فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 146، امرداد 1395)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و سوم شماره 5 (پیاپی 146، امرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه صفرزاده *، پرویز صباحی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    وابستگی به مواد مخدر با توجه به نوع ماده ی مصرفی اثرات و عوارض نامطلوبی برای فرد به وجود می آورد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی عملکردهای اجرایی در بین افراد وابسته به مصرف هروئین و افراد بهنجار انجام شد.
    روش کار
    طرح پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای است که روی دو گروه افراد وابسته به هروئین و افراد بهنجار انجام شده است. گروه مصرف کننده ی مواد شامل 30 نفر مصرف کننده ی هروئین بود که از بین افراد مراجعه کننده به مراکز درمان اعتیاد شهرستان گناباد به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. گروه بهنجار شامل 30 نفر از افراد عادی بود که از لحاظ سن، جنس، تحصیلات با گروه وابسته به هروئین همتاسازی شدند. برای جمع آوری اطلاعات از آزمون کارت های ویسکانسین استفاده شد. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و تحلیل واریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که تفاوت معناداری بین کارکردهای اجرایی افراد وابسته به هروئین و بهنجار وجود دارد. گروه وابسته به هروئین عملکرد پایین تری در آزمون طبقه بندی کارت های ویسکانسین نسبت به گروه بهنجار داشتند.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن نتایج چنین می توان استنباط کردکه مصرف هروئین اثرات مخربی بر کارکردهای اجرایی مغز دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، هروئین، عملکردهای اجرایی، آزمون طبقه بندی کارت های ویسکانسین
  • علیرضا حبیبی *، نور امیرمظفری، جلیل فلاح مهرآبادی، رضا کاظمی درسنکی صفحات 10-16
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa ) پاتوژنی فرصت طلب و از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است. هدف این مطالعه بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سودوموناس آئروژینوزاهای جدا شده از بخش های مختلف بیمارستان های تهران در سال 1392 است.
    روش کار
    طی این مطالعه مقطعی _ توصیفی، 180 نمونه طی دوره شش ماهه از بخش های مختلف هشت بیمارستان در تهران به روش نمونه گیری هدف دار از نوع موردشایع جمع آوری شد. شناسایی گونه ها به کمک تست های بیوشیمیایی انجام گرفت و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های ایزوله شده توسط روش دیسک دیفیوژن(kirby bauer) بررسی شد. ب‍رای ت‍ج‍زی‍ه و ت‍ح‍ل‍ی‍ل آم‍اری داده ها نیز از آزمون خی2 تحت ن‍رم اف‍زار SPSS 22 اس‍ت‍ف‍اده گردید.
    یافته ها
    از 180 نمونه کلینیکی، 159 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا(111 مرد و 48 زن) شناسایی شد. سویه های جدا شده از منابع زخم(1/44%) و ادرار(8/29%) دارای بیشترین فراوانی بودند. همچنین %5/97 دارای فعالیت بتا همولیتیک و تنها 5/2% بدون فعالیت همولیتیک(گاما همولیتیک) بودند. %88 ایزوله ها به حداقل یک یا بیشتر از یک آنتی بیوتیک مقاوم بودند. بیشترین مقاومت آن‍ت‍ی ب‍ی‍وت‍ی‍کی در مقابل سفوتاکسیم(%9/62) و آزترئونام(%4/60) مشاهده شد و 70% سویه ها مقاومت چندگانه(MDR) از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    طی این مطالعه سویه های سودوموناس آئروژینوزا کمترین مقاومت را در برابر ایمی پنم از خود نشان دادند که این آنتی بیوتیک می تواند به عنوان گزینه اصلی درمان توصیه گردد. همچنین بالا بودن فراوانی سویه های دارای مقاومت چندگانه، یک هشدار بسیار جدی تلقی می گردد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، عفونت های بیمارستانی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • علیرضا براری *، مصطفی کاظمی صفحات 17-25
    زمینه و هدف
    عملکرد تنفسی تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند عوامل محیطی، تمرینات بدنی و تغذیه قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تمرینات مقاومتی و مصرف عصاره پیچک بر منتخبی از شاخصهای اسپیرومتری در مردان مبتلا به بیماری های تنفسی بود. است.
    روش کار
    جامعه آماری این تحقیق شامل کارکنان مرد غیر ورزشکار شرکت گاز شهر تهران بود که مبتلا به بیماری تنفسی بودند. به این منظور 48 مرد مبتلا به بیماری تنفسی با دامنه سنی 3±45 سال ، به عنوان نمونه انتخاب گردید و به شکل تصادفی به چهار گروه 12 نفری تقسیم شدند. این گروه ها شامل گروه تمرین، پیچک ، تمرین و پیچک و گروه کنترل بود. برنامه تمرینات بدنی شامل برنامه تمرین مقاومتی دایره ای در عضلات تنفسی بود که به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت30 تا 40 دقیقه و با در نظر گرفتن اصل اضافه بار انجام گردید. عصاره پیچک به میزان 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف شد. قبل و بعد از هشت هفته تمرینات مقاومتی، شاخصهای اسپیرومتری مانند FEV1/FVC، PEF، FEF25%-75%، FIVC FVC و FEV1 اندازه گیری شد. برای آنالیز متغیرها از آزمون t همبسته و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری P ≤ .05 استفاده گردید و در صورت معنی دار بودن ، از آزمون تعقیبی بانفرنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که تمرینات مقاومتی دایره ای و مصرف عصاره پیچک افزایش معنی داری(P ≤ .05 ) در شاخص های FVC،FEV1، PEF داشت. اما تمرینات مقاومتی و مصرف عصاره پیچک نتوانست تغییرات معنی داری در شاخص های FEV1/FVC، FEF25%-75%، FIVC ایجاد نماید. نتایج مقایسه بین گروهی و آزمون تعقیبی نشان داد که تمرین به همراه مصرف پیچک در مقایسه با تمرین و یا مصرف پیچک به تنهایی، موجب افزایش معنی دار فاکتور FVC ، FEV1 و PEF در مردان مبتلا به بیماری تنفسی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که تمرینات مقاومتی دایره ای در عضلات تنفسی و مصرف عصاره پیچک می تواند سبب بهبود عملکرد منتخبی از شاخص های تنفسی گردد.
    کلیدواژگان: عصاره پیچک، تمرینات مقاومتی، شاخص های اسپیرومتری
  • رحمت چتری پور، داود شجاعی زاده *، آذر طل، کورش سایه میری، ابوالقاسم اصفیاء، فاطمه کیا صفحات 26-35
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی علت اصلی ابتلا، مرگ و میر و ناتوانی در دنیا هستند. آموزش براساس مدل های آموزشی از جمله Health Belief Model از اساسی ترین شیوه های پیشگیری از بیماری ها است. مطالعه حاضر به منظور تعیین تاثیر آموزش معلمان مبتنی بر مدل HBM بر ارتقاء دانش، نگرش و عملکرد دانش آموزان در زمینه پیشگیری از بیماری ها قلبی عروقی انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش مداخله ای در سال 93-92بر78 نفر معلم دوره اول متوسطه شهر دهلران و 467 نفر دانش آموزان آنها انجام شد. معلمین به دوگروه مداخله(41نفر) و شاهد(37نفر) و دانش آموزان آنها همچنین در دو گروه مداخله(249 نفر) و شاهد(218نفر) قرار گرفتند.گروه مداخله معلمان در 6 جلسه آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی شرکت کردند.پرسشنامه ها در پایان 3 ماه توسط معلمان و در پایان 6 ماه توسط دانش آموزان تکمیل شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss مورد بررسی قرار گرفت. از آزمونهای آماری توصیفی،paired-t و t مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    سازه منافع درک شده در زمینه پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی برای معلمان به طور معناداری تغییر کرد(<0.01p). عملکرد دانش آموزان گروه مداخله نسبت به گروه شاهد در پایان پژوهش به طور معناداری در زمینه پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی تغییر کرد.
    نتیجه گیری
    مداخله آموزشی از سنین پایین با استفاده از مدلHBM از طریق معلمین بر روی دانش آموزان، می تواند به عنوان عامل تاثیرگذار در کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در معلمان و دانش آموزان به کار رود.
    کلیدواژگان: معلمان، دانش آموزان، بیماریهای قلبی عروقی، مدل اعتقاد بهداشتی، عملکرد
  • فاضله رنجبر نیاول، حسین بهاروند، ناصر اقدمی * صفحات 36-45
    اسکلرودرمی – یکی از بیماری های خودایمنی با اهمیت – منجر به مرگ سلول های اندوتلیال به عنوان یک رویداد اولیه در این بیماری می شود .فقدان ترمیم بعد از از دست رفتن سلول های اندوتلیال در این بیماران مشاهده می شود اما علت ایجاد آن تا کنون نامشخص باقیمانده است.توسعه درمان های موثربرای بسیاری از بیماری های روماتیسمی نیازمند درک بهتر از مکانیسم آسیب شناسی درگیر در بیماری است و به دلیل تفاوت های فیزیولوژی، آناتومی و تکوینی که بین انسان و سایرگونه ها وجود دارد، یک مدل اسکلرودرمای حقیقی که بتواند همه جنبه های بیماری را نشان بدهد، تا کنون ایجاد نشده است.به همین دلیل، توسعه سیستم مدلی که بتواند نقص های تکوینی و مولکولی را ارزیابی کند و مکانیسم ترمیم احتمالی را توضیح دهد، به عنوان یک نیاز در نظر گرفته می شود.مانند بسیاری از مطالعات استفاده از سلول های اختصاصی خود بیمار به عنوان یک منبع بی حد و حصر برای بررسی بیشتر نقص های مولکولی در شرایط آزمایشگاه، شاید بتواند امید های تازه ای را برای توسعه روش های نوین درمانی در بیماران اسکلرودرمی بدهد.
    کلیدواژگان: اسکلرودرمی، بیماری روماتیسمی، سیستم مبتنی بر بیمار، نقص مولکولی، توسعه داروهای جدید
  • رضا صالحی *، سارا حبیبیان، مریم سعادت، محمد مهرآور صفحات 46-53
    زمینه و هدف
    یکی از شایعترین مشکلات پا، کف پای صاف میباشد که باعث درد در مجموعه پا و اختلال در کنترل پاسچر می گردد. یکی از راه های درمان صافی کف پا استفاده از کفی طبی میباشد. کفی میتواند توزیع بارهای وارد به مچ و پا را تغییر داده و باعث کاهش درد شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تعادل پویای افراد مبتلا به صافی کف پا با افراد سالم و بررسی تاثیر کفی طبی بر تعادل پویای افراد مبتلا به صافی کف پا بود.
    روش کار
    افراد شرکت کننده در این تحقیق 20 فرد مبتلا به صافی کف پا و 20 فرد سالم بودند. به منظور ارزیابی تعادل پویا از آزمون تعادلی ستاره استفاده شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس برای یافتن هرگونه اختلاف معنیدار استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان دستیابی افراد مبتلا به صافی کف پا در برخی از جهتهای آزمون تعادلی ستاره نسبت به افراد سالم به طور معنی داری کمتر است. استفاده از کفی طبی در افراد مبتلا به صافی کف پا در تحقیق حاضر سبب افزایش معنیدار در میزان دستیابی در آزمون تعادلی ستاره گردید
    .(p<0/05)
    نتیجه گیری
    کاهش قوس طولی- داخلی باعث نامناسب شدن استرسهای وارد بر ساختارهای نیام کف پایی، مجموعه مفاصل و لیگامانهای پا و مچ پا می شود و به این ترتیب باعث اختلال پاسچر در افراد مبتلا به صافی کف پا میگردد. بلافاصله بعد از استفاده کفی طبی، تعادل پویای این افراد بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: کف پای صاف، کفی، تعادل پویا
  • محمدطاهر افشون پور *، عبدالحمید حبیبی، روح الله رنجبر صفحات 54-65
    زمینه و هدف
    آپلین یک آدیپوکین جدید است که با مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 ارتباط نزدیکی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی پیشرونده بر غلظت پلاسمایی آپلین پلاسما و مقاومت به انسولین در مردان میانسال مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    روش کار
    در مطالعه حاضر 27 نفر مرد مبتلا به دیابت نوع 2 به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه تمرین (15 نفر، سن 02/3 ± 4/46 سال) و کنترل (12 نفر، سن 86/3 ± 6/45 سال) در این مطالعه قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تمرین 8 هفته برنامه تمرین مقاومتی ایستگاهی را 3 جلسه در هفته با شدت 30-70 درصد حداکثر تکرار بیشینه اجرا کردند. قبل و بعد از برنامه تمرین مقاومتی، سطوح آپلین، انسولین و گلوکز پلاسما و شاخص مقاومت به انسولین پس از 12 ساعت ناشتای شبانه اندازه گیری شد. متعاقب نمونه گیری مرحله دوم، تجزیه وتحلیل آماری در سطح 05/0p≤ انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد هشت هفته تمرین مقاومتی تفاوت معنی داری بین گروه ها در سطوح آپلین، سطوح انسولین، سطوح گلوکز ناشتا و شاخص مقاومت انسولینی ایجاد کرد (05/0p≤).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین مقاومتی با شدت پایین تا متوسط می تواند اثر فراوانی بر مقادیر آپلین خون، قند خون ناشتا، انسولین خون و شاخص مقاومت به انسولین در مردان دیابتی نوع 2 داشته باشد. ممکن است آپلین پلاسما در کنترل قند خون و بهبود حساسیت به انسولین در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد.
    کلیدواژگان: آپلین، تمرین مقاومتی پیشرونده، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2
  • فرزان مددی زاده، میترا منتظری، عباس بهرام پور * صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    کبد بزرگترین اندام درونی و مهمترین عضو پس از قلب و مغز در بدن انسان است و بدون آن ادامه حیات غیر ممکن است. تشخیص بیماری های کبدی نیازمند زمان طولانی و تخصص کافی پزشک معالج دارد. روش های آماری می توانند همانند یک سیستم پیش بینی اتوماتیک در جهت تشخیص دقیق و سریع بیماری های کبد به پزشکان متخصص کمک کنند. مدل مارکف پنهان از روش های هوشمند و قوی آمار است که در راستای این هدف در پژوهش حاضر به کار رفته است.
    روش کار
    داده های این پژوهش مقطعی، اطلاعات پرونده بیمارانی است که به 5 نوع مختلف بیماری های کبد از جمله سیروز کبدی، سرطان کبد، هپاتیت حاد، هپاتیت مزمن و کبد چرب مبتلا و در سال های 1385 تا 1392 در بیمارستان افضلی پور کرمان بستری بوده اند. مدل مارکف پنهان با الگوریتم آموزشی EM به داده ها برازش و برای ارزیابی عملکرد آن معیارهای دقت، حساسیت و ویژگی استفاده شد.
    یافته ها
    میزان دقت، حساسیت و ویژگی مدل برای تشخیص هر بیماری کبدی جداگانه محاسبه شد و بالاترین مقدار آنها در تشخیص سیروز کبدی با میزان دقت 77/0، حساسیت 82/0 و ویژگی 96/0 بدست آمد. همچنین کمترین میزان هم در تشخیص کبد چرب با دقت 65/0، حساسیت 69/0 و ویژگی 94/0 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از توانمندی بالقوه مدل مارکف پنهان است لذا به کار گیری این مدل در زمینه تشخیص بیماری های کبدی پیشنهاد می شود
    کلیدواژگان: مدل مارکف پنهان، الگوریتمEM، بیماری های کبدی، پیش بینی
  • باقر سید علیپور *، نجمه بریمانی، ارسطو بدویی دلفارد صفحات 75-82
    زمینه و هدف
    به علت استفاده گسترده از نانوذرات در تحقیقات زیست پزشکی و بیوتکنولوژی و اثرات آنها بر سلامت انسان، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر سیتوتوکسیک نانوذرات CuO بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم و تغییرات هیستوپاتولوژیک در کبد موش NMRI انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی تعداد 42 موش سوری ماده به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند(7=n):چهار گروه تجربی،یک گروه کنترل و یک گروه شم. موش های گروه تجربی در روز 3 و 12 بارداری نانوذرات اکسید مس با غلظت های 300، 400، 500 و 600 mg/kg به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. پس ازتیمار ذکر شده، نمونه های خون جمع آوری شد و تجزیه و تحلیل پارامترهای بیوشیمیایی سرم انجام شد. در روز 17 بارداری موش ها کالبد گشایی شده وکبد جهت بررسی هیستوپاتولوژی با روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شد.
    یافته ها
    مطالعات هیستوپاتولوژی تغییرات وابسته به دوز در کبد موش های تیمار شده با نانوذرات اکسید مس نسبت به گروه کنترل نشان داد. برخی از تغییرات شامل پرخونی ، نکروز، ارتشاح سلولهای التهابی، دژنرسانس واکوئولی پس از قرار گرفتن در معرض دوزهای مختلف نانوذرات اکسید مس مشاهده شد. سطح سرمی آنزیم های ALT، AST، ALP و LDH به طور معنی داری درمسیر وابسته به دوز نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است(P≤0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض دوزهای مختلف نانوذرات CuO می تواند منجر به آسیب غیر قابل برگشت به کبد و افزایش آنزیم های سرم در موش نژاد NMRI شود.
    کلیدواژگان: نانو ذره اکسید مس، ارتشاح سلولهای التهابی، نکروز، پارامتر های بیوشیمیایی، موشNMRI
  • فربد عبادی فرد آذر، حسن حیدری، مهناز صلحی* صفحات 84-92
    زمینه واهداف
    دیابت ازجمله بیماری های مزمن شایع است که عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی و روان شناختی درخودمراقبتی و کنترل آن نقش دارند. هدف مطالعه حاضر تعیین رابطه خودمراقبتی با منبع کنترل در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی ازنوع توصیفی تحلیلی روی 180 نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 عضو انجمن دیابت شهرستان بابل انجام شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار گردآوری اطلاعات فرم C پرسشنامه استاندارد مقیاس چندوجهی کانون کنترل سلامت(MHLC)، مقیاس چکیده فعالیت های خودمراقبتی بیماران دیابتی(SDSCA) ومقیاس چند وجهی منبع کنترل سلامت((MHLC بود. داده ها در SPSS(19)با استفاده از آزمون های اماری توصیفی ( تعداد، درصد، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و آزمون t مستقل ) تجزیه و تحلیل شد .
    یافته ها
    میان نمره خودمراقبتی با نمره منبع کنترل درونی سلامت همبستگی مثبت معنی دار (01/0=P و38/0=r ) و با نمره منبع کنترل شانس همبستگی منفی معنی دار مشاهده شد (01/0=P و53/0-=r). میان رفتار خودمراقبتی و منبع کنترل بیرونی سلامت رابطه معنی دار بدست نیامد. همچنین میان رفتار خودمراقبتی با تحصیلات(001/0=P)، میان منبع کنترل درونی با تحصیلات(01/0=P)و منبع کنترل شانس با تحصیلات (001/0=P) ارتباط معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در برنامه های مداخله ای برای ارتقای خودمراقبتی در این بیماران باید به ارتقاء منبع کنترل درونی و کاهش منبع کنترل شانس توجه شود.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، منبع کنترل دورنی، منبع کنترل بیرونی، منبع کنترل شانس، دیابت نوع 2
|
  • Somayeh Safarzade *, Parviz Sabahi Pages 1-9
    Background
    Drug abuse create for individuals according to the type substance undesirable effects. The aim of current study was to compare the executive functions among heroin dependence and normal Individuals.
    Methods
    The method of current research was causative-comparative that done on two groups of heroin dependence and normal Individuals. Consumer substance group include 30 patients of heroin dependence that were selected among those referred to addiction treatment centers of Gonabad city according to available sampling. The comparison group consisted of 30 normal individuals that were matched in terms of age, gender and education groups with group of heroin dependence. To collect data was used Wisconsin Card Sorting Test. Data analyzed with SPSS-16 software and Multivariate Analysis.
    Results
    The results of multivariate analyze showed a significant difference between heroin dependence and normal individuals in executive function. Group of Heroin dependence were lower performance on the Wisconsin card sorting test compared with the normal group.
    Conclusion
    Considering the results, it can be inferred that heroin dependence has damaging effects on the brain executive functions.
    Keywords: Addiction, Heroin, Executive functioning, Wisconsin card sorting test
  • Alireza Habibi *, Nour Amir Mozafari, Jalil Fallah Mehrabadi, Reza Kazemi Darsanky Pages 10-16
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen and a major cause of nosocomial infections. The aim of this study was to evaluate the frequency and determine the antimicrobial resistance in clinical strains of Pseudomonas aeruginosa isolated from different parts of Tehran hospitals in 2013.
    Methods
    In this cross-sectional study, during the six-month period, 180 samples were collected from different parts of eight hospitals in Tehran using of targeted sampling of the Modal Instance type. Biochemical tests were performed to identify the species and level of antibiotic-resistant in studied isolates by Kirby-Bauer disk diffusion susceptibility test protocol. The Chi-Square test was used for statistical analysis under the IBM SPSS 22 software.
    Results
    The 159 isolates of Pseudomonas aeruginosa (111 males and 48 females) were identified of 180 clinical samples. Strains isolated from wound (%44/1) and urine (%29/8) had the highest frequency. Also %97.5 of strains were hemolytic and only %2.5 were non- hemolytic (gamma hemolytic). The %88 of the isolates were resistant to at least one or more of an antibiotic. The Most antibiotic resistance was observed against cefotaxime (%62.9) and Aztreonam (%60.4) and %70 of strains were multiple drug resistance (MDR).
    Conclusion
    In this study, Pseudomonas aeruginosa strains showed the lowest resistance to imipenem that the antibiotic may be recommended as the main treatment option. The high prevalence of multidrug resistant strains, is a serious warning.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Nosocomial Infections, Antibiotic Resistance
  • Alireza Barari *, Mostafa Kazemi Pages 17-25
    Background
    Respiratory function is influenced by various factors such as environmental factors, physical training and nutrition.The purpose of this study was to investigate the effects of resistance training and component of Glechoma extract on the selection of spirometric indices in men with respiratory diseases.
    Methods
    Statistical population of this study consisted of men with respiratory diseases in the gas company workers in Tehran. For this purpose, 48 male with respiratory diseases and with age range of 45 ± 3 years, were selected and were divided randomly into four groups of 12 people. This groups included training group, Glechoma, training and Glechoma and control groups. Physical training program include of circular resistance training program in respiratory muscles that for eight weeks, three times in a week and each session was 30 to 40 minutes and With regard to the principle of overload. Consumption of Glechoma Extract with amount of 5mg/kg/day was used . spirometric indices include: FEV1 / FVC, PEF, FEF25% -75%, FIVC FVC, FEV1 was performed before and after of eight weeks resistance training. For the analysis of all variables used Paired T-tests and ANCOVA in levels of significant at P ≤ .05 and also use bonefrony test .
    Results
    The results showed that resistance training and consumption of Glechoma extract were significant increasing in the index of FVC, FEV1, PEF. But resistance training and consumption of Glechoma extract were not statistically significant on indicators of FEV1 / FVC, FEF25%-75%, FIVC .
    Conclusion
    The results showed that circular resistance training in breathing muscles and Glechoma extract can improve function selection of respiratory indicators.
    Keywords: Glechoma extracts, Resistance training, Spirometric indices
  • Rahmat Chatripour, Davoud Shojaeizadeh *, Azar Tol, Kourosh Sayehmiri, Abolghasem Asfeia, Fatemeh Kia Pages 26-35
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the leading cause of morbidity, mortality and disability around the world. Education based on training models such as the health belief model is one of the most basic methods of prevention of diseases. The present study was conducted to determine the impact of teacher education based on the HBM model on promoting knowledge, attitude and performance of students in prevention of cardiovascular diseases.
    Method
    This interventional study was conducted on 78 first grade high school teachersand 467 of their students in the city of Dehloran during 2013-2014. Teachers were divided into two groups of intervention (n=41) and control (n=37) and students were also divided into two groups of intervention (n=249) and control (n=218). Intervention group teachers participated in 6 planned educational sessions based on the HBM model using teaching aids. Teachers completed questionnaires after 3 months and students after 6 months. Data was analyzed by SPSS software through descriptive tests, paired-t test and independent t-test.
    Findings: The perceived benefits structure significantly changed for teachers in the prevention of cardiovascular disease (p
    Conclusion
    Educational intervention can be used as an effective factor in reducing risk factors of cardiovascular diseases in teachers and students through the HBM model from low ages.
    Keywords: Teachers, students, cardiovascular diseases, HBM model, performance
  • Fazeleh Ranjbar Niavol, Hossein Baharvand, Nasser Aghdami * Pages 36-45
    Scleroderma- one of the important autoimmune diseases- leads to death of endothelial cells as one of the early events of this disease. The lack of repair after the loss of endothelial cells is observed in these patients and although, its cause has remained unknown. The development of effective treatments for many rheumatoid diseases requires a better understanding of the pathophysiological mechanisms involved in the disease. Because of physiological and anatomical and developmental differences between human and other species, a proper scleroderma animal model which represent all aspects of the disease has not been generated yet. So, making a patient-based system to mimic a developmental defect and evaluating its probable repair mechanism is considered as a necessity. For this reason, the development of a model system which can be an evaluation of molecular and developmental defects and also explain the possible repair mechanism, would be considered as a requirement. Like other studies, using patient-specific cell as a limitless source, could provide new hope for development of novel therapeutic approaches for patient with scleroderma.
    Keywords: Scleroderma, autoimmune diseases, patient, base system, molecular, developmental defects, novel therapeutics
  • Reza Salehi *, Sara Habibian, Maryam Saadat, Mohammad Mehravar Pages 46-53
    Background
    One of the most common foot problems is flat foot, which causes pain in the leg complex and postural control deficits. One way to treat flat foot is the use of therapeutic insoles. Insoles can change the distribution of load through the foot and ankle and decrease pain. The aim of this study was to (1) comparing dynamic balance of individuals with flat feet and healthy subjects (2) investigating the effect of insoles on dynamic balance in people with flat feet.
    Methods
    The participants in this study were 20 patients with flat foot and 20 healthy volunteers. The Star Excursion Balance Test was used to assess the dynamic balance. Analysis of variance (ANOVA) was used to determine any significant differences.
    Results
    The results showed that people with flat foot achievement in the Star Excursion Balance Test was significantly lower than healthy controls. In present study, use of therapeutic insoles in flat feet subjects, cause a significant increase in the scores of Star Excursion Balance Test (p
    Conclusion
    The decrease of medial longitudinal arch imposed inappropriate distribution of stresses on the plantar fascia, joints and ligaments of the foot and ankle structures and thus will cause postural dysfunction in people with flat feet. Immediately after using therapeutic insole, dynamic balance will improve
    Keywords: flat foot, insole, dynamic balance
  • Mohammad Taher Afshoun Pour *, Dr Abdolhamid Habibi, Dr Rohola Ranjbar Pages 54-65
    Background
    Apelin is a novel adipokine that is closely related with insulin resistance and type 2 diabetes. The purpose of the study was to determine the effects of progressive resistance training on plasma concentrations of plasma apelin and insulin resistance in middle-aged men with type 2 diabetes.
    Methods
    twenty seven types 2 diabetic men selected as subjects and were randomly assigned into two exercise (n=15 aged 46.40 ± 3.02 yrs) and control (n=12 aged 45.06 ± 3.86 yrs) groups. Resistance exercise training was done for 8 weeks (3 days/week, intensity: 30- 70% 1RM) for experimental group. Before and after exercise plasma apelin level, insulin, glucose and insulin resistance (HOMA-IR) after a 12-h fasting was measured. Following the second blood sampling, data analysis was performed and p
    Results
    Finding showed that plasma apelin, insulin levels, HOMA-IR, fasting blood glucose (FBG) have significant changes in the exercise group compared to pre-exercise and control groups (p≤0.05).
    Conclusion
    It seems that low to moderate intensity resistance exercise training has significant effect on the amount of plasma apelin and insulin resistance in type 2 diabetic men. Apelin level may be effective to improve insulin resistance and glycemic control in type 2 diabetic men.
    Keywords: apelin_progressive resistance training_insulin resistance_type 2 diabetes
  • Farzan Madadizadeh, Mitra Montazeri, Abbas Bahrampour* Pages 66-74
    Background
    The liver is the largest internal organ and the most important organ after heart and brain in the human body without which life is impossible. Diagnosis of liver disease requires a long time and sufficient expertise of the doctor. Statistical methods can be classified as an automated forecasting system and help specialists for quickly and accurately diagnose liver disease. Hidden Markov model is an intelligent and robust statistical method that has been used in present study.
    Methods
    The data used in this cross sectional study collected from records of patients with five different types of liver diseases, including cirrhosis, liver cancer, acute hepatitis, chronic hepatitis, and fatty liver disease. The patients have been admitted to Afzalipour Hospital in Kerman, Iran, from 2006 to 2013. Hidden Markov model using EM algorithm for learning was fitted to the data and for evaluating the performance of the model, criteria as accuracy, sensitivity and specificity were used.
    Results
    The decision, sensitivity, and specificity criteria of the model for diagnosis of each liver disease were separately calculated and the highest level criteria in diagnosis of cirrhosis of the liver were 77% decision, 82% sensitivity, and 96% specificity, and also the lowest level of diagnosis for fatty liver disease was 65% decision, 69% sensitivity and 94% specificity.
    Conclusion
    The results of this study indicate the potential capabilities of the Hidden Markov Model. Therefore, using Hidden Markov Model for prediction of diagnosis of liver disease is recommended
    Keywords: Hidden Markov Model, EM algorithm, Liver disease, Prediction
  • Dr Bagher Seyedalipour *, Najmeh Barimani, Dr Arastoo Badoei, Dalfard Pages 75-82
    Background
    due to widespread applications of nanoparticles in biomedicine and biotechnology and their effects on human health, the present study was conducted to determine the cytotoxic effect of CuO nanoparticles on serum biochemical parameters and liver histopathological changes of NMRI mice.
    Methods
    In this experimental study, forty two female NMRI mice were randomly divided into six groups (n=7): four experimental groups, one sham group and one control group. The experimental mice on days 3 and 12 of pregnancy received CuO nanoparticle with concentrations 300, 400, 500, 600 mg/kg intraperitoneally. After mentioned treatment, blood samples were collected and serum biochemical parameters were analyzed. On day 17 of pregnancy, mice were dissection and liver for histopathological evaluation were stained with hematoxylin and eosin.
    Results
    Histopathological studies demonstrated dose-dependent changes in mice liver treated with CuO nanoparticles compared to control group. Some changes include congestion, necrosis, inflammatory cell infiltration, degeneration vacuoles were observed after exposure to different doses of CuO nanoparticles. The serum levels of ALT, AST, ALP and LDH enzymes increased significantly in a dose dependent manner as compared to the control group.
    Conclusion
    The results of this study demonstrate that exposure to different doses of CuO nanoparticles can lead to irreversible damage to the liver and increased serum enzymes in NMRI mice.
    Keywords: CuO nanopaticles, Inflammatory cell infiltration, Necrosis, Biochemical parameters, NMRI mice
  • Farbod Ebadi Fard Azar, Hasan Hedari, Mahnaz Solhi * Pages 84-92
    Background And Objectives
    Diabetes is common among chronic diseases. Various factors such as personality and psychological traits have role in self-care and control in this disease Aim of This study is determination the relationship between self- care and locus of control in patients with type 2 diabetes.
    Method
    This cross-sectional study carried out on 180 patients with diabetes mellitus type2 whom are members of diabetic association in city of Babylon. The sampling method was Simple random sampling. Data collection tools were Form C standard questionnaire Multidimensional Health Locus of Control (MHLC), abstract scale for self-care activities in diabetics (SDSCA) and Multidimensional scale for Health Locus of Control (MHLC).The data in SPSS (19) using descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and analytical (Pearson correlation co-efficient, regression analysis and independent t-test) were analyzed.
    Results
    the self- care score had a positive correlation with the inner locus of control score (r=.38, P =.01) and a negative correlation with the chance locus of control (r=-.53, P =.01). Self-care behavior and health of a significant relationship between external locus of control was not prepared. Also, the behavior of self-care and education (001/0 = P), the locus of control and education (01/0 = P) and locus of control risk education (001/0 = P) significant relationship was observed.
    Conclusions
    improve internal locus of control and loss of control locus should be noted in the interventional program for promoting self-care behaviors in these patients.
    Keywords: self_care_internal locus of control_external locus of control_chance locus of control_type 2 diabetes