فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 68، زمستان 1394)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 68، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه اصغرزاده*، فریبا شایگان صفحات 1-16
    زمینه و هدف

    قانون پذیری و رعایت قانون در جامعه نشان دهنده نظم، امنیت و موجب ثبات و پایداری نظام است. در هر جامعه ای عواملی باعث می شود تا افراد نسبت به اجرای برخی از قوانین مقاومت کرده واقدام به اعمال خلاف قانون کنند. هدف اصلی این بررسی عوامل موثر بر قانون گریزی از طریق فراتحلیل تحقیقات انجام شده در ایران است

    روش

    روش این تحقیق، فراتحلیل از نوع کیفی است. در مطالعات کیفی برخلاف تحقیقات کمی، تحلیل به کمک اعداد یا همبستگی های عددی صورت نمی گیرد، بلکه اهداف تحقیق به کمک طبقه بندی ها توصیف و تحلیل می شود. بر این اساس، مطالعه حاضر به روش فراتحلیل انجام می پذیرد که در آن بازنگری در پیشینه پژوهش در حوزه قانون گریزی انجام می پذیرد. نوع بازنگری هم بازنگری تلفیقی خواهد بود. جامعه آماری در این تحقیق شانزده تحقیق صورت گرفته در مورد قانون گریزی در ایران است که در فصلنامه های علمی منتشر شده است.

    نتایج و یافته ها

    نتیجه تحقیق نشان داد که عوامل متعددی باعث قانون گریزی در کشور می شود. عوامل قانونی همچون ضعف قوانین، به روز نبودن قوانین، ضمانت اجرای ضعیف قوانین، مجریان و برخوردکنندگان با نقص قوانین، جهل و ناآگاهی مردم نسبت به قوانین باعث گسترش زمینه های انحراف می شود.همچنین عوامل اجتماعی چون آشفتگی اجتماعی و عوامل فرهنگی مانند تحصیلات، اعتقادات مذهبی و فعالیت رسانه ها، عوامل اقتصادی چون نابرابری اقتصادی، توسعه ناموزون و نیز عوامل سیاسی مانند ضعف نهادهای نظارتی و سایر عوامل مربوط به نظام سیاسی، کارگزاران سیاسی در قانون گریزی تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: قانون، قانون پذیری، قانون گریزی، فراتحلیل، ضمانت های اجرایی قوانین
  • رضا رئیسی وانانی*، حسین وفادار صفحات 17-40
    زمینه و هدف

    دانش آینده پژوهی به عنوان دانشی نو که دارای تفکری نظام یافته و صریح در مورد آینده و بر مفروضات ویژه استوار است و در نظام فکری خود رو ها، ارزشها و نظریه های ویژه ای را استفاده می کند، در ماموریت های انتظامی که دائما با پدیده های اجتماعی سر و کار دارد بسیار با اهمیت و نیازمند بحث و بررسی است. هدف این تحقیق، بررسی جایگاه آینده پژوهی در تولید دانش انتظامی است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش های گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق تعداد 125 نفر از مسئولان دفاتر تحقیقاتی و مطالعاتی ناجا، مدیران و کارشناسان ستادی تحقیقات و دست اندرکاران نشریات علمی ناجاست که با توجه به تعداد نمایندگان فعال و مدیران و کارشناسان مربوط از روش تمام شماری استفاده و نظرسنجی شد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته با روایی و پایایی قابل قبول(70%) در سه محور دانش تخصصی، دانش پشتیبانی و دانش مدیریتی بوده است. در بخش مطالعه اسنادی تعداد 66 نشریه علمی فعال در ناجا به صورت تمام شماری، بررسی اسنادی شده است.
    یافته ها و

    نتایج

    یافته های این تحقیق نشان می دهد که میزان دانش تولیدشده در حوزه آینده پژوهی در محیط تولید مقالات علمی میزان مناسبی از کل مقالات را به خود اختصاص نداده است و در مقایسه با میزان مطلوب آن از نظر مسئولان مربوط، در جایگاه مطلوبی قرار ندارد. نتایج ما را به این امر رهنمون می کند که می باید از قابلیتها و ظرفیتهای موجود، در تولید این دانش، تلاش جدی تری صورت گیرد و با راه اندازی حداقل یک نشریه علمی- ترویجی یا علمی – پژوهشی، زمینه سازی لازم برای بسط دانش آینده پژوهی در ناجا و همچنین زمینه سازی جذب فعالیتهای علمی نخبگان و علاقه مندان به این موضوع فراهم شود.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تولید دانش انتظامی، نشریات علمی ناجا
  • سید خلیل سیدعلی پور*، ذاکر مختاری ناصری صفحات 41-64
    زمینه و هدف

    جلب اعتماد برای سازمانهایی که در ارتباط مستقیم با مردم هستند وبه همکاری و مشارکت آنها نیاز دارند، بسیار ضروری است. ناجا به واسطه حضور خود درهمه عرصه های اجتماعی و ارتباط مستقیم با اقشار مختلف در دوحوزه حفظ نظم و امنیت وخدمات انتظامی نیاز به مشارکت وجلب اعتماد مردم دارد .اعتماد یکی از مولفه های اصلی سرمایه اجتماعی است که ارتباط تنگاتنگی با احترام، اطمینان، جامعه پذیری وانسجام اجتماعی دارد.وجود اعتماد، سیاست گذاری عمومی وبرقراری وتدوام هماهنگی اجتماعی را تسهیل می کند.ادراک ونگرش افراد نسبت به پلیس به ارزشها، هنجارها و باورهای اجتماعی بستگی دارد ودرجوامع با فرهنگهای مختلف، نگرشهای متفاوتی نسبت به پلیس وجود دارد؛ ازاین رو دراین مقاله سعی داریم عوامل نگرشی موثربراعتماد مردم به پلیس را در شرق استان تهران بررسی کنیم.

    روش

    این تحقیق ازنظرهدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری این مطالعه را کلیه شهروندان بالای 18 سال در شهرستانهای شرق استان تهران تشکیل می دهند که تعداد 384 نفر نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و ارزیابی شدند. برای گردآوری داده ها، از ابزار پرسشنامه استفاده شد.

    یافته ها و نتایج

    نتایج ویافته های این تحقیق نشان داد که بین عوامل نگرشی وکارآمدی، اعتماد عمومی به پلیس، رضایت ازنظام سیاسی،ادراک حضورپلیس،رضایت و خشنودی از زندگی، ادراک تعارض در نظام سیاسی و رفتارهای ضداجتماعی ادراکی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و در مجموع اعتماد مردم به پلیس در این حوزه متوسط و بیشتر ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: اعتماد، اعتماد عمومی، اعتماد عمومی به پلیس، عوامل نگرشی اعتماد به پلیس
  • عبدالله هندیانی، ابراهیم داودی دهاقانی* صفحات 65-87
    زمینه و هدف

    تهدید نرم از مقوله هایی است که میزان شناخت و عمق درک نهادهای انتظامی و امنیتی از چیستی و ماهیت آن، میزان موفقیت آنها را در اجرای مطلوب ماموریتها و وظایفشان، تا حدزیادی متاثر می کند؛ بنابراین تحقیق حاضر باهدف شناخت چیستی و ماهیت تهدید نرم با رویکرد انتظامی و با نگاهی به ارتقای امنیت عمومی انجام شده است.

    روش

    روش تحقیق پژوهش حاضر از نظر داده ها، کیفی از نوع تحلیل محتوا و از نظر اهداف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر استادان صاحب نظر در حوزه امنیت ملی و انتظامی هستند که با استفاده از نمونه گیری هدفمند از میان آنها، ده نفر انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه عمیق استفاده شد. داده های تحقیق متکی به نقل قولهای پرسش شوندگان است.

    یافته ها و نتایج

    در پاسخ به سوالات تحقیق، ابعاد اجتماعی- فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، سطوح راهبردی، میانی و تاکتیکی، مولفه های هویت ملی، انسجام اجتماعی، سرمایه اجتماعی، الگوهای رفتاری، دلبستگی ملی، آمادگی ملی، اندیشه های حاکم، آداب و رسوم، سبک زندگی، نگرش به حاکمیت، منش و رفتار اجتماعی و هشت راهکار پیشگیری و مقابله به دست آمدند. نتیجه اینکه آمادگی پلیس برای پیشگیری و مقابله با تهدیدات نرم، نیازمند پیش بینی و شناسایی شرایط وقوع این تهدیدات، ایجاد فضای مشترک ذهنی بین متصدیان در سایر نهادها و اعلام هشدار به آنها و درنتیجه تلاش برای ایجاد هماهنگی به منظور اقدام موثر است.

    کلیدواژگان: تهدید نرم، رویکرد انتظامی، ابعاد و مولفه ها، راهکارهای مقابله و پیشگیری، امنیت عمومی
  • سید حسین حسینی، ادریس فیلی*، امیرهوشنگ خادم دقیق صفحات 89-112
    زمینه و هدف

    این تحقیق با مدنظر قراردادن اینکه مدیریت بحران در محورهای شناخت بحران و پیشگیری آن، کنترل پیامدهای ناشی از بحران، مقابله با بحران و کاهش سطح آسیب پذیری است و با این دغدغه که مشکل اساسی در حوزه مدیریت بحران، نبود هماهنگی و همکاری کارآ بین سازمان های دخیل و استفاده بهینه از امکانات دردسترس است، با هدف اصلی «تبیین نقش سامانه-های تصمیم یار در مدیریت بحران» تدوین شده است.

    روش

    این پژوهش با در نظر گرفتن شاخصهای موثر در حوزه مدیریت بحران با به کارگیری روش تحقیق توصیفی (موردی زمینه ای) و استفاده از آمارهای استنباطی در یک جامعه آماری صد نفری انجام شده است.

    نتایج و یافته ها

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که مدیریت بحران مبتنی بر سامانه های تصمیم یار در پیشگیری، کنترل و اقدام در برابر بحرانها با ایجاد هم افزایی مطلوب با دیگر نهادها و سازمانها، ترویج روش های مدیریت بحران و نحوه کنترل امور و کاهش تنش در زمان بحران، تهیه بانکهای اطلاعاتی جامع، استخراج نقشه های توپوگرافی منطقه و تحلیل آنها، راهنمایی در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی، استفاده از شبکه های خبری و رسانه ها در جهت آگاه سازی، ارائه گزارشها از وضعیت مناطق تحت پوشش و تلفیق اطلاعات بدست آمده با تجربیات و به کارگیری آن در صحنه عمل و همچنین استفاده از توان نرم افزاری و سخت افزاری می تواند نقش آفرین باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، سامانه های تصمیم یار، پیشگیری
  • محمد نادری* صفحات 113-129
    زمینه و هدف

    دین، فرهنگ و امنیت اجتماعی از مفاهیمی هستند که همواره بین آنها نوعی ارتباط وجود دارد. دین به عنوان ریشه و بنیان فرهنگ در جوامع اسلامی مطرح است. از سوی دیگر امنیت اجتماعی نیز با فرهنگ حاکم در جامعه ارتباط دارد؛ بر این اساس فرهنگ اسلامی به دلیل تکیه بر تعالیم وحیانی، توان تاثیرگذاری فزاینده ای بر امنیت اجتماعی دارد. در این نوشتار با تبیین نقش اساسی و بنیادی دین در فرهنگ، اثربخشی فرهنگ اسلامی در امنیت اجتماعی مورد توجه و مداقه قرار می گیرد. از این رو هدف اصلی این مقاله بررسی رابطه و تاثیر فرهنگ اسلامی و ابعاد آن بر امنیت اجتماعی است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر داده ها، کمی؛ و از نظر ماهیت و نوع مطالعه پیمایشی مقطعی است.جامعه آماری مورد پژوهش حاضر را استادان هئیت علمی دانشگاه علوم انتظامی تشکیل می دهند که مشغول تدریس در دانشکده ها و مراکز آموزشی این دانشگاه هستند.

    یافته ها و نتایج

    فرضیه اصلی به صورت وجود رابطه معنی داری بین فرهنگ اسلامی و امنیت اجتماعی تعریف شد. با استفاده از نظر استادان یک سری شاخص برای ابعاد کلان فرهنگی، از تعالیم وحیانی احصا شد و روایی آن مورد تایید قرار گرفت. براساس پیمایش انجام شده، بین فرهنگ اسلامی مبتنی بر وحی و ابعاد کلان فرهنگی و امنیت اجتماعی همبستگی معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ اسلامی، ابعاد کلان فرهنگی، امنیت، امنیت اجتماعی
  • مهدی زنگنه* صفحات 131-145
    زمینه و هدف

    احساس امنیت یکی از ابعاد اساسی مفهوم امنیت در معنای کلی آن است. هدف پژوهش، بررسی وضعیت احساس امنیت شهروندان در پارکهای شهر اصفهان است. مسئله اساسی تحقیق، احساس ناامنی شهروندان در فضاهای شهری و به ویژه پارکهاست که امروزه به دغدغه بزرگی برای برنامه ریزان و مدیران شهری تبدیل شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، پیمایشی بوده و ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای است که میزان روایی آن از طریق روایی صوری و ضریب پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ با مقدار78/0 تایید شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه ساکنان مناطق چهارده گانه شهر اصفهان است و تعداد حجم نمونه 504 پرسشنامه بوده که در چهارده پارک شهر اصفهان توزیع و تکمیل شده است.

    یافته ها و نتایج

    متغیرهای کنترل رسمی و غیر رسمی با احساس امنیت دارای رابطه معنادار و مثبت و متغیرهای بی نظمی اجتماعی و محیطی با احساس امنیت رابطه معنادار و معکوسی دارند. از مجموع 14 پارک مورد مطالعه؛ در 5/28 درصد آنها شهروندان دارای احساس امنیت کم، در 43 درصد متوسط و در 5/28 درصد آنها شهروندان دارای احساس امنیت زیاد بوده اند. از مقایسه احساس امنیت در پارک ها نتیجه می شود که بیشترین احساس امنیت متعلق به پارک های پروین، باقوش خانه و غدیر و کمترین میزان احساس امنیت متعلق به پارک های امام رضا(ع)، صفه و رجایی می باشد. به عبارت دیگر می توان گفت که پارک هایی که در مرکز شهر قرار دارند، دارای امنیت بیشتری در مقایسه با سایر پارک ها هستند. بر اساس تحلیل رگرسیونی معیارهای 4گانه بیشترین تاثیر مستقیم در دست یابی به احساس امنیت شهروندان در پارکهای شهر اصفهان مربوط به متغیر کنترل غیر رسمی و در مراتب بعدی متغیرهای بی نظمی های محیطی و کنترل رسمی می باشند.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، پارک، شهروندان، شهر اصفهان
  • غفور خویینی، رضابیرانوند* صفحات 147-169
    زمینه و هدف

    گاهی زیان دیده در وقوع فعل زیان بار نقش موثری دارد که بر آن اساس می تواند در رفع یا کاهش مسئولیت مدنی مامور تاثیرگذار باشد. شناخت نقش زیان دیده در چگونگی تعدیل این خسارات موجب دفاع ماموران برای معافیت یا تخفیف از مسئولیت مدنی شده و از این حیث، انجام این پژوهش واجد اهمیت است. بر این اساس، هدف پژوهش تعیین نقش زیان دیده در رفع یا کاهش مسئولیت مدنی مامور است.

    روش

    این تحقیق به روش توصیفی و با استفاده از مطالعات اسنادی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    نتایج تحقیق نشان می دهد در حقوق انگلیس مبنای بررسی تقصیر زیان دیده ، قاعده تقصیر مشترک است که بر اساس آن مامور پلیس با لحاظ معیار مراقبت در رفتار خود، به اندازه قصور زیان دیده در وقوع فعل زیانبار، از مسئولیت مدنی او تخفیف داده می شود و در حقوق آمریکا هم بر اساس قواعد تقصیر مشترک و تقصیر مقایسه ای، مسئولیت مدنی ماموران به طور کامل رفع یا تخفیف داده می شود. در حقوق ایران بر اساس نقش زیان دیده اعم از مباشر، سبب یا در حالت اجتماع سبب و مباشر وضعیت متفاوت است و ملاک تعیین مسئولیت، استناد عرفی است و در حالت اجتماع سبب و مباشر، هر یک از طرفین که فعل زیان بار به او استناد دارد ضامن بوده و اگر میزان تاثیر اقدام یکسان باشد طرفین به صورت مساوی و در صورت تفاوت در رفتار، مامور و زیان دیده بر اساس میزان تاثیر مسئولیت دارند.

    کلیدواژگان: زیان دید، پلیس، مسئولیت، تقصیر، مسئولیت مدنی
  • طاها عشایر*، الهام عباسی، علیرضا نطقی کاشانی، نرگس پیرحیاتی صفحات 171-194
    زمینه و هدف

    قانون گریزی به نادیده گرفتن قانون در رسیدن به اهداف موردنظر و استفاده از روش های غیرمرسوم و غیرقانونی در جامعه اشاره دارد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل اجتماعی - فرهنگی موثر بر قانون گریزی شهروندان استان اردبیل است.

    روش

    روش مورداستفاده از نوع پیمایشی (کمی) و ابزار آن پرسشنامه است. پایایی سوالات با استفاده از آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از مطالعه متخصصان و صاحب نظران ارزیابی شده است. حجم نمونه با استفاده جدول مورگان 1450 نفر تعیین و پرسشنامه به صورت تصادفی سیستماتیک توزیع شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون استنباطی نشان می دهد که بین آگاهی از قانون، طرد اجتماعی، سنت پرستی، فردگرایی، نابرابری طبقاتی، جامعه پذیری، نظارت اجتماعی، ضعف اخلاق شهروندی، ضعف منزلت اجتماعی قانون و ضعف عملکرد نهادهای قضایی و انتظامی با قانون گریزی شهروندان رابطه معنادار داشته و با متغیر فقر فرهنگی رابطه معنادار نداشته است. یافته های رگرسیون چندگانه نشان می دهد که بیشترین ضریب تبیین متغیر قانون گریزی را متغیر مستقل ضعف منزلت اجتماعی قانون و کمترین تبیین را نابرابری طبقاتی داشته است.

    کلیدواژگان: قانون گریزی، شهروندان، منزلت اجتماعی، فردگرایی، طرد اجتماعی
|
  • Pages 1-16
    Background and objectives

    Compliance with the law and legality in society represents order and security and leads to the stability of the system. In any society some factors would lead people to resist against the implementation of some rules and act illegal activities. The main objective of this study was to determine the factors affecting the illegality through meta-analysis of research conducted in Iran.

    Methodology

    This study has been conducted in a qualitative, meta-analysis, method. Unlike quantitative research, in qualitative research analysis is not done through numbers or numerical correlations, but research objectives are analyzed using descriptive classification. Accordingly, the present study is conducted using meta-analysis wherein a review of the literature in the field of illegality is presented. The review will be of a consolidation type. The statistical population in this study included 16 studies about the illegality in Iran, which have been published in the scientific journals. Findings and

    results

    The results showed that several factors would lead to illegality in the country. Legal factors such as the weakness of the rules, lack of updated laws, weak legislative rules, authorities and law enforcers dealing with law breaking, and ignorance of the law would lead to deviation. And also social factors such as social unrest, and cultural factors such as education, religious beliefs and the media, economic factors such as economic inequality and uneven development, and political factors such as the weakness of regulatory bodies and other factors related to the political system, political brokers had an impact on illegality.

    Keywords: law, Legality, Illegality, meta-analysis, Legislative rules
  • Pages 17-40
    Background and objectives

    Future Study knowledge, as a new knowledge that involves an organized and explicit rationale about alternative futures and is based on specific assumptions and employs its own methods of thought, values and special theories, is very important in disciplinary missions that are constantly dealing with social phenomena. The aim of this study is to investigate the status of future study knowledge in the generation of law enforcement knowledge.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type. Regarding the data gathering method it is a descriptive-survey study. The statistical population of the study included all 125 executives of Police research centers, managers and experts involved in Police research and scientific publications. Considering the active representatives and managers and experts, all of the individuals were selected and surveyed using census method. The research instrument was a researcher-made questionnaire with an acceptable validity and reliability (α=70%) in three domains of specialized knowledge, knowledge support, knowledge management. In the documentary study phase 66 scientific publications in police were totally explored. Findings and

    results

    The findings of this study show that the developed knowledge in the field of future study in the context of scientific papers does not possess an appropriate amount of articles and compared with its optimum level in terms of the relevant authorities, is not in a satisfying position. These results will lead us to that fact that we need to take the advantage of the capabilities and capacities available in generation of knowledge, and make serious efforts to set up at least one scientific or scholarly scientific Journal to provide the required infrastructure for the development of Futures Studies in police and to attract the activities of elite and those interested in this domain.

    Keywords: Future study, Law enforcement knowledge generation, Police scientific journals
  • Pages 41-64
    Background and objectives

    Gaining the trust to organizations that are in direct contact with the people and need partnership and cooperation is essential. Due to its presence in all the social aspects and direct communication with different groups in the field of maintaining order and security and serving disciplinary services I.R.I Police need people's participation and trust. Trust is one of the main components of social capital and is closely linked to the respect, confidence, sociability and social coherence. Trust facilitates the public policy making and the establishment and continuation of social harmony. Perceptions and attitudes towards the police and values depend on social norms and beliefs. In communities with different cultures, there are different attitudes towards the police. Therefore, in this article we have tried to investigate the attitudinal factors affecting public confidence in the police in East Tehran province.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type. In terms of its methodology it is a descriptive-survey study. The statistical population of the study included all over-18-year-old residents in Tehran eastern towns. 384 individuals were selected and studied using simple stratified sampling method. Questionnaire was employed for data collection. Findings and

    results

    The results showed that there was a positive and significant relationship between attitudinal factors and public confidence. And generally, confidence in the police was measures as moderate in this area.

    Keywords: Confidence, Public Confidence, Public confidence in the police, Attitude factors of confidence in the police
  • Pages 65-87
    Background and objectives

    Soft threat is of the category which is largely influenced by the deep understanding of law enforcement and security agencies of its nature, and their success in the implementation of the favorable missions and tasks. This study aimed to identify the nature of the soft threat with a disciplinary approach and a view to promoting public safety.

    Methodology

    The research methodology in terms of the data is qualitative and of a content analysis type. In terms of its objective, this study is of an applied research type. The statistical population of the study included the expert professors in the field of national security and law enforcement. Using purposive method 10 individuals were selected. The data were gathered using in-depth interviews. The obtained data are based on the quotations of the respondents. Findings and

    results

    In response to the survey questions, the socio-cultural, political, and economic dimensions, the strategic, intermediate, and tactical levels, the components of national identity, social cohesion, social capital, behavioral patterns, national interest, national preparedness, the ruling ideas, customs, lifestyle, attitude towards the rule, manners and social behavior, and eight prevention and tackle strategies were obtained. As a result, the readiness of the police to prevent and cope with soft threats requires predicting and identifying conditions of these threats, creating a common mental space between incumbents in other institutions and alert them and therefore to attempt to coordinate for taking effective measures.

    Keywords: Soft Threats, Disciplinary approach, Dimensions, factors, Prevention, tackle strategies, Public Safety
  • Pages 89-112
    Background and objectives

    Considering that crisis management addresses the issues of recognition and prevention of crisis, the crises consequences control, dealing with crisis and reducing the level of vulnerability, and the fact that the fundamental problem in the field of crisis management concerns the lack of efficient coordination and cooperation between organizations involved and the optimum use of available facilities this study has been conducted with the aim of "clarifying the role of decision support systems in crisis management".

    Methodology

    Taking the effective measures in the area of crisis management into account, this study has been conducted using descriptive research method and inferential statistics in a statistical population of 100. Findings and

    results

    The results indicate that the decision-support system-based crisis management can play a role in the following: preventing, monitoring and responding to the crisis by creating favorable synergies with other agencies and organizations, promoting methods of crisis management and how to control and reduce stress in times of crisis, providing comprehensive database, mining topography maps and analyzing them, helping in decision-making and decision-taking, using network news and media for notifications, making a report on the status of the areas covered, integrating data with experience and applying it in practice, and also using the power of software and hardware.

    Keywords: crisis management, Decision-support systems
  • Pages 113-129
    Background and objectives

    Religion, culture and social security are the concepts that there is always a relationship between them. Religion has been known as the root of the culture in Islamic societies. On the other hand, social security is correlated with the dominant culture in the community; accordingly, Islamic culture due to essential and spiritual teachings has the potentially increasing impact on social security. This paper, explaining the fundamental role of religion in culture, scrutinizes the effectiveness of Islamic culture on social security. Hence the main purpose of this study is to examine the relationship and the impact of Islamic culture and its dimensions on social security.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research, in terms of the data it is of a quantitative type and in terms of the nature and type of study is a cross-sectional survey. The statistical population of the study included the faculty members of Amin Police University teaching at faculties and training centers of the university. Findings and

    results

    The main hypothesis was defined for the existence of a significant relationship between Islamic culture and social security. Hence taking the advantage of experts' opinions a set of indicators for measuring major cultural dimensions were extracted from the essential spiritual teachings and its validity was confirmed. Then the hypothesis was examined using correlation test of sampling and data from appropriate experts. There is a correlation between Islamic culture and major cultural dimensions and social security.

    Keywords: Culture, Islamic culture, Major cultural dimensions, Security, social security
  • Pages 131-145
    Background and objectives

    The sense of security is one of the fundamental aspects of the concept of security in its general sense. The aim of this study is to investigate the citizens' sense of security in the parks of Isfahan city. The main research question is the citizens' sense of insecurity in urban areas, especially Parks, which today has become a major concern to urban planners and managers.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type. In terms of its methodology it is a survey study. A researcher-made questionnaire was employed for data collection. The validity was confirmed using face validity and its reliability was obtained by alpha Cronbach as .78. The statistical population of the study included all the residents in 14 districts in Isfahan City. The questionnaires were distributed among a sample of 504 individuals in 14 parks in Isfahan City. Findings and

    results

    The results indicate that the majority of participants expressed the sense of security in the park at a low level. And also the citizens in downtown parks have had more sense of security than other parks. The results indicated that the variable of informal control will have the most effect and after that the variables of environmental irregularity and official control in the second and third priority, increasing effect on the sense of security of the citizens in the parks of Isfahan City.

    Keywords: sense of security, Park, Citizens, Isfahan city
  • Pages 147-169
    Background and objectives

    Sometimes the injured have a significant role in the damaging action based on which it can be effective in eliminating or reducing the civil liability of officers. Identifying the role of the injured in the adjustment of the damage would lead to the defense of civil liability of officers for an exemption or discount and in this respect conducting this study is important. Accordingly, the aim of this research was to determine the role of injured in eliminating or reducing officers' civil liability using descriptive and documentary studies. The results show that in English law the basis of the examination of injured's fault is the Contributory Negligence principle. Based on that, the police officer, considering the standard of care in his behavior, will be discounted from civil liability as much as the fault of injured in the harmful act. In the laws of America, based on Contributory Negligence principle and Comparative Negligence, the civil liability of officers is fully resolved or discounted as well. In the laws of Iran, based on the role of the injured, including agent, cause or in combination of agent and cause it is different, and the criteria for assigning responsibility is citing common law and in combination of agent and cause, each of the parties whom the harmful act refers is surety and if the amount of the effect of action is the same both parties will equally be responsible, and in the case of difference in the behavior, the officer and the injured will be responsible based on the amount of the effect.

    Keywords: Injured, Police, responsibility, fault, civil liability
  • Pages 171-194
    Background and objectives

    Illegality refers to ignoring the law in reaching the objectives and using unconventional and illegal methods in society. The main objective of this study was to investigate the social-culture factors affecting citizens' illegality in Ardabil province.

    Methodology

    This study has been conducted in survey (quantitative) method. The research instrument was a questionnaire. The reliability of the questionnaire was measured by Cronbach alpha and its validity was confirmed by the experts. The sample size was set as 1450 individuals using Morgan sample size table. The questionnaires were distributed among the participants using systematic random method. Findings and

    results

    The results of inferential statistics indicate that there was a significant relationship between the awareness of law, social exclusion, traditionalism, individualism, class inequality, socialization, social control, poor citizenship ethics, poor social status of law, poor law enforcement and poor performance of judicial institutions and the illegality of citizens and the cultural poverty had no significant relationship. The results of multiple regression showed that the highest coefficient of determination of illegality was for the independent variable of the poor social status of law, and the least coefficient of determination was for class inequality.

    Keywords: Illegality, Citizens, Social status, Individualism, social exclusion