فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع سازمانی - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1395)

فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • الهام ابراهیمی*، آرین قلی پور صفحات 1-26
    حجم وسیع منابع موجود که به شناسایی و تشریح یکی از بخش های سیستم گسترده ریسک های منابع انسانی پرداخته اند، در قیاس با منابع محدودی که به شکلی نظام مند و چندبعدی به این موضوع نگریسته اند، حکایت از عدم وجود دیدگاهی کل نگر در این حوزه مطالعاتی دارد. در پژوهش حاضر چارچوبی دوبعدی برای شناسایی و دسته بندی ریسک های منابع انسانی معرفی شده است. برای ارائه این چارچوب از سه منبع اساسی بهره گرفته شد. نخست، پیشینه، مدل ها، دیدگاه ها و تحقیقات مختلف در حوزه ریسک منابع انسانی به صورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفت. سپس با بهره گیری از نتایج این گام و از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان منابع انسانی سه سازمان مطرح کشور در صنعت برق، مولفه ها و شاخص های مرتبط با ابعاد اصلی ریسک های منابع انسانی شناسایی شد. با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی و گلوله برفی، مصاحبه با خبرگان تا حد اشباع نظری ادامه یافت. داده های حاصل با روش کیفی تحلیل تم و نرم افزار QSR Nvivo تحلیل شد و 5 تم اصلی، 14 تم فرعی و 60 مفهوم مرتبط با ریسک های منابع انسانی شناسایی گردید. نتایج این تحلیل به شکل گیری دیدگاهی کامل تر از انواع ریسک های منابع انسانی کمک شایانی نمود. در نهایت، بر مبنای قضاوت و تحلیل محققین و با بهره گیری از ماحصل گام های پیشین، چارچوب پژوهش معرفی شد. چارچوب پیشنهادی مشتمل بر دو نقطه مرجع استراتژیک است که یکی ماهیت ریسک را تبیین کرده و دیگری کانون توجه ریسک را مدنظر قرار می دهد. این چارچوب می تواند مبنای مناسبی برای محققین و مجریان سازمان ها جهت شناسایی و طبقه بندی ریسک های منابع انسانی به شمار رود.
    کلیدواژگان: ریسک منابع انسانی، رویکرد کیفی، نقاط مرجع استراتژیک، تحلیل تم، QSR Nvivo
  • امین پاداش*، غلامرضا نبی بیدهندی، حسن هویدی، مجتبی اردستانی صفحات 27-47
    مقاله حاضر، پژوهشی علمی-تحلیلی است که به منظور تجزیه تحلیل و تدوین استراتژی نوآورانه برنامه ریزی حفظ محیط زیست با رویکرد HSE و در قالب مطالعه موردی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، انجام پذیرفته است. در نخستین گام این پژوهش، عوامل کلان و کلیدی تاثیرگذار بر توسعه برنامه HSE تبیین و در گام بعدی عوامل استراتژیک موجود در هر زمینه، با تعیین اهمیت نسبی و تعیین ارزش راهبردی آن ها بر طبق الگوی پیاده سازی ماتریس های ارزیابی عوامل خارجی و داخلی، با استفاده از تکنیک دلفی و توسط پرسش نامه ای با سوالات بسته پاسخ (در طیف لیکرت با پنج درجه)، مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین ترتیب عوامل استراتژیک برون سازمانی و درون سازمانی رتبه بندی گشته و مهمترین فرصت ها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف های سازمان، در راستای توسعه حفاظت محیط زیست بر پایه HSE، معرفی شده است. در نهایت نیز به کمک ابزار تعیین موقعیت استراتژیک و تدوین استراتژی، راهبردهایی در دو گروه عمده و خاص سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، تدوین و ارائه گشته است. از مجموع عملکرد عوامل استراتژیک، نتیجه می شود که به طور کلی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، به لحاظ استراتژیک در موقعیت غلبه فرصت ها بر تهدیدات و غلبه نقاط ضعف بر قوت ها قرار دارد. لذا عمدتا می توان با اجرای «استراتژی های فرصت-ضعف»، از مزیت هایی نهفته در فرصت ها، در جهت جبران نقاط ضعف سازمان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی
  • علمی پژوهشی
  • عباس عباسی*، رسول معتضدیان، محمد قاسم میرزایی صفحات 49-63
    خط مشی گذاری عمومی در یک فرآیند ساده شامل سه مرحله اصلی تدوین، اجرا و ارزیابی می گردد. اجرا بعنوان یکی از مراحل اصلی خط مشی گذاری عمومی از سال 1970 به بعد مورد توجه خاص محققین و نظریه پردازان خط مشی قرار گرفت. در مسیر اجرای کامل خط مشی، عوامل بازدارنده و تنگناهای زیادی وجود دارند که شناسایی عمده ترین آنها به منظور کارآمد کردن اجرای خط مشی از اهداف اصلی این تحقیق می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت داده ها، توصیفی و پیمایشی می باشد. در این تحقیق با توجه به پژوهش های انجام شده شاخص های مورد نظر شناسایی و از بین سازمان های دولتی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل در دسترس بودن انتخاب شد، و موانع اجرای خط مشی های این بخش در کشور مورد بررسی و مطالعه میدانی قرار گرفت و بر اساس شاخص-های تدوین شده، پرسشنامه تحقیق طراحی و بین اعضاء نمونه آماری که شامل 306 نفر می شد، توزیع گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که الگوی مفهومی تحقیق با داده های گردآوری شده سازگاری و تناسب دارد و مشکلات مربوط به تدوین کنندگان خط مشی، مجریان و استفاده کنندگان، ماهیت خط مشی، سازمان مجری، انواع کنش ها و گروه های فشار و محیط با اجرای خط مشی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رابطه دارند، به عبارت دیگر، همه فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: خط مشی عمومی، اجرای خط مشی، موانع اجرا
  • محمدرضا کریمی علویجه *، مریم صفایی، محمد مهدی احمدی صفحات 71-91
    به عقیده بسیاری از صاحب نظران برخورداری یک شرکت از موقعیت متمایز نسبت به سایر رقبا در یک یا چند مورد از عوامل حیاتی موفقیت صنعت، فرصت طلایی و استثنایی را جهت کسب مزیت رقابتی برای آن شرکت ایجاد می نماید. بر همین اساس هدف اصلی از انجام این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل حیاتی موفقیت در صنعت روانکارهای ایران جهت کمک به امر توفیق پذیری سازمان های فعال در این صنعت می باشد. روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادها توصیفی- پیمایشی، ابزار آن مصاحبه و پرسشنامه و جامعه آماری، خبرگان صنعت روانکارهای ایران است. در این پژوهش از مدل تامپسون و استریکلند برای شناسایی این عوامل استفاده شده است. این مدل عوامل حیاتی موفقیت را در هفت بعد مختلف تعریف کرده و برای هرکدام شاخص هایی را مشخص ساخته است. بر اساس آن عوامل پرسشنامه برمبنای روش فرایند تحلیل شبکه ای تهیه و در اختیار خبرگان صنعت گذاشته شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار Super Decision مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و پنج عامل «تجربه نوآوری در محصول»، «دانش فنی»، «کیفیت تولید»، «دسترسی به مواد اولیه و افزودنی» و «دسترسی به نیروی ماهر» به عنوان عوامل حیاتی موفقیت این صنعت شناخته شدند. لذا شرکت هایی در این صنعت موفق محسوب می شوند و می توانند به مزیت رقابتی دست پیدا کنند که بر این عوامل سرمایه گذاری داشته باشند.
    کلیدواژگان: عوامل حیاتی موفقیت، مزیت رقابتی، فرایند تحلیل شبکه ای
  • محسن گل پرور *، آزاده سلحشور صفحات 93-123
    ارهبری مخرب قادر است تا از طرق مختلف کارکنان را متمایل به خشونت و رفتارهای مخرب بنماید. این پژوهش با هدف بررسی الگوی ساختاری رابطه رهبری مخرب با تمایل به خشونت و رفتارهای انحرافی در کارکنان اجرا شد. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری پژوهش را کارکنان یک شرکت صنعتی در تهران تشکیل دادند که از بین آن ها 292 نفر به شیوه ی تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رهبری مخرب گل پرور (1393)، پرسشنامه تمایل به خشونت محقق ساخته و پرسشنامه رفتارهای انحرافی رابینسون و بنت ( 2000) بودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و الگو سازی معادله ساختاری (SEM) تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین دو مولفه رهبری مخرب (خودمحوری و زورگویی و سوءاستفاده و تهدید) با تمایل به خشونت و رفتارهای انحرافی معطوف به افراد و سازمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج حاصل از الگو سازی معادله ساختاری (SEM) نشان داد که خودمحوری و زورگویی و سوءاستفاده و تهدید از طریق تمایل به خشونت دارای رابطه غیرمستقیم با رفتارهای انحرافی هستند و تمایل به خشونت همراه با خودمحوری و زورگویی نیز به صورت مستقیم با رفتارهای انحرافی دارای رابطه هستند. به معنای دیگر نتایج این پژوهش نشان داد که تمایل به خشونت متغیر واسطه-ای در رابطه رهبری مخرب با رفتارهای انحرافی است
    کلیدواژگان: رهبري مخرب، تمايل به خشونت، رفتارهاي انحرافي، متغير واسطه اي
  • مقاله استخراج شده از پایان نامه
  • علی رجب زاده قطری*، نسیبه محمدپور، عادل آذر، حمید ضرغام بروجنی صفحات 125-139
    توسعه مقاصد گردشگری نیازمند حمایت موثر و همه جانبه جوامع برای همراه و همسو کردن ذی نفعان گردشگری و گسترش تعاملات رضایت بخش گردشگران و اجتماعات میزبان است. در نتیجه این تعاملات سازنده و موثر، منافع گردشگری برای گردشگران و جوامع میزبان ارتقاء یافته و می تواند زمینه های توسعه ملی را فراهم نماید. به منظور جلب حمایت های جامعه، بر مبنای نظریه مبادله اجتماعی باید زمینه های رضایت افراد جامعه بیش از پیش فراهم گردد. آنچه می تواند این مهم را محقق سازد برآیند ادراکات و برداشتهای مثبت یا منفی از توسعه صنعت گردشگری است. بر اساس مبانی نظری، ابعاد چهارگانه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به عنوان مولفه های اساسی هستند که در جوامع میزبان، زمینه تکوین ادراکات مثبت و منفی اجتماعات محلی را ایجاد می کنند. در مطالعه حاضر، چگونگی اثرات این متغیرها بر یکدیگر و تاثیر آنها بر حمایت و پشتیبانی از توسعه گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی روایی متغیرهای مدل از روش تحلیل عامل و برای بررسی روابط علی بین متغیرهای پنهان مدل از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شده است. تحلیل داده های با بهره گیری از نرم افزارهایSPSS23 و AMOS 18 انجام می گیرد. نتایج پژوهش نشان می دهد یکی از عوامل مهم حمایت یا عدم حمایت جامعه میزبان، میزان رضایتمندی از گردشگری است این عامل با ضریب تاثیر 9/0 مهمترین عامل تبیین کننده واریانس متغیر وابسته است. بعد اجتماعی با ضریب تاثیر 8/0به صورت غیرمستقیم و از طریق دو متغیر اثرات ادراک شده مثبت و رضایتمندی، مهمترین عوامل موثر بر حمایت از توسعه گردشگری هستند.
    کلیدواژگان: گردشگری، جامعه میزبان، حمایت و پشتیبانی از توسعه گردشگری، رضایت از توسعه گردشگری
  • علمی پژوهشی
  • مهرداد مدهوشی*، زین العابدین اکبرزاده، کاظم روانستان صفحات 141-167
    توسعه ی تامین کنندگان به فعالیت های شرکت خریدار برای بهبود عملکرد تامین کننده در حوزه های کیفیت، هزینه، زمان سفارش تا تحویل، خدمات، قابلیت اطمینان و یا ارتقاء سطح دانش تولید تامین کنندگان اشاره دارد؛ که به طور مثبت بر عملکرد عملیاتی و تجاری شرکت های خریدار تاثیر می گذارد. تحقیق حاضر به اولویت بندی استراتژی های توسعه ی تامین کنندگان تحقیق حاضر به اولویت بندی استراتژی های توسعه ی تامین کنندگان شامل ارتقای سیستم کیفیت تامین کنندگان، تبادل اطلاعات با تامین کنندگان در حوزه های کیفی، بهبود فرآیند تامین کنندگان، افزایش بهره وری تامین کنندگان و مشارکت در توسعه محصول تامین کنندگان با رویکرد کارت امتیازی متوازن و تکنیک های فرآیند تحلیل شبکه ای و دیمتل تجدید نظر شده پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شرکت های ریخته گری تولید کننده قطعات خودرو در ایران هستند که بیش از 200 نفر نیروی انسانی دارند. یافته های تحقیق حاکی از آن است که منظر مالی (5417/0) مهم ترین و منظر یادگیری و رشد (0688/0) کم اهمیت ترین بعد در بهبود عملکرد سازمان بوده و تبادل اطلاعات با تامین کنندگان در حوزه های کیفی (30/0) و افزایش بهره وری تامین کنندگان (11/0) به ترتیب مهم ترین و کم اهمیت ترین استراتژی در توسعه تامین کنندگان محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: توسعه ی تامین کنندگان، عملکرد، کارت امتیازی متوازن، فرآیند تحلیل شبکه ای، دیمتل تجدیدنظر شده
  • مرتضی ملکی مین باش رزگاه، داود فیض، مریم همتی* صفحات 169-194
    اخیرا، برندینگ داخلی بعنوان یک مساله مهم در حوزه بازاریابی شناخته شده است. بازاریابی داخلی نیز یکی از ابزارهای اجرای استراتژی در درون سازمان می باشد که متمرکز بر روی کارکنان بعنوان اولین مشتریان هر سازمان است. با توجه به اهمیت روز افزون نقش کارکنان در عملکرد سازمان، در این پژوهش مدلی ارائه شده است که در آن از بازاریابی داخلی و برندینگ داخلی بعنوان ابزارهای درون سازمانی جهت ارتقای تعهد کارکنان و تشویق آنان به انتقال وعده های برند سازمان به مشتریان بهره گرفته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل امور مالیاتی شهر سمنان بوده که از میان آنها 78 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای آزمون مدل پژوهش از روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار WarpPLS 3.0 استفاده شد. بر اساس یافته ها، بازاریابی داخلی اثر مستقیمی بر روی عملکرد برند نداشته اما بطور غیرمستقیم و از طریق برندینگ داخلی بر روی عمکرد برند تاثیرگذار است. نتایج تحلیل مسیر، اثر مستقیم برندینگ داخلی بر عملکرد برند و همچنین اثر غیرمستقیم آن را بر عملکرد از طریق تعهد کارکنان به برند تائید کردند. علاوه بر این نتایج نشان دادند که بازاریابی داخلی اثر مستقیم معناداری بر روی تعهد به برند سازمان ندارد.
    کلیدواژگان: برندینگ داخلی، بازاریابی داخلی، تعهد به برند، عملکرد برند
  • مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی
  • عرفان موحدی فر *، سجاد فولادوند، حسین نوروزی صفحات 195-222
    موضوع غیبت شغلی عاملی مهم و بحرانی سازمان ، هزینه های مالی زیادی را به بار می آورد. نظر به ضرورت حل این مساله در این پژوهش از قدرت روش شناسی کیو در هم آمیزی روش های کمی و کیفی جهت دستیابی به ذهنیت کارکنان بهره جسته شده است. پس از ارائه تئوری ها و تجربیات ارزنده برخی از اندیشمندان مدیریت و جامعه شناسی، تلاش شده عوامل با اهمیت علل غیبت از خدمت کارکنان مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از تحلیل عاملی بر مبنای فرد، ذهنیت افراد مختلف نسبت به موضوع شناسایی گردد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان شاغل رده میانی سازمان تعمیرات نیروگاهی کرج می باشد. در این راستا پس از رجوع به ادبیات پژوهش مبنی بر دلایل غیبت با سه نفر از متخصصین سازمانی و دوازده نفر از خبرگان دانشگاهی مصاحبه، تعداد 40 گزینه کیو شناسایی و توسط مشارکت کنندگان اولویت بندی شد. بر این اساس تعداد 5 عامل شناسایی گردید، که در مجموع نشان دهنده اهمیت پرداخت بر مبنای عملکرد، تدوین شاخص های اصولی برای ارزیابی عملکرد، افزایش هویت شغل از طریق باز تعریف، اطلاع رسانی و شفافیت در تدوین و پیاده سازی ساختار سازمانی می باشند. ساختار سازمانی مورد توجه زیادی قرار داشته است که در هیچ یک از پژوهش ها به صورت جزئی مورد بررسی قرار نگرفته و ساختار سازمانی به عنوان پایه رضایت، نگرش و انتظارات از یک سازمان عنوان شده است.
    کلیدواژگان: ذهنیت کارکنان، غیبت، ترک کار، روش کیو
  • علمی پژوهشی
  • علی نصر، هاجر قبادی نیا*، مهشید سلیمانی، حامد میقان صفحات 223-244
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر بازاریابی داخلی بر تفکر انتقادی صورت گرفته است. در این پژوهش برای سنجش بازاریابی داخلی از شاخص های سبک های مدیریتی، مشارکت کارکنان، محیط کاری و پرداختی ها به عنوان ابعاد بازاریابی داخلی استفاده شده است.پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد و جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان و مدیران هتل های واقع در شهر اصفهان بوده که از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 200 پرسشنامه توزیع و در نهایت 172پرسشنامه دریافت و مورد ارزیابی قرارگرفت. برای سنجش پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده شده است. آلفای به دست آمده برای بازاریابی داخلی 87/0، تفکر انتقادی 88/0 و سبک های مدیریتی 90/0 می باشد. به منظور تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos و از روش های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل رگرسیون و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق مدل مفهومی ارائه شده را تایید نمود و نشان داد که بین بازاریابی داخلی و میزان تفکر انتقادی کارکنان ارتباط وجود دارد.همچنین نتایج ضریب همبستگی نشان داد بین بازاریابی داخلی و میزان تفکر انتقادی کارکنان ارتباط وجود دارد، و رابطه بین دو متغیر تایید می شود.نتایج معادلات ساختاری نیز نشان داد که بازاریابی داخلی و ابعاد آن تاثیر مثبت و معناداری بر تفکرانتقادی دارند.همچنین ضریب تاثیر محیط کاری با مقدار71/0 بیشترین ضریب تاثیر را در بین سایر ابعاد شامل می شود.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، بازاریابی داخلی، کارکنان و مشتریان داخلی، هتل ها
|
  • Elham Ebrahimi *, Arian Gholipoor Pages 1-26
    The vast amount of existing resources which identify and describe only one part of the wide system of human resources risks, compared with the limited resources which address this issue in a systematic and multi-dimensional way, show the lack of holistic approach in this field of study. A two-dimensional framework is introduced in the present study in order to identify and categorize human resources risks. Three basic sources were provided to present this framework. First, history, models, perspectives and researches in the human resource risk field were extensively studied. Then, applying the results of this step and through semi-structured interviews with experts of three key organizations in the power industry, components and related indicators of the main aspects of human resource risks were identified. Using judgment and snowball sampling, interviews with experts were continued until theoretical saturation. Data extracted from interviews were analyzed using qualitative theme analysis method and QSR Nvivo software and 5 main themes, 14 sub-themes and 60 concepts of human resource risks were identified. The results of this analysis contributed to form a more complete view of human resource risks. Finally, according to the researchers’ analysis and judgment and using the results of previous steps, the research framework was introduced. The proposed framework consists of two strategic reference points. One of them explains the nature of risk and the other considers risk spotlight. The proposed framework could be a proper basis for researchers and administrators to identify and classify human resource risks.
    Keywords: human resource risk, Qualitative approach, Strategic reference points, Theme analysis, QSR Nvivo
  • Amin Padash*, Gholamreza Nabi Bidhendi, Hasani Hovidi, Mojtaba Ardestani Pages 27-47
    The importance of considering the environment in the oil industry and related industries is undeniable in order to develop sustainable industry.
    This study is scientific-research which is conducted to analyze and develop innovative strategies by HSE approach and environmental planning, using a case study of the Pars Special Economic Zone (Assaluyeh). Key factors influencing the development of HSE program have been explained in the first step of this research and the next step has been identified strategic factors in every field. Each of these factors, the relative importance and strategic value of implementing matrix model evaluation according to internal and external factors, using the Delphi technique and were evaluated by a questionnaire with closed questions. Thus, the strategic and internal-external organization factors have been ranked and the most important opportunities, threats, strengths and weakness points of the organization, with the aim of development of environmental protection based on HSE, have been introduced. Finally, evaluating the total function of strategic factors conclude that the strategic position of Pars Special Economic Zone (Assaluyeh), is able to overcome the opportunities to threats.
    Hence, it’s possible to apply “opportunities-threats, strategies” in order to recompense weak points of the organization.
    Keywords: Strategic Planning, management of Health, Safety, Environment (HSE), Pars Special Economic Zone
  • Abbas Ababsi*, Rasol Motazadiyan, Mohammad Miraii Pages 49-63
    Public policy making process simply includes three main phase: Formulation, implementation, evaluation. Since 1970, the implementation processes have been central to the research and theory building. The literature review reveals that there exist some barriers and issues in the process of implementation, which this study intends to elaborate on. This study in terms of goal is practical and in terms of data type is descriptive and survey based. To investigate the barriers and issues the literature was reviewed and the main criteria were identified. The availability of the data being of importance, the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare was chosen for case analysis. The field study was performed and based on the collected data, the questionnaire was designed and distributed within 306 respondents. The results indicate that the conceptual framework of the research conforms to the collected field data. The issues associated with: policy makers, implementation executives, the content of the policies, the executives or all the actions, pressure groups and the context is related to policy implementation. In other words, all the hypotheses are confirmed.
    Keywords: public policy, policy implementation, Implementation barriers
  • Mohammad Reza Karimi Alavijeh*, Maryam Safaei, Mohammad Mehdi Ahmadi Pages 71-91
    According to many experts, having a distinct positioning with other competitors in one or more cases, are Critical factors of industrial success that are active in, creat a golden and exceptional opportunity to gain a competitive advantage for that company. Accordingly, the main goal of this study is identifying and prioritizing critical success factors in the lubricants industry of Iran to help the success of active organizations in this industry. This research method in the practical use and in the view of collecting descriptive – survey data, the tools of interviews and questionnaires and population is Iran lubricants industry experts. In this study, Thompson and Strickland models has been used to identify these factors. This model define critical success in seven different dimension factors and sets indicators for each one. Based on those factors, a questionnaire has been prepared based on the network analysis process and has been placed at the disposal of industry experts. The obtained data were analized by using "super decision" software and five factors of " experience in product innovation", "technical knowledge", "production quality", "access to raw materials and additives", "access to skilled labor" were identified as critical success factors in this industry. Thus the companies are considered successful in this field and can gain the competitive advantage that have investment on these factors.
    Keywords: critical success factors, competitive advantage, Analytic network process
  • Mohsen Golparvar*, Azadeh Salahshor Pages 93-123
    Destructive leaders through different ways can lead employees to violence and destructive behaviors in organization. This research was administered with the aim of investigating the structural model of the relationship between destructive leadership with tendency to violence and deviant behaviors. Research method was correlation and the research statistical population was the employees of an industrial organization in Tehran city, which among them 292 persons were selected using simple random sampling. Research instrument included Golparvars’ (2013) destructive leadership questionnaire, researcher made tendency to violence questionnaire and Bennett and Robinsons’ (2000) deviant behavior questionnaire. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and structural equation modeling (SEM). Results showed that there is a positive significant relationship between destructive leadership with tendency to violence and deviant behavior toward organization and individuals. Results of structural equation modeling (SEM) revealed that, selfishness and bullying along with abuse and threats has indirect and significant relationship with deviant behaviors trough the tendency to violent and the tendency to violent along with selfishness and bullying has direct and significant relationship with deviant behaviors. In other words the results of this study showed that the tendency to violence is a mediator variable in the relationship between destructive leadership and deviant behaviors
    Keywords: destructive leadership, tendency to violence, deviant behaviors, mediator variable
  • Ali Rajabzadeh*, Nasibeh Mohamampor, Adel Azar, Hamid Zargham Pages 125-139
    Successful development of tourist destinations requires communities's comprehensive support for integrating the tourism stakeholders and the development of satisfactory interaction between tourists and host communities. As a result of constructive and effective interaction, quality tourism interests to tourists and host communities can be improved and provide areas of national development. According to the social exchange theory for attracting the support of the community, is necessary to provide more and more areas of people's satisfaction. What can lead to this goal are positive or negative perceptions and interpretations of tourism industry development. Based on theoretical and conceptual aspects in the field of tourism , cultural , economic, social and environmental dimensions and impact are important in host communities , creating and development of positive and negative perceptions of local communities.The impact of these variables on each other as well as the effects of these variables on the support of tourism development, is studied in this paper.Factor analysis is used for checking validity and as well as examin the main variable and use SEM method for examin behavior between latent variable. Research data analysis was performed by using the softwares SPSS 23 and AMOS 18. The results suggest that an important factor in resident support is the satisfaction of the tourism impact by impact factor 0.9, the most important factors that explaining the variance of the dependent variable and the social dimensionby impact factor 0.8 indirectly through two variables perceived positive effects and satisfaction of other important factors affect tourism development support.
    Keywords: Tourism, host communities, support of tourism development, satisfaction of tourism development
  • Mehrdad Madhoushi *, Zeinolabedin Akbarzadeh, Kazem Ravansetan Pages 141-167
    Supplier development refers to the purchaser activities to improve supplier performance in the areas of quality, cost, time of ordering to delivery, service, reliability, and promotion of suppliers knowledge which positively affects the operational and business performance of purchaser. The present study deals with supplier's development strategies including enhancement of suppliers’ quality improvement systems, data exchange with suppliers in the areas of quality, suppliers’ process improvement, suppliers’ productivity enhancement and contribute to the development of the suppliers’ product by the Balanced Scorecard (BSC) approach, Analytic Network Process (ANP) and Revised Decision Making Trial and Evaluation Laboratory (Revised DEMATEL) techniques. The population of the current research consists of the foundry companies having more than 200 subject as human resources in Iran which manufacture the automobile parts. The research findings have shown that financial perspective (0.5417) , learning and growth perspective (0.0688) are respectively the most important and the least important dimensions to improve organization performance. in addition , information exchange with suppliers in the areas of quality (0.30) and supplier's productivity increasing (0.11) are respectively the most and least important strategies in supplier's development.
    Keywords: Suppliers development, performance, Balanced Scorecard, Analytic Network Process, Revised DEMATEL
  • Morteza Maleki Minbashrazgah, Davood Feiz, Maryam Hemmati* Pages 169-194
    Recently, internal branding has been recognized as an important issue in marketing field. Also, internal marketing is one of the tools for implementing the strategy within an organization that focuses on employees as the organization's first customers. Due to increasing importance of the employee's role in the organization, this paper presents a model in which internal marketing and internal branding are used as internal tools to improve employees commitment and encourage them to deliver brand promises to customers. The statistical population of the research was Semnan Taxation Office personnel from which 78 samples were selected through simple random sampling. Structural equations modeling is used to test the research model using WarpPLS 3.0 software. Based on the findings, the internal marketing does not have a direct impact on the brand performance, but it affects brand performance indirectly through the internal branding. The results of path analysis confirmed the direct effect of internal branding on the brand performance, as well as its indirect effect on performance through employee's commitment to the brand. Moreover, the results indicated that internal marketing does not have a significant effect on corporate brand commitment.
    Keywords: internal branding, internal marketing, brand commitment, brand performance
  • Erfan Movahedi*, Sajad Fooladvand, Hosein Norouzi Pages 195-222
    The issue of job absenteeism critical factor for organizations, brings heavy financial losses. The absence, one of the all-consuming, challenging and time consuming problems facing organizations and economic point of view, one of the factors increasing the cost of production. This is especially government organizations are more common. Given the need to identify causes of absenteeism and employee desertion company power plant Iran, the present study with scientific and realistic analysis of the causes of absenteeism, try to find solutions and ways to overcome arise. After presenting the theory and valuable experiences some management scientists and sociologists, try using the methodology-Q factors important causes of absenteeism of employees are discussed using factor analysis based on the individual, the mentality of people towards Subject is detected. Statistical population research staff of the power plant Karaj is mid-range. In this regard, three of the specialists interviewed, 40 Q identified and prioritized by the participants. The 5 factors was identified, which are collectively illustrate the importance of performance-based pay, developing systematic indicators to evaluate performance, increase jobs by redefining the identity, awareness and transparency in the formulation and implementation of their organizational structure.
    Keywords: staff Mentality, absenteeism, desertion, Q, methodology
  • Ali Nasr Isfahani, Hajar Ghobadi*, Mahshid Soleimani, Hamed Mamaghan Pages 223-244
    The present study was conducted the effect of internal marketing on critical thinking according to mediator management styles. The research is implemented by descriptive - survey method and its statistic society is consisted of staff and general managers of hotels of Isfahan which between them using random - stratified sampling, 172 questionnaires were received and evaluated. To gather information from the questionnaires in this research internal marketing questionnaire constructed by author and critical thinking questionnaire of Vitli have been used that Its validity is verifiable and has been evaluated by professors and Cronbach's alpha was used to assess reliability. Obtained alpha for internal marketing is 0.87 and for critical thinking is 0.88 and for management styles is 0.90.To data analysis statistical methods of Amos correlation coefficient and SPSS software of data by Spearman software and regression analysis and structural equations were used. The results confirmed the presented conceptual model and show that there is a relationship between internal marketing and critical thinking of employees and also show that internal marketing have significant and positive effect on critical thinking with regard to management style.
    Keywords: critical thinking, internal marketing, internal customers, staff, hotels