فهرست مطالب

راهبردهای شناختی در یادگیری - پیاپی 6 (بهار و تابستان 1395)

نشریه راهبردهای شناختی در یادگیری
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین جناآبادی* صفحات 1-15
    هدف
    فراشناخت، به معنی آگاهی فرد از فرآیند تفکر خود و توانایی اش برای کنترل این فرآیند است که راهبردهای شناختی از مهم ترین ابزارهای یادگیری و یادآوری هستند، لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه راهبردهای فراشناختی و خلاقیت و یادگیری در دانش آموزان با خواهر و برادرهای با نیازهای ویژه (اختلالات بیرونی، درونی و هیجانی) بود.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تعداد 140 نفر (70 نفر دختر و 70 نفر پسر) به صورت نمونه گیری در دسترس از بین خواهران و برادران کودکان با نیازهای ویژه اختلالات درونی، بیرونی و هیجانی مراکز بهزیستی انتخاب شدند. برای اندازه گیری راهبردهای فراشناختی از پرسشنامه حالت فراشناختی (ESM) برای سنجش خلاقیت از آزمون خلاقیت عابدی و تعیین سبک یادگیری از پرسشنامه سبک های یادگیری (WARK)استفاده شده است. داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح آلفای 005/0 P>استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که بین راهبردهای فراشناختی و خلاقیت با سبک های یادگیری در دانش آموزان با خواهر و برادرهای با نیازهای ویژه رابطه مثبت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت راهبردهای فراشناختی و خلاقیت در دانش آموزان با خواهر و برادرهای با نیازهای ویژه پیش بینی کننده های خوبی برای متغیر سبک های یادگیری است.
    کلیدواژگان: فراشناختی، راهبردهای فراشناختی، خلاقیت، سبک های یادگیری
  • مریم بخشش *، حسین زارع، محمدرضا سرمدی، سعید طالبی صفحات 17-38
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه بین تاثیر آموزش مبتنی بر الگوی یادگیری دو موقعیتی و تاثیر آموزش متداول، بر باورهای انگیزشی دانشجویان به یادگیری علم با توجه به سبک های یادگیری بود.
    روش
    برای نیل به این هدف،از طرح شبه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون دو گروهی استفاده شد. جامعه آماری از 48 دانشجوی سال سوم رشته علوم تربیتی دانشگاه پیام نور تشکیل گردید که به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم بندی شدند. در گروه مداخله، یادگیری دو موقعیتی با استفاده از ابزار چند رسانه ای و به روش الکترونیکی همزمان و ناهمزمان و در گروه شاهد آموزش مبتنی بر سخنرانی اجرا گردید. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه انگیزش دانشجویان به یادگیری علم در دو نوبت پیش آزمون و پس آزمون و پرسشنامه شاخص سبک های یادگیری در مرحله پیش آزمون انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل کواریانس یک متغیری و چند متغیری به وسیله ی نرم افزار SPSS ویرایش 20 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند، یادگیری دو موقعیتی موجب ارتقاء باورهای انگیزشی دانشجویان به یادگیری نسبت به آموزش متداول گردید. همچنین، تعامل بین الگوی یادگیری دو موقعیتی و سبک های یادگیری فعال و تاملی بر رشد باورهای انگیزشی دانشجویان تاثیر مستقیم و معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان می دهد که با بهره گیری از شیوه آموزش مبتنی بر الگوی یادگیری دوموقعیتی و اجرای الکترونیکی آن می توان، باورهای انگیزشی دانشجویان با سبک های یادگیری مختلف را به یادگیری علم ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: یادگیری دو موقعیتی، انگیزش یادگیری علم، باورهای انگیزشی، سبک های یادگیری، تغییر مفهومی
  • عزت الله قدم پور، سیمین غلامرضایی، پروانه رادمهر* صفحات 39-58
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر بهبود باورهای فراشناختی در مبتلایان به اختلال همبودی اضطراب اجتماعی و افسردگی بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر به شیوه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول و دوم مبتلا به اختلال همبودی اضطراب اجتماعی و افسردگی شهر خرم آباد بود؛ که به منظور اجرای پژوهش غربالگری انجام گرفت که ابتدا 437 شرکت کننده با دامنه سنی 14 تا 17 سال، پرسشنامه اضطراب اجتماعی و افسردگی را تکمیل کردند که از میان آن ها 30 نفر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و افسردگی همراه بالا (یک انحراف معیار بالاتر از میانگین گروه) انتخاب گردید، سپس 30 نفر منتخب با انتساب تصادفی به دو گروه پانزده نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 2 ساعته، هفته ای یک جلسه به صورت گروهی تحت آموزش شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه، به وسیله spss-19 و با استفاده از روش آماری کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد آموزش شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش میزان باورهای فراشناختی تاثیر معنی داری داشته است (001/0>P). ضمن این که نتایج در مرحله پیگیری نیز حفظ شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله، آموزش های شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی برای بهبود باورهای فراشناختی در مبتلایان به اختلال همبودی اضطراب اجتماعی و افسردگی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، اضطراب اجتماعی، افسردگی
  • اکبر رضایی* صفحات 59-80
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین باورهای معرفت شناختی، هیجان های تحصیلی و خودکارآمدی با رویکردهای یادگیری عمقی و سطحی دانشجویان بود.
    روش
    بدین منظور 396 نفر از دانشجویان گروه های علوم انسانی دانشگاه پیام نور مرکز تبریز (294 زن و 102 مرد) با روش نمونه گیری چندمرحله ایبه طور تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های هیجان های تحصیلی مربوط به یادگیری، باورهای معرفت شناختی، راهبردهای انگیزشی برای یادگیری و سیاهه رویکردها و مهارت های مطالعه بر آن ها اجرا شد. داده ها با استفاده از روش های آماری آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استاندارد یا همزمان تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که هیجان تحصیلی لذت از یادگیری و باور معرفت شناختی یادگیری سریع/ ثابت پیش بینی کننده های معنی داری رویکرد عمقی یادگیری هستند. از بین این دو متغیر، هیجان تحصیلی لذت از یادگیری دارای ارزش بتای مثبت و در مقابل باور معرفت شناختی یادگیری سریع/ ثابت دارای ارزش بتای منفی بودند. در مدل پیش بینی رویکرد سطحی یادگیری، دو متغیر هیجان تحصیلی اضطراب و خستگی از یادگیری و باور معرفت شناختی دانش ساده/ قطعی از لحاظ آماری معنی دار بودند. در این مدل، هر سه متغیر اضطراب، خستگی و دانش ساده/ قطعی دارای ارزش بتای مثبت در پیش بینی رویکرد یادگیری سطحی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که مولفه های هیجان های تحصیلی و باورهای معرفت شناختی بخش قابل توجهی از رویکردهای سطحی و عمقی دانشجویان را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی، خودکارآمدی، رویکردهای یادگیری سطحی، رویکردهای یادگیری عمقی، هیجان های تحصیلی
  • علی شیخ الاسلامی صفحات 81-101
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اهمال کاری تحصیلی بر اساس راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی و اضطراب امتحان دانشجویان انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 94-1393 تشکیل می دادند که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، 362 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی راهبردهای شناختی و فراشناختی موسویان، پرسشنامه ی اهمال کاری تحصیلی سولومن و راتبلومو پرسشنامه ی اضطراب امتحان اسپیلبرگر استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین راهبردهای شناختی و مولفه هایش و راهبردهای فراشناختی و مولفه هایش با اهمال کاری تحصیلی دانشجویان رابطه ی منفی معناداری و بین اضطراب امتحان و مولفه هایش با اهمال کاری تحصیلی دانشجویان رابطه ی مثبت معناداری وجود دارد (01/0>p). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که راهبردهای شناختی و مولفه هایش و راهبردهای فراشناختی و مولفه هایش به طور منفی و معناداری و اضطراب امتحان و مولفه هایش به طور مثبت و معناداری، می توانند اهمال کاری تحصیلی دانشجویان را پیش بینی کنند (01/0>p).
    نتیجه گیری
    بنابراین، می توان نتیجه گرفت که راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی و اضطراب امتحان از متغیرهای مهم و مرتبط با اهمال کاری تحصیلی دانشجویان می باشند.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی، راهبردهای فراشناختی، اضطراب امتحان، اهمال کاری تحصیلی، دانشجویان
  • محمدحسن صیف* صفحات 103-117
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل علی تعلل ورزی تحصیلی بر اساس جهت گیری هدف تحصیلی با نقش واسطه ای درگیری تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی انجام شد.
    روش
    در یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی تعداد 424 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور شیراز، به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی تصادفی انتخاب شده و به پرسشنامه ای خودگزارشی شامل خرده مقیاس های درگیری تحصیلی شوفلی و بکر (2006)، خودکارآمدی تحصیلی میجلی و همکاران (2000)، اهداف پیشرفت میدلتن و میگلی (1997) و تعلل ورزی تحصیلی سواری (1390) پاسخ دادند. ماتریس همبستگی، تحلیل مسیر و شاخص های نکویی برازش با نرم افزار LISREL 8.3 جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که اهداف اجتناب-عملکرد و تبحری از طریق واسطه گری درگیری و خودکارآمدی تحصیلی بر تعلل ورزی تحصیلی دانشجویان علاوه بر اثر مستقیم، دارای اثر غیرمستقیم می باشد. در میان متغیرهای موردبررسی در این پژوهش اهداف اجتنابی با 33/0 بیشترین اثر کل مثبت و معنادار را بر تعلل ورزی تحصیلی داشته است.
    نتیجه گیری
    مطابق با نتایج این پژوهش شرایط به گونه ای فراهم گردد تا دانشجویان به سمت اتخاذ اهداف نوع تبحری پیش رفته و از روی آوردن به اهداف نوع اجتنابی امتناع ورزند و همچنین ازآنجاکه تبحرگرایی با تعلل ورزی تحصیلی همبستگی منفی معنی داری دارند، برای کاهش تعلل ورزی تحصیلی می توان اهداف تبحری را به وسیله ی برنامه های آموزشی ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: تعلل ورزی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، درگیری تحصیلی، اهداف پیشرفت
  • حسین محققی *، پریا قاسمی صفحات 119-129
    هدف
    این پژوهش باهدف بررسی این مساله که سهم چارچوب ذهنی تحولی در پیش بینی ثبات قدم بیشتر از چارچوب ذهنی تثبیت شده است، انجام گرفته است.
    روش
    پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری دانشجویان کارشناسی سال آخر دانشگاه بوعلی سینا (94-93) منظور شده بود که تعداد 302 نفر از آن ها به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسش نامه ثبات قدم داکوورث (2007) و چارچوب ذهنی کارول دوئک (2007) بود.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که از میان دو چارچوب ذهنی، چارچوب ذهنی تحولی توانست ثبات قدم را پیش بینی کند (P˂0.001) و لذا نقش چارچوب ذهنی تحولی معنی دار است.
    نتیجه گیری
    پس افراد با چارچوب ذهنی تحولی در پیگیری اهداف بلندمدت و هنگام مواجه با شکست ثبات قدم بیشتری را در به انجام رساندن اهداف نشان می دهند که اشخاص با چارچوب ذهنی تثبیت شده از آن محروم هستند.
    کلیدواژگان: ثبات قدم، چهارچوب ذهنی، تثبیت شده، تحولی
  • زهرا شعبانی* صفحات 131-155
    هدف
    از مطالعه حاضر مقایسه ی آموزش های دوره آمادگی بر مهارت های زبان آموزی فارسی نوآموزان موسسه آموزشی مکتب القرآن با سایر مراکز پیش دبستانی است.
    روش
    پس رویدادی، جامعه آماری نوآموزان عادی و نوآموزان مکتب القرآن الکریم، در پایان آمادگی مهارت های زبان آموزی فارسی (ادراک شنیداری، مهارت سخن گفتن و آمادگی خواندن) مقایسه شدند. نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بر اساس جدول کرجسی و مورگان (1970)، 1200 نفر از نوآموزان، مکتب القرآن و سایر مراکز پیش دبستانی به صورت همگن انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری آزمون آمادگی زبان فارسی Told:p3 و آگاهی واج شناختی استاندارد یافته بوده است. روش تجزیه و تحلیل با استفاده از آزمون T انجام شد.
    یافته ها
    عملکرد مهارت های زبان آموزی مشتمل بر ادراک شنیداری، مهارت سخن گفتن و آمادگی خواندن موسسه آموزشی مکتب القرآن با سایر مرکز تفاوت معنی دار نشان داد و آمادگی خواندن در موسسه مکتب القرآن بیشترین میانگین را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نشان داد که آموزش های دوره آمادگی بر ارتقاء مهارت های موسسه مکتب القرآن موثر بوده است.
    کلیدواژگان: مهارت های زبان آموزی، ادراک شنیداری، خواندن، سخن گفتن، نوشتن، پیش دبستانی
  • سعید پورعبدل *، ناصر صبحی قراملکی، مالک بسطامی، هادی غضنفری صفحات 157-170
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر کاهش تعلل ورزی تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص بود.
    روش
    این پژوهش به شیوه ی آزمایشی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر دارای اختلال یادگیری خاص کلاس پنجم ابتدایی تشکیل دادند که در سال تحصیلی 94-93 در شهر اردبیل مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش شامل 40 دانش آموز پسر دارای اختلال یادگیری خاص بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند (20 نفر برای هر گروه). برای جمع آوری داده ها از آزمون ریاضی کی مت، آزمون هوشی ریون، آزمون خواندن شفیعی و همکاران، آزمون بیان نوشتاری فلاح چای، پرسشنامه تعلل ورزی تحصیلی و مصاحبه تشخیصی بر اساس DSM-5 استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA) توسط نرم افزار SPSS-22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درمان پذیرش و تعهد بر کاهش تعلل ورزی تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص موثر بوده است (001/0P<). به عبارت دیگر نتایج نشان داد که درمان پذیرش و تعهد موجب کاهش تعلل ورزی تحصیلی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان استنتاج کرد که شناسایی مشکلات روانی و هیجانی ناشی از اختلال یادگیری و پیامدهای آن و همچنین پذیرش آنها به جای اجتناب از آنها از سوی دانش آموزان می تواند مانع تعلل ورزی تحصیلی این دانش آموزان شود؛ بنابراین کاربرد درمان های نسل سوم شناختی رفتاری ازجمله درمان پذیرش و تعهد می تواند در کاهش بسیاری از اختلالات روان شناختی ازجمله اختلال یادگیری و پیامدهای منفی حاصل آن مانند تعلل ورزی تحصیلی موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری خاص، تعلل ورزی تحصیلی، درمان پذیرش و تعهد
|
  • Hosein Jenaabadi * Pages 1-15
    Objective
    Metacognition is one’s awareness of his/her thinking process and the ability to control that process. Cognitive strategies are among the most important means of learning and recalling; therefore, the current study aimed to examine the relationship of metacognitive strategies and creativity with learning styles of students who have siblings with special needs.
    Method
    In this descriptive study, using convenience sampling method, 140 individuals (70 girls and 70 boys) were selected among siblings of children with special needs associated with internalizing, externalizing, and emotional disorders referred to Welfare Centers in Hamedan Province. To measure metacognitive strategies, to examine creativity and to determine learning styles, respectively, the State Metacognitive Inventory (ESM), Abedi’s Creativity Test, and Learning Style Inventory (Wark) were applied. The data was analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis with P
    Results
    The obtained results indicated that metacognitive strategies and creativity were positively and significantly related to learning styles of students who have siblings with special needs.
    Conclusion
    Given the results of the present study, it can be inferred that metacognitive strategies and creativity among students who have siblings with special needs are good predictors of the variable of learning styles.
    Keywords: Metacognitive, Metacognitive Strategies, Creativity, Learning Styles
  • Maryam Bakhshesh*, Hosein Zaree, Mohammad Reza Sarmadi, Saeed Talebi Pages 17-38
    Background
    Decreasing of the student's motivation toward learning and student's participation in the conceptual learning are one of the most important issues in the current educational systems in the universities.
    Aim: This study aimed at investigating the effect of dual situated learning on the student's motivation in comparison to the traditional instruction considering the learning styles.
    Method
    The statistical population included the 48 third-year students of Payame Noor University which randomly divided into experimental and control groups. In the experimental group, dual situated learning was implemented using multimedia tools and applying synchronous and asynchronous electronic methods and in the control group, a lecture-based teaching was performed. Required data was found through completing the student's motivation toward science learning questionnaire before and after instructions and the index of learning styles questionnaire before instructions. Analysis of covariance and multivariate analysis of covariance statistical tests were applied to test the research hypothesis using the 20th edition of SPSS software.
    Conclusion
    The results showed that the dual situated learning increased student's motivation in comparison to the traditional instruction. Also, interaction between dual situated learning and active/reactive learning styles had a direct and meaningful effect on the student's motivation in comparison to the traditional instruction.
    Keywords: Dual Situated Learning, Motivation toward Science Learning, Learning Styles, Conceptual Change
  • Ezaatallah Ghadampour, Simin Gholamrezaee, Parvaneh Radmehr* Pages 39-58
    Introduction
    The aim of this study is the examination effectiveness of mindfulness–based cognitive therapy on Recovery meta-cognitive beliefs in suffering disorder comorbidity social anxiety and depression.
    Methods
    The study method of sub-experimental design pretest-posttest and follow-up design with control group. The study population consisted of all secondary school girls students in the first and second period suffering disorder comorbidity social anxiety and depression are Khorramabad. That in order to implement a screening test was conducted the first 437 participating the age range 14 to17 years, social anxiety and depression questionnaires completed, Among the 30 Person with high suffering disorder social anxiety and depression (one standard deviation above the average for the group) was selected, The 30 Person selected simple randomly divided into 2 groups of 15 experimental and control. The experimental group received 8 sessions of 2 hours, week a meeting as a group training were mindfulness-based cognitive. Ultimately, the collected data were analyzed applying spss-19 software via ANCOVA method.
    Results
    The findings of the present study demonstrated a significant positive impact of Mindfulness-based cognitive therapy on reduction of level meta-cognitive beliefs (P
    Conclusion
    According to the results, recommended mindfulness-based training to Recovery meta-cognitive beliefs in ssuffering withdisorder comorbidity social anxiety and depression.
    Keywords: Meta, Cognitive Beliefs, Social Anxiety, Depression
  • Akbar Rezaei * Pages 59-80
    Objective
    The purpose of the present study is to investigate the relationship between epistemological beliefs, Achievement Emotions, and Self Efficacy with Students’ Deep and Surface Learning Approaches.
    Method
    For this, 396 students of humanities sciences (294 females and 102 males) from Payame Noor University – Tabriz branch were randomly selected, using multiple stage sampling. The Emotional Achievement Quesstionnaire, Epistemology Questionnaire (EQ), Motivated Strategies for Learning Quesstionnaire (MSLQ), and Approaches and Study Skills Inventory for Students (ASSIST) were completed by these students and the Pearson’s Correlation Test and Standard or Simultaneous Multiple Regression Analysis were used to analyze the collected data.
    Results
    The Results showed that enjoyment Achievement Emotions (with positive Beta values) and Fast/ fixed learning epistemological beliefs (with negative Beta values) were the significant predictors for deep learning approache. In the prediction of surface learning approache model, anxiety, boredom Achievement Emotions and epistemological beliefs of simple/ absolute knowledge were statistically significant. All of these variables had positive Beta values in prediction of surface learning approache.
    Conclusion
    The results of this study indicate that component of Achievement Emotions and epistemological beliefs are accounted for the significant variance of Students’ Deep and Surface Learning Approaches.
    Keywords: Epistemological BeliefsSelf Efficacy, Surface Learning Approache, Deep Learning Approache, Achievement Emotions
  • Ali Sheykholeslami * Pages 81-101
    The purpose of this study was to prediction of academic procrastination based on cognitive strategies, metacognitive strategies and test anxiety in university students. The method of study was to correlational. Statistical population of this study comprised of all undergraduate students of Mohaghegh Ardibili University in 2014-15 academic year, That among them by using cluster random sampling, 362 samples were selected. For data collection the Moosavian cognitive and metacognitive strategies questionnaire, Solomon and Rothblum academic procrastination questionnaire and Spielberger test anxiety questionnaire were used. Data were analyzed by using Pearson’s correlation coefficient and multiple regression analysis. Findings showed that there exist significant negative relationship between the cognitive strategies and its components and metacognitive strategies and its components with academic procrastination of university students and there exist significant positive relationship between test anxiety and its components with academic procrastination of university students (p
    Keywords: Cognitive Strategies, Metacognitive Strategies, Test Anxiety, academic procrastination, University Students
  • Mohammadhasan Seif * Pages 103-117
    Objective
    This study aimed to provide the causal model of academic procrastination based on goal orientations with the mediating role academic engagement and academic Self-Efficacy.
    Method
    In a descriptive correlational study of 424 students of shiraz Payame Noor University, with stratified random sampling and answered to a self-report questionnaire consisted of academic engagement, academic self-efficacy, achievement goals and, academic procrastination. the correlation matrix, path analysis and indicators of goodness of fitness with LISREL 8.3 software was used for data analysis.
    Results
    The results of path analysis showed that performance - avoidance and mastery goals affect students’ academic procrastination direct and indirectly through the mediation of academic engagement and academic self-efficacy. Among the variables examined in this study, avoidance goals with 0/33 have greatest affect significant on academic procrastination.
    Conclusion
    According to the findings, Conditions to be provided to students to adopt them such a mastery goals and refuse of the avoidance goals and also the mastery goals have significant negative correlation with academic procrastination, the mastery goals can be promoted by means of training programs for the reduce of the academic procrastination.
    Keywords: academic procrastination, academic self, efficacy, academic engagement, achievement goals
  • Hossein Mohagheghi *, Parya Ghasemi Pages 119-129
    Objective
    The purpose of this study was to investigating this hypothesis that share of growth mindset in predict the grit is more than fixed mindset.
    Method
    Method of research was correlation and statistical society in cludedall last year student under graduate (93-94) in wich number of 302 were selected using classing random sampling. Assesment tools consisted Duckworth Grit scale (2007) and Dweck Mindset scale (2007).
    Results
    The results of study confiremed above hypothesis.
    Results
    Namely through of two mindset growth mindset could predict the grit (P˂0/001).
    Conclusion
    Means that people with growth mindset in following up of long term goals and in encountering whith failure showed more grit than others with fixed mindset that deprived of it.
    Keywords: Grit, Mindset, Fixed, growth
  • Zahra Shabani * Pages 131-155
    Objective
    compare the performance of the novices Persian language skills in Maktab_ ol_ Quran educational institutes and other Quranic and non_Quranic centers.
    Method
    was causal _comparative. The performance of normal novices was compared to that of novices in Maktab_ ol_ Quran regarding their Persian language learning skills (listening, speaking and reading).According the Morgan and krejcie table(1970),Statistical samples were selected in multi stage clusters. they were about 1200 novices from Maktab ol_ Quran non_Quranic centers s and other institutes. Measurement instrument was told:P3 Persian Test and phological awarnes test. analyzing was done by SPSS software
    Results
    showed that there is a significant difference between language learning skills in Maktab_ ol_ Quran educational institutes and other centers. These skills included listening, speaking l and reading skills.
    Conclusion
    In Maktab_ ol_ Quran, reading showed the most average Pre-school training has been influential in promotion of language Skills.
    Keywords: language skills, listening, speaking, reading, writing
  • Saeed Pourabdol *, Naser Sobhigharamaleki, Malek Bastami, Hadi Ghazanfari Pages 157-170
    Objectives
    The purpose of this research was to study the effect of Acceptance and Commitment therapy in decreasing academic procrastination among students with specific learning disorder (SLD).
    Method
    This was an experimental study with the pre-test, post-test and a control group. Research population included all 5th grade male students suffering from specific learning disorder (case study: 5th grade students in Ardabil in 2015). Research sample included 40 male students suffering from specific learning disorder (SLD) who were selected through multi-step cluster sampling and classified into two groups: Experimental group (n= 20) and control group (n= 20). The following tools were used for data collection: Kay Math mathematic Test, Raven Intelligence Test, Reading Test of Shafiei et al, Falahchay Writing Expression, academic procrastination scale and Diagnostic Interview based on DSM-5. Data were analyzed by multivariate of Covariance analysis (MANCOVA) model in the SPSS software version 22.
    Results
    The results revealed that acceptance and commitment therapy was effective in decreasing academic procrastination in students suffering from specific learning disorder (P
    Conclusion
    Given the result of present study, it can be concluded that identifying mental and emotional problems caused by learning disorders and its consequences as well as accepting them rather than avoiding them by students can be prevented this students’ academic procrastination. Thus, the use of the third wave of cognitive-behavioral therapies such as Acceptance and Commitment Therapy can be effective in reducing many psychological disorders including learning disorders and negative outcomes such as academic procrastination.
    Keywords: Specific learning disorder, academic procrastination, acceptance, commitment therapy