فهرست مطالب

مدیریت و توسعه ورزش - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1394)

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/21
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مهر علی همتی نژاد، محمدحسن قلی زاده، تریسی تیلور، رسول فرجی* صفحات 1-14
    هدف
    در این پژوهش، نقش مدیریت و برنامه ریزی مسابقات فوتبال در امنیت ورزشگاه های فوتبال ایران بررسی شده است.
    روش شناسی: عوامل اصلی موثر بر امنیت ورزشگاه ها در طی دوازده مصاحبه نیمه ساختاریافته با یازده کارشناس و متخصص شناسایی ، و پرسشنامه ای 28 گویه ای در زمینه تاثیر مدیریت و برنامه ریزی مسابقات بر امنیت ورزشگاه طراحی شد که 144 شرکت کننده کلیدی به آن ها پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد برای تعیین عامل ها و نیز تحلیل عاملی تاییدی به منظور تعیین اثر هر گویه و عامل بر امنیت ورزشگاه مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مدیریت و برنامه ریزی مسابقه یکی از عوامل اصلی موثر بر امنیت ورزشگاه است. همچنین مدیریت ریسک و بحران، مدیریت ارتباطات و تعاملات، کیفیت خدمات روز مسابقه و اقدامات فرهنگی به ترتیب با بارهای عاملی 85/0، 83/0، 84/0 و 86/0 به عنوان عوامل فرعی مدیریت و برنامه ریزی بر امنیت ورزشگاه تاثیرگذار است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی های خوب دست اندرکاران برگزاری مسابقات فوتبال و نیز مدیریت درست مدیران ورزشگاه ها، از طریق افزایش رضایتمندی تماشاگران و جلوگیری از رفتارهای خشونت آمیز آن ها، ارتقای امنیت ورزشگاه های فوتبال را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: امنیت، برنامه ریزی، تروریسم، هولیگانیسم، ورزشگاه
  • عبدالحمید پاپ زن، حسین آگهی، مهنا شاهمرادی* صفحات 15-29
    هدف
    هدف عمده این تحقیق، شرح و توصیف کارکردهای مهم ورزش های بومی و محلی در توسعه ورزش مناطق روستایی شهرستان کرمانشاه با بهره گیری از نظریه بنیانی است.
    روش شناسی: این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش، کیفی است. جامعه تحقیق شامل تمام افراد روستایی شهرستان کرمانشاه بود. متناسب با طبیعت تحقیقات کیفی که از نمونه گیری آماری تبعیت نمی کند، در این پژوهش از نمونه گیری هدفمند استفاده شد. معیار توقف نمونه گیری، تکراری شدن داده ها یا اشباع اطلاعاتی و عدم دستیابی به داده جدید دیگری بود.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که آموزش و تمرین مهارت های مختلف، برخورداری ورزش های بومی و محلی از تنوع و گوناگونی، سهولت انجام ورزش های بومی و محلی، پیوند با ساختارهای فرهنگی روستا، قابلیت سازگاری بالا با شرایط جامعه امروزی، جلوگیری از انحرافات اجتماعی در جوانان، وجود زمینه برگزاری جشنواره های ورزشی بومی و محلی، به عنوان مهم ترین مزیت ورزش های بومی و محلی شهرستان کرمانشاه برای توسعه ورزش روستایی محسوب می شوند.
    نتیجه گیری
    به منظور توسعه ورزش در میان اقشار مختلف جامعه روستایی، پیشنهاد می شود بازی ها و ورزش های بومی و محلی معرفی و شناسایی شوند و برنامه ریزی دقیقی در سطح استراتژیک و عملیاتی صورت گیرد تا علاوه بر احیاء این ورزش ها و حفظ اصالت فرهنگ اصیل ایرانی و تداوم آن در سطح جامعه، گامی موثر در جهت غنی سازی اوقات فراغت روستاییان و خانواده های آن ها و ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی روستاییان برداشته شود.
    کلیدواژگان: ورزش های بومی و محلی، ورزش روستا، شهرستان کرمانشاه، نظریه بنیانی
  • علی محمد صفانیا* صفحات 30-41
    هدف
    . هدف این پژوهش تعیین رابطه بین ابعاد سازمان یادگیرنده و آمادگی سازمانی برای تغییر در کارشناسان وزارت ورزش و امور جوانان می باشد.
    روش شناسی: تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است که به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری مورد بررسی شامل کلیه کارشناسان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران به تعداد 300 نفر بودند که 169 نفر به عنوان نمونه آماری به پرسشنامه های ابعاد سازمان یادگیرنده (DLOQ) و آمادگی سازمانی برای تغییر را پاسخ دادند. ابتدا از آزمون کولموگراف- اسمیرنوف جهت تعیین نرمال بودن توزیع داده ها ، سپس جهت آزمون فرضیه ها از آزمون های ناپارامتریک ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن، ضریب همبستگی اتا و رگرسیون چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سازمان یادگیرنده و آمادگی سازمانی برای تغییر رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین از بین ابعاد سازمان یادگیرنده، بعدهای یادگیری مداوم، تحقیق و جستجو، یادگیری تیمی، سیستم های ادغام شده، ارتباط سیستمی و رهبری راهبردی با آمادگی سازمانی برای تغییر رابطه معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، پیشنهاد می شود که مسئولان وزارت ورزش و جوانان با تدوین مدل سازمان یادگیرنده زمینه تغییر و حرکت به سمت یادگیرنده بودن وزارت ورزش و جوانان را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، آمادگی سازمانی، تغییر
  • حمیدرضا گوهر رستمی *، سید مرتضی عظیم زاده صفحات 42-56
    هدف
    هدف این مطالعه طراحی مدل فرایندی رضایت مندی شرکت کنندگان در ایستگاه های تندرستی پارک های شهر تهران بر اساس کیفیت خدمات ارائه شده بود.
    روش شناسی: روش تحقیق حاضر، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری را افراد شرکت کننده در ایستگاه های تندرستی پارک های منطقه 6 شهرداری تهران تشکیل دادند که تعداد 210 نفر به صورت تصادفی نمونه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین متغیرهای جمعیت شناختی با رضایت کلی شرکت کنندگان رابطه معنی داری وجود نداشت، ولی بین رضایت کلی افراد با دفعات حضور در ایستگاه در طول هفته تفاوت معنی داری مشاهده شد. همچنین متغیرهای کیفیت خدمات بر کیفیت نتایج حاصل از مشارکت در ورزش ، و کیفیت نتایج بر رضایت کلی شرکت کنندگان نیز تاثیرگذار بوده است.
    نتیجه گیری
    درواقع کیفیت نتایج به عنوان متغیر فرایندی و میانجی بین کیفیت خدمات و رضایت شرکت کنندگان می باشد که لزوم توجه به این عوامل در محیط ورزش را می طلبد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی، کیفیت خدمات، کیفیت نتایج، ایستگاه های تندرستی، پارک ها
  • بهزاد ایزدی*، محمد احسانی، هاشم کوزه چیان، فرشاد تجاری صفحات 57-70
    هدف
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی عوامل تاثیرگذار بر کیفیت ارتباط با هواداران در لیگ برتر فوتبال ایران بود.
    روش شناسی: روش تحقیق ازنظر هدف، توسعه ای و ازنظر ماهیت، اکتشافی بود. جامعه آماری تحقیق شامل هواداران فوتبال بالاتر از شانزده سال در لیگ برتر فوتبال بودند. از بین 674 پرسشنامه گردآوری شده تعداد 527 نفر بنا بر تعریف عملیاتی هوادار که میانگین حضورشان بالاتر از 8 بازی در یک فصل برای تیم موردعلاقه آن ها بود به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از آمار توصیفی و استنباطی شامل کولموگروف- اسمیرنف، همبستگی پیرسون، رگرسیون و معادلات ساختاری برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیر مدیریت ارتباط با هواداران پیش بینی کننده معنی داری برای کیفیت ارتباط در لیگ برتر فوتبال است (648/0=r2، 001/0=P، 045/966=525، 1 F). همچنین، کیفیت خدمات (405/0) و مدیریت دانش (536/0) تاثیر مثبت و معنی داری به صورت مستقیم بر کیفیت ارتباط با هواداران دارد.

    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه بر این مسئله تاکید می کند که حمایت سازمانی از طریق تاثیرگذاری بر کیفیت خدمات و مدیریت دانش می تواند موجب بهبود کیفیت ارتباط بین باشگاه ها و هواداران شود.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با هوادار، کیفیت ارتباط، باشگاه ورزشی
  • محسن غفرانی* صفحات 71-81
    هدف
    شواهد تجربی نشان می دهد، فعالیت های مسئولیت اجتماعی می توانند از طریق تقویت خوش نامی پیامدهای مثبتی داشته باشند. لذا هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه مسئولیت اجتماعی با خوش نامی باشگاه های بدن سازی استان سیستان و بلوچستان بود.
    روش شناسی: روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران رشته بدن سازی در استان سیستان و بلوچستان تشکیل می دادند که بر اساس جدول مورگان 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته مسئولیت اجتماعی و پرسشنامه خوش نامی رسلر بود. روایی پرسشنامه ها توسط 5 نفر از اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (89/0=α) و (93/0= α)، به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، در بخش توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش استنباطی، از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، همه ابعاد مسئولیت اجتماعی با خوش نامی باشگاه، رابطه مثبت و معنی داری دارند. همچنین ابعاد قانونی (291/0=β)، اخلاقی (238/0=β)، انسان دوستی (206/0 =β) و اقتصادی با (190/0 =β) پیش بینی کننده معنی داری برای خوش نامی بودند.
    نتیجه گیری
    بنابراین، نیاز است مدیران باشگاه های بدن سازی توجه بیشتری به مسئولیت های اجتماعی داشته باشند تا خوش نامی باشگاه های خود را تضمین کنند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، خوش نامی، باشگاه بدن سازی، ورزشکاران
  • محبوبه سورانی*، رحیم رمضانی نژاد، نوشین بنار صفحات 82-95
    هدف
    هدف این پژوهش، بررسی و تعیین اولویت مهارت های مدیران عامل باشگاه های اصفهان از دیدگاه مدیران و مسئولان سطوح مختلف باشگاه ها بود.
    روش شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی است که به شکل میدانی انجام گرفت. نمونه آماری تحقیق را کلیه مدیران سطوح و واحدهای مختلفباشگاه های سپاهان، ذوب آهن، فولاد ماهان و گیتی پسند استان اصفهان (83 نفر) تشکیل داده اند. روایی پرسشنامه محقق ساخته، مورد تایید 15 نفر از متخصصان و اساتید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفا کرونباخ 97/0α= به دست آمد. همچنین برای تایید روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار Amos استفاده گردید. از آزمون فریدمن برای مقایسه وضعیت مطلوب و وضعیت موجود؛ و از آزمون ویلکاسون برای تعیین اولویت مهارت ها و گویه ها در سطح معنی داری 05/0p≤ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میانگین رتبه مهارت ها در وضعیت مطلوب، تفاوت معنی داری وجود ندارد (075/0Sig=)، ولی تفاوت معنی داری بین مهارت ها در وضعیت موجود مشاهده شد و اولویت مهارت ها نیز به ترتیب شامل مهارت فنی، سیاسی، انسانی و ادراکی بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه وضعیت موجود با وضعیت مطلوب مهارت ها نشان داد که مدیران عامل از مهارت های ادراکی، سیاسی و فنی لازم برخوردار نیستند؛ بنابراین، مدیران باید در جهت توسعه و بهبود این مهارت ها تلاش کنند.
    کلیدواژگان: مهارت های مدیران عامل، عملکرد مدیران، شایستگی مدیران
  • ترانه کریمی*، افشار هنرور، فریده اشرف گنجویی صفحات 96-110
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین گردشگری ورزشی با توسعه ابعاد منتخب شهری شامل از دیدگاه کارشناسان و دست اندرکاران در شهر تهران انجام گرفته است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ای ساخته بود که جهت سنجش روایی محتوایی پرسشنامه از نظرات اساتید مدیریت و برای بررسی روایی سازه و دسته بندی سوال ها از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. پایایی سوال های پرسشنامه با انجام پژوهش راهنما و با استفاده از ضریب آلفا کرونباخ (95/0r=) تایید شد. نمونه آماری پژوهش ، 150 نفر ازکارشناسان بخش گردشگری سازمان میراث فرهنگی، مدیران و دست اندرکاران برگزاری رویدادهای ورزشی تهران بودند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی توسط نرم افزارهای SPSS و LISREL صورت گرفته است.
    یافته ها
    یافته هایحاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشانگر وجود رابطه معنی دار میان متغیر گردشگری ورزشی و متغیرهای توسعه اشتغال زایی، ایجاد درآمد و کاهش فقر و سرمایه گذاری بود. اگرچه کلیه روابط معنی دار بود، اما رابطه میان متغیر گردشگری ورزشی با متغیر ایجاد درآمد و کاهش فقر از سایر روابط قوی تر بود.
    نتیجه گیری
    رویدادهای ورزشی برگزار شده در شهر تهران، علاوه بر فواید کوتاه مدت و مستقیم می تواند فواید بلندمدت و غیر مستقیمی برای شهر داشته باشد .
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، اشتغال زایی، درآمد، سرمایه گذاری
  • محمدرحیم رمضانیان، زهرا تسلیمی*، زهرا روحانی، الهه مدادی نانسا صفحات 111-123
    هدف
    در این مقاله تلاش شده است چالش های استقرار شش سیگما در سازمان های ورزشی شناسایی و در مرحله بعد اولویت بندی گردند.
    روش شناسی:روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی بودند (100 نفر). با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری هدفمند در مجموع 50 متخصص در پژوهش شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای با مقیاس پنج ارزشی لیکرت بود که روایی و پایایی آن با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی بررسی گردید و تمامی عوامل شناسایی شده به غیر از عامل استراتژی مورد تایید قرار گرفتند. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون فریدمن در سطح معنی داری 05/0p≤ استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، 5 چالش در استقرار موفقیت آمیز شش سیگما در سازمان های ورزشی نقش دارند. این چالش ها تحت عناوین مدیریت و رهبری، مدیریت فرایند، توانمندی منابع انسانی، کار تیمی و کنترل کیفیت نام گذاری شدند. نتایج پژوهش حاضر نقش ویژه مدیریت و رهبری را به عنوان مهم ترین عامل در استقرار شش سیگما در سازمان های وزرشی تایید و بیان می کند.
    نتیجه گیری
    حمایت مدیریت ارشد، در انجام امور سازمان، توانمندسازی کارکنان در اجرای شش سیگما، حمایت از کار تیمی و نهادینه کردن آن در فرهنگ سازمانی و تشکیل حلقه های کنترل کیفیت در برطرف نمودن چالش های استقرار شش سیگما در سازمان های ورزشی حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: شش سیگما، ورزش، مدیریت کیفیت
  • ابراهیم صالحی عمران، محمد جوادی پور *، سمیه محمدی زاد صفحات 124-135
    هدف
    تحقیق حاضر، به بررسی میزان تحقق اهداف آموزشی درس تربیت بدنی مدارس ابتدایی استان مازندران در سه حیطه شناختی، نگرشی و مهارتی پرداخته است.
    روش شناسی : این تحقیق توصیفی و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری شامل معلمان تربیت بدنی استان مازندران و دانش آموزان چهارم و پنجم ابتدایی شهرستان بابل بودند. از پرسشنامه، چک لیست مهارتی و آزمون استاندارد شده بست ایفرد برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است که اعتبار آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برابر با 96/0 r= و 95/0 r= تایید گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه، آزمونt یک نمونه ای، آزمون t مستقل به منظور تعیین معنی دار بودن اختلاف بین گروه ها و آزمون لون تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اهداف آموزشی درس تربیت بدنی دوره ابتدایی در سطح دانش کمتر از حد متوسط، در سطح مهارتی بیشتر از حد متوسط و در سطح نگرشی بالاتر از حد متوسط بوده است.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود تا در مطالعات آتی، عوامل تحقق و عدم تحقق اهداف آموزشی در سه حیطه دانش، نگرش و مهارت در درس تربیت بدنی در دوره ابتدایی بررسی شود.
    کلیدواژگان: تربیت بدنی، آموزش ابتدایی، اهداف آموزشی، سطح دانش، سطح مهارت، سطح نگرش
  • فریده هادوی، مهدی طالب پور، ابوالفضل فراهانی، اعظم نخعی نیازی* صفحات 136-151
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی کارآفرینی سازمانی مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان کشور بر اساس هوش هیجانی و فرهنگی انجام گرفت.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و جزء طرح های همبستگی است. تعداد273 نفر از مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها سه پرسشنامه هوش فرهنگی آنگ، هوش هیجانی شرینگ و کارآفرینی سازمانی مارگریت هیل را تکمیل نمودند که پایایی آن ها به ترتیب 78/0 ، 87/0 و 82/0 تعیین شد. از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و گام به گام) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد بین کارآفرینی سازمانی و هوش هیجانی (30/0 r= ) و هوش فرهنگی (29/0 r=) رابطه مثبتی وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نیز بیانگر این است که تمام ابعاد هوش فرهنگی (ابعاد شناختی (21/0- = ß )، فراشناختی (17/0= ß )، انگیزش (20/0= ß ) و رفتاری (18/0= ß ))، پیش بین های مناسبی برای کارآفرینی سازمانی هستند، درحالی که فقط دو بعد از هوش هیجانی ، یعنی خودآگاهی (19/0 ß=) و خود مدیریتی ( 19/0 = ß )) می توانند کارآفرینی سازمانی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    د هوش هیجانی و فرهنگی می تواند کارآفرینی سازمانی را تا حدودی تحت تاثیر قرار دهد و مدیران و کارشناسان وزارت ورزش، می توانند با کاربرد این دو نوع مهم از هوش، میزان کارآفرینی سازمانی را مقداری افزایش دهند.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، هوش هیجانی، کارآفرینی سازمانی
  • رضا اندام *، سهیلا روح پرور صفحات 152-164
    هدف
    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی هوش اخلاقی مدیران و تعیین رابطه بین هوش اخلاقی مدیران با اثربخشی سازمان های داوطلبی ورزشی در استان خراسان شمالی بود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را مسئولان و اعضای هیات های ورزشی استان خراسان شمالی تشکیل دادند. با توجه به محدود بودن این افراد، نمونه برابر جامعه در نظر گرفته شد (n=N). بدین منظور 184 نفر (59 نفر از مدیران و 125 نفر از اعضای هیات های ورزشی) پرسشنامه های ویژگی های فردی، هوش اخلاقی لنیک و کیل (2011) و اثربخشی سازمانی عیدی (1391) را تکمیل کردند. روایی پرسشنامه ها با بهره گیری از نظرهای اصلاحی استادان مدیریت ورزشی، مدیران و اعضای هیات های ورزشی به دست آمد و پایایی آن ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 90/0 و 92/0 تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون کالموگراف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون یو من ویتنی و کروسکال والیس) در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین هوش اخلاقی مدیران با اثربخشی هیات های ورزشی (02/0 ،p=19/0r=) رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین، بین میانگین نمره های هوش اخلاقی مدیران و متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنی دار مثبت بین هوش اخلاقی و اثربخشی سازمان های داوطلبی، بر ضرورت توجه به هوش اخلاقی مدیران به منظور اثربخشی بهتر سازمان تاکید نموده است.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، درستکاری، مسئولیت پذیری، بهره وری، هیات ورزشی
  • مصطفی طهماسب پور شفیعی*، فریده علیزاده صفحات 165-179
    هدف
    این پژوهش از میان عناصر مختلف آمیخته بازاریابی ورزشی، سعی در ارزیابی عنصر ترویج در لیگ برتر فوتبال مازندران در دو وضعیت موجود و مطلوب دارد.
    روش شناسی: روش انجام تحقیق توصیفی بود. مدیران ستادی ادارات کل ورزش و جوانان، اعضای هیات رئیسه هیات های فوتبال و مربیان تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال مازندران به تعداد 126 نفر به عنوان جامعه آماری پژوهش به پرسشنامه تعدیل یافته ای با روایی مناسب و پایایی 94/0 پاسخ دادند. به منظور آزمون فرضیه تحقیق از آزمون های آماری پارامتریک و ناپارامتریک در نرم افزارآماری 17 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    از نظر آزمودنی ها، تفاوت معنی داری میان دو وضع موجود و مطلوب آمیخته ترویج وجود دارد؛ به گونه ای که با توجه به میانگین رتبه، وضعیت موجود دارای امتیاز کمتری نسبت به وضع مطلوب می باشد. بنابراین، در وضعیت موجود توجه بسیار کمتری به مولفه ترویج درآمیخته بازاریابی لیگ برتر فوتبال مازندران می گردد.
    نتیجه گیری
    مسئولان و دست اندرکاران لیگ برتر فوتبال در این استان باید به منظور برطرف کردن شکاف بین وضع موجود و مطلوب، تدابیرلازم را بیندیشند.
    کلیدواژگان: آمیخته بازاریابی، ترویج، لیگ برتر فوتبال
  • محمدعلی قره صفحات 180-198
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی و تعیین روایی و پایایی مقیاس اندازه گیری منش پهلوانی در بازیکنان لیگ برتر فوتبال انجام شده است.
    روش شناسی: از میان کلیه بازیکنان شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران(396=N) در فصل 90-91، تعداد 162 نفر انتخاب شدند. روش نمونه گیری پژوهش حاضر در مرحله انتخاب تیم ها، در دسترس و سپس در مرحله انتخاب بازیکنان به صورت تمام شمار بود. از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی برای دسته بندی سوالات پرسشنامه و برای بررسی کفایت مدل نیز از شاخص و نتایج آزمون بارتلت استفاده شد. برای آزمون فرضیات پژوهش از آزمون های کولموگروف-اسمیرنف برای تعیین نرمال بودن داده ها، t یک نمونه ای، تحلیل عاملی اکتشافی، و برای برازش مدل از تحلیل عاملی تاییدی (به صورت دو مرحله ای) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آموس نسخه 18 و همچنین SPSS نسخه 16 در سطح معنی داری 05/0 P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که مقیاس اندازه گیری منش پهلوانی از روایی سازه، ساختار عاملی و ثبات درونی مطلوبی برخوردار است. همچنین ، میانگین نمره کلی منش پهلوانی بازیکنان لیگ برتر 72/12±59/73 بود و میانگین نمره خرده مقیاس های منش پهلوانی در سطح متوسطی ارزیابی شد. در میان بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران ، تیم پیکان کمترین و تیم پاس همدان بیشترین میزان نمره منش اخلاقی را داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق و تایید مطلوبیت مقیاس اندازه گیری منش پهلوانی و همچنین بومی بودن آن پیشنهاد می شود در سنجش های آتی از این مقیاس نیز جهت بررسی منش پهلوانی ورزشکاران استفاده شود.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، منش پهلوانی
  • محمود فاضل بخششی* صفحات 199-209
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه اخلاق کار و رضایت شغلی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان شمالی است.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان خراسان شمالی (95 نفر) بودند. از دو پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی ویسوکی و کروم (1991) با 41 سوال و اخلاق کاری هیان و همکاران (2004) با 23 سوال برای جمع آوری داده ها استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها، به ترتیب 89/0= α و 91/0= α محاسبه شد. داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره در سطح معنی داری 01/0 ≥ p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اخلاق کاری و رضایت شغلی کارکنان، رابطه مثبت (703/0=r) و معنی داری وجود دارد (01/0>p). همچنین بین سه بعد اخلاق کاری یعنی بعد حمایت مدیریت ارشد از رفتار اخلاقی (487/0=r)، بعد جو اخلاقی سازمان (686/0=r) و بعد رفتار اخلاقی و موفقیت شغلی در سازمان (469/0=r) با رضایت شغلی کارکنان رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد (01/0>p). نتایج تحلیل رگرسیونی نیز نشان داد که دو متغیر جو اخلاقی سازمان و حمایت مدیریت ارشد از رفتار اخلاقی پیش بین معنی داری برای رضایت شغلی کارکنان می باشند (01/0>p)؛ اما متغیر رابطه رفتار اخلاقی و موفقیت شغلی در سازمان اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    به طور خلاصه می توان گفت، ایجاد محیطی اخلاقی در سازمان می تواند سبب افزایش رضایت شغلی کارکنان شود.
    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی، جو اخلاقی، موفقیت شغلی، رضایت شغلی
|
  • Mehrali Hemmatinezhad, Mohammad Hasan Gholizadeh, Tracy Taylor, Rasoul Faraji * Pages 1-14
    Objective
    In this study, the role of the planning and management of the football games on security of the stadiums has been investigated.
    Methodology
    Twelve semi-structured interviews with experts (one football expert, two stadium managers, five police officers, and four university professors) were conducted to provide data on the main factors affecting the security of Iranian football stadiums. A 28-item questionnaire related to the impact of planning and managing football games’ on the security of the stadiums was designed and 144 key participants (including police officers, soccer experts and organizers, and stadium managers) answered them. The obtained data was analyzed using exploratory factor analysis (EFA) with a varimax rotation in order to identify factors, followed by a confirmatory factor analysis (CFA) which was conducted to test the impact of the identified factors and items on the stadium security.
    Results
    The results showed that game planning and management is one of the main factors affecting the security of the stadiums. In addition, risk and crisis management, communication management, match day service quality and finally cultural activities, respectively with 0.85, 0.83, 0.84 and 0.86 factor loading, as four sub-factors for game planning and management, affect the security of the stadiums (P
    Conclusion
    Football games organizers’ proper planning and also stadiums managers’ good management will improve the security of the football stadiums by enhancement of spectators’ satisfaction and prevention of violent behaviors.
    Keywords: Security, Planning, Terrorism, Hooliganism, Stadium
  • Abdolhamid Papzan, Hosin Agahi, Mahna Shahmoradi * Pages 15-29
    Objective
    The main objective of this study was to develop sports in rural areas of Kermanshah, with an emphasis on indigenous and local sports.
    Methodology
    This study is an applied research and considering its method is a qualitative research. In this research, study population consisted of all rural people of Kermanshah. Commensurate with the nature of qualitative research that does not follow statistical sampling, purposeful sampling was used in this study. Stopping criterion of sampling was duplicate data or information saturation and lack of access to more new data.
    Results
    Findings of this study showed that learning and practicing of various skills, benefits of the diversity of local and indigenous sports, facility of local and indigenous sports, connection with cultural constructions of villages, high compatibility with conditions of today's society, preventing social diversions in youth, and existence of groundwork for holding local and indigenous sports festival are the most important opportunities on local and indigenous sport in rural areas of Kermanshah for the rural sports development.
    Conclusion
    To develop sport among different classes of the rural society, due to the high potential of indigenous and local sports and close relationship with the customs and movement patterns of people in rural areas, it is recommended to identifiy and introduce local and indigenous games and sports and to have a careful planning at the strategic and operational levels to not only revive these sports, but also maintain the originality of Iranian culture and its continuity in society. An effective step in enriching the leisure time of rural people and their families is to promote physical and mental health of people in rural areas.
    Keywords: Indigenous, local sports, rural sport, Kermanshah, Graonded Theory
  • Ali Mohammad Safania* Pages 30-41
    Objective
    The aim of this research is to determine the relation between dimentions of learning organization and organizational readiness for change on the experts of ministry of sport and youth.
    Methodology
    This research is descriptive and correlational. The statistical society was all of experts in the ministry. They were 300 experts that 169 of them answered to Dimension's Learning Organizations Questionnaire (DLOQ) and organizational readiness for change. First, the Kolmogorov-Smirnov test was used for data analysis and to determine normal data distribution, then the correlation coefficient spearman, correlation coefficient Ata, and multivariate regression were used for examination of hypothesis .
    Results
    The results of this research, show that there is a significant relationship between learning organization and organizational readiness for change. In addition, among the dimensions of the learning organization, there was meaningful relationship between continuous learning, research and study, group learning, merged systems, systematic relation and strategic leadership with organizational readiness for change.
    Conclusion
    Based on the research results, it is offered that experts of the sport and youth ministry provide a base for change and movement to being a learning-based organization with creating the model of the learning organization.
    Keywords: learning organization, organizational readiness, change
  • Hamid Reza Goharrostami *, Seyad Morteza Azimzadeh Pages 42-56
    Objective
    As society advances economically, matures culturally, and increases its knowledge, the societal demands for quality service increase. Therefore, performance of sport organizations is measured by both efficiency (resource utilization) and effectiveness (customer satisfaction) in terms of service quality delivery for sport customers. The purpose of this research was to determine relationship between service quality and participants’ satisfaction in health stations of Tehran parks.
    Methodology
    The present study is descriptive.For data collection, field study and questionnaire were used. The population included the participants in sport programs of parks’ health stations in district 6 of Tehran municipality. 210 of the population were randomly selected.
    Results
    The results showed that there was no significant relationship between demographic variable with overall satisfaction but there was a significant relationship between frequencies of week at health station with overall satisfaction.
    Conclusion
    Service quality dimensions in this research influenced on results quality and results quality affected overall satisfaction. In fact, result quality as process variable and mediator between service quality and overall satisfaction should be considered in sport.
    Keywords: Satisfaction, Service Quality, results quality, health stations, Parks
  • Bahzad Izadi *, Mohammad Ehsani, Hashem Koozechian, Farshad Tojari Pages 57-70
    Objective
    The purpose of this research was to investigate management role on improving fan relationship quality in Iranian premier Football league.
    Methodology
    The research was a developmental research considering the purpose and a mixed research considering the nature of data. The statistical population was consisted of football fans which were older than sixteen years. 527 questionnaires were selected as study sample from 674 gathered questionnaires based on the research definition of fan which tells a fan should attend above 8 games of their favorite team in a season. Descriptive and inferential statistics including Kolmogroff- Smirnoff, Pearson correlation, and structural equation models (SEM) were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that fan relationship management factors have positive and significant effect on relationship quality. They also proved that service quality (0.405) and knowledge management (0.536) have a direct and positive significant effect on relationship quality.
    Conclusion
    According to results, organizational support can improve relationship quality through service quality and knowledge management.
    Keywords: Fan Relationship Management, Relationship Quality, Sport Club
  • Mohsen Ghofrani * Pages 71-81
    Objective
    Empirical evidence shows that social responsibility activities can have a positive impact by strengthening reputation. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between social responsibility and reputation of gym clubs in Sistan and Baluchestan.
    Methodology
    The methodology of research was descriptive correlational and according to its applicable purpose, the research was done in the field. The population of the study were all bodybuilders of Sistan and Baluchestan which according to Morgan Table, 384 of them were selected as the sample. Tools for data collection was a researcher-made social responsibility questionnaire and Reseller’s reputation questionnaire. Validity of questionnaires was confirmed by five Professors of physical education and the reliability of the questionnaires using Cronbach's alpha coefficient, were respectively (0.89) and (0.93). In order to analyze the data, in descriptive section, the mean and the standard deviation and in the analytical part, the Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression were used.
    Results
    The results showed that all aspects of social responsibility have a positive and significant relationship with the club's reputation. In addition, the dimensions of legalizing (β =0.291), moral (β=0.238), philanthropy (β =0.206), and economic (β= 0.19) were significant predictors for reputation.
    Conclusion
    Therefore, managers should pay more attention to social responsibility to contribute to their clubs’ reputation.
    Keywords: Social responsibility, reputation, fitness clubs, athletes
  • Mahbobeh Surani *, Rahim Ramezaninezhad, Noshin Benar Pages 82-95
    Objective
    The aim of this research was to study CEO’s skills and to determine the priority of them in the current and the desired situation.
    Methodology
    This research is a descriptive-analytical study and was performed in the field. Statistical population and sample were all the managers in different levels and branches of Sepahan, Zob Ahan, Foladmahan and Gitypasand clubs in Isfahan province (83 people). The validity of the researcher-made questionnaire was confirmed by experts and professors and the reliability coefficient was confirmed by using Cronbach's alpha (α = 0.972). Also, Amos software was used for confirmatory factor analysis and it confirmed the validity of the questionnaire. In this study, the Friedman test was used to determine the priority of skills in the current and desired situation. Also current situation was compared with the desired situation by Wilcoxon test (P≤0/05).
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the mean rank of skills in desired situation (sig= 0.075). However, there was significant difference between the mean rank of skills in current situation. The priority of skills was respectively technical, political, human, and conceptual.
    Conclusion
    The results of comparing current and desired statues showed that top managers did not have the required skills such as technical, political and conceptual skills. Therefore, club managers should strive to improve their skills.
    Keywords: manager's skills, manager's performance, manager's competency
  • Taraneh Karimi *, Afshar Honarvar, Farideh Ashraf Ganjoei Pages 96-110
    Objective
    The aim of this research was to investigate the relationship between sport tourism and selected dimensions of civil development from the experts and officials point of view, including: job creation, generateing income, decreasing poverty and investment in Tehran.
    Methodology
    The research method was descriptive and survey. The data collection tool was a researcher-made questionnaire. To approve the content validity of questionnaire, sport management professors’ views and to analyze the construct validity and classify the questions based on specific objectives of the study, exploratory factor analysis were used. The reliability of survey was confirmed by a pilot study and Chronbach's Alpha coefficient (r= 0.95). Statistical sample of the research was composed of 150 individuals: experts in tourism department of Cultural Heritage Organization, managers and other authorities who had participated in the Tehran sports’ event. The data were analyzed by factor analysis and inferential level methods and figured out by SPSS and LISREL softwares.
    Results
    Results of confirmatory factor analysis showed significant relationships between sport tourism and variables: job creation, investment, and generating income and decreasing poverty. In spite of that all relations were significant, but the relationship between sport tourism and "generating income and decreasing poverty" was stronger.
    Conclusions
    The results indicated that meanwhile sports events being held in Tehran have short term and direct advantages, they can also have some long-term and indirect advantages for the city. Therefore by planning, the sport events are not considered solely as the factor of spending considerable expenses, but also can be a profit provider factor in different aspects of urban development.
    Keywords: sport tourism, job creation, income, investment
  • Mohammad Rahim Ramezanian, Zahra Taslimi *, Zahra Rohani, Elaheh Medadi Nansa Pages 111-123
    Objective
    This paper first tries to identify Six Sigma deployment challenges in sports organization and then prioritizes challenges through necessary actions.
    Methodology
    This research was a descriptive and survey research. The statistical populations were sport management and quality management professors. By using purposive sampling 50 professors participated in the research. A researcher-made questionnaire was used to collect data that its validity and reliability was confirmed by factor analysis method (IFA & CFA). All factors except strategy were confirmed. Freidman test (p ≤ 0.05) was elected to test the hypothesis.
    Results
    Results showed 5 6sigma deployment challenges in sport organizations. These challenges were named as leadership and management, process management, HR empowerment, teamwork, and quality management.
    Conclusion
    The specific role of leadership and management as the most important factor to deploy 6sigma in sport organization was confirmed. In addition, senior management support, process management, HR empowerment to deploy Six Sigma, teamwork and its institutionalization in organizational culture and creating quality control circles all have important roles deploying 6sigma in sport organizations.
    Keywords: 6sigma, sport, quality management
  • Ebrahim Salahi Omran, Mohammad Javadipour*, Somayeh Mohammdizad Pages 124-135
    Objective
    The present research examine educational goals achievement in three cognitive, perspective, and psychomotor domains of physical education in elementary schools of Mazandaran province.
    Methodology
    This research was descriptive.Statistical population of this research consisted of physical education teachers of Mazandaran province and fourth and fifth grade elementary school students of Babol. For data collection, questionnaire, skillful checklist and standardized best Aahperd test were used. To measure questionnaire and checklist’s validity, Alfa coefficient of Kronbakh was used that were estimated r=0.96 and r= 0.95, respectively. Data analysis through inferential statistic included tables, frequency percentage, and through perceptional statistic included one-way variance analysis test, one sample t test, independent t test in order to determine significant difference between groups and Leven test.
    Results
    The research results showed the educational goals of physical education during elementary period in knowledge level was less than average, in skill level was more than average and in approaching level was more than average.
    Conclusion
    Based on the findings of this research, it is suggested that future researches study the factors that affect the achievement and not-achievement of educational goals in three cognitive, perspective and psychomotor domains of physical education in elementary schools.
    Keywords: physical education, elementary education, educational goals, knowledge level, skill level, perspective
  • Farideh Hadavi, Mehdi Talebpour, Abolfasle Farahani, Azam Nakhieniazi * Pages 136-151
    Objective
    This study aims to predict organizational entrepreneurship of Sports and Youth Ministry managers and experts based on emotional and cultural intelligence.
    Methodology
    The study is practical and correlational plan. 273 managers and experts of Sport and Youth Ministry were selected as sample. Subjects completed three questionnaires of Ang’s cultural intelligence, Shering’s emotional intelligence and Marguerite Hill’s organizational entrepreneurship and their reliability were determined as 0.78, 0.87, and 0.82 respectively. Descriptive and inferential statistics were used for data analysis (Pearson correlation coefficient and stepwise multiple regression).
    Results
    The study results showed that there is a positive relationship between organizational entrepreneurship and emotional intelligence (r=0.30) and cultural intelligence (r=0.29). Results of stepwise regression analysis indicated that all aspects of cultural intelligence (cognitive (ß =-0.21), meta-cognitive (ß=0.17), motivation (ß=0.20) and behavioral (ß=0.18) dimensions) are good predictors of organizational entrepreneurship, while only two dimensions of emotional intelligence (self-awareness (ß =0.19), and self-management (ß=0.19)) can predict organizational entrepreneurship.
    Conclution: In summary, emotional and cultural intelligence affects organizational entrepreneurship; and Sports and Youth Ministry managers and experts can increase organizational entrepreneurship rate to some extends using these major types of intelligence.
    Keywords: cultural intelligence, emotional intelligence, organizational entrepreneurship?
  • Reza Andam*, Sohaila Roohparvar Pages 152-164
    Objective
    The purpose of this study was to determine the relationship between managers’ moral intelligence and effectiveness of voluntary sport organizations in North Khorasan province.
    Methodology
    The method of this study was descriptive-correlation. The statistical population of this study comprised the sports associations managers and members. Due to limitation of the community, the statistical sample was equal to statistical population (n=N). Therefore, 184 people (59 managers and 125 members) completed the moral intelligence questionnaire of Lennick & Kiel (2011) and organizational effectiveness questionnaire of Eidy (2012). The validity of questionnaires was confirmed by corrective comments of experts of sport management, sports board managers, and their members and their reliability was determined by Cronbach’s alpha coefficient 0.90 (MIQ) and 0.92 (OEQ) respectively. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics (Kolmogrov-Smirnof, Spearman Correlation, Mann-Whitney Test & Kruskal-Wallis Test) (α≤0.05).
    Results
    The result showed that the relationship bwtween managers’ moral intelligence sports staff effectiveness was positive and significant (r=0.19, P=0.02). Also, there were no significant difference among mean scores of moral intelligence and demographic variables.
    Conclusion
    Considering the positive relationship between moral intelligence and effectiveness of voluntary sport organizations, the necessity of the moral intelligence of managers is emphasized for better effectiveness of organizations.
    Keywords: Moral intelligence, Integrity, Responsibility, Productivity, Sports board
  • Mostafa Tahmasbpour Shafiei *, Farideh Alizadeh Pages 165-179
    Objective
    This research tries to evaluate promotion element among the various elements of combined sport marketing in teams of Mazandaran’s football super-league in the two existing and desirable situations.
    Methodology
    This method of research was descriptive. The population of the study included staff managers of youth and sport organizations, board members of the football associationss and football coaches in Mazandaran super league (N=126) who answered a modified quetionnaire with appropriate validity and stability (0.94). To examine the research hypothesis were used the parametric and non-parametric statistical tests in software of spss 17 .
    Results
    Findings showed that there is a meaningful difference between existing and desirable situations of promotion mix. According to the mean ranking, the scores of existing situation was lower than the desirable situation. It means that in the existing situation has been paid less attention to promotion indicator in combined marketing of Mazandaran’s football super-league.
    Conclusion
    Therefore, football’s super league officials of the province should remove the gap between the existing and desirable situations through of required devises.
    Keywords: combined marketing, promotion, football super, league
  • Mohammadali Ghare * Pages 180-198
    Objective
    This study has been done to determine the validity and reliability of measurement scale heroic character in Iranian soccer league players.
    Methodology
    The sample of this study was 162 Iranian premier soccer league players that were selected among all players who participated in 2012-2013 season (N= 396). The sampling method in team selecting phase was availability and in player selecting phase all players were selected. To classify the questionnaire, exploratory factor analysis method was applied. In order to test the efficiency of the model, Bartlett test results were also applied. For testing the study’s hypothesises, Kolmogrov-Smirnov test to verify the distribution of data, and the one-way t, and confirmatory factor analysis (Two-way processes) were also carried out to appraise results of exploratory factor analysis. The data were evaluated and measured significantly different, P≤0/05, with the help of Amos software version 18, and SPSS version 16.
    Results
    The results showed that the total mean scores of morality in soccer league players were 73.59 ± 12.72 and the mean subscale scores are evaluated in average level. However, Peikan team got the least scores and Hamedan Pas the most. The results also showed that morality scales have structural validity, factor structure and internal consistency.
    Conclusion
    According to the findings and the fact that morality can be measured; it is suggested especially locally that in future researches, this instrument can be applied to obtain morality results.
    Keywords: Narrative, stability, morality in athletes
  • Mahmood Fazel Bakhsheshi * Pages 199-209
    Objective
    The aim of the present study was to investigate the relationship between work ethic and job satisfaction among employees of sport and youth organizations of Northern Khorasan province.
    Methodology
    The statistical society included all sport and youth organization employees of Northern Khorasan province (N=95). To collect data, the standard job satisfaction questionnaire of Wysocki and Krumm (1991) with 41 items and the work ethic questionnaire of Hyan et al (2004) with 23 items were used. The reliability of questionnaires were α=0.89 and α=0.91 respectively. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and Multivariate linear regression in level of (p≤ 0.01).
    Results
    The results showed a positive significant relationship(p
    Conclusion
    According to the results of this study, the ethical environment can certainly increase job satisfaction among employees.
    Keywords: ethical behavior, ethical climate, career success, job satisfaction