فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و چهارم شماره 4 (پیاپی 184، تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سعید خدایاری، حمید خدایاری، علی محمد علیزاده* صفحات 223-235
    فرضیه بر این است که از دست دادن سلول های میوکارد قلب برگشت ناپذیر باشد. مطالعات متعدد روی سلول های بنیادی رویکردی مناسب و قابل قبول جهت برطرف نمودن آسیب های قلبی پیش روی ما قرار داده است. سلول های بنیادی جمعیتی از سلول ها با توان بالقوه در خودنوزایی و تمایز به انواع سلول ها می باشند که نقش مهمی در اندام زایی و تکوین جنین می توانند ایفا کنند. تاکنون هفت نوع از سلول بنیادی قلبی با فنوتیپ های مولکولی و پتانسیل تمایز متفاوت کشف و مورد مطالعه قرار گرفته است. افزایش میزان تکثیر و تمایز این سلول ها در نواحی ایسکمی قلبی عامل مهمی در ترمیم و بهبود آسیب قلبی می باشد. این عملکرد سلول های بنیادی درون زاد قلبی می تواند تحت کنترل عوامل متعددی مانند فاکتورهای پاراکرینی و اتوکراینی، ماتریکس خارج سلولی و عوامل ژنتیکی قرار گیرد. در مجموع به خوبی مشخص شده است که فاکتورهای مذکور عملکرد قابل قبولی در افزایش بازده درمان ضایعات قلبی می توانند داشته باشند. مشاهده شده عملکرد سایتوکین ها و فاکتورهای رشد در افزایش توان تکثیر و مهاجرت سلول های بنیادی درون زاد قلبی نقش مهمی را ایفا می کند که بهره گیری از این فاکتورها در کنار سلول های بنیادی قلبی به منظور افزایش بازده ترمیم آسیب های قلبی از جمله روش های کارآمدی می باشد. بنابراین در مطالعه مروری حاضر به بررسی انواع سلول های بنیادی قلبی و فنوتیپ مولکولی آن ها، زیست شناسی سلول های بنیادی قلبی و توان این سلول ها به منظور درمان آسیب های قلبی پرداخته شد. درک درست مکانیزم های مولکولی و مسیرهای پیام رسانی دخیل در عملکرد سلول های بنیادی قلبی، رویکرد مناسبی را به منظور توسعه و ارایه ی روش درمانی ضایعات قلبی با استفاده از سلول های بنیادی قلبی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: قلب، سلول بنیادی، مقاله مروری، آسیب قلبی
  • کتایون کنگرلو حقیقی، شهربانو عریان، محمدرضا زرین دست*، محمد ناصحی صفحات 236-245
    زمینه و هدف
    حافظه، توانایی ذخیره و فراخوانی اطلاعات یادگرفته شده است. اضطراب، پاسخ موجود به عامل تهدید کننده است که می تواند همئوستاز را دچار اختلال نماید. هدف این مطالعه بررسی اثر سیستم کانابینرژیک بر حافظه و اضطراب در هسته قاعده ای- جانبی آمیگدال و تداخل آن با سیستم گابانرژیک در روش ماز به علاوه مرتفع بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در آزمایشگاه حیوانی برای پژوهش روی موش سوری و موش صحرایی به کمک دستگاه استریوتاکسی پژوهشکده علوم شناختی در فاصله زمانی مهرماه 1392 تا دی ماه 1393 بر روی موش های کانول گذاری شده، انجام گرفت. پس از یک هفته استراحت دوزهای مختلف آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید و آگونیست باکلوفن و آنتاگونیست فاکلوفن انتخابی گیرنده B گابانرژیک به صورت تزریق داخل هسته قاعده ای- جانبی آمیگدال تجویز شد. درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان حضور در بازوی باز و فعالیت حرکتی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجویز آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید در دوز بالا خاصیت تخریب حافظه اکتسابی و ضد اضطرابی داشت ولی تجویز دوزهای بالای باکلوفن موجب تخریب حافظه شد ولی بر اضطراب اثری نداشت و دوزهای بالای فاکلوفن موجب بهبود حافظه شد ولی بر اضطراب اثری نداشت. در حالیکه تجویز آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید همراه با باکلوفن موجب تخریب بیشتر حافظه ولی اثر اضطراب زدایی داشت و تجویز آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید همراه با فاکلوفن موجب بهبود حافظه گشت ولی بر اضطراب تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    گیرنده های پیش سیناسپی کانابینوییدی CB1 منجر به مهار ترشح بسیاری از نوروترانسمیترها، مانند گابا می شود. به نظر می رسد که آگونیست گابا توانسته جایگزین نوروترانسمیترهای مهارشده توسط آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید شده باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، فراموشی، آمیگدال، آراشیدونیل سیکلوپروپیل آمید، گابا، ماز
  • نسترن خسروی، نسرین خالصی، ثمیله نوربخش، مازیار تارخانی صفحات 246-251
    زمینه و هدف
    عفونت های قارچی به خصوص کاندیدا یکی از علل مهم مرگ و میر نوزادان با وزن خیلی کم (کمتر از gr1500) بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان است. کاندیدا می تواند تهاجم بافتی دهد. این عفونت باعث افزایش ریسک عوارض عصبی تکاملی می شود. پیشگیری عفونت های قارچی منجمله کاندیدا اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر پروفیلاکسی فلوکونازول در نوزادان با وزن خیلی کم بود.
    روش بررسی
    این مطالعه آینده نگر مورد- شاهدی به روی 102 نوزاد با وزن خیلی کم (VLBW) و با کشت خون منفی، بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان علی اصغر (ع) از ابتدای 1391 تا ابتدای 1393 انجام شد. فلوکونازول (mg/kg 3) سه روز در هفته اول و دوم، یک روز در میان هفته سوم و چهارم، یک روز در هفته های پنجم و ششم به گروه مورد با دریافت دارو (49 نفر) و نوزادان گروه کنترل (46 نفر) بدون دریافت دارو بودند. میزان مرگ و میر، طول مدت بستری مقایسه شد.
    یافته ها
    سن جنینی و وزن تولد بین دو گروه تفاوت آشکار نداشت (4/0P= و 2/0P=). میزان فوت در گروه کنترل چهار برابر گروه مورد (7/8% در مقابل 2%، 1/0P=) اما بدون تفاوت واضح بود. به علاوه، میانگین بستری نوزادان گروه کنترل طولانی تراز گروه مورد بود (93/9±41/28، 19/6±85/19 روز، 0001/0P=).
    نتیجه گیری
    اگرچه پروفیلاکسی با فلوکونازول تا حدی مرگ و میر نوزادان با وزن خیلی کم را کاهش داد، اما تاثیر واضحی نداشت (4/0P=) که می تواند ناشی از تعداد کم بیماران باشد. اما مصرف داروی پیشگیری، مدت بستری نوزادان VLBW را به طور آشکار کاهش داد (000/0P=).
    کلیدواژگان: فلوکونازول، نوزادان با وزن خیلی کم، بخش ویژه نوزادان
  • ریحانه پیرجانی، زینت قنبری، مهسا رضایی، محبوبه شیرازی *، پریچهر پورانصاری صفحات 252-259
    زمینه و هدف
    درد ناحیه کمر و لگن در بسیاری از خانم های باردار باعث درجات مختلفی از ناتوانی در این افراد می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین دردهای کمربند لگنی و عملکرد عضلات کف لگن و نیز بی اختیاری ادراری در خانم های باردار انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه مقطعی بود که در بیمارستان جامع بانوان آرش، دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 300 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه پره ناتال از نظر ابتلا به درد کمربند لگنی، بی اختیاری ادراری، قدرت ماهیچه و الگوی انقباضی و انبساطی عضلات کف لگن مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 300 خانم باردار مورد بررسی، 150 مورد درد کمربند لگنی داشتند شیوع بی اختیاری ادراری در زنان مبتلا به این درد، 5/41% بود در حالی که شیوع بی اختیاری ادراری در زنان بدون مشکل درد، 95/21% بود. در آنالیز رگرسیون چند متغیره ارتباط بین درد کمربند لگنی و عملکرد عضلات کف لگن نشان داد که قدرت عضلات کف لگن در افراد مبتلا به درد کمربند لگنی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود (001/0=P). همچنین طول مدت انقباض عضلات کف لگن نیز در افراد مبتلا به درد کمربند لگنی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کوتاه تر بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که افراد مبتلا به درد کمربند لگنی در مقایسه با افراد فاقد این درد، به طور معناداری مبتلا به بی اختیاری ادراری بودند. همچنین قدرت عضلات کف لگن و طول مدت انقباض عضلات کف لگن در زنان مبتلا به درد کمربند لگنی به طور معناداری کمتر از افراد فاقد درد کمربند لگنی بود.
    کلیدواژگان: دردهای کمربند لگنی، بی اختیاری ادراری، سه ماهه دوم و سوم بارداری، قدرت عضلات کف لگن
  • مریم اختری، مهدی کمالی*، غلامرضا جوادی، سیده راضیه هاشمی صفحات 260-266
    زمینه و هدف
    از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان گردن رحم، ویروس پاپلیومای انسانی (HPV) است که با وارد کردن ژنوم خود به ژنوم میزبان، منجر به ضایعات پوستی و در مراحل شدیدتر، سرطان می شود. در این سرطان مانند دیگر سرطان ها، آنزیم تلومراز بیان بالایی دارد. تلومراز یک آنزیم رونوشت بردار معکوس می باشد که از دو جزء پروتئین کاتالیتیکی به نام Human Telomerase Reverse Transcriptase (hTERT) و توالی RNA به نام hTR، تشکیل شده است. در این مطالعه میزان بیان ژن hTERT در این دو نوع رده سلولی بررسی گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی (آزمایشگاهی) مرکز تحقیقات نانوبیوتکنولوژی دانشگاه بقیه الله تهران از خرداد ماه 1392 تا اردیبهشت 1393 مورد مطالعه قرار گرفت. به صورت شاهدی از نمونه های رده سلولی Caski و Hela استفاده شد که به ترتیب واجد HPV16 و HPV18 هستند. پس از کشت سلول ها، با تکنیک Real-time PCR، پس از نرمال سازی شرایط با کمک ژن بیان شونده دائمی Glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase (GADPH)، میزان بیان ژن hTERT در دو رده سلولی بررسی شد.
    یافته ها
    طبق داده های نمودارهای Real-time PCR، بیان ژن hTERT در رده سلولی سرطانی Caski نسبت به Hela تفاوت آماری معناداری داشت، نتایج به دست آمده با استفاده از روش Student’s t-test، 0319/0P= را نشان داد. نمودارها در نرم افزار GraphPad Prism، version 5 (GraphPad Software، Inc.، San Diego، CA، USA) نیز این نتایج را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    به منظور بررسی میزان بیان تلومراز، طراحی پرایمر اختصاصی برای تشخیص هردو رده ویروس سرطانی HPV16 و HPV18 ضروری به نظر می رسد. با این روش می توان از hTERT به منظور تشخیص سریع و دقیق تر نوع سرطان گردن رحم وابسته به HPV16 و یا HPV18 استفاده شود.
    کلیدواژگان: تلومراز، سرطان گردن رحم، ویروس پاپیلومای انسانی، سرطان زنان
  • ملیحه حسن زاده *، حسین آیت اللهی، شهناز احمدی، شهرام رحیمی نامقی صفحات 268-273
    زمینه و هدف
    تومور جفت بارداری (GTN) طیف وسیعی از تومورهای خوش خیم و بدخیم را در بر می گیرد که از تروفوبلاست جفت انسانی منشا می گیرند. ویتامین D نقش های بیولوژیک متعدد و نقش مهمی در اتیولوژی و درمان سرطان ها ایفا می نماید. با توجه به این که در GTN نیز تغذیه نقش موثری داراست، در این مطالعه مقایسه ی سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D [25(OH) vit D] در بیماران مبتلا به تومور جفتی بارداری و زنان باردار طبیعی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی در بیمارستان قائم (ع) مشهد، از مرداد ماه 1392 تا مهرماه 1394 در 30 بیمار مبتلا به تومور جفتی بارداری و 48 خانم باردار طبیعی سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D گروه با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از نظر سن دو گروه مشابه بودند (565/0=P). سن حاملگی مورد بررسی نیز در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (887/0P=). تشخیص آسیب شناسی در 33/83% از بیماران، مول هیداتیدیفورم کامل و در 67/16%، مول هیداتیدیفورم ناقص بود. سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D در 3/73% از بیماران مبتلا به تومور و 1/2% از خانم های باردار طبیعی، کمتر از ng/ml 10 بود. 3/6% از خانم های حامله، سطح سرمی بیشتر از ng/ml 30 داشتند. میانگین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D در بیماران مبتلا به GTN به طور معناداری کمتر از گروه خانم های حامله بود (46/5±09/9 در برابر 37/6±06/20 (000/0P=).
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر سطح سرمی ویتامین D در زنان مبتلا به تومور جفتی بازداری به طور معناداری کمتر از زنان باردار طبیعی بود.
    کلیدواژگان: ویتامین D، تومور جفتی بارداری، مول هیداتیدیفورم
  • مهرنوش رمضانی، مهدی هدایتی، سعید حسینی اصل، معراج طباطبایی، محمد ماذنی *، شیرزاد نصیری صفحات 274-281
    زمینه و هدف
    سرطان تیرویید شایعترین بدخیمی غدد درون ریز می باشد. اثرات ضد سرطانی ویتامین D را در سرطان های مختلف نشان داده اند. پلی مورفیسم های گیرنده ویتامین D می تواند استعداد ابتلا به سرطان های مختلف را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سطح سرمی ویتامین D و پلی مورفیسم های FokI، BsmI و Tru9I گیرنده ویتامین D انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مورد-شاهدی بوده و در تیر ماه 1394 در پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گردید. تعداد 40 بیمار و 40 فرد سالم وارد مطالعه شدند. DNA ژنومی نمونه ها پس از استخراج به روش نمک اشباع/ پروتییناز K با روش PCR- Sequencing مورد بررسی قرار گرفت. سطح سرمی ویتامین D با استفاده از تکنیک الایزا تعیین گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپی و آللی مربوط به پلی مورفیسم های FokI و BsmI بین گروه تست و کنترل تفاوت معناداری را نشان نداد. در مورد پلی مورفیسم Tru9I فراوانی ژنوتیپی Tt در گروه تست 45% و در گروه کنترل 5/17% و فراوانی آللی t در گروه تست 25% و در گروه کنترل 7/8% بود، این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود (006/0P=). میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه تست ng/ml 32/23 و در گروه کنترل ng/ml 95/18 به دست آمد که این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود (02/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد سطح سرمی ویتامین D بر خلاف انتظار ارتباط معکوسی با سرطان مدولاری تیرویید دارد و پلی مورفیسم Tru9I به صورت معناداری با افزایش ریسک ابتلا به سرطان مدولاری تیرویید همراه است.
    کلیدواژگان: مطالعات مورد، شاهدی، سرطان مدولاری تیرویید، ویتامین D، گیرنده ویتامین D، پلی مورفیسم
  • مجید عابد خجسته، فرشته آل صاحب فصول، مهدی محمودی، محمد باقر محمودی، شایان مصطفایی، مزدک گنجعلی خانی حاکمی، فرهاد غریب دوست صفحات 282-288
    زمینه و هدف
    در اسکلروز سیستمیک، فیبروبلاست ها در برابر آپوپتوز مقاوم شده و با ترشح مداوم کلاژن و ماتریکس خارج سلولی، موجب تشکیل فیبروز در بافت ها می شوند. لازم است علل ثانویه بروز بیماری، از جمله عدم پاسخ فیبروبلاست های فعال شده به آپوپتوز به عنوان عامل اصلی در ایجاد و استقرار بیماری، مورد توجه قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان بیان نسبی دو ژن کلیدی مسیر آپوپتوز، Fas و Apaf-1 که به ترتیب در مسیرهای خارجی و داخلی آپوپتوز نقش دارند، انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، نمونه های بیوپسی پوست از 19 بیمار مبتلا به اسکلروز سیستمیک منتشر و 16 فرد سالم در بازه زمانی سال 1393 تا 1394جمع آوری شد. گروه بیمار از درمانگاه روماتولوژی بیمارستان شریعتی و مرکز روماتیسم ایران و گروه کنترل از پرسنل بیمارستان شریعتی انتخاب شدند. پس از جداسازی و کشت فیبروبلاست های پوستی، RNA سلول ها استخراج گردید و سنتز cDNA از روی این رونوشت های ژنومی انجام گرفت. سپس میزان بیان ژن های Fas و Apaf-1 توسط واکنش Real-time PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از Real-time PCR نشان داد که در فیبروبلاست پوست بیماران مبتلا به اسکلروز سیستمیک و افراد سالم تفاوت معنا داری از نظر میزان بیان ژن های (8/0P=)Fas و (17/0P=)Apaf-1 وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تغییرات معنادار در میزان بیان ژن های Apaf-1 و Fas وجود نداشت و این موضوع نشان می دهد که حداقل در سطح mRNA این ژن ها در فیبروبلاست های بیماران اسکلروز سیستمیک فعال نشده اند.
    کلیدواژگان: مطالعات مورد، شاهدی، اسکلروز سیستمیک، Fas، Apaf، 1، فیبروبلاست
  • سمیرامیس قوام، محمدرضا حافظی احمدی، حامد توان*، منیره یعقوبی، مریم یعقوبی، ابوذر مهردادی صفحات 289-296
    زمینه و هدف
    از آن جا که سطوح پلاسمایی بالای پروتئین واکنشی C شاخص خطر بیماری های قلبی- عروقی است، بنابراین کاهش سطح آن در بیماران سندرم کرونری حاد از طریق داروهای ضد التهابی می تواند منجر به کاهش مرگ و میر و بروز نارسایی قلبی شود، از این رو هدف از این پژوهش بررسی میزان پروتئین واکنشی C فوق حساس در بیماران با سندرم کرونری حاد پیش و پس از درمان با استاتین ها بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی (Cross-sectional) انجام شد. جامعه آماری 90 نفر از بیماران با سندرم کرونری حاد (ACS) در بیمارستان شهید مصطفی خمینی (ره) شهرستان ایلام از تیر تا شهریورماه سال 1393 بود. در بدو پذیرش نمونه گیری از بیمارستان انجام شده و داده های دموگرافیک و علایم بالینی، اکوکاردیوگرافی و الکتروکاردیوگرافی بیمار ثبت شد. در بدو بستری پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و سابقه پزشکی بیمار توسط پژوهشگر پر شده و معاینه فیزیکی و اکوکاردیوگرافی توسط کاردیولوژیست انجام شد. اطلاعات به دست آمده توسط SPSS software، ver. 19 (Chicago، IL، USA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    2/52% بیماران مورد مطالعه زن و 8/48% مرد بودند، همچنین بین بستری مجدد و آریتمی بدو بستری در گروهی که آتورواستاتین 40 دریافت می کردند ضریب همبستگی مثبت (879/0r=) و حدود 72% بود که نشان داد با افزایش میزان آریتمی ها، بستری مجدد در بیماران نیز افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    با افزایش دوز استاتین، مقدار پروتئین واکنشی C فوق حساس و به دنبال آن خطر حوادث قلبی- عروقی بعدی نیز کاهش پیدا کرد. بنابراین شروع آتورواستاتین با دوز بالا در مراحل اولیه بستری می تواند پیامدهای قلبی- عروقی را بهتر کرده و بستری مجدد را کمتر کند.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی C فوق حساس، سندرم کرونری حاد
  • سید مصطفی قوامی، رامین عابدین زاده، فخرالسادات سجادیان* صفحات 297-302
    زمینه و هدف
    تومور اولیه در قلب جنین از موارد نادر دوران جنینی است. رابدومیوما در بیشتر موارد از بطن ها منشاء می گیرد و گاهی ممکن است منشاء آن از دهلیزها و یا از سطح اپیکارد باشد. با وجود خوش خیم بودن ضایعه، قرارگیری در نواحی حساس قلب ممکن است منجر به آریتمی کشنده و انسداد حفرات قلب شود. رابدومیوماهای متعدد اکثرا همراه با بیماری توبروس اسکلروزیس است، این بیماری با عقب ماندگی ذهنی و تشنج در شدت های مختلف تظاهر می نماید. سونوگرافی در جریان بررسی های روتین برای آنومالی های جنینی بهترین روش برای تشخیص رابدومیوما است. در بررسی مقالات چاپ شده از ایران مورد مشابه گزارش نشده است.
    معرفی بیمار: خانم باردار 24 ساله با جنین 31 هفته که در بررسی سونوگرافی در مرکز تصویربرداری دی تبریز، توده در بطن چپ قلب جنین مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    تشخیص به موقع این تومور در دوران جنینی به دلیل برنامه ریزی و پیگیری بیماری و عوارض آن، از جمله نارسایی قلبی و انسداد خروجی حفرات قلب و همراهی آن با بیماری توبروس اسکلروزیس حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: رابدومیوما، قلب، جنین، سونوگرافی
  • مسعود محمدی صفحات 303-304
    سردبیر محترم
    شواهد و مدارک موجود نشان دهنده رشد روز افزون مقالات منتشر شده در حوزه سلامت می باشد، این شواهد گزارش کرده اند که در فاصله سال های 1996 تا 2011 میلادی بیش از 25 میلیون مقاله علمی به رشته تحریر درآمده است.1
    امروزه دلایل بسیار زیادی از جمله توسعه دانش، حل مشکلات، توسعه بخش، سازمان و یا دانشگاه محل خدمت نویسنده برای چاپ و نگارش مقالات علمی وجود دارد2 که دو عامل اول بسیار مهم و عامل توسعه آموزش در هر کشوری است چرا که هرگاه نویسنده ای نقطه نظر نوینی درباره یک موضوع دارد و یا هنگامی که فرد راه حل برخی مشکلات مربوط به سلامت را کشف کند، ضروری است تا راه حل مشکل را از طریق یک مقاله پژوهشی در اختیار همگان قرار دهد.2
    مراحل نگارش یک مقاله مستلزم صرف وقت زیادی می باشد، بر اساس شواهد معمولا از زمان نوشتن نسخه اولیه یک مقاله تا زمانی که نسخه نهایی آن آماده می گردد، مقاله بین پنج تا حداکثر 20 بار مورد بازنویسی قرار می گیرد3 گرچه رشد روزافزون نگارش مقالات علمی توسعه بهداشت و سلامت را به دنبال خواهد داشت اما بررسی های دقیق نشان دهنده این موضوع است که تعداد کمی از این مقالات به یافته ها و اکتشافات بسیار نوین می پردازند و به عبارت دیگر بسیاری از این مقالات یا تکرار شده نتایج پیشین هستند که تنها به روز شده اند و یا کاربرد این مقالات در عمل بسیار سخت بوده و تنها هدف چاپ یک مقاله بوده است.1
    حال سوال این است که چرا با چنین سرگردانی در چاپ و نگارش مقالات مواجه هستیم؟ امروزه هنگامی که یک نویسنده با مشکل مواجه می شود و یا یک ایده در زمینه توسعه علم را در نظر دارد، با تمام توان و با انگیزه بالا اقدام به نگارش مقاله می کند و همانگونه که گفته شد این اقدام بسیار زمان بر بوده و فرسایشی است، در نهایت پس از اینکه پژوهشگر این رنج ها را تحمل کرده و مقاله آماده ارسال به مجله می شود، نویسنده وارد مرحله اصلی چاپ مقاله و هفت خان آن شده است، چرا که در بدترین حالت ممکن است مقاله در مرحله اولیه رد شود، گرچه رد یک مقاله توسط یک مجله به معنای خاتمه حیات آن نیست3 اما هنگامی که بدون دلیل کافی، در مرحله اولیه رد می شود، اولین ضربه را به نویسنده مقاله وارد می کند، آیا مقاله بی ارزش است؟ چرا مقاله رد شده است؟ اشکال کار کجاست؟ این ها سوالاتی هستند که فکر نویسنده را پر می کنند.
    کاش مشکل به همین جا پایان می گرفت، اما مشکل بعدی هنگامی است که سردبیر، مقاله را مورد لطف و عنایت خود قرار داده و آن را شایسته ارسال به مرحله داوری می کند، مشکل فرآیند طولانی مدت و فرسایشی داوری مقالات است که داوران آن را مورد بی مهری خود قرار می دهند.
    بیشتر داوران مجلات علمی، اساتید و مسئولان دانشگاهی بوده و معمولا بسیار گرفتار هستند، اما هنگامی که یک استاد یا یک مسئول خود را به عنوان داور یک مجله معرفی می کند آیا نباید خود را متعهد بداند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، مشکل اینجاست که یک مقاله به روز، با فرآیند طولانی داوری که گاهی به بیش از یک سال می انجامد، قدیمی شده و ارزش آن کاهش می یابد، در این حال کاش آن مقاله پس از یک سال فرآیند داوری به چاپ برسد و کابوس تمام شود.
    اما وای به زمانی که مقاله پس از یک سال رد شود، آن گاه مقاله به مجله دیگری فرستاده می شود و مقاله به دلیل قدیمی بودن هرگز امکان چاپ پیدا نخواهد کرد، در این صورت است که نویسندگان امید خود را برای نگارش مقالات از دست داده و تنها به مقالاتی روی می آورند که پیش تر چاپ شده اند، از این رو به جای تولید علم و حل مشکلات، اقدام به نوشتن مقالاتی خواهند کرد که همانند مقالات چاپ شده نگارش یافته اند و تنها به تغییر زمان آن مبادرت می کنند.
    حال وظیفه مدیر مسئولان و سردبیران مجلات علمی است که تیم تحت رهبری خود را اعم از هیئت تحریره و داوران مجلات، مورد ارزیابی قرار دهند تا وظایف خود را به خوبی انجام داده و در انجام آن کوتاهی نکنند و حتی اگر قرار است یک مقاله رد شود این فرآیند را تسریع بخشند، همچنین مجلات علمی می توانند حوزه های مورد نظری را که در آن زمینه مقالات را به چاپ می رسانند و داورانی متناسب با آن دارند (سرعت بخشیدن به فرایند داوری) را مشخص نمایند و آشکارا بیان کنند که چه نوع مقالاتی و با چه ویژگی هایی به چاپ می رسانند تا از سردرگمی و اتلاف وقت مجله و نویسندگان نیز جلوگیری نمایند.
|
  • Saeed Khodayari, Hamid Khodayari, Ali Mohammad Alizadeh* Pages 223-235
    It was assumed that the loss of cardiomyocytes is irreversible. The main goal is to develop widely available and clinically applicable treatments for heart diseases. The several studies have showed that the use of stem cells can improve complicacies such as cardiovascular diseases. Stem cells have a potential benefit of the self-renewal and cell differentiation into the cell types that can play an important role in the organogenesis and the embryonic development. In a lifetime, the heart muscle has a population of cardiac stem cells (CSCs) in which a dramatically increase after cardiovascular damages. So far, seven types of CSCs have been discovered with the different molecular phenotype and the cell differentiation potential. In this regard, the proliferation and the differentiation increase of CSCs in the cardiac ischemic areas can be a key factor to improve heart complicacies. Paracrine and/or autocrine factors, the extracellular matrix and the genetic mediators including microRNA can control the function of CSCs. It has clearly been understood that the factors mentioned previously have the ability to improve these complicacies. The differentiation, the survival and the self-renewal of CSCs are largely under the control of factors in the heart microenvironment. Several studies showed that the cytokines and the growth factors play the important role in the proliferation and the migration of CSCs. Taking advantage of these factors together CSCs to repair damaged heart can enhance this method efficiency. This review will discuss the different kinds of CSCs, their molecular phenotype and cardiac regeneration potential in order to improve cardiovascular diseases. It seems that CSCs-based therapy is emerging as a novel approach for myocardial repair over conventional cardiovascular therapies. Therefore, understanding the new aspects on the molecular mechanisms and the signaling pathways involving CSCs is critical for the development of the therapeutic strategies in cardiac patients that would be valuable for researchers in both fields of molecular and clinical cardiology.
    Keywords: heart, heart injury, review, stem cell
  • Katayoon Kangarlu Haghighi, Shahrbanoo Oryan, Mohamreza Zarindast *, Mohammad Nasehi Pages 236-245
    Background
    As a psychoactive plant, Cannabis sativa (Marijuana) is widely used throughout the world. Several investigations have indicated that administration of Marijuana affects various cognitive and non-cognitive behaviors. These include anxiety-like behaviors and learning and memory deficit. It has been shown that three main cannabinoid receptors [i.e. CB1, CB2 and CB3 are involved in cannabinoids’ functions. CB1 receptors are abundantly expressed in the central nervous system regions such as hippocampus, amygdala, cerebellum and the cortex. Therefore, the neuropsychological functions of endocannabinoids are thought to be more linked to CB1 receptors. Among other brain regions, CB1 is highly expressed in the amygdala which is an integral component of the limbic circuitry. The amygdala plays a major role in the control of emotional behavior, including conditioned fear and anxiety. In present study we examined the possible roles of basolateral amygdala (BLA) GABAB receptors in arachydonilcyclopropylamide (ACPA)-induced anxiolytic-like effect and aversive memory deficit in adult male mice.
    Methods
    This experimental study was conducted from September 2013 to December 2014 in Institute for Studies in Theoretical Physics and Mathematics, School of Cognitive Sciences, Tehran and Male albino NMRI mice (Pasture Institute, Iran), weighting 27-30 g, were used. Bilateral guide-cannulae were implanted to allow intra BLA microinjection of the drugs. We used Elevated Plus Maze (EPM) to examine memory and anxiety behavior (test-retest protocol). ACPA administrate intra-peritoneal and GABAB agonist and antagonist administrated intra-amygdala.
    Results
    Data showed that pre-test treatment with ACPA induced anxiolytic-like and aversive memory deficit The results revealed that pre-test intra-BLA infusion of baclofen (GABAB receptor agonist) impaired the aversive memory while phaclofen (GABAB receptor antagonist) improved it. Interestingly, pretreatment with a sub-threshold dose of baclofen reversed and potentiated anxiolytic-like effect and aversive memory deficit induced by ACPA, respectively. Conversely, similar effect with sub-threshold dose of phaclofen showed that this drug only restored aversive memory deficit but did not alter anxiolytic-like effect induced by ACPA.
    Conclusion
    Data indicated that BLA GABAB receptors have critical and different roles in anxiolytic-like effect and aversive memory deficit induced by ACPA.
    Keywords: ACPA, amnesia, amygdale, baclofen, GABAB, phaclofen
  • Nastaran Khosravi, Nasrin Khalesi, Samileh Noorbakhsh *, Mazyar Tarkhani Pages 246-251
    Background
    Fungal infections especially Candida species are frequent cause of mortality and morbidity in very low-birth-weight (VLBW) infants receiving intensive care; Candida infections are tissue invasive. This infection increases the risks of adverse neurodevelopmental sequelae. Prevention and treatment of fungal infection is so important in very VLBW infants. The aim of this study was to determine the prophylactic effect of fluconazole in decreasing the mortality and morbidity in VLBW infants (less than 1500gr) admitted in NICU.
    Methods
    This prospective case control study were conducted among 102 Infants (weighing less than 1500gr at birth at born) admitted in NICU department of Ali Asghar University Hospital from 2012 to 2013, Tehran, Iran. Weigh of birth in cases and groups were less than 1500 gr and both were culture negative. Cases received oral fluconazole 3 mg/kg in 3 days in 1st and 2nd weeks, alternate day in 3rd and 4th weeks, daily in 5th and 6th weeks. Control groups had not received fluconazole. Mortality and morbidity and hospital stay were compared between cases and controls groups.
    Results
    We studied 49 very low-birth-weight infants with negative culture as cases (received fluconazole prophylaxis), 46 VLBW infants without fluconazole profilaxy (controls). No significant difference in gestational age (P=0.2), and mean weights (P=0.4) were observed between cases and controls. The mortality rate 8.7% (n=4) in controls (without prophylactic fluconazole) observed vs 2% (n=1) mortality rate in VLBW cases (with prophylactic fluconazole). Although the mortality rate in controls was 4 times higher than cases, but without significant differences (P=0.1). Indeed, mean duration of hospital stay in controls was longer than cases (28.41±9.93 vs 19.85±6.19 days, P=0.00001).
    Conclusion
    Although prophylactic fluconazole in VLBW could decrease the mortality of cases (control the fungal infection) 4 fold in compare with controls (no treatment), it was not significant. The prophylactic effect of fluconazole might decrease the length of hospital stay of VLBW neonates in NICU. Due to limited number of cases and control. For further decision about prophylactic use of fluconazole, prospective RCT studies with larger cases and control would be helpful in future.
    Keywords: fluconazole, intensive care units, very low birth weight
  • Reihaneh Pirjani, Zinat Ghanbari, Mahsa Rezaee, Mahboobeh Shirazi *, Parichehr Pooransari Pages 252-259
    Background
    To examine the association among pelvic girdle pain (PGP), urinary incontinence (UI) and pelvic floor muscle (PFM) function in pregnant women in second and third trimester.
    Methods
    300 pregnant women who admitted for standard pregnancy care were enrolled in the study. Urinary incontinency was measured via the international consultation on incontinence questionnaire short form. Pelvic girdle pain was diagnosed according to existing guidelines. Vaginal examination assessed pelvic muscles contract- relax patterns and muscle strength. The software stata version 13 (Stata Corp., TX, USA) was used for data analysis.
    Results
    Overall 300 women (150 with PGP and 150 without PGP) were included in final analyses. There was not significant differences between the demographic data including, body mass index before pregnancy, maternal age, mode of delivery. Prevalence of urinary incontinence in women with pelvic girdle pain was 41.5 percent (CI 95%: 32.01- 51.48) while the prevalence of urinary incontinence in women without pain was 21.9 percent (CI 95%: 14.99-30.03). Using logistic regression, the relationship between urinary incontinence and pelvic girdle pain was significant. (CI 95%: 1.07-3.31, P=0.02). Multivariate logistic regression analysis was used to evaluate the relationship between PGP and pelvic floor muscle function and results showed that pelvic floor muscle strength in women with PGP was significantly lower than women without PGP. (CI 95%: 0.24-0.68, OR= 0.4, P
    Conclusion
    There was a significant association between pelvic girdle pain and urinary incontinence during the second and third trimesters of pregnancy and also the pelvic floor muscle strength and duration of the contraction of the pelvic floor muscles in women with pelvic girdle pain was significantly lower than those without PGP.
    Keywords: pelvic girdle pain, pregnancy trimesters, urinary incontinence
  • Maryam Akhtari, Mahdi Kamali *, Gholam Reza Javadi, Seyedeh Razieh Hashemi Pages 260-266
    Background
    Human papilloma virus (HPV) is one of the most important factors in cervical cancer. Viral sequences are integrated into the host cell genome. In mild cases the virus causes skin damages, in severe cases it leads to cancer. Like many other cancers, telomerase gene expression was increased in cervical cancer. This enzyme is a reverse transcriptase that contains two common subunits: i) catalytic protein called human telomerase reverse transcriptase (hTERT) and, ii) RNA sequence called hTR. hTERT expression is hardly found in any somatic tissues. Detection of high telomerase activity in human cells, lead to tumor genesis. So hTERT can be used as a diagnostic tool in cancer detection.
    Methods
    This experimental study was carried out from May 2013 to April 2014 in Nanobiotechnology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences in Tehran, Iran. Caski and Hela cancer cell lines were used which contain HPV16 and HPV18 respectively. Cell lines were cultured and total RNA was extracted. Following normalization agent glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase (GADPH), hTERT expression level was determining by real-time PCR method. For each sample, the expression level of hTERT and GAPDH were quantified as copy numbers (per reaction) using the standard curve. Finally, hTERT levels in Hela and Caski cell lines were compared quantitatively by t-test using GraphPad statistic software version 5 (San Diego, CA, USA).
    Results
    According to the charts real-time PCR, hTERT gene expression in Hela and Caski cancer cell lines is significantly different (t=0.0319).
    Conclusion
    All results confirm that hTERT expression levels in Hela and Caski cell lines are significantly different and the level of hTERT expression in the Caski cell line was slightly higher than that of Hela cell line. The significant difference between hTERT mRNA expression levels reported here could be used as a tumor marker for HPV16 and HPV18 in cervical cancer.
    Keywords: cervical, cervix cancer, HPV, telomerase, uterine cervical neoplasms
  • Malihe Hasanzadeh *, Hossein Ayatollahi, Shahnaz Ahmadi, Shahram Rahimi Namaghi Pages 268-273
    Background
    Gestational trophoblastic neoplasia (GTN) consists of a broad spectrum of benign and malignant tumors which are stem in human placental trophoblast. Vitamin D has several biologic rules. Among the effects of vitamin D on cells, we could mention induction of differentiation and apoptosis and also inhibition of proliferation, angiogenesis and metastatic potency. As nutrition plays a pivotal rule in GTN, in this study we compared serum 25-hydroxy-vitamin D [25(OH) vitamin D] in patients with GTN and normal pregnant women.
    Methods
    In this prospective case-control study, 30 GTN patients and 48 normal pregnant women were considered as control group who referred to Qaem University Hospital, Mashhad, Iran, from July 2013 to October 2015 were included. All included persons to the study had no history of chemotherapy or using vitamin D supplements. After filling informed consent forms and recording demographic data, 25(OH) vitamin D serum level were measured in both group by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method.
    Results
    Age in two groups was the same (P=0.565). There was no significant difference in gestational age between two groups (P=0.887). Pathologic diagnosis in 83.33% (25 patients) was complete hydatidiform mole and in 16.67% (5 patients) was partial hydatidiform mole. 25(OH) vitamin D serum level in 73.3% of GTN patients and 2.1% of normal pregnant women was lower than 10 ng/ml and among all participants, only 6.3% of pregnant patients had 25(OH) vitamin D serum level higher than 30 ng/ml. Mean serum level of 25(OH) vitamin D in GTN patients was significantly lower than pregnant women group (9.09±5.46 vs. 20.06±6.37, P=0.000). 25(OH) vitamin D serum level between complete and partial hydatidiform mole groups had no significant difference (P=0.384).
    Conclusion
    Altogether, it was observed that 25(OH) vitamin D serum level is significantly lower in women with GTN than normal pregnant women. Modifying serum levels of vitamin D in molar pregnancy with low level of vitamin D may prevent the development of GTN.
    Keywords: vitamin D, gestational trophoblastic neoplasia, hydatidiform mole
  • Mehrnoosh Ramezani, Mehdi Hedayati, Saeed Hoseini Asl, Meraj Tabatabaei, Mohammad Mazani *, Shirzad Nasiri Pages 274-281
    Background
    Thyroid cancer is the most common endocrine malignancy. Accounting for approximately 1-2% of all cancers. Thyroid cancers have been divided into four main types: papillary, follicular, medullary and anaplastic. The active form of vitamin D (1,25- (OH) 2-vitamin D3) by binding to its receptor, using genomic and non-genomic mechanisms inhibits the proliferative effect of TSH on thyroid cells. Therefore, vitamin D may have a role in regulating of thyroid gland cell proliferation. Many studies have shown anti-cancer effects of vitamin D in cancers. Polymorphisms of Vitamin D receptor can influence the prevalence to various cancers. In the present study, serum level of vitamin D and FokI, BsmI and Tru9I polymorphism of vitamin D receptor was investigated.
    Methods
    This case-control study was performed in the summer of 2015 in Endocrinology and Metabolism Center of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran. Forty medullary thyroid cancer patients and 40 healthy controls were investigated. Genomic DNA of subjects was extracted with saturated salt/proteinase K and polymorphisms of vitamin D receptor gene investigated by polymerase chain reaction-sequencing. Serum level of vitamin D evaluated by ELISA technique. The results were analyzed by SPSS, ver. 20 (Chicago, IL, USA) and GraphPad Prism, ver. 5 (GraphPad, Inc., CA, USA) softwares.
    Results
    Genotypic and allelic abundance of FokI and BsmI polymorphisms between test and control groups have not shown significant different. In Tru9I polymorphism, Tt genotype abundance in test group were 45 percent and in control group were 17.5 percent and t allelic abundance in test group were 25 percent and in control group were 8.7 percent which this different were significant. Average serum level of vitamin D in test group was 23.32 ng/ml and in control group was 18.95 ng/ml which was statistically significant.
    Conclusion
    Unexpectedly, serum levels of vitamin D in test group were higher than control group. Tru9I polymorphism is significantly correlated to medullary thyroid carcinoma prevalence.
    Keywords: case_control studies_polymorphism_thyroid neoplasms_vitamin D_vitamin D receptor
  • Majid Abed Khojasteh, Fereshteh Alsahebfosoul, Mahdi Mahmoudi, Mohammad Bagher Mahmoudi, Shayan Mostafaei, Mazdak Ganjalikhani, Hakemi, Farhad Gharibdoost Pages 282-288
    Background
    Systemic sclerosis (SSc) is an autoimmune rheumatic connective tissue disease. In normal wound healing process, fibroblasts are activated, proliferated and involved in tissue repair, and then removed by apoptosis. In systemic sclerosis, patient’s fibrosis occurs when fibroblasts become resistant to apoptosis and secrete a large amount of collagen and other extracellular matrixes. As the primary causes the disease are very complex and often unknown, it is necessary to consider or target the secondary causes of disease, such as the unresponsiveness of activated fibroblasts to apoptosis as the major factor in the creation and deployment of illness. In this study, we examined the expression levels of two key pro-apoptotic genes, Fas and Apaf-1, which are respectively involved in external and internal pathway of apoptosis.
    Methods
    In a case-control study skin biopsy samples were obtained from 19 patients with diffuse SSc, and 16 healthy controls. Dermal fibroblasts were cultured and total RNA was isolated from cell populations using High Pure RNA Isolation Kit (Roche Applied Science, Mannheim, Germany), followed by cDNA synthesis using RevertAid First Strand cDNA Synthesis Kit (Thermo Fisher Scientific Inc., Massachusetts, USA). Real-time PCR was performed using SYBRGreen gene expression master mix (Takara Shuzo, Co., Ltd, Shiga, Japan) and specific primers for Fas and Apaf-1. Real-time data were analyzed using the (2-ΔCT)×1000 method. Statistical analysis was accomplished by using the SPSS software, v22 (IBM, Armonk, NY, USA). The P value less than 0.05 were recognized as a significant threshold. All data are represented as the mean ± SEM.
    Results
    Our results showed no significant difference in Fas (P=0.8) and Apaf-1 (P=0.17) mRNA expression levels between skin fibroblasts of systemic sclerosis patients and healthy controls.
    Conclusion
    In this study we observed no significant change in Apaf-1 and Fas mRNA levels in systemic sclerosis fibroblasts compared to control group. Hence, Apaf-1 and Fas are not transcriptionally activated in SSc fibroblasts. Further studies need to take place on protein levels and function of these proteins to confirm the mRNA transcription results.
    Keywords: Apaf, 1, case, control studies, Fas, fibroblast, systemic sclerosis
  • Samiramiss Qavam, Mohammad Reza Hafezi Ahmadi, Hamed Tavan *, Monire Yaghobi, Maryam Yaghobi, Abuzar Mehrdadi Pages 289-296
    Background
    Since high plasma level for C-reactive protein (CRP) is a risk factor for cardiovascular disease, thereby decrease in the level of high- sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) in acute coronary syndrome (ACS) patients through anti-inflammatory drugs can reduce mortality and the incidence of heart failure. Accordingly, this research aims to investigate the effect of hs-CRP on ACS patients before and after treatment with astatines.
    Methods
    This cross-sectional and cohort study was performed for the population of 90 patients with acute coronary syndrome (ACS) martyrs at the Mustafa Khomeini University Hospital in the Ilam city, Iran, From July to September, 2014. Blood samples were collected at admission and demographic and clinical symptoms, echocardiography and electrocardiography were recorded. At admission, the questionnaire including demographic information and medical history of patients was filled by the researchers and echocardiography and physical examination was carried out by cardiologist. The obtained data are further explored and analyzed via SPSS software, ver. 19 (Chicago, IL, USA).
    Results
    The sample under study was 52.2% and 48.8% men and women, respectively. Phi correlation coefficient of 73% and positive Cramer's V of 0.879 was observed between re-admission and arrhythmia admission for the group received 40 mg atorvastatin. It means that we have more re-admission when arrhythmia increases. Only 4% correlation coefficient and very low positive Cramer's V of 0.293 was seen for the group who receive 80 mg atorvastatin. It indicates that no significant correlation exists between eject fraction of admission and re-admission (P=0.18). The results showed that hs-CRP of the group that received 80 mg atorvastatin was 0.179 which is lower than 0.37 for the group who received 40 mg atorvastatin.
    Conclusion
    By increasing the astatine dose, the amount of hs-CRP and consequently the risk of subsequent cardiovascular events were reduced. Hence, high starting dose of atorvastatin at preliminary stages of hospitalizing can reduce re-admission and cardiovascular consequents.
    Keywords: acute coronary syndrome, atorvastatin, C, reactive protein
  • Seyed Mostafa Ghavami, Ramin Abedinzadeh, Fakhrosadat Sajjadian* Pages 297-302
    Background
    The primary manifestation of cardiac tumors in embryonic period is a very rare condition. Cardiac rhabdomyomas most frequently arise in the ventricular myocardium, they may also occur in the atria and the epicardial surface. In spite of its benign nature, the critical location of the tumor inside the heart can lead to lethal arrhythmias and chamber obstruction. Multiple rhabdomyomas are strongly associated with tuberous sclerosis which is associated with mental retardation and epilepsy of variable severity. Ultrasonography as a part of routine prenatal screening, is the best method for the diagnosis of cardiac rhabdomyomas. In the review of articles published in Iran, fetal cardiac rhabdomyoma was not reported.
    Case Presentation
    We report a case of cardiac rhabdomyoma on a 24-year-old gravid 1, referred to Day Medical Imaging Center for routine evaluation of fetal abnormalities at 31 weeks of her gestational age. Ultrasonographic examination displayed a homogenous echogenic mass (13×9mm), originating from the left ventricle of the fetal heart. It was a normal pregnancy without any specific complications. Other organs of the fetus were found normal and no cardiac abnormalities were appeared. No Pericardial fluid effusion was found. The parents did not have consanguineous marriage. They did not also have any specific disease such as tuberous sclerosis.
    Conclusion
    The clinical features of cardiac rhabdomyomas vary widely, depending on the location, size, and number of tumors in the heart. Although cardiac rhabdomyoma is a benign tumor in many affected fetuses, an early prenatal diagnosis of the tumor is of great significance in making efficient planning and providing adequate follow up visits of the patients and the complications such as, heart failure and outlet obstruction of cardiac chambers.
    Keywords: cardiac tumor, fetus, rhabdomyoma, ultrasonography