by Zymography and ELIZA (enzyme-linked immunosorbent assay) method. Data were analyzed using one-way analysis of variance.
    Results
    Diabetes induction significantly increased renal TGF-?1 (P
    Conclusion
    It seems that the renoprotective effects of regular swimming exercise against diabetes-induced kidney damage may be partly mediated via the up-regulation of renal MMP-2 activity and reduction of TGF-?1 level in diabetic renal tissue.
    Keywords: Swimming exercise, Diabetes, Transforming growth factor, ?1, Matrix mettaloproteinase, 2
  • Sina Safari, Masoud Parirokh, Hedayat Gorjestani, Iman Ghahraman, Molouk Torabi Page 457
    Background and Aims

    Crown restoration of teeth after root canal treatment protects their remaining structure against breakage and infection of the root canal, and will replace the missing structure. This study was performed to identify the prevalence of different types of crown restorations after root canal treatment of posterior teeth in Kerman, Iran, in 2013.

    Methods

    This cross-sectional study was carried out on 410 individuals (1047 endodontically treated teeth) in 3 radiology centers in Kerman. To collect data, the existence of an endodontically treated posterior tooth was evaluated through panoramic radiography, and patients’ demographic information (including sex, age, education level, and their dentist’s education level) were obtained. The endodontically treated posterior teeth were not entered into this study if they did not have suitable restorations, had lost the tooth crown due to extensive caries, were not preservable, or were bridge abatements. Crown restorations were recorded based on their types, crown, amalgam, and composite with or without cusp coverage, and being a molar or premolar tooth. Data were analyzed in SPSS software using chi-square test. All P-values of less than 0.05 were considered significant.

    Results

    In the present study, 203 (49.5%) men and 207 (50.5%) women participated. The mean age of subjects was 36.84 ± 9.76 years. Among the 1047 studied teeth, 380 (36.3%) were premolar teeth and 667 (63.7%) were molar teeth, and 316 teeth (30.20%) had a full crown. There was a statistically significant difference between existence of crown treatment, and educational level and age of patients. Amalgam and composite restoration had a statistically significant difference in terms of patients’ sex; amalgam restoration was more common in men, while composite restorations were more common in women. Crown treatment was more common in the specialists group, while amalgam restoration without cusp coverage was more common in the general dentists group.

    Conclusion

    The results showed that amalgam or composite crown restorations without cusp coverage are common, which illustrates the necessity of emphasizing the importance of crown restorations in long term survival of root treated teeth in dentistry colleges.

    Keywords: Crown, Root canal therapy, Posterior teeth, Amalgam restoration, Composite restoration
  • Morahem Ashengroph *, Davoud Saedi Page 466
    Background and Aims
    High concentrations of selenite have carcinogenetic, cytotoxic and genotoxic effects. Therefore, removal of this toxic pullutant from the environment has a particular importance in maintaining public health. In this study, with the aim of optimization of selenite removal process, the design Box-Behnken method was used to estimate the simultaneous effect of variables on removal efficiency and to determine the optimal values of variables on selenite removal with the probiotic bacterium Lactobacillus sp. Tra Cheese 6
    Methods
    An experimental method using a three-level Box-Behnken method for testing the effects of four factors including concentrations of selenite ion, cell biomass, NaCl and agitation was investigated. Statistical Data Analysis was performed using Analysis of Variance (ANOVA) method. Regression coefficients of the second-order polynomial model were estimated. Then, by integrating the results and drawing a multivariate quadratic equation, the optimal point was precisely determined. Design-Expert software was used for data analysis.
    Results
    Optimum removal of selenite was obtained at initial concentration of Selenite 49.5 mM, biomass concentration of 56 g/l, NaCl concentration of 4.2 % (w/v) and agitation at 100rpm. Under these conditions, the optimal selenite removal was 77.12 % after a 24-h reaction under the resting cells of Lactobacillus sp. Tra Cheese 6.
    Conclusion
    In the current study, Response Surface Methodology based on Box-Behnken design was successfuly applied for improving selenite removal with the probiotic bacterium Lactobacillus sp. Tra Cheese 6.
    Keywords: Selenite removal, Box, Behnken design, Response Surface Methodology, Lactobacillus sp Tra Cheese 6
  • Mohammad Narimani *, Zohreh Vahidi, Abbas Abolghasemi Page 483
    Background And Aims
    The purpose of the study was to examine the role of behavioral activation-inhibition, impulsivity and alexithymia in discriminating students with symptoms of obsessive-compulsive and paranoid personality disorders from normal controls.
    Methods
    The studied sample includes all the students in University of Mohaghegh Ardabili, Iran, in 2011 (n = 8344). At the first stage, to identify the students with obsessive-compulsive and paranoid personality disorders, 368 students were selected through simple random sampling method and the Millon Clinical Multiaxial Inventory-III was completed for them. In the second stage, 25 students were selected for each group and the Gray-Wilson Personality Questionnaire, Barratt Impulsiveness Scale and the Toronto Alexithymia Scale were completed by them. Data were analyzed using descriptive statistics and discriminant analysis.
    Results
    Behavioral activation-inhibition, impulsivity and alexithymia played significant role in discriminating students with symptoms of obsessive-compulsive and paranoid personality disorders and had the potential to predict the changes concerned with obsessive-compulsive and paranoid personality disorders.
    Conclusion
    It seems that attention to and evaluation of the roles of behavioral activation-inhibition, impulsivity and alexithymia as effective factors in obsessive-compulsive and paranoid personality disorders is necessary.
    Keywords: Obsessive, compulsive personality disorder, Paranoid personality disorder, Behavioral activation, Behavioral inhibition, Impulsivity, Alexithymia
  • Mona Larki, Mahin Taffazoli *, Robab Latifnejad, Roudsari, Mohammad Taghi Shakeri, Ali Babaee Page 497
    Background And Aims
    High-risk sexual behaviors are of the most important risky behaviours in the area of sexual and reproductive health. It seems that educational programs based on health behavioural change theories are of the most basic measures in prevention of social damages. Therefore, the present study was carried out to determine the effect of a training program based on the theory of planned behaviour (TPB) on sexual high-risk behavioural intentions in female prisonors in Vakil Abad Prison, Mashhad, Iran, in 2013.
    Methods
    This was a pre-experimental one group designed study on 40 women gotten prisoned due to doing high-risk sexual behaviours. Data were collected using self-structured questionnaires including demographics information, data related to sexual activity and constructs of the theory of planned behaviour. The training program was designed based on the constructs of this theory and was then implemented as seven 70-minute sessions. The questionnaires were completed before, immediately after, and four weeks after completing the training program. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics tests via SPSS software.
    Results
    There were significant differences between the mean scores of attitude, subjective norms, perceived behavioral control and behavioral intention for abstinence from high-risk sexual behaviors in female prisoners before, immediately after and four weeks after implementation of the training program (P
    Conclusion
    Developed health educational program on the basis of theory of planned behavior was an effective strategy for abstinence from high-risk sexual behavioral intention in jailed women.
    Keywords: Education, Theory of planned behaviour, Behavioral intention, High, risk sexual behaviour, Female prisoners
  • Hamid Khodayari, Reyhaneh Chamani, Saeed Khodayari, Ali Mohammad Alizadeh* Page 515
    The presence of stem cells in leukemia and solid tumors has been demonstrated in recent decades. Cancer stem cells have the potency of tumorigenesis; furthermore, they have the ability of self-renewing and differentiation like other stem cells. They also play important role in the process of tumor invasion and metastasis. Several studies have been performed to discover the specific markers and different phenotypes of these cells that can be very important in their identification. It seems that the characteristic of cancer stem cells, like tumor genesis, is greatly related to the specific signaling pathways such as Wnt, ? catenin and hedgehog. In addition, the tumor microenvironment and its controlling agents are the important factors involving in the regulation of cancer stem cell function. The present review aimed to investigate the biology of cancer stem cells, specific signaling pathways, factors controlling the microenvironment as well as the role of microRNAs in controlling the function of these cells to provide new therapeutic methods.
    Keywords: Stem cell, Cancer, Review study