فهرست مطالب

آموزش پزشکی - سال چهارم شماره 2 (بهار و تابستان 1395)

نشریه آموزش پزشکی
سال چهارم شماره 2 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهنام محمدی * صفحات 7-12
    سابقه و هدف
    تحقیق در مورد میزان به کارگیری معیارهای تدریس اثربخش در دانشگاه، بیش از هر چیز در یافتن کمبودها و جبران نواقص آموزشی موثر است؛ چرا که این امر تصویری نسبتا جامع از کیفیت آموزشی دانشگاه ارائه می دهد و منجر به تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف موجود در کیفیت تدریس استادان خواهد شد. این پژوهش با هدف تعیین ویژگی های تدریس اثربخش از نظر دانشجویان بهداشت حرفه ای انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت توصیفی-مقطعی بر روی92 نفر از دانشجویان رشته بهداشت حرفه ای با روش نمونه گیری سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای شامل مهم ترین شاخص های تدریس اثربخش در چهار حیطه دانش پژوهی، روش تدریس، قدرت ایجاد ارتباط و شخصیت فردی بود. داده های
    جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که از نظر دانشجویان عوامل موثر بر اثربخشی تدریس اساتید، به ترتیب اولویت در حیطه خصوصیات فردی، شیوایی و سادگی کلام (64 درصد)، در حیطه روش تدریس، برقراری ارتباط بین درس و شغل آینده دانشجو (56 درصد، در حیطه دانش پژوهی، تسلط بر موضوع (61 درصد)، و در حیطه قدرت ارتباط با دانشجو، ارتباط دوستانه و صمیمی با دانشجو (48 درصد) می باشند.
    نتیجه گیری
    بیان شیوا سادگی کلام از نظر دانشجویان مورد بررسی بیشترین تاثیر را در اثربخشی تدریس دارد که می توان با توجه بیشتر به آن در کنار سایر حیطه ها مانند دانش پژوهی، ارتباط خوب با دانشجو و روش های تدریس مناسب به اثربخشی تدریس و در نهایت ارتقای کیفیت آموزش دست یافت.
    کلیدواژگان: اثربخشی، تدریس، دانشجو، بهداشت حرفه ای
  • مریم سیدمجیدی، سیدعلی سیدمجیدی، آرزو ریانی *، فاطمه گیلچینی، همت قلی نیا، علی بیژنی صفحات 13-19
    سابقه و هدف
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی با استفاده از نظرات 111 نفر دانشجویان بالینی دانشکده دندانپزشکی بابل که حداقل یک نیمسال تحصیلی را گذرانده بودند و با فرایند ارزشیابی استاد آشنا بودند، انجام شد. پرسشنامه ای روا و پایا شامل 37 سوال راجع به تاثیرخصوصیت فردی، علمی و حرفه ای اساتید به صورت بسیار زیاد، زیاد، متوسط، کم و بسیار کم در برقراری ارتباط ایشان با دانشجویان تنظیم شد که پس از تکمیل توسط دانشجویان جهت تحلیل داده ها از شاخص های میانگین و انحراف معیار و آزمون های آماری در سطح معناداری 5 درصد استفاده گردید.
    مواد و روش ها
    مهم ترین عوامل موثر در برقراری ارتباط بین دانشجو و استاد از دیدگاه دانشجویان بالینی، صبر و حوصله استاد، حفظ حرمت و احترام به دانشجو توسط استاد و تسلط استاد بر مفاهیم علمی و مطالب درسی بود. از طرفی دیگر جنسیت استاد، ارائه طرح درس و طرح دوره به دانشجویان و مرتبه علمی استاد از ویژگی هایی بودند که دانشجویان کم ترین اهمیت را برای آن قائل بودند.
    یافته ها
    با توجه به یافته ها لازم است که اساتید صبر وحوصله و حفظ حرمت و احترام به دانشجو و تسلط بر مفاهیم علمی را سرلوحه کار خود قرار دهند و لازم است دانشگاه ها پس از پذیرش و قبل از شروع کار، اساتید را در کارگاه های آموزشی که چگونگی ارتباط با مخاطب و نحوه سازماندهی و تنظیم درس و روش های تدریس را آموزش می دهد، شرکت داده تا با افزایش کیفیت آموزشی احساس رضایت دانشجو را فراهم کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و نقش واضح و مشخص وضعیت تحصیلی دوران دبیرستان و معدل پیش دانشگاهی در روند تحصیلی دانشجویان و با در نظر گرفتن اینکه دانشجویان گروه پزشکی عهده دار مسئولیت سنگین سلامت جامعه هستند بهتر است برنامه ریزی های آینده در جهت ایجاد تغییرات اساسی در معیارهای ورودی دانشجویان و لحاظ کردن موارد تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: دانشجو، استاد، خصوصیت فردی، خصوصیات حرفه ای
  • ندا مسلمی، رایکا جمالی * صفحات 20-26
    سابقه و هدف
    روش مصاحبه انگیزشی(Motivational Interviewing) که اخیرا در مباحث آموزش بهداشت دهان مورد توجه قرار گرفته است، یک تکنیک غیر تدافعی به منظور تسریع در تغییر رفتار بهداشتی می باشد. هدف کلی این مطالعه بررسی تاثیر آموزش مهارت مصاحبه انگیزشی به دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر شاخص های بهداشتی دهان در بیماران مراجعه کننده به بخش پریودانتیکس بوده است.
    مواد و روش ها
    این فرایند آموزشی بر روی 12 دانشجوی دندانپزشکی در گروه پریودانتیکس دانشکده دندانپزشکی تهران انجام شد. ابتدا یک کارگاه یک روزه به همراه یک جزوه آموزشی جهت آشنایی دانشجویان دندانپزشکی با اهمیت بهداشت دهان در بیماران و روش های مختلف انجام بهداشت دهان برگزار شد. این جزوه آموزشی برگرفته از بخش «مصاحبه انگیزشی» از چاپ پنجم کتاب Clinical Periodontology and Implant Dentistry بوده است. سپس برای دانشجویان یک کارگاه 2 ساعته جهت آموزش مصاحبه انگیزشی به روش role playing گذاشته شد. به این صورت که دانشجویان به گروه های سه تایی تقسیم شدند. در هر گروه یک دانشجو نقش بیمار، دانشجوی دوم نقش دندانپزشک، و دانشجوی سوم نقش observer را بر عهده گرفت واین نقش در بین این دانشجویان می چرخید. ابتدا به هر گروه سه سناریو در مورد شرایط سه بیمار فرضی ارائه شده و از هر دانشجو خواسته شد تا نقش یکی از بیماران را اجرا کند. سپس از دانشجویان درخواست شد تا در پروسه درمان بیماران خود «آموزش بهداشت دهان» را بر اساس روش مصاحبه انگیزشی یا روش متداول انجام دهند. به دانشجویی که نقش observer را داشت یک چک لیست داده شد تا مهارت دانشجوی دیگر را در اجرای تکنیک «مصاحبه انگیزشی» ارزیابی کند. شاخص رعایت بهداشت دهان ( plaque index O’Leary) در آغاز هر جلسه درمانی، دو هفته و دو ماه پس از آموزش در پرونده بیماران مراجعه کننده به بخش پریودانتیکس ثبت شد. به این ترتیب تغییرات این شاخص که نشانگر میزان همکاری بیمار در رعایت بهداشت دهان است مورد ارزیابی قرار داده شد.
    یافته ها
    میزان تغییر پلاک ایندکس در ابتدا در مقایسه با 2 هفته پس از فرایند آموزشی در گروه مصاحبه انگیزشی (51/33±9/75) نسبت به گروه شاهد (29/33±11/75) از لحاظ آماری معنادار بود (0/006=P value). همچنین میزان تغییر پلاک ایندکس در ابتدا در مقایسه با 2 ماه پس از فرایند آموزشی در گروه مصاحبه انگیزشی (49/16±9/92) نسبت به گروه شاهد (22/50±7/09) از لحاظ آماری معنادار بود (0/001>P value).
    نتیجه گیری
    آموزش این تکنیک به دانشجویان دندانپزشکی در مقایسه با روش متداول آموزش بهداشت منجر به بهبود قابل توجه شاخص بهداشت دهان، افزایش همکاری بیماران جهت مراجعه در جلسات پیگیری، و بقاء نتایج درمان پریودنتال پس از 2 ماه شده است. با توجه به نامناسب بودن بهداشت دهان در بسیاری از بیماران پریودنتال در ایران (که خود مهمترین عامل در بروز بیماری پریودنتال است)، می توان با آموزش این تکنیک به دانشجویان دندانپزشکی در ارتقاء سطح بهداشت دهان در جامعه موثر بود و با پیشگیری از بروز این بیماری از بسیاری از هزینه های درمانی در جامعه کاست.
    کلیدواژگان: مهارت مصاحبه انگیزشی، دانشجویان دندانپزشکی، بهداشت دهان
  • نسرین نوابی *، مریم قائمی امیری، مهری جهانشاهی، کلثوم حلاجیان صفحات 27-33
    سابقه و هدف
    آموزش به بیمار یکی از اساسی ترین نقش های پرستاری است. آموزش به بیمار در امر پیشگیری، درمان، ارتقاء سطح سلامتی بیماران و کاهش بودجه ها تاثیر بسزایی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش، آگاهی، عملکرد پرستاران بالینی در زمینه آموزش به بیمار انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی و توصیفی، تحلیلی است. 199 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان های امام سجاد (ع) رامسر و شهید رجایی تنکابن با روش نمونه گیری تصادفی در سال 1391 صورت گرفته است. شیوه تعیین تعداد نمونه (نفر199) با توجه به تعداد کل جامعه تحقیق (پرستار411) و سطح خطای 0/5% با کاربرد فرمول کوکران و جدول مورگان بود. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه خود ساخته در 4 قسمت استفاده شد. به ترتیب در قسمت اول، دوم، سوم، چهارم سنجش دموگرافیک نمونه ها، با کاربرد 16 گویه نگرش، با 12 سوال آگاهی و 12 سوال عملکرد نمونه ها بررسی گردید. جهت تایید اعتبار علمی و عملی ابزار فوق با نظر سنجی از اعضاء هیات علمی پرستاری و کاربرد محاسبه وزن کلی گویه ها، میانگین وزنی و آزمون آماری کای دو نتایج بدست آمد. SPSS پس ازجمع آوری داده ها با کاربرد نرم افزار اقدام شد.
    یافته ها
    5/4% از نمونه ها مرد و 94/6% زن بوده اند. 95% از نمونه ها نگرش مثبت به آموزش به بیمار داشتند. سطح آگاهی عالی از آموزش به بیمار را 55% نمونه ها کسب کردند. سطح عملکرد عالی را 21% از نمونه ها کسب کردند. بین آگاهی از آموزش به بیمار و مدرک نیز رابطه معنی دار یافت شد.
    نتیجه گیری
    افراد جامعه به ما داراندگان حرف پیراپزشکی و پزشکی اعتماد کرده و گران بهاترین هدیه خداوند به آنان یعنی زندگی را به دست ما می سپارند. آموزش نیز مهمترین ابزار در دستان این پرسنل است، که به منظور ارتقاء توانایی بیماران در مراقبت از خود به کار میرود. لذا اهمییت ایجاد، ارتقاء و حفظ نگرش مثبت و توانایی در اجرای عالی آموزش به بیمار که یکی از نقشهای بسیار مهم پرستاری است، شفاف تر میگردد.
    کلیدواژگان: نگرش، آگاهی، عملکرد، پرستاران، آموزش به بیمار
  • ارسلان قربان پور، قدمعلی طالبی، محمد تقی پور * صفحات 34-39
    سابقه و هدف
    در حیطه آموزش، همواره شناخت عواملی که منجر به پیشرفت تحصیلی و یا افت تحصیلی دانشجویان می گردد، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. در پاره ای از مطالعات بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی ارتباط مستقیمی بدست آمده ولی بعضی از صاحب نظران رابطه مستقیم این دو را مورد تردید قرار داده اند. این پ‍‍‍‍ژوهش با هدف تعیین رابطه بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات همبستگی بود. دانشجویان مقطع کارشناسی فیزیوتراپی از سال 1387 تا 1389 در این مطالعه شرکت داشتند. حجم نمونه ها 52 نفر در نظر گرفته شد که 40 نفر از آنان نسبت به شرکت در مطالعه رضایت داشته و پرسشنامه را با صداقت تکمیل نمودند. پرسشنامه حاوی دو بخش اطلاعات دموگرافی و آزمون معتبر 58 گزینه ای کوپر اسمیت بود. عزت نفس دانشجویان با این آزمون اندازه گیری و رابطه آن با معدل و سایر اطلاعات دموگرافیک بررسی گردید. داده ها با آزمون های پیرسون و تی _تست با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین عزت نفس دانشجویان 6/34±34/10 و میانگین معدل آنها 1/05±16/86 بدست آمد. از طریق آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معناداری بین نمره نهایی عزت نفس و معدل (P=0.255) دانشجویان وجود نداشت. اختلاف متوسط عزت نفس بین دانشجویان پسر(5/39±32/00) و دختر (6/62±36/42) با P=0.028 معنادار بود. بین میانگین عزت نفس با وضعیت تاهل ارتباط معناداری(P=0.020) وجود داشت؛ به گونه ای که میانگین عزت نفس متاهلین 1/41±41/00 و مجردین 6/21±33/33 بود. همچنین ارتباط معناداری بین سطح تحصیلات پدر و مادر و رتبه ورودی و سن و عزت نفس مشاهده نشد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    در یک جمع بندی کلی میتوان گفت که اگر چه دانشجویان دارای عزت نفس بالایی می باشند اما این عزت نفس ارتباط زیادی با پیشرفت تحصیلی ندارد. همچنین عزت نفس مستقل از وضعیت تحصیلات پدر و مادر می باشد. جالب تر اینکه عزت نفس بین دختران و افراد متاهل بیشتر از پسران و افراد مجرد است.
    کلیدواژگان: عزت نفس، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان فیزیوتراپی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
  • آرزو وهابی، احمد وهابی *، بشری وهابی، مهناز صیادی، دائم روشنی صفحات 40-46
    سابقه و هدف
    اعتقاد به افزایش اثربخشی مراقبت از بیمار از طریق مشارکت و کار تیمی منجر به تاکید ویژه بر لزوم آماده کردن تمامی دانشجویان حرفه های گروه پزشکی از طریق یادگیری بین حرفه ای شده است. این مطالعه با هدف تعیین آمادگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای آموزش بین حرفه ای و عوامل مرتبط با آن، اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی بود. جامعه مورد مطالعه دانشجویان دانشکده های پزشکی، بهداشت، پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند که از بین آنها 700 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مطالعه پرسشنامه ای دو بخشی مطالعه یمانی و همکاران شامل مشخصات جمعیت شناسی و 19 سئوال در مورد آموزش بین حرفه ای بود. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی دیدگاه دانشجویان مورد بررسی برابر با 9/94±70/84 بود. بیشترین نمره میانگین در بین گویه های مورد بررسی، مربوط به گویه «یادگیری اشتراکی قبل از فراغت از تحصیل به من کمک می کند تا بهتر به کار تیمی بپردازم» بود و کمترین نمره میانگین کسب شده مربوط به گویه «مهارت من در حل مسائل بالینی فقط از طریق همراهی با فراگیران هم رشته خودم ارتقا می یابد» بود. بین دیدگاه دانشجویان کارشناسی و دانشجویان بالاتر از کارشناسی، تفاوت وجود داشت و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0/03=p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه بیانگر آن است که آموزش بین حرفه ای از دیدگاه دانشجویان این دانشگاه دارای اهمیت زیادی است و ویژگی های جمعیت شناسی در این مورد دخالت چندانی ندارند.
    کلیدواژگان: آموزش بین حرفه ای، دانشجو، دیدگاه، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
  • حامد رضاخانی مقدم، عبدالله درگاهی *، علی عزیزی، فرهاد امیریان، سمیه صحرایی صفحات 46-52
    سابقه و هدف
    شناخت عوامل موثر بر نگرش دانشجویان بهداشت محیط از جمله ضرورت هایی است که می تواند در تدوین مقررات، فراهم نمودن امکانات مناسب، برنامه ریزی موفق برای تربیت نیروهای بهداشتی حاذق و توانمند و ایجاد محیطی پرشور در دانشکده موثر باشد. لذا هدف از این پژوهش، بررسی نگرش دانشجویان رشته بهداشت محیط و حرفه ای نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 100 نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت مشغول به تحصیل در نیمسال اول سال تحصیلی 94-1393 در دو رشته بهداشت محیط و حرفه ای به طور سرشماری انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دانشگاه مینه سوتای آمریکا، حاوی 17 سوال با مقیاس طیفی لیکرت بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره نگرش به آینده شغلی، در دانشجویان رشته بهداشت محیط، 9/86±52/5 و در دانشجویان رشته بهداشت حرفه ای، 8/1±52/8 می باشد. نمره نگرش نسبت به آینده شغلی دانشجویان مورد مطالعه از میانگین نمره قابل قبول(51) بیشتر می باشد و همچنین حداقل و حداکثر نمره نگرش، در دانشجویان بهداشت محیط به ترتیب 26 و 71 و در دانشجویان بهداشت حرفه ای به ترتیب 41 و 70 می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود نگرش مثبتی داشتند. تعدیل ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته بهداشت محیط و حرفه ای، توزیع مناسب نیروی انسانی، آشنایی کاملتر دانش آموزان با رشته های تحصیلی دانشگاهی قبل از شرکت در آزمون سراسری و ارایه مشاوره و حمایت از دانشجویان در توجیه رشته تحصیلی و آینده شغلی می تواند در بهبود نگرش آنها مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: نگرش دانشجویان، بهداشت محیط و حرفه ای، رشته تحصیلی و آینده شغلی، اردبیل
|
  • Behnam Mohammadi* Pages 7-12
    Background And Objective
    Research on the use of standards for effective teaching at the University is effective more than anything to find deficiencies and compensate for the short comings of the training, because it is a fairly comprehensive picture of the quality of educational offers which led to strengthening of the strengths and eliminate weaknesses in the quality of professors teaching. This study was carried out of to determine the characteristics of effective teaching from the perspective of occupational students.
    Methods
    This descriptive- cross sectional study was conducted on 92 students of Occupational health students. For gathering data questionnaire including the most effective teaching indicators in four areas of scholarships, teaching method, communication ability and personal character was used. The collected data were analyzed by using SPSS (ver.20) and multivariable analysis of variance (MANOVA).
    FINDINGS: The results base on students viewpoints showed that factors influencing the effectiveness of teaching are: eloquent expression of basic characteristics of area (64%), Its contact between the school and the student's career in teaching methodology (56%), Mastery of the subject in the fields of research (61%), in the field of strength relationship with student, friendly relationship with student (48%) respectively.
    Conclusion
    From the perspective of students, eloquent expression has the greatest impact on teaching effectiveness, so by concentrating more as well as using appropriate teaching methods, strengthening personal character and scholarship it is possible to achieve teaching effectiveness and improve quality of education.
    Keywords: Effectiveness, Teaching, Occupational health students
  • Maryam Seyedmajidi, Seyyed Ali Seyedmajidi, Arezoo Rayyani *, Fatemeh Gilchini, Hemmat Gholinia, Ali Bijani Pages 13-19
    Background And Objective
    Effective teaching depends on the proper use of communicative skills so that the best teaching situation and issue become uninteresting in the case of professor’s inability in establishing desirable communication. Therefore, effective factors in the relationship between the professor and the student to improve teaching process are extremely important. This study was conducted at investigating the effective factors in the relationship between the professor and the student from the perspective of clinical students in Babol dental school.
    Methods
    This descriptive-sectional study was conducted by using 111 clinical students’ opinions at Babol dental school, the students who had passed at least a semester and were familiar with their professor’s assessment process. A valid and reliable questionnaire including 37 questions concerning professors’ personal, scientific and professional effects on their relationship with students was prepared and be very high, high, medium, low, very low. After completing the questionnaire by the students, the indices of mean, standard deviation and statistical tests at 5% significant level were used for data analysis.
    FINDINGS: The most important effective factors in the relationship between the professor and the student from clinical students’ opinions were professors’ patience, respect for students by professors and professors’ mastery on scientific concepts and materials. On the other hand, professors’ gender, presentation of curriculum to students and professors’ scientific degree were of the lowest importance for the students.
    Conclusion
    According to the results, professors should give patience, respect for students and professors’ mastery on scientific concepts and materials on their agenda. Moreover, it is necessary that universities, after admission and before their work will participate professors in educational workshops to teach how to communicate with the audience, how to organize materials and teaching methods in order to get students’ satisfaction by increasing educational quality.
    Keywords: Student, Professor, Personal Characteristics, Professional Characteristics
  • Neda Moslemi, Rayka Jamali * Pages 20-26
    Background And Objective
    Motivational interviewing (MI) has recently come to interest in the field of oral hygiene. It is a non-defense technique that aims at facilitation of attitude change. The purpose of this study was to define the effect of MI training on dental students of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) on oral health index of referring patients.
    Methods
    This study was performed on12 dental students in periodontics department in TUMS. First a workshop was carried out for oral health education. Then the method of MI training by role play model was conducted in a complementary workshop. The students were divided in 3 groups. The first student played the role of patient and the second played the role of dentist, and the third one played the role of referee. The students were asked to role play the scenarios of 3 different patients. After the completion of MI training program, they trained their patients with regard to oral hygiene according to MI or conventional method. O’Leary plaque index of referred patients were registered at baseline, 2 weeks, and 2 months after intervention by students to define the effect of MI training or conventional method on patients’ oral health index.
    FINDINGS: The plaque index changes from baseline to two weeks after training in MI group (51.33±9.79) was significantly different from control group (29.33±11.75) (Pvalue=0.006). Also the plaque index changes from baseline to two months after training in MI group (49.16±9.92) was significantly different from control group (22.50±7.09) (Pvalue
    Conclusion
    Application of MI resulted in more improvement of oral health indices, adherent to follow up visits, and sustained effect of treatment comparing with the conventional training. Considering the inappropriate oral hygiene in periodontal patients (that is an important cause of periodontitis) training of oral hygiene to dental students via this method might decrease the incidence of periodontal disease and medical expenses.
    Keywords: Motivational interviewing skills, Dental students, Oral Health
  • Nasrin Navabi *, Maryam Ghaemi Amiri, Mehri Jahanshahi, Kolsum Hallajian Pages 27-33
    Background And Objective
    Patient education is one of the most basic nursing roles. Patient education has a considerable impact on the prevention, treatment, improving the health of patients and reduction of budget. This research has been done in order to determined attitude, knowledge and function of clinical nurses about patient education.
    Methods
    This research is a cross-sectional study. Research society was clinical nurses working in Ramsar‘s Imam Sajjad and Tonekabon’s Shahid Rajaii hospitals.199 Nurses who are working in different wards of these hospitals were taken as samples by random sampling in 2012. Number of samples (n=199) were determined according to number of the research community (411 nurses) and 0/5% error level using Morgan Table and Cochran formula. In order to collect the data a 4-part self-made questioner was used. First part was sample demographic survey, second part was 18 phrases in form of Licret in order to determined attitude and the third part was designing 12 question in order to evaluate knowledge and12 questions for function of clinical nurses in fourth part. The authority of the questionnaire was confirmed by asking science committee and using weighted average. After collecting data with application software Chi-square test results were obtained.
    FINDINGS: 5.4 % of research samples were men, and 94.6% were women. A meaningful relation was obtained between attitudes, patient education role acceptance and work background. The excellent knowledge level of 55% of samples was in good level. 21% of the samples were achieved a higher performance level. A significant relationship between the patient education and qualification was found.
    Conclusion
    People in our society trust in doctors and entrust their lives in their hands. Education is also the most important tool in their hand which is used in order to increase patient ability in taking care of themselves. So, it becomes clear that increasing and keeping positive attitude and the ability in executing patient education is one of the most important roles of nursing.
    Keywords: Attitude, Knowledge, Performance, Nurse, Patient education
  • Arsalan Ghourbanpour, Ghadamali Talebi, Mohammad Taghipour* Pages 34-39
    Background And Objective
    Indentifying the factors affecting on educational progress and or academic degradation is very impotent in education fields. Some researchers have been reported a direct relation between the self-esteem and educational progress, while another authors have doubted such direct relation. This study was aimed to determining the relationship between self-esteem and educational progress in physiotherapy students at Babol University of medical sciences.
    Methods
    In this correlation study, initially 52 physiotherapy students, undergraduate level, interred; but finally 45 subjects completed the questionnaire with the consent and consciously. The questionnaire included two parts: demographic information’s and cooper-smith valid test with 58 questions. The cooper-smith questionnair was used to measuring the student’s self-esteem. Also, the correlation between self-esteem and average score and other demographic data was surveyed. Data analyzed using pearson's test and t-test via SPSS.
    FINDINGS: The mean of student’s self-esteem and their average score determined 34.10±6.34 and 16.866±1.059 respectively. There was not a significant correlation between the student’s self-esteem and average score (p=0.255). The mean of student’s self-esteem was significantly lower in boy students (32.00±5.394) with respect to girl students (36.42±6.628) (p=0.028). A significant correlation was found between student’s self-esteem and marital status (p=0.020); the mean of self-esteem in married students and unmarried students were 41.00±1.414 and 33.33±6.211. Additionally, there was not found any significant correlation between Paternal education level and student’s iterance rank and between age and self-esteem (p>0.05).
    Conclusion
    The student’s self-esteem is a Complex issue and somewhat independent of educational progress and Paternal education level. Interestingly, self-esteem was higher in girl's students and married individuals with respect to boy's students and unmarried individuals respectively.
    Keywords: Self, esteem, educational progress, physiotherapy students, Babol University of medical sciences
  • Arezoo Vahabi, Ahmad Vahabi *, Boshra Vahabi, Mahnaz Sayyadi, Daem Roshani Pages 40-46
    Background And Objective
    Believing in increasing the effectiveness of patient care through collaboration and team work has led to special emphasis on the need to prepare all students of professional medical group through inter- professional learning. This study was carried out to determine readiness in the students of Kurdistan University of medical sciences for inter professional education and related factors.
    Methods
    This study was cross-sectional. The studied population was students of Kurdistan University of Medical Sciences that 700 persons of them were selected and studied. A two-part questionnaire including demographics characteristics and 19 questions about inter professional education was used. The data were analyzed by using SPSS 20.
    FINDINGS: The mean overall score of the student's viewpoint was 70.84±9.94. The highest mean score among the surveyed items, was related to the item of "Common learning before graduation helps me to better focus on the team work" and the lowest mean score was related to the item of "my skills in solving clinical problems enhance only through along with my classmates". There was a difference between the viewpoint of undergraduate and graduate students and this difference was statistically significant (p=0.03).
    Conclusion
    The results of the present study revealed that inter- professional education is very important and demographic characteristics have little involvement.
    Keywords: Inter, professional education, Student, Viewpoint, Kurdistan University of Medical Sciences
  • Hamed Reza Khani Moghadam, Abdollah Dargahi *, Ali Azizi, Farhad Amirian, Somayyeh Sahraee Pages 46-52
    Background And Objective
    Detection of the factors that influence environmental health student's attitudes could help us to set regulations, providing adequate facilities, training qualified and competent health workers and is effective to create a passionate environment in the College. The aim of this study was to evaluate the attitude of environmental health and occupational health students towards their education and career in Ardabil University of medical sciences.
    Methods
    In this cross-sectional study, 100 students were selected among environmental health and occupational health students enrolled in the first semester of the 2014-15. The Data were collected by using the questionnaire of University of Minnesota containing 17 questions with Likert scale. The Data were analyzed by using SPSS-16 software.
    FINDINGS: The mean score of attitude towards future career in environmental health and occupational hygiene students was 52.5±9.86 and 52.8±8.1, respectively. The mean score of attitude towards future career in studied students was higher than that of the acceptable score. Moreover, minimum and maximum scores of the attitude in environmental heath students were 26 and 71, respectively, and these values for occupational hygiene students were 41 and 70, respectively.
    Conclusion
    According to the results, students had a positive attitude towards their education and future career. Adjusted number of students accepted in the field of environmental health and occupational health, proper distribution of human resources, helping students to know more about academic disciplines before the entrance exam of universities and provide consultation and supporting them to clarify their education and job prospects can improve their attitudes.
    Keywords: Attitude, Environmental health, occupational health students, Field of Study, Future career, Ardabil