فهرست مطالب

پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی - سال هشتم شماره 37 (تابستان 1395)

نشریه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی
سال هشتم شماره 37 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا محبوبی*، عبدالرضا محمودی سرای، محمد مختارنیا، محمد شریف شریف زاده صفحات 5-20
    کارآفرینی شرکتی عاملی مهم در توسعه و بهبود سازمانی و اقتصادی، عملکرد و خلق ثروت است و می تواند در بهبود عملکرد یک سازمان نقش بسیار مهمی ایفا کند. این پژوهش با هدف بررسی عامل های پیش برنده ی توسعه ی کارآفرینی در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان البرز انجام شد. جامعه-ی آماری شامل 207 تن کارکنان این شرکت ها بود. حجم نمونه بر پایه فرمول کوکران 119 نفر تعیین شد. برای نمونه گیری از روش تصادفی چند مرحله ای استفاده شد. روایی پرسشنامه تحقیق توسط برخی اعضای گروه تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن با استفاده از ضریب تتای ترتیبی (91/0-78/0=α) تایید شد. آزمون فریدمن نشان داد از بین چهار عامل پیش برنده ی توسعه ی کارآفرینی، عامل رفتاری (با مولفه های سبک رهبری، ویژگی های کارآفرینانه مدیران، فرهنگ سازمانی و ارتباط های سازمانی) دارای بیشترین اهمیت است. تحلیل عاملی نشان داد که در مجموع 765/57 درصد از واریانس عامل های محیطی پیش برنده توسعه ی کارآفرینی در شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی استان البرز را سه عامل پشتوانه سازی اجتماعی و قانون مداری، به گزینی و همگرایی و تعامل های دو سویه تبیین می کنند. توجه مدیران شرکت ها به واگذاری اختیار، شرکت دادن کارکنان خلاق، نوآور برای حل مسایل شرکت و رعایت قانون برای ایجاد فضای رقابت سالم بین شرکت ها از جمله پیشنهادهای این بررسی در راستای توسعه ی کارآفرینی در این شرکت ها می باشد.
    کلیدواژگان: توسعه ی کارآفرینی، شرکت های خدمات مشاوره ای، کارآفرینی، پشتوانه سازی اجتماعی
  • وحید علی آبادی *، مهرناز خیاطی، رضا موحدی صفحات 21-31
    این تحقیق به روش توصیفی- همبستگی با هدف کلی واکاوی تاثیر مولفه های توانمند سازی روانشناختی بر اشتغال پذیری دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا ، انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 1227 نفر از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان، که با استفاد از جدول بارتلت 375 نفر از آن ها به روش ن تصادفی برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامه استاندارد و از پیش آزمون شده بود، که به وسیله نرم افزارهای SPSS، AMOSمورد تجزیه تحلیل قرار گرفت ،ضریب الفای کرونباخ برابر با 0.85 بود،در این پژوهش با توجه به نرمال بود جامعه از آزمون های آماری t ومعادلات ساختاری در کنار میانگین و ISDMاستفاده شد و نتایج گویای آن است که که در مجموع کاربیست مولفه های توانمند سازی0.71 درصد از تغیرات اشتغال پذیری را در جهت مثبت تبیین می نماید. نتایج آزمون t گویای آن است دختران از مهارت اشتغال پذیری بیش تری نسبت به پسران برخوردار هستند. خلاصه ی آزمون t برای مقایسه مولفه های توانمند سازی دربین ختران و پسران دانشجو نشان می دهد،که تفاوت معناداری بین مولفه های همچون احساس شایستگی،احساس معنادار بودن،احساس تاثیر گذاری و احساس داشتن اعتماد وجود داشته است
    کلیدواژگان: توانمدسازی روانشناختی، اشتغال پذیری، مهارت، احساس شایستگی
  • مسعود رضایی*، سیدیوسف حجازی صفحات 32-48
    ارزیابی سبک یادگیری دانشجویان و دانستن این که آنان چگونه یاد می گیرند و استفاده از روش های تدریس مناسب برای بهبود کیفیت یادگیری آنان اهمیت زیادی دارد. هدف این پژوهش، بررسی رابطه ی عامل های آموزشی با سبک های یادگیری دانشجویان کشاورزی دانشگاه تهران بود. این پژوهش از نوع کاربردی است و جامعه آماری آن را دانشجویان گرایش های کشاورزی دانشگاه تهران (1300=N) تشکیل دادند که 300 تن از آنان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به عنوان نمونه تعیین و انتخاب شدند. از پرسشنامه، شامل ویژگی های فردی و تحصیلی و شاخص سبک های یادگیری سولمان و فیلدر به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد. قابلیت اعتماد شاخص سبک یادگیری با استفاده از آزمون همتای وارک تایید شد و برای تایید روایی و پایایی سایر بخش های پرسشنامه به ترتیب از نظر متخصصان و محاسبه پایایی مرکب استفاده شد. نتایج نشان دادند که از نظر بعد پردازش، 60 درصد از دانشجویان دارای سبک یادگیری فعال، به لحاظ بعد دریافت، 55 درصد از سبک یادگیری شهودی، از نظر بعد ارایه، 7/56 درصد دارای سبک یادگیری شفاهی و به لحاظ بعد درک و فهم، 3/58 درصد از دانشجویان دارای سبک یادگیری مرحله گرا بودند. محاسبه ی همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین سبک های یادگیری و به کارگیری روش های تدریس و منبع های درسی (به استثنای جزوه درسی)، در مورد دانشجویان فعال- تفکرگرا و کتاب درسی و ترکیبی از منبع ها در مورد دانشجویان حسی گرا- شهودی رابطه ی معنی داری وجود ندارد. نتیجه ی آزمون من وایت نی گویای آن بود که تفاوت معنی داری بین سبک یادگیری دانشجویان بر پایه جنس و مقطع تحصیلی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: یادگیری شهودی، دانشجوی کشاورزی، سبک یادگیری، روش تدریس، یادگیری فعال
  • امیر علم بیگی*، رومینا امیری، سینا صاحبدل صفحات 49-62
    انگیزه تحصیلی دانشجویان و نگرانی های مربوط به آینده شغلی آن ها بسیار مهم و قابل توجه بوده و موسسات آموزش عالی در این زمینه نقش مهمی را ایفا می کنند. در این راستا، این پژوهش با هدف بررسی نقش قابلیت اشتغال، به عنوان یک محرک درونی در پیش بینی سطح انگیزه تحصیلی دانشجویان کشاورزی انجام شد. جامعه آماری پژوهش 230 تن از دانشجویان کاردانی و کارشناسی کشاورزی مرکز آموزش عالی امام خمینی استان البرز در سال تحصیلی 94-1393 بود که 144 تن از آنان با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعیین و به شکل طبقه ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسش نامه ای بود که روایی شکلی به وسیله گروهی از متخصصان مربوط بررسی و تایید شد. پایایی آن با محاسبه ضریب تتای ترتیبی تایید شد(91/0≥ ≥81/0). تحلیل عاملی اکتشافی و رگرسیون لجستیک دو وجهی روش های آماری اصلی بودند که با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 اجرا شدند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد انگیزه تحصیلی دانشجویان در شش بعد، انگیزه نوطلبی و نوآوری، انگیزه پایگاه حرفه ای، انگیزه هیجانی، انگیزه مالی، انگیزه یادگیری و انگیزه کسب مدرک دسته بندی می شوند که در بین آن ها انگیزه نوطلبی و نوآوری مهم ترین بعد می باشد. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد داشتن مهارت رهبری به عنوان یکی از ابعاد قابلیت اشتغال مهمترین متغیر اثر گذار بر افزایش انگیزه تحصیلی دانشجویان بوده و از اینرو تمرکز برنامه درسی بر ارتقای مهارت های رهبری گامی موثر بر بهبود انگیزه تحصیلی دانشجویان خواهد بود.
    کلیدواژگان: مهارت های اشتغال، انگیزه آموزشی، دانشجویان کشاورزی، مهارت های رهبری و انگیزه نوطلبی
  • پریسا جاویدانه*، بیژن رضایی، حبیب جعفری، هدا نجف پور صفحات 63-72
    دانشگاه ها به دلیل داشتن ویژگی های پایه مانند سرمایه انسانی در قالب دانشجو و اعضای هیات علمی محل مناسبی برای نوآوری برپایه ی دانش و توسعه کارآفرینی است. مدرسان کارآفرینی جزو بنیادی ترین عامل های موثر برای ایجاد موفقیت مطلوب در تحقق هدف های آموزش کارآفرینی هستند. از این رو این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ابعاد مدرسان اثربخش (در حیطه آموزش) بر انگیزه کارآفرینی از دیدگاه دانشجویان انجام شده است. جامعه آماری تحقیق، 163 تن دانشجویان گرایش آموزش و ترویج کشاورزی (به دلیل گذراندن واحد کارآفرینی) در دانشگاه رازی کرمانشاه بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 113 تن تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. روایی پرسشنامه بر پایه نظر گروهی از اعضای هیات علمی و مدرسان گروه آموزش و ترویج کشاورزی دانشگاه رازی تامین شد و برای تعیین پایایی پرسشنامه با استفاده از نرم افزار R ضریب تتای ترتیبی محاسبه شد (95/0θ =). به منظور دست یابی به هدف های تحقیق از آمار توصیفی و رگرسیون ترتیبی استفاده شد. یافته ها نشان دادند که بعد ویژگی های شخصیتی بر انگیزه کارآفرینی تاثیر مثبت و معنی داری (در سطح 5 درصد) دارد، همچنین بر پایه دست آورد رگرسیون ترتیبی، متغیرهای ملاک توانستند 61 درصد از احتمال تغییرپذیری های متغیر انگیزه کارآفرینی را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی کشاورزی، انگیزه کارآفرینی، مدرس اثر بخش
  • زهرا هوشمندان مقدم فرد *، اسماعیل اخبار، علی شمس صفحات 73-84
    حفاظت از محیط زیست تحت تاثیر سطح آگاهی افراد بوده و خود آگاهی زیست محیطی نیز متاثر از عامل های بسیاری است. با توجه به نقش مهم هنرجویان کشاورزی به عنوان یکی از کنشگران مهم در آینده بخش کشاورزی و منابع طبیعی این تحقیق علی ارتباطی با هدف سنجش سطح آگاهی هنرجویان کشاورزی درباره محیط زیست و مولفه های اثرگذار بر آن صورت گرفت. ابزار تحقیق پرسشنامه ای دوبخشی بود که روایی آن با نظرسنجی از متخصصان تائید و با انجام بررسی مقدماتی با 30 هنرجو و محاسبه ضریب پایایی تتا (8/0=Ө) برای شاخص سنجش آگاهی زیست محیطی، پایایی آن به دست آمد. جامعه ی آماری تحقیق را 187 تن هنرجویان هنرستان های کشاورزی استان زنجان در سال 1394 تشکیل می دادند که بر مبنای جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی متناسب، 135 تن گزینش و بررسی شدند. نتایج نشان داد که سطح آگاهی زیست محیطی اکثریت هنرجویان (7/66 درصد) بالا بود. تحلیل همبستگی نشان داد که آگاهی زیست محیطی هنرجویان با معدل، سطح تحصیلات پدر، بررسی کتاب، مجله و تماشای برنامه های تلویزیونی درباره محیط زیست ارتباط مثبت و معنی داری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نیز نشان داد که دو متغیر تماشای برنامه های تلویزیونی درباره محیط زیست و محل سکونت هنرجویان در مجموع 6/66 درصد از احتمال قرار گرفتن هنرجویان در گروه با آگاهی زیاد را برآورد می کنند.
    کلیدواژگان: آگاهی زیست محیطی، هنرجویان کشاورزی، هنرستان کشاورزی
  • حمید بلالی*، حشمت الله سعدی، رضا وحدت ادب صفحات 85-96
    در راستای راهبرد توسعه پایدار، آموزش استفاده ی بهینه از منبع های آب بخشی از هدف های اصلی برنامه های دولت می باشد. در این میان بخش کشاورزی دارای بیش ترین سهم از مصرف منابع آب در کشور است و افزایش بازده آب با آموزش شیوه های مختلف به ویژه آموزش به کارگیری فناوری آبیاری تحت فشار دارای اهمیت بسیار بالایی است. این پژوهش به صورت توصیفی از نوع تحلیل؛ از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها میدانی و هدف اصلی آن بررسی عامل های اقتصادی– اجتماعی موثر برپذیرش فناوری آبیاری تحت فشار در شهرستان همدان می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 15474 کشاورز گندمکار دارای کشت آبی است که به صورت تصادفی دو مرحله ای 316 تن از آن به عنوان نمونه با استفاده از فرمول کوکران مشخص شد. در این تحقیق برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد که روایی آن بر پایه نظر سنجی اعضای هیات علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی اصلاح و تایید شد. برای سنجش پایایی آن از ضریب تتای ترتیبی استفاده گردید که برای عامل-های اقتصادی 85/0 θ و برای عامل های اجتماعی 82/0 θ به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ، تحلیل همبستگی متناسب با نوع متغیرها، بر پایه ضریب های همبستگی کندال، اسپیرمن و پیرسون و بررسی عوامل موثر بر پذیرش فناوری آبیاری نیز با بهره گیری از مدل رگرسیون لاجیت صورت پذیرفت. بر اساس نتایج متغیر های سطح تحصیلات، درآمد ناخالص سالانه کشاورز، دسترسی به تسهیلات مالی و اعتباری، نوع مالکیت زمین و شرکت در کلاس های آموزشی آبیاری بر پذیرش فناوری آبیاری تحت فشار دارای تاثیر معنی داری می باشند. در رگرسیون برآورد شده، متغیر های توضیحی سن کشاورز، تجربه کاری و نوع منبع تامین آب تاثیر معنی داری بر پذیرش فناوری آبیاری تحت فشار ندارند.
    کلیدواژگان: عامل های اجتماعی پذیرش، عامل های اقتصادی پذیرش، پذیرش فناوری، آبیاری تحت فشار
  • سعید کریمی* صفحات 97-109
    تحقیقات نشان می دهد که شخصیت یکی از عامل های کلیدی موثر در نیک بودی گروه های مختلف شغلی است. اما بررسی های بسیار کمی در این زمینه در بین دانشجویان انجام شده است. بنابراین هدف این پژوهش آن است که با استفاده از نظریه پنج عاملی شخصیت، روابط بین ویژگی های شخصیتی و سه نوع مختلف نیک بودی تحصیلی (مشغولیت، دل زدگی و فرسودگی) دانشجویان کشاورزی را بررسی و تبیین کند. در این پژوهش علی– رابطه ای، دانشجویان کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا جامعه آماری را تشکیل دادند (1870=N) که از میان آنان، بر پایه جدول بارتلت،260 تن به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از چهار مقیاس استاندارد شده شامل نسخه کوتاه 15 گویه ای پنج عامل شخصیت، نسخه دانشجویی مقیاس مشغولیت کاری اوترخت، نسخه دانشجویی مقیاس دل زدگی اوترخت و مقیاس فرسودگی تحصیلی مسلش گرد آوری شد. از آزمون همبستگی اسپیرمن و رگرسیون ترتیبی برای تحلیل داده ها استفاده شد. تحلیل رگرسیون ترتیبی نشان داد که وظیفه شناسی با مشغولیت تحصیلی رابطه ی مثبت و معنی دار و با دل زدگی و فرسودگی تحصیلی رابطه ی منفی و معنی دار داشت. اما روان رنجوری با مشغولیت تحصیلی رابطه ی منفی و معنی دار و با دل زدگی و فرسودگی تحصیلی رابطه ی مثبت و معنی دار داشت. همچنین توافق پذیری تنها با فرسودگی تحصیلی و تجربه پذیری هم تنها با دل زدگی تحصیلی رابطه منفی معنی دار داشتند. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که ویژگی های شخصیتی می توانند 5 تا 16 درصد از احتمال تغییرپذیری ابعاد نیک بودی دانشجویان را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، نیک بودی تحصیلی، مشغولیت تحصیلی، دل زدگی تحصیلی، فرسودگی تحصیلی
  • حسین روحانی *، محمدحسن فرخزاده صفحات 110-118
    نگرش دانشجویان یکی از مهم ترین عامل های انگیزشی است که به تدریج درطول زمان تبدیل به هنجارمی شود. نگرش ها نقش بسیار مهمی در شکل گیری رفتارها وزمینه یابی اشتغال دانش آموختگان دارند. هدف این پژوهش، بررسی نگرش دانش آموختگان علمی کاربردی کشاورزی نسبت به مولفه های آموزشی وتعیین عامل های تاثیرگذاربرآن است. جامعه ی آماری470 تن دانش آموختگان مرکزآموزش جهادکشاورزی خراسان رضوی درپایان سال تحصیلی1392-1391 بود. نوع تحقیق توصیفی وگذشته نگر می باشد. گردآوری داده ها برپایه ی پرسشنامه محقق ساخته ،به صورت تمام شماری انجام گرفت. روایی پرسشنامه بانظرسنجی ازسه تن ازمتخصصان موضوعی وپایایی آن با استفاده ازضریب تتای ترتیبی(86/.=ѳ)بررسی وتاییدشد. تحلیل عاملی مولفه های آموزشی، درسه حوزه ی شناختی(دانشی)،احساسی- عاطفی(بینشی)ومهارتی(رفتاری)انجام شد. تحلیل متغیرهاوتعیین عامل های تاثیرگذاربرنگرش با استفاده ازمدل رگرسیون پروبیت چندگانه صورت گرفت. نتایج نشان دادندکه نگرش دانش آموختگان زن بیشترازنوع نگرش تلفیقی وتاحدودی بینشی بوده و دانش آموختگان مردنیزبیشتردارای نگرش رفتاری اند.هم چنین استفاده کنندگان ازسهمیه آزاددارای نگرش شناختی ودانش آموختگان دارای سن پایین تربیش تردارای نگرش احساسی- عاطفی بودند.
    کلیدواژگان: نگرش دانش آموختگان، مولفه های آموزشی، دانش آموخته علمی کاربردی کشاورزی، پروبیت چندگانه
  • مصطفی احمدوند*، علی اصغر احمدی کیش صفحات 119-130
    آموزش، بنیان توسعه است و هنگامی اثربخش خواهد بود که با نیازسنجی همراه باشد. بنابراین، هدف این پژوهش نیازسنجی آموزشی پرورش دهندگان ماهی قزل آلای رنگین کمان در شهرستان بویراحمد بود. برای این منظور از روش توصیفی-همبستگی بر پایه پیمایش با استفاده از مدل نیازسنجی بوریچ استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق را پرورش دهندگان ماهی قزل آلای رنگین کمان شهرستان بویراحمد تشکیل دادند که شمارشان 70 نفر بود. از این میان، 59 نفر با استفاده از جدول نمونه گیری پاتن به عنوان نمونه مورد بررسی گزینش شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه دو بخشی استفاده شد. روایی صوری پرسشنامه با کسب نظر استادان متخصص به دست آمد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای ترتیبی بیش از 82/0 به دست آمد که گویای پایایی مطلوب آن بود. به این منظور 42 توانمندی مورد نیاز که با استفاده از مرور ادبیات به-دست آمده بود، با توجه به مدل نیازسنجی بوریچ و میانگین وزنی نمره تفاوت، رتبه بندی شدند. نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد، آشنایی با بیماری های ماهیان و نشانه های آن، غذادهی و آشنایی با مواد غذایی، و آگاهی از شرایط برداشت از بارزترین نیازهای آموزشی پرورش دهندگان ماهی قزل آلای رنگین کمان بودند. افزون بر آن، کمترین نیاز آموزشی در شرایط نگهداری و نظافتاستخر نشان داده شد. نتایج تحلیل رگرسیون ترتیبی نیز نشان داد که چهار متغیر نگرش به آبزی پروری، سطح تحصیلات، شرکت در دوره های آموزشی، و مساحتاستخر سنجش احتمال برآورد مهارت پرورش دهندگان ماهی قزل آلای رنگین کمان را تحت تاثیر قرار داده اند.
    کلیدواژگان: توسعه کشاورزی، نیاز آموزشی، قزل آلای رنگین کمان، مدل نیازسنجی بوریچ
|
  • Mohammadreza Mahboobi*, Mohammad Mokhtariyan, Mohammadsharif Sharifzade Pages 5-20
    Corporate entrepreneurship is an important factor in the development and improvement of economic performance and wealth creation and can play a very important role in improving the performance of an organization.This research aimed to investigate driving factors of entrepreneurship development in agricultural engineering, technical and consulting services companies in Alborz province. Statistical population included all employees of these companies (N=207). According to Cochran formula, the sample size was determined (n=119). For multi-stage random sampling method was used for sampling. The validity of the questionnaire was approved by some members of the professional department of agricultural extension and education. Its reliability coefficient was approved using ordinal theta (α= 0.78- 0.91). Friedman test showed that between four driving factors of entrepreneurship development, behavioral factor (with components including leadership style, entrepreneurial characteristics of managers, organizational culture and organizational communication) have the most importance. Factor analysis showed 57/765% of the variance of environmental factors of driving factors of entrepreneurship development in agricultural engineering, technical and consulting services companies in Alborz province explained by three factors which named as social support, legislating, meritocracy and convergence and two-way interactions. This research recommended attention of companies managers to delegation of authority, participating creative and innovative employees to solve companies problems and legality to create an atmosphere of healthy competition between companies in order to entrepreneurship development in agricultural engineering, technical and consulting services companies.
    Keywords: Entrepreneurship development, Consulting services companies, Entrepreneurship, Social support
  • Vahid Aliabadi*, Mehrnaz Khayati, Reza Movahed Pages 21-31
    The causal-comparative study to assess the impact on the employment component of psychological empowerment of Bou Ali Sina University was conducted.The population consisted of 1227 students of Bu-Ali Sina, which is using the table Bartlett 375 of them were selected by random sampling. The main instrument was a questionnaire, its reliability was calculated Cronbach's alpha test 86. By software SPSS, AMOS was analyzed
    Structural equation modeling results indicate that a total of 0.71% of the applicable component of psychological empowerment explain the change of employment. Summary t test to compare the components of psychological empowerment among Khtran and male students show a significant difference between the components of a sense of competence, a sense of meaning, a sense of influence and a sense of trust existed.Results prioritize employment components suggests that the main priority of the curriculum activities
    Ensure employers meet job expectations in the future and the need for a degree in agricultureFor those interested in employment in professions related to agriculture are the highest priority
    Keywords: : psychological empowerment, employment, ability, skill, competence
  • Masoud Rezaei*, Yosufe Hejazi Pages 32-48
    Evaluating student's learning styles and understanding how they learn, and using the appropriate teaching methods in order to improve the quality of their learning is very important. The aim of this research was to investigate the relationship between educational factors and learning styles of agricultural students at University of Tehran. Survey method was applied in this research. The statistical population in this applied research was 1300 agricultural students at this university from which 300 students were selected applying stratified sampling technique. A questionnaire, including personal and academic characteristics of the students and "Index of Learning Styles Questionnaire" were developed to collect data. The realibilty of Learning Style Questionnaire was approved by using VARK test. Validity and reliability of the other parts of the research instrument were confirmed based on the evaluation of a panel of experts and composite reliability, respectively. The findings of research indicated that most of the agricultural students had an active learning style in terms of processing dimension (60%), an intuitive learning style in terms of perception dimension (55%), verbal learning style in terms of presentation dimension (56.7%), and sequential learning style in terms of perspective/understanding dimension (58.3%). The results of Spearman correlation analysis revealed that there was a significant relationship between active-reflective learning styles with handout and sensing-intuitive learning styles with textbook and combined educational resources respectively. Results of "Man-Whitney U" test revealed that there was no significance difference between learning styles of students in terms of gender and educational level.
    Keywords: Active Learning, Agricultural Student, Intutive Learning, Learning Style, Teaching Method
  • Amir Alambagi *, Romina Amiri, Sina Sahebdel Pages 49-62
    Student's educational motivation and concerns for future job are interlocked and higher education institutions play a vital role in this issue. In align with this issue current empirical research focused on employability skills as an inner driver for agricultural students’ educational motivation. Statistical population was composed of 230 of agricultural students at Imam Khomeini Higher Education Center in Alborz Province, Iran from that 144 students were selected based on Krejcie and Morgan table and through stratified sampling. The research instrument was a questionnaire that its face validity and its reliability were secured prion to the main data collection phase (Ordinal Theta ranged from 0.81 to 0.91). Exploratory Factor Analysis (EFA) and binary logistic regression were the prime statistical methods applied by SPSS 23. Factor analysis showed that student's educational motivation is detected in six dimensions including; motivation and innovation, motivation and professional base, emotional motivation, financial incentive motivation, motivation to learn and motivation to get the degree. Also, motivation and innovation were the most variance extracted in these dimensions. The results of logistic regression analysis showed that student's educational motivation is dependent to some dimensions of employability including leadership skills. Hence, curriculum concentration on leadership skills could result in student's educational motivation and achievement.
    Keywords: Employability, Educational Motivation, Agricultural Students, Leadership Skills, motivation, innovation
  • Parisa.Javidaneh Javidaneh*, Bijan Rezaee, Habib Jafari, Hoda Najafpour Pages 63-72
    University is fertile graond for innovation base knowledge and entrepreneurship development due to its human capital in the form of students and faculty members. Entrepreneurship lecturers are most effective factors to the desired success in achieve entrepreneurship educational goals. This study was conducted to evaluate the impact of effective lecturers on entrepreneurial motivation from the perspective of agricultural students. Statistical population was 163 Agricultural Extension and Education students (who had passed entrepreneurship course prior to this stady at Razi University). Sample size was determined 113 students using Morgan table who were selected through simple random sampling technique. as Validity of the questionnaire sustained by panel of experts at the Agricultural Extension and Education, and ordinal Theta coefficient (θ=0.95) was calculated using R software to department the questionnaire reliability. Descriptive statistics and ordinal regression was used to process data. Results showed that personality traits have positive significant impact on entrepreneurship (p
    Keywords: Agricultural Entrepreneurship, entrepreneurial motivation, teacher effective
  • Zahra Hoshmandan*, E. Akhbari, Ali Shams Pages 73-84
    Environment conservation by people is related to their awareness regarding environment and peoples’ awareness is affected by several factors. Agricultural high school students would play an important role in the agriculture and natural resource sector in the future. The purpose of this cause- correlational study was to investigate factors affecting high school student’s awareness toward environment. The statistical population consisted of 187 agricultural high school students in Zanjan Province, from those 135 students were selected based on Krejcie and Morgan sampling table and applying randomized stratified sampling method. The research tool was a researcher-made questionnaire which its validity was verified by a panel of experts. A pilot study was conducted to determine the reliability of the research instrument and theta reliability coefficient was calculated (θ= 0.8). The finding revealed that majority of students (66.7%) had a high level of awareness. there was a positive significant relationship between students’ awareness and their average grade point, education level of their father, extent of studying books, magazine and watching TV programs regarding environment. Logistic regression analysis showed that watching TV programs regarding environment and place of living explained 66.6 percent of probability of the students’ awareness.
    Keywords: Environmental awareness, students, Agricultural high school
  • Hamid Balaei*, Heshmatolah Saadi, Reza Vahdatadab Pages 85-96
    The main objective of this study is analyzing of economical and social factors affecting on acceptance of pressurized irrigation technology in Hamedan city. In this study, the most important tools for gathering information including questionnaire and interview technique were used to gather research essential data. Sample size of this research includes of 316 person of wheat farmers, who have selected by random method, using of Cochran from the whole society(N=15474). Also, to evaluate the reliability of the questionnaire, firstly, a primal questionnaire was prepared and asked to 30 farmers and Ranking Theta was calculated about 0.85 and 0.82 respectively for Economical and social factors questionnaires . Results showed that economic variables of reduction of water consumption costs, land leveling costs reduction, financial ability of farmers, adequacy of loan amount have important and meaningful effects on irrigation technology acceptance. The analysis of data and research results has done by SPSS, the correlation analysis has also made by Kendall, Pearson and Spearman coefficient. Also, on the basis of research results, among considered social factors, the variables of investment security, providing training briefing and irrigation technology sellers advertising are important factors affecting on pressurized irrigation technology in Hamedan city.
    Keywords: Economical Factors of Acceptance, Social Factors of Acceptance, Technology Acceptance, Pressurized Irrigation
  • Saeed Karimi* Pages 97-109
    Literature shows that personality is one of the key factors that affect well-being of different professional groups. However, little research has been undertaken related with university students. Thus, drawing on the Five Factor Personality Model, current study investigates relations between personality traits and three different kinds of well-being – engagement, boredom, and burnout- among agricultural students. The study adopted a cause-correlational method. The statistical population of this research consisted of 1780 agricultural students at Bu-Ali Sina University. According to Bartlett’s table, a sample of 260 students was chosen through random sampling method. Data was collected using four standardized self-administered scales including 15-item Big Five Inventory, Utrecht Work Engagement Scale- Student Survey, Utrecht Boredom Scale and Maslach Burnout Inventory- Student Survey. Spearman correlation formula and ordinal regression analysis was run to analyze the data. SPSSwin20 was used to do statistical analysis. The results indicate that conscientiousness and neuroticism were significantly related to each well-being dimension. In addition, agreeableness was only significantly related to burnout and openness to experience being only significantly related to boredom. In total, results indicate that personality traits can explain 5 to 16 percent of the variance in students’ well-being.
    Keywords: Personality traits, Academic wellbeing, Academic Engagement, Academic Boredom, Academic Burnout
  • Hoseiin Rohani*, Mohamadhasan Farokhzadeh Pages 110-118
    Attitudes of students is one of the most important motivation factor that is gradually changed into behavior. attitudes have an important role in behaviour formation and employment of graduate students.The aim of this study was a survey about attitude of applied-scientific agricultural graduates. related to educational factors for determining influential factors on it.The statistical community which consists of 470 graduated students gathered from educational center of khorasan-e-e razavi jihad-agriculture at the end of 2013. The study was a of retrospective research. Data collection at the base of questionnaire.the validity of questionnaire was checked by 3 specialists and its. Reliability surveyed by ordinal theta coefficient (ѳ=./86).the analysis of data were done in three domains of cognitive (knowledge), emotional (insight) and skill (behavior).the analysis of dependent variables and determination of influential factors on attitude was done by Probit multi regression model.The results showed that the attitude of graduated females is often an integrated attitude and partly insight and about graduated males their attitudes are often behavioral attitude. free quota graduates had cognitive attitude and young graduates had emotional attitude.
    Keywords: graduate attitudes, educational components, agricultural applied scientific agricultural graduates, multiple probit model
  • Mostafa Ahmadvand*, Aliasghar Ahmadikish Pages 119-130
    Education is crucial for development and training need assessment is essential for effiective education. For this purpose, a descriptive research methodology design with the aid of Borich Need Assessment Model was used to conduct the study. The target population of the study consisted of all Rainbow Trout fish farmers of Boyer-Ahmad County. Based on the model, 42 competencies needed were developed to assess needs of Rainbow Trout fish farmers (N=70). The perceived level of importance and perceived level of competence of the 42 competencies of Rainbow Trout fish farmers were measured. The data were acquired by questionnaire using face-to-face interviews. A panel of experts confirmed the face validity of the questionnaire. The questionnaire was subjected to reliability testing by using a sample of fish farmers outside the study area and confirmed with the ordinal Alpha value of 0.82. Overall training needs were analyzed and ranked using Mean Weighted Discrepancy Scores (MWDS). The top five competencies in need by Rainbow Trout fish farmers included fish diseases and their symptoms, characteristics of food and fish feeding, transporting and harvesting condition (release, fish density, temperature and weight). According to the results of ordinal regression, variables such as attitude regarding fish farming, level of education, participation in training courses, and pool area affect the skill of fish farmers.
    Keywords: Training need, Rainbow Trout, Fish farmers, Borich model, Boyer, Ahmad