فهرست مطالب

نشریه مدیریت منابع انسانی در ورزش
سال یکم شماره 1 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ابوذر سوری، بهرام یوسفی، کیوان شعبانی مقدم* صفحات 1-9
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین توانمندسازی و مولفه های آن (معنی دار بودن، شایستگی، استقلال و تاثیرگذاری) با امنیت شغلی در بین کارکنان ادارات تربیت بدنی استان های کرمانشاه و ایلام بود.
    روش شناسی: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است که در زمره پژوهش های کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری، کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان شهرستان های استان کرمانشاه و ایلام بود که در سال (92-91)، 150 نفر بودند. نمونه آماری با توجه به جدول مورگان 108 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های مربوط به توانمندسازی و امنیت شغلی، به ترتیب از پرسش نامه های اسپریتزر و همکاران و سورک و همکاران استفاده شد. داده های گردآوری شده با آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد بین توانمندسازی و امنیت شغلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (001/0=p و 706/0= r). بین احساس معنی دار بودن، شایستگی، استقلال (خودتعیینی) و تاثیرگذاری با امنیت شغلی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون نشان داد که بیش از 50 درصد از تغییرات امنیت شغلی به وسیله مولفه های توانمندسازی قابل تبیین و پیش بینی است.
    نتیجه گیری
    ادارات ورزش و جوانان می توانند با سرمایه گذاری و توجه به بحث توانمندسازی کارکنان، توانایی های کارکنان در انجام وظایف محوله برای ارتقای امنیت شغلی خود در سازمان را ارتقا بخشند. همچنین، نتایج این تحقیق نشان داد که توجه به ابعاد احساس معنی دار بودن، شایستگی، استقلال (خودتعیینی) و تاثیرگذاری بر پیامدها و نتایج سازمان، برای بهبود امنیت شغلی در کارکنان امری ضروری است.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، امنیت شغلی، اداره ورزش و جوانان
  • نوشین بنار*، نسرین احمدی، فریبا کریمی صفحات 11-24
    هدف تحقیق حاضر بررسی مشکلات ورزش قهرمانی زنان استان گیلان است. تحقیق حاضر بر اساس نوع هدف کاربردی و بر اساس نحوه گرد آوری اطلاعات توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه ورزشکاران زن فعال استان گیلان در سطح ملی،بین المللی، لیگ برتر و مربیان،کارشناسان ورزش ،نایب رئیسان هیاتها و داوران زن بودند. نمونه آماری شامل 300 نفر بود که به صورت هدفدار انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن توسط استادان و متخصصان و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ و با ضریب 0.91تایید شد. از آمار توصیفی و استنباطی( آزمونهای فریدمن ،یومن ویتنی،کروسکال والیس و تی مستقل) استفاده شد.
    نتایج نشان داد که عوامل موثر بر ورزش قهرمانی بانوان در پنج عامل اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی، فنی و شخصی شناسایی شدند. طبق اولویت بندی عامل ها ،عامل اجتماعی و اقتصادی بیشترین اولویت و عامل شخصی کمترین اولویت را داشت. همچنین در بین سطوح مختلف تحصیلی و گروه های سنی تفاوت معناداری در اولویت بندی عوامل مشاهده شد.
    زنان ورزشکار پتانسیل لازم برای رسیدن به سکو های افتخار در ورزش قهرمانی را دارند، ولی بدون یک ضامن اجرایی و رفع موانع موجود، بخصوص مشکلات اجتماعی و اقتصادی، این اهداف دست یافتنی نخواهند بود. بهبود پوشش رسانه ای وجذب حامی مالی،کاهش مشکلات اقتصادی ورزشکاران، افزایش بودجه، تغییر نگرش اجتماعی و افزایش حمایت اجتماعی از ورزش قهرمانی و همچنین الگو سازی برای دختران ورزشکار جوان میتواند در رفع مشکلات ورزش قهرمانی بانوان استان راه گشا باشد.
    کلیدواژگان: زنان ورزشکار، ورزش قهرمانی، مشکلات اجتماعی، مشکلات اقتصادی، استان گیلان
  • حسین عیدی*، حبیب هنری، ولی ناصری صفحات 25-35
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه هوش هیجانی و تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان فدراسیون های ورزشی منتخب بود.
    روش شناسی: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری 220 نفر از کارکنان تمام وقت یازده فدراسیون منتخب پزشکی ورزشی، دو و میدانی، دوچرخه سواری، جودو، بسکتبال، شنا، کاراته، تیر و کمان، بولینگ، شطرنج و تنیس روی میز بودند، که140 نفر بر اساس جدول مورگان و با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شیرینگ (1998)، تعهد سازمانی مودای، استیرز و پورتر (1979) و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی نتمیر و همکاران (1977) بود. از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی (کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان فدراسیون های ورزشی رابطه معناداری وجود داشت (001/0=P، 40/0 r = ). همچنین بین تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی ارتباط معناداری مشاهد شد (001/0P=، 46/0r =). نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که سابقه شغلی، سن، تعهد سازمانی و هوش هیجانی در مجموع 28 درصد واریانس رفتار شهروندی سازمانی را تبیین کردند.
    نتیجه گیری
    نتیجه اینکه هوش هیجانی، تعهد سازمانی و برخی ویژگی های فردی مانند سن و سابقه شغلی عامل های مهمی در پیش بینی رفتارشهروندی سازمانی در کارکنان فدراسیون های ورزشی هستند. پیشنهاد می شود مدیران فدراسیون ها توجه ویژه ای به عوامل روانشناختی برای افزایش کارایی فدراسیون ها داشته باشند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رفتار شهروندی سازمانی، فدراسیون های ورزشی
  • ژاله معماری* صفحات 37-48
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق، تحلیل دیدگاه صاحب نظران در چالش های ارزیابی مربیان ملی با رویکرد تصمیم محور بود.
    روش تحقیق: تحقیق حاضر به روش توصیفی- پیمایشی انجام شد. ابزار تحقیق شامل پرسش نامه ای در 35 سوال پاسخ بسته که روایی آن تائید و طی یک مطالعه مقدماتی ضریب پایایی آن 974/0 تعیین(01/0 P
    یافته ها
    ارزیابی مربیان به ترتیب بر اساس مهارت های رهبری و توان فنی بوده و مهارت های ویژه، توان عملیاتی در اولویت برابر و مهارت های ارتباطی مربیان در اولویت آخر قرار گرفته اند. در شرایط مطلوب ارزیابی مربیان در همه ی معیارها میان نظرات گروه های 5گانه تفاوت معنی داری وجود داشت (P
    نتیجه گیری
    از آنجایی که ارزیابی مربیان بیشتر بر مبنای مهارت های رهبری آنان صورت می گیرد، مناسب است ارزیابی به ترتیب برمبنای مهارت های ویژه و مهارت های رهبری آنان صورت گیرد. مهارت های فنی و عملیاتی مربیان در اولویت های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: چالش ها، ارزیابی عملکرد، مربیان ملی
  • رحیم رمضانی نژاد، دانا زمردی، حسن اسدی، کاظم هژبری* صفحات 49-59
    هدف
    تماشاگران مانند ورزشکاران از مشتریان اصلی ورزش هستند که انگیزه حضور آنها در رقابت های ورزشی بسیار مهم است. از این رو، بررسی انگیزه حضور و رضایت تماشاگران مسابقات لیگ برتر کشتی آزاد و فرنگی ایران هدف پژوهش حاضر قرار گرفت.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع توصیفی بود و جامعه آماری آن کلیه تماشاگران بالاتر از 14 سال بودند که در تماشای مسابقات لیگ برتر کشتی حضور داشتند. بر اساس جدول مورگان، 384 نفر جزء نمونه آماری قرار گرفتند. پرسشنامه محقق ساخته انگیزه حضور و رضایت تماشاگران، با استفاده از مبانی نظری متغیرهای پژوهش و بررسی پنج پرسشنامه خارجی تدوین شد که روایی آن پس از بازنگری و اصلاحات مورد نظر 8 نفر از متخصصان مدیریت و روان شناسی و همچنین ضریب پایایی آن با آزمون آلفا کرونباخ به ترتیب 67/0 و 85/0 تایید شد. از آزمون های فریدمن و ضریب همبستگی اسپیرمن در سطح معنی داری (01/0>p) برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که انگیزه های هویت ورزشی و تیمی، پیروزی و لذت و عامل موقعیت فنی و اجرایی به ترتیب مهم ترین انگیزه های حضور تماشاگران کشتی بود. با اینکه بین تمامی ابعاد انگیزشی و رضایتمندی تماشاگران رابطه پایین و معنی داری وجود داشت، رابطه انگیزه وفاداری تیمی و علاقه و دسترسی با رضایت تماشاگر بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    رابطه مثبت و معنی دار بین تمامی ابعاد انگیزشی و رضایت مندی تماشاگران نشان می دهد که هرچقدر عوامل انگیزشی تقویت و زمینه حضور تماشاگران بیشتر فراهم شود، رضایت آنان نیز تامین می شود و امکان حضور مجدد آنان بیشتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: انگیزه حضور، رضایت مندی تماشاگران، مسابقات کشتی
  • حسین پورسلطانی زرندی *، رامین ایرجی نقندر صفحات 61-71
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین مدیریت دانش با خلاقیت کارکنان اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد بود.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بوده که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد (50=N) تشکیل می دادند و نمونه آماری برابر با حجم جامعه در نظر گرفته شد. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه مدیریت دانش (لاوسون، 2003) و خلاقیت (رندسیپ، 1979) استفاده شد. اعتبار پرسش نامه ها با بهره گیری از نظرات اصلاحی اساتید مدیریت و برنامه ریزی رشته تربیت بدنی تعیین گردید و پایایی هر دو پرسش نامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب (90/0=α) و (92/0=α) به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کلموگروف اسمیرونف، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین مدیریت دانش و خلاقیت کارکنان رابطه مثبت و معناداری (001/0=P ، 733/0=r) وجود دارد. همچنین بین مولفه های ایجاد دانش (014/0=P ، 423/0=r)، جذب دانش (002/0=P ، 62/0=r)، سازماندهی دانش (024/0=P ، 391/0=r)، ذخیره دانش (001/0=P ، 553/0=r)، انتشار دانش (003/0=P ، 796/0=r) و کاربرد دانش (001/0=P ، 652/0=r) با خلاقیت رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که انتشار دانش، واجد شرایط پیش بینی خلاقیت می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که مدیریت دانش نقش بسزایی در بهبود خلاقیت کارکنان دارد، مسئولین سازمان های ورزشی باید به دنبال رفع موانع و فراهم کردن بستر اسقرار مدیریت دانش در سازمان ها باشند و به نیروی انسانی که نقش اساسی در بهبود عملکرد سازمان دارد، بیش از گذشته توجه نمایند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلاقیت، کارکنان
  • امین کلانی*، عزت الله ترخانی، امیرمسعود محمدی شمس آبادی، سجاد طیبی صفحات 73-84
    هدف
    تعیین ارتباط بین ابعاد قابلیت های یادگیری و چابکی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود.
    روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی همبستگی است و جامعه آماری آن را کلیه کارشناسان این وزارتخانه، در سال 1392 تشکیل دادند. با توجه به جدول مورگان، 169 نفر، نمونه آماری این پژوهش را تشکیل می دهند (169n=). ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه استاندارد قابلیت های یادگیری سازمانی (گومز، 2005) و چابکی سازمانی (اسپایدزر، 2007) بود که ضریب پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب (945/0α=) و (938/0α=) به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری (05/0p≤) انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که خرده مقیاس دید سیستمی برای یادگیری سازمانی (45/0±48/2) و مدیریت کیفیت جامع برای چابکی سازمانی (57/0±62/2)، بیشترین میانگین را نسبت به دیگر مولفه های متغیر مورد نظر به دست آوردند. همچنین یادگیری سازمانی رابطه معناداری با چابکی سازمان دارد (001/0p=، 816/0r=). با توجه به وجود رابطه هم خطی بین متغیرها و فرض استقلال خطاها از یکدیگر، متغیرهای پیش بین (قابلیت های یادگیری سازمانی)، 64% تغییر در میزان چابکی سازمانی را تبیین می نمایند.
    نتیجه گیری
    با عنایت به یافته های پژوهش پیشنهاد می شود، مسئولان و سیاست گذاران وزارت ورزش و جوانان توجه خاصی به عامل یادگیری کارکنان و ارائه شیوه های نو و خلاق برای اصلاح ساختار و عملکرد سازمان در جهت نیل به یک سازمان چابک داشته باشند.
    کلیدواژگان: سازمان یادگیرنده، سازمان چابک، یادگیری سازمانی، چابکی سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
|
  • Abouzar Souri, Bahram Yousefi, Keivan Shabani Moghadam* Pages 1-9
    Objective
    The purpose of this study was finding relationship between empowerment and job security in sport and youth office employees in Kermanshah and Ilam provinces.
    Methodology
    The research population was all sport and youth office employees in Kermanshah and Ilam provinces that in the years (2013-2014), were 150 people. Statistical sample according to Morgan sampling method was 108 that selected by random. In order to collect the necessary information about empowerment and its components, we used two questionnaires made by Spreitzer et al and Sverke et al. Data collected from the tests were analyze by Pearson's correlation and regression.
    Results
    The results showed that there is positive correlation between empowerment and job security (r =0.70, p =0.001). In addition, there is a direct significant relationship between the sense of significance, competence, independence (self-determination), and influence with job security. At last, regression analysis showed that more than 50 percent of the job security variations is predictable by components of empowerment.
    Conclusion
    Physical education offices can increase their staffs’ ability to meet their job needs as well as job security by means of investing in their empowerment. The results of this research showed that the sense of significance, competence, independence (self-determination), and influencing on organizational outcomes are necessary to improve job security
    Keywords: Empowerment, Job security, sport, youth office
  • Noshin Benar*, Nasrin Ahmadi, Fariba Karimi Pages 11-24
    Objective
    The purpose of this research was to analyze the existing problems in female championship sports in Guilan province.
    Methodology
    It was an application research which uses descriptive-survey as its methodology. The statistical population included all active female athletes- at national, international, super league levels- in Guilan province as well as female coaches, sport experts, board deputies and referees. Statistical sample were 300 people who were chosen by self oriented way. A researcher made questionnaire which was approved by university professors and experts and was tested by Cronbach’s Alpha coefficient (α =0.91) was the data gathering tool. Descriptive and deductive statistical methods (Friedman, Mann-Whitney U, Kruskal Wallis and independent variable) were also used for data analysis.
    Results
    The results indicate that influential factors in female championship sports fall into social, economical, managerial, technical and personal categories. Prioritizing the factors, it was found out that social and economical factors have the most and personal factor has the least influence. A significant difference also exists among respondents with different educational level and age groups in prioritizing the factors.
    Conclusion
    Female athletes have the potential to highest achievements in championship sports, but only if there would be administrative support to overcome the obstacles especially social and economic ones. Improvement in media coverage, attracting sponsors, decreasing athlete's economical problems, increased budget, change in social attitude and increased social support of championship sports as well as setting an example for young female athletes can solve the issues of this sector of sports in Guilan province.
    Keywords: Female athletes, Championship sports, Social problems, Economical problems, Guilan province
  • Hosein Eydi *, Habib Honari, Vali Naseri Pages 25-35
    Objective
    The purpose of the study was relationship of emotional intelligence and organizational commitment with organizational citizenship behavior (OCB) among full time staff of the selected sport federations.
    Methodology
    The methodology was descriptive and type of correlation. The population was 220 full-time employees of eleven elected federations of sports medicine, athletics, cycling, judo, basketball, swimming, karate, archery, bowling, chess and table tennis. Instruments used for the research was an emotional intelligence questionnaire of Siberiashring (1998), organizational citizenship behavior questionnaire of Netemeyer and et al (1977) and organizational commitment of Mowday, Steers and Porter (1979). For analysis of data used descriptive and inductive statistics (simple linear regression and sequential regression).
    Results
    Results showed that positive and significant relationship was between emotional intelligence and organizational citizenship behavior (r =0.40, p =0.001). Also, positive and significant relationship was between organization commitment and organizational citizenship behavior (r =0.46, p =0.001). Regression results showed that age, job background, emotional intelligence and organizational commitment in total anticipated 28% of organizational citizenship behavior variance.
    Conclusion
    Concluded that emotional intelligence and organizational commitment and some demographic factors including age, job background has important factors in showing organizational citizenship behavior of employees in sport federations. Suggest that for increase of efficiency in sport federations, managers had the particular attention to psychological factors.
    Keywords: Emotional intelligence, Organizational citizenship behavior, Organizational commitment, Sport federations
  • Zhaleh Memari * Pages 37-48
    Objective
    The purpose of this study was the analysis of expert’s views on the challenges of National coach evaluation with decision-oriented approach.
    Methodology
    This study was conducted on descriptive survey way. A questionnaire consists of 35 components that have been used by Hamidi & Memari (2012). For collecting the data, were asked 450 people as professors, and elite athletes, elite coaches, and managers with high experience in athletics sport, and experts that were active in first and second ranked federations. Finally, 407 questionnaires were analyzed.
    Results
    Coach Evaluation priority was leadership skills & technical skills, and special skills & practical skills have been equal priority, and finally, communication skills were final priority. In the desired status, difference between the five groups at all examined criteria was significant (P
    Conclusion
    Most coaches are evaluated based on their leadership skills, but according to the result of view, that is better, their especial skills and leadership skills, and subsequently based on their technical skills and operational skills are the next priorities.
    Keywords: Points of view, Technical skills, Leadership Skills, National Coach Performance, Evaluation
  • Rahim Ramzaninejad, Hasan Asadi, Dana Zomorodi, Kazem Hozhabri* Pages 49-59
    Objective
    Spectators like athletes are main customers of sport who their attendance motivation in competition is very important. So the purpose of this study was to examine spectators’ attendance motivation and satisfaction of Iran Freestyle and Greco-Roman wrestling super league competitions.
    Methodology
    This was a descriptive study and Statistical Population were all spectators over than 14 years old (100,000 people) who attending to watch competitions that 384 people were selected as sample according to Morgan Table. Researcher-made questionnaire of Spectators’ attendance motivation and satisfaction was compiled by using the theoretical study of basic variables and investigating five external questionnaires which reviewed and refined by 8 management and psychology experts. Cronbach's alpha reliability coefficient Confirmed with the 0.67 and 0.85 respectively. Data has been analyzed by using Friedman test and Spearman correlation (p
    Results
    The results showed that the motivations of sport and team identity, success and enjoyment and technical and administrative position were the most important factors of wrestling spectators’ motivational attendance respectively. However there was a low and significant relationship between all aspects of motivational and satisfaction of spectators, but there was a more relationship between loyalty motivation and interest and access with satisfaction of spectators.
    Conclusion
    The positive relationship between motivation and satisfaction’ spectators in all aspects, show as much reinforce the motivational factors and provide spectator’s attendance, so meet their satisfaction and their re-presence will be further.
    Keywords: Attendance motivation, Spectator satisfaction, Wrestling competitions
  • Hosein Poursoltani *, Ramin Iraji Pages 61-71
    Objective
    The aim of this study was to analyze the relation between Knowledge Management and employees Creativity in Physical Education Organization of Ferdowsi University of Mashhad .
    Methodology
    The statistical population of this study was all the employees members of the physical education organization of Ferdowsi University of Mashhad (N=50) and the size of the population were selected as, the size of the sample. For gathering data, two standard questionnaires, driven from knowledge management ( Lowson, 2003) and creativity ( Randsepp, 1979) were used . Validity of questionnaires was achieved through considering the comments of professors of management and planning in physical education course and by using Cronbach’s alpha test the reliability of knowledge management and creativity questionnaires were found to be 0.90 and 0.92, respectively. The research method is correlational and has been done through field method. Descriptive scales and Kolmogorov - Smirnov statistical tests, Pearson correlation coefficient and regression analysis were used to analyze the data.
    Result
    The results of correlation test indicated th at there is a positive and significant relation (r=0.733, P=0.001) between Knowledge Management and Creativity . Furthermore between components knowledge creation (r=0.423, P=0.014), the absorption of knowledge (r=0.62, P=0.002), the knowledge of organizati on (r=0.391, P=0.024), the knowledge of stored (r=0.553, P=0.001), the knowledge of Publication ( r=0.796, P=0.003), the knowledge of application ( r=0.652, P=0.001) with creativity and positive and significant relationship was observed .
    Conclusion
    Furthermore the results of regression analysis showed that knowledge publication is expect ed to qualify creativity . As regards that knowledge management has a significant role in improving employees creativity , the sports responsible should seek to remove barriers and provide the settlement context of knowledge management in organizations are and labor organizations have a role in improving performance over the pastdrawn attention.
    Keywords: Knowledge management, Creativity, Employees
  • Amin Kalani*, Ezatollah Tarkhani, Amir Masood Mohammadishamsabadi, Sajjad Tayebi Pages 73-84
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between organizational learning capabilities and organizational agility in Iran's Ministry of Sports and Youth.
    Methodology
    Research method was the type of descriptive-correlation and the statistical population included of all experts of this ministry in the year 2013. According to Morgan table, 169 subjects constituted the study statistical sample (n=169). For this purpose, organizational learning capability (Gomez, 2005) and organizational agility (Spitzer, 2007) questionnaires were used that reliability by Cronbach's alpha was (α=0.945 & 0.938). Descriptive and inferential statistics methods were utilized for data analysis at a significant level (p≤0.05).
    Results
    Research results indicated that the systems perspectives subscale for organizational learning (2.48±0.45) and total quality management for organizational agility (2.62±0.57) acquired the highest average in comparison with the other variables dimensions. Also, there was a positive and significant correlation between organizational learning and organizational agility (p=0.001, r=0.816). According to the linear relationship among variables and the assumption of errors independence from each other, predictor variables (organizational learning capabilities) revealed 64% changes in the rate of organizational agility.
    Conclusion
    Totally, according to the findings of this research, it is recommended that the Officials and policymakers ministry of sports and youth to pay special attention to the staff learning and provide creative and innovative ways to improve the structure and functioning of the organization In order to achieve have an agile organization.
    Keywords: Learner organization, Agile organization, Organizational learning, Organizational agility, Ministry of sports, youth