فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1395)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • طاها عشایری* صفحه 1
    هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل سبک فرماندهی و تاثیر آن در تعالی معنوی کارکنان نیروهای انتظامی بوده که با استفاده از روش اسنادی به بررسی موضوع فوق پرداخته است. یافته های تحقیق نشان میدهد که به صورت کلی سه مدل در روش تربیتی فرماندهان وجود دارد: الف- رهبری آمرانه؛ ب- رهبری مشورتی؛ ج- رهبری مبنی بر عدم مداخله. دو مدل (الف و ج) متعلق به روش تربیتی غیر اسلامی بوده و روش (ب) همان رهبری مشورتی است که بیشتر بر اصلاح سازی، اخلاق پسندیده، رویکرد دموکراتیک، دوری از تکبر و بخل و صفات ناپسندیده، الگوی امام علی (ع) و پیامبر (ص)، مدیریت صحیح و دینی، دنیاگریزی، اخلاقگرایی و مردم داری، آشنا به عرف و قواعد اجتماعی، مبارزه با فساد و تاکید رویکرد غیر اسلامی دارای ویژگی مستبد بودن، ریاست طلبی، مرتشی، بهره کش و کینه ورز است. مدل مشورتی مدلی از نوع مردم سالاری دینی که از طریق مشارکت زیر مجموعه ها در چهار سطح مشارکت (تصمیم گیری، تصمیم سازی، اجرا و نظارت) در مدیریت جامعه میتواند در بهبود و اصلاح نگرش، اخلاقیات و روابط اجتماعی به سمت فضایل اخلاقی و صفات نیکو موثر باشد. این گونه سبک فرماندهی در مسئولیت پذیری، توانمندسازی، تقویت عزت نفس، احساس اقتدار، انضباط و خودباوری تاثیر مثبتی دارد که در الگوی فرماندهی امام (علی) در توصیه حاکمان و مسئولین مورد توجه است و همچنین برای خودداری از تاثیر منفی فرماندهان بر افراد به دوری از بخل، حسد، نزدیکی به مردم، ساده زیستی، رعایت حال محرومان، اجرای عدالت، عدم دلبستگی به میز ریاست، خوداری از رفتار خودپسندانه، مردم داری و مردگرایی، آزادی بیان و عدم ترس در اظهار عقیده تاکید شده است.
    کلیدواژگان: فرماندهی، مدل مشورتی، نظارت بر امور، قواعد اجتماعی، مبارزه با فساد
  • سیدمحسن علامه، نجیبه عباسی رستمی* صفحه 31
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه ی بین هوش اخلاقی و اعتماد سازمانی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مدیران و کارکنان آموزش و پرورش شهرستان بهشهر است و برای تعیین نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد هوش اخلاقی و اعتماد سازمانی و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد. برای آزمون فرضیات از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داده که بین هوش اخلاقی و اعتماد سازمانی رابطه معنی دار وجود دارد. همچنین بین هوش اخلاقی و مولفه های اعتماد سازمانی (اعتماد افقی، اعتماد عمودی، اعتماد موسسه ای) نیز رابطه معنی دار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن است که متغیرهای مسئولیت پذیری، بخشش و درستکاری پیش بینی کننده معنادار متغیر اعتماد سازمانی میباشند.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، اعتماد سازمانی، اعتماد افقی، اعتماد عمودی، اعتماد موسسه، ای
  • هادی جعفریان*، عباس رئیسی صفحه 45
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزه های دینی بر پایبندی کارکنان به تعهدات سازمانی، از طریق ایجاد همبستگی میان متغیرهای واکنش، دانش مذهبی و تعهدات سازمانی کارکنان صورت گرفته است. پژوهش حاضر با روش توصیفی- همبستگی می باشد؛ جامعه آماری این تحقیق شامل 1200 نفر از کارکنان فرماندهی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری می باشند که در سال 1393 مخاطب برنامه های عقیدتی سیاسی بوده اند. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع تصادفی ساده و حجم آن از طریق فرمول کوکران، 145 نفر برآورد شده است. ابزار اندازه گیری در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته با روایی صوری و محتوایی مورد قبول و میزان پایایی 77/0، در سه محور ذکر شده بوده که میان مخاطبین دوره های آموزشی توزیع گردید. مخاطبین گروه آزمایش، 32 کلاس 1 ساعته برنامه آموزش گروهی را در بازه زمانی 9 ماهه دریافت نمودند که پس از پایان یافتن این ادوار نتایج تحقیق موصوف نشان داد میان واکنش فراگیران نسبت به آموزش های موصوف با بهبود رفتارایشان ارتباط مثبتی وجود دارد و از سوی دیگر میان ارتقاء سطح ادراکات مذهب محور و تعهدات سازمانی کارکنان آموزش دیده همبستگی مثبتی یافت گردید؛ لیکن میان واکنش فراگیران نسبت به آموزش های اجرا شده و سطح یادگیری ایشان ارتباط و همبستگی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آموزش، مذهب، واکنش، دانش، تعهدات سازمانی
  • محمد سعید براتی مصلح*، سعید شکری پور، علی محبی صفحه 65
    تحقیق حاضر با مطالعه اثربخشی آموزشهای دوره دافوس در میان دانشجویان کارشناسی ارشد فرماندهی و مدیریت انتظامی و تاثیر آن برای دستیابی به اهداف و برنامه های آموزشی مورد مطالعه مربوط به دوره 19 دافوس از منظر فرماندهان ومدیران از یک سو و نظر دانش آموختگان از سوی دیگر، مورد مطالعه قرار گرفته است. روش شناسی تحقیق: روش تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده و از ابزار پرسشنامه، برای جمع آوری اطلاعات بهره برداری شده و داده های مربوط به آن از طریق نرم افزار SPSS، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفته است. جامعه آماری شامل تمامی فرماندهان ودانش آموختگان دوره 19 دافوس بوده که نظرات تعداد 47 دانش آموخته و 43 نفر از فرماندهان ومدیران در این زمینه اخذ گردیده است. پرسشنامه به دو شیوه طراحی شده است. درشیوه اول، اثربخشی آموزش های دافوس به منظور ارزشیابی و اثربخشی این دوره از منظر دانش آموختگان مورد مطالعه قرار گرفته است. در شیوه دوم، پرسشنامه ارزشیابی و اثربخشی این دوره از منظر فرماندهان و مدیران آنها مورد بررسی قرار گرفت. مقدار آلفای پرسشنامه، بالاتر از 90 درصد بیانگر روایی مناسب این پرسشنامه ها بوده است. یافته های تحقیق: یافته های تحقیق، نشان می دهد که میزان تغییرات عملکردی و رفتاری دانش آموختگان در دروس نظری و ولی در حوزه عملی (فعالیت های پژوهشی و فرهنگی) و کار در عرصه، سخت تر شکل می گیرد. درباره میزان اثربخشی دروس ارائه شده برای دستیابی به اهداف کلی برنامه آموزشی در دوره دافوس نشان می دهد که از میان هفده عنوان، دروس: مدیریت بحران، جغرافیای امنیتی- انتظامی، اثربخش نبوده اما پانزده درس دیگر اثربخش بوده است. همچنین میزان اثربخشی دروس ارائه شده برای دستیابی به اهداف تخصصی برنامه تفصیلی در دوره دافوس نشان می دهد که از بین هفده درس، تنها دریک درس تحت عنوان، مدیریت بحران، اثربخش نبوده است. اما شانزده درس دیگر اثربخش بوده است. اما درس مدیریت بحران در هیچکدام از اهداف کلی و تخصصی این دوره، اثربخش نبوده است.
    کلیدواژگان: اثربخشی آموزشی، دافوس، برنامه های درسی و آموزشی، اهداف کلی و تخصصی
  • مهدی ترکمان صفحه 91
    این مقاله با هدف بررسی رابطه انواع فرهنگ سازمانی (توسعه ای، گروهی، عقلانی و سلسله مراتبی) با بالندگی سازمانی براساس نظرات کارکنان دانشگاه علوم انتظامی تدوین شده است. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را تعداد 650 نفر از کارکنان دانشگاه علوم انتظامی در سال تحصیلی 92- 1393 تشکیل داده اند. از میان آنان نمونه ای شامل 100 نفر به عنوان نمونه پژوهش با استفاده از فرمول کوکران و به صورت نمونه گیری تصادفی- طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شد. ابزارهای اندازه گیری متغیرها در این پژوهش پرسشنامه فرهنگ سازمانی (دنیسن و اسپریتزر) و پرسشنامه بالندگی سازمانی سلطانیان بوده است که از روایی صوری و محتوایی برخوردار بود. ضرایب پایایی به روش همسانی درونی (آلفای کرونباخ) برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی 86/0 و برای پرسشنامه چابکی سازمانی 91/0 محاسبه شد. به منظور تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شد و نتایج زیر بدست آمد: بین فرهنگ سازمانی و بالندگی سازمانی رابطه ی مثبت و معناداری وجود داشته است (p< 0/01). فرهنگ سازمانی پیش بینی کننده بالندگی سازمانی می باشد و براساس فرهنگ سازمانی می توان بالندگی سازمانی را افزایش داد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که از بین انواع فرهنگ، فرهنگ سلسله مراتبی از همبستگی قوی تری با بالندگی سازمانی نسبت به سه نوع دیگر برخوردار است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، فرهنگ توسعه ای، فرهنگ گروهی، فرهنگ عقلانی، فرهنگ سلسله مراتبی، بالندگی سازمانی
  • سامان روحی*، صغری ابراهیمی قوام صفحه 119
    تحقیق حاضر به منظور بررسی اثربخشی آموزش فرهنگ ترافیک (قوانین راهنمایی و رانندگی) بر عملکرد ترافیکی و سطح آگاهی از رفتارهای خطرزای دانش آموزان پسر کلاس چهارم ابتدایی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان پسر کلاس چهارم ابتدایی شهر سنندج در سال تحصیلی 92-91 به شمار می رود. در این پژوهش نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ایی از بین دو منطقه آموزش و پرورش سنندج، یک منطقه و از بین مدارس پسرانه، 2 مدرسه که از نظر موقعیت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با هم تجانس داشتند انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل: 1- پرسشنامه سنجش سطح آگاهی رفتار ترافیکی و 2- پرسشنامه سنجش عملکرد ترافیکی می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل کواریانس) استفاده شد که نتایج به دست آمده به شرح زیر می باشند: 1- آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی به دانش آموزان بر افزایش میزان آگاهی آنان از مفاهیم و نگرش های پیشگیری کننده از خطرات احتمالی ترافیکی در حوزه های (عابر پیاده اثر، دوچرخه سوار، سرنشین وسیله نقلیه و تابلوهای راهنمایی و رانندگی) اثر مثبت دارد. 2-آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی به دانش آموزان بر بهبود گرایش به عملکرد ترافیکی آنان در حوزه های (عابر پیاده اثر، دوچرخه سوار، سرنشین وسیله نقلیه) اثر مثبت دارد. 3-آموزش مقررات راهنمایی و رانندگی به دانش آموزان بر بهبود گرایش به عملکرد ترافیکی و افزایش سطح آگاهی از مفاهیم و نگرش های پیشگیری کننده از رفتارهای خطرزای آنان اثر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: آموزش ترافیک، فرهنگ ترافیک، ایمنی عبور و مرور، عملکرد ترافیکی، دانشآموزان مقطع ابتدایی
|
  • Taha Ashaieri* Page 1
    The aim of present research is to analyses style of management leadership and impacting on improving psychological and behavioral police personnel by using documental methods. The researches findings show that there are three type styles of educational leaders and the authorities are using: (a) –leadership ----- (b)-Advisory leadership-(c) leadership abstentions. Of the above two models (A and C), belonged to the on non- Islamic Educational and methods (B) is the leadership advisory selected as a method of training from the Nahj and Islam though and leader Ali and profit of Mohammad. Thus, at this style on reforming, good ethics, democratic approach, avoiding arrogance and avarice and vile characters are emphasized. The Model of deliberative democracy is type of model of faith through participation in a subset of four levels of participation (decision making, decision-making, implementation and monitoring) in community management can improve attitudes, ethics and social relations of the moral virtues and good traits to be effective. This style of commander in responsibility, empowerment, enhanced self-esteem, feelings of power, self-discipline and has a positive effect on the Command pattern that in way of Imam (Ali) has considered the recommendations of the rulers and authorities and commanders to avoid negative impact on the people avoid avarice, envy, close to the people, simple living, consideration dispossessed, justice, non-attachment to the president's desk, avoid selfish behavior, and people freedom of speech and no fear in expressing an opinion has been emphasized.
    Keywords: leadership styles, democratic consultation, good ethics, freedom of speech
  • Sayyed Mohsen Allameh, Najibeh Abbasi Rostami* Page 31
    The aim of this study is to study the relationship between moral intelligence and organizational trust. Research method was descriptive and correlational, and statistic society includes the managers and staff of education in behshahr city. The sampling procedure has been done using a simple random method. In order to gather the data standard questionnaires moral intelligence and organizational trust were used. For data analysis was used from spss 16 software. To test the hypotheses was used Pearson correlation and regression analysis. The results show that there is a significant relationship between moral intelligence and organizational trust. There is also a significant relationship between moral intelligence and components of organizational trust (lateral trust, vertical trust, and institution trust). Results of regression analysis showed that responsibility, forgiveness and honesty components predict organizational trust.
    Keywords: moral intelligence, organizational trust, lateral trust, vertical trust, institution trust
  • Hadi Jafarian*, Abas Raeisi Page 45
    This study aimed to investigate the effect of religious teachings on organizational commitment, through the establishment of correlation between response variables, religious knowledge and commitment has been made. Descriptive correlational study aims to include 145 employees of the law enforcement community and province, which in 1393 was among the audience of political opinion programs. Measuring tool in the study questionnaire with acceptable reliability and validity, which is mentioned in three training courses were distributed among the audience. The experimental group received 32 class 1-hour group training program in the 9-month period. After the end of the study period, he showed a deep connection between popular response to his training with his knowledge excellence with religious approach On the other hand the promotion of religious-based perceptions and there is a positive correlation between organizational commitment and trained so that we can say a lot and have a positive impact on this period is variable.
    Keywords: education, religion, reaction, knowledge, organizational commitment
  • Mohammad Said Brati Mosleh*, Said Shokripour, Ali Mohebi Page 65
    This study investigated the effectiveness of postgraduate training in leadership and police management courses. Its main goal is to achieve the objectives of the training and its impact on the course of the study from the perspective of Command and General Staff 19 police officers and managers on the one hand and alumni regarding other hand, has been studied. Research method is descriptive survey expressed questionnaire to collect information and data relating to its operations through a statistical analysis by spss. The population consisted of all officers and graduates who are studying in Command and General Staff 19 comments of 47 graduates and 43 commanders and managers in the field are taken. The questionnaire was designed in two ways in the first approach, the effectiveness of training in order to evaluate the effectiveness of the course in terms of Command and General Staff graduates have been studied. In the second method, and the effectiveness of the course evaluation questionnaires were analyzed from the perspective of leaders and managers. Inventory alpha value above 90% indicates the validity of the questionnaire. The results show that the performance and behavior of graduates in academic knowledge and vision changes easier, but in the area of operations (research and cultural activities) and field work, the harder forms. About the effectiveness of training courses offered to achieve the overall objectives of the course Command and General Staff show that among the seventeen courses: crisis management, security and law enforcement geography, fifteen lessons effective, but it is no longer effective. Maximum effectiveness of courses: human resources management and leadership principles, a good level evaluation. In other words, the most effective and specialized courses to achieve the overall objectives Command and General Staff courses, is the courses in human resource management and leadership principles above 60 percent (although the effectiveness of the courses had), but the management of the crisis in any of the overall objectives of the course and this specialized course is not effective.
    Keywords: teaching, Command, General Staff, curriculum, lesson planning, general purpose, specialized
  • Mahdi Torkman Page 91
    This paper aims to examine the relationship between organizational culture types (development group, rational and hierarchical) and organizational development based on staff feedback Police University has been developed. This was a descriptive study. The study population consisted of 650 personnel of formed police university in the academic year 1393 -92. From among a sample of 100 randomly using random stratified sample and the sample was stratified.
    Keywords: organizational culture, development culture, a culture, a culture of rational, hierarchical culture, organizational development
  • Saman Rouhi *, Soqra Ebrahimi Qavam Page 119
    This study examined the effectiveness of teaching traffic (traffic rules) on the traffic performance and awareness of risk behaviors of the fourth grade students. The population of this study is all fourth grade students in Sanandaj in the 92-91 school year. In this study, samples with a multistage cluster sampling in two districts of Kurdistan, an area of boy's schools, two schools in terms of social, economic and cultural were selected by Scaling. Tools used in this study include: Knowledge of traffic behavior questionnaire and Traffic Assessment Questionnaire. For data analysis , descriptive and inferential statistical methods ( analysis of covariance ) was used which the results obtained are as follows: 1- Learn road rules to increase their awareness of student's conceptions and attitudes in the areas of prevention of risk traffic (due pedestrian ,cyclist , passenger vehicles and traffic signs ) have a positive impact. 2 - Notice educating students on the traffic tends to improve their performance in the areas of traffic (pedestrian impact, cyclist, passenger vehicles) has a positive effect. 3- The training of traffic congestion to the students has a positive effect on improving tends to the traffic performance and awareness of predictive ideas and attitudes of their risk behaviors.
    Keywords: Training traffic, Culture traffic, Traffic safety, Traffic performance, primary school students