فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال ششم شماره 2 (پیاپی 21، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • غلامرضا آتیه کار، اصغر مشبکی، عبدالله نعامی صفحات 1-18
    امروزه اینستاگرام از جمله شبکه های اجتماعی ست که با محوریت اشتراک گذاری عکس توانسته است به بسیاری از پیش بینی ها مبنی بر حرکت شبکه های اجتماعی به سمت سایت های عکس محور جامعه عمل بپوشاند. هرچند اینستاگرام به عنوان یک پدیده نوظهور برای اشتراک گذاری عکس و فیلم های کوتاه طراحی شده و هدف از ایجاد آن فروش کالا نبوده، اما استفاده گوناگون کاربران از آن باعث شده تا به جایگاهی مهم برای معرفی محصولات برندهای خانگی و کوچک برسد. از طرفی در ایران با توجه به فیلترینگ برخی سایت ها و عدم دسترسی کاربران به زیرساخت ها و ابزارهای مناسب، باعث شده است استفاده از اینستاگرام برای فروش این نوع کالا و خدمات افزایش یابد. بنگاه های اقتصادی در ایران با معرفی کالا و خدمات مرتبط با مد، لباس، فشن و لوازم آرایشی در اینستاگرام توانسته اند از این محیط به عنوان ویترین خود استفاده کرده و محصولات خود را به نمایش بگذارند.
    پژوهش حاضر به منظور بررسی انگیزه خرید اینترنتی از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام برای خریدهای لذت باور در شهر تهران طرح ریزی شده است. در این پژوهش عوامل انگیزشی برای ترغیب افراد به خرید لذت باور از طریق صفحات اینستاگرام در جامعه دارندگان صفحه اینستاگرام در تهران و در نمونه ای به حجم 180 نفر، مورد بررسی قرار می گیرد. و تعیین می کند که چه عواملی، با چه میزان اهمیت بر انگیزه خرید لذت باور در این شبکه اجتماعی در شهر تهران موثر هستند. در این مقوله پنج ارزش لذت باور در خرید از طریق اینستاگرام مورد بررسی قرار می گیرد. در جمع آوری ادبیات موضوعی این پژوهش از اطلاعات مکتوب کتابخانه ای و برای جمع آوری اطلاعات خریداران احتمالی از پرسشنامه استفاده گردیده است. ضمنا جهت تائید یا رد فرضیه های مورد استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که خرید های لذت باور از طریق اینستاگرام در تهران تحت تاثیر ماجراجوئی/کاوش و عامل روابط اجتماعی اتفاق می افتد. لذا فروشندگان با ترعیب این دو جنبه در ایجاد صفحات معرفی کالا و خدمات خود در اینستاگرام می تواند در فروش محصولات و خدمات از جنس لذت باور موفقتر عمل کنند.
    کلیدواژگان: خرید اینترنتی، انگیزه خرید لذت باور، اینستاگرام
  • فریبرز رحیم نیا، مجتبی پورسلیمی، لیلا بصیر صفحات 19-36
    امروزه، سازمان های خدماتی می بایست در بستر جدید بازاریابی حسی محیطی را فراهم کنند تا با ارائه خدماتی متمایز به مشتریان جدید، برای آنها تجربه ای خوشایند خلق نموده و آنها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنند. مشتریانی که به سبب شکل گیری تجربه شخصی مثبت، نه تنها مجددا به سازمان مراجعه خواهند کرد، بلکه آن را به اطرافیان خود نیز توصیه می کنند. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نوآوری در خدمات بر نیات رفتاری مشتریان به واسطه بازاریابی حسی می پردازد. این پژوهش از نوع پیمایشی – تحلیلی بوده و داده-های آن در یک نمونه 276 نفری از میان مهمانان هتل های 5 ستاره شهر مشهد، با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری و جهت آزمون فرضیات نیز از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد که نوآوری در خدمات تاثیر معناداری بر بازاریابی حسی و نیات رفتاری مشتریان دارد، همچنین بازاریابی حسی دارای تاثیر معناداری بر نیات رفتاری مشتریان می باشد. از طرفی، بازاریابی حسی نقش واسط معناداری بین نوآوری در خدمات و نیات رفتاری مشتریان داشته است.
    کلیدواژگان: نوآوری در خدمات، تجربه مشتری، بازاریابی حسی، قصد و نیات رفتاری
  • عبدالهادی درزیان عزیزی، راضیه فعلی، فرج الله رحیمی، ادریس محمودی صفحات 37-54
    متن مورد نظر خوبخش خدمات در اغلب کشورها بالاترین ارزش افزوده و سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است و زیربخش های متعددی دارد که یکی از مهم ترین آن ها بخش گردشگری است. گردشگری نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی کشورها ایفا می کند و توسعه آن یکی از کم هزینه ترین روش های اشتغال زایی است. با توجه به اهمیت تبلیغات دهان به دهان به عنوان یک منبع اطلاعاتی و تاثیر آن بر شکل گیری تصویر ذهنی مقصد و شخصیت مقصد و نیز تاثیر این دو بر اعتماد مقصد و رابطه تنگاتنگ این متغیرها با رضایت از مقصد و در نهایت تاثیر آن ها بر وفاداری گردشگران، تحقیق حاضر در پی این سوال است که آیا تبلیغات دهان به دهان برتصویر ذهنی مقصد، شخصیت مقصد، اعتماد به مقصد، رضایت از مقصد و وفاداری به مقصد تاثیر معناداری دارد؟ جامعه آماری این تحقیق، گردشگران ایرانی بازدید کننده از شهرهای خرم آباد، اصفهان و شوش می باشد. با توجه به نامحدود بودن حجم جامعه اقدام به نمونه گیری شد که حجم نمونه 384 نفر برآورد گردید. برای سنجش روایی پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که با توجه به نتایج آن روایی پرسشنامه تایید گردید، همچنین با مقدار آلفای کرونباخ کل 0.90، پایایی پرسشنامه نیز تایید گردید. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون همبستگی و مدل معادلات ساختاری) در قالب نرم افزارهای SPPS(22.0) و LISREL(8.8) استفاده شده است. در این تحقیق تمامی فرضیه های مطرح شده، جز تاثیر مستقیم تبلیغات شفاهی بر شخصیت و تاثیر مستقیم اعتماد بر وفاداری، تایید شده است.د را در این بخش وارد کنید
    کلیدواژگان: عوامل شناختی، عوامل احساسی، وفاداری، مقصد گردشگری
  • میثم شیرخدایی، سهیل نجات، امیر اکبری صفحات 55-74
    در فضای رقابتی امروز هر شرکتی که بخواهد در هر بازاری فعالیت نماید، اعم از بازارهای صنعتی و بازارهای مصرفی، باید بداند که نمی تواند همه سلایق و درخواست های مشتریانش را یک جا پاسخ دهد و به همه آنها خدمت رسانی کند. برای پاسخگویی به این مساله امروزه بخش بندی بازار افزایش چشم گیری یافته است. بازار بیمه در ایران نیز از این امر مستثنا نیست. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بخش بندی بازار بیمه عمر از طریق سبک زندگی مشتریان با رویکرد (AIO [1]) در استان مازندران صورت گرفت. AIO شامل فعالیت، علایق و عقاید می باشد. یعنی این پژوهش از طریق بررسی فعالیت، علایق و عقاید مشتریان شرکت بیمه ایران در استان مازندران به بخشبندی مشتریان می پردازد. پژوهش حاضر از نظر روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی و از نظر هدف، جزو پژوهش های کاربردی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق نمونه گیری خوشه ایو با استفاده از پرسشنامه AIO جمع آوری گردید. تعداد 600 پرسشنامه توزیع و جمع آوری شد که تعداد 540 پرسشنامه سالم مورد بررسی قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق مجاسبه ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد که بالای 7/0 بود و همچنین روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوا توسط خبرگان و اساتید مورد بررسی قرار گرفت. سپس از طریق تحلیل عاملی 8 عامل و از طریق تحلیل خوشه ای3 خوشه (بخش) مشخص شد که بخش سوم بیشترین اعضای نمونه را دارد. در انتها نیز متناسب با ویژگی های هر بخش پیشنهادهایی ارائه شد.
    کلیدواژگان: بخش بندی بازار، سبک زندگی، بیمه عمر، (AIO)، خوشه بندی
  • علیرضا حدادیان، علی کاظمی، شیرین فیض محمدی صفحات 75-92
    با توجه به فضای رقابتی موجود در صنعت جهانی هتلداری، راهبرد برند سازی یکی از مهمترین تاکتیک هایی است که می تواند حاشیه ی مطمئنی را برای هتلداران ایجاد کند. به منظور توسعه ی دانش موجود در زمینه ی مدیریت برند، این پژوهش با هدف بررسی اثر هویت یابی برند بر وفاداری مشتریان هتل همای مشهد انجام شده است. بر طبق 8 فرضیه ی این مطالعه ابتدا اثر مستقیم هویت یابی مشتریان با برند را بر وفاداری آنها سنجیده، سپس این اثر را به طور غیر مستقیم و با بکارگیری 3 متغیر مهم تاثیرگذار بر وفاداری یعنی کیفیت خدمات، ارزش درک شده و اعتماد به برند، به عنوان متغیر های میانجی گر مورد تحلیل قرار داده است.. تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها مورد استفاده قرارگرفتند. داده ها از طریق توزیع پرسش نامه میان 400 نفر از مشتریان جمع آوری شد که 386 عدد از آنها معتبر و قابل استفاده بود. تحلیل داده ها با استفاده از الگوی مدل یابی معادله ی ساختاری (SEM) صورت گرفته است. نتایج اثر مستقیم هویت برند را بر وفاداری مشتریان رد کرده و نشان می دهد که هتل ها علاوه بر ایجاد تعلق در مشتری می بایست دائما در پی ارتقاء سطح خدمات، ارزش درک شده ی مشتری و ایجاد اعتماد در وی باشند، تنها در این صورت است که می توان مشتریان را بخود وفادار کرده و به موفقیت برسند. لازم به ذکر است که ارتقاء کیفیت خدمات مهمترین نقش را برای نیل به این هدف ایفا می کند.
    کلیدواژگان: هویت یابی مشتری با برند، وفاداری مشتری، کیفیت خدمات، ارزش درک شده، اعتماد به برند
  • علی حمیدی زاده، محمد رحیم اسفیدانی، پریسا سیاسی صفحات 93-114
    امروزه با توجه به رقابت روزافزون شرکتها و سازمانها، انتظارات فزاینده مشتریان و هزینه های هنگفت تبلیغات و سرمایه گذاری، مفهوم شخصیت برند و عوامل موثر بر شکل گیری آن در کانون توجه پژوهشگران بوده است. پژوهش حاضر بر آن است تا شخصیت مشتری را به عنوان یکی از مهمترین و کلیدی ترین عوامل موثر بر شکل گیری شخصیت برند مطرح و تاثیر آن بر شخصیت برند را در قالب یک مدل مفهومی مورد بررسی قرار دهد.این از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، پژوهش توصیفی-پیمایشی است. برای سنجش تاثیر «شخصیت مشتری» بر «شخصیت برند» از دو مدل معتبر و شناخته شده شخصیت برند آکر (1997) و شخصیت مشتری اکلوند (2008) استفاده گردیده است. جامعه آماری این پژوهش، مصرف کنندگان و مشتریان برند اپل در شهر تهران بوده اند که از میان آن ها تعداد 349 پرسشنامه با روش نمونه گیری غیراحتمالی و دردسترس، به عنوان نمونه انتخاب گردیده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها متناسب با نیازآماری از نرم افزار PLS Smart استفاده شده است. یافته های این پژوهش بیانگر این است که نوع ادراک و دریافت افراد از شخصیت برند تحت تاثیر نوع دیدگاه ها، نگرشها و شخصیتشان است.
    کلیدواژگان: شخصیت آبی، شخصیت برند، شخصیت سبز، شخصیت قرمز، شخصیت مشتری
  • اعظم نقابی، ناصر یزدانی، محسن ناظم بکایی صفحات 115-132
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر پیشینه هویت مصرف کنندگان بر خرید کالاهای خارجی می باشد. خرید محصولات خارجی به واسطه تنوع فرهنگی از هویت ملی تاثیر می پذیرد، پژوهش گر در این تحقیق به دنبال یافتن فرایندهایی روانی است که به طور موثر علل تغییر میزان خرید کالاهای خارجی را شرح دهد. در مطالعه حاضر نویسنده به ترسیم مفهومی چند جانبه متشکل از هویت ملی و دو بعد تنوع رابطه افراد و اداراک نسبی از گرایش مصرف کنندگان جهانی و خرید محصولات خارجی پرداخته است. تنوع فرهنگی باعث ایجاد نگرش مثبت و منفی نسبت به گرایشات مصرف کنندگان جهانی می شود. ابزار جمع اوری داده های تحقیق حاضر پرسشنامه بوده که از طریق توزیع بین 158 دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه های سراسری شهر تهران حاصل گردید. نتیجه تحقیق نشان می دهد خرید محصولات خارجی با هویت ملی قوی تر کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: هویت ملی، تنوع رابطه افراد، ادراک نسبی، خرید محصولات خارجی
  • مرتضی سلطانی، الناز نبی زاده مامانی، امیرحسین مزینانی صفحات 133-152
    طبق ادبیات موجود، درونی سازی برند سازمان و بهبود نگرش کارکنان منجر به افزایش سودآوری خواهد شد. به دلیل اهمیت این موضوع، پژوهش حاضر در پی ارزیابی تاثیر عوامل موثر بر ایفای تعهدات کارکنان با رویکرد برند سازی داخلی است و بهبود نگرش کارکنان را عامل میانجی در این رابطه در نظر گرفته است. این مطالعه در گروه صنعتی سدید انجام گرفت و جهت جمع آوری داده ها از روش مشاهده مستقیم، مطالعه میدانی و ابزار پرسشنامه استفاده شد. ابتدا، روایی محتوایی سوالات پرسشنامه به کمک استاد راهنما، مدیر آموزش کارخانه لوله و تجهیزات و مصاحبه با مدیران واحد تحقیق و توسعه دفتر مرکزی موردبررسی قرار گرفت. سپس، پرسشنامه ها به روش نمونه گیری در دسترس میان کارکنان شرکت ها و کارخانه های گروه صنعتی سدید توزیع شد. در نهایت، از میان پرسشنامه های توزیع شده 192 پرسشنامه کامل جمع آوری و مورد آزمون قرار گرفت. آزمون مدل مفهومی پژوهش با روش حداقل مربعات جزئی و همبستگی متغیرها و با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام شد. نتایج آزمون حاکی از تاثیر مثبت و معنادار مکانیسم های برند سازی داخلی بر ایفای تعهدات برند توسط کارکنان از طریق تعیین هویت با برند، تعهد به برند و وفاداری نسبت به برند است. این بدان معناست که مدیران ارشد با برنامه ریزی در آموزش و بازخوردهای مناسب به کارکنان خواهند توانست منجر به بهبود نگرش آنان و در نهایت سودآوری هر چه بیشتر سازمان شوند.
    کلیدواژگان: برند سازی داخلی، عملکرد برند، تعهد به برند، وفاداری به برند، تعیین هویت با برند
  • علیرضا بحیرایی، کیوان اعتمادی، امیر گرامی اصل صفحات 153-166
    بانک ها به عنوان بخش اصلی نظام مالی نقش کلیدی را در تامین مالی بخش های مختلف اقتصادی بر عهده دارند. یکی از مهم ترین موضوع های مطرح شده در زمینه ی مدیریت مالی و بازار یابی مالی، این است که سرمایه گذاران فرصت های مناسب سرمایه گذاری را از فرصت های نامطلوب تشخیص دهندو مدیران مدیریت مالی موثر و کارآمد در تامین منابع مالی داشته باشند. یکی از راه های کمک به سرمایه گذاران، ارائه ی الگوهای پیش بینی ورشکستگی شرکت ها است. تا به امروز تکنیک های مختلفی برای طراحی مدل های پیش بینی ورشکستگی شرکت ها مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجا که مطالعات اخیر در زمینه ی پیش بینی ورشکستگی ، بر ایجاد و به کارگیری هوش مصنوعی و روش های یادگیری ماشینی متمرکز شده است، لذا در پژوهش حاضر به منظور پیش بینی ورشکستگی شرکت ها از شبکه های عصبی-فازی(ANFIS)و شبکه های عصبی مصنوعی(ANN) و رگرسیون لجیت(LR) به عنوان مدل مقایسه ای وبرای پیاده سازی مدل ها، از نرم افزار متلب نسخه 2015 استفاده شده است. نمونه ی تحت بررسی شامل 71 شرکت ورشکسته و 74 شرکت سالم می باشد که طی یک دوره 5 ساله از سال 1389 الی1394از بورس اوراق بهادر تهران انتخاب شده اند. یافته های تحقیق حاکی از آن است که در پیش بینی ورشکستگی شرکت ها، مدل مبتنی بر شبکه های عصبی مصنوعی(ANN) نسبت به مدل مبتنی بر شبکه های عصبی-فازی(ANFIS) و رگرسیون لجیت(LR) از دقت کلی بیشتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: پیش بینی، ورشکستگی مالی، شبکه های عصبی، فازی(ANFIS)، شبکه های عصبی مصنوعی(ANN)، رگرسیون لجیت(LR)، بازار یابی مالی
  • امیر اخلاصی، رضا شفیعی، فهیمه انصاری صفحات 167-188
    پژوهش حاضر با توجه به رشد سریع فعالیت های خرده فروشی های اینترنتی در فضای کسب و کار داخلی کشور، و در راستای کمک به موفقیت بیشتر این نوع کسب و کار ها در عرصه برند سازی انجام شده است. هدف نهایی پژوهش ارائه مدلی جهت برند سازی خرده فروشی های اینترنتی با توجه به ساختار کسب و کار مجازی در کشور صورت پذیرفته، تا از این طریق بتواند نیازهای رو به رشد در زمینه برند سازی در فضای اینترنتی را پوشش دهد. در این پژوهش برای دست یابی به مدل برند سازی برای خرده فروشی های اینترنتی از روش کیفی تئوری داده بنیاد استفاده گردیده است، که مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات در این روش، انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته با افراد مطلع و متخصصین در حیطه موضوعی مورد نظر، است. پس از انجام مصاحبه ها و جمع آوری اطلاعات، کد های بدست آمده در بخش های مختلف، مدل نهایی را به وجود آوردند. مدل نهایی از مجموع مقوله محوری، شرایط علی، شرایط مداخله گر، راهبردها و در نهایت پیامد ها و نتایج حاصل از برند سازی تشکیل شده است. هر کدام از این شرایط و عوامل تشکیل دهنده مدل دارای متغیر ها و مقوله هایی هستند، که توجه به آنها موجب تحقق هدف نهایی برند سازی می گردد.
    کلیدواژگان: فرایند برند سازی، خرده فروشی اینترنتی، برند سازی، برند سازی اینترنتی، تئوری داده بنیاد
  • محمدرضا کریمی، مهدی طالب پور، دکنر علیرضا حدادیان صفحات 189-202
    امروزه حمایت گری ورزشی در جهان به صنعتی بزرگ تبدیل شده به طوری که میلیاردها دلار در سال در این حوزه توسط شرکت ها سرمایه گذاری می شود. ازاین رو پژوهش ها در این زمینه به سرعت در حال افزایش است. پژوهش های انجام شده درزمینه حمایت گری ورزشی بیشتر به چرایی این پدیده پرداخته است و درزمینه نحوه کارکرد حمایت گری ورزشی در میان طرفداران خلاهای پژوهشی خصوصا در ایران دیده می شود. رابطه مناسب هواداران و حامی یکی از مهم ترین بخش های حمایت گری ورزشی است که سبب اثربخشی حمایت گری می گردد؛ بنابراین پژوهش حاضر به دنبال تدوین مدلی است که رفتار هوادار ورزشی را در حمایت گری ورزشی توصیف کند. تحقیق حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بوده که به شکل میدانی انجام شده است. همچنین ازنظر هدف کاربردی محسوب می گردد. جامعه آماری پژوهش هواداران حاضر در رویداد ورزشی تیم هندبال موسسه مالی ثامن الحجج (ع) بوده اند که با روش نمونه آماری در دسترس انتخاب گردیدند (N=234). ابزار پژوهش، پرسشنامه آلکساندریس و تستسو (2012) بود که روایی آن توسط اساتید متخصص تایید گردید و پایایی آن نیز با آزمون آلفای کرونباخ (91/0) تایید شد؛ و همچنین جهت برازش مدل مفهومی پژوهش از مدل معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار آموس 22 استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل مفهومی موردمطالعه در جامعه آماری پژوهش با توجه به شاخص های برازش دارای تناسب مطلوبی می باشد. همچنین تعلق تیمی رابطه معنادار و مستقیمی با تصویر حامی داشت و از طرفی تصویر حامی به عنوان متغیر واسط رابطه معنادار و مستقیمی بر نیت خرید مشتری را نشان داد.
    کلیدواژگان: حمایت گری ورزشی، هواداران، مدل معادلات ساختاری
  • نسیم محمدیان محمودجیق، مهدی ابراهیمی، امین سلطانی هوراند صفحات 203-222
    در محیط رقابتی کنونی شناخت جایگاه برند برای هر شرکتی امری ضروری است. با توجه به تمایل بالای مدیران هتل ها به افزایش سودآوری از طریق جذب مشتریان صنعتی-تجاری خود، لازم است هتل ها برای تقویت جایگاه خود نزد این دسته از مشتریان خود، عوامل مربوطه را مدنظر قرار دهند. هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین جایگاه رقابتی هتل های پنج ستاره شهر مشهد نسبت به یکدیگر با توجه به نگرش و ادراکات مدیران آژانس های مسافرتی، به عنوان مشتریان صنعتی-تجاری آنها است. مدیران آژانس های مسافرتی تهران که به طور مستقیم خدمات سفر به شهر مشهد با اقامت در هتل های پنج ستاره» را ارائه می دهند، جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دهند. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد حجم نمونه 228 نفر تخمین زده شد. در پژوهش حاضر از «نمونه گیری خوشه ای(گروهی)» استفاده شده است. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Lisrel، و آزمون تحلیل عاملی تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نقشه های رادار مربوطه نیز با استفاده از نرم افزار Microsoft Excel ترسیم شد. با توجه به نقشه های رادار حاصل شده و نتایج آزمون های انجام شده، متغیرهای «هسته اصلی محصول»، «خدمات تسهیل کننده» و «خدمات فزاینده» به عنوان عوامل تعیین کننده جایگاه برند هتل ها شناسایی شدند. بر اساس این متغیرها، پنج هتل مورد مطالعه به شدت با یکدیگر در حال رقابتند. به طور کلی، دو هتل را می توان در یک دسته قرار داد. سه هتل دیگر نیز رقبای مستقیم هم می باشند. در پایان، به منظور بهبود جایگاه برند هتل های مورد مطالعه، پیشنهاداتی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: بازاریابی، جایگاه یابی، جایگاه یابی برند، صنعت گردشگری و هتلداری، هتل های پنج ستاره مشهد، آژانس های مسافرتی
|
  • Gholamreza Atiyehkar, Asghar Moshabaki, Abdolah Naami Pages 1-18
    Nowadays, Instagram is one of the social networks which is able to fulfill many predictions on progressing the social networks to the photo-centric sites through sharing the photos. Although Instagram, as a new emerging phenomenon, has been designed for sharing photos and short videos and its purpose has not been selling the goods, its many uses by the users caused to gain the important position for introducing the products of domestic and small brands. On the other hand, the use of Instagram for selling these goods and services has been increased in Iran due to filtering of some sites and lack of users’ access to infrastructure and the proper tools. With the introduction of the goods and services related to fashion, clothing, fashion and cosmetics on Instagram in Iran, economic enterprises are able to use of this medium as their showcase and demonstrate their products.
    The present study has been designed for hedonic values purchases in Tehran with the aim to investigate the motives for internet shopping through the Instagram social network. In this research, motivating factors are studied to encourage people to hedonic values purchases through Instagram pages within the society with Instagram page in Tehran and in a sample including 180 people and determine what factors, to what level of importance are effective on the motivation for hedonic values purchase into this social network in Tehran. In this category, five hedonic values are studied in the purchase through Instagram. The written library information has been used for collecting the thematic literature of this research, and questionnaire has been applied to collect data from potential buyers. In addition, the Pearson correlation and regression have been used to confirm or reject the used hypotheses. Results of the study show that the hedonic values purchases through Instagram in Tehran happen under the influence of adventure/explore and the factor of social relationships. Therefore, sellers can act more successfully in selling the products and services from the kind of hedonic values by encouraging these two aspects via creating the pages for the introduction of their goods and services on Instagram.
    Keywords: Internet shopping, Hedonic motivation, Instagram
  • Fariborz Rahim Nia, Mojtaba Poursalimi, Leila Basir Pages 19-36
    Today, Service organizations must provide the opportunity in new basis of experiential marketing that with offering preferable services to new customers make the pleasant experience for them and convert them into loyal customers. Customers who experience positive results, not only will go back into the organization, but also recommend it to their friends. So, in this study, the impact of service innovation on customer behavioral intention with mediating role of experiential marketing is investigated. The study is survey – analytic research and the data on a sample of 276 people among the guests of 5 star hotels in Mashhad, collected using questionnaires and to test the hypotheses, Structural Equation Modelling Technique with Lisrel software is used. Findings show that service innovation has significant effect upon experiential marketing and behavioural intention of customers. Also, experiential marketing has significant effect upon behavioural intention of customers. However, experiential marketing has a mediating effect upon service innovation and behavioural intention of customers.
    Keywords: Service Innovation, Customer Experience, Experiential marketing, Behavioural intention
  • Abdolhadi Darzian Azizi, Razieh Feli, Farajollah Rahimi, Edris Mahmoodi Pages 37-54
    Tourism plays an important role in economic development and social welfare and development of it is one of the most economical method of creating employment. According to the importance of word of mouth advertising as a source of information and its impact on the formation of destination image and destination personality and as well as the effects of these on trust and close relationship of these variables to the satisfaction of destination and ultimately its impact on tourist's loyalty, The present study following The question that word of mouth advertising has a significant impact on destination image, destination personality, trust to destination, satisfaction and loyalty? The population of this study, Iranian tourists visiting the cities of Khorramabad, Isfahan and shosh. In this research for data analysis from descriptive statistics and inferential statistics in the form of software SPPS (22.0) and LISREL (8.8) is used. In this study, all hypotheses have been proposed, but word of mouth advertising has not a direct effect on the personality and as well as impact of trust on loyalty is not verified.
    Keywords: Cognitive factors, emotional factors, loyalty, tourist destination
  • Maisam Shirkhodaie, Soheil Nejat, Amir Akbari Pages 55-74
    Any company that wants to operate in any market, Including industrial markets and consumer markets, should knows that it can’t respond to all customers’ tastes and demands and serve them. To meet this problem, nowadays market segmentation was increased. The purpose of this study was to investigate the life insurance market segmentation according to customers lifestyle (AIO) in the Mazandaran. The required information was collected through cluster sampling and questionnaire AIO. 600 questionnaires were distributed and collected. Then through factor analysis and cluster analysis, respectively 8 factors and 3 clusters determined that the third part has the largest number of sample members. Finally, proposals were presented according to the characteristics of each part.
    Keywords: market segmentation, life insurance, (AIO), cluster
  • Alireza Hadadian, Ali Kazemi, Shirin Feiz Mohammadi Pages 75-92
    According to the current competitive atmosphere in global hotel industries, branding is one of the most important methods that create safety and assurance for hotel owners. In order to develop the existing knowledge of brand management, this research aimed to examine the effect of customer-brand identification (CBI) on customer royalty of Homa hotel of Mashhad. According to 8 hypothesis of this research, first the direct effect of CBI on customer loyalty is evaluated, and then this effect will be determined with 3 more variables as inductors which are service quality, Perceived value and brand trust. Confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha coefficient were used to assess validity and the internal consistency of the instrument, respectively. The data is collect by distributing 400 questionnaire and 386 of them were usable. Structural equation modeling was used to test the model. The results reject the direct impact of CBI on customer loyalty and show that making dependency to hotel brand is not enough and the hotel should promote its service quality, the customer's perceived value and their trust constantly and this is their only way to success and creating royalty. Also, it can be mentioned that service quality has the most significant role for achieving this purpose.
    Keywords: customer, brand identification, loyalty, service quality, Perceived value, brand trust
  • Dr Ali Hamidi Zadeh, Dr Mohammad Rahim Esfidani, Parisa Siasi Pages 93-114
    As a matter of fact, nowadays Due to the increasing rate of competition between companies and organizations, high level of customer and consumers’ expectations, increased cost of advertising and investment, the concept of "Brand Personality and all impressive factors affecting that concept", have been considered noticeably . This paper is determined to consider "Human personality" as the most important factors affecting brand personality. Hence, this study has an applied aim and follows an experimental method and its purpose is to identify the relationship between “Brand personality” and “Customer personality”. This designed research model is based on a mixture of Aaker's brand personality (1997) and Ekelund’s customer personality (2008). Content validity and structure of research questionnaires. In order to analyze data derived from questionnaires, proportional to statistical needs Statistical Package for the Social Sciences software (Smart PLS) is used. The hypothesizes of this study is about the existence of any significant relationships between “Customer personality” and “Brand personality”. In regard to the result of all data analysis, all of the hypothesizes except one is approved the main idea of this study. It means the way that people perceived brands is mainly based on the type of their opinions, beliefs and personalities.
    Keywords: Brand personality, Blue Personality, Customer personality, Green Personality, Red Personality
  • Azam Neghabi, Dr Nasser Yazdani, Dr Mohsen Nazem Bokaei Pages 115-132
    The aim of this study is investigating the effects of consumer’s identity-related antecedents (national identity) to purchase foreign products. As a mediator diversity of contact affected on purchasing foreign products. This research is seeking mental processes that effectively explain the causes of changes in purchasing foreign products. In this study, the author tries to draw a multilateral concept of national identity, Universal-Diverse Orientation (UDO), and purchasing foreign products. Required Data for this study collected by questionnaire distributed among 158 student of Commercial Management in the State universities of Tehran. The results show purchase foreign products is reduced with a stronger national identity. And Diversity contact and Relativistic Appreciation with b=-.037 and p
    Keywords: National identity, External Product Purchasing, Diversity of contact, Relativistic Appreciation
  • Morteza Soltanee, Elnaz Nabizadeh Mamani, Amirhossein Mazinani Pages 133-152
    According to the present literature, internalization of organization's brand and improving employee's attitude will lead to higher profitability. Due to the importance of this issue, the present research assesses the impact of effective factors on employee's implementation of commitments with an internal branding approach and employee's improvement of attitude is considered as an important mediating factor in this regard. This study has been done in Sadid industrial group and direct observation, field study and questionnaire were used in order for data gathering. At first, the content validity of questionnaire's questions was surveyed by supervisor, Director of education of Pipe and Equipment factory. The interview was done with managers of research and development at the central office. Then questionnaires were distributed among employees of corporations and Sadid industrial group factories through available sampling. Finally, 192 questionnaires were gathered and analyzed. Conceptual model was tested by Partial Least Squares and variables correlation test by SPSS and Smart PLS Software. Test results indicate a positive and significant impact of internal branding mechanisms on employee's brand commitment implementation through brand identification, brand commitment and brand loyalty. Thus, senior managers can bring about improvement in employee's attitude and ultimately organization's profitability with educational programming and appropriate feedbacks.
    Keywords: Internal branding, brand performance, brand commitment, brand loyalty, brand identification
  • Alireza Bahiraie, Keyvan Etemadi, Amir Gerami Asl Pages 153-166
    Banks as the main financial system plays a key role in financing different economic sectors are responsible.One of the most important topics discussed in the area of financial management and financial marketing is investors’ ability to tell favorable investment opportunities from unfavorable ones and managers have effective and efficient financial management of their financial resource. One way to help investors is to present firm’s financial bankruptcy prediction models. So far, different techniques have been used to design this models.As recent studies in the field of financial bankruptcy prediction have focused on creation and application of artificial intelligence and machine learning methods,Adaptive Neural Fuzzy Inference Systems(ANFIS) and artificial neural Network(ANN) and logit regression(LR) are used in the present study as a comparative model and for the implementation of the models,the matlab2015version is used to Companies’ financial bankruptcy prediction.the Sample under study includes71failed companies and74safe companies that were chosen over a period of 5 years from 1389 to 1394. Research Findings suggest that in Companies’ financial bankruptcy prediction, the model based on artificial neural network.has a higher overall accuracy than the model based on,Adaptive Neural Fuzzy Inference Systems and logit regression.
    Keywords: Prediction, Financial bankruptcy, Adaptive Neural Fuzzy Inference Systems, Artificial Neural Networks, logit regression
  • Amir Ekhlassi, Reza Shafiee, Fahimeh Ansari Pages 167-188
    After entering the business activities on the online business environment and increasing financial opportunity of this environment, competition between on line companies for maximizing use of resources increased. So most of practitioners in online business scope believe that brand and branding is the best competitive advantage for e-retailers. This has resulted in more attention to branding strategies and principle in cyberspace by e-retailers. This research has been done due to the rapid growth of online retail business in the country of Iran 8.The purpose of this research was to provide a model for online retail branding according to virtual business structure of Iran to supply the rapid growth of online branding. In this study for accessing the model of e-retail branding has been used qualitative method of Grounded theory. The rational for collecting data in this way, is semi-structured interview. This interviews done with key informants from the internet e-retail branding that worked in e-retail store. The method of collecting data from interviews used three way of coding as open Coding, axial and selective coding. After doing these steps the final method gained. In this study interviews continues until theoretical saturation. In the process of doing this study, try to regard all the circumstances that connected with the central phenomenon of research then with this consideration expressed the final model of e-retail branding.
    Keywords: Branding Process, E, Retail, Branding, Grounded Theory
  • Mohammadreza Karimi, Dr Mahdi Talebpoor, Dr Alireza Hadadiyan Pages 189-202
    sport sponsorship in the world today is so large industrial ripped billions of dollars invested by companies in the area .Therefore, research in this area is growing rapidly. sport sponsorship researches more to explanation why this phenomenon is discussed and how the research gaps , particularly in sport sponsorship and fans can be seen. The proper relationship between fans and sponsor is important factor in sponsorship effectiveness, so the study will seek to formulate a model that describes sports fan behavior in sponsorship. this study was Application and Descriptive - analytic.The population of fans at sporting events team handball Samenolhojaj financial institution (s ) that have been selected by accessible Sampling (N = 234).The research instrument used Alexandris, Tsaousi Questionnaire( 2012), whose validity was confirmed by experts and its reliability using Cronbach's alpha ( 91/0 ) was confirmed , as well as a conceptual model for the study of structural equation modeling and software Amos was 22 .The results showed that the conceptual model approach in the sample with respect to the fit indices of fit is good. The team Attachment a direct and significant relationship with the sponsor 's image , and also the image of the patron as an intermediate variable showed a significant relationship and direct the customer to purchase intentions .
    Keywords: sport sponsorship, fans, Structural equation modeling
  • Nasim Mohammadian Mahmoudjigh, Mehdi Ebrahimi, Amin Soltani Horand Pages 203-222
    In the current competitive business environment, companies need to understand their brand position. As hoteliers have high tendency to increase their profitability through attracting their commercial/industrial customers, it is necessary to know which factors must be considered to strengthen a hotel’s position in the minds of them. This paper is intended to analyze Mashhad’s Five-star hotels’ competitive brand position from the viewpoint of Tehran travel agencies’ managers. The managers of travel agencies in Tehran city which directly provide travel services to Mashhad including accommodation, were the survey’s population. The sample size was estimated as 228 people, using Cochran formula and cluster sampling was applied. Data were collected through questionnaires, and were analyzed by SPSS and Lisrel. Structural equation models were used for analyzing the data. Also, related radar maps were drawn by Microsoft Excel. According to the results of employed statistical tests and radar maps, “the core product”, “facilitating services” & “enhancing services” were recognized as the determinant factors of hotels’ brand position. Based on the research’s variables, there is a fierce & direct competition among the hotels under study. In general, two hotels are positioned in a group and the other three hotels are direct competitors. Finally, some suggestions have been proposed, in order to improve the hotel's brands positions.
    Keywords: Marketing, Positioning, Brand positioning, Tourism, amp, hospitality industry, Mashhad's five star hotels, Travel agents