فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال سوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا اندام *، رحیمه مهدی زاده، مژگان علی آبادی صفحات 1-13
    هدف
    با توجه به نقش حیاتی ارائه خدمات با کیفیت در بقا و سودآوری باشگاه های ورزشی، این پژوهش با هدف مقایسه کیفیت خدمات، رضای مندی و وفاداری مشتریان باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک خصوصی و دولتی شهرستان سبزوار انجام شد.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر علی مقایسه ای بود و جامعه آماری آن کلیه مشتریان زن باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک خصوصی و دولتی شهرستان سبزوار بودند. از این تعداد 341 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد چین لیو (2008) استفاده شد که روایی محتوایی و صوری آن را استادان متخصص تایید کردند و پایایی ابزار از طریق ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد (98/0=α).
    یافته ها
    بررسی یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری بین کیفیت ارائه خدمات و مولفه های آن از جمله اعتماد، پاسخگویی، اطمینان و همدلی در باشگاه های خصوصی و دولتی وجود دارد (05/0α≤). همچنین بین رضایتمندی مشتریان از باشگاه و مولفه های ظاهر باشگاه، پرسنل، راحتی و تسهیلات و تجهیزات تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0α≤). همچنین یافته ها در مولفه وفاداری و نیز خرده مقیاس های آن (نگرشی و رفتاری) تفاوت معنی داری بین مشتریان باشگاه ها نشان دادند (05/0α≤).
    نتیجه گیری
    با عنایت به یافته های پژوهش حاضر، ضروری است تا مسئولان و مدیران در جهت تحقق رضایت بیشتر مشتری و سودآوری مستمر باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک خصوصی و دولتی، با تعهد به قول های داده شده و ارائه خدمات ملموس تر به مشتریان شرکت کننده، نقش بارزتری را به منظور ارتباط بهتر با مشتری ایفا کنند.
    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، خدمات، باشگاه های ورزشی، مشتریان
  • سیدمحمدحسین رضوی، عادله عظیمی دلارستاقی* صفحات 15-24
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی معیارهای مهم محوطه سازی بیرونی در طراحی و ساخت اماکن و فضاهای ورزشی شهری، از دیدگاه استادان شهرسازی (گرایش طراحی شهری) سراسر کشور است.
    روش شناسی: روش پژوهش مورد استفاده در این پژوهش، توصیفی و از نوع زمینه یابی است که جمع آوری اطلاعات آن به صورت میدانی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه های دولتی سراسر کشور در رشته شهرسازی (گرایش طراحی شهری) با مرتبه علمی استادیار و بالاتر به تعداد 37 نفر بود که از این میان بر اساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان مجموعا 33 استاد به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید روایی، پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ به میزان 83%، به دست آمد و با توزیع آن در میان نمونه های پژوهش به صورت ارسال به پست الکترونیکی استادان، داده ها جمع آوری شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی مانند فراوانی، حداقل، حداکثر، میانگین و انحراف استاندارد و در آمار استنباطی از آزمون های کلموگراف اسمیرنوف و t تک نمونه ای استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل یافته ها نشان می دهد که از دیدگاه استادان شهرسازی (گرایش طراحی شهری) سراسر کشور، تمامی شاخص های محوطه سازی بیرونی مورد بررسی در این پژوهش که شامل ابعاد کالبدی، اجتماعی، فعالیتی و معنایی است، در محوطه سازی بیرونی اماکن و فضاهای ورزشی شهری مهم و تاثیر گذارند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که اگرچه دیدگاه های ارائه شده در زمینه این موضوع در بسیاری از موارد واجد جنبه هایی مشترک بوده اند، اما با تثبیت اهمیت نقش های کالبدی، اجتماعی، فعالیتی و معنایی محوطه های بیرونی اماکن و فضاهای ورزشی (در قالب یک نوع فضای عمومی)، تاکید بسیار بر رویکردهای تامین امنیت، ایجاد فضاهای مناسب و کافی، امکان انجام فعالیت های متنوع و ایجاد سرزندگی و مفرح بودن در این گونه فضاهاست.
    کلیدواژگان: محوطه سازی بیرونی، فضاهای عمومی، طراحی شهری، اماکن و فضاهای ورزشی
  • رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد*، حسین عیدی، آکوابراهیم فقی محمود صفحات 35-49
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تدوین الگوی اثربخشی فدراسیون های ورزشی منتخب عراق بر مبنای مدل ارزش های رقابتی بود.
    روش شناسی: جامعه آماری تحقیق 221 نفر از روسا، کارمندان متخصص، ورزشکاران تیم های ملی بزرگسالان و داوران درجه ملی چهار فدراسیون منتخب فوتبال، بسکتبال، وزنه برداری و دو و میدانی بودند، که 184 نفر (82%) از آنها به پرسشنامه پاسخ دادند. از پرسشنامه اثربخشی سازمانی عیدی و همکاران (1390) با مقیاس پنج ارزش لیکرت برای تحقیق استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن را 12 نفر از اساتید صاحب نظر دانشگاهی و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ تایید شد (97/0 =r ). از نرم افزار لیزرل برای تحلیل عاملی تاییدی و تایید بر ازش مدل و روابط بین عامل ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عامل های نیروی انسانی متخصص (88/0)، تعامل سازمانی (88/0)، بهره وری (87/0)، انسجام نیروی کار (84/0)، برنامه ریزی (84/0)، ثبات سازمانی (81/0)، انعطاف پذیری (78/0) و منابع سازمانی (74/0) بیشترین تاثیر را بر اثربخشی سازمانی داشتند. از طرف دیگر، نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که الگوهای فرایندهای داخلی (تعامل و ثبات سازمانی) و اهداف عقلایی (برنامه ریزی و بهره وری) اصلی ترین الگوهای رویکرد ارزش های رقابتی و تعیین کننده های اثربخشی فدراسیون های منتخب عراق بودند. همچنین، فدراسیون های فوتبال، دوومیدانی، وزنه برداری و بسکتبال به ترتیب بالاترین میانگین اثربخشی سازمانی را داشتند.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج تحقیق، محققان پیشنهاد کردند که برای رسیدن به اثربخشی سازمانی در فدراسیون های ورزشی باید شاخص های گوناگونی را مورد توجه قرار دهند که مهم ترین آنها به کارگیری و استخدام نیروی انسانی ماهر و متخصص هستند.
    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، مدل ارزش های رقابتی، فدراسیون های ورزشی عراق
  • هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، سید مرتضی عظیم زاده *، اسدالله کردناییج، برندا پیتز صفحات 51-68
    هدف
    امروزه، کسب و کارهای کوچک و متوسط از راهکارهای بسیار اساسی برای توسعه همه جانبه یک کشور محسوب می شوند بنابراین، شناخت عوامل درگیر در ایجاد آن ها مهم است. از این رو این پژوهش، به دنبال بررسی عوامل موثر در ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط ورزشی است.
    روش شناسی: جامعه پژوهش، کسب و کارهای کوچک و متوسط ورزشی بودند (1500 شرکت) که مالکان و یا مدیران آن ها به عنوان نمونه پژوهش (258 نفر)، انتخاب و به روش تصادفی ساده نمونه گیری شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه عوامل فردی شامل شخصیت کارآفرینانه (77/0=α)، مهارت های کارآفرینانه (75/0=α)، پرسشنامه عوامل محیطی (77/0=α)، پرسشنامه تامین سرمایه (77/0=α) و پرسشنامه صلاحیت ایجاد کسب و کار (81/0=α) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی مناسب (ضریب همبستگی پیرسون، کلوموگروف اسمیرنف)، همچنین معادلات ساختاری با نرم افزار Amos16 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر سه عامل فردی، محیطی و سرمایه ای با ایجاد کسب و کار رابطه مثبت و معنی داری دارند؛ با وجود این، برازش مدل تحقیق نشان داد که تنها عامل فردی توانست در ایجاد کسب و کار ورزشی نقش موثری ایفا کند؛ هرچند، عامل محیطی نیز به صورت غیرمستقیم و از طریق عامل فردی بر آن تاثیر گذاشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش، بر اهمیت عوامل فردی در توفیق ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط ورزشی تاکید داشتند.
    کلیدواژگان: کسب و کارهای ورزشی، راه اندازی، عوامل موثر، کارآفرینی
  • فریبا عسکریان*، شبنم صدقی صفحات 69-81
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی موانع و مشکلات سرمایه گذاری در ورزش از دیدگاه مالکان باشگاه های خصوصی در استان آذربایجان شرقی است.
    روش شناسی: روش پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته اجرا شده است که روایی آن را متخصصان تایید کردند و اعتبار آن با روش آلفای کرونباخ 91/0 درصد تایید شد. جامعه آماری این پژوهش، موسسان باشگاه های ورزشی خصوصی استان آذربایجان شرقی بودند که طبق جدول مورگان 172 نفر آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه های پژوهش از آزمون های کلموگروفاسمیرنف، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل واریانس فریدمن در سطح 05/0 = α استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی است، رابطه منفی و معنی داری بین موانع مربوط به امور بانکی (38/0 = r و 041/0=p) و موانع استفاده از ظرفیت های بالقوه (26/0 = r و 05/0=p) با میزان سرمایه گذاری ورزشی خصوصی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد. همچنین غیر از بخش موانع مربوط به امور بیمه ای، تفاوت معنی داری بین اولویت موانع مختلف از دیدگاه صاحبان سرمایه وجود دارد، ولی موانع بانکی مهم ترین مانع موجود است.
    نتیجه گیری
    با کاهش موانع مربوط به امور اقتصادی و بانکی به عنوان مهم ترین مانع و با استفاده از ظرفیت های بالقوه می توان بر میزان سرمایه گذاری خصوصی در ورزش استان آذربایجان شرقی افزود.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری خصوصی، مانع بانکی، مانع اداری، ظرفیت بالقوه، استان آذربایجان شرقی
  • شهرام شفیعی*، مهدی کهندل، مهدی منتظرعلیه، غلام رضا رادی نیا صفحات 83-98
    هدف
    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی، وزن دهی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد باشگاه های ورزشی تهران بود.
    روش شناسی: فرایند انجام پژوهش در این مطالعه در دو مرحله صورت پذیرفته است. در مرحله اول، شاخص ها و زیرشاخص های ارزیابی عملکرد باشگاه های ورزشی از طریق مرور ادبیات و پیشینه پژوهش، با نظرخواهی از 15 خبره، شامل اساتید، متخصصان، کارشناسان و صاحبنظران در مدیریت ورزشی و به کمک روش تصمیم گیری دلفی شناسایی شده است. در این مرحله، 6 شاخص و 33 زیرشاخص تعیین گردیدند. در مرحله دوم، وزن نسبی و رتبه هریک از شاخص ها و زیرشاخص های شناسایی شده در مرحله قبل، از طریق تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و با نظرخواهی از 57 تن از اساتید مدیران باشگاه های شهر تهران به کمک نرم افزار Expert Choice محاسبه شده است.
    یافته ها
    نتایج یافته های پژوهش نشان داد، مهمترین شاخص های ارزیابی عملکرد باشگاه های شهر تهران به ترتیب منابع انسانی، منابع مالی، منابع کالبدی و تجهیزاتی، محیط برنامه ریزی، سازماندهی و ارزیابی، امور فنی و ورزشی، و محیط حقوقی می باشند. همچنین مهمترین زیرشاخص های کلی نیز به ترتیب شامل ثبات مدیریتی، ثبات مربیگری، میزان دستمزد پرداختی به بازیکن، مربی و کارمندان، کمیت و کیفیت کادر تخصصی باشگاه و تعیین استانداردهای ارزیابی عملکرد بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت بالای منابع به عنوان مهمترین شاخص های ارزیابی عملکرد باشگاه های شهر تهران، توجه به منابع در این باشگاه ها باید در اواویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شاخص، ارزیابی عملکرد، باشگا های ورزشی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • حمید قاسمی، سارا کشکر *، لیلا محمدی، ابوالفضل بجانی صفحات 99-115
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی رفتار شرکت کنندگان در پیش بینی رقابت های فوتبال و بررسی نحوه بازاریابی شرکت های متولی این رقابت ها بود.
    روش شناسی: روش پژوهش از نظر راهبرد، توصیفی و از نظر مسیر اجرا پیمایشی بود و به صورت میدانی انجام شد. جامعه پژوهش عبارت بود از 20000 نفر شرکت کننده در مسابقات پیش بینی در شهر رشت که طبق جدول مورگان 380 نفر به عنوان نمونه تحقیق به صورت تصادفی و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که اکثریت شرکت کنندگان را جوانانی تشکیل می دادند که هدف آن ها از شرکت در این مسابقات تفریح و سرگرمی بود و درصد کمی از افراد نیز به شکل بیمارگونه و مشکل ساز در این مسابقات شرکت می کردند. بین سطوح جنسیت، تاهل، تحصیلات و سن افراد شرکت کننده از نظر رفتار شرط بندی تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین از نظر روند بازاریابی این مسابقات، یافته ها نشان داد که شرکت کنندگان به این مسابقات وفادار بودند، ولی میزان وفاداری آن ها تحت تاثیر عوامل بیرونی تغییرپذیر بود. مطالعه عناصر آمیخته بازاریابی مورد استفاده شرکت های برگزار کننده این مسابقات نشان داد که از نظر مشتریان این عناصر به طور مطلوبی استفاده می شدند.
    نتیجه گیری
    اکثر شرکت کنندگان فقط به دلیل تفریح و سرگرمی در مسابقات پیش بینی شرکت می کنند و شدت این امر در گروه های مختلف اجتماعی متفاوت است. علاوه بر آن اشراف مسئولین شرکت های برگزارکننده این مسابقات بر روش های مطلوب و اثرگذار بازاریابی که به جذب هر چه بیشتر جامعه به شرکت در این مسابقات می گردد، جای تامل است. لذا لزوم برنامه ریزی مناسب برای تامین نیازهای سرگرمی و تفریحات جوانان در اوقات فراغت و لزوم اطلاع رسانی در مورد مضرات شرط بندی و شرکت های برگزارکننده آن از طریق رسانه های گروهی و فرهنگ سازی در جهت استفاده از فرصت ها برای انجام فعالیت های ارزشمند و مفید اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: رفتار، پیش بینی، شرط بندی، مسابقات ورزشی، آمیخته بازاریابی
  • محمد مازیاری*، سید محمد کاشف، میرحسن سید عامری صفحات 117-134
    هدف
    هدف از این پژوهش تحلیل کانونی رابطه حمایت اجتماعی و بی انگیزگی دانش آموزان دوم و سوم متوسطه از مشارکت در فعالیت های تربیت بدنی مدارس بوده است.
    روش شناسی: این پژوهش توصیفی همبستگی و از نوع پیمایشی است که به شکل میدانی انجام شده است. 381 نفر از دانش آموزان کلاس های دوم و سوم مقطع متوسطه شهرستان بوکان به روش تصادفی، خوشه ای، چندمرحله ای به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند و مقیاس رفتار بین فردی پلیتر و همکاران (2008) با پایایی (81/0=α) و پرسشنامه بی انگیزگی در تربیت بدنی شن و همکاران (2010) با پایایی (78/0=α) را پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی کانونی (بنیادی) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حمایت از استقلال با ارزشمند نبودن فعالیت ها (130/0=r؛ 05/0>p) و جذاب نبودن فعالیت ها (166/0=r؛ 05/0>p) رابطه منفی و معنی داری دارد. حمایت از شایستگی با کمبود توانایی (135/0=r؛ 05/0>p)، تلاش ناکافی (133/0=r؛ 05/0>p)، ارزشمند نبودن فعالیت ها (197/0=r؛ 01/0>p) و جذاب نبودن فعالیت ها (202/0=r؛ 01/0>p) رابطه منفی و معنی داری دارد و حمایت از تعلق با کمبود توانایی (110/0=r؛ 05/0>p)، تلاش ناکافی (108/0=r؛ 05/0>p)، ارزشمند نبودن فعالیت ها (157/0=r؛ 01/0>p) و جذاب نبودن فعالیت ها (178/0=r؛ 01/0>p) رابطه منفی و معنی داری دارد. همچنین، تحلیل کانونی یک مجموعه معنی دار را بین حمایت اجتماعی و بی انگیزگی دانش آموزان نشان داد که در آن، مجموعه حمایت اجتماعی 19 درصد از تغییرات مجموعه بی انگیزگی را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    دبیران تربیت بدنی که محیط حمایتی برای دانش آموزان فراهم کنند، می توانند بر بی انگیزگی دانش آموزان تاثیر بگذارند و مشارکت آنان را در فعالیت های تربیت بدنی افزایش دهند.
    کلیدواژگان: انگیزش، حمایت اجتماعی، تربیت بدنی، تحلیل کانونی
  • لقمان کشاورز*، ندا قیاثوند صفحات 135-148
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه استرس سازمانی و عملکرد اعضای تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در رویدادهای بین المللی بود.
    روش شناسی: جامعه آماری تحقیق چهل نفر از بانوان تکواندوکار تیم های ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان حاضر در اردوهای تدارکاتی برای شرکت در رقابت های بین المللی در سال 1391 بود که تمام آن ها به طور کل شمار برای نمونه انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه اطلاعات فردی و استرس سازمانی محقق ساخته استفاده شد که روایی آن ها به تایید متخصصیان رسید و پایایی آن ها در یک مطالعه مقدماتی با حضور سی ورزشکار با آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه شد. برای تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، تی تک نمونه ای، رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون با کمک نرم افزارSpss استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان استرس سازمانی در بین بانوان تیم ملی در حد بالا قرار دارد (86/20=t، 05/0≥p). بین استرس سازمانی و عملکرد اعضای تیم ملی تکواندوی بانوان ایران در رویدادهای بین المللی رابطه معنی دار معکوس وجود دارد (732/0=r، 05/0≥p). همچنین از بین مولفه های استرس سازمانی، عوامل تیمی (456/2=t، 05/0≥p) و محیطی (106/2=t، 05/0≥p) قابلیت پیش بینی عملکرد اعضای تیم ملی تکواندوی بانوان ایران را در رویدادهای بین المللی دارند. اما عوامل رهبری (770/0=t، 05/0>p) و فردی ( P>1/793، t=0/770) چنین قابلیتی را ندارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن سطح استرس سازمانی در بانوان تکواندوکار و تاثیر منفی آن بر عملکرد آن ها، شناخت دقیق و مهار آن زیر نظر مسئولان فدراسیون تکواندو ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرس سازمانی، تکواندو، بانوان، رویدادهای بین المللی
  • حمیده یاقوتی، محمد جوادی پور *، علی اکبر خسروی صفحات 149-160
    هدف
    هدف عمده این پژوهش ضرورت و امکان سنجی به کارگیری رویکرد تلفیقی در برنامه درسی تربیت بدنی مقطع ابتدایی است.
    روش شناسی: جامعه آماری این پژوهش را 18 نفر از استادان و صاحب نظران رشته علوم تربیتی با گرایش برنامه ریزی درسی و 21 نفر از استادان و صاحب نظران رشته تربیت بدنی با گرایش مدیریت و برنامه ریزی و آشنا به برنامه درسی تربیت بدنی دانشگاه های دولتی شهر تهران تشکیل می دهند که به صورت نمونه گیری هدفمند یا مبتنی بر هدف انتخاب شده اند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه محقق ساخته 25 سوالی جمع آوری شده و با استفاده از دو روش آماری خطی لگاریتمی و t تک نمونه ای مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشن داد که دیدگاه متخصصان با توجه به جنسیت و میزان موافقت آنان نسبت به تدوین برنامه درسی تربیت بدنی به صورت تلفیقی معنی دار است و دیدگاه متخصصان با توجه به سابقه تدریس و تعامل این سه عامل معنی دار نیست. همچنین از دیدگاه متخصصان امکان تلفیق برنامه درسی تربیت بدنی با تمام دروس مقطع ابتدایی در پنج مولفه از مولفه های برنامه ریزی درسی (اهداف، انتخاب محتوا، سازماندهی محتوا، روش تدریس و تجربیات یادگیری) معنی دار است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش از نظر متخصصان با توجه به عامل جنسیت و میزان موافقت می توان برنامه درسی تربیت بدنی را به صورت تلفیقی تهیه و تدوین نمود و با توجه به عامل سابقه تدریس و تعامل سه عامل تهیه برنامه درسی تربیت بدنی به صورت تلفیقی از نظر متخصصان اختلاف نظر وجود دارد. همچنین از نظر متخصصان با توجه به مولفه های برنامه ریزی درسی می توان برنامه درسی تربیت بدنی را به صورت تلفیقی تهیه و تدوین نمود.
    کلیدواژگان: تلفیق، برنامه درسی تلفیقی، تربیت بدنی، برنامه درسی تریت بدنی تلفیقی
|
  • Reza Andam*, Rahimeh Mehdizadeh, Mozhgan Aliabadi Pages 1-13
    Objective
    Considering the vital role of quality services in survival and profitability of sports clubs, the purpose of this study was the comparison of service quality, customer satisfaction and loyalty in private and public fitness and aerobic clubs in Sabzevar city.
    Methodology
    The study was a comparative one, and the statistical population included all female costumers of fitness and aerobic centers in Sabzevar from which 341 participants were selected randomly. To gather information, we used a standard questionnaire by Liu (2008). Content validity of the questionnaire was determined by experts and reliability was measured through Cronbach’s alpha coefficient (α =0/98).
    Results
    Survey findings showed that there was a significant difference between private and public fitness and aerobic clubs in service quality including its components such as reliability, responsiveness, assurance and empathy. Also, a significant difference was observed between customer satisfaction of private and public clubs and components of corporate image, personnel, convenience and equipment in private and public clubs. There was also a significant difference between customer loyalty and its components (attitudinal loyalty and behavioral loyalty) in Private and Public clubs.
    Conclusion
    According to our research findings, fitness and aerobic club managers should play a greater role in customer satisfaction by sticking to their promises and providing more tangible services in order to attract loyal customers.
    Keywords: Customers, Services, Sport clubs, Sport marketing
  • Sayed Mohammad Hosain Razavi, Aadeleh Azimi Delarestaghi * Pages 15-24
    Objective
    In the third millennium, public spaces like the exterior landscape of sport centers have become a place for social and cultural interactions, and recreation activities have attracted the attention of urban designers. The purpose of the present study was to study the factors of exterior landscaping in design and construction of urban sport places and spaces by surveying the attitudes of urbanization faculty members in Iran.
    Methodology
    The research method was descriptive. Data was collected through field study. Statistical population included all faculty members of governmental universities in the urbanization (urban design specialty) field who were at least assistant professors (N=37). Thirty three faculty members were randomly selected as the sample by Morgan table. The instrument was a researcher made questionnaire. The validity was confirmed, and the reliability was acceptable (Cronbach α=0.83). The questionnaires were distributed and collected by online correspondence. For data analysis, descriptive statistical (frequency, minimum, maximum, mean, standard deviation) and inferential statistics (Kolmogorov Smirnov test and one-sample t-test) were used.
    Results
    Results showed that the dimensions such spatial, social, activity and semantic were identified as significant factors of exterior landscaping influential in the design and construction of urban sports places.
    Conclusion
    Results of this study showed that although those mentioned views have some aspects in common, considering the importance of the spatial, social, activity and semantic roles of exterior landscaping of sport centers (in the form of public spaces), they should put their emphasis on various approaches such as providing security, sufficient and proper sites, possibility of various activities and creating vitality and vibrancy in those places.
    Keywords: Exterior landscaping, Public spaces, Urban design, Sports places
  • Rahim Ramezaninezhad, Mehali Hematinezhad*, Hossin Eydi, Ako Ebrahim Faghi Mahmud Pages 35-49
    Objective
    The aim of present study was to design the pattern of organizational effectiveness in selected sports federations of Iraq.
    Methodology
    Statistical population of this study were 221 managers, professional employees, coaches, elite athletes and referees of four sports federations such as football, basketball, weightlifting and track and field. 184 participated in our research (n=82 0/0). Eydi et al’s (2012) organizational effectiveness questionnaire was used for data gathering. 12 sport management scholars approved the validity of questionnaire and also reliability was calculated to be .97 0/0. Lisrel software was used for confirmatory factor analysis and verifying fitting model and relationships between constructs.
    Results
    The results showed that work force expertise (.88 0/0), organizational interaction (.88 0/0), productivity (.87), work force cohesion (.84 0/0), planning (.84 0/0), stability (.81 0/0), flexibility (.780/0), and resources (.74 0/0) had the most impact on organizational effectiveness respectively. Confirmatory factor analysis results showed that patterns of internal process model (e.g., organizational interaction & stability) and rational-goal model (e.g., planning & productivity) were most important models for organizational effectiveness in Iraq sports federations. Also, football, track and field, weightlifting and basketball federations obtained highest means of organization effectiveness respectively.
    Conclusion
    According to our results, in order to achieve organizational effectiveness in Iraq sports federations we suggest that attention should be paid to a variety of indices; among the most important ones are the use and recruitment of skilled and professional workforces.
    Keywords: Competing value framework, Iraqi sports federations, Organizational effectiveness
  • Hashem Kozechian, Mohammad Ehsani, Sayedmortezah Azimzadeh*, Asadolah Kordnaeij, Baranda Pitts Pages 51-68
    Objective
    Nowadays, the new enterprises are recognized as the main sources of job creation, innovation and development in today’s business world. Therefore, identifying influencing factors that play key roles in the start-up of Small and Medium Sized Enterprises (SMEs) is critical.
    Methodology
    Thus, the purpose of this study is to analyze factors influencing Small and Medium sized sport Enterprises (SEMs) start-ups and develop a proper model. The methodology followed in this study was descriptive-correlative. The population consisted of owners of small and medium sized sport enterprises (N=1500) from which 258 persons were randomly selected. For data collection, the individual factors questionnaire including entrepreneurial character (α=.77), entrepreneurial skills (α= .75); environmental factors (α=.77); capital factors (α=.77); and the business establishment competence questionnaire (α=.81) were used. To analyze the data, the appropriate descriptive and inferential statistics as well as the structural equation modeling with Amos16 software were used.
    Results
    The results showed that all the three individual, environmental and capital factors had a positive and significant relationship with business establishment. However, the fitted research model showed that only individual factors could play a significant role in establishing an effective sport business; while, the environmental factor also influenced its establishment indirectly through the individual factor.
    Conclusion
    The findings of this research put emphasis on the importance of individual factors in the success of establishing small and medium-sized sports businesses.
    Keywords: Entrepreneurship, Influential factors, Sport businesses, Start, up
  • Fariba Askarian*, Shabnam Sedghi Pages 69-81
    Objective
    The purpose of this study is to recognize the obstacles facing sports private investment from private gym owners’ point of view in East Azerbaijan state.
    Methodology
    Research method is descriptive survey. It was conducted using a questionnaire designed by the researcher and verified with acceptable validity and reliability rate of 0.91 percent by Cronbach's alpha. The population of the survey was the founders of sports clubs. According to Morgan statistical table, 172 persons were selected as the representative sample. To examine the hypotheses of this research, inferential statistic methods, Kolmogorov-Smirnov, Pearson‘s correlation coefficient, and Friedman tests were used (α=0.05).
    Results
    The study has revealed a significant negative correlation between impediments to banking tasks (r = -0.38 and P= 0.041), impediments to using potential capacities (r = -0.26 and P = 0.05), and private sponsorship of sports events in East Azerbaijan state. Although from investors’ perspective, the priority of the obstacles were different (excluding the impediments related to insurance matters), the banking impediments were the first ranked ones.
    Conclusion
    By decreasing the financial and banking impediments as the main obstacles mentioned above, and use of potential capacities, the private investment of sport events could be broadened in this state.
    Keywords: Banking impediment, Departmental impediment, East Azerbaijan, Potential capacities, Private investment
  • Sharam Shafiee*, Mehdi Kohandel, Mehdi Montazerelay, Gholamreza Radinia Pages 83-98
    Objective
    The purpose of the present study was to identify, prioritize, and weight performance evaluation indexes of sports clubs.
    Methodology
    This research was carried out in two steps. In the first step, indexes and sub-indexes of performance evaluation were recognized through consulting literature review and background of research, and 15 sport management experts and professors using Delphi process. In this step 6 indexes and 33 sub indexes were identified. In step two, relative weight and rank of each of indexes and sub indexes which were recognized in pervious step were analyzed in expert choice software with analytic hierarchy process (AHP) technique taking into consideration the views of 57 professors and club managers in Tehran.
    Results
    Results showed that the most important indexes to evaluate the performance of the clubs in Tehran were human resources, financial resources, physical resources and equipment, environment, planning, organization and evaluation, technical affairs and sports, and the environment respectively. Also, most general sub-indexes were managerial stability, coaching stability, wages paid to players, coaches and staff, and quality of specialized staff club, set standards of performance evaluation respectively.
    Conclusion
    Due to the importance of the most important indexes of the clubs in Tehran, according to sources at the club should be a priorit.
    Keywords: Analytic hierarchy process, Index, Performance evaluation, Sport clubs
  • Hamid Ghasemi, Sara Keshkar*, Laila Mohammadi, Abolfazl Bejani Pages 99-115
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate participants’ behavior in predicting football competitions and marketing quality of the organizations offering this service.
    Methodology
    The statistical population was 20000 participants involved in predicting competition in Rasht city out of which 380 samples were chosen randomly according to Morgan sampling table. The method of this research was descriptive - survey.
    Results
    The results showed that the most majority of the participants were youth and adolescents whose aim of participation was just to entertain. There were significant differences between demographic characteristics (marital status, age, sexuality and education) and levels of behavior among participants. Moreover, from the marketing point of view, it was found that the majority of participants were loyal to these competitions, but the degree of loyalty changed based on external factors. Studying the marketing situation of the responsible organizations showed that all of the factors were used appropriately from participants’ perspective.
    Conclusion
    Participating in a recreational activity was the main reason for the majority of participants whose participation rate differs among them regarding to their demographic characteristics. Moreover, the Conversancy of the predicting company authorities in using the most effective marketing methods for attracting more customers is considerable. So it's necessary to plan suitably in order to fulfill youth recreational and entertainment needs and inform them about predicting and gambling harms through media to Acculturate valuable and useful activities.
    Keywords: Behavior, Marketing mix, Predicting, Sport competition
  • Mohammad Mazyari *, Sayedmohammad Kashef, Mirhassan Seyedameri Pages 117-134
    Objective
    The aim of this study was to investigate the canonical correlation of the relationship between the social support and absence of motivation of 2nd and 3rd grade high school students in physical education activities.
    Methodology
    The method of study was descriptive–correlation, and field survey. 381 students among 2nd and 3rd high school students of Bookan city were chosen through multi-level cluster random sampling. They filled in interpersonal behavior scale of Pelletier et.al (2008) with the reliability (α=.81), and questionnaire of absence of motivation in physical education of Shen et.al (2010) with reliability (α=.78). Data was analyzed with Canonical Correlation method.
    Results
    The results showed that there was a negative significant relationship between autonomy support with insufficient values of activities (r=-0.130, p≤0.05), and unappealing activities (r=-0.166, p≤0.05). Competence support had a negative significant relationship with deficient ability (r=-0.135, p≤0.05), deficient effort (r=-0.133, p≤0.05), insufficient values of activities (r=-0.197, p≤0.01), and unappealing activities (r=-0.202, p≤0.01). Relatedness support had a negative significant relationship with deficient ability (r=-0.110, p≤0.05), deficient effort (r=-0.108, p≤0.05), insufficient values of activities (r=-0.157, p≤0.01), and unappealing activities (r=-0.178, p≤0.01). Also, canonical correlation showed a significant set between social support and students’ lack of motivation, that is, set of social support predicted set of students’ lack of motivation (0.19).
    Conclusion
    Physical education teachers, who provide supportive environment for students, can influence students’ motivation, and increase their participation at physical education activities.
    Keywords: Canonical correlation, Motivation, Physical education, Social support
  • Loghman Keshavarz*, Neda Qyasvnd Pages 135-148
    Objective
    The purpose of this study was to determine the relationship between organizational stress and performance of members in Iranian National Female's Taekwondo team at the international events.
    Methodology
    The population of the study was 40 females from Iran national taekwondo team, teenagers, youth and adults, present in the preparatory camp preparing to participate in the international competitions in 2012. The sample of this study was chosen purposefully (n=40). To achieve the research objectives, self-made questionnaire of organizational stress was used as the investigation tool. The questionnaire validity was confirmed by experts and its reliability calculated in a pilot study with 30 subjects which turned out to be 0.87. In order to achieve the research purposes, the descriptive and inferential statistics methods such as Kolmogorov-Smirnov, multivariate regression, Pearson correlation coefficient, single-sample T-test with the help of SPSSS.V.18 software were used.
    Results
    The findings showed that organizational stress was in a high level among Iran members of female taekwondo team (t=20.86, p≤0/05). There was an inverse significant correlation between organizational stress and performance of athletes (r=-0.732, p≤0/05). In organizational stress, the environmental (t=2.106, p≤0/05) and team (t=2.456, p≤0/05) factors could predict the performance of athletes at the international events. But the leadership (t=-0.770, p0/05) and individual (t=1.793, p0/05) factors could not predict the performance of athletes at the international events.
    Conclusion
    Due to the high level of organizational stress and its negative impact on performance of female taekwondo players, it seems organizational stress should be recognized and controlled by authorities of the federation of Taekwondo.
    Keywords: Female, International events, Organizational stress, Taekwondo
  • Hamideh Yaghoti, Mohammad Javadipour*, Aliakbar Khosravi Pages 149-160
    Objective
    The main purpose of this research is to assess the necessity and feasibility of the use of integrated approach in elementary school physical education curriculum.
    Methodology
    The statistical population of this research contained teachers and experts of education with curriculum development specialty (18 persons) and teachers and experts of physical education with management specialty (21 persons) in state universities of Tehran, all of whom were selected objectively. All needed information was gathered through a researcher made questionnaire consisting of 25 questions. All gathered data were analyzed with both linear-algorithm & T-solo sample statistical methods.
    Results
    the results gained through linear-algorithm method showed that experts agreed upon adopting an integrated physical education curriculum considering gender and their agreement. Also there was a difference between experts’ viewpoint in rendering an integrated physical education curriculum and confliction of state of agreement, gender and teaching background. Results gained through T-solo sample showed that all five indicators of physical education curriculum (goals, choosing content, organizing the content, teaching method and learning experiences) were possible to prepared and codify physical education curriculum in an integrated style.
    Conclusion
    Based on experts’ points of view, given considering gender and degree of agreement, physical education curriculum can be prepared for the integration. Also, given the teaching experience and interaction of three factors in the curriculum, there were different views offered by experts. Experts views showed that it would be possible to prepare and codify integrated physical education curriculum.
    Keywords: Integrated curriculum, Integrated physical education curriculum, Physical education