فهرست مطالب

نقد زبان و ادبیات خارجی - سال نهم شماره 13 (پاییز و زمستان 1393)

نشریه نقد زبان و ادبیات خارجی
سال نهم شماره 13 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/26
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سودابه باشی زاده صفحات 1-24

    مرگ را می توان مهم ترین موضوع مشترک میان تمامی انسان های روی کره ی زمین، فارغ از زمان و مکان دانست که در ادوارمختلف تلاش شده به نحوی درباره آن اندیشه شود.
    زبان فارسی و زبان اسپانیایی از نظر در برداشتن مفاهیم طغیان و اعتراض و بیان احساسات درونی جز زبانهای ممتاز دنیا محسوب می شوند و خیام و لورکا دو نمونه ی برجسته از شاعرانی هستند که در کمال استادی توانسته اند آنچه را که بشر در دل داشته را بر کلمات شعر خود جاری سازند و به زیبایی هر چه تمامتر در وصف لغات به تصویر قلم در آورند. حوادث و تلاطم روحی دو شاعر باعث گشته بازیگر اصلی صحنه ی شاعریشان مرگ باشد که جان مایه ی محورتفکرات هر دو را تشکیل می دهد. اندیشه، چالش و واکنش آنها در برابر نیستی و مرگ به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در اشعار هر دو شاعر باز تاب یافته است. هر دو شاعر از عشق می گویند و از زندگی و از مرگ ولی آنچه ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت مضمون مرگ است که از این دو، چهره جهانی ساخته است.

    کلیدواژگان: مرگ، زبان فارسی، زبان اسپانیایی، خیام، لورکا
  • احسان حبیبیان *، کیان سهیل صفحات 25-50

    مقاله ی حاضر به بررسی نمایشنامه ی فرشتگان در آمریکا بر اساس نظریه ی هوبرت زپف می پردازد و نشان می دهد در نتیجه ی تعاملات میان سه گفتمان اصلی نمایشنامه، فراگفتمان فرهنگی- انتقادی، پادگفتمان تخیلی و میان گفتمان همگون ساز، در پایان اثر گفتمان تازه ای متولد می شود که در برگیرنده ی درون مایه ها و نظرگاه های ژرف و نهفته ی آن است. تحقیق حاضر فرشتگان در آمریکا را در دو سطح مطالعه می کند: در نگاه نخست، به مطالعه ی راهکارهای مبارزه و مقابله ی نمایشنامه با معضلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ی آمریکا در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان می پردازد و بیان می دارد نمایاندن، برجسته سازی و ابراز توجه به مشکلات اصلی ترین راهبردهایی است که این اثر به منظور ارتقای سطح آگاهی مخاطب نسبت به بحران ها و گرفتاری ها و متعاقبا از میان بردن آنها به کار می گیرد. در سطحی عمیق تر، توضیح داده می شود حضور مسالمت گرا و تفاهم آمیز اجتماعی کوچک در پایان اثر نمایانگر زایش گفتمان فرهنگی و اجتماعی تازه ای است؛ گفتمانی که بیانگر ارزش ها و آرمان های انسانی و بشردوستانه از قبیل نوع دوستی، رواداری، آشتی گرایی، عشق ورزی، احترام به قانون حیات و امیدواری است. از این رو، نتیجه گرفته می شود فرشتگان در آمریکا ضمن ابراز توجه و نگرانی نسبت به مسائل و دغدغه های جامعه ی معاصر آمریکا، با ترویج کمالات انسانی امید به آینده ای دارد که در آن انسان ها از هر قوم، نژاد، رنگ، مذهب و یا هر عقیده ای با یکدیگر و دنیای پیرامونشان در آشتی هستند و با صلح زندگی می کنند.

    کلیدواژگان: تونی کوشنر، هوبرت زپف، زیست بوم شناسی فرهنگی، فراگفتمان فرهنگی، انتقادی، پادگفتمان تخیلی، میان گفتمان همگون ساز
  • علی رضا انوشیروانی *، مصطفی حسینی صفحات 51-68

    رباعیات خیام فیتزجرالد مشهورترین ترجمه ای است که تا کنون از شعر فارسی به انگلیسی صورت گرفته است. رباعیات در یکی از متشتت ترین ادوار تاریخی انگلستان، به خصوص از حیث مذهبی، منتشر شد. این جستار در صدد است تا نقش رباعیات را از سویی در اشاعه و گسترش و از سوی دیگر در تثبیت و تحکیم یکی از گفتمان-های مسلط حاکم بر دوره ویکتوریا، یعنی گفتمان شک مذهبی، نشان دهد. بدین مقصود نویسندگان از مبانی نظری نقد تاریخ گرایی نو بهره گرفته اند. از منظر نقد تاریخ گرایی نو هر متن ادبی نه تنها از بافت گفتمان های تاریخی دوره خود تاثیر می پذیرد بلکه، به نوبه خود، در ترویج و تحکیم آنها نیز تاثیرگذار است. بنابراین، رباعیات منعکس کننده گفتمان هایی است که به فرهنگ دوره ویکتوریا شکل می دادند و از آن شکل می‍پذیرفتند که از آن میان می توان به متونی از قبیل از کشفیات حوزه آشورشناسی، کتب و رسائل مذهبی، آثار منثور و منظوم ادبی، و رساله ها و تحقیقات علمی اشاره کرد.

    کلیدواژگان: تاریخ گرایی نو، رباعیات خیام، فیتزجرالد، گفتمان مذهبی، دوره ویکتوریا
  • سعید خزایی *، عبدالمجید حیاتی، علیرضا جلیلی فر صفحات 69-94

    در پی ایجاد تنوع در ادبیات تعلیمی، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ’جان بخشی‘ و چیدمان گروه ها در میدان بازی آموزشی مجازی بر توان نوجوانان ایرانی در یادگیری واژگان انگلیسی نوجوانان ایرانی انجام شد. آزمودنی ها از 168 نفر از دانش آموزان دختر و پسر ایرانی پایه ی اول دوره ی متوسطه ی دوم در شهر اصفهان انتخاب شدند. آن ها بعد از شرکت در آزمون پیامکی تعیین سطح واژگان انگلیسی همگون سازی شدند و به منظور ورود به مرحله ی اصلی پژوهش، شامل 18 جلسه آموزش تلفیقی مبتنی بر بازی، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. هر جلسه شامل آموزش، تمرین و ارزیابی چهره به چهره در کلاس درس و تمرین در گروه های دو نفری متغیر در خارج از کلاس، در بازی مجازی شامل طرح های داستان با مشخصه ی ’جان بخشی‘ یا فاقد آن می شد. همچنین به منظور بررسی اثر چیدمان بر عمل کرد آزمودنی ها در میدان بازی مجازی، آن ها به طور تصادفی به گروه های دو نفری تقسیم شدند. عمل کرد آزمودنی ها هم در کلاس درس و هم در خارج از آن یا همان میدان بازی مجازی به عنوان داده های ارزیابی تکوینی ثبت می شد. در راستای ارزیابی هرچه دقیق تر آزمودنی ها در یادگیری واژگان از طریق بازی و بررسی تاثیر ’جان بخشی‘ بر این فرایند، آزمودنی ها در پایان دوره ی آموزش تلفیقی در یک آزمون بندش به عنوان آزمون تلخیصی نیز شرکت کردند. تحلیل داده های گردآوری شده از طریق آزمون های تی و آنالیز واریانس ها نشان داد که کاربرد ویژگی ’جان بخشی‘ در پس گونه ادبی بازی مجازی با ایجاد رابطه ای شفاف بین محتوا و دانش نوجوانان سهم به سزایی در ارتقای توان نوجوانان ایرانی در یادگیری واژگان انگلیسی داشت. در همین راستا، تجانس چیدمان گروه های دو نفری در هنگام تمرین از طریق بازی مجازی عمل کرد مطلوب آزمودنی ها را سبب شد. در واقع، ایجاد محیط مناسب آموزش مبتنی بر بازی سبب می شود تا نوجوانان بتوانند در هنگام تولید و درک محتوای انگلیسی از دانش واژگان خویش استفاده ی حداکثری را نمایند.

    کلیدواژگان: ادبیات تعلیمی، جان بخشی، چیدمان گروه های مجازی، دانش واژگان انگلیسی، گونه ادبی بازی
  • کیوان طهماسبیان صفحات 95-113

    به رغم شور و شوق تفسیری که آثار به ویژه متاخر بکت برانگیخته اند، معمولا در مطالعات بکت به این نکته کمتر پرداخته شده است که او مشخصا در آثار خود از بازنمایی و بیانگری صرف گریزان است. پرسش از نسبت بکت با بازنمایی و نیز رد گیری تحولات این نسبت می تواند پژوهش تفسیری در آثار بکت را با خود مساله ی تفسیر (و نه ابژه ی آن، بکت) مواجه کند و مسیری در تجربه ی مستقیم متنیت بکت(در حدود بازنمایی و تفسیر) بگشاید. اینگونه متن بکت چنان اجرایی خوانده می شود که در آن زبان به جای رفتن در اعماق بازنمایی و دلالت در سطح خود می ماند و بر مادیت خود اصرار می ورزد. پی گیری این مقاومت در برابر تفسیر به صورت نمونه وار در خوانش دیوید لاج از پینگ بکت نشان می دهد که چگونه رویکرد های میتنی بر تفسیر و بازنمایی صرف معنا های بکت و غافل از وجوه اجرایی زبان سر انجام به تصمیم ناپذیری در می افتند و خود را با بیان تکثر تفسیر های ممکن از متن بکت توجیه می کنند. با تشخیص حضور پنهان یک چشم روایت گر که در پینگ بر سطحی عاری از تفاوت و کاملا یکدست حرکت می کند، می توان اجرای چشمی را در متن بکت شاهد بود که با «ندیدن» خود مواجه است و زبانی که در مواجهه با خلا درگیر «نگفتن» خود می گردد.

    کلیدواژگان: پینگ، تعلیق بازنمایی، رویکرد های اجرایی، مطالعات بکت، مادیت زبان، حدود تفسیر
  • محمدرضا فارسیان صفحات 115-135

    وقوع و بروز انقلاب صنعتی را بدون شک باید به اختراع ماشین نسبت داد و قرن 19 را بدین ترتیب قرن ماشین ها نامید. مدرنیته با ماشین به روز شد و آن را به عنوان سمبل خود معرفی کرد. در نیمه دوم قرن 19، ادبیات و رمان نیز به عنوان آینه های منعکس کننده جامعه به موضوع پیدایش این عناصر رویکرد خوبی نشان دادند. نویسندگان متفاوت واکنش های متفاوتی نسبت به ماشین از خود بروز دادند. برخی کلا آن را طرد نمودند؛ برخی دیگر علی رغم دشمنی با این وسیله، بی اراده آن را ستودند و برخی دیگر نیز به آن جایگاهی اصیل و با اهمیت بخشیده، حتی آن را به عنوان یک شخصیت واقعی در آثارشان معرفی کردند. زولا را می توان در زمره نویسندگان گروه آخر جای داد، چرا که ماشین، در عمده آثار اصلی و مشهور وی، جایگاهی معنادار را به خود اختصاص داده است. این مقاله خواهد کوشید تا ضمن معرفی این ماشین-پرسوناژها، جایگاه آن ها را نیز بررسی کرده، به این ترتیب به ادبیات آگاهی بخش یا تحذیر دهنده زولا در این مورد بپردازد و نیز رابطه انسان-ماشین و بالعکس را از دیدگاه زولا به نظاره بنشیند.

    کلیدواژگان: زولا، ادبیات فرانسه، انقلاب صنعتی، ماشینیسم، ماشین
  • یاسر فراشاهی نژاد *، عاطفه جمالی صفحات 137-155

    داستان انیس سیمین دانشور که در مجموعه داستان کوتاه او با نام به کی سلام کنم؟ به چاپ رسیده ، اقتباسی از داستان عزیزم از آنتوان چخوف است. هر دو داستان ، روایت کننده داستان زنی است که با هر بار ازدواج با مردان مختلف ، نگرش آن مردان به زندگی را اخذ می کند. هر چند رابطه بینامتنی این دو اثر آشکار است، اما دانشور با استفاده از شیوه های روایی متاخر ، مضمون داستان را تغییر داده است. دانشور با شخصیت پردازی و همچنین با نزدیک شدن راوی داستانش به نظرگاه شخصیت، نگاهی انتقادی از جامعه مردسالار به دست داده است. در صورتی که در داستان عزیزم، راوی داستان با دور شدن از نظرگاه ، نگاه انتقادی چخوف به زنان را آشکار ساخته است. همچنین از نظر مفاهیم مطرح در مورد زمان روایت، دانشور از شیوه ای پیچیده تر استفاده نموده است. او با استفاده از پس نگاه مختلط ، قالب روایی طرح اقتباسی خود را پیچیده تر و جذاب تر کرده است. بنابراین هرچند دانشور طرح داستان را از چخوف اخذ نموده است، اما با استفاده از شیوه های داستانی و روایی جدید، این طرح اقتباسی را تا حدودی بهبود بخشیده و تابع سبک روایی چخوف نمانده است.چنان که ملاحظه شد در این مقاله کوشش شده با استفاده از عناصر روایی، و تعاریفی که روایت شناسان از این مفاهیم به دست داده اند، دو داستان عزیزم و انیس مقایسه گردد، و روند تکاملی پیرنگی که توسط دانشور اقتباس شده ، بررسی شود.

    کلیدواژگان: عناصر روایی، آنتوان چخوف، سیمین دانشور
  • رائد فریدزاده* صفحات 157-170

    بی شک فیودار داستایفسکی را می توان در زمره بزرگان فکر و ادب جهان برشمرد. در آثار او تاثیر فکر و فرهنگ آلمانی بسیار مشهود است. شاید در نگاه نخست دید داستایفسکی از آلمانی ها مملو از نفرت و کینه توزی به نظر آید، اما با مداقه بیشتر در احوال و افکار وی می توان به قرابت ذهنی و روحی وی با متفکران و ادیبان آلمانی پی برد. در این جستار کوتاه سعی شده است به ارتباط میان داستایفسکی و فکر آلمانی و تاثیر وی بر یکی از نویسندگان مهم معاصر یعنی اشتفان سوایگ پرداخته شود. سوایگ ورود به جهان فکری داستایفسکی را تنها از طریق «خوانش همدلانه» میسور می داند. روایت سوایگ از روایات داستایفسکی نیز خود بازتاب دهنده این شیوه است. با نگاهی به »نظریه دریافت» ولفگانگ ایزر و مکتب کنستانس تلاش شده است به رابطه میان خواننده و متن ادبی و ارتباط میان کنش خوانش و فهم اثر پرداخته شود .

    کلیدواژگان: داستایفسکی، سوایگ، مکتب کنستانس، ولفگانگ ایزر، گادامر، ادبیات تطبیقی، روایت، ادبیات و فلسفه آلمان
  • محبوبه فهیم کلام *، محمدرضا محسنی صفحات 171-186

    املی نوتومب[1]، نویسنده معاصر بلژیکی و برنده جوایز مختلف ادبی، به تقریب نزد محققان ایرانی ناشناخته مانده است. نگرش نوتومب به مسایل اجتماعی، او را به خلق یکی ازآثار برجسته اش، «بهت و لرز[2]» برانگیخت. در این رمان که جنبه خودشرح حال نگاری دارد ، نویسنده سرنوشت خود را در قالب رمان و تخیل بیان می کند. او با تداعی خاطرات خود در ژاپن و با حذف مرز بین واقعیت و خیال، رمانی می آفریند و دنیای آمیخته از هر دو عنصر را به خواننده عرضه می دارد. آن چه مایه موجودیت این رمان می شود، رویکرد انتقادی نویسنده نسبت به جامعه ژاپن(به ویژه نظام اداری)است که با مایه هایی از طنز سیاه در هم می آمیزد. ریاکاری، منفعت طلبی، ضوابط خشک اداری، ترس و آزردگی های روحی، از مضامین برجسته این اثر داستانی اند که به شدت توسط نویسنده به باد انتقاد گرفته می شود. از این رو، در این پژوهش برآنیم تا با تحلیل مضامین و رویدادهای مهم اثر، نگاه انتقادی نویسنده و هدف آگاهی بخش وی را مورد مطالعه قرار دهیم.

    کلیدواژگان: انتقاد، واقعیت، جامعه ژاپن، نظام انعطاف ناپذیر، طنز تلخ، راوی
  • نجمه قابلی *، سارا کاترین ایلخانی صفحات 187-206

    این مقاله به تحلیل تاثیر عناصر بومی فرهنگ قوم ایبوی نیجریه بر هویت زن ایبو در نیجریه ی استقلال یافته در رمان ختمی بنفش اثر چیماماندا آدیچی می پردازد. منتقدان فمینیست پسا استعماری مانند اسپیواک و هالووی برآنند که بدون به رسمیت شناختن عناصر ویژه ی فرهنگی زنان در کشورهای جهان سوم نمی توان تنها با روش های آکادمیک غربی، واقعیت مادی زندگی زن فرودست را بیان کرد و یا بازنمایاننده ی صدای فروخفته ی وی بود که، در اثر خشونت شناختی متون استعماری و در لابلای وقایع نگاشتهای رسمی، گنگ و ناپیداست. هالووی معتقد است که متن رمانهای زنان آفریقایی متنیست چندصدایی که با شیوه های برگرفته از فرهنگ بومی به ترسیم چندگانگی پیوستار فرهنگ پسا استعماری و هویت زنان آفریقایی می پردازد. یکی از این راهکارها را هالووی «به یادآوری» می نامد که از طریق آن خاطرات، اسطوره ها،و وقایع تاریخی در ساختار روایت در هم تنیده و گفتمانی ویژه خلق می شود که روایتهای استعماری و پدرسالار را به چالش می کشد. مقاله ی حاضر نقش راهکار «به یادآوری» در رمان ختمی بنفش در بازنمایی تاثیر عناصر فرهنگ ایبو در رشد شخصیت و گذار قهرمان رمان از نوجوانی به بزرگسالی را نشان می دهد. آدیچی به خوبی نشان می دهد که هویت زن در جامعه ی متکثر پسا استعماری خصلتی قطبیت یافته و تقابلی نداشته بلکه پیوستاریست از عناصر گونا گون فرهنگی دوران ماقبل استعمار، دوره ی استعمار، و عصر نوین.

    کلیدواژگان: فرهنگ بومی، به یادآوری، ایبو، زنان جهان سوم، خشونت شناختی، فضای سوم، دورگه گی، نقد پسااستعماری
  • روح الله قاسمی صفحات 207-222

    در بین نویسندگانی که به بررسی مشکلات و مسائل اجتماعی پرداخته اند و تلاش کرده اند این مشکلات را در آثار خود به نمایش بگذارند، مسلما امیل زولا از جایگاه برجسته ای برخوردار است. کتاب ژرمینال به خوبی و به روشنی هرچه تمام تر این نابرابری ها را در جامعه ی فرانسه نشان داده است. ژرمینال در حقیقت داستان یک نبرد سنگین و بی رحم است بین دنیای سرمایه داران از یک سو و از سوی دیگر نیروی کار که همواره زیر یوغ اربابانی قرارداشته که هیچگاه از استثمار آن دست بر نداشته اند. در این رمان، خشونت یکی از عوامل اصلی و مهم به شمار میرود؛ خشونت همه جا دیده می شود و به شدت بر زندگی و آینده ی شخصیتهای اصلی و فرعی رمان سایه انداخته است. خشونت را همه جا می توان دید: در خانواده، جامعه، محیطهای کاری و دیگر محافل انسانی. آنچه که بیش از همه به چشم می آید این حقیقت است که در این بین زنان بیش از مردان از این خشونت آسیب دیده و رنج می برند.

    کلیدواژگان: زولا، ژرمینال، خشونت، جامعه، خانواده
  • حسین محسنی *، کیان سهیل صفحات 223-246

    مخالفت ژاک دریدا با انحصار گرایی گونه ای (Generic Exclusivity) در «قانون ژانر»، در قالب مفاهیم نظری قانون و ضد قانون مطرح می گردد. او بهترین موضع برای بیان ایده و یا تشکیل هر نوع گونه ای را در فضایی چندگانه تعریف کرده است. این فضا در اصل فضای میان یک قانون و ضد قانونش می باشد. در تحقیق پیش رو، موضع چندگانه جورج برنارد شا در قبال ازدواج در نمایشنامه های خوش ساختش بوسیله چارچوب نظری دریدا مورد خوانش قرار می گیرد. برای این مهم، ابتدا منتخبی از نمایشنامه های خوش ساخت فرانسوی مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان دیدگاه ثابت گرای این نمایش ها را مبنی بر برون همسری و درون همسری در قالب قانون و ضد قانون نظریه دریدا قرار داد. سپس دیدگاه چندگانه نمایشنامه های خوش ساخت شا بررسی می گردد و با در نظر گرفتن جایگاه های نظریه های برون همسری و درون همسری نمایشنامه های خوش ساخته فرانسوی در چارچوب نظریه دریدا، دیدگاه چندگانه شا در فضای میانی این دو جایگاه قرار می گیرد. طی این خوانش، علاوه بر مشاهده تسلط شا به سنت نمایشنامه نویسی خوش ساخت، فرار ایشان از این سنت نیز مطرح می گردد. این فرار در مثال های آورده شده تحقیق، تحقق خوانش های انتقادی شا از شرایط فکری، اجتماعی و مذهبی زمان را نمایانگر می سازد.

    کلیدواژگان: اسکریب، ساردو، اوجیه، خوش ساخت، برون همسری، درون همسری
  • نرگس منتخبی بخت ور *، شیده احمدزاده هروی صفحات 247-259

    تئاتر فورمن نوشتاری است بر و از بدن که در آن نشانه ها و رمزگان نظام قدرت با رویکرد ابزاری و عملکردجویانه از بدن به چالش کشیده می شود. قدرت با شعارهایی مانند مراقبت از بدن و مقدس شماردن زندگی، انسان را در معرض تن آوری هایی کارکردگرا و هدفمند قرار می دهد، یا به بیان دیگر، بدن را ابزاری با هدف خاص بودن و زیستن برای قدرت تعریف می کند. اما فورمن چنین تکریم بدن را، مزین کردنش به نشانه ها، رفتارها و ساخت های تحمیلی و بی محتوا می داند. در واکنش به چنین رویکرد ابزارمحور، می توان آثار فورمن را از منظر نظریه ی «ژست» یا بدن «بی هدف» آگامبن مورد بررسی قرار داد. ژست در بدن بازیگران فورمن به شکل جدایی صدا از تن رخ می دهد، صدایی که در پس بلندگوها هزار چهره می یابد و بازیگر را در سکوت فرو می برد. تن بی صدا و سکوت تن ایستادگی برابر بدن کلام محور و موزون است. ژست را همچنین می توان در تکنیک های سینمایی تئاتر فورمن یافت که به واسطه ی آن بدن نوعی از بی فرمی را تجربه می کند. فورمن بدنش را به دست لنز دوربین و نماهای بسیار نزدیک می سپرد تا تجربه ای متفاوت از تن آوری برای تماشاگران به ارمغان آورد. در حقیقت، سینمایی کردن تن، آن را به عرصه ای برای نوسازی و بازسازی تبدیل می کند؛ هنجارهای حرکتی و ادراکی را پس می زند؛ از بودن در بالقوگی لذت می برد؛ در آخر، ابزاری بی هدف می شود برای نابودی ساخت های قدرت.

    کلیدواژگان: ریچارد فورمن، تن آوری، جورجو آگامبن، ژست، بالقوگی
|
  • Sodabeh Bashizadeh Pages 1-24

    Death is one of the common subjects and yet the most important one between humans in the world without considering neither the time nor the place, that has been tried to ponder about it in different ages of time.
    Persian and Spanish languages are one of the elite languages in the world since inner feelings, objections and uprisings can be clearly expressed by them. Khayyam and Lorca are the two outstanding poets who could skillfully put the feelings into words. The inner turbulence of both poets has made death, which is the essence of their thoughts, to play the main role in their poems. Their feelings, challenges and reactions toward death have been directly or indirectly reflected in their poems. Though Khayyam and Lorca have written about love, life and death, but in this article the author focuses only on death since this expression has made them worldwide poets.

    Keywords: Death, Persian Language, Spanish Language, Khayyam, Lorca
  • Ehsan Habibian *, Kian Soheil Pages 25-50

    The present article studies Tony Kushner’s Angels in America in the light of Hubert Zapf’s theory of “literature as cultural ecology” and demonstrates how as a result of the interactions between the three major discourses of the drama, namely cultural-critical metadiscourse, imaginative counterdiscourse and the reintegrative interdiscourse, a new discourse is created which constitutes the play’s latent and profound ideas and viewpoints. In this research, Angels in America is analyzed on two levels: superficially, the article examines the strategies employed by the play to confront the cultural, social, economic, and political crises of the American society during Ronald Reagan’s presidency. In this respect, it is argued that drawing attention to the aforesaid problems and bringing them to light are the principal techniques the play utilizes in order to promote the general public’s level of awareness towards such concerns, and as a method for their elimination in the near future. At a deeper level, it is explained that the peaceful and consensual gathering of a small community at the end of the play indicates the emergence of a new cultural and social discourse; one which is expressive of humanitarian values and ideals. Hence, it is concluded that Angels in America in addition to expressing concern about the problems of modern American society, through the propagation of human virtues, looks forward to a time when all people regardless of their ethnicity, race, color, religion and politics can live in peace and harmony with one another and the physical environment.

    Keywords: Tony Kushner, Hubert Zapf, cultural ecology, cultural, critical metadiscourse, imaginative counterdiscourse, reintegrative interdiscourse
  • Alireza Anushiravani *, Mostafa Hosseini Pages 51-68

    Edward FitzGerald’s The Rubaiyat of Omar Khayyam (1859) is the most famous translation ever made from Persian verse into English. FitzGerald’s poem was published in a very turbulent time in England. The present study tries to show that The Rubaiyat circulates one of the dominant discourses of the period in which it was written: the discourse of the religious doubt. To do so, a new historical reading of The Rubaiyat is employed. According to this approach literary texts are inseparable from their historical context. So, the literary text participates both in the construction and consolidation of the discourses. The Rubaiyat is no exception; it reflects the same discourse circulating (in literary and non-literary) at the time it was written. These texts are as follows: discoveries in Assyriology, religious books and treaties, poetic and prose works, and scientific books and treaties.

    Keywords: FitzGerald, Rubaiyat of Khayyam, religious doubt, New Historicism, discourse
  • Saeed Khazaey *, Abdomajid Hayati, Alireza Jalilifar Pages 69-94

    The present study endeavored to see whether or not employing personification in the process of L2 English via mobile-game (m-game) has any significant effect on Iranian adolescent's vocabulary learning. The effect of group's make-up in the virtual world of m-games on vocabulary learning through collaboration in the m-games was also investigated. To those ends, through conducting English Vocabulary Level Test (VLT), from among 180 Iranian high school freshmen, 168 males and females were homogenized as the participants of the study. Afterwards, they were randomly divided into two groups with 84 members to learn L2 vocabulary items through m-game-mediated blended learning method. After the time the participants were taught the instructional contents inside the classroom, they practiced the m-games with either personified or reverse personification plots in mixed or matched dyads in 18 blended sessions. The results revealed the ascending level of learning outcome that was favorable outcome was ensued from m-games with personified plots. Also, findings indicated that the matched mode of collective practicing of contents in the virtual playground (i.e., m-game) had greater effect on the participant's performance than its mixed mode. In other words, types of m-game and contact appeared to account for variation in the participant's performance.

    Keywords: Blended learning, groups’ make-up, L2 English vocabularylearning, m-game, personification
  • Keyvan Tahmasbian Pages 95-113

    Despite the fervent interpretations on Beckett's later works, this fact is usually ignored in his studies that he escaped representation and mere expression in his writings. The question of the relation of representation and tracing the variations of this relation can involve Beckett interpretation with the problem of interpretation itself (and not merely its object). Thus, an approach to Beckett's text can be taken in which the text is directly experienced on the borders of language. Beckett's text can be treated as performative where language remains on its surface and insists on its materiality instead of going any deeper in representation. Following such a resistance to interpretation in Lodge's reading of Beckett's 'Ping' shows how textual approaches based on mere representation (and ignoring the performative sides of language) will necessarily fall into undecidability and are justified only by the plurality of possible meanings in Beckett's texts. Discerning a latent narrating 'eye' running on an undifferentiated homogeneous surface (in Beckett's 'Ping'), one may witness the performance of an eye in Beckett's text that is involved with its 'unseeing' and a language involved with its 'unsaying'.

    Keywords: Ping, suspension of representation, performance approaches, Beckett studies, materiality of language, limits of interpretation
  • Mohammadreza Farsian Pages 115-135

    Taking place and explosion of the Industrial Revolution can be connected to the innovation of machine and so 19th century can be called the machines century. Modernity has updated by the machine and it introduced the machine as its symbol. In the second half of the 19th century, literature and novel showed a good approach as a reflecting mirror of the society to the topic of appearance of these elements. Different authors showed different reactions to machine. Some authors totally rejected it, others in spite of the hostility with this devise, they praised it involuntary. The others gave it an original and important position. Even they introduced it as a real character in their literary works. Zola can be placed in the last category, since machine is allocated a significant station in the major of his main and famous works. This article will try to introduce this machine-personage and also it will study its position and awareness and warning literature of Zola. It watches also the relation of the human-machine and vice versa from the perspective of Zola.

    Keywords: Zola, French literature, Industrial Revolution, mechanism, machine
  • Yaser Farshahinezha *, Atefeh Jamali Pages 137-155

    The story of Annis by Simin Daneshvar which is published in his short stories collection named "To whom I may say hello?" is an adaptation of the story of The darling by Anthon Chekhov. Both stories narrate the story of a woman which has no idea and thought from herself and after marrying with different men take their beliefs and attitudes. Although the plot of both stories is similar and inter-textual of both works is clear, Daneshvar changed somehow the theme of the story using modern narrative methods. Daneshvar provide a critical view from patriarchal society through an especial characterization and also by lining up and approaching the narrator of study to character's perspective. However in story of Thedarling, the narrator clears Chekhov's critical view of women by approaching toward author's figurative standpoint and receding from main character. Regarding the concepts introduced in the time of narration, Daneshvar uses a more complex method. Using mixed retrospect which is one of the most complex retrospect, he makes adaptation narrative format more complex and interesting. Although Daneshvar adapts the plan of the story from Chekhov, she improves this adapted plan and doesn’t follow narrative style of Chekhov. It is attempted to compare both study in this article using narrative elements and definitions of these concepts provided by narrators and examine evolution trend of the plot adapted by Daneshvar.

    Keywords: Narrative elements, Anton Chekhov, Simin Daneshvar
  • Raed Faridzadeh Pages 157-170

    Dostoyevsky is, without doubt, one of the most important thinkers and artists in the history of world literature. In his works the influence of German culture and tradition are clearly recognizable. Nevertheless, it may appear -at first glancethat his impression towards the Germans was that of hatred and resentment. However, a deeper insight into Dostoevsky’s works reveal spiritual and mental proximity and its affiliation with the German philosophers and thinkers. In this article an attempt is made to figure out Dostoevsky’s relation to the German tradition and his influences on the contemporary German speaking writers like Stefan Zweig. In order to enter into Dostoevsky’s thought-world, Zweig suggests to choose “empathic reading.” Zweig’s approach to Dostoevsky reflects the same method of empathic reading. Considering the “reception theory” of Wolfgang Iser and the theories of Constance School, we try to show the close relation between the reader and the literary text and also the interaction between the act of reading and understanding.

    Keywords: Dostoevsky, Stefan Zweig, Constance School, Wolfgang Iser, Hans-Georg Gadamer
  • Mahbobeh Fahim Kalam *, Mohamad Reza Mohseni Pages 171-186

    Amelie Nothomb, Belgium and contemporary author of literary has remained unknown for Iranian researchers. Her regard to social issues prompted she to create one of the most prominent works, "you and chills". She tries to recounting their memories during this story. Nothomb by recalling memories in Japan and omitting the boundry between reality and fantasy, creates a world ¬which is a combination of these elements. In this novel, the author has a critical approach towards the Japanese community (especially the administrative system). Hypocrisy, seeking profit, dry conditions in administrative system, behavior and social attitudes in Japan criticized by the author.This study attempts to analyze the themes of this novel and to indicate the author's critical view.

    Keywords: criticism, reality, Japanese community, inflexible system, bitter irony, narrator
  • Najmeh Ghabeli *, Sara Catherine Ilkhani Pages 187-206

    The present Article is a study of the effect of the indigenous cultural factors of the Igbo of Nigeria on the identity of the Nigerian Igbo women in the post-independence Nigeria as represented in Adichie’s Purple Hibiscus. Post-colonial feminists like Spivak and Holloway believe that without the recognition of the specific cultural elements surrounding the Third World women it is impossible to represent the material condition of the life of the subaltern women by methodologies of Western feminism. Through ages of suppression under patriarchy and colonialism, the ‘epistemic violence’ has suppressed the voice of the subaltern woman, and Holloway believes that the texts written by the African female authors apply particular strategies that are rooted in their indigenous cultural features to create polyphonic texts that represent the spectrum of identity and the post-colonial culture of the African woman. One of these strategies is named (re)membrance by Holloway through which myth, memory, and historical events are inscribed in the narrative to create a discourse which challenges both discourses of patriarchy and colonialism. The present article studies the significance of (re)membrance in Purple Hibiscus to represent the effect of the indigenous Igbo culture in the transition of a teen-aged girl to adulthood. Adichie shows that the identity of the African woman is a spectrum of various cultural elements of pre-colonial, colonial, and post-independence periods.

    Keywords: indigenous culture, Igbo, epistemic violence, hybridity, Third space, (re)membrance, Third World women
  • Rouhollah Ghasemi Pages 207-222

    Among the authors who are involved in social problems and who tried to reflect them in their works, Emile Zola has a remarkable position. Germinal is one of the first books which drew social inequalities in french society. It is the story of a fight between the capital and the labor that is always under the yoke of its masters who do not stop exploiting it. The violence is the main element which reigns over all the novel and an essential factor which determines the life and the fate of the characters. It appears everywhere: in the family, in the work environments, etc. and the women suffer from it more than the men.

    Keywords: Zola, Germinal, violence, women, society, family
  • Hossein Mohseni *, Kian Soheil Pages 223-246

    Implementation of the institution of marriage in “happy ending” plays will depict this institution as a concept that is taken for granted in such plays (Stanton, 575). This position is taken by a number of scholars including Francisque Sarcey (1827–1899), one of the most important critics in the French theatre and Ellen Terry, one of the most important critics on Shavian plays. According to Terry, many regard most of Shavian plays as drawing room comedies or well-made plays due to their depiction of marriage in their resolution (John, 66). Although well-made plays treat marriage in their fixed exogamic and endogamic ways, the very divergence between exogamic representation of early well-made plays and endogamic representation of late instances undermines the holistic regard towards the representation of the institution of marriage in well-made plays. Furthermore, Shaw’s ambivalent treatment of the issue, making the audiences question their conventional expectations, is rooted in his borrowing from both positions in well-made plays and at the same time, not belonging to either of them. Therefore, Shaw’s ambivalent position towards marriage, alongside with divergent and differing treatment of this institution in early and late well-made playwrights will be studied through utilization of Derrida’s generic notions in “The Law of Genre” and Mikhail Bakhtin’s notions on dialogism. The ultimate findings of this paper will be the negation of exclusivity of the notion of well-made genre or Shavian genre when it comes to the issue of marriage as an exclusive remark of belonging. Furthermore, Shaw’s ambivalent treatment of marriage will be regarded as a borrowing and at the same time, escaping from the endogamic and exogamic treatments of early and late well-made plays.

    Keywords: Scribe, Sardou, Augier, Well-Made, Exogamic, Endogamy
  • Narges Montakhabi Bakhtvar *, Sheedeh Ahmadzadeh Heravi Pages 247-259

    The tradition of suffering and fragmented body (body-in-ordeal) is followed, yet rectified, by Richard Foreman through his firm belief in the possibilities of bestowing the body with creation and reconstruction. Body should be seen as the potential site for phenomenological enactment with the surrounding world as a response to the biopolitical overactualization. In reaction to the imposed cultural forms on the body, this article tries to offer a poetics of (dis) embodiment on Foreman’s stage in dialogue with Giorgio Agamben’s meanswithout- ends pillar of thought and experience, which is the “gesture.” Body is rewritten by Foreman in order to reconcile with new forms of embodiment or gesturality. Gesture enspheres the critique of the forms of embodiment that are either installed by the power or modified by the subjects. The performers’ silence with their pure bodily existence and the voices without bodily presence reveal Agamben’s gesture. Another facet of mediality and without-means-ness emerges with Foreman’s cinematic techniques that expose his own body to multiple distortions such as close-ups through which he questions his authority as both the director and the actor. Foreman disintegrates the body into a flesh stripped of all its cultural robes and, therefore, manifesting its being-in-theprocess and potentiality.

    Keywords: Richard Foreman, (Dis)embodiment, Giorgio Agamben, Gesture, Potentiality