فهرست مطالب

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال دوم شماره 2 (پیاپی 3، پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمیدرضا گوهررستمی*، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری، حبیب هنری صفحات 1-17
    هدف
    توسعه ورزش ملی نیازمند همکاری و حمایت ذینفعان درگیر در ورزش ملی است تا بتوان برنامه های توسعه ورزش را به وسیله این ذینفعان اجرا کرد، ولی سازمان ها در این مورد با چالشی به نام مشروعیت سازمانی مواجه هستند و این تحقیق با هدف طراحی الگوی تامین منافع ذینفعان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر مشروعیت سازمانی انجام شد.
    روش شناسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است که به شکل میدانی انجام گرفت. بر این اساس، مصاحبه ساختارمندی با 22 نفر از مدیران و متخصصان ورزشی برای طراحی مدل مفهومی تحقیق انجام شد. روش نمونه گیری در این تحقیق طبقه ای است که دو طبقه از ذینفعان اولیه (فدراسیون های ورزشی) و ذینفعان ثانویه (بخش خصوصی درگیر در ورزش) انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته ای با روایی و پایایی مورد تایید بین نمونه ها توزیع و جمعا 366 پرسشنامه جمع آوری شد. از معادلات ساختاری برای طراحی الگوی تحقیق استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از آزمون فرضیه نشان می دهد که قابلیت مدیریت ذینفعان (001/0=p، 80/0=ß)، ساختار ارگانیک (001/0=p، 29/0=ß) و فرهنگ منعطف (001/0=p، 32/0=ß)) بر تامین منافع ذینفعان وزارت ورزش و جوانان تاثیر معنی داری دارد، ضمنا فرهنگ منعطف (001/0=p، 46/0=ß) و ساختار ارگانیک (001/0=p، 33/0=ß) نیز بر قابلیت مدیریت ذینفعان تاثیر معنی داری داشت. همچنین تاثیر تامین منافع ذینفعان وزارت ورزش و جوانان بر مشروعیت سازمانی نیز معنی دار بود (001/0=p، 59/0=ß).
    نتیجه گیری
    روابط موجود بین متغیرها با استفاده از نتایج معادلات ساختاری، نشان می دهد که عوامل زمینه ای سازمان (فرهنگ منعطف، ساختار ارگانیک) بر تامین منافع ذینفعان تاثیر مثبت و معنی داری ندارد. به طور کلی، نتایج و خروجی های مدل نهایی می تواند فهم بهتری از چگونگی تاثیرگذاری متغیرهای تحقیق برای تامین منافع ذینفعان ایجاد کند.
    کلیدواژگان: مدیریت ذینفعان، قابلیت مدیریت ذینفعان، توسعه ورزش ملی، وزارت ورزش و جوانان
  • فرزاد غفوری، افشار هنرور، رفیعه نعمت پور* صفحات 19-30
    هدف
    هدف از این پژوهش تعیین عوامل موثر بر جذب و توسعه گردشگری ورزش های آبی در شهرهای ساحلی مازندران است.
    روش شناسی: برای این منظور پرسشنامه محقق ساخته ای بر اساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت، شامل 23 سوال برای دو گروه کارشناسان و گردشگران تهیه شد و پس از تایید روایی و پایایی آن (آلفای کرونباخ 91/0 درصد)، نظر گردشگران و کارشناسان (استادان مدیریت ورزشی، رئیس و نائب رئیس ورزش های آبی، رئیس ادارات تربیت بدنی شهرهای ساحلی مازندران) بررسی شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تبلیغات و بازاریابی با ضریب کوواریانس 86/0 درصد مهم ترین عامل در توسعه و جذب گردشگر ورزش های آبی در شهرهای ساحلی مازندران است. مدیریت با ضریب کوواریانس 85/0 درصد، امکانات و تاسیسات با ضریب کوواریانس 71/0 درصد و زیرساخت ها با ضریب کوواریانس 59/0 درصد در اولویت های بعدی توسعه و جذب گردشگر ورزش های آبی قرار دارد.
    نتیجه گیری
    بنابراین، در میان عامل های مورد بررسی مهم ترین عامل تبلیغات و بازاریابی است و بعد از آن عامل مدیریت قرار دارد که به نظر می رسد موثرترین عوامل در جذب گردشگر و توسعه گردشگری ورزش های آبی باشد.
    کلیدواژگان: ورزش های آبی، مدیریت، تبلیغات و بازاریابی
  • مهرداد محرم زاده، میرحسن سیدعامری، محمد امین صیادی*، میترا محمدی صفحات 31-45
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی مهم ترین شاخص های موثر در توسعه بازاریابی گردشگری ورزشی در استان آذربایجان غربی بوده است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفیتحلیلی بوده و با توجه به نوع تحقیق به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل کارشناسان ورزش سازمان گردشگری و میراث فرهنگی (24 نفر) و کارشناسان ورزش اداره ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی (50 نفر) بود، از این رو نمونه پژوهش به صورت تمام شمار و غیرتصادفی هدفمند (74N=n=) انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شاخص های بازاریابی بیدختی و نظری (1388) با پایایی 82% بوده که براساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت تنظیم شده است. روایی پرسشنامه نیز با استفاده از نظر متخصصان مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. داده ها به وسیله آزمون های آماری t تک نمونه ای و فریدمن در سطح معنی داری (p
    کلیدواژگان: جاذبه های گردشگری، گردشگری ورزشی، بازاریابی گردشگری ورزشی
  • مهدی عمادی*، کوروش قهرمان تبریزی، اسماعیل شریفیان صفحات 47-60
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و بررسی عوامل موثر بر توسعه دوچرخه سواری در شهر کرمان طراحی و اجرا شده است.
    روش شناسی: روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعه آماری پژوهش جمعیت افراد بالای چهارده سال کرمان بودند که به صورت خوشه ایچند مرحله ای 650 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که بر اساس مطالعه جامع منابع علمی موجود در حوزه دوچرخه سواری طراحی شد. روایی و پایایی این پرسشنامه با استفاده از روش های رایج و معتبر در تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که در مجموع سه عامل ایمنی، عامل امکاناتیتسهیلاتی و عامل انگیزشی 979/53 درصد از کل تغییرپذیری متغیرها را شامل می شود. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد، عوامل ایمنی با تاثیر کل 38/0 بیشترین تاثیر را در توسعه دوچرخه سواری در پی داشت.
    نتیجه گیری
    توجه به عوامل ایمنی می تواند سبب رشد دوچرخه سواری شهری در شهر کرمان و به تبع آن در کشور ایران باشد.
    کلیدواژگان: توسعه دوچرخه سواری، عامل ایمنی، عامل امکاناتیتسهیلاتی، عامل انگیزشی
  • هاشم کوزه چیان، بهزاد ایزدی*، محمد احسانی، سعید صادقی بروجردی، رضا سلیمانی صفحات 61-76
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش مدیریت خطر در کاهش دادخواهی ها دراستخرهای عمومی و خصوصی شهر تهران بود.
    روش شناسی: جامعه آماری این تحقیق 310 نفر از مدیراناستخرهای عمومی و خصوصی شهر تهران بودند که از میان آن ها 119 نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود و ابزار مورد استفاده، دو پرسشنامه بود که پرسشنامه اول متغیرهای عینی را اندازه گیری می کرد و دیگری مربوط به مراحل مدیریت خطر بود. روایی پرسشنامه با نظر استادان مجرب و اعتبار آن به روش آلفای کرونباخ 85/0 تعیین شد. اطلاعات مورد نیاز به صورت حضوری در محل فعالیت مدیراناستخرها جمع آوری شد و از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون ttest برای بررسی رابطه و مقایسه میزان وقوع حوادث دراستخرهای عمومی و خصوصی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بین تجربه و عملیات مدیریت خطر رابطه معنی داری وجود ندارد. البته بین میزان وقوع حوادث دراستخرها و دادخواهی ها رابطه معنی داری مشاهده شد. همچنین نتایج نشان داد که رابطه معنی داری بین میزان دادخواهی ها و عملیات مدیریت خطر دراستخرها وجود دارد.
    نتیجه گیری
    به کارگیری اقدامات مدیریت خطر دراستخرها می تواند میزان وقوع حوادث و دادخواهی ها را کاهش دهد و محیطی امن را برای استفاده کنندگان از این اماکن فراهم کند.
    کلیدواژگان: مدیریت خطر، دادخواهی، استخر
  • رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد، کاظم هژبری* صفحات 73-89
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اولویت درس تربیت بدنی در میان سایر دروس مقطع راهنمایی بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر مدارس دولتی مقطع راهنمایی شهر رشت (20776 نفر) و والدین آن ها بودند که 400 نفر از دانش آموزان (209 دختر و 191 پسر) و به همین تعداد نیز از والدین به صورت تصادفی جزء نمونه پژوهش قرار گرفتند. ابتدا پرسشنامه محقق ساخته ای با هفتاد سوال تنظیم شد که پس از مصاحبه و اعمال نظرات تخصصی 10 نفر از استادان دانشگاهی و 10 نفر از دبیران باتجربه تربیت بدنی به سی سوال کاهش یافت و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ تایید شد (75/0=α). تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های فریدمن، یومن ویتنی و ویلکاکسون و آزمون همبستگی اسپیرمن در سطح معنی داری 05/0 ≤ p انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از دیدگاه دانش آموزان و والدین درس تربیت بدنی در میان ده درس به ترتیب در اولویت های ششم و هفتم قرار داشت، البته این تفاوت معنی داری نبود. همچنین دانش آموزان پسر و دختر به ترتیب این درس را در اولویت چهارم و ششم قرار دادند و این تفاوت معنی دار بود. تفاوت جایگاه این درس در بین دانش آموزان پایه های مختلف نیز معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    جایگاه نسبتا پایین درس تربیت بدنی از دیدگاه والدین و دانش آموزان دختر لزوم ارایه آگاهی ها، تشریح اهداف، برنامه ها و فواید درس تربیت بدنی برای والدین و فراهم آوردن محیطی راحت و لذت بخش، فارغ از تنش به همراه فعالیت هایی جالب و سرگرم کننده و متناسب با خواست و علایق دانش آموزان دختر را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: اولویت بندی دروس، انتخاب دانش آموز، موقعیت درس تربیت بدنی
  • ژاله معماری*، محمد اصغری جعفرآبادی، طاهره سیفی سلمی صفحات 91-121
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر مطالعه نقش کیفیت تعاملی و ارزش ادراک شده در توسعه نیات رفتاری مشتریان بود.
    روش شناسی: روش پژوهش توصیفی پیمایشی بود. نمونه ها شامل 177 تن از مشتریان مجموعه های شرکت گاز در سال 91 بودند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای با 72 سوال بود. پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ بیشتر از 7/0 به دست آمد (01/0p<).
    یافته ها
    در مدل پیشنهادی، کیفیت محیط فیزیکی با ضریب تاثیر 00/0، کیفیت تعاملی با ضریب تاثیر 37/0، نتیجه کیفیت با ضریب تاثیر 54/0 به عنوان عوامل مستقل شناسایی شدند و از مسیرکیفیت خدمات با ضریب تاثیر 04/1 بر ارزش درک شده، با ضریب تاثیر 01/0 بر تصویر و با ضریب تاثیر 43/0 بر رضایت تاثیر می گذارند. ارزش با ضریب تاثیر 62/0 بر رضایت و رضایت با ضریب تاثیر 97/0 و تصویر با ضریب تاثیر 07/0 بر توجه رفتاری تاثیر می گذارند. کیفیت محیط فیزیکی رابطه معنی داری با کیفیت خدمات نشان نداد، لیکن همبستگی بالایی را با دو عامل نتیجه خدمات 877/0 و کیفیت تعاملی 792/0 دیگر نشان داد.
    نتیجه گیری
    مدل پژوهش شاخص های نیکویی برازش را به دست آورد که لزوم توجه مدیران به کیفیت، ارزش، انتظارات و رضایتمندی مشتریان از مهم ترین موارد پیشنهادی آن بود. همچنین لازم است به تصویر و عوامل جمعیت شناختی توجه کافی شود.
    کلیدواژگان: کیفیت تعاملی، ارزش درک شده، توجهات رفتاری، خدمات ورزشی
|
  • Hamidreza Goharrostami *, Hashem Kozechian, Mojtaba Amiry, Habib Honari Pages 1-17
    Objective
    National sport development demands collaboration and support of stakeholders involved in national sport so that sport development programs conduct by these stakeholders. But to carry out the programs, organizations deal with a challenge of organizational legitimacy. Therefore this study intends to design model for providing stakeholders’ interests of Ministry of Sports and Youth emphasizing on organizational legitimacy.
    Methodology
    The Research method was corelational research. For data gathering, literature review, structured interview and questionnaire were used. In the interview session, the conceptual model, the variables and the their relationships among were discussed with 22 managers and experts. Sampling method was stratified. Two groups of stakeholders as primary (national sport federations) and secondary (private sectors involved in sport) were chosen. The research instrument was a questionnaire with optimal validity and reliability values. Structural equation modeling was used for model designing.
    Results
    Research findings showed that stakeholders’ capability of management (=ß 0/80, p =0/001), adaptive culture (=ß 0/32, p =0/001) and organic structure (=ß 0/29, p =0/001) significantly influenced provision of stakeholders’ interests. Also, adaptive culture (=ß 0/46, p =0/001) and organic structure (=ß0/33, p=0/001) significantly affected stakeholders’ capability of management. In addition, Influence of provision of stakeholders’ interests (=ß 0/59, p =0/001) on organizational legitimacy was significant.
    Conclusion
    Based on structural equation model, contextual factors (adaptive culture, organic structure) did not have a direct and positive effect on the provision of stakeholder interests. Thus, the final research model can offer useful understanding about the influnce of research variables for stakeholders.
    Keywords: Stakeholder management, Stakeholder's capability of management, Adaptive culture, Organic structure, National sport development
  • Farzad Ghafouri, Afshar Honarvar, Rafiah Nematpoor* Pages 19-30
    Objective
    The purpose of this study was to determine the factors affecting tourism’s attraction and development of water sport’s tourism in coastal cities of Mazandaran.
    Methodology
    For this purpose, a questionnaire consisting 23 questions based on a Likert scale of five values were obtained for experts and visitors and after confirming its validity and reliability (Cronbach's alpha 0.91), viewpoints of experts and tourists (Sport management faculty members, president and vice president of water sport associations, heads of department of Physical Education in coastal cities of Mazandaran) were investigated. The data were analyzed using confirmatory factor analysis.
    Results
    Results showed that advertising and marketing with 0.86 of covariance coefficient was the most important factor in attracting tourists and water sports development in the coastal cities of Mazandaran. Management (0.85), facilities (0.71), and infrastructure (0.59) were in the next priorities for water sports development and attraction of tourists.
    Conclusion
    Therefore it could be concluded that in developing water sport tourism in coastal cities of Mazandaran Province, more attention should be paid to marketing and managerial activities.
    Keywords: Tourism, Water sports, Management, Advertising, marketing
  • Mehrdad Moharramzadeh, Mirhasan Seyed Ameri, Mohammadamin Sayadi *, Mitra Mohammadi Pages 31-45
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate the most influential indicators on development of sport tourism marketing west Azerbaijan province.
    Methodology
    This is a descriptive- analytical study. The statistical population consists of sport expert members of Cultural Heritage and Tourism organization (n=24) and sport expert members of physical education (n=50) that work in west Azerbaijan province. Research tools were marketing indicators Questionnaire of Bidokhti and Nazari (2009) with reliability of (α= 0. 82) Which is based on five Lickert scale. Its validity was confirmed by means of sport management experts’ view. Also, the data were analyzed by one sample T-Test and Friedman at the level of p≤0.05.
    Results
    The results showed that all of the indicator including modification of country’s massive investment, development of infrastructures, attention to tourism attractions, promotion activities and regulating guidelines based on distribution of attractions are the influential in development of sport tourism marketing in west Azerbaijan province.
    Conclusion
    Developing suitable infrastructure development, promotion activities, distribution of attractions in all areas of this province instead of a specific area, paying attention to sport tourism attractions, and modification of the country’s massive investment in the field of sport tourism are respectively the procceding which of west Azerbaijan province.
    Keywords: Tourism attractions, sport tourism, Sports tourism marketing
  • Mehdi Emadi *, Korosh Ghahraman Tabrizi, Esmaeil Sharifian Pages 47-60
    Objective
    The aim of the present research was to identify and examine the factors that influence the development of cycling in the city of Kerman.
    Methodology
    The present research’s method was Survey and the statistical society was the people over 14 years living in Kerman that 650 of them were selected by multi-stage Cluster method as research sample. The survey instrument was a researcher- made questionnaire that was based on a comprehensive study of the sources in literature in the field of cycling. Its validity and reliability were evaluated by using conventional methods for determining questionnaire's validity and reliability. For analysis of research findings, Path analysis and exploratory factor analysis by SPSS and AMOS software were used.
    Results
    The results of exploratory factor analysis showed that safety factors, facilitation factors, and motivational factors explained 53 .979 percent of the total variance. The results of path analysis also showed that safety factors with 0.38 total impact had the greatest hnfluence on the paying development of cycling.
    Conclusion
    Attention to safety factors can develop urban cycling in city of Kerman and consequently in Iran.
    Keywords: Development of cycling, safety factors, Ficilitation factors, motivational factors
  • Hashem Kozechian, Behzad Izadi *, Mohammad Ehsani, Saeed Sadeghi Broojerdi, Reza Solimani Pages 61-76
    Objective
    The purpose of this research was to study the influence of risk management practices in decrease of lawsuits concerning public and private swimming pools.
    Methodology
    The statistical population of the research included 310 managers of public and private swimming pools which 119 were selected as statistical sample by means of random sampling. The research method was descriptive and survey, and in measurement form. The instruments of the study were 2 questionaires, which one of them evaluated demographic data and general information and the other risk management practices.Qustionaire’s validity were determined by alpha kronbach method. The required information was collected by interviews during the time acting of managers in pools gathered and the data was analyzed by using person correlation coefficient and T-test.
    Results
    The results of this study indicated that: there is not any significant relationship between experience and risk management practices. Significant relationship existed between accidents/injuries in swimming pools and lawsuits in swimming pools. In addition, significant relationship existed between risk management practices and lawsuits.
    Conclusion
    The rate of of accidents and lawsuits can be reduced by applying risk management practices in swimming pools which will can be provided a safe environment for it’s users.
    Keywords: Risk management, Lawsuits, Pools
  • Rahim Ramezaninezhad, Mehali Hematinezhad, Kazem Hozhabri * Pages 73-89
    Objective
    The purpose of this study was to survey Physical Education (P.E) lesson preferences among other secondary school courses.
    Methodology
    The present study’s population was all of the girls and boys who attended middle schools of Rasht (20776) and their parents. The sample of the study were 400 students (191 boys and 209 girls) and 400 parents who were selected randomly. The instrument was a researcher-made questionnaire including 70 questions that decreased to 30 questions after interviewing and applying expert opinions of 10 university professors and 10 experienced teachers. Cronbach’s Alpha coefficient was used to test the reliability of this study (α = 0.75). The data were analyzed by the UMann-Whitney, the Wilcoxon, the Friedman, and the Spearman correlation coefficient test at the level of p≤ 0.05.
    Results
    The results showed that students and parents ranked P.E in sixth and seventh order, respectively. Male and female students ranked P.E in fourth and sixth order, respectively. There was no significant difference in P.E status between students and parents perspective; however, there was significant difference between male and female student’s opinions. Also, there was no significant difference in P.E status among different grades.
    Conclusion
    Physical education lesson has partly weak situation among other subjects from parents and girls students’ perspective; it is necessary to explain P.E plans and goals for parents and provide appropriate and enjoyable environment without pressure and with fun activities according to the wishes and interests of girl students.
    Keywords: Subject preferences, Pupil choices, Physical education status
  • Zhaleh Memari *, Mohammad Asghari Jafarabadi, Tahereh Seifi Salmi Pages 91-121
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the role of interaction quality and perceived value on behavioral intentions of customers.
    Methodology
    The method of the research was descriptive survey conducted. The sample consisted of 177 users of the services offered by the gas company in years of 1391. The research’s tool built was a researche -made questionnaire with 72 questions. Cronbach's alpha reliability test was up to 0/70 (P
    Results
    In the proposed model, physical quality (IF: 00.0), interaction quality (IF: 0.37) and quality outcome (IF: 0.54) introduced as independent factors.These factors through service quality (IF: 1.04) on percieved value on hmage (IF: 0.01), and satisfaction (IF: 0.43). Also, value contributed on satisfaction (IF: 0.62) and satisfaction (IF: 0.97) and image (IF: 0.07) contributed to behavioral intentions. Physical quality has no significant relation with service quality, but had high relation with interaction quality (R: 0.877) and outcome (R: 0.792).
    Conclusion
    The research model have goodness of fit indices. The model considering to quality, value, customer satisfaction and expectations were the most important. Also, sufficient attention to the image, and demographic charecteristics should be considered.
    Keywords: Service scape, Behavioral intention, Sports services