فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال سوم شماره 2 (پیاپی 5، پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا معین فرد، پروین شوشی نسب*، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 1-17
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر ارائه راهبردهای توسعه صنعت گردشگری ورزشی تفریحی در ایران است.
    روش شناسی: روش انجام پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری متشکل از دویست نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در دو حوزه گردشگری و ورزش و همچنین مدیران عالی فدراسیون ها، وزارتخانه ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک و مدیران عالی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهر تهران بودند. انتخاب نمونه آماری به صورت کل شماری بود.
    یافته ها
    با مطالعه وضعیت موجود صنعت گردشگری ورزشی کشور و با استفاده از نظرات اعضای شورای راهبردی پرسشنامه تنظیم گردید. برای تعیین معنی داری گویه ها از آزمون دوجمله ای و برای رتبه بندی این گویه ها از آمار توصیفی استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از معنی دار بودن 11 قوت، 14 ضعف، 8 فرصت و 10 تهدید درگردشگری ورزشی تفریحی در ایران بود. با مقایسه زوجی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای شناخته شده و سود جستن از نظرات اعضای شورای راهبردی پژوهش، هشت راهبرد جهت توسعه گردشگری ورزشی تفریحی در ایران پیشنهاد گردید. این راهبردها عبارت اند از: توسعه استراتژی برگزاری رویدادهای ورزشی ملی و بین المللی در مناطق دارای ظرفیت گردشگری ورزشی تفریحی، ایجاد سایت های مخصوص گردشگری ورزشی تفریحی در مناطق مختلف کشور، تدوین سایت های اینترنتی جهت تبلیغ و بازاریابی جاذبه های ورزشی تفریحی، تدوین نظامی جهت جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در گردشگری ورزشی تفریحی، تدوین و اجرای نظامی جامع جهت آنالیز و ارزیابی مداوم فواید مختلف گردشگری ورزشی تفریحی برای کشور، معرفی صنعت گردشگری ورزشی تفریحی به جامعه با انجام تبلیغات و بازاریابی در این زمینه، ایجاد نظامی جهت معرفی جاذبه های گردشگری ورزشی تفریحی در حاشیه رویدادهای ورزشی، پرورش نیروهای متخصص مدیریتی در بخش ها، نهادها و سازمان های مرتبط با گردشگری ورزشی و تدوین نظام جامع خصوصی سازی گردشگری ورزشی با توجه به سیاست های اصل 44.
    نتیجه گیری
    در مجموع با توجه به اهمیت گردشگری ورزشی مدیران و برنامه ریزان بخش گردشگری و ورزش کشور باید اهتمام لازم را در جهت توسعه و بالندگی این صنعت از خود نشان دهند. در این میان از تعامل آگاهانه و سازنده ای که باید میان بخش ها، نهادها و سازمان های مختلف موثر و ذینفع در توسعه گردشگری ورزشی وجود داشته باشد نباید غافل ماند.
    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، گردشگری ورزشی، جاذبه های ورزشی
  • محمد احسانی، رحیم رمضانی نژاد، فریبا عسکریان، مهدی آزادان* صفحات 19-31
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه دیدگاه خبرگان در خصوص موانع جذب حامیان مالی در فوتبال حرفه ای ایران است.
    روش شناسی: روش پژوهش پیمایشی با نمونه ای متشکل از 116 نفر شامل 40 متخصص مدیریت ورزشی، 40 متخصص بازاریابی، 18 مدیرعامل باشگاه و 18 مدیر از حامیان مالی مورد استفاده قرار گرفت. از بین 116 پرسشنامه ارسالی به نمونه آماری پژوهش 99 پرسشنامه (85 درصد) برگشت داده شد. برای جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی محتوا و صوری آن توسط اساتید مدیریت ورزشی و بازاریابی دانشگاه های مختلف کشور بررسی و مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون «آلفای کرونباخ» به میزان 84/0 تعیین گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری کروسکال والیس، کلموگروف اسمیرنف و دبلیو کندال در سطح معنی داری p≤0/05 استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اولویت بندی پاسخ گویان از موانع جذب حامیان مالی در فوتبال حرفه ای ایران در قالب شاخص های باشگاهی، مدیریتی فوتبال، مربوط به حامی مالی و اجتماعی متفاوت است. همچنین، بین اولویت بندی موانع جذب حامیان مالی در فوتبال حرفه ای ایران از دیدگاه متخصصان مدیریت ورزشی، متخصصان بازاریابی، مدیران عامل باشگاه ها، و مدیران شرکت های حامی مالی تفاوت معنی داری وجود مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    وجود تفاوت در دیدگاه های 4 گروه این مطالعه می تواند نشانگر وجود خلاها و فاصله های موجود بین دیدگاه آکادمیک و دیدگاه اجرایی در صنعت فوتبال کشور باشد. جهت رفع موانع موجود، ترکیب و استفاده از دیدگاه های تمامی گروه ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: حمایت مالی، فوتبال حرفه ای ایران، موانع مدیریتی
  • افشار هنرور*، مهدی خطیب زاده صفحات 33-47
    هدف
    هدف این پژوهش پاسخ گویی به این سوال است که آیا مدیریت ورزشی، خود باید به طراحی آمیزه بازاریابی گردشگری ورزشی بپردازد؛ یا اینکه آمیزه بازاریابی از پیش طراحی شده را اجرا نماید.
    روش شناسی: روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 362 نفر از خبرگان و کارشناسان و صاحب نظران در زمینه گردشگری ورزشی و گردشگران ورزشی داخلی و خارجی شرکت کننده در رویدادهای ورزشی به میزبانی تهران بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای است که حاوی 24 سوال از نوع مقیاس 5 رتبه ای «لیکرت» است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظر متخصصان مدیریت ورزشی و روایی سازه با بهره گیری از تحلیل عاملی اکتشافی مورد تائید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش «آلفای کرونباخ» مورد بررسی قرار گرفت (Cronbach''sAlpha=0.775). برای تجزیه و تحلیل داده ها از بسته نرم افزاری19 SPSS به منظور انجام آمار توصیف و تحلیل عاملی اکتشافی و نرم افزار لیزرل برای انجام تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادله ساختاری (SEM) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شاخص های برازش مدل تاثیر مدیریت ورزشی بر آمیزه بازاریابی گردشگری ورزشی بهتر از شاخص های برازش مدل تاثیر آمیزه بازاریابی گردشگری ورزشی بر مدیریت ورزشی بود. در این مدل ضریب اثر رابطه بین مدیریت ورزشی و آمیخته بازاریابی گردشگری ورزشی 21/1 است. علاوه بر این، از میان متغیرهای مربوط به آمیخته بازاریابی گردشگری ورزشی شواهد فیزیکی بیشترین بار عاملی (84/0) را دارد. همچنین از عناصر مربوط به مدیریت ورزشی، عامل برگزاری مناسب رویداد بار عاملی (51/0) بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان گفت این مدیریت ورزش است که باید آمیزه بازاریابی گردشگری ورزشی را طراحی و سپس اجرا نماید.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، آمیزه بازاریابی، مدیریت ورزش
  • عباس خدایاری، حمید قاسمی، مهدی بابایی جعفری، بهمن عسگری *، علی بابایی جعفری صفحات 49-61
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تداوم قهرمانی مدال آوران نوجوان و جوان کشتی ایران در رده سنی بزرگ سالان از دیدگاه مدیران و مربیان این رشته است.
    روش شناسی: نمونه آماری پژوهش حاضر شامل190 نفر از رئیسان هیات های کشتی استان ها و مربیان فعال درجه یک و دو ایران می باشد. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل 34 سوال در 5 حیطه تخصصی شامل حیطه های امکانات، مدیریت، آمادگی جسمانی، آسیب دیدگی و مسائل روانی بود. اعتبار صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 7 نفر از متخصصان رشته تربیت بدنی تایید شد و پایایی آن در یک مطالعه راهنما روی 30 نفر از متخصصان با روش «آلفا کرونباخ» 80/0 به دست آمد. به منظور توصیف داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSSو در سطح معناداری 05/0≥p استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد امکانات، مدیریت فدراسیون کشتی، آمادگی جسمانی، آسیب دیدگی و مسائل روحی و روانی به ترتیب بر عدم تداوم قهرمانی مدال آوران نوجوان و جوان کشتی ایران رده بزرگ سالان کشتی از دیدگاه مدیران و مربیان تاثیرگذار هستند.
    نتیجه گیری
    درنهایت، پیشنهاد می شود که مسئولان فدراسیون کشتی این حیطه ها را برای تداوم قهرمانی مدال آوران نوجوان و جوان کشتی ایران در رده سنی بزرگ سالان در اولویت قرار دهند.
    کلیدواژگان: پرورش استعداد ورزشی، کشتی گیران نوجوان و جوان، موانع توسعه کشتی
  • مهدی عمادی*، مهتاب ناصح صفحات 63-75
    هدف
    توجه به تماشاگران و جلب رضایت آنان فواید بی شماری برای باشگاه های ورزشی در سراسر جهان در پی دارد. لذا در این پژوهش عوامل موثر بر رضایت و حضور تماشاگران در ورزشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعه آماری این تحقیق تمامی تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران است که به صورت نمونه در دسترس تعداد 1920 تماشاگر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از چارچوب نظری و پرسشنامه تحقیق تئودوراکیس و همکاران (2013) استفاده گردید که روایی محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظر مدرسان مدیریت ورزشی، روایی سازه آن از روش تحلیل عاملی و پایایی درونی پرسشنامه با استفاده از روش آماری «آلفای کرونباخ» (86/0=α) تایید شد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل مسیر به وسیله نرم افزارهای SPSS و Amos مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد، کیفیت نتیجه (عوامل مربوط به کیفیت عملکرد تیم ها و عوامل مربوط به کیفیت مسابقه) با ضریب تاثیر کلی 313/0 بیشترین تاثیر را بر رضایت تماشاگران دارد و همچنین رضایت تماشاگران با ضریب تاثیر کلی 462/0 بر حضور تماشاگران اثرگذار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش افزایش کیفیت مسابقات و عملکرد تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران می تواند سبب افزایش شمار تماشاگران در ورزشگاه های فوتبال ایران گردد.
    کلیدواژگان: رضایت تماشاگران، حضور تماشاگران، لیگ برتر فوتبال ایران، استادیوم
  • اسماعیل شریفیان، وحید ساعت چیان، مسعود یمینی فیروز*، منصور فیروزی، زینب محمدعلی نسب صفحات 77-90
    هدف
    امروزه کیفیت خدمات اماکن ورزشی برای کسب رضایت مشتری و تداوم حضور آنان از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین کیفیت خدماتاستخرهای شنا با رضایت مندی و وفاداری مشتریان به قصد حضور آتی آن ها است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی مشتریاناستخرهای شنای استان مازندران با حداقل یک سال سابقه فعالیت ورزشی تشکیل داده اند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد کیفیت خدمات الکساندریا (1999)، وفاداری مشتری آلن (1990)، رضایت مشتری ویکتور (2002) و رفتار آتی مشتریان بریو (1996) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمون کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان در سطح معناداری(05/0α=) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین تمام متغیرهای وارد در پژوهش، بالاتر از سطح مطلوب قرار داشت که به ترتیب متغیر رضایت مندی (36/5M= ) بالاترین و متغیر وفاداری (49/4M=) کمترین میانگین مربوط را داشتند. همچنین نتایج نشان داد بین متغیر کیفیت خدمات با وفاداری، رضایت مندی و قصد حضور آتی، رضایت مندی با وفاداری و قصد حضور آتی مشتریان و در نهایت بین وفاداری با قصد حضور آتی مشتریان رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت (05/0p≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، متغیرهای پیش بین کیفیت خدمات، رضایت مندی و وفاداری، توانایی تبیین رفتار آتی مشتریان بهاستخرها را دارا می باشند، بنابراین مسئولان و مدیراناستخرهای شنا علاوه بر افزایش کمی و کیفی نحوه ارائه خدمات باید در جهت حفظ مشتریان، وفاداری فعلی و جذب گروه های جدید اهتمام خاصی ورزند.
    کلیدواژگان: وفاداری، رضایت مندی، استخر شنا، کیفیت خدمات، حضور آتی
  • جواد حسین پور *، سید عماد حسینی، مرتضی دوستی صفحات 91-104
    هدف
    موقعیت شغلی به شکل چشمگیری تحت تاثیر روابط بین فردی قرار می گیرد، به طوری که حدود 90 درصد شکست های شغلی، به دلیل ناتوانی فرد در برقراری روابط بین فردی اتفاق می افتد؛ لذا هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین مهارت های ارتباطی با روابط بین فردی مدیران ورزشی استان گیلان بود.
    روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش را مدیران اداره کل، رئیسان و نواب ادارات ورزش و جوانان شهرستان ها و رئیسان و نواب هیات های ورزشی استان گیلان، شامل 121 نفر تشکیل داده بودند. نمونه آماری به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد که تعداد 99 پرسشنامه به طور کامل وصول گردید. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه مهارت ارتباطی بارتون جی.ای (1990) و پرسشنامه روابط بین فردی سی گل، اسمیت و موسکا (2001) استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها توسط10 نفر از مدرسان مدیریت ورزشی کشور به تایید رسید و پایایی درونی آن ها از روش «آلفای کرونباخ» به ترتیب81/0 و 83/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کالموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این پژوهش بین مهارت های ارتباطی مدیران با روابط بین فردی مدیران ورزشی استان گیلان رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون چندگانه نشان می دهد که مولفه مهارت کلامی، مهارت ارتباطی، قدرت بیشتری برای پیش بینی روابط بین فردی مدیران دارد.
    نتیجه گیری
    هر چه مدیران مهارت های ارتباطی خود را بهتر تقویت کنند، این امکان را پیدا خواهند کرد که با دیگران بهتر ارتباط برقرار کند، احساسات دیگران را بهتر برانگیزد، افراد را بهتر قانع کند و بر آنان بهتر تاثیر بگذارند و نهایت به دیگران اطمینان خاطر بیشتر دهند. لذا با تقویت و آموزش این مهارت ها مدیران می توانند در حوزه فعالیت مدیریتی خود از عملکرد و موفقیت لازم برخوردار شده و اعتماد مسئولان مافوق، همکاران و زیردستان را نسبت به خود جلب کنند.
    کلیدواژگان: مهارت ارتباطی، روابط بین فردی، مدیران ورزشی
  • اسماعیل ملک اخلاق، ناهید درستکار احمدی، مهران مهدی زاده *، ناصر اخوان توکلی صفحات 105-128
    هدف
    انتخاب مربیان زبده مستلزم شناسایی معیارهای اساسی مربیگری است تا با استفاده از آن ها مناسب ترین فرد برای هدایت یک تیم برگزیده شود. لذا هدف پژوهش حاضر حول دو محور یعنی تعیین معیارهای اساسی گزینش مربی و انتخاب بهترین مربی برای تیم های ورزشی قرار گرفت.
    روش شناسی: جهت دستیابی به اهداف پژوهش؛ ابتدا با مطالعات کتابخانه ای، بیست معیار به عنوان معیارهای انتخاب مربی شناسایی گردید و سپس با استفاده از روش دلفی فازی و نظرخواهی از طریق پرسشنامه ای با طیف پنج گانه ی لیکرت از 32 نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری تربیت بدنی دانشگاه گیلان و بر اساس قانون پارتو، یازده معیار که نمره بالای 80/0 کسب کردند به عنوان معیارهای اساسی تعیین شدند؛ سپس پرسشنامه ای تخصصی بر اساس معیارهای اساسی و 3 گزینه موردنظر مربیگری از سوی باشگاه داماش گیلان تهیه و میان 5 نفر از تصمیم گیران اصلی انتخاب مربی باشگاه توزیع و پس از جمع آوری با استفاده از تکنیک تاپسیس (TOPSIS) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر پس از شناسایی معیارهای گزینش مربی و تعیین معیارهای اساسی نظیر مهارت های فنی، مدیریتی و رهبری، ذهنی- روانی، اجتماعی، ارتباطی، ورزشی، انگیزشی، توانایی برنامه ریزی، ابتکار و خلاقیت و هوش، سوابق و ویژگی های شخصیتی؛ ساختار تصمیمی در سه سطح طراحی شد و بر اساس آن فرایند گزینش مربی با بهره گیری از تکینک تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس توسعه یافته انجام گرفت و نتایج نشان داد که گزینه مربیگری اول باشگاه (A1) به عنوان بهترین مربی انتخاب گردید.
    نتیجه گیری
    از ویژگی های رویکرد پیشنهادی به حداقل رساندن دخالت قضاوت های ذهنی در گزینش مربی می باشد؛ همچنین این رویکرد می تواند تصمیم گیران و مدیران باشگاه را در شناسایی و تعیین معیارهای اساسی پیش از گزینش مربی یاری رساند و اتخاذ تصمیم جهت گزینش بهترین مربی ورزشی بر اساس معیارها و گزینه های چندگانه را، میسر نماید. همچنین روش پژوهش پیشنهادی را می توان در سایر تیم های ورزشی نیز به کار گرفت.
    کلیدواژگان: معیارهای اساسی گزینش مربی، روش دلفی فازی، تکنیک تاپسیس، باشگاه ورزشی داماش گیلان
  • اصغر مشبکی اصفهانی، علی یاراحمدی*، عاطفه کاشی پزان جوان، علی ناصری صفحات 129-150
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نیازهای خود تعریفی طرفداران باشگاه های ورزشی بر قصد خرید آن ها از محصولات و خدمات شرکت های حامی باشگاه بود.
    روش شناسی: این پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و از جنبه روش، توصیفی- پیمایشی است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه سنجش نیازهای خود تعریفی طرفداران از مطالعه استوکبرگر و همکاران (2009) با 9 سوال و سنجش نیات، نگرش و رفتار مصرفی طرفداران برگرفته از مطالعه کو (2009) با 9 سوال بوده است. روایی پرسشنامه به تایید سه نفر از اعضای هیات علمی رشته مدیریت بازاریابی و دو نفر از مدرسان رشته مدیریت ورزشی رسید. برای تایید پایایی پرسشنامه نیز از ضریب «آلفای کرونباخ» استفاده شد که میزان این ضریب823/0 به دست آمد تایید گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر، با توجه به ممنوعیت حضور بانوان در مسابقات والیبال لیگ برتر کشور، تمامی مردان طرفدار باشگاه والیبال «پیکان» بودند که پرسشنامه ها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس (آسان) میان 400 نفر از طرفداران توزیع گردید. برای آزمودن فرضیه های تحقیق از تحلیل رگرسیون و همبستگی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تامین دو نیاز خود تداومی (احساس شباهت) و خود تمایزی (متمایز بودن) طرفداران از طریق باشگاه ها بر تعلق آن ها به باشگاه تاثیر مثبت دارد و تعلق طرفداران به باشگاه و استفاده شرکت ها از ابزار حامی گری ورزشی بر تصویر برند شرکت حامی گر و قصد خرید آن ها از محصولات و خدمات شرکت های حامی گر تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    باشگاه های ورزشی می توانند با نزدیک کردن خود به مخاطبان ورزشی و افزایش میزان مشابهت شان با آن ها از طریق تقویت ارزش ها و خصوصیات مشترک و همچنین متمایز ساختن خود از سایر باشگاه ها با استفاده از خصوصیات و مزایای خاص سبب افزایش تعلق طرفداران به باشگاه شوند و از سوی دیگر همکاری شرکت های تجاری با باشگاه های پرطرفدار سبب تقویت تصویر برند شرکت و نیت خرید طرفداران از محصولات و خدمات شان شوند.
    کلیدواژگان: نیازهای خود تعریفی، تعلق به باشگاه، حامی گری ورزشی، تصویر برند، قصد خرید
  • علی محمد صفانیا، نوشین بنار، میترا پورسهراب* صفحات 151-165
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان رضایت مندی از عملکرد کمیته های آمادگی جسمانی استان گیلان انجام شده است.
    روش شناسی: روش پژوهش از نوع توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری شامل رئیس اداره ورزش و جوانان، کلیه کارکنان کمیته ها، مربیان، داوران و ورزشکاران فعال (درمجموع175 نفر) از پانزده شهرستان استان گیلان بودند. پرسشنامه بین همه آن ها توزیع شد و در نهایت 157 پرسشنامه کامل جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه های محقق ساخته بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط سه نفر از صاحب نظران و مدرسان مدیریت ورزشی و سه نفر از مربیان با سابقه تایید شد و پایایی آن از طریق «آزمون آلفای کرونباخ» 96/0=r برآورد شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و از آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف، t یک نمونه ای، ANOVA، تعقیبی LSD، کروسکال والیس، اسپیرمن و آزمون یومان ویتنی در سطح معنی داری 05/0 p≤و نرم افزار SPSS نسخه 16استفاده شد.
    یافته ها
    در تجزیه و تحلیل ابعاد رضایت مندی از عملکرد کمیته های آمادگی جسمانی، 9 عامل شناسایی شد و سه عامل مدیریتی- برنامه ریزی، منابع انسانی و عامل علمی-پژوهشی از دیدگاه کلیه آزمودنی ها به عنوان مهم ترین عوامل به ترتیب اولویت بندی شد. در بررسی عامل منابع مالی، متغیر میزان جذب منابع تخصیصی از اداره تربیت بدنی شهرستان (نقدی و غیرنقدی)، درآمد حاصل از اجاره اماکن ورزشی در اختیار کمیته، اولین و دومین اولویت بوده و بیشترین تاثیر را در رضایت پاسخ دهندگان داشته است.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود، مسئولان و برنامه ریزان کمیته های استانی استراتژی های لازم برای استفاده از عوامل مدیریتی - برنامه ریزی، عامل منابع انسانی، عامل علمی- پژوهشی به کارگیرند و با در نظر داشتن اهمیت منابع مالی دولتی در جذب و تربیت نیروهای انسانی متخصص، فراهم نمودن امکانات و تجهیزات، زیرساخت های عمرانی، برنامه ریزی سالانه، بالا بردن کیفیت خدمات، تحولات مثبت در کمیته ها ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: کمیته آمادگی جسمانی و ایروبیک، ارزیابی عملکرد، رضایت مندی، مدیریت برنامه ریزی، مدیریت منابع انسانی
|
  • Mohammad Reza Moeinfar, Parvin Shoushinasab*, Anoshirvan Kazemnejad Pages 1-17
    Objective
    The purpose of the study was to design strategies for recreational sport tourism development in Iran.
    Methodology
    This research is analytic descriptive. The research population were 200 elites including presidents and vice presidents of national federations, the managers of Sport and Youth Ministry, some faculty members and presidents of Tourism organization. The questionnaire was formulated as the result of studying the existent status of sport tourism in Iran and the viewpoints of strategic board. Binominal test and Descriptive analysis were used for significant determination of item's importance and ranking them respectively.
    Results
    The results demonstrated the significant importance of 11 strengths, 14 weaknesses, 8 opportunities and 10 threats in recreational sport tourism in Iran.
    Conclusion
    Eight strategies were formulated for developing recreational sport tourism, using Strategic Board’s opinions and pair comparison of the significant items. The strategies are as follows: developing strategies for holding the national and international sport events in the regions with proper capacity for recreational sport tourism; establishing special sites for recreational sport events in various regions of the country; compiling and implementing a comprehensive system for continuous evaluation and analysis of the various kinds of recreational sport tourism's benefits for the country; introducing the recreational sport tourism industry to the society using propaganda and marketing; providing a system for introducing the recreational sport tourism attractions at the margin of the sport events; providing internet sites for introducing and marketing the recreational sport tourism attractions; compiling a comprehensive system for attraction of domestic and foreign investments in recreational sport tourism section; training the management specialists in the sections, institutes and organizations involved in sport tourism; and compiling a comprehensive system for privatization of the sport tourism based on the policies of the 44 principle.
    Keywords: Strategies, sport tourism, Development, Iran
  • Mohammad Ehsani, Rahim Ramezaninejad, Fariba Askarian, Mehdi Azadan* Pages 19-31
    Objective
    The purpose of this study was to compare the viewpoints of experts about the impediments of finding sponsors in Iran's professional football.
    Methodology
    The survey research design was used with a sample size of 116 consisting of 18 club managers, 40 sports management experts, 40 marketing experts, and 18 sponsor managers. Investigator-made questionnaire was used for data collection. Its face and content validity were confirmed by sports management and marketing instructors and its reliability was estimated 0.84 through Cronbach's alpha method. To analyze the collected data, we employed Cruscal-Wallis, Klomogrov-Smirnov, and Kendall's W methods (P≤0.05).
    Results
    The study showed that respondents prioritized the impediments of ýfinding sponsors in Iran's professional football differently. ýFurther there was a significant difference between the prioritization ýof impediments of finding sponsors from the point of view of club ýmanagers, sports management experts, marketing experts, and ýsponsor managers.
    Conclusion
    The differences in viewpoints of the four groups of this study could indicate the gaps between academicians and practitioners viewpoints in football industry of our country. It is proposed to combine and use viewpoints of all groups.
    Keywords: Sponsorship, Iran's professional football, Managerial Impediments
  • Afshar Honarvar *, Mehdi Khatibzadeh Pages 33-47
    Objective
    The purpose of this study was to determine whether sport management itself should design sport tourism marketing mix or should implement a pre-designed one.
    Methodology
    The research method was descriptive and was done by a survey. The statistical sample consisted of 362 sport tourism experts and Iranian and foreign sport tourists who participated in sport events in Tehran. The research instrument was a researcher-made questionnaire with 24 questions. The face and content validity were approved by sport management experts and construct validity was approved using Exploratory Factor Analysis method. The reliability of questionnaire was verified by Cronbach's Alpha method (α =0.775). The SPSS19 was used for descriptive statistics and exploratory factor analysis and Confirmatory Factor Analysis and structural equation modeling (SEM) were done by LISREL 8.7.
    Results
    The results showed that Fit Indexes of the model of sport management impact on sport tourism marketing mix were better than the model of sport tourism marketing mix impact on sport management. The Effect Coefficient of sport management on sport tourism marketing mix was 1.21. Among variables affecting sport tourism marketing mix, the factor loading of physical evidences (0.84) was more than the others. Also, the load factor of good organizing sport events (0.51) was more than the other ones affecting sport management.
    Conclusion
    According to the results sport management itself should design and then implement the sport tourism marketing mix.
    Keywords: sport tourism, Marketing Mix, Sport Management
  • Abbas Khodayari, Hamid Ghsami, Mehdi Babaei Jafari, Bhman Asgari *, Ali Babaei Jafari Pages 49-61
    Objective
    The purpose of this research is to study Iranian senior and junior wrestling medalist's success continuation from the managers and coache's perspective.
    Methodology
    The research sample was selected randomly and included 28 people from wrestling board officials and 162 people from grade І and П active coaches of Iran. In this research, a researcher-made questionnaire was used which included 35 questions in five subscales consisting of facilities, management, physical fitness, sport injuries and psychological problems. The validity of questionnaire was approved by 7 experts of physical education. In the pilot studyon 30 cases from experts, questionnaire reliability by Cronbach's alpha was measured 0.80. In order to evaluate and compare data descriptive and inferential statistical tests (Friedman test) were used from SPSS software using significant level p≤0/05.
    Results
    Results showed that greatest impact on Iranian senior and junior wrestling medalist's success continuation occurred by facilities, management, sport injuries, physical fitness and psychological problems respectively.
    Conclusion
    It is recommended that wrestling federation officials prioritizes these subscales to keep the medalists on the track.
    Keywords: Training of Sporting Talent, Cadet, Junior Wrestlers, Barriers of Wrestling Development
  • Mehdi Emadi *, Mahtab Nasseh Pages 63-75
    Objective
    Attention to spectators and their satisfaction has numerous benefits for sports clubs around the world. The current research aims to analyze affecting factors on fan's satisfaction and attendance in Iran football Premier League's stadium.
    Methodology
    The research method was survey based. The statistical society of this study were all of the fans in Iran football Premier League. 1920 fans were selected by Random selection as Research sample. In the present research, the research questionnaire developed by Theodorakis and et al (2013) was used. Its validity and reliability were assessed by using conventional methods. For the analysis Path Analysis by SPSS and AMOS Software were used.
    Results
    The results of path Analysis also showed that questionnaire with 0/313 total impact had the greatest impact on the satisfaction among fans. Also, results showed that Satisfaction with 0/462 total impact had the impact on the fan's participation in stadiums.
    Conclusion
    According to the results of research, improving the match quality and team performance in the Iran football Premier League can increase the number of fans at Iran's stadiums.
    Keywords: Spectator's Satisfaction, Spectator's Attendance, Iran Football Premier Leagues, Stadium
  • Esmaeil Sharifian, Vahid Saatchian, Masood Yamini Firouz, Mansoor Firouzi *, Zaynab Mohammad Ali Nasab Pages 77-90
    Objective
    Sport service quality for customer's satisfaction and continuity of the constant presence of customers of these centers is the concerns of the people who use them and the officials and observers. The purpose of this study is to investigate the relationship between swimming pools services quality on satisfaction and loyalty of customers to their Future return.
    Methodology
    This study was descriptive-correlational. The population of study included all costumers of swimming pools in Mazandaran out of whom 210 people were selected randomly. To gather data standard questionnaire of service quality (QSS) by Alexandria (1999), customer loyalty (AIS) by Alen (1990), customer satisfaction (OCS) by Victor (2002) and behavioral future intention (BFIS) by Bery (1996) were used.
    Results
    Results indicated that all of variables were important. The mean of satisfaction was the maximum one (M=5.36) and loyalty was the minimum (M=4.49). There was positive and significant relation between service qualities with loyalty, satisfaction and behavioral future intention. Also there was positive and significant relation between customer satisfaction with loyalty and behavioral future intention and finally loyalty had positive and significant relation with behavioral future intention (p≤0.5).
    Conclusion
    Considering the findings of this research, the predictive variables of service quality, customer satisfaction and loyalty have the ability to explain future behavior of customers attending swimming pools. Therefore, it is essential for leaders and managers of swimming pools to increase the quantity and quality of their presentation in order to maintain the loyalty of existing customers and attract new customers.
    Keywords: Swimming Pool, Service Quality, Satisfaction, Loyalty, Future Return
  • Javad Hosseini *, Sayed Amad Hosseini, Morteza Dosti Pages 91-104
    Objective
    one of the problems that managers in sport organizations have paid less attention to is communication skills. Meanwhile, occupational positions are considerably influenced by our interpersonal relations. Approximately 90% of occupational failures occur due to individual inability to make appropriate interpersonal relations. Therefore, the purpose of this study was to examine the relationship between communication skills and interpersonal relations of sports managers in Guilan province.
    Methodology
    The population of this research consists of the directors of the Office sports and youth, the heads and Successors of sports and youth cities, the heads and Successors of Guilan sports staff that were 121 persons. All of the statistical samples were considered as equal to the population size and 99 questionnaires have been received. In order to collect data, two questionnaires, The Barton J.A. Communication skills questionnaire (1990) and The Siegel, Smith and Moska (2001) were used. The Validity of the Questionnaires were approved by 10 university lecturers of Sports Management and the reliability of them also were calculated by cronbach’s alpha and as 0.81 and 0.83. Data analysis was carried out by using Kolmogorov-smirnov, Pearson correlation coefficient and simple multiple regression.
    Results
    Based on the findings of the research, there is a positive and significant relationship between the Communication skills of the managers and the interpersonal relations of the sport managers in Guilan province. The results of the multiple regression also showed that among the different aspects of the communication skills of the managers, speaking skill variable is more significant than other variables in predicting the interpersonal relations of managers.
    Conclusion
    If managers strengthen their communication skills they will find it more possible to communicate with other people, inspire their feeling, convince them, impress them, and finally assure them .So managers can improve their performance and succession in their management scope and assure their superior managers, colleagues and subordinates by strengthening and learning these skills.
    Keywords: Communication Skills, Interpersonal Relations, Sport Managers
  • Esmaeil Malek Akhlagh, Nahid Dorostkar Ahmadi, Mehran Mehdizade*, Naser Akhavan Tavakoli Pages 105-128
    Objective
    Choosing the best coach requires identifying critical criteria or characteristics for leading the team. Therefor the purpose of this paper was based on 2 subjects; determining critical criteria of choosing a coach and selecting the best coach for sport teams.
    Methodology
    For achieving the research goals; at first, based on library studies, 20 criteria were identified as coach selection criteria. Then by using Fuzzy Delphi method and seeking other's opinion with a five Likert scale questionnaire from 32 masters and the PHD students of physical education of university of Guilan and based on Pareto rule, 11 criteria which achieved scores more than 0.8 were identified as critical criteria. According to 11 critical criteria and 3 coaching alternatives, final questionnaire was prepared and distributed among five decision makers on coach selection in Guilan's Damash Sports Club. After gathering the data, it was analyzed by TOPSIS technique.
    Results
    After identifying and determining critical criteria such as technical, managerial and leadership, psychology-mental, social, communication, sports and motivational skills, initiative and intelligence, background and personality characteristics, a decision structure was designed in three levels and accordingly a selection process was carried out by using developed TOPSIS MADM technique. Results showed that the first option was selected as the best coach. The proposed approach minimizes subjective judgment in selecting coaches. It also can assist club's decision makers and managers to identify and determine the critical criteria before coach selection.
    Conclusion
    This approach also helps the decision makers to better select the best coach of the sports team by considering several criteria and options. Also, the suggested research methods could be used in other sports.
    Keywords: Critical Criteria for Coach Selection, Fuzzy Delphi Method, TOPSIS Technique, Guilan's Damash Sports Club
  • Asghar Moshabaki Esfahani, Ali Yarahmadi *, Atefeh Kashipazan Javan, Ali Naseri Pages 129-150
    Objective
    This study is aimed to investigate the effect of self-definitional needs of the club's fans on their purchase intention of products and services of sponsor's company.
    Methodology
    Due to the purpose behind it, the study is practical and is considered a descriptive – survey one. According to the extensive research done in this field abroad, standardized questionnaires have been used after being translated, being localized and validity and reliability confirmation. The sample were the men who were fans of Peykan volleyball club. The questionnaire was distributed using available sampling methods (convenient) among 400 fans. To test the research hypotheses, regression and correlation analysis, using Excel and SPSS software were applied.
    Results
    The results showed that two definitional needs of fans; i.e. continuing (feeling similarity) and feeling of difference (being different) had a significant positive impact on fans belongingness to the club, and the club's belongingness of fans has a significant positive impact on the brand image of the sponsors and their intentions of purchase products and services of company that supported the club.
    Conclusion
    By supplying self-definitional needs of the fans, the club can look more attractive for them and bring belongingness to the club. Furthermore, business companies can use sport sponsorship activities to improve fan's intentions and attitude towards their products and services.
    Keywords: Self, Definitional Needs, Belongingness to the Club, Sport Sponsorship, Brand Image, Purchase Intention, Paykan Tehran Volleyball Club
  • Ali Mohammad Safania, Nooshin Benar, Mitra Poursohrab* Pages 151-165
    Objective
    The purpose of the present study was to determine the rate of satisfaction from physical fitness committees performance in province of Guilan.
    Methodology
    The method of this study was descriptive-survey type. The statistical population included the head of the office of sports and youth, all committee employers, coaches, referees, and active athletes (175 individuals) from 15 cities of Guilan province. The questionnaires were distributed between all of them and 157 completed questionnaires were collected and analyzed. The measuring instrument in this study was a researcher made questionnaire. The face and content validity of the questionnaire were confirmed by 10 sport management instructors and specialists and 3 experienced coaches . Its reliability was also estimated USING cronbach Alpha test as r =0/96. In order to analyze the data ,descriptive statistics methods; Calmogroph and Smirnof test, one sample “t” test, ANOVA, follow -up LSD, kruskal wallis; Spearman, and U-man Whitney tests were used with in a significance level of p≤0.05 employing SPSS software version 16.
    Results
    Analyzing the satisfaction dimension of physical fitness performance 9 factors were indicated and three of them like ,management- planning factor, human resources factor and scientific– research factor were recognized as important factors from all the subjects’ point of views. By studying the financial source factor, it was indicated that the degree of attracting allocated resources form city’s physical education bureau (financial & non-financial) and the received income from renting sport facilities given to the committee had the first and second priority and the most amount of affect on the responders’ satisfaction.
    Conclusion
    It is recommended that the officials and planners of the province committees use the available variables on management-planning factors, human resource factors, and scientific-research factors, consider the importance of governmental financial resources, recruit and educate skilful human sources, provide equipments and facilities for building structures and annual planning and present better services to provide positive innovations in the committees.
    Keywords: Physical Fitness, Aerobic Committees, Performance Assessment, Satisfaction, Management, Planning, Human Sources