فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:22 Issue: 3, 2016

Internal Medicine Today
Volume:22 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • غلامرضا شبانبان، مرجان رفیعی، سعید حیدری سورشجانی، علیرضا شبانیان، محمدرضا شبانیان * صفحات 171-176
    اهداف
    پروپوفول پرکاربردترین داروی وریدی برای القای بیهوشی است که ارزیابی دوز مناسب این دارو برای تعیین عمق مناسب بیهوشی و پیشگیری از عوارض آن ضروری است. هدف این مطالعه، مقایسه دوزهای یک میلی گرم بر کیلوگرم و 5/2میلی گرم بر کیلوگرم پروپوفول در تغییرات همودینامیک، درجه میوکلونوس و سطح BIS (پایش شاخص دوطیفی) در بیماران تحت القای بیهوشی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1392 روی 92 بیمار کاندید عمل جراحی با القای بیهوشی عمومی در مرکز آیت الله کاشانی شهرکرد انجام شد. این بیماران به شیوه نمونه گیری آسان انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول دوز یک میلی گرم بر کیلوگرم و گروه دوم دوز 5/2میلی گرم بر کیلوگرم پروپوفول دریافت کردند و شاخص های همودینامیک، درجه میوکلونوس و سطح BIS در چهار زمان متفاوت در آنها سنجیده شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 17 و با استفاده از آزمون های T مستقل، مجذور کای، آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون فیشر انجام گرفت.
    یافته ها
    متغیرهای همودینامیک نظیر فشار خون سیستولیک، دیاستولیک، فشار خون متوسط شریانی، ضربان نبض و شاخص BIS در چهار زمان مختلف در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشتند (05/0p>). همچنین روند تغییرات این متغیرها نیز یکسان بود، اما روند تغییرات تعداد ضربان نبض بین دو گروه تفاوت معنی دار نشان داد (032/0=p). از نظر بروز میوکلونوس نیز تفاوت معنی داری در دو گروه مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    در بیماران تحت القای بیهوشی، تغییرات همودینامیک، درجه میوکلونوس و سطح BIS در دو دوز یک میلی گرم بر کیلوگرم و 5/2میلی گرم بر کیلوگرم پروپوفول یکسان است.
    کلیدواژگان: همودینامیک، پروپوفول، پایش شاخص دوتایی، بیهوشی
  • عبدالرضا کاظمی *، مسعود رحمتی، معصومه آخوندی صفحات 177-183
    اهداف
    آپلین، نقش مهمی در تنظیم هموستاز گلوکز ایفا می کند و ممکن است به ارتباط بین افزایش توده بافت چربی با چاقی و بیماری های مرتبط با متابولیک کمک کند. هدف این پژوهش، بررسی اثر 6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم با مکمل یاری دارچین بر غلظت سرمی آپلین و مقاومت به انسولین پسران دارای اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1393، 40 دانش آموز پسر دارای اضافه وزن مشغول به تحصیل در شهر زاهدان به طور هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در چهار گروه؛ تمرین، تمرین و مکمل ، مکمل و کنترل قرار گرفتند. گروه های تمرینی به مدت 6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم را انجام دادند همچنین گروه های مکمل یاری، روزانه 3 کپسول حاوی 380میلی گرم دارچین را مصرف نمودند. 48 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی از آزمودنی ها نمونه خونی گرفته شد. سطوح آپلین، گلوکز و انسولین اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 19 و با آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، دوطرفه و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از دوره تمرینی، در سطوح آپلین و مقاومت انسولین گروه های تمرین و تمرین و مکمل نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (0001/0=p). همچنین مقاومت انسولین در گروه مکمل یاری دارچین با کنترل تفاوت معنی داری داشت (001/0=p). در سطوح آپلین (0001/0=p) و مقاومت انسولین (003/0=p) گروه های تمرینی نسبت به گروه مکمل نیز تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم منجر به کاهش سطوح آپلین سرم و شاخص مقاومت انسولین در پسران دارای اضافه وزن می شود. همچنین مکمل یاری دارچین تنها شاخص مقاومت انسولین را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: مقاومت به انسولین، اضافه وزن، آپلین، دارچین
  • حسین فروزنده *، مهدی وثوقی نبری، مجتبی کلانتر، محمد آزادی، مهشید صمدانی صفحات 185-191
    اهداف
    کاربرد گیاهان دارویی در درمان بیماری های کبدی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گیاه مریم گلی در طب سنتی برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها استفاده شده است. هدف این مطالعه، بررسی اثرات درمانی مریم گلی بر سمیت کبدی ناشی از استامینوفن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 60 سر موش سوری آلبینو به 6 گروه تقسیم شدند. گروه اول سرم فیزیولوژی، گروه دوم عصاره خام مریم گلی و گروه سوم 500میلی گرم استامینوفن به ازای هر کیلوگرم به صورت تک دوز دریافت کردند. گروه های چهارم، پنجم و ششم به مدت 5 روز دوزهای 125، 250 و 500میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از عصاره مریم گلی را دریافت نمودند. سپس یک ساعت پس از تجویز آخرین دوز عصاره، 500 میلی گرم استامینوفن دریافت کردند. 24 ساعت بعد، از کاروتید موش ها خونگیری به عمل آمد و سطوح آنزیم های کبدی و بیلی روبین اندازه گیری شد. همچنین کبد آنها مورد مطالعات بافت شناسی قرار گرفت. تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS 16 و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    تجویز استامینوفن باعث افزایش معنی دار آنزیم های کبدی و غلظت بیلی روبین مستقیم و کامل در مقایسه با گروه کنترل شد (05/0p<). تجویز عصاره مریم گلی در دوز های 125، 250 و 500میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به صورت معنی داری باعث کاهش آنزیم های کبدی و بیلی روبین مستقیم و کامل در مقایسه با گروه کنترل مثبت شد (05/0p<). مشاهدات بافت شناسی نیز این نتایج را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    مریم گلی در دوزهای 250 و 500میلی گرم به ازای هر کیلوگرم دارای پتانسیل بالقوه محافظتی در مقابل آسیب ایجادشده توسط استامینوفن است و باعث بهبود چشمگیر آسیب بافتی و شاخص های بیوشیمیایی در آسیب کبدی می شود.
    کلیدواژگان: استامینوفن، مریم گلی، موش سفید کوچک، سمیت کبدی
  • محمد تقی کریمی، امیر اسرافیلیان، محمد صلاحی * صفحات 193-199
    اهداف
    استئوآرتریت زانو در افراد بالای 40 سال بسیار شایع بوده و از اصلی ترین دلایل نقص سیستم عملکردی در این افراد است که تاثیر عمیقی روی زندگی افراد مبتلا می گذارد. افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو به نوعی با اختلال در تعادل مواجه می شوند که این اختلال به صورت افزایش دامنه و سرعت نوسان مرکز فشار بدن مشاهده می شود. هدف این پژوهش، مقایسه پارامترهای تعادل حین ایستادن افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو با افراد سالم بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1394 در مرکز تحقیقات اسکلتی- عضلانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، 15 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو، از میان بیماران مراجعه کننده به کلینیک فیزیوتراپی دانشکده توان بخشی و بیمارستان الزهرا(س) شهر اصفهان به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند و 15 فرد سالم نیز به عنوان گروه شاهد از سطح شهر اصفهان مورد مطالعه قرار گرفتند. برای ارزیابی ثبات ایستایی، از جمع طول مسیر طی شده، دامنه و سرعت نوسان مرکز فشار در جهات مختلف استفاده شد. تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS 19 و توسط آمار توصیفی و آزمون T دونمونه ای انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین دامنه جابه جایی و سرعت نوسان مرکز فشار در جهات قدامی- خلفی و داخلی- خارجی و همچنین جمع طول مسیر طی شده توسط مرکز فشار در جهت داخلی- خارجی در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نسبت به افراد سالم افزایش یافت (05/0p<)، ولی میانگین جمع طول مسیر طی شده توسط مرکز فشار در جهت قدامی- خلفی تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    ثبات و تعادل حین ایستادن در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو نسبت به افراد سالم کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: ثبات ایستایی، استئوآرتریت زانو، صفحه نیرو
  • محمد بکاییان، حامد طهماسبی *، علیرضا محمدزاده، جواد ادبی، ناهید سپهری راد صفحات 201-207
    اهداف
    شناسایی استافیلوکوک های کوآگولازمنفی که مسئول ایجاد عفونت های بیمارستانی هستند، بسیار اهمیت دارد. یکی از مراحل اولیه PCR (واکنش زنجیره ای پلی مراز)، استخراج DNA است که از وقت گیرترین و هزینه برترین مراحل قبل از PCR است و با حذف آن می توان در زمان و هزینه صرفه جویی کرد. هدف از این مطالعه، مقایسه دو روش PCR با استفاده از DNA استخراج شده با کیت استخراج و PCR مستقیم در تعیین ژن های مقاومت به متی سیلین در استافیلوکوک های کوآگولازمنفی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 135 نمونه استافیلوکوک اپیدرمیدیس و 88 نمونه استافیلوکوک ساپروفیتیکوس از نمونه های خون، زخم، سوند و کاتتر و ادرار بیماران بستری در مراکز درمانی شهر زاهدان جداسازی شدند. PCR مستقیم از کلنی های استافیلوکوک ساپروفیتیکوس و استافیلوکوک اپیدرمیدیس و PCR با DNA استخراج شده توسط کیت استخراج برای ژن های mecA و 16srDNA انجام شد و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در هر دو روش مورد استفاده ژن های 16srDNA و mecA با طول باندهای 420 و 310 جفت باز که به ترتیب مربوط به ژن شناسایی باکتری استافیلوکوک و ژن مقاومت به متی سیلین بودند، با موفقیت تکثیر شدند و کیفیت باندهای مشاهده شده تقریبا برابر بود.
    نتیجه گیری
    برای صرفه جویی در وقت و هزینه می توان از PCR مستقیم در تشخیص استافیلوکوک کوآگولازمنفی مقاوم به متی سیلین استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک کوآگولازمنفی، مقاومت دارویی، واکنش زنجیره پلی مراز
  • نعیم روانبخش، نیهاد ترابی، محسن فوادالدینی* صفحات 209-214
    اهداف
    شروع و تداوم آریتمی های کشنده طی ایسکمی از مهم ترین علل ایست ناگهانی قلب است. اثرات مفید بتاهیدروکسی بتا متیل بوتیرات (HMB) چون ضد التهابی و مهار آپوپتوزی در عضلات اسکلتی مشخص شده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات پیشگیرانه HMB بر آریتمی های بطنی ناشی از ایسکمی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 30 سر رت نر نژاد ویستار به شکل تصادفی به سه گروه؛ کنترل و گروه های HMB320 و HMB700 تقسیم شدند. گروه کنترل نرمال سالین و گروه های HMB320 و HMB700 به ترتیب HMB را به مدت 2 هفته با دوز 320 و 700میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی از طریق گاواژ دریافت کردند. موش ها پس از بی هوشی به مدت 30 دقیقه تحت ایسکمی قرار گرفتند و شاخص های تعداد انقباضات زودرس بطنی (PVC)، طول زمان بروز تاکیکاردی بطنی (VT) و فیبریلاسیون بطنی (VF) مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های کروسکال والیس، آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی توکی و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد PVC در گروه های HMB320 و HMB700 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (001/0=p) و این اختلاف بین دو گروه دریافت کننده نیز معنی دار بود (008/0=p). همچنین میانگین مدت زمان بروز VT بین گروه های HMB320 و HMB700 در مقایسه با گروه کنترل کاهش داشت (001/0=p). میانگین مدت زمان بروز VF تنها در گروه HMB700 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد (003/0=p).
    نتیجه گیری
    مصرف پیشگیرانه دو هفته HMB می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش عوارض حاد ناشی از ایسکمی از طریق کاهش آریتمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: بتاهیدروکسی بتامتیل بوتیرات، ایسکمی قلبی، آریتمی، فیبریلاسیون
  • حمید معرفتی، ناصر ویزواری، محمدحسین زاده، لیلی ضیاالدینی، اکسیر ویزواری * صفحات 215-220
    اهداف
    شرایط مختلف آب و هوایی و فعالیت بدنی از عوامل موثر بر عملکرد ریوی هستند که می توانند زمینه ساز بروز بیماری های تنفسی باشند. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر فعالیت بدنی بر عملکرد ریوی دختران 14-12 سال در دو شرایط اقلیمی متفاوت کرمان و گرگان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی در سال 1392، 128 دانش آموز دختر 14-12 سال در شهرهای گرگان و کرمان (در هر شهر 64 نفر) به صورت خوشه ایتصادفی از مدارس ابتدایی انتخاب شدند. آزمون عملکرد ریوی در زمان های قبل، بلافاصله، 7 و 20 دقیقه بعد از فعالیت بدنی از آنها گرفته شد. حجم های مورد بررسی، PEF (اوج جریان بازدمی)، FEV1 (حجم بازدمی در یک ثانیه)، FVC (ظرفیت حیاتی اجباری) و MEF50% (حداکثر جریان بازدمی در 50% ظرفیت حیاتی اجباری) بودند. کاهش بیش از 15% در حجم های FEV1 و PEF بعد از فعالیت، به معنی وجود آسم ورزشی تعبیر شد. داده ها توسط آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون مجذور کای و به کمک نرم افزار SPSS 19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    در حجم های FEV1 و PEF بین شهرهای کرمان و گرگان اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p>)، اما میانگین حجم FVC بین دو شهر اختلاف معنی دار داشت (001/0=p). به طور کلی، افت عملکرد ریوی در کرمان بعد از فعالیت بیش از گرگان بود.
    نتیجه گیری
    فعالیت بدنی با شدت بیش از متوسط در دانش آموزان دختر 14-12 سال سبب کاهش موقت در حجم ریوی می شود که شرایط اقلیمی سرد و خشک نسبت به مرطوب، به افت بیشتر عملکرد ریوی بعد از فعالیت و همچنین ادامه این افت کمک می کند.
    کلیدواژگان: برونکواسپاسم ناشی از ورزش، دانش آموزان، انقباض برونش
  • مریم سیاوشی *، رحیم احمدی صفحات 221-227
    اهداف
    مطالعات مختلف نشان می دهند که قرارگیری در معرض رنگ و مواد شیمیایی، فعالیت غده تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه، بررسی آثار استنشاق بخار رنگ های روغنی بر سطح سرمی هورمون های تیروئیدی در موش های صحرایی نر و ماده بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 15 سر موش صحرایی نر و 15 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه 5تایی (سه گروه کنترل و گروه های مواجه شده با بخارات رنگ طی یک و 8 ساعت در روز با تفکیک جنسیت) تقسیم شدند. پس از گذشت 10 هفته سطح سرمی هورمون های تیروئیدی T3، T4 و TSH مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و توسط آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین هورمون های T3 و T4 در دو گروه نر و ماده یک ساعته و هشت ساعته دارای کاهش معنی دار نسبت به گروه کنترل بود (001/0p<) و با افزایش مدت زمان استنشاق روند کاهش سرعت بیشتری گرفت. در مورد هورمون T3 کاهش در جنس ماده نسبت به جنس نر در گروه یک ساعته (001/0p<) و هشت ساعته (05/0p<) و در مورد هورمون T4 تنها در گروه یک ساعته (001/0p<) به طور معنی داری بیشتر بود. میانگین هورمون TSH نیز با استنشاق بخار رنگ نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار یافت (001/0p<) و این افزایش در موش های ماده در گروه هشت ساعته نسبت به گروه نر معنی دار بود (01/0p<).
    نتیجه گیری
    استنشاق بخارات رنگ روغن باعث کاهش سطح سرمی هورمون های تیروئیدی T4 و T3 و افزایش سطح سرمی هورمون TSH می شود که این تاثیر در جنس ماده بیشتر است.
    کلیدواژگان: بخارات رنگ روغن، هورمون های تیروئیدی، هورمون محرک تیروئید، موش صحرایی
  • شقایق حاجیان شهری، محمدرضا حاجی نژاد *، سمیرا سقایی، علیرضا سام زاده، رضا نبوی صفحات 229-235
    اهداف
    امروزه گرایش به سوی داروهای جدید که عوارض جانبی کمتری دارند روزبه روز گسترش می یابد. مطالعات مختلف تاثیر ال کارنیتین و استیل ال کارنیتین را در کاهش عوارض ثانویه بیماری دیابت نوع اول نشان داده اند. هدف این مطالعه، بررسی اثر تجویز خوراکی ال کارنیتین و استیل ال کارنیتین بر میزان گلوکز خون و پراکسیداسیون لیپیدی بافت مغز و کبد در رت های دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه؛ کنترل (موش های سالم)، کنترل منفی (موش های دیابتی) و سه گروه دیابتی تحت تیمار تقسیم شدند. گروه های دیابتی با تزریق 110میلی گرم بر کیلوگرم آلوکسان دیابتی شدند. گروه های تحت تیمار، هر کدام به ترتیب ال کارنیتین، استیل ال کارنیتین و ال کارنیتین به همراه استیل ال کارنیتین (به میزان 300میلی گرم بر کیلوگرم) را به صورت گاواژ به مدت 30 روز دریافت نمودند. در پایان آزمایش، پراکسیداسیون لیپیدی، گلوکز سرم، پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون تکمیلی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه دیابتی تحت تیمار با ال کارنیتین در مقایسه با گروه دیابتی بدون درمان، به طور معنی داری غلظت گلوکز ناشتای خون، تری گلیسرید، کلسترول، کراتینین و آنزیم های کبدی سرم، همچنین میزان مالون دی آلدئید بافت کبد کاهش و میزان HDL افزایش یافت (05/0p<). تجویز استیل ال کارنیتین سبب کاهش مالون دی آلدئید بافت مغز و افزایش HDL سرم شد، اما بر سایر پارامترها اثر معنی دار نداشت. تجویز استیل ال کارنیتین همراه با ال کارنیتین، اثرات مثبت ال کارنیتین را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    تجویز ال کارنیتین در مقایسه با استیل ال کارنیتین در کاهش عوارض ثانویه بیماری دیابت تاثیر بیشتری دارد. همچنین تجویز همزمان این دو ماده توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: دیابت، ال کارنیتین، استیل ال کارنتین، موش صجرایی
  • معصومه حسینیان، ابراهیم بنی طالبی *، سیداحسان امیرحسینی صفحات 237-245
    اهداف
    مطالعات نشان می دهند فعالیت ورزشی احتمالا از طریق بهبود سطوح آپولیپوپروتئین ها (ApoA و ApoB) و ویسفاتین به کاهش خطر امراض قلبی- عروقی در افراد دیابتی کمک می کند. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر دو نوع تمرین تناوبی شدید و ترکیبی بر سطوح آپولیپوپروتئین A و B، ویسفاتین و مقاومت به انسولین در زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی در سال 1394 در شهرستان شهرکرد، 52 زن میانسال مبتلا به دیابت نوع دو به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در سه گروه تمرین همزمان قدرتی- استقامتی، تمرین شدید تناوبی و کنترل قرار گرفتند. گروه ترکیبی قدرتی- استقامتی به مدت 12 هفته سه جلسه در هفته تمرین استقامتی با 60% حداکثر ضربان قلب و دو جلسه در هفته تمرین مقاومتی با 70% یک تکرار بیشینه، و گروه تمرین شدید تناوبی سه جلسه تمرین در هفته 10-4 تکرار آزمون وینگیت 30ثانیه ای روی ارگومتر را با حداکثر تلاش انجام دادند. داده ها توسط آزمون T وابسته، تحلیل کوواریانس و آزمون LSD به کمک نرم افزار SPSS 21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، کاهش ApoA (03/0=p) و نسبت ApoA/ApoB (01/0=p) به دنبال تمرین تناوبی شدید معنی دار بود، ولی در گروه ترکیبی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. میزان ویسفاتین، انسولین سرمی و شاخص مقاومت به انسولین در هر دو گروه تمرینی کاهش معنی دار داشت (01/0p<).
    نتیجه گیری
    تمرین شدید تناوبی نسبت به تمرینات ترکیبی قدرتی- استقامتی اثرات بهتری بر سطوح آپولیپوپروتئین های خون، ویسفاتین و مقاومت به انسولین در زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع دو دارد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، تمرین ترکیبی قدرتی، استقامتی، تمرین شدید تناوبی، آپولیپوپروتئین، ویسفاتین
  • حسن ایرانی *، مریم عشقی زاده، مصطفی زیوری، مصطفی زیوری صفحات 247-251
    اهداف
    درد ناشی از اقدامات تهاجمی مثل تزریق عضلانی باعث تنش های جسمی و روانی در کودکان شده و بنابراین باید تسکین داده شود. توجه به روش هایی که باعث کاهش درد ناشی از اقدامات تهاجمی در کودکان می شود یکی از اولویت های مهم در حرفه پرستاری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نمایش تزریق روی عروسک بر شدت درد ناشی از تزریق عضلانی در کودکان پیش دبستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده در سال 1394 در درمانگاه شبانه روزی شبکه بهداشت شهرستان خلیل آباد، 62 کودک 6-4ساله مبتلا به فارنژیت که تزریق عضلانی داروی پنی سیلین6.3.3 داشتند، به صورت قرعه کشی ساده انتخاب شده و در دو گروه 31نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش، فرم جمع آوری اطلاعات دموگرافیک و ابزار استاندارد سنجش شدت درد اوچر بود. در گروه آزمون ابتدا پرستار یک نوبت نمایش تزریق عضلانی اجرا کرد و کودک آن را مشاهده نمود، سپس تزریق عضلانی روی کودک صورت گرفت. در گروه کنترل تزریق عضلانی به روش روتین انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 و آزمون های من ویتنی، T مستقل و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد بعد از تزریق در گروه آزمون (90/0±22/3) در مقایسه با گروه کنترل (83/0±19/4) به صورت معنی داری کمتر بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نمایش تزریق روی عروسک قبل از تزریق عضلانی می تواند باعث کاهش شدت درد در کودکان پیش دبستانی شود.
    کلیدواژگان: درد، تزریق عضلانی، عروسک، دوره پیش دبستانی
  • سیده کبری سیدآبکناری، فریبر فائقی *، آروین آریان صفحات 253-260
    اهداف
    سرطان آندومتر شایع ترین بدخیمی مربوط به سیستم باروری زنان است. تعیین مرحله دقیق سرطان و افتراق لنف نودها به عنوان فاکتورهای پیش آگهی، در انتخاب طرح درمان و میزان بقای بیماران تاثیر می گذارد. هدف این مطالعه، بررسی دقت تشخیصی تکنیک های تصویربرداری دیفیوژنی و دینامیک در مرحله بندی سرطان های آندومتر و افتراق گره های لنفاوی متاستاتیک از غیرمتاستاتیک بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر، در سال 93-1392 در بخش MRI مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی تهران، 30 بیمار مبتلا به سرطان آندومتر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و تحت MRI لگن قبل از عمل قرار گرفتند. از سکانس های T1W، T2W، تکنیک های دینامیک در فازهای 25، 60، 120 و 240 ثانیه بعد از تزریق و دیفیوژنی با فاکتور b معادل صفر و 1000 ثانیه بر میلی متر مربع برای تصویربرداری بیماران استفاده شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آماره کاپا، آزمون T دو نمونه مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    توافق بین نتایج رادیولوژی و پاتولوژی در تعیین مراحل مختلف سرطان تقریبا 8/0 به دست آمد که خوب و قابل توجه بود (001/0p<). میزان صحت تشخیصی تکنیک های دیفیوژنی و دینامیک 83/0 بود. در افتراق گره های لنفاوی متاستاتیک از غیرمتاستاتیک توافق کامل بین نتیجه رادیولوژی و پاتولوژی وجود داشت. میانگین سن و تعداد باروری در مراحل مختلف سرطان و در لنف نودهای متاستاتیک و غیرمتاستاتیک با هم تفاوت معنی داری نداشتند (05/0p>).
    نتیجه گیری
    استفاده از تکنیک دیفیوژنی به همراه سکانس های روتین با تزریق، دقت تشخیص را در افتراق لنف نودهای متاستاتیک از غیرمتاستاتیک در بیماران مبتلا به سرطان آندومتر بالا می برد.
    کلیدواژگان: تصویربرداری دیفیوژنی و دینامیک، مرحله بندی سرطان آندومتر، گره های لنفاوی
|
  • Shabanian Gh, Rafie M., Heidari, Soureshjani S., Shabanian A.R., Shabanian M.R.* Pages 171-176
    Aims: Propofol is the most widely used intravenous anesthetic medication. It is necessary to assess the doses of the medication to determine proper anesthetic depth and to prevent its side-effects. The aim of this study was to compare 1 and 2.5mg/Kg doses of propofol in hemodynamic changes, myoclonus degree, and bi-spectral index (BIS) monitoring level in patients under anesthetic induction.
    Materials and Methods
    In the two-blind random clinical trial study, 92 patients being candidate for surgery wit general anesthesia induction were studied in Shahr-e Kord Kashani Center in 2013. The subjects, selected via simple sampling method, were randomly divided into two groups. The first and the second groups were received 1 and 2.5mg/kg doses of propofol, respectively. Hemodynamic, myoclonus, and BIS indices were measured at four different times in the groups. Data was analyzed by SPSS 17 using independent T and Chi-square tests, as well as repeated ANOVA and Fisher’s test.
    Findings: There was no significant difference between the groups in the hemodynamic variables such as systolic and diastolic blood pressure, mean arterial blood pressure, pulse rate, and BIS (p>0.05). In addition, the change rates of the variables were the same. Nevertheless, there was a significant difference between the groups in the pulse change rate (p=0.032). There was no significant difference between the groups in myoclonus (p>0.05).
    Conclusion
    The hemodynamic changes and the changes in myoclonus degree and BIS are the same in 1 and 2.5mg/kg doses of propofol in the patients undergoing anesthetic induction.
    Keywords: Hemodynamics, Propofol, Bi, Spectral Index Monitoring, Anesthesia
  • Kazemi A. *, Rahmati M., Akhondi M Pages 177-183
    Aims: Playing an important role in regulating glucose hemostasis, apelin might empower the correlation between any increase in the adipose tissue mass and obesity and the correlated metabolic diseases. The aim of this study was to investigate the effects of 6-week intensive periodic massive exercises with cinnamon supplementation on the apelin serum concentration and insulin resistance in the overweight boys.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 40 male overweight students were studied in Zahedan in 2014. The samples, randomly selected, were divided into four groups including exercise, exercise and supplementation, supplementation, and control. 6-week intensive periodic massive exercises were done in the exercise groups. In addition, three 380mg-cinnamon capsules were administrated in the supplementation groups. Blood sampling was done from the subjects 48 hours before and after the exercise program. Apelin, glucose, and insulin levels were measured. Data was analyzed by SPSS 19 software using one-way and two-way ANOVA tests and covariance analysis.
    Findings: There were significant differences between “exercise” and “exercise and supplementation” groups and “control” group in apelin and insulin resistance levels after the exercise program (p=0.0001). In addition, there was a significant difference between “cinnamon supplementation” and “control” groups in insulin resistance (p=0.001).There were significant differences between the exercise groups and supplementation group in apelin (p=0.0001) and insulin resistance (p=0.003) levels.
    Conclusion
    The serum apelin level and the insulin resistance index in the overweight boys are reduced by 6-week intense periodic massive exercises. In addition, the cinnamon supplementation only reduces the insulin resistance index.
    Keywords: Insulin Resistance, Overweight, Apelin, Cinnamomum zeylanicum
  • Foruozandeh H. *, Vosughi Niri M., Kalantar M., Azadi M., Samadani M Pages 185-191
    Aims: The medical herbs play important roles in the treatment of liver diseases. In the traditional medicine, Salvia officinalis is highly used to heal a wide range of diseases. The aim of this study was to investigate the treatment effects of Saliva officinalis on hepatotoxicity due to acetaminophen.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 60 albino mice were studied. The rats were divided into 6 groups. The first, second, and third groups were physiological serum, crude extract of Saliva officinalis, and 500mg acetaminophen per 1Kg consumed as single dose, respectively. The fourth, fifth, and sixth groups received 5-day 125, 250, and 500mg per 1Kg extract of Saliva officinalis, respectively. Then, they received 500mg acetaminophen one hour after the last administration of extract. Blood sampling was done from the carotids of the rats 24hour later, and the levels of bilirubin and liver enzymes were measured. In addition, their liver tissues were studied. Data was analyzed by SPSS 16 software using one-way ANOVA.
    Findings: There were significant increases in the direct and complete bilirubin concentration and liver enzymes due to acetaminophen compared to control group (p
    Conclusion
    250 and 500mg per 1Kg of Saliva officinalis potentially protect the damages caused by acetaminophen. In addition, they considerably improve the tissue damage and the biochemical indices in the liver damages.
    Keywords: Acetaminophen, Salvia officinalis, Rats, Wistar Hepatotoxicity
  • Karimi M.T., Esrafilian A., Salahi M.* Pages 193-199
    Aims: Being prevalent in the more than 40 years old persons, the knee osteoarthritis is one of the main factors in the function system failure mainly affecting their life. There is a type of instability in the persons with knee osteoarthritis, which is an increase in the domain and frequency of body pressure center. The aim of the present study was to compare the standing stability parameters in persons with knee osteoarthritis and healthy persons.
    Instrument &
    Methods
    In this case-control, 15 patients with knee osteoarthritis referred to the physiotherapy clinic of the rehabilitation center and Al-Zahra hospital were studied in the muscle-skeletal research center of Isfahan University of Medical Sciences in 2015. The subjects were selected via stratified sampling method. As control group, 15 healthy persons were also studied in Isfahan. Total path length and the domain and frequency of pressure center in different directions were measured to assess the stability. Data was analyzed by SPSS 19 software using descriptive statistics and paired T test.
    Findings: There were increases in the mean movement domain and the frequency of pressure center in the anterior-posterior and the internal-external directions, as well as in the total path proceeded by the pressure center in the internal-external direction, in the persons with knee osteoarthritis than the healthy persons (p0.05).
    Conclusion
    Standing stability and balance in persons with knee osteoarthritis decreases compared to healthy persons.
    Keywords: Static Stability, Osteoarthritis, Knee, Force Plate
  • Bokaeian M., Tahmasebi H. *, Mohammadzadeh A.R., Adabi J., Sepehri Rad N Pages 201-207
    Aims: It is very important to detect the coagulase-negative Staphylococci, which produce the hospital infections. Being one of the most expensive and time-consuming stages before the polymerase chain reaction (PCR), DNA extraction is one of the primary stages of PCR. Then, it should be noticed that the elimination of the stage might save time and costs. The aim of this study was to compare two PCR methods including the method with the utilization of the extracted DNA with the extraction kit and the direct PCR method in the detection of the methicillin-resistant genes in the coagulase-negative Staphylococci.
    Materials and Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 135 Staphylococcus epidermidis and 88 Staphylococcus saprophyticus samples were studied, separated from blood, wounds, urinary catheter, and urine samples of patients hospitalized in the treatment centers of Zahedan. The direct PCR was done on the Staphylococcus saprophyticus and Staphylococcus epidermidis colonies. PCR with the extracted DNA was done for mecA and 16srDNA genes using the extraction kit, and the results were compared.
    Findings: In both methods, mecA and 16srDNA genes were successfully amplified in 310bp and 420bp related to Staphylococcus bacteria identifying gene and methicillin resistant gene, respectively. In addition, there were approximately the same band qualities.
    Conclusion
    In order to save time and costs, the direct PCR method can be used to detect methicillin-resistant coagulase-negative Staphylococci.
    Keywords: Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus saprophyticus, Drug Resistance, Polymerase Chain Reaction
  • Ravanbakhsh N., Torabi N., Foadoddini M.* Pages 209-214
    Aims: One of the major factors in sudden cardiac arrest is the initiation and continuation of deadly arrhythmias during ischemia. It is known that beta-hydroxy-beta-methylbutyrate (HMB) has useful effects such as anti-inflammatory and anti-apoptosis effects in the skeletal muscles. The aim of this study was to investigate the preventive effects of HMB on the ventricular arrhythmias due to the ischemia.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 30 Wistar male rats were randomly divided into three groups including control, HMB320, and HMB700. As control group received normal saline, HMB320 and HMB700 groups orally received 320 and 700 mg/Kg HMB as gavage for 2 weeks, respectively. The rats, having been anesthetized, underwent 30-minute ischemia. Then, the numbers of premature ventricular contractions (PVC), the appearance duration of ventricular tachycardia (VT), and the ventricular fibrillation (VF) were assessed. Data was analyzed by SPSS 16 software using Kruskal-Walis, one-way ANOVA, Tukey’s post-hoc, and Chi-square tests.
    Findings: There was a significant reduction in the mean PVC number in HMB320 and HMB700 groups than control group (p=0.001). In addition, there was such a significant difference between the groups received the doses (p=0.008). There was a reduction in the mean appearance duration of VT in HMB320 and HMB700 groups than control group (p=0.001). There was a significant reduction in the mean appearance duration of VF in HMB700 group compared to control group, only (p=0.003).
    Conclusion
    Through arrhythmias reduction, 2-week preventive consumption of HMB might considerably reduce the severe side effects of ischemia.
    Keywords: Beta, hydroxy, beta, methylbutyrate, Myocardial Ischemia, Arrhythmias, Fibrillation
  • Marefati H., Vizvari N., Hosseinzade M., Zeiaadini Dashtkhaki L., Vizvari E.* Pages 215-220
    Aims: As factors that affect the pulmonary functioning, different climatic conditions and physical activities can produce respiratory diseases. The aim of this study was to compare the effects of physical activities on the pulmonary functioning in 12-14 years old females in two different Kerman and Gorgan climatic conditions.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 128 female students of the elementary schools, aged between 12 and 14 years, were studied in Kerman and Gorgan (n=64 per city) in 2013. The subjects were selected through random cluster method. The pulmonary functioning test was done before, immediately after, 7min after, and 20min after the physical activities. The peak expiratory flow (PEF), the expiratory volume in 1 second (FEV1), the forced vital capacity (FVC), the maximum expiratory flow at 50% of forced vital capacity (MEF50%) were measured. More than 15% reductions in FEV1 and PEF after the activities were explained as Exercise Induced Asthma. Data was analyzed by SPSS 19 software using repeated measurement of variences and Chi-square tests.
    Findings: There was no significant difference in either FEV1 or PEF between Kerman and Gorgan cities (p>0.05). Nevertheless, there was a significant difference in the mean FVC between the cities (p=0.001). In total, there was more pulmonary-functioning drop after the activities in Kerman than Gorgan.
    Conclusion
    More than average severe physical activities reduces the pulmonary capacity in 12-14 years old female, which cool and dry climate leads to more drop in the pulmonary functioning after the activities, as well as the continuance of the drop, than the wet climate.
    Keywords: Asthma, Exercise, Induced, Students, Bronchoconstriction
  • Siavashi M. *, Ahmadi R Pages 221-227
    Aims: The exposure to chemical materials and colors affects thyroid gland functions. The aim of this study was to investigate the effects of fume inhalation of oil-based paints on the serum level of thyroid hormones in female and male rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 15 male and 15 female Wistar rats were studied. The rats were divided into six 5-rat groups including a control group and groups with either 1- or 8-hour a day exposure to the paint fumes by gender division. The serum levels of T3, T4, and TSH thyroid hormones were measured after 10 weeks. Data was analyzed by SPSS 20 software using two-way ANOVA and Tukey’s post-hoc.
    Findings: Mean values of T3 and T4 hormones were significantly reduced in both 1- and 8-hour male and female groups than control group (p
    Conclusion
    The inhalation of oil-based paint fume leads to a reduction in the serum levels of T3 and T4 thyroid hormones, while increases TSH serum level. Such an effect is stronger in the females.
    Keywords: Oil, Paint Fume, Thyroid Hormones, Thyroid, Stimulating Hormone, Rats
  • Hajinezhad M.R., Hajian Sh *, Saghayei S., Samzadeh, Kermani A.R., Nabavi R Pages 229-235
    Aims: New medications with less side-effect are increasingly noticed now a day. L-Carnitine and Acetyl L-Carnitine reduce the secondary side-effects of Type I diabetes. The aim of this study was to investigate the effects of oral administration of the materials on the blood glucose and the lipid per-oxidation of the liver and brain tissues in the diabetic rats.
    Materials and Methods
    In the experimental study, 50 male Wistar rats were studied. The rats were randomly divided into five groups including control (the healthy rats), negative control (the diabetic rats), and three treatment diabetic groups. The diabetic groups received 110mg/Kg alloxan via injection to become diabetic. The treatment groups received L-Carnitine, Acetyl L-Carnetine, and L-Carnetine with Acetyl L-Carnetine (300mg/Kg) as gavage for 30 days. The lipid per-oxidation, the serum glucose, the lipid profile, and the liver enzymes were measured at the end of the experiment. Data was analyzed using one-way ANOVA followed by Tukey complementary test.
    Findings: The fasting blood concentration, triglyceride, cholesterol, creatinine, the serum liver enzymes, and the level of the liver tissue malondialdehyde significantly decreased in treatment diabetic group than diabetic group without any treatment, while HDL level increased as well (p
    Conclusion
    The administration of L-Carnitine further reduces the secondary side-effects of diabetes than Acetyl L-Carnitine. In addition, simultaneous administration of the materials is not recommended.
    Keywords: Diabetes Mellitus, L, Carnitine, Acetyl L, Carnitine, Rats
  • Hosseinian M., Banitalebi E. *, Amirhosseini S.E Pages 237-245
    Aims: Probabely through improvements in the levels of apolipoproteins (ApoA and ApoB) and visfatin, the sport activities helps to reduce the risks of cardio-vascular diseases in the diabetic persons. The aim of this study was to compare the effects of intensive interval and combined trainings on the levels of ApoA and ApoB, visfatin, and insulin resistance in the middle-aged women with Type II diabetes.
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study, 52 middle-aged female patients with Type II diabetes were studied in Shahr-e-Kord in 2015. The subjects, selected by convenience sampling method, were randomly divided into three groups, incluing simultaneous strength-endurance training, interval intensive training, and control groups. 12-week trainings, composed of three endurance training sessions per week with 60% of maximum heart rate and two resistance training sessions per week with 70% of one maximum repetition, were done in strength-endurance group. Three training sessions per week with 4-10 repetition of 30-second Wingate test on the ergometer were conducted in interval intensive training group with maximum effort. Data was analyzed by SPSS 21 software using dependent T test, covariance analysis, and LSD test.
    Findings: At the post-test stage and following interval intensive trainings, ApoA reduction (p=0.03) and ApoB/ApoA (p=0.01) were significant. However, no significant difference was observed in combined group. The levels of visfatin and serum insulin and insulin resistance index significantly decreased in both training groups (p
    Conclusion
    The interval intensive trainings further affect the levels of blood apolipoprotein, visfatin, and insulin resistance in the middle-aged women with Type II diabetes, than the combined endurance-resistance trainings.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Type 2, Plyometric Exercise, Apolipoproteins, Visfatin
  • Irani H.*, Eshghizadeh M., Zivari M Pages 247-251
    Aims: Pains caused by the invasive actions such as intramuscular injection lead to the physical and mental tensions in the children. Therefore, such pains should be given relief. One of the main priorities in the nursing is to notice methods that reduce pains due to the invasive actions in the children. The aim of this study was to investigate the effects of injection displayed on a doll on the pain intensity due to the intramuscular injection in the preschool children.
    Materials and Methods
    In the randomized controlled clinical trial, 62 kids aged between 4 and 6 years with pharyngitis were studied in the clinic of the health network of Khalil-abad Township in 2015. The intramuscular injection of penicillin 6.3.3 was administrated for the kids. The subjects, selected by simple lottery, were divided into two groups including experimental and control groups (n=31 per group). Data was collected using a demographic characteristic collecting form and Oucher standard pain assessment tool. In experimental group, the kid watching, one intramuscular injection was displayed on a doll by a nurse; then, the kid underwent an intramuscular injection. In control group, the routine injection method was done. Data was analyzed by SPSS 19 software using Mann-Whitney, independent T, and Chi-square tests.
    Findings: Mean pain intensity after injection in experimental group (3.22±0.90) was significantly lower than control group (4.19±0.83; p
    Conclusion
    The injection displayed on a doll before the intramuscular injection might lead to pain reduction in the preschool kids.
    Keywords: Pain, Injections, Intramuscular, Doll, Child, Preschool
  • Seyed Abkenari S.K., Faeghi F.*, Arian A Pages 253-260
    Aims: Endometrial cancer is the most common malignancy of the female reproductive tract. As the prognosis factors, the determination of exact cancer stage and the differentiation of the lymph nodes plays a role in the selection of treatment plan and the rate of patient’s survival. The aim of this study was to investigate the diagnosis accuracy of dynamic and diffusion imaging techniques in the endometrial cancer staging as well as the differentiation of metastatic and non-metastatic lymph nodes.
    Materials and Methods
    In this prospective study, 30 patients with endometrial cancer were studied in MRI ward of the imaging center of Imam Khomeini Hospital in Tehran in 2013-14. The subjects, selected by purposeful sampling method, underwent the pelvis imaging before the surgery. T1W and T2W scenes, the dynamic technique in phases including 25, 60, 120, and 240 seconds after the injection, and the diffusion technique (b= zero and 1000 s/mm2) were used in the imaging. Data was analyzed by SPSS 22 software using kappa statistic, two-independent T test, and one-way ANOVA.
    Findings: The agreement rate between the results of radiology and pathology in the determination of the different cancer stages was approximately 0.8, showing a good and considerable result (p0.05).
    Conclusion
    In the differentiation between the metastatic and non-metastatic lymph nodes in patients with endometrial cancer, the diagnostic accuracy is increased by the diffusion techniques utilizing the routine scenes and the injection.
    Keywords: Diffusion Magnetic Resonance Imaging, Technetium Tc 99m Exametazime, Endometrial Neoplasms, Lymph Nodes