فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناختی
پیاپی 44 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود کوثری، مصطفی احمدزاده صفحات 9-47
    مقاله ی پیش رو از رساله ای استخراج شده است که به مسئله ی بازنمایی کردها در سفرنامه های غربی و شناسایی ابزارهای رتوریکی مورد استفاده ی متون مذکور در برساختن متنی تفاوت فرهنگی معطوف بوده است. در رابطه با مسئله ی مورد مطالعه، مهم ترین سوالات مطروحه عبارت بودند از: 1. کردها چگونه (با استفاده از کدام یک از ابزارهای رتوریکی) در سفرنامه های غربی بازنمایی (و برساخته) شده اند؟ 2. آیا بازنمایی های مذکور یک دست هستند یا دوگانه[1]؟ ابزارهای رتوریکی مورد استفاده ی این متون سفرنامه ای متعدد هستند و در مقاله ی حاضر تنها به رصد نحوه ی کاربست یکی از این استراتژی ها، استراتژی زیبایی شناسانه کردن، در متون سفرنامه های غربی اکتفا شده است. لذا پرسش محوری مقاله ی حاضر این است: کیفیت و اشکال کاربست استراتژی رتوریکی «زیبایی شناسانه کردن» در سفرنامه های غربی دوره های مختلف به چه ترتیب است؟ آیا در سفرنامه های متاخر شاهد تداوم کاربست این استراتژی هستیم؟ چهارچوب تحلیلی- نظری این کار بر پایه ی بصیرت های اخذشده از مطالعات پسااستعماری، به ویژه آرای ادوارد سعید، دیوید سپر، مری پرات و استوارت هال تدوین شده است که مبنای بسیاری از مطالعات معطوف به خوانش متنی برخوردهای بین فرهنگی بوده است. روش شناسی مورد استفاده در این کار تحلیل رتوریک است که به ویژه باتوجه به روایی و داستانی بودن مواد مورد تحلیل (سفرنامه ها) روش متنی درخوری محسوب می شود. در این راستا متون به دو دسته ی متون دوره ی اول یا استعمار و دوره ی متاخر یا مدرن تقسیم شدند. یافته های ما نشان می دهد که استراتژی زیبایی شناسانه کردن هم در متون دوره ی متقدم (دوره ی استعمار) به وفور و در اشکال مختلف به کار رفته است و هم شاهد تداوم کاربست این استراتژی در متون دوره ی متاخر (دوره ی پسااستعمار) هستیم. لذا کاربست استراتژی های گفتمان امپراتوری در متون تولیدشده در دوره ی پس از استعمار نیز کماکان تداوم دارد.
    [1] Ambivalent
    کلیدواژگان: سفرنامه های غربی، کردها، بازنمایی، تحلیل رتوریک، زیبایی شناسانه کردن، دیگری سازی
  • جلیل کریمی صفحات 49-62
    این یادداشت تحلیلی انتقادی درباره ی مقولات مرتبط با آموزش و پرورش، از جمله فرهنگ، فرآیند یادگیری، نظام تعلیم و تربیت است و در آن به مسائل و مشکلات پدیدآمده به دلیل غلبه ی «گفتمان موفقیت» پرداخته شده است. چشم انداز اصلی آن است که این گفتمان که درنهایت منجر به تکوین شرایط و تشکیلاتی به نام «صنعت آموزش» شده است، بر کلیت نظام تعلیم و تربیت در سطوح مختلف، از مهدکودک تا دانشگاه، سیطره دارد و آن را از مسیر اصلی هدف گذاری شده منحرف کرده است. درکنار این محور اصلی به نسبت های بین نظام آموزش وپرورش و ساختارها و نهادهای کلان تر اجتماعی نیز اشاراتی شده است. براساس این تحلیل ها نسبت نامطلوبی بین کاستی ها و معایب هر دو مقوله وجود دارد که به دلیل چیرگی گفتمان نام برده، از جانب متفکران رسمی و غیررسمی، نادیده گرفته می شود.
    کلیدواژگان: آموزش وپرورش، امتحان، صنعت آموزش، صنعت فرهنگ، فرهنگ، معلم، موفقیت
  • سیاوش قلی پور، علی کاظمی، مصطفی رضایی صفحات 63-87
    این مقاله تلاش می کند فرآیند ظهور سکونت گاه های غیررسمی را در کرمانشاه مطالعه کند. رویکرد نظری مقاله مبتنی بر آرای میشل دوسرتو است. وی نقش کنش های روزمره را در ساخت شهرها برجسته می سازد و معتقد است افراد عادی خلاق و معناساز هستند. آن ها مکان های شهری را به فضاهای زیسته تبدیل می کنند. داده ها از طریق تکنیک های بررسی اسناد، مشاهده و مصاحبه گردآوری شده اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که «برنامه ی اصلاحات ارضی» سبب شد روستاییان دشت های اطراف کرمانشاه به این شهر مهاجرت کنند و سالانه به طور متوسط (از 1345 تا 1355) ده هزار نفر به جمعیت آن بیفزایند؛ درحالی که شهر به لحاظ اقتصادی ظرفیت پذیرش مهاجرین یادشده را نداشت. هم چنین فقر، بی سوادی و عدم تخصص مهاجرین جذب آن ها را غیرممکن ساخت. برنامه ریزی شهری نیز از طریق «طرح جامع» استراتژی هایی نظیر متراژ بالای مسکن را برای طرد آن ها در پیش گرفت. مطرودین که چاره ای نداشتند «راه دیگر»ی را در پیش گرفتند و برای بقا مبارزه کردند. آن ها تاکتیک های مختلفی نظیر تصرف عدوانی زمین های بایر و موات در نقاط پرت و دورافتاده، تصرف خزنده، باز تقسیم زمین، انشعاب های غیر قانونی آب و برق را در پیش گرفتند تا بتوانند به شیوه ای غیر رسمی ماوایی برای خود دست وپا کنند. نتیجه ی این تلاش های بی امان در کرمانشاه شکل گیری چهار سکونت گاه غیررسمی جعفرآباد، شاطرآباد، دولت آباد و کولی آباد بود.
    کلیدواژگان: استراتژی، تاکتیک، مهاجرت، طرد، تصرف عدوانی
  • معصومه قاراخانی، سید آیت الله میرزایی صفحات 89-119
    اخلاق در آموزش به مثابه بخشی از اخلاق حرفه ای آکادمیک، مجموعه ای از قواعد و ضوابط ایجابی و سلبی حرفه ای مورد توافق اجتماع علمی است که کنش گران حوزه ی آموزش را ملزم به رعایت اخلاق و پرهیز از بی اخلاقی در فرآیند آموزش علم می نماید. اعضای هیات علمی، دانشجویان و مدیران سه دسته از کنش گران اصلی در فضای آموزش هستند که متناسب با نقش و انتظارات نقش خود ملزم به رعایت اخلاق حرفه ای و حفظ شرافت دانشگاهی هستند. نظر به مساله مندی رعایت اخلاق علم در فضای آموزش دانشگاهی پرسش از «گونه های عدم تبعیت از هنجارهای مرتبط با نقش کارگزاران اصلی (اساتید، دانشجویان و مدیران) فضای آموزش علوم اجتماعی در ایران» موضوع این پژوهش است. این پژوهش با کاربرد تکنیک تحلیل محتوای کیفی و استفاده از مصاحبه ی نیمه ساخت مند و مراجعه به تجربیات دانشجویان دکتری رشته های علوم اجتماعی دانشگاه های علامه طباطبایی، تهران، شهید بهشتی، الزهرا و تربیت مدرس قصد دارد تا گونه های هنجارشکنی اخلاق علم در فضای آموزش علوم اجتماعی ایران را با توجه به موقعیت و نقش هر یک از کنش گران اصلی این رشته شناسایی نماید. نتایج پژوهش نشان می دهد دامنه ی عدم تبعیت از هنجارهای اخلاق علم در آموزش علوم اجتماعی گسترده است و نه فقط صرفا به کنش گران رشته ی علمی (اساتید، دانشجویان و مدیران) برحسب میزان و نوع هنجارشکنی علمی محدود نمی شود بلکه متاثر از ساختار آموزش در سطوح دانشگاه، دانشکده و گروه آموزشی شامل قواعد، قوانین و رویه های سازمان آموزش است. انتظار می رود اتخاذ یک رویکرد تلفیقی در شناسایی گونه های عدم تبعیت از هنجارهای اخلاق علم در دو سطح کنش گر و ساختار و پرهیز از یک سونگری در بررسی این موضوع بتواند درک روشن بینانه تری از وضعیت اخلاق علم در ساختار آموزش عالی ایران ارائه نماید.
    کلیدواژگان: اخلاق علم، اخلاق آموزش، فضای هنجاری، فضای آموزش علوم اجتماعی
  • مهدی حسین زاده یزدی صفحات 121-145
    نگاه اجتماعی به زبان و پررنگ کردن نقش جامعه در شکل گیری معنا از زمره ی مواردی است که از اهمیت ویتگنشتاین در علوم اجتماعی و فلسفه ی آن پرده برمی دارد. از منظر وی نوع زبانی که در جامعه ی ما بسط می یابد نوع مواجهه ای را که ما، یعنی سوژه های تجربی، به مثابه اعضای این جامعه با امور مختلف داریم تعیین می کند. در این نوشتار می کوشم که پرسش های بنیادینی را در فلسفه ی علوم اجتماعی از منظر ویتگنشتاین متاخر به بحث گذارم: آیا واقعیت اجتماعی و یا به طور کلی واقعیت، امری زبانی و به عبارتی ساخته وپرداخته ی جامعه است؟ آیا جدای از سوژه های تجربی واقعیتی عینی وجود دارد؟ اساسا معیار تفکیک واقعی و غیرواقعی کدام است؟ از آن جا که فلسفه ی ویتگنشتاین متاخر گرفتار تفاسیر متفاوت و گاه متعارض است، پاسخ این پرسش ها را باتوجه به تفسیر ایلهام دیلمن، از شارحان برجسته ی ویتگنشتاین پی می گیرم.
    کلیدواژگان: ویتگنشتاین، ایلهام دیلمن، فلسفه ی علوم اجتماعی، واقعیت، زبان، سوژه ی تجربی
  • بررسی پاره ای از عوامل موثر بر بروز احساس آنومی: آزمون تئوری آنومی مرتون (مورد مطالعه: دانش آموزان دبیرستان های پسرانه شهر اهواز)
    سیدعبدالحسین نبوی، آرش حیدری صفحات 147-181
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف آزمون تئوری آنومی مرتون (1968) صورت گرفت. در این پژوهش سعی بر این بود که برخی از مفاهیم کلیدی تئوری مرتون که کم تر در پژوهش های داخل و خارج مورد توجه قرار گرفته اند در مدلی نظری و در قالب هشت فرضیه که از تئوری مرتون استخراج شده بودند مورد آزمون قرار گیرند.
    روش
    پرسش نامه ی تهیه شده تشکیل شده از مقیاس های پایگاه اجتماعی-اقتصادی در دو بعد عینی و ذهنی، مقیاس احساس آنومی (بی هنجاری)، مقیاس آرزومندی به اهداف توفیق آمیز و مقیاس فرصت ادراک شده بود. هم چنین نمرات حاصل از تفریق فرصت ادراک شده از آرزومندی ها به عنوان نمرات شکاف در پژوهش حاضر به عنوان یک متغیر کلیدی مورد استفاده قرار گرفت. پرسش نامه ی مذکور در بین 480 نفر از دانش آموزان پسر دبیرستانی و پیش دانشگاهی شهر اهواز با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای در بین 9 مدرسه توزیع شد و 467 پرسش نامه جهت تحلیل نهایی باقی ماند.
    نتایج
    یافته ها نشان دادند که پایگاه اجتماعی-اقتصادی در هر دو بعد اگرچه با احساس آنومی هم بستگی دارد اما در معادله ی رگرسیون اثر معناداری ندارد و از طریق شکاف آرزومندی-فرصت و محرومیت نسبی بر آنومی اثر غیرمستقیم دارد. هم چنین مشخص شد که شکاف آرزومندی-فرصت هم اثر مستقیم معنادار و هم اثری غیرمستقیم از طریق احساس محرومیت نسبی بر احساس آنومی دارد. زمانی که کلیه ی متغیرهای پژوهش در یک معادله ی رگرسیون وارد شدند و اثر آن ها بر آنومی بررسی شد، اثر محرومیت نسبی، شکاف آرزومندی- فرصت و فرصت ادراک شده (که همگی آثار پایگاه اجتماعی-اقتصادی اند) معنادار بود. هم چنین یافته هایی در مورد اثرات تک تک شکاف ها به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش را می توان اولین پژوهش جامع پیرامون آزمون نظریه ی مرتون با تآکبد بر رویکرد شکاف در ایران دانست. هم چنین در این پژوهش مفهوم شکاف آرزومندی-فرصت با منطق مرتون بسط داده شد و ورای حوزه های صرفا اقتصادی طرح شد. درمجموع یافته های این پژوهش تئوری آنومی مرتون را مورد تآیید قرار داد.
    کلیدواژگان: احساس آنومی، پایگاه اجتماعی، اقتصادی، شکاف آرزومندی، فرصت، محرومیت نسبی
  • تاثیر فناوری اطلاعات بر زندگی شغلی کارکنان در سازمان های صنعتی (مطالعه تجربی شرکت پارس خودرو)
    مریم نجارنهاوندی، آرش جوادی نژاد صفحات 183-219
    پژوهش حاضر به بررسی اثر فناوری اطلاعات بر زندگی شغلی کارکنان در سازمان های صنعتی با تکیه بر مطالعه ی کارکنان شرکت پارس خودرو می پردازد. این مطالعه با رویکردی کیفی به پژوهش اجتماعی و با استفاده از روش نظریه ی مبنایی استراس و کوربین و برمبنای مصاحبه های عمیق روایی-زندگی نامه ای با کارکنان شرکت پارس خودرو و هم چنین بررسی اسناد، مشاهده و... صورت پذیرفته است. نتایج این مطالعه نشان می دهد فناوری اطلاعات دارای پیامدهای گوناگونی است که برخی الزاما در ابتدا مدنظر سازندگان و اجراکنندگان آن نبوده است. شیوه ی اثرگذاری آن نسبتا پیچیده و ترکیبی از ایجاد تحول در امکانات و ساختارهای مادی و هم چنین متحول ساختن روابط، سلسله مراتب، معانی ذهنی و... در میان کنش گران است. اثرات این فناوری با استفاده از چهار الگو در حیطه های ازجاکندگی کنش و اعتماد و مخاطره، سلسله مراتب و خشونت نمادین، مهارت و رقابت، و نهایتا استقبال از فناوری اطلاعات تشریح شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد اثر به کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان های صنعتی به محیط کار و کارخانه محدود نمی شود بلکه زندگی شخصی و خانوادگی افراد را نیز دربرمی گیرد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، پارس خودرو، گراندد تئوری، زندگی شغلی، ازجاکندگی کنش، مخاطره، نظارت سراسربین، خشونت نمادین
  • انقلاب به مثابه متن بررسی انسان شناختی انقلاب مصر
    احمد نادری صفحات 221-252
    مقاله ی حاضر در پی خوانش انقلاب ژانویه 2011 مصر به عنوان یک متن واحد با دیدگاه انسان شناختی است. رویکرد نظری اتخاذشده، ترکیبی از آرای وبر و هرمنوتیک گادامر است و در روش شناسی از آرای انسان شناسی تفسیری و به خصوص کلیفورد گیرتز استفاده شده و شامل دو بخش توصیف مختصر و توصیف فربه است. در توصیف مختصر انقلاب مصر، به بررسی زمینه ی اجتماعی فراملی و ملی پرداخته و در توصیف فربه، خوانش اندیشه های مسلط در جامعه ی مصر و گفتمان های موجود در آن، نظیراسلام گرایی و تفکرات غیراسلام گرایانه مدنظر بوده و هم چنین به بررسی کنش ها و ارتباط آن با اندیشه ها پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: انقلاب مصر، اندیشه، کنش انقلابی، انسان شناسی تفسیری
|
  • Masood Kosari, Mostafa Ahmadzadeh Pages 9-47
    Focusing on the representation of the Kurds in the western travel writings, the present article attempts to identify the rhetorical devices deployed in these texts to textual construction of cultural differences. Our major questions are: "through what rhetorical devices Kurds have been represented and constructed in western travel writing?" and "are these representations consistent"? The rhetorical devices used in these travel texts are numerous and this paper just concentrates on one of these techniques, namely rhetorical trope of aestheticization. We want to know "how many forms does the rhetorical trope of aestheticization take in different periods?" and "has this trope been continued to be used in the later period texts?" Theoretical framework of this study has been built upon insights derivedfrom postcolonial theorists including Said, Spurr, Pratt, and Hall. This approach has served as a basis for several studies aimed at reading cross-cultural encounters. Considering our sample texts are characterized as narrative texts we have adopted a rhetorical analysis. We have divided travel texts into two groups: colonial period texts and postcolonial period ones. Findings indicate that the trope of aestheticization has been widely used and take different forms in the travel texts of both periods. So we witness that this trope is continued to be used in the later period. Finally, we conclude that the discourse of empire is still reproduced in travel texts of the later postcolonial period.6
    Keywords: western travel writings, Kurds, representation, Rhetorical analysis, Aestheticization, of the other
  • Jalil Karimi Pages 49-62
    This essay is an attempt to explore “success discourse” in educational system in Iran. The consequence of “success discourse” is a phenomenon I have called “Education Industry” following Theodore Adorno’s “Cultural Industry. In particular, I aim to address two questions related to the above mentioned “success discourse”. First, how success can be evaluated, and second, how social goals can be achieved based on the success. To provide an answer to these questions I have conducted a study on educational process. The results indicate that the mentioned “success discourse” is widespread among schools educational management and some fundamental problems are emerged accordingly. Firstly, major attention to natural sciences like mathematics, chemistry and the like, and minor attention to human sciences has resulted in the number of physicians and engineers outnumber humanities and art thinkers. Secondly, the arts and entertainment are deleted or neglected by the school program managers. Thirdly, as a result of this discourse the students look to result more than the learning as a process. Thus they don’t learn how, just learn what. Their experiences cannot be rich and they don’t understand the issues in their holistic form. In this condition, some profit-driven centers, in the name of educational activities, try to replace the national education system, while they don’t add much value to the learning process.
    Keywords: culture, Cultural Industry, discourse of success, education, educational industry, exam, teacher
  • Siyavash Gholipour, Ali Kazemi, Mostafa Rezaee Pages 63-87
    This article seeks to study the processes of informal settlement emergence in Kermanshah. The theoretical framework of article is based on De Certeau s ideas. He emphasis on everyday action in constructing the urban spaces. He believes each individual is creative and meaning maker. The needed data were gathered through interview, observation and analysis of document. Findings reveal that rural migration from countryside to Kermanshah has happened on the force of 'land reform agrarian revolution". It added 10 thousand people an average annually. The city economically could not absorb all of them. Their state of being poor, illiterate and unskilled incompetency caused them not to be absorbed into the society. Urban planning excluded the emigrants by means of 'Master Plan' practically some strategies such as high meters land. The excluded people who did not have any other choice, had decided to pursue 'other path' and struggling to survival. They have applied several tactics such as forcible possession unutilized lands in outlying regions, re divided land and informal branching of water and power to provide home informally. The outcome of this effortful attempt was the emergence of informal settlements such as Jafar-abad, Shater-abad, Dolat-abad and Koli-abad in Krmanshah.
    Keywords: Strategy, tactic, Migration, exclusion, forcible possession
  • Masoumeh Qarakhani, Seyed Ayatollah Mirzaei Pages 89-119
    Ethics in education, as a part of professional academic ethics, consist of a set of professional affirmative and negative rules and regulations agreed upon by the scientific community. Accordingly, the actors in the field of education are required to comply with ethical rules and avoid unethical practices in the processes of science education. Faculty members, students and managers are the main groups of actors in the educational space who, proportional to their roles and the expectations of them, have to abide by professional ethics and academic ethical codes. Since complying with scientific ethics in the space of academic education has been challenging, the present research deals with the types of nonconformity to the norms relevant to the roles of the major actors (professors, students and managers) in the space of social science education in Iran. Using a qualitative content analysis technique, the authors conducted a semi-structured interview to gather information about the experiences of PhD students of social sciences at the University of Allameh Tabatabai University, Tehran University, Shahid Beheshti University, Alzahra University and Tarbiat Modares University. The authors aim to identify different types of violation of professional ethical norms in the space of social science education in Iran, considering the status and role of the main actors in this field. The results show that the norms of scientific ethics in social science education are extensively violated. This violation include all important actors, namely professors, students and managers. It is also, affected by the structure of education at university, faculty and department levels, including rules, regulations and the procedures of the educational organization. It seems that adopting a mutual approach to identifying the types of nonconformity to scientific ethics at two levels of actor and structure and avoiding one-sidedness in examining this issue will result in an enlightened understanding of the state of scientific ethics in the structure of higher education in Iran.
    Keywords: scientific ethics, educational ethics, normative space, space of social science education
  • Mahdi Hosseinzadeh Yazdi Pages 121-145
    Social view of language and intensifying the role of society to form meaning is among the issues which unveil the importance of Wittgenstein's thoughts in social sciences and his philosophy. In his opinion, the nature of the language, that is being expanded in society, will determine how we, i.e. empirical subjects, encounter different matters and deal with them as social actors. In this paper, I will try to investigate some of the essential questions in philosophy of social sciences from the viewpoint of the later Wittgenstein. Is social reality or reality in general, based on language and, in other words, is it being structured and shaped by society? Is there any reality, apart from empirical subjects, independently? Basically, what are the criteria to distinguish "real" from "unreal"? These are the questions that I I aim to address in this paper. Since philosophy of the later Wittgenstein is clouded with various interpretations, in parts even contradictory explanations, I will continue to provide answers to these questions with regard to the views of Ilham Dilman, one of the greatest interpreters of Wittgenstein.
    Keywords: Wittgenstein, Ilham Dilman, Reality, language, Empirical Subjects, Philosophy of social sciences
  • A test of Merton's anomie theory The case of Ahvaz male high school students
    Seyed Abdolhossein Nabavi, Arash Heydari Pages 147-181
    The purpose of this paper is testing Merton’s Anomie theory (1968). It is focused on some key concepts in Merton’s anomie theory, which researchers pay less attention to them. We have extracted eight hypotheses from Anomie theory and attempted to test among a sample of male adolescences in Ahvaz South of Iran. We surveyed a sample of 480 male students in nine high schools to gather needed data using a self-report questionnaire. The questionnaire measured objective and subjective socioeconomic status, relative deprivation, and aspirations, perceived opportunities, the gap between aspirations and perceived opportunities and finally feeling of anomie. Results show that socioeconomic status- in both dimensions- is significantly correlated with feeling of anomie, but its effect in regression equation on feeling of anomie is insignificant. Our findings suggest that SES has an indirect effect via aspiration-opportunity gap and relative deprivation on feeling of anomie. The effect of relative deprivation is significant which is affected by aspiration-opportunity gap. Step by step regression shows that aspiration-opportunity gap, perceived opportunity and relative deprivation have greatest effect on feeling of anomie, respectively. The effect of other variables seems unimportant. Our theoretical model is tested by standardized regression coefficient (path analysis). Also, we found significant relationships between each gaps per aspiration and perceived opportunity. This is the first comprehensive study to test Merton’s Anomie theory in Iran. According to the logic of Merton’s theory, aspiration-opportunity gaps can be extended beyond the purely economic dimensions.
    Keywords: feeling of anomie, socioeconomic status, aspiration, opportunity gap, relative deprivation
  • The Impact of Information Technology on the Working Life of the Workers of Industrial Organizations (The Experimental Study of the Workers of Pars Khodro Company)
    Maryam Najarnahavandi, Arash Javadinejad Pages 183-219
    This paper investigates the impact of Information Technology on the staff’s working life of industrial organizations and in particular relies on an empirical study we conducted in Pars Khodro, an automobile manufacturer company in Iran. Methodologically, this study is a qualitative approach combining biographical-narrative interviews with the staff of Pars Khodro Company, documentation and personal observations. Our results indicate that Information Technology holds different consequences; some of them have not primarily been of any concern to manufacturers and executives. The affect of Information Technology is quite complicated. It is a combination of an evolution in facilities and material structures, changing relationships, hierarchies, and meanings for those who are affected. Here, the impacts of Information Technology are described by four models in the areas of action detachment and trust and risk, hierarchy and symbolic violence, competition and expertise, and finally acceptance of Information Technology. It is worth mentioning that these results show that Information Technology not only impact working environment, but also it changes working people’s personal lives.
    Keywords: information technology, Pars Khodro, Grounded theory, working life, action detachment, specialized systems, trust, risk, panopticon, symbolic violence
  • An Anthropological Reading of Egyptian Revolution
    Ahmad Naderi Pages 221-252
    The aim of current article is to read the January 2011 revolution in Egypt as a whole text, applying an anthropological point of view. In particular, here my theoretical framework is a mixture of Weber’s and Gaddamer’s theories. Regarding methodological orientation, I have used an interpretative anthropological perspective, especially Clifford Geertz’s widely applied concepts and investigative procedures, namely thin description and dick description. Referring to thin description of Egyptian revolution, I read both transnational and national contexts of revolution and in dick description, I concentrated on the main thinking trends and thinkers as well as current discourse of Egyptian society including Islamism and non Islamic thinking trends. I also tried to analyze the connection between thinking and actions in this revolution.
    Keywords: Egypt's revolution, thinking trends, revolutionary action, interpretative anthropology