فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 36، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایمان صفایی*، فریده اشرف گنجویی، علی زارعی صفحه 1
    پژوهش حاضر به بررسی موانع پیش روی اعضاء هیات علمی تربیت بدنی در استفاده کارآمد از تکنولوژی های به روز قرار دارد، پرداخت. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه اعضاء هیات علمی (تمام وقت یا نیمه وقت) که حداقل یکی از دروس مدیریت ورزشی را در دانشگاه های آزاد اسلامی سراسر کشور تدریس می کنند می باشند. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامه مدیریت ورزشی و تکنولوژی(SMAT،2007) ویلسون لونی استفاده شد. روایی این ابزار از طریق اخذ نظر صاحبنظران و اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه میزان ضریب آلفا 83/0 بدست آمد. روش اماری این پژوهش توصیفی زمینه یابی بوده و از آزمون فریدمن به منظور اولویت بندی عوامل استفاده شده است. نتایج بررسی فرضیه اول این پژوهش نشان داد که میان انواع تکنولوژی هایی که به دانشجویان مدیریت ورزشی آموخته می شود تفاوت معنی دار وجود دارد. نتایج بدست آمده از بررسی فرضیه دوم نشان داد که میان عوامل فردی اثرگذار در انتخاب تکنولوژی آموزشی تفاوت معنی دار وجود دارد. نتایج بدست آمده از ماتریس همبستگی از متغیرهای پژوهش در فرضیه سوم پژوهش نشان داد که بین عوامل سازمانی اثرگذار بر انتخاب تکنولوژی توسط اعضاء هیات علمی با کارایی تکنولوژی آموزشی دانشجویان مدیریت ورزشی رابطه معنی دار وجود دارد. در پایان نتایج بدست آمده از بررسی فرضیه چهارم این پژوهش نشان داد که میان کارایی تکنولوژیکی دانشجویان در تکنولوژی خاص تفاوت معنی دار وجود دارد. از بین عوامل کارایی تکنولوژیکی، دانشجویان مدیریت ورزشی در تکنولوژی های ارائه و مدیریت کلاس از کارایی بالاتری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: تکنولوژی آموزشی، کارایی، اعضاء هیات علمی مدیریت ورزشی
  • فاطمه پورعلی صفت، کاترین فکری، احمدرضا اوجی نژاد صفحه 19
    هدف پژوهش تعیین اثربخشی تلفیق الگوی چندمحوری شفیع آبادی با نظریه یادگیری اجتماعی کرامبولتز بر تاب آوری دانشجویان شاغل دانشکده علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان شاغل گرایش روان شناسی و مشاوره دانشکده علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت بودند که مجموعا 1100 نفر می شدند. با نمونه گیری در دسترس پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) روی 100 نفر از دانشجویان شاغل اجرا شد از بین کسانی که نمره کمتری گرفتند 32 نفر به تصادف انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل هرکدام 16 نفر جایگزین شدند. اعضای گروه آزمایش 9 جلسه آموزش 5/1 ساعته آموزش دیدند و اعضای گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. پس آزمون برگزار گردید و نتایج توسط آزمون آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد تلفیق الگوی چند محوری شفیع آبادی با یادگیری اجتماعی کرامبولتز در افزایش تاب آوری دانشجویان تاثیر معنادار دارد.
    کلیدواژگان: الگوی چندمحوری شفیع آبادی، نظریه یادگیری اجتماعی کرامبولتز، تاب آوری
  • کوروش قاسم زاده*، پریوش جعفری، نادرقلی قورچیان صفحه 35
    هدف این پژوهش ارائه مدلی است که نقش معاونان مدارس ابتدایی را به رهبری آموزشی ارتقاء دهد، تا معاونان از انبوه وظایف غیر آموزشی که انجام می دهند، به سوی انجام وظایف مرتبط با آموزش سوق یابند.
    نوع پژوهش کمی- کیفی و روش پژوهش توصیفی پیمایشی است. حجم نمونه شامل 610 مدیر، معاون و معلم بود که با روش طبقه بندی دو مرحله ای تعیین شد، بدین صورت که استان مازندران به 3 طبقه شرقی، مرکزی و غربی تقسیم شد و از هر طبقه تعدادی شهر انتخاب، و سپس این شهرها نیز به دو یا سه طبقه تقسیم شدند و بطور تصادفی در هر طبقه تعدادی مدرسه انتخاب و تمام مدیران، معاونان و معلمان آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند، برای تعیین تعداد نمونه در هر طبقه، از روش انتساب متناسب استفاده گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دو قسمتی وظایف معاونان استفاده شد، قسمت اول شامل سوالات بسته در دو وضعیت موجود و ایده آل و قسمت دوم شامل سوالات باز بود. رتبه بندی فریدمن و تحلیل، دسته بندی و کمی سازی سوالات باز اجزاء زیر را برای مدل رهبری آموزشی معاونان مشخص نمود:1-ایجاد آگاهی در مدیران، معاونان و معلمان، نسبت به وظایف معاونان؛
    2-تهیه شرح وظایف با محوریت امور آموزشی و الزام به اجرای آن؛
    3-تدارک دوره های دانشگاهی کوتاه مدت و کارآموزی پیش از تصدی معاونت؛
    4-آگاه ساختن معاونان از قوانین و مقررات آموزشی در سطح ملی و منطقه ای؛
    5-تشویق مدیران و معاونان به رهبری تیمی و ارائه آموزش های لازم در این زمینه؛
    6-در نظر گرفتن فردی، برای کمک به معاون مدرسه؛
    7-بهبود معیشت معاونان.
    به کار گیری این مدل و اجزای آن می تواند اقدامات و نقش معاونان را به سطحی بالاتر ارتقا داده و در نهایت بهبود عملکرد مدارس و نظام آموزشی ایران را در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: معاون مدرسه، رهبری آموزشی، نقش معاونان مدرسه، مدرسه ابتدایی
  • کیومرث نیازآذری*، ابوالقاسم بریمانی، تیمور داداشی صفحه 61
    یک روش منطقی جهت شناسایی مسایل و مشکلات موجود در ارائه خدمات به منظور خدمات رسانی بهتر و مطلوب تر بررسی دیدگاه ها و نظرات مشترکین هست. لذا این پژوهش با هدف بررسی میزان به کارگیری معیارهای طرح تکریم ارباب رجوع جهت ارتقای رضایت مندی مشترکان از کیفیت ارائه خدمات در شرکت آب و فاضلاب انجام گرفت. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع زمینه یابی (پیمایشی) است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مشترکین آب و فاضلاب شهر ساری می باشد،که در مجموع تعداد آنان برابر 71000 مشترک در سال 93 بوده است، نمونه آماری از طریق جدول کرجسی و مورگان تعداد 384 نفرمشترک به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند. جهت گردآوری داده ها از ابزار پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی محتوایی و صوری آن توسط صاحب نظران و متخصصان مربوطه مورد تایید قرار گرفته است. پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ برابر 88/0 بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی وآمار استنباطی (آزمون کای اسکوئر) استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داده است که رضایت مندی مشترکان از کیفیت اطلاع رسانی، برآورد نیاز ارباب رجوع، مستندسازی و مکتوب نمودن ارائه خدمات، رعایت منشور اخلاقی توسط کارکنان و پای بندی کارکنان به مبانی دینی و اعتقادی در ارائه خدمات به ارباب رجوع بالاتر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: تکریم ارباب رجوع، کیفیت ارائه خدمات، رضایت مندی مشترکین
  • لیلا بخشی سورشجانی صفحه 77
    بدون تردید استرس شغلی نقش مهمی در زوال و فرسودگی سرمایه انسانی سازمانها دارد. یکی از عارضه های زندگی مدرن در عصر حاضر وجود پدیده استرس شغلی در محیط کار است. فراتحلیل فرصتی را فراهم می سازد تا بوسیله درک تفاوت ها و تشابهات تحقیقات انجام شده در زمینه یک موضوع، دید جامعی از یک موضوع پژوهشی بدست آورد. مطالعات موجود در زمینه استرس شغلی بر اساس معیارهای چون جامعه آماری، متغیرهای مورد استفاده و نوع شغل تفکیک شده و در نهایت12 تحقیق به عنوان جامعه آماری پژوهش برگزیده شد. در فراتحلیل حاضر برای بررسی شدت تاثیر متغیرهای مستقل بر استرس شغلی از معیارهای اندازه اثر ضریب r و d کوهن استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که متغیرهای سن(49/0=d)، جنسیت(56/ 0=d) و سابقه کار(35/0=d) بر میزان استرس شغلی از اهمیت متوسطی برخوردار هستند. متغیرهای جو سازمانی (0.62=d)، عدالت سازمانی (98/0=d)، اخلاق کاری ( 95/0=d) و رضایت شغلی (8/0=d) که هر کدام در تحقیقات جداگانه ایی بکار رفته اند در تعیین میزان استرس شغلی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فراتحلیل، اندازه اثر
  • مجید پورفرج عمران* صفحه 101
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و عوامل دانشگاهی و انگیزه تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مازندران انجام شده است.
    روش
    نمونه شامل 565 دانشجو از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی بهشهر، آیت ا. . . آملی و چالوس بودند. از هر واحد در هر یک از گروه های فنی، علوم پایه و علوم انسانی به تصادف یک کلاس از ترم اول و ترم آخر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه نئو، پرسشنامه انگیزش تحصیلی دانشجویان و پرسشنامه عوامل دانشگاهی بودند. داده ها با روش های آماری آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس، همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سه عامل شخصیتی گشودگی نسبت به تجربه، وظیفه مداری و برونگرایی به ترتیب بیشترین ضریب همبستگی را با انگیزه تحصیلی دارند. عوامل موثر به ترتیب میزان سهم آن ها در تبیین واریانس انگیزه تحصیلی عبارتند از: معدل دیپلم، رضایت از وضعیت علمی، برخورد اساتید، امید به اشتغال، امکانات آموزشی، امکانات رفاهی و برخورد کارکنان. میانگین انگیزه تحصیلی گروه تحصیلی فنی نسبت به گروه های تحصیلی علوم پایه و علوم انسانی بطورمعناداری بیشتر است. بعلاوه، میانگین انگیزه تحصیلی دانشجویان در سال اول تحصیل بطور معناداری بیشتر از سال آخر تحصیل می باشد. همچنین میانگین انگیزه تحصیلی دختران بطور معناداری بیشتر از پسران است.
    نتیجه گیری
    بین عوامل شخصیتی گشودگی نسبت به تجربه، وظیفه مداری و برونگرایی و همچنین عوامل دانشگاهی امکانات علمی و رفاهی دانشگاهی، نحوه برخورد اساتید و کارکنان با انگیزه تحصیلی رابطه مثبتی وجود دارد. بعلاوه از جمله دیگر عوامل مرتبط با انگیزه تحصیلی معدل دیپلم و امید به اشتغال است.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، عوامل دانشگاهی و انگیزش تحصیلی
  • نادر برزگر*، سعید علیزاده، سیده زهرا سادات کیایی صفحه 119
    هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین مولفه های مدیریت دانش شامل تولید، سازماندهی، توزیع و کاربرد دانش با خلاقیت سازمانی کارکنان امور مالی بانک تجارت بوده است. جامعه آماری تحقیق را 250 نفر از کارکنان مدیریت امور مالی بانک تجارت تشکیل می دهد. روش نمونه گیری تصادفی ساده و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد 150 نفر انتخاب گردیده اند.
    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی است. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه استاندارد خلاقیت رندسیپ (حاوی 50 سوال) و پرسشنامه محقق ساخته مدیریت دانش (حاوی 23 سوال) برای سنجش مولفه های مدیریت دانش براساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت استفاده گردید. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (فراونی، فراوانی درصدی، میانگین، انحراف استاندارد، دامنه تغییرات) و برای تحلیل استنباطی از آزمون های همبستگی و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داده است که بین تمامی خرده مقیاس های تولید، سازماندهی، توزیع و کاربرد دانش با خلاقیت کارکنان بانک تجارت رابطه مثبتی جود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تولید، توزیع، کاربرد دانش، فرهنگ سازمانی، خلاقیت
  • نازیلا کریمی*، محمد مخاطب، ابوطالب سعادتی شامیر صفحه 133
    هدف این پژوهش، شناسایی وضعیت آموزش وآثار پرورشی خلاقیت درکلاس های درس بود. روش تحقیق، توصیفی ازنوع زمینه ای بود. جامعه آماری شامل 111 نفر از هنرجویان رشته های هنر از سه هنرستان فنی وحرفه ای در منطقه 12 آموزش و پرورش شهر تهران بود. روش نمونه گیری تمام شماری انتخاب شد. ابزار پژوهش دو پرسشنامه محقق ساخته برای سنجش70 سوالی وضعیت آموزشی و 30 سوالی برای سنجش آثارپرورشی و جایگاه خلاقیت درکلاس های درس بود. روایی ابزار توسط کارشناسان وصاحب نظران بررسی وتایید گردید و پایایی ابزار پس از اجرای آزمایشی بوسیله 20 نفر از هنرجویان باروش آلفای کرونباخ برای هریک ازپرسشنامه ها به ترتیب ضرایب 0.975و 0.948 بدست آمد که قابل قبول بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش آمار توصیفی شامل: فراوانی، درصد، میانگین، میانه، انحراف معیار، واریانس، جداول ونمودارها و ازروش آماراستنباطی شامل آزمون های uمان- ویتنی، کروسکال والیس، مجذورخی، تحلیل واریانس و تحلیل عاملی استفاده شد.این امر تحت نرم افزار spssانجام گردید. نتایج نشان داد: عوامل مهم از نظر هنرجویان در مورد وضعیت آموزشی کلاس به ترتیب عبارتند از:تاثیر روش تدریس معلم، ، یادگیری مشارکتی دانش آموزان به همراه معلم، استفاده از منایع و فناوری ها در کلاس، هنر معلم در جلب مشارکت دانش آموزان، امکان ایجاد تغییر در ساختار موجود و محتوای کتاب، ارزیابی از توانایی های خود، پیش مطالعه، هنر کلاس داری معلم، اعتقاد به حضور در کلاس با آمادگی قبلی، یادگیری فردی، احترام به عقاید و نظرات دیگران، احساس فراموش شدن در کلاس برای دانش آموزان، تهیه خلاصه ای از نکات مهم درس توسط دانش آموزان، اهمیت دادن به حضور و غیاب در کلاس، انحصار وظیفه تدریس برای معلم، تعیین تکلیف برای هر جلسه توسط معلم، قضاوت دانش آموزان در مورد کیفیت کارهای عملی و تکالیف خود، خودارزیابی دانش آموزان از نقش خود در یادگیری. بین میانگین امتیاز کلیه هنرجویان سه رشته مورد مطالعه در مورد آثار پرورشی ناشی از وضعیت آموزشی در کلاس های درس تفاوت معنی داری وجود نداشت .
    کلیدواژگان: خلاقیت، وضعیت آموزشی، آثار پرورشی، کلاس درس
|
  • Iman Safaei*, Farideh Ashraf Ganjouei, Ali Zarei Page 1
    the present study examines the obstacles facing faculty member’s physical education the efficient use of technology up to date has been paid in 1392. Population of this research included all faculty members (full-time or part-time) at least one of the sports management courses in Islamic Azad Universities across the country, which is about 1,000 persons. To collect the data, a questionnaire Sport Management and Technology (SMaT, 2007) which consists of 138 questions is the Lonnie Wilson has been used. Validity by obtaining the opinion of experts were confirmed and respected masters. The research was descriptive survey method and the Friedman test was used to prioritize the factors. According to sport management faculty members, student communication technologies in education are a priority. The results of the second hypothesis of this study showed that the factors affecting the choice of technology, there is a significant difference. Therefore, the factors influencing the choice of technology by sport management faculty members, students, and policy needs of the organizational work of the importance and impact is high. The results of the study showed that the fourth hypothesis technological performance of students in a particular technology is significant. The efficiency of the process, sport management students and classroom management technologies provide the highest efficiency.
    Keywords: educational technology, efficiency, sport management faculty
  • Katrin Fekri Page 19
    The aim of present study was to determine the effectiveness of compiling of Shafiabady’s multi axial pattern of vocational choice (SMPVC) with Krumboltz’s socal learg theory on resiliency in employed students of Education college in Islamic azad university of Marvdasht branch. Research method was semi-experimental with pre-test, post-test and control group. Statistical community included all of employed students of Education college in Marvdasht university City, Iran. With the available sampling ,questionnaire Resiliency Connor and Davidson (2003) was conducted on 100 employed students. After performing the 32 persons with the lowest scores were selected randomly and divided randomly into two groups of experimental and control, 16 subjects each. the experimental group received training in 8 sessions of 1. 5 hours. No intervention was made in the control group. The results showed that the training compiling of Shafiabady’s multiaxial pattern of vocational choice with social learning theory affected the increase of resiliency.
    Keywords: Shafiabady's multi axial pattern of vocational choice (SMPVC), krumboltz social learning theory
  • Kourosh Ghasemzadeh* Page 35
    The goal of the study is to propose a model for promoting the role of vice-principals in primary schools to educational leadership so that they can shift from non-educational tasks to education-based ones.
    A quantitative - qualitative research was applied using a descriptive survey method. The sample size included 610 principles, vice-principals and teachers selected by two-step stratified sampling. Mazandaran province was divided into three strata of eastern, central and western. Of each stratum some cities were selected. Then, these cities were divided into two or three strata. Of each stratum some schools were randomly selected. Their all principals, vice-principals and teachers were considered as samples. The proportionate assignment was applied to determine the sample size in each stratum. A two-part questionnaire was used to collect data on vice-principals duties. The first part included closed questions on the ideal and existing situations. The second part covered open questions. The Friedman test, and the analysis, classifying and quantifying of open questions determined the following cases in the model for vice-principals’ educational leadership:1. Creating awareness among principals, vice-principals and teachers on vice-principals’ tasks
    2. Preparing a job description with a focus on educational affairs and its enforcement
    3. Preparing short-term academic courses and trainings before taking the office
    4. Informing vice-principals of educational codes and regulations at the national and regional level
    5. Encouraging principals and vice-principals in team leadership and providing necessary trainings in this regard
    6. Appointing a person to help vice-principals
    7. Helping vice-principals to improve their livings
    Implementing the model and its components can promote vice-principals’ roles and measures to a higher level, which, in turn, leads to a better function of schools and education system in Iran.
  • Niazazari.K.* Page 61
    Evaluating the customer's comments and viewpoints is a logical and coherent approach to identify issues and problems in providing better and appropriate services to customers. The study aimed at assessing and evaluating the implementation of client's respect criteria measures to promote their satisfaction with the quality of services in the water and wastewater organization in Sari. This applied study adopted a descriptive- survey approach as its methodology. The statistical population of the study comprised all the subscriber's to Water and Wastewater organization in Sari summing up to 71000 in 2014. Applying the stratified random sampling method and Morgan and Krejcie table proportional to different areas population, 384 subjects were selected as the studysample. A researcher-made questionnaire was used as data collection tool. The content and face validity was confirmed by experts and professionals in the field. Using Cronbach's Alpha coefficient, the reliability was estimated to be 0/88. The descriptive statistics, inferential statistics (the chi-square test) and the SPSS software were used to analyze the data.The results of the study indicate that the client's satisfaction with the quality of information, meeting the customer's needs, documenting the services; complying with the Code of Ethics and employees commitment to the principles of religion and belief when providing services to customer were above average.
    Keywords: Respecting Clients, Service Quality, Customer's Satisfaction
  • Leila Bakhshi Soreshjani Page 77
    Undoubtedly, job stress plays a key role in the decline and burnout of the human resources in organizations. One problem associated with our contemporary modern life is the appearance of job stress in terms of the work environment. Meta-analysis creates a better understanding of the similarities and dissimilarities of the previous studies conducted in this field and hence allows for a more comprehensive perspective on the research subject. In the present study, the previous studies on the job stress have been classified in terms of such criteria as statistical society, the involved variables, and type of job, and finally 12 studies have been selected as the statistical society of the research. In our proposed meta-analysis, for investigation of the magnitude of the effect of the independent variables on the job stress, the criteria for the effect size of coefficients r and d of Cohen have been used. Our findings show that the variables for age (d = 0.49), gender (d = 0.56), and job experience (d = 0.35) have an intermediate importance in the amount of job stress. Besides, variables for organizational atmosphere (d = 0.62), organizational justice (d = 0.98), work ethic (d = 0.95), and job satisfaction (d = 0.8), each of which used in a separate study, have great importance in determination of the amount of job stress.
    Keywords: job stress, meta, analysis, effect size
  • Majid Pourfaraj Omran* Page 101
    Aim: The aim of this study was investigation about relationship between personality and university factors and academic motivation of Mazandaran Islamic Azad University students.
    Methods
    The sample of this study was 565 students from Behshahr, Aiatallah Amoli and Chalous branch of Islamic Azad University. From every technical, humanistic and basic science academic group one class from first and last term randomly was selected. The instruments of this study were NEO, student’s academic motivation questionnaire and university factors questionnaire. Data was analyzed by independent t-test, variance analyze, Pierson correlation and regression.
    Result
    Three personality factors, openness to experience, conscientiousness and extroversion have the most correlation with academic motivation, respectively. Diploma scores average, satisfaction from academic situation, lectures interaction with students, hope for employment, academic and welfare facilities and staffs interaction with students have more role in accounting variation of academic motivation , respectively. The academic motivation mean of technical academic group is significantly more than humanistic science and basic science academic groups. Moreover, the academic motivation mean of the first year students is significantly more than last year students. Also, the girls’ academic motivation mean is significantly more than sons’ academic motivation mean.
    Conclusion
    There are positive relationship between openness to experience, conscientiousness , extroversion, satisfaction from academic, welfare situation and academic motivation lectures and staffs interaction with students, diploma score average, hope for employment and academic motivation.
    Keywords: personality, university factors, academic motivation
  • Nader Barzegar* Page 119
    The purpose of research was the relationship between knowledge management components consists of manufacture, organizing, distribution, application of knowledge and Tejarat bank financial management staff organizational creativity. The population of research includes 250 financial management staff of Tejarat bank. Sampling method is simple random and sample sizes of 150 patients were selected by tabling Morgan.
    This research has a correlation descriptive type and application target. For collect the information, two questionnaires are used.
    The research of present aim of application and method is descriptive methods and kind of Correlation. Creativity Standard questionnaire of Randsip Standardized questionnaire to collect information from both creativity Randsip (containing 50 questions) and knowledge management questionnaire (containing 23 questions) to measure KM initiatives based on five -point Likert scale was used. For data analysis, descriptive statistical parameters (frequency, frequency, percentage, mean, standard deviation, range) and inferential tests, correlation analysis and multiple regression was used. The results showed that there is between all the sub-scales of production, organization, distribution and application of knowledge and creativity the Bank staff a positive relationship.
    Keywords: Knowledge Management, Product, application of Knowledge, Organization Cultural, Creativity
  • Nazila Karimi* Page 133
    The purpose of this study was to evaluate employee's motivation of the cultural deputy of the Ministry of Education and its correlation with job characteristics. The survey research method with Aspina employee motivation questionnaire with 20 questions was used. The reliability of the questionnaire confirmed by implementation of a case study with 30 employees and Cranach's alpha was set equal to 0.931. The study population was 55 employees and the data from 52 employees was used as samples of study. Chi-square test, Pearson correlation and multidimensional chi-square test was used for statistical analysis. Results showed the high motivation of employees with an average rating equal to 70.42.Significant correlation between the scores motivation and job characteristics were not confirmed. Finding showed that other characteristics as gender, salary, education, work experience were caused differences between employees feeling and perspective about important factors in their job motivation.
    Keywords: Motivation, Quality of Work life, Job Characteristics